Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Значи учителите ти добре са си свършили заръката на партията.

бях се нацелила аз за партиен член ама пуста му демокрация..............  прецака ми се работата :D

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

бях се нацелила аз за партиен член ама пуста му демокрация..............  прецака ми се работата :D

Що бе, не е късно. Тя Партията си е жива и здрава. Даже се мултиплицира. :D

ха ха комсомолец ме приеха чак в техникума и то щото вече било задължително. Чак ми спираха и от детските членския внос.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Що бе, не е късно. Тя Партията си е жива и здрава. Даже се мултиплицира. :D

а, то ми се счупи хатъра вече :whist:

ха ха комсомолец ме приеха чак в техникума и то щото вече било задължително. Чак ми спираха и от детските членския внос.

на нас не ни дадоха комсомолските книжки щото не бивало да ги изнасяме зад граница

Ти си изключение.При това твърде приятно ,защото отчитам факта,че си здраво стъпила на земята.Както чета единствено ти си живяла според потребностите си.

Другите  са били според възможностите си,на баща си и ли на връзките на баба си.Червена аристокрация един вид.Някои се напъват да кажат довиждане,пък още не могат да кажат сбогом.

Ей затова не вярвам аз ,някой като ми каже ,че е попаднал в голяма нужда.Не знам дали му липсват пари ,или е затънал в лайно.

ааааааааа, и аз бях с връзки - сестрата на приятелката на сестра ми /следиш ли ми мисълта?/ бачкаше в рибовъдно стопанство за есетра. Бедна ти е фантазията. Трилитров буркан червен хайвер. С лъжицата. Омега три киселини. Смятаййййй :D

Обаче за да ни приемат със сестра ми висше на татко директно са му казали че се налага да влезе в партията иначе няма да ни дадат разрешение да учим. Е, влезе. 

Е, за какво да ни уважават като даже едино становище по външнополитически въпроси не можем да формираме. Ето сега за санкциите срещу Русия – Президентът годвори едно, Премиерът - друго, а ПГ на БСП – трето. Едно време (преди Перестройката) беше лесно, защото Москва определяше курса за добро или лошо.

Да защото президента не е надпартиен.Той е президента на ГЕРБ.Парламентарната група е в парламента и там се чепкат за щяло и нещяло.Станишев отстъпва от някои позиции и не е премиер.Целта е да не личи,че се влияе на Орешарски.Правителството е от нови лица.

Другите  са били според възможностите си,на баща си и ли на връзките на баба си.Червена аристокрация един вид.Някои се напъват да кажат довиждане,пък още не могат да кажат сбогом.

Ей затова не вярвам аз ,някой като ми каже ,че е попаднал в голяма нужда.Не знам дали му липсват пари ,или е затънал в лайно.

Нямаше да си ти, ако не захапеш, разбира се...

А аз си мислех, че ние осираме темите... то лайната са идвали от теб.

ааааааааа, и аз бях с връзки - сестрата на приятелката на сестра ми /следиш ли ми мисълта?/ бачкаше в рибовъдно стопанство за есетра. Бедна ти е фантазията. Трилитров буркан червен хайвер. С лъжицата. Омега три киселини. Смятаййййй :D

Обаче за да ни приемат със сестра ми висше на татко директно са му казали че се налага да влезе в партията иначе няма да ни дадат разрешение да учим. Е, влезе. 

:D Алеее!

:D Алеее!

Але, я :D

обаче аз не трябва да пиша в темата щото съм си идвала в България само през летните ваканции. Всичкото останало е от братския Съветски съюз. :whist:

Другите  са били според възможностите си,на баща си и ли на връзките на баба си.

Ако визираш мойта покойна баба, то както казах, тя просто се беше сприятелила с една продавачка в РЕП. Нашите бяха безпартийни. Баща ми беше ПГС проектант, а дядо ми архитект и печелеха добре за онези години, защото им разрешаваха да проектират на частно по линия на САБ или нещо подобно. Но бачкаха много здраво. Помня, че татко седеше по цели нощи да чертае в къщи. Майка беше редактор на рекламните издания на Балкантурист и затова излизаше понякога от страната. И също бачкаше много. Тъй че общо с въпросната аристокрация не съм имал.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

на нас не ни дадоха комсомолските книжки щото не бивало да ги изнасяме зад граница

За каква граница ве Емми !!! То къде можеше да се ходи тогава ? Унгария, Чехия и Румъния. Е аз мога да се похваля че по време на режима (87) баща ми ме заведе до Прага и 30 лева можеха да се сменят само. Два шлема си купих за мотора и стоях гладен че парата свърши и за друго нямаше.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

За каква граница ве Емми !!! То къде можеше да се ходи тогава ? Унгария, Чехия и Румъния. Е аз мога да се похваля че по време на режима (87) баща ми ме заведе до Прага и 30 лева можеха да се сменят само. Два шлема си купих за мотора и стоях гладен че парата свърши и за друго нямаше.

Мама и тати им отчуждиха къщата и им дадоха право да купят апартамент. Естествено, със заем от ДСК. Та за да изкарат пари за същия нашите живееха и работеха в Оренбург /виж на картата/ 13 години барабар с нас, разбира се. Така че аз съм един жив участник на истински ленински съботници :D

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Кво станааа у таа тема ба! :shock11:

Тук половината Комсомолски секретари или кандидат такива били, връзкари, а сега плюят Татовите времена, че и антикомунисти се извъдиха??? Малеее :hush:  :lol6:

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Ако визираш мойта покойна баба, то както казах, тя просто се беше сприятелила с една продавачка в РЕП. Нашите бяха безпартийни. Баща ми беше ПГС проектант, а дядо ми архитект и печелеха добре за онези години, защото им разрешаваха да проектират на частно по линия на САБ или нещо подобно. Но бачкаха много здраво. Помня, че татко седеше по цели нощи да чертае в къщи. Тъй че общо с въпросната аристокрация не съм имал.

Какво се обясняваш и ти... Имаш ли представа на колко хора децата, които заемаха високи постове, се реализираха в области, в които родителите им не могат да им помогнат, точно за да не каже някой такъв, че са направили кариера благодарение на родителите си. В моето обкръжение хората станаха хирурзи, физици, инженери и нищо, което да е свързано с хуманитарни науки като социология, философия и право, точно за да няма подобни подмятания...

Каквото и да напишеш на преднамерения човек, винаги ще ти намери кусури... Ето ти народопсихология, а не партийна или непартийна принадлежност.

Кво станааа у таа тема ба! :shock11:

Тук половината Комсомолски секретари или кандидат такива били, връзкари, а сега плюят Татовите времена, че и антикомунисти се извъдиха??? Малеее :hush:  :lol6:

я, си кажи ЕГН-то да те проверим дали можеш да участваш в темата :)

ако е по-голямо от 85 - гориш :whist:

Хубав пост Еми и много точен! Точно това гледах до сега и се оказва, че освем няколко човека, всички останали са били по детската градина и началните училища по времето на сваляне на бай ви Тошо. Затова отново казвам, че техните постове са най- много в темата.По това време съм бил на 40 години с две деца и работещ към микропроцесорни системи - Правец.Правилно си забелязала че се пишат неща, които не са изживяни на собствен гръб.Ей тези същите писатели ще си спомнят точно ето това време след 40 години и внуците им отново ще го коментират в този форум /дай Бог Калине/ за да се смеят правнуците на внуците им. Или както едно момче от Бургас каза преди две три седмици. " То в този форум едва ли има хора над 60 години, ама те не са с нищо интересни!

Има и на над 70 години, и четем с интерес всички мнения.Но нека младите знаят, че точно по него време България зае първо място в Европа по производство на изчислителна техника на глава от населението.Защото умни хора съветваха Т.Ж. и той им вярваше...

Какво се обясняваш и ти...

Ми, изкараха ме "връзкар", щото са ми купували "ПИФ". :D

Ми, изкараха ме "връзкар", щото са ми купували "ПИФ". :D

Ми не си ли?! :D Другите са нямали ПИФ! :P:whist:

Има и на над 70 години, и четем с интерес всички мнения.Но нека младите знаят, че точно по него време България зае първо място в Европа по производство на изчислителна техника на глава от населението.Защото умни хора съветваха Т.Ж. и той им вярваше...

Правец 8М е копие на Макинтош.Правец 16 на IBM.

България успява, първа от социалистическите страни, да произведе четвърто поколение ЕИМ (C4)

Защо преднамерен?Защо обиждаш вече във трети пост ?Или защото си гузна,затова си редактира поста,в който сама се самоуличаваш в това ,че наистина си ползвала протекции по времето за което говориш.Можеш да се опиташ да прикриеш своята некоректност.Но това не означава ,че аз няма да подам доклад като потребител,за това,че вече твърде често се опитваш да се заяждаш публично в темите.

В какво да се самоуличавам?! Че съм дъщеря на баща си и че е заемал висок ръководен пост съобразно образованието си, а не съобразно партийната си принадлежност и поста му не е бил партиен?! Че не исках да вкарвам покойния си баща в устите на потребителите и излишните коментари и го редактирах... И какво от това - останал е в цитата на Еми. Не се срамувам от нищо. Какво некоректно има в това да си редактирам поста ли?!

Май ти си първата, която написа

Хем е повече от ясно, че става въпрос за мен, хем е достатъчно некоректно да не се цитират имена, за да може да се измъкнеш с пиниза - защо се разпознаваш?!

А ти защо се разпознаваш в моите постове?!

Докладвай, но ако не използваш протекциите си от някой колега модератор и нещата вървят по реда си - едва ли ще успееш с нещо да докажеш правотата си, защото не си права!

България успява, първа от социалистическите страни, да произведе четвърто поколение ЕИМ (C4)

И двама космонавти имахме, както и космическа програма някаква.

В този раздел мога да те модерирам и аз.Не е нужно да намесваш и други колеги .В случая обаче аз  пиша като потребител и както виждаш не злоупотребявам с никакво положение.Редакцията на поста ти е след написания от мен.Изобщо не ме касае твоето или на баща ти положение.Но когато трябва да поемеш смелостта да застанеш зад думите си ,го правиш ,без да ги редактираш тенденциозно.Смятам дискусията с теб за приключена.Останалото ще се изяснява на друго място.

За кой пост ми говориш ти?!

Редактирала съм единствено пост 478, който стои в цитата на Еми в пост 484 и единствената редактирата дума е тази за баща ми... И двата поста стоят... Наистина е срамота да продължаваме!

А точно този пост пък няма нищо, ама нищо общо с теб...

И моята редакция е в 21.22 часа, а твоят пост е написан в 22.09 часа... Вал, вземи се в ръце, моля те.

карайте се на лични съобщения :) ,тука си говориме за най големия Български политик!единствения  политик,който работи за народа си и народа го обичаше!! :)

И двама космонавти имахме, както и космическа програма някаква.

За първия се носят легенди, че изобщо не е стигнал до космоса ;) Все пак се е качил на космически кораб. И храна правихме, както каза glen  и до скоро пак правехме. Не знам сега как е положението. От другите успехи на България да допълня, че тук се правеха по 30 000 електро и мотокари годишно в няколко завода. Сещам се за Лом и Пловдив. А в тая област бяхме световни лидери по производство. Имахме и хубави акумулатори, признавани навсякъде. Обаче батерии не можехме да правим, което бе странно. Компютрите ни бяха второ призвание и всичко изглеждаше блестящо в средата на осемдесетте. Обучението според мен бе на ниво, защото участваха и шамарите като средство за възпитание. Поне кеф ми правеше даскалите от мъжки пол да налагат здраво циганите. Това днес ни липсва. Да добавим, че иродната милиция, която ни пазеше, налагаше още по-здраво, само да си покажат носовете от хралупите. Имахме и Строителни войски, където дружно нашите малцинства строяха България. Колко мостове, пътища и ЖП линии са построили, не е истина. Сега вместо на цигани, разчитаме на еврофондове. И там ни е грешката! 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.