Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

от 1956 г.  България изминава  от най-изостаналата държава сред страните-членки на СИВ, тя достига трето място по национален доход на глава ог населението, след ГДР и Чехословакия. става втори външнотърговски партньор на Съветския съю!периодът 1956 г.  до 1989 г. са абсолютно несравними, било то политически, икономически или нравствено!това е човека ,който гради,всичко,което все още имаме и е построено по време на неговото управление!ако се разгледат постиженията,много държави биха ни завидяли!Правото на труд,образованието,здравеопазването,научнотехническия прогрес, жилищния проблем,грижата за обществото, България не познава икономическа криза!дълго време България едва ли ще има подобен политик!

не се хаби да им обясняваш, приятел, промити мозъци, баровци и т.н. как да се чувстват - ми щастливи

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 243,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

Тази статийка е писана поръчково или е плод на ниски умствени възможности.

Не можеш да твърдиш: "При Т.Живков населението нараства от 6,5 на 9 млн."  и да оспорваш полвиния милион, като в същото време за напредък да посочван спада на населението на 7млн. при демокрацията.

Ясно е че при най-важният критерий, предимството при който има неизмеримо по-голяма тежест, то там времето на Живков е пъти по-добро.

Каквото и да се дрънка по-нататък е безсмислено.

Няма ги над 1млн.

Да не говорим за останалите евтини лъжи.

Телевизор Рубин наистина беше 1050лв.Но когато излезе 486 конфигурация с него струваше към 3000$.Сега за тези пари купуваш 1000 пъти по-мощна машина.

Не може да се сравняват така цените.През 84 си купихме от Франция телевизор Шарп за около 750$.

Соца имаше куп недостатъци и това е повече от очевидно.Но той съвсем не бе заменен с нещо по-добро.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Тази статийка е писана поръчково или е плод на ниски умствени възможности.

Не можеш да твърдиш: "При Т.Живков населението нараства от 6,5 на 9 млн."  и да оспорваш полвиния милион, като в същото време за напредък да посочван спада на населението на 7млн. при демокрацията.

Ясно е че при най-важният критерий, предимството при който има неизмеримо по-голяма тежест, то там времето на Живков е пъти по-добро.

Каквото и да се дрънка по-нататък е безсмислено.

Няма ги над 1млн.

Да не говорим за останалите евтини лъжи.

Телевизор Рубин наистина беше 1050лв.Но когато излезе 486 конфигурация с него струваше към 3000$.Сега за тези пари купуваш 1000 пъти по-мощна машина.

Не може да се сравняват така цените.През 84 си купихме от Франция телевизор Шарп за около 750$.

Соца имаше куп недостатъци и това е повече от очевидно.Но той съвсем не бе заменен с нещо по-добро.

Бе кой с плитък мозък и кви с лъжи и безсмислици те гонят - не знам, но знам ,че към момента в по - трагично състояние не може да сме. Това, че имаш пр фирма, караш Ауди и ходи на почивка на Майорка не те прави по , по най, че да дрънчиш лозунги и глупости. И като сравнявате времена, то съобразяваите се с техническия напредък и дадености на тези времена! 

В цели райони и региони времето е спряло, а и на хората там им е все тая да дали живеят във времена на социализъм или капитализъм.

И кво сега правим:

- Надлъгваме се както във времената на Тошо, че и по - лошо. И сега се краде и кадрува, както и някога е било.

- Има богопомазани и сега, както във времена Тошови

Бе, щом има носталгия , то живяло се е добре.  Няма как да има носталгия по лошото!!!! Тези времена обаче са забравени и няма връщане, а и не плашете хората с това защото е смешно и жалко

- Някога веехме руския байрак и празнувахме Дядо мраз, но сега ква гордост - веем байрака на ЕС и празнуваме Коледа

Бе ние нямаме ли си достойнство, празници, история или сме свикнали да бъдем все дупеблизци - там с по - големите все да бъдем и то с цената на всичко. Народ който не познава, не зачита и скверни историята си, та била тя и срамна - не е народ 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

И кво сега правим:

- Надлъгваме се както във времената на Тошо, че и по - лошо. И сега се краде и кадрува, както и някога е било.

Не знам кои сте вие и какво точно правите.Това си е ваша работа.

Но докато не можете да осмисляте дори елементарен  текст ще бъдете все така откъм излъганата част.

Поста ми е критичен към методологичната адекватност на сравнението. Интересно как реши че се цели някой да бъде уплашен.

Редактирано от badr (преглед на промените)

В 1 съм сигурен... че е нямало гладни. Дали за хубаво или за лошо (понеже знам, че много са мързелували и са прибирали парички) - това е било важното ;д

Работиш не работиш - ядеш... а сега и да работиш - не е сигурно дали ще ядеш, щото всеки гледа те цака и да ти прибере парата... а оиня дето стоят на СУ или на метростанцията НДК.. и къде ли не.. ПРОСЯЙКИ... направо ми е дошло до гуша от тях.... Нито ги знаеш дали наистина имат нужда от пари.. или го правят с други цели...

Това е 1 черта, която не сте обсъдили тук.

А  щом гладни е нямало.. от това по хубаво на къде ? Но има и нещо друго... и комунизъм да е.. и демокрация да е.. на Българина все нещо не е както трябва и все друг му е виновен за състоянието, в което се намираме... нали ? ^^

Уплашен съм от разни активисти дето ми обясняват на всякъде, че в по - добри времена от днешните не сме живели, че името на ЕС  трябва да произнасяме, като КПСС и Вечна слава.

Бе, огледайте се  - не съзнавате ли жалката ситуация в която се намираме, не осъзнавате ли че е имало и по - добри и по -  лоши времена пред нас. В коя излъгана час съм????? То , не беше НАТО, то не беше ЕС, то не бяха....... и все едно знам  - затягане на коланите, криза и мизерия!!!

Но докато не можете да осмисляте дори елементарен  текст ще бъдете все така откъм излъганата част.

Поста ми е критичен към методологичната адекватност на сравнението. Интересно как реши че се цели някой да бъде уплашен.

дълго време България едва ли ще има подобен политик!

Викаш, че нещо средно между Бисмарк и Чърчил е бил другарят Тодор Живков.

И продължавам да се чудя как православен христянин като теб може да одобрява този режим, който преследваше вярващите, рушеше храмове и унищожаваше христянските ценности у нас. Режим, който превърна Синода в отдел на ДС. Ма, ти си знаеш и не е моя работа да съдя и да давам оценки.

Уплашен съм от разни активисти дето ми обясняват на всякъде, че в по - добри времена от днешните не сме живели, че името на ЕС  трябва да произнасяме, като КПСС и Вечна слава.

Бе, огледайте се  - не съзнавате ли жалката ситуация в която се намираме, не осъзнавате ли че е имало и по - добри и по -  лоши времена пред нас. В коя излъгана час съм????? То , не беше НАТО, то не беше ЕС, то не бяха....... и все едно знам  - затягане на коланите, криза и мизерия!!!

направо цъфнахме и вързахме с ЕС мани бегай

да му ходят на манифестации на тва шибано ЕС, на челата си ако щът да си го изпишат

мозъци промити ей, затънахме я с тез промити мозъци

Абе момчета и момичета! Я ми кажете в коя държава населението и разполага с над 95% собствени жилища?Аз хич не защитавам комунизма, но повечето от вас не са даже връсници на демокрацията.Тука едно момче "Pharmacist" е написало доста добър пост и който не го е чел, нека го прочете, защото ако му се наложи да изпита глада на своя гръб, едва ли ще се справи с днешната обстановка.Времената са били такива, а сега са се изменили коренно с единствената разлика, че голяма част от имащите са внуците на бившите комунисти. А и като чета, не виждам да знаете кой знае колко много за бай Ви Тошо.Някои даже не са го виждали на снимка.Аз за разлика 2 години бях покрай него и със сигурност зная повече от много от ВАС.Иначе си пишете, след години децата Ви ще ви питат кой е бил този човек. А вие естественно ще им отговаряте: Велик  Социалистически Диктатор живял по времето на световно известната българска естрадна певица - Лили Иванова!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз лично мисля,че тази статистика за БВП е направена с цел да ни каже,че сега е по-добре.Двата периода Социализма и Пазарната икономика мисля не могат да се сравнят икономически и финансово.Изобщо соца да се вземе за някаква база и сега да гледаме докъде сме я докарали.Дали са точно 50% незнам защото ако мериме в злато а не в долари картината може да бъде различна.

А и като чета, не виждам да знаете кой знае колко много за бай Ви Тошо.Някои даже не са го виждали на снимка.

нямат си и на понятие какво е било, линкчета само знаят да ровят у нета и да пльокат

"история" нова съчиняват, смешници

Гладът се елиминира с много лява политика.Прогресивна данъчна ставка.И за ДОД и висок данък печалба и други.То може и ДДС-то да се вдигне,акцизи,мита.За да има за повече социални плащания.То може и да не се инвестира в инфраструктура и да се раздават пари на калпак.При сегашната ситуация няма как мисля.Волен Сидеров го каза.Единственият начин е много пари отвън.Които да се завъртят тук в икономиката.Само че това с тропане по масата няма да стане и да ни послушат Брюксел и Вашингтон.Само АЕЦ Белене ще струва 15 милиарда.То трябва да дойдат едно 50 милиарда евро.

Редактирано от Alex&Vanko (преглед на промените)

нямат си и на понятие какво е било, линкчета само знаят да ровят у нета и да пльокат

"история" нова съчиняват, смешници

Аз не казвам за всички във форума. Но най- интересното е че винаги пишат тези, които не са го виждали на потрет, а бащите им по негово време са били на детска ясла!Бай Ви Тошо беше един от социалистическите ръководители по онова време, че където и да отидеше и помолеше за морална и материална помощ от държава, винаги я получаваше.  Просто беше забравил, че безкрайно не може да се живее на КРЕДИТ!И знаеше почти всички вицове, с които народа го осмиваше.Най го мразеха Окръжните секретари на партията във всеки областен град, защото лично идва да изземи правата на Търновсия дирибей и женкар - няма да му споменавам името.За такива или добро, или нищо.Искате ли още?

Аз не казвам за всички във форума. Но най- интересното е че винаги пишат тези, които не са го виждали на потрет, а бащите им по негово време са били на детска ясла

а аз съм му поднасяла цветя, един огромен букет с червени карамфили няма да го забравя никога

помня че възрастните толкова бяха шашнати че все ми оправяха панделките зер нещо им имаше де

а той човек народен, усмихнат, с всеки се здрависа

Комунизмът бил по-висша форма на социализъм с диктатура на пролетариата.

Пролетариат са онези, които са идентифицирани с най-ниската класа, обикновено това е работническата класа.Това е социална класа на производителите на добавъчен продукт, които нямат право на собственност над средствата за производство и за които основният източник на средства за живот се явява продажбата на собствената работна сила.

Човек се продава,няма собственост върху нищо и прилага диктат.Заради това - мачкай гроздето с нозе и за лютеницата е вярно. :D

Заради това - мачкай гроздето с нозе и за лютеницата е вярно. :D

Заменям всички лютеници на света за едно бурканче лютеница мачкана с крака.

Заменям всички лютеници на света за едно бурканче лютеница мачкана с крака.

Стига моля ти се.Ако не си е мил краката или има гъбички. :P

Да ти кажа един път се бях заблеял във Фантастико и гледам Сирене 6лв.И го взех.Прибирам се вкъщи и си го хапвам и се чудя - я мноо готино това сирене,чакай да му видя марката.А то 6лв. за половин кило.Така че си има разлика между сирене от 6лв. и сирене от 12лв. за килограм.Качество има но на висока цена.Стремежът е повече евтинджос за да се купува и се прави оборот.Кремвирши от 4лв. не са кремвирши то е ясно.

Редактирано от Alex&Vanko (преглед на промените)

Кремвирши от 4лв. не са кремвирши то е ясно.

не са кренвирши тия сега

а по времето на бай Тошо килото им беше 3 лева и 60 стотинки

ама кренвирши ядяхме - истински, от месо, и много вкусни

еххх

Тази сутрин попаднах на добра новина.

Браво на тези способни български деца, много се радвам на успеха им, но от друга страна ми е тъжно, защото те няма да останат в България, а ще отидат там, където ще им плащат добре за това, което ще правят.

По Тошово време, тези деца щяха да останат в Родината си.

Пък после нека да ме убеждават, че в днешна България се живее по-добре, отколкото в оная, социалистическата...

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Тази сутрин попаднах на добра новина.

Браво на тези способни български деца, много се радвам на успеха им, но от друга страна ми е тъжно, защото те няма да останат в България, а ще отидат там, където ще им плащат добре за това, което ще правят.

По Тошово време, тези деца щяха да останат в Родината си.

Пък после нека да ме убеждават, че в днешна България се живее по-добре, отколкото в оная, социалистическата...

А по времето на бай Тошо, колко ли щяха да им плащат?

А по времето на бай Тошо, колко ли щяха да им плащат?

Ще постъпя като Бойко Борисов и ще ти отговоря на въпроса ти с въпрос. :D 

А защо младите хора бягат от България, след като тук отдавна е демокрация, всеки има правото на  избор и може да постигне това, което желае, включително и да спечели с честен труд много пари?

Ще постъпя като Бойко Борисов и ще ти отговоря на въпроса ти с въпрос. :D

А защо младите хора бягат от България, след като тук отдавна е демокрация, всеки има правото на  избор и може да постигне това, което желае, включително и да спечели с честен труд много пари?

А с подчертаването на думата честен, какво искаш да кажеш...че тук е невъзможно по честен начин да се печелят пари ли ?

Бих казала, че България напускат тези, които не могат да се реализират тук.

Ако по времето на бай Тошо границите бяха отворени, напускащите щяха да бъдат стотици пъти повече! :)...и тогава нямаше да остане никой освен малцината избрани!

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

А с подчертаването на думата честен, какво искаш да кажеш...че тук е невъзможно по честен начин да се печелят пари ли ?

Много пари, написала съм го.

Бих казала, че България напускат тези, които не могат да се реализират тук.

А защо не могат да се реализират?

Ако по времето на бай Тошо границите бяха отворени, напускащите щяха да бъдат стотици пъти повече! :)...и тогава нямаше да остане никой освен малцината избрани!

И тогава бягаха, но малцина.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Много мари, написала съм го.

Много пари - също може. Но както е в цял свят, много пари могат да печелят единици. Просто защото не всеки има такива способности.

А защо не могат да се реализират?

Просто защото не всеки има тази упоритост и способности. И тук много хора получават добри заплати, но всичко зависи от способностите.

И тогава бягаха, но малцина.

Изобщо не може да става и дума за сравнение с бягането тогава и днес. Едно е да избягат единици при затворени граници, съвсем друго е свободно да можеш да пътуваш и да имаш свобода на избора къде да работиш. Днес границите на Европа са отворени и всеки който пожелае може да се качи на съответното превозно средство без виза и без паспорт, без да иска разрешение от никъде, да пътува за там за където пожелае.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.