Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 40 минути, N1K17Y написа:

Как очакваш да ти кажа какво е избухнало ? Може телефона да му се е запалил, може листата около него. Ти знаеш ли с какво стреляха ? Не съм експерт по оръжия, не знам какви муниции ползва един танк, сигурно някой път стават и пожари. Ти пък ако можеш да обясниш какви снаряди и азовци се крият в това колело, каквато ти беше теорията... Странно някак, Лавров ли, Песков ли, какъв е, коментира "инцидента" пред западни медии пък не се сети да пита какво се запалило, а каза че стрелящите са украинци. Пиши му един мейл, да знае следващия път, как да ги изобличи, явно той знае по-малко от теб.

Ми не се вижда по какво стрелят. Вижда се огромен облак бял дим, който не може да е от колоездача. Значи стрелят по нещо друго, само че кадрите от дрона удобно спират точно след белият дим, така че да не се види какво е това "друго".

преди 44 минути, N1K17Y написа:

За какви седмици говориш не знам, аз видях сателитни снимки от 30 март. Труповете ги намериха след няколко дни. 

Е как бре? Мирко и Ню Йорк Таймс ги виждат няколко седмици преди това. Ти не знаеше ли?

на 4.04.2022 г. в 23:58, miro20 написа:

Относно труповете  в Буча

https://t.me/chtede/45930

New York Times изучила спутниковые снимки Бучи и выяснила (https://www.nytimes.com/2022/04/04/world/europe/bucha-ukraine-bodies.html), что некоторые тела лежали на улицах несколько недель, еще с середины марта.

При этом минобороны РФ официально заявляет (https://www.interfax.ru/world/832891), что российские солдаты покинули Бучу 30 марта. То есть эти люди были убиты, когда город находился под контролем российской армии.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Coco1 написа:

Порки ти ги знаеш

Никаква мисъл-цитирай ме,колкото искаш.Теглил съм ти чертата.Надявам се-всички те видяха.Онли-гоф-май-френд.Точи си човката,някъде другаде.

преди 23 минути, badr написа:

Именно призна, защото това е доказателство, че украинските власти са лъгали, обявявайки че гарата е ударена с Искандер, но след това са принудени да признаят при наличие на останки, че е използвана Точка -у.Разбира се това освен, че показва как украинците трепят своите, всяват страх и практически препятстват евакуацията, за да се прикриват с цивилното население.

Именно присъствието на цивилното население е това което сдържа руската армия.В противен случай войната би приключила за по-малко от ден.

Укропи теците така или иначе ще загубят войната.

Това което мен много ме притеснява е укрите да не нанесат ракетни удари по натовска държава в последен отчаян опит да принудят сатаНАТО да се намеси на тяхна страна... примерно да изстрелят ракети по цели в България, и после да обвинят руснаците за това.

В момента се съмнявам, че България да има средства да спре ракетно нападение.

преди 2 минути, N1K17Y написа:

И няма да проверят дали има останки, преди да обявят каква ракета е ползвана, ами се оставиха така да ги хванете форумните експерти.

Има, няма това е факт.Във видеото постнато от Реджеп е показно изявлението, в което се твърди, че е използван Искандер.

преди 5 минути, N1K17Y написа:

И как точно показва, че украинците са стреляли, при положение, че руснаците имат същата ракета, не е ясно. О, чакай ! Руснаците казаха, че нямат такава ракета, значи със сигурност нямат.

Много просто.Имаш официално изявление целящо да измами аудиторията.Защитна версия.След като не е било Искандер, не заявяваш публично, че е Искандер.Защото Искандер има само Русия.

Защо официалните власти първо не са проверили и тогава да говорят.След като се отправят обвинения още преди да са ясни обстоятелствата, то това е сигурен признак че не се цели никаква обективност' 

току-що, The Rage написа:

Никаква мисъл-цитирай ме,колкото искаш.Теглил съм ти чертата.Надявам се-всички те видяха.Онли-гоф-май-френд.Точи си човката,някъде другаде.

Пак ли се раздвои русоробе. На колко бели черти си

преди 2 минути, The Rage написа:

.Надявам се-всички те видяха

Такива русоробски-мекерета има много, така че само с надеждите оставаш, 

преди 1 минута, gagodrago написа:

Укропи теците така или иначе ще загубят войната.

Това което мен много ме притеснява е укрите в последен отчаян опит да принудят сатаНАТО да се намеси на тяхна страна, да не нанесат ракетни удари по натовска държава, примерно да изстрелят ракети по цели в България, и после да обвинят руснаците за това.

В момента се съмнявам, че България да има средства да спре ракетно нападение.

Точно това,си мислех...Въпреки че-все още,не сме цел.Все си мисля,че и никога няма да бъдем.Освен-някаква изстрадала нация,да ни дават по CNN.Пък всъщност,на никой да не му пука.

преди 8 минути, Coco1 написа:

Пак ли се раздвои русоробе. На колко бели черти си

Такива русоробски-мекерета има много, така че само с надеждите оставаш, 

Та ти,имаш десет думи в речника си.Не знам-Австралопитек?

преди 1 час, N1K17Y написа:

Е много лесно така, "ще повярвам само ако се случи това, което е физичекси невъзможно да се случи" :lol6:

Ако все пак не си запознат, съдът в Хага не е признат в Русия. И все пак 

International Court orders Russia to ‘immediately suspend’ military operations in Ukraine

Странно защо това казват, а нищо не казват на американците нали. 

Кой къде е признат не мога да знам. За мен е важно да се докаже кой е виновен за тия гадости, ако се докаже че е Русия да си носи последствията, ако обаче се докаже че е зеленски той трябва да си носи последствията и дори повече, защото смятам ще се съгласиш няма по-гадно и гнусно нещо това да върпиш геноцид над собствения си народ.

преди 7 минути, The Rage написа:

Та ти,имаш десет думи в речника си.Не знам-Австралопитек?

Взимат те за брояч на убитите ватенки. По-кило водка за награда

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Ми не се вижда по какво стрелят. Вижда се огромен облак бял дим, който не може да е от колоездача. Значи стрелят по нещо друго, само че кадрите от дрона удобно спират точно след белият дим, така че да не се види какво е това "друго".

Е как бре? Мирко и Ню Йорк Таймс ги виждат няколко седмици преди това. Ти не знаеше ли?

И по една случайност, тия предполагаеми нацисти са се криели ТОЧНО в този ъгъл, цяла минута не ги стрелят, а стрелят ТОЧНО като се появи колоездача, а като влизат украински военни снимат ТОЧНО колездач, на ТОЧНО това място да лежи мъртъв. Еййй, страшни сценаристи са. И в Холивуд не могат толкова добре да ги наредят постановките. Ще вземат Оскар. Да имаш идея, защо Песков не се е сетил да ползва твоята теория, а вместо това просто каза, че украинците са стреляли ? 

преди 7 минути, badr написа:

Има, няма това е факт.Във видеото постнато от Реджеп е показно изявлението, в което се твърди, че е използван Искандер.

Много просто.Имаш официално изявление целящо да измами аудиторията.Защитна версия.След като не е било Искандер, не заявяваш публично, че е Искандер.Защото Искандер има само Русия.

Защо официалните власти първо не са проверили и тогава да говорят.След като се отправят обвинения още преди да са ясни обстоятелствата, то това е сигурен признак че не се цели никаква обективност' 

Да ти имам сбърканата логика :giggle1: Щом са излъгали каква е ракетата, значи сами са стреляли. 

преди 2 минути, Bubbles написа:

Кой къде е признат не мога да знам. За мен е важно да се докаже кой е виновен за тия гадости, ако се докаже че е Русия да си носи последствията, ако обаче се докаже че е зеленски той трябва да си носи последствията и дори повече, защото смятам ще се съгласиш няма по-гадно и гнусно нещо това да върпиш геноцид над собствения си народ.

И кой трябва да го докаже ? На кои източници вярваш ? Ама не ми казвай "независимите", ами дай конкретни имена, че като излязат и те с позиция, ще кажеш, че и те са пристрастни и лъжат. 

преди 3 минути, Coco1 написа:

Взимат те за брояч на убитите ватенки. По-кило водка за награда

Оооооох,извинявай-12 думи?

преди 1 минута, N1K17Y написа:

И кой трябва да го докаже ? На кои източници вярваш ? Ама не ми казвай "независимите", ами дай конкретни имена, че като излязат и те с позиция, ще кажеш, че и те са пристрастни и лъжат. 

Има си разследващи органи и ако разследват безпристрастно ще докажат всичко.
Аз лично малко вярвам на медии, доверие имам основно на БНТ и TF1 особено вторите, първите напоследък дразнят нещо.
Така или иначе нещата трбва да се доказват, иначе ако ще сочим с пръст, утре някой може и теб да посочи и ти да лежиш в затвора за нищо.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Кадировци са предатели, чакали и бесни кучета

тикток-кадировците .

Оскар в студию  :)  

https://www.facebook.com/watch/?v=3345142795705244

:giggle1:

преди 1 час, ivottoshev написа:

Естествено че нямат. Укропропагандата обаче се опита да сравни Буча със Сребреница... и бяха хванати по бели гащи. Дори Холивуд не можа да им помогне да замажат гафа с "труповете - статисти".

фейкомет. Няма статисти. По назад цитирах рашистктие фейкове, взети от снимки на сериал в ленинградска област.

Нека си остане на твоята липсваща съвест подигравките с толкова хиляди избити цивилни  . Които нямаше да има, АКО Путлер не бе започнал тази война 2014 г.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Така де. И аз питах как така избухна онова колело, или как трупове седят със седмици по улиците при температури достигащи и до 18°C, пък остават в такова добро състояние за да могат телевизиите да ги снимат, но отговори нямате. Преглъщате очевидната лъжа и като шаранчета продължавате към следващата гола кукичка, подадена ви от укропопагандата. 

Латерна с фейкове :)  И на това ти бях отговорил и цитирх дори температурите, които в повечет ослучаи бяха отрицателни за периода.

За "избухнало колело"  може да говори човек който никога не е виждал взрив. И това го коментирах,ама нещо не си забелязъл.

Не си ходил казарма, нали ? никога не си стрелял,нито хвърлял граната ?

Не ти се подигравам, просто констатирам че правиш съждения базирани на някакви тотални фейкове предназначени за лапнишарани и "лелки зад печката"  които  попиват всичко що хвърчи в интернет :)

:)

Като говорим за фейкове, ето още едно опровержение  на рашистката пропаганда за родилката от Мариупол .

Както правилно предположих, спрях да коментирам по същество какво казва,след като разбрах че рашистите са правели интервюто в Донецк. Как е попаднала там,не знам, носпрях да гледам, защото предположих че става въпрос за натиск и изнудване някакво .

И се оказах прав.

Ето едно сурово немонтажирано видео,  показващо цялата трагедия след обстрела на родилния дом от рашистите, както и първоначалните , неподправени думи от въпросната жена.

преди 1 час, Hristo52 написа:

Опитваш се да кажеш на лудия, че е луд! Това никой не е успял! От него дъха единствено огромна злоба и безмозъчност!

За себе си говориш май :)

преди 18 минути, Coco1 написа:

Да не падна под-масата 

И братята ти пиянки 

Не те разбирам.Ти разбираш ли се?По между плюнките.

преди 8 часа, Богатир написа:

Имиджът на Русия се унищожава в онези страни, наложили санкции и въоръжаващи укрите и в онези, които са под пряко тяхно командване, или с други думи казано - господари (сащ и ес или само сащ) и роби (всички останали, включително ние). Няма нито една свободна страна сред тези, включая и самите господари, дотолкова са се вманиачили в своята изключителност, че се смятат за богоизбрани. Като гледам как действат, може скоро да се срещнат с бог, грешка, по-скоро ще се видят с някой друг, подобен на тях.

преди 5 часа, Богатир написа:

Укропитек в Латвия...

Хората не реагират според очакванията му ..

https://www.facebook.com/alexander.vasilev.6/videos/519730362878759

Тия печелят първото място. Досега конкурираха сащ, англичаните и прибалтийските помияри, но сега вече са еднолични първенци. Толкова тъпота, толкова фанатизъм, толкова идиотизъм, това го няма никъде. Нека си правят митинги, нека призовават други да се намесят във войната, колкото повече показват себе си, толкова повече отблъскват хората, които са били на тяхна страна. А Русия ги жали. Не трябва и ето защо:

преди 3 часа, Hristo52 написа:

Вече е ясно кой е военнопрестъпника и кой избива украинците. Дори белите каски не бяха толкова тъпи, правят провокация, пък почакат да им дадат оскар и тогава пак. Малко пауза за по-голяма достоверност, не че имаше нещо вярно при ония гримьори-главорези, но тия ги надминаха. То не беше грим, не бяха игри, не бяха призраци, не бяха победи, та като не можаха да накарат окупатора да бъде жесток, решиха те да проявят жестокост и след това да я припишат на руснаците. Сами избиват народа си. Какво повече може да се каже? Долна, гадна пасмина, и те, и тези, които ги подкрепят и въоръжават. 

Идиотът на форума вече не се хили на постовете ми, явно ме е блокирал. И това ако не е успех!

преди 2 минути, The Rage написа:

Не те разбирам.Ти разбираш ли се?По между плюнките.

Трудно ти е разбираемо е не само алкохола ти пречи. 

При вас русоробите е задължително

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Виж, Донбас и Косово вече имат много общо! И на двете места едно етническо малцинство се опита да се отцепи, но в единият случай краварите помогнаха с военна сила на малцинството, а сега се противопоставят на Русия, която иска да стори същото.

Лъжа. Когато Донбас с недорепубликите стане независима държава, ела да говорим пак :hit:

За домашно си научи урока като този например,  където военния министър на любимите ви сепаратститерористи от ЛДНР казва в прав текстче няма подкрепа от местните, иняма доброволци които да защитават сепаратизма.

Как си го обясняваш  ? ?

Малко хронология:

8-ми, в 00:09 - руски телграм: гражданите, евакуиращи се от Славянск и Краматорск и близките населени места се съветват да не използват ЖП транспорт.

2727654.jpg?v=637850211610053893

8-ми сутринта - Сводка на Руското МО как са унищожили, с високоточни ракети с въздушно базиране, украинско въоръжение и военна техинка на ЖП гари в Покровск, Славянск, Барвенково.

Цитат

https://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12416568@egNews

Высокоточными ракетами воздушного базирования в Донецкой области на железнодорожных станциях Покровск, Славянск, Барвенково уничтожены вооружение и военная техника прибывших на Донбасс резервов украинских войск.

Малко по-късно излиза съобщение в руските телеграми - как се скопява ВСУ на жп гарата в Краматорск.

https://pbs.twimg.com/media/FPz5ykbXsAMSHKl?format=jpg&name=large

Като се разбра, че на жп гарата в Краматорск е имало цивилни, а не военни - снимки като горната отидоха в кошчето.

МО на Русия заявява, че украинците сами са стреляли по жп гарата, защото Точка У използват само украинците.

Намират се хора, които да покажат(видеата не са от април месец), че и руските ВС имат и използват Точка У:

Цитат

За да опровергае видеа, като горните, руското МО прави ново изявление - Точка У наистина са участвали в руско-белоруските учения, но тези Точка У не са руски. Защо имат V и Z обаче, русткото МО не обяснява.

преди 2 минути, A.com написа:

Малко хронология:

8-ми, в 00:09 - руски телграм: гражданите, евакуиращи се от Славянск и Краматорск и близките населени места се съветват да не използват ЖП транспорт.

8-ми сутринта - Сводка на Руското МО как са унищожили, с високоточни ракети с въздушно базиране, украинско въоръжение и военна техинка на ЖП гари в Покровск, Славянск, Барвенково.

Малко по-късно излиза съобщение в руските телеграми - как се скопява ВСУ на жп гарата в Краматорск.

Като се разбра, че на жп гарата в Краматорск е имало цивилни, а не военни - снимки като горната отидоха в кошчето.

МО на Русия заявява, че украинците сами са стреляли по жп гарата, защото Точка У използват само украинците.

Намират се хора, които да покажат(видеата не са от април месец), че и руските ВС имат и използват Точка У:

За да опровергае видеа, като горните, руското МО прави ново изявление - Точка У наистина са участвали в руско-белоруските учения, но тези Точка У не са руски. Защо имат V и Z обаче, русткото МО не обяснява.

Интересно ми е  @badr каква логика ще извърти тук. 

преди 3 минути, Coco1 написа:

Трудно ти е разбираемо е не само алкохола ти пречи. 

Казах ти-имаш 12 думи в речника.Престани да ме цитираш и да се правиш на умен.Не си!Прегледай си,постовете,сам/а...Изкарай ми повече-лично ще те номинирам,за папагал на годината(нямам съмнения,че ще спечелиш-единствен си)

преди 1 минута, The Rage написа:

Казах ти-имаш 12 думи в речника.Престани да ме цитираш и да се правиш на умен.Не си!Прегледай си,постовете,сам/а...Изкарай ми повече-лично ще те номинирам,за папагал на годината(нямам съмнения,че ще спечелиш-единствен си)

Ти поркай и ми се обяснявай. Русоробе.

преди 2 часа, The Rage написа:

Продължаваш...Ти си по-зле и от мирко-бабенце.Да не кажа-закръглен идиот.

Пак ли съм изял закуската на някой комплексиран мой фен ??? :giggle1:

преди 1 час, gagodrago написа:

Точно и ясно обяснено, дори обикновените хора ще го разберат.

За голямо съжаление горките хора пострадаха и загубиха живота си.:emoji_smiley-29:

Украинските мършл яци не оставят мирното население да се евакуира...

Тея отрепки вече са толкова обезумели - видяха, че губят войната и са готови на всичко...

После, защо се цепели територии от тъпата им скапана държава... 

мдаааа... ето ти едно по логично обяснение, с много подробности, които се чудя дали ще ги разберете ?

https://theins.ru/news/250117

Убедил съм се че руски разбирате само  с гугъл транслейт :) 

Но да ви помогна... Същото както със сваления Боинг.

Първо се хвалят че са унищожили огромна група на украинските ВСУ,после като разберат каква беля са направили с цивилните, се почва с едно триене и замазване...

И една малка подробност...

Всичките тези цивилни са се готвели за евакуация в по сигурните  области на Украйна... не в РФ .

:hush:

За основната рашистка опорка че нямали на въоръжение " точка У"

преди 1 час, N1K17Y написа:

Абе, вие има ли нещо, на което не вярвате от руската страна ? 

Ако кажат че ленин е жив,и на това ще повЕрват . Убедил съм се че вярват във абсолютно всичко , колкото и невероятно да звучи . :) 

преди 1 час, badr написа:

А може ли да си толкова заблуден.Не стига, че цитираш евтина пропаганда, но дори не поглеждаш източниците и.Отдолу е написано, че е препечатано от Радио свободна европа.Само най-тъпичките не знаят, че това е пропагандистка медия пряко финансирана от бюджета на САЩ. 

Искаш да кажеш че всеки който чете свободна европа е "толкова заблуден" ??? Че е "евтина пропаганда " ???

Че е най най тъпичък  да чете 'свободна европа" ????

Нямам думи ....

преди 9 минути, miro20 написа:

Пак ли съм изял закуската на някой комплексиран мой фен ??? :giggle1:

Поредния Матрософ на който му подскача душичката като се заговори срещу Матушка Расия. Ама зад компа извън Расия като всички русороби.

преди 7 минути, miro20 написа:

фейкомет. Няма статисти. 

Няма статисти... по времето когато кметът се радва като малко дете че и последният руснак се е изтеглил от там. От къде да знае, че няколко дни по-късно селото му ще се превърне в снимачна площадка, пълна със статисти и специално извикани да снимат филма журналисти?

преди 14 минути, miro20 написа:

Латерна с фейкове :)  И на това ти бях отговорил и цитирх дори температурите, които в повечет ослучаи бяха отрицателни за периода.

Мииии, не. Ти беше дал този линк (за което ти благодаря), в който няма такова нещо като "повечето случаи бяха отрицателни за периода". Напротив за периода след 19-ти март, от когато УЖ са били снимките от сателита, отрицателни са били само през нощта на 19ти ( -3°), и нощта на 20ти (-1°). През цялото друго време температурите са били положителни, достигащи дори и до 18°С. 

То бива да си глупав и да разпространяваш лъжи, ма дадеш сам линк който ги опровергава - това само на теб ти се е случвало, и то многократно :angry:

преди 20 минути, A.com написа:

Малко хронология:

мн добре синтеизрано, отчасти и аз споменах някои насоки .

Видях и аз гузно изтритите туитове дето са същите като за сваления Боинг дето се хвалеха ,  но това сутрешнопредупреждение при руснаците да не използват ЖП транспорт  не го знаех.

Пореден щрих за това  колко жестока война се води .

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Няма статисти... по времето когато кметът се радва като малко дете че и последният руснак се е изтеглил от там. От къде да знае, че няколко дни по-късно селото му ще се превърне в снимачна площадка, пълна със статисти и специално извикани да снимат филма журналисти?

фейкомет, Буча го минахме вече. Никой не спори за рашистките зверства там .

Нито за температури .

Ама щом оспорваш патоанатомите... кой съм аз че да ти преча... :giggle1:

преди 2 минути, ivottoshev написа:

То бива да си глупав и да разпространяваш лъжи, ма дадеш сам линк който ги опровергава - това само на теб ти се е случвало, и то многократно :angry:

Лъжите и спекулациите са твой патент. Не и разум и мисъл . Всеки път наакан и унижен,оно си знае и пак напред с фейкометите... Е нема друг такъв мазохист като теб :) :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.