Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

А сега има възможност през работно време да си гледа филмче на компа, давайки вид, че работи  :D

Или да пусне тема как шефа да не му следял компютъра (служебния) че необезпокояван да сърфира в нета и да трупа постове в Калдата.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 243,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

@badr: Изнасяхме и изнасяме ток произведен от най-сигурната АЕЦ в света.Днешни продажни политици обаче затвориха блоковете.

Ето защо такива сравнения очевидно не са обективни.

От тези износи на ток на най-сигурната АЕЦ в света имахме режими на ток - един час има ток, три часа няма. Пълна романтика беше, мдааа. :D А за произшествията в "най-сигурната" АЕЦ, може да се прочете на този линк: http://bg.wikipedia.org/wiki/АЕЦ_„Козлодуй“

Имахме режим на тока защото имахме производство.Основните мощности в енергетиката се построиха по времето на соца.

Същите мощности днес са ненатоварени.

АЕЦ може да е имал произшествия, но е най-сигурната централа в света.Това е неоспорим факт.И другите централи по света също са имали произшествия при това в повече от нашата.Нашата е най-безаварийна.

Имахме режим на тока защото имахме производство.

В смисъл? Имаш предвид, че мощностите не можеха да задоволят енергийните ни нужди ли?

Имахме режим на тока защото имахме производство.Основните мощности в енергетиката се построиха по времето на соца.

Същите мощности днес са ненатоварени.

АЕЦ може да е имал произшествия, но е най-сигурната централа в света.Това е неоспорим факт.И другите централи по света също са имали произшествия при това в повече от нашата.Нашата е най-безаварийна.

Аха мощности казваш. Аз пък помня един виц от тогава къде изнасяхме ток а сме били ей там на тъмното.

В смисъл? Имаш предвид, че мощностите не можеха да задоволят енергийните ни нужди ли?

Точно това имам предвид.Мощностите не можеха да задоволят енергийните ни нужди.Около 80% се консумираше от промишлеността и 20% от населението.

Между другото тогава консумирахме и повече енергия на глава от населението.

Точно това имам предвид.Мощностите не можеха да задоволят енергийните ни нужди.Около 80% се консумираше от промишлеността и 20% от населението.

Между другото тогава консумирахме и повече енергия на глава от населението.

Нека, обаче, припомня, че през 1987 имено Т.Ж. беше осенен от прозрението в какъв капан е вкарана нашата промишленост. Понеже прозвеждахме само различни видове уникални неща, но не можехме да комплектуваме целите технологични съоръжения. Това беше кооперативната система на СИВ, която ни правеше зависими на входа (суровини) и на изхода от Големия Брат. И когато той рухна, рухнахме и ние. Не ли?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Може да е офтопик ама много ми се ще да го кажа.Бойко Борисов и Цветан Цветанов вместо да се юрват да управляват през 2009г.,просто трябваше да направят Иван Костов - министър председател а Надежда Михайлова - външен министър.Те щяха да сформират екип.Пък Борисов и Цветанов да си останат шефове на ГЕРБ.Много неща не са им ясни и затова бяха тези подслушвания.Опитват се ГЕРБ да имитират СДС ама лошо.

Станишев нарочно не пожела да е министър председател и да вкарва стари кадри в правителството.

Редактирано от Alex&Vanko (преглед на промените)

Бойко Борисов и Цветан Цветанов вместо да се юрват да управляват през 2009г.,просто трябваше да направят Иван Костов - министър председател а Надежда Михайлова - външен министър.

Ти изби рибата, направо. :D

Нека, обаче, припомня, че през 1987 имено Т.Ж. беше осенен от прозрението в какъв капан е вкарана нашата промишленост. Понеже прозвеждахме само различни видове уникални неща, но не можехме да комплектуваме целите технологични съоръжения. Това беше кооперативната система на СИВ, която ни правеше зависими на входа (суровини) и на изхода от Големия Брат. И когато той рухна, рухнахме и ние. Не ли?

Така е, зависими бяхме, но  сега сме много по зависими.Сега националната ни промишленост просто не е наша.

Ми, аз не съм нито русофил, нито русофоб в политически план. В културен съм русофил в смисъл, че високо ценя руската литература и изкуство.

Не визирах конкретни лица, но има една тенденция т.е. да се отрича всичко и то понякога инерционно или според настроенията на деня, политически пристрастия и пр. Няма нищо страшно и лошо да се каже,че по времената на Тошо, това , това и това е било добро. Другото което си е за отричане, то да се отрича!

Ти изби рибата, направо. :D

Не ни уважават на запад да ти кажа честно и сме последна дупка на кавала.Мадлин Олбрайт тогавашен държавен секретар на САЩ много уважаваше Михайлова.Тя и Костов имаха някакво лоби.То по-добре да има приемственост в политиката.Може да си перфектен пожарникар,каратист,полицай ама за друго да не си.И то ни писна на всички уловката да се появи нова харизматична личност на политическата сцена и да почне да обещава.И ние вярваме.Така беше с царя за 800-те дни.Дянков каза,че за 5г. ще стигнем Гърция.Сега реформаторския блок обещава.Ефект няма щото на народа му писна.Станишев усети тази работа и сега няма обещания.Двамата с Местан са много по-умни и начетени от Ц.Ц. и Б.Б.

Не ни уважават на запад да ти кажа честно и сме последна дупка на кавала.

Е, за какво да ни уважават като даже едино становище по външнополитически въпроси не можем да формираме. Ето сега за санкциите срещу Русия – Президентът годвори едно, Премиерът - друго, а ПГ на БСП – трето. Едно време (преди Перестройката) беше лесно, защото Москва определяше курса за добро или лошо.

Аз пък друго си мисля...........  Пишете мнения, изразявате становища, хубаво било, кофти било, кренвирши, работа, корекоми и Валентина....

За да си спомняте реално нещата трябва да сте на поне 57 години че в края на байтошовото време да сте били по на 30, сами да сте си изхранвали семействата, да сте ходили на работа, да сте пазарували от своите си пари тези прословути кренвирши и т.н.

всичко останало е по разкази на мъртви очевидци и романтични спомени от нашата бурна младост

Аз пък друго си мисля...........  Пишете мнения, изразявате становища, хубаво било, кофти било, кренвирши, работа, корекоми и Валентина....

За да си спомняте реално нещата трябва да сте на поне 57 години че в края на байтошовото време да сте били по на 30, сами да сте си изхранвали семействата, да сте ходили на работа, да сте пазарували от своите си пари тези прословути кренвирши и т.н.

всичко останало е по разкази на мъртви очевидци и романтични спомени от нашата бурна младост

Ти влез в някой форум на F1 и гледай как всички гледали Сена когато бил с Толеман още.

Хубав пост Еми и много точен! Точно това гледах до сега и се оказва, че освем няколко човека, всички останали са били по детската градина и началните училища по времето на сваляне на бай ви Тошо. Затова отново казвам, че техните постове са най- много в темата.По това време съм бил на 40 години с две деца и работещ към микропроцесорни системи - Правец.Правилно си забелязала че се пишат неща, които не са изживяни на собствен гръб.Ей тези същите писатели ще си спомнят точно ето това време след 40 години и внуците им отново ще го коментират в този форум /дай Бог Калине/ за да се смеят правнуците на внуците им. Или както едно момче от Бургас каза преди две три седмици. " То в този форум едва ли има хора над 60 години, ама те не са с нищо интересни!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Темата е в раздел "История", демек е замислена като историческа ретроспекция и оценка, за което следва да се подхожда като се изследват историческите събития и факти, а не да се споделят лични впечатления, па макар и на хора, които са били на средна възраст по времето на соца.

Разбира се,  в анкетата в началото, както и в заглавието, няма нищо научно, да ме прости колегата.

Ти влез в някой форум на F1 и гледай как всички гледали Сена когато бил с Толеман още.

е, за какво си говорим изобще?

Темата е в раздел "История", демек е замислена като историческа ретроспекция и оценка, за което следва да се подхожда като се изследват историческите събития и факти, а не да се споделят лични впечатления, па макар и на хора, които са били на средна възраст по времето на соца.

Разбира се,  в анкетата в началото няма нищо научно, да ме прости колегата.

ами, аз не знам как е замислена темата ама заглавието и е "Спомнят ли си някои от вас...." т.е. аз с моето ограничено мислене го разбирам че се търсят живи очевидци. А ние с теб определено не вършим работа. 

Хубав пост Еми и много точен! Точно това гледах до сега и се оказва, че освем няколко човека, всички останали са били по детската градина и началните училища по времето на сваляне на бай ви Тошо. Затова отново казвам, че техните постове са най- много в темата.По това време съм бил на 40 години с две деца и работещ към микропроцесорни системи - Правец.Правилно си забелязала че се пишат неща, които не са изживяни на собствен гръб.Ей тези същите писатели ще си спомнят точно ето това време след 40 години и внуците им отново ще го коментурат в този форум /дай Бог Калине/ за да се смеят правнуците на внуците им. Или както едно момче от Бургас каза преди две три седмици. " То в този форум едва ли има хора над 60 години, ама те не са с нищо интересни!

е, аз не съм била точно в детската градина, но спомените ми от тогава определено са доста идеализирани и съм сигурна че много от нещата моите родители са ми спестявали. Че аз с изненада разбрах че  тока и водата се плаща когато вече бях завършила института :D

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Еми, ти пък кво ни направи бре?! Родените в края на 60-те години през 1989г. са били по на 20 години, сиреч или студенти, или вече работещи и с много ясни впечатления и спомени от онова време. Това ще рече, че става въпрос за хора, които сега са между 45 и 50 годишни... Баси.

Разбира се,  в анкетата в началото, както и в заглавието, няма нищо научно, да ме прости колегата.

Ами нали историческите факти са точно свидетелства на очевидците.Точно личните свидетелства на зрели хора.

Еми, ти пък кво ни направи бре?! Родените в края на 60-те години през 1989г. са били по на 20 години, сиреч или студенти, или вече работещи и с много ясни впечатления и спомени от онова време. Това ще рече, че става въпрос за хора, които сега са между 45 и 50 годишни... Баси.

и ти искаш да ми кажеш че на двадесет си имала много точна и ясна представа за случващото се в страната? Всъщност, не на 20 ами на годините преди двайсе ако си била на двайсе през 89-та.

Защото аз определено нямам. Естествено, съм яла банани и портокали един път в годината, редила съм се по опашки за какво ли не, не съм влизала в кореком, нито пък съм имала дънки... Но не натоварвам спомените си с някакви романтични или напротив елементи.

някой не може да смята май

аз съм родена 1968-ма, да ви дам калкулатор а

Е, аз съм гледал всичко, каквото може да се гледа в България. Естествено, че и катастрофата на Сена гледах и след това плаках в 0 часа, след новините по Хоризонт. Слушах си ги с един транзистор - Сокло 404

Публикувано изображение

Ей това нещо ме накара да се разплача, макар случката да бе малко след падането на предния режим. Но пък радиото си е точно от него режим. 

Лично аз имам само приятни спомени от тогава. Вярно, бях на 17, но пък я да попитам сегашните 17 годишни младежи доволни ли са от живота или все мислят как да се закачат на Запад? Аз навремето бях доволен от комунизма и мисля, че точно това е разликата спрямо днес и показва, че "комунизма" не е бил чак толкова лош строй. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

и ти искаш да ми кажеш че на двадесет си имала много точна и ясна представа за случващото се в страната? Всъщност, не на 20 ами на годините преди двайсе ако си била на двайсе през 89-та.

Защото аз определено нямам. Естествено, съм яла банани и портокали един път в годината, редила съм се по опашки за какво ли не, не съм влизала в кореком, нито пък съм имала дънки... Но не натоварвам спомените си с някакви романтични или напротив елементи.

И защо не. Имам си спомени. По-късно във времето съм осъзнала нещата, които тогава не са ми били съвсем ясни.

Примерно за бананите - и аз съм ги яла веднъж в годината и това ми е спомена. Но... по-късно съм осъзнала причината за това. Е и - с какво това прави спомена ми нереален или грешно натоварен.

Имам спомени и от ходенето на почивки. Имам спомени и от това, че още на 12 бях за първи път в Париж, а всички останали деца в класа ме гледаха като извънземно. И тогава осъзнах, че това е нещо, което не се случва на всички... Какъв е проблема?! Просто по-късно вече нещата са си дошли на място и съм преценила кое е било за добро и кое не...

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Ами нали историческите факти са точно свидетелства на очевидците.Точно личните свидетелства на зрели хора.

Toва е само един от източниците, Бадр. Има и писмени документи, статистики, изследвания по темата, исторически меомоари на хора участвали в управлението или репресирани от режима, както всякакви подобни.

е, за какво си говорим изобще?

ами, аз не знам как е замислена темата ама заглавието и е "Спомнят ли си някои от вас...."

Е, права си. Говорим си за това кой как си е прекарал детските и юношеските години. :D

Говорим си за това кой как си е прекарал детските и юношеските години. :D

не че си нямаме и тема, имаме си

от 2007-ма година тема

http://www.kaldata.com/forums/topic/49665-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D1%82-60-%D1%82%D0%B5-70-%D1%82%D0%B5-%D0%B8-80-%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-20/

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.