Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Кажи ми един хирург каква продукция изработва ?

Говорим си за различни видове труд. Аз работя предимно интелектуален и не рядко ми казват - "а ти днеска к'во, да не би да си работил, цял ден да не би да копа или да хвърля камъни"? А другото е - интелектуален труд в казарма не чакай.
  • Отговори 3,5k
  • Прегледи 243,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

Говорим си за различни видове труд. Аз работя предимно интелектуален и не рядко ми казват - "а ти днеска к'во, да не би да си работил, цял ден да не би да копа или да хвърля камъни"? А другото е - интелектуален труд в казарма не чакай.

Симка да се държи войската в пълна бойна готовност, да и се повишава всекидневно квалификацията й за да може данъкоплатеца да спи спокоен ти това май за нищо го нямаш.

Сега който няма армия храни чужда пак с парите на същия данъкоплатец. Аз не мога да си представя да ти кажа честно, бедна ми е фантазията сигурно ама да влизат на тумби бежанци в България не помня да е било.

Симка да се държи войската в пълна бойна готовност, да и се повишава всекидневно квалификацията й за да може данъкоплатеца да спи спокоен ти това май за нищо го нямаш. Сега който няма армия храни чужда пак с парите на същия данъкоплатец. Аз не мога да си представя да ти кажа честно, бедна ми е фантазията сигурно ама да влизат на тумби бежанци в България не помня да е било.

На тумби в България влизат бежанци, защото от ЕС суфлират как трябвало да се приемат и етично било. А всъщност ни ползват за буферна зона. За сметка на това същите лицемери не искат да приемат част от наплива на бежанци, когато се отвори въпрос за това. Общо взето бат Бойко го е страх да им "наруши правата" на бежанците, така както на циганите, кучетата и т.н.

Всъщност е доста смешно да се говори за армия, като нашата армия има 15-тина разбити самолета и вертолета, дузина танкове, флота от цели 3-4 лодки. За каква квалификация говориш и за какво пазене на страната? Щом говориш за квалификация, може би ще трябва да дам от други теми мнения на хора, които са минали през нашата казарма какво мислят за нея. Как се стрелят за 2 години 2 пълнителя, но униженията са 10 пъти повече, както простотиите и скатавките. Тая армия ако някой дойде, сигурно ще замеря балистичните ракети с камъни, нали така? А пък каква работа са свършили бившите наборници, никой не знае. Или просто са били излишно бреме за хазната, която без това е празна?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

На тумби в България влизат бежанци, защото от ЕС суфлират как трябвало да се приемат и етично било. А всъщност ни ползват за буферна зона. За сметка на това същите лицемери не искат да приемат част от наплива на бежанци, когато се отвори въпрос за това. Общо взето бат Бойко го е страх да им "наруши правата" на бежанците, така както на циганите, кучетата и т.н.

Всъщност е доста смешно да се говори за армия, като нашата армия има 15-тина разбити самолета и вертолета, дузина танкове, флота от цели 3-4 лодки. За каква квалификация говориш и за какво пазене на страната? Щом говориш за квалификация, може би ще трябва да дам от други теми мнения на хора, които са минали през нашата казарма какво мислят за нея. Как се стрелят за 2 години 2 пълнителя, но униженията са 10 пъти повече, както простотиите и скатавките. Тая армия ако някой дойде, сигурно ще замеря балистичните ракети с камъни, нали така? А пък каква работа са свършили бившите наборници, никой не знае. Или просто са били излишно бреме за хазната, която без това е празна?

Я сподели, ако не ни суфлират от ЕС, или, като в мокър сън, получиш цялата власт за месец, как би решил емигрантския проблем.

Че не си бил в казармата се вижда. Народната мъдрост, за мъжете неходили, струва ми се, потвърждава се за сетен път.

На тумби в България влизат бежанци, защото от ЕС суфлират как трябвало да се приемат и етично било. 

Има една конвенция за статута на бежанците от 1951 и тя е най-човешкото нещо на света. След 2 световни войни в Европа, когато милиони хора са емигриграли, търсейки убежище…Все пак не сме ратифицирали от вчера тази конвенция, та да ни суфлират от ЕС, както се опитваш да внушаваш, Сим.:

ЗАКОН

З А К О Н

за ратифициране на Конвенцията за статута на бежанците от 1951 г.

и Протокола за статута на бежанците от 1967 г.

(Обн., ДВ, бр. 36 от 5 май 1992 г., доп., бр. 30 от 1993 г.)

Член е д и н с т в е н. (Доп. - ДВ, бр. 30 от 1993 г.) Ратифицира Конвенцията за статута на бежанците от 1951 г. и Протокола за статута на бежанците от 1967 г., със следната декларация по чл. 1, раздел Б (1) на Конвенцията:

Република България приема, че по смисъла на тази Конвенция думите "събития, станали преди 1 януари 1951 г." в чл. 1, раздел А, означават "събития станали в Европа или другаде преди 1 януари 1951 г.".  http://www.bcnl.org/bg/articles/812-конвенция-за-статута-на-бежанците.html

Чл. 27, ал. 2 и 3 от Конституцията гласи: „Република България дава убежище на чужденци, преследвани заради техните убеждения или дейност в защита на международно признати права и свободи“. Още в първия български основен закон, Търновската конституция от 1879 г., е записано: „Всекой робъ от какъвто полъ, вера и народностъ да бъде, свободенъ става, щом стъпи на българска територия.“

Никога не съм харесвала казармата, защото отнема две от най-хубавите години от живота на момчетата, но пък не може да не се отчете това, че най-значимите обекти, построени по онова време, са реализирани точно от тях. Да, имало е и извращения, но в настоящето и без казарма извращенията сред младежта са налице.

Да, личи си кой не е ходил казарма, но не е това най важното.

Тези години не са загубени, като че ли всеки младеж едва ли не напира и рови земята да се "хвърли в живота" и да работи и просперира, и т.н.. :)

От днешна гледна точка, в момента губят не 2 а 20 г в загубено време.

Та, на казармата едно е най хубавото , и което е най доброто - да се научи човек на самостоятелност, и да се оправяш без мама и тати.

Аз съм живял и преди това самостоятелно, и казармата въобще не ми тежеше. 

В момента с лека тъга разглеждах със стрийтвю-то на гугъл какво е останало от поделенията в Грудово... - оглозгани като след бомбардировка. Имаше даже попаднал в кадър циганин с каруца който изнасяше от главния /бивш/ портал натоварени тухли.

жалко

...

Забележка. Аз не планирам да изцоцам и да избягам. Обаче ще се поогледам още малко и ако няма перспективи, ще сменя обстановката с по-подходяща...

...

Не само го планираш, ами и открито го заявяваш. Не че е престъпление де...

...

Но не давам акъл и наклон на никого, нито казвам кой какво трябва да плаща...

...

Ми давай, кой те е спрял.

...

Ти го правиш, което на мен ми звучи доста нахално.

...

Най-хубавото е, че никой не те пита кое как звучи :)

...

Отново ти го отбелязвам. Щото ако е така, предпочитам и със задна дата да се въведе. И ти да си плащаш, а не само на чужд гръб да биеш тояги.

...

В България поне, това няма как да стане, преди да и подменят конституцията. Отбележи си го ;)

...

Ами с тия задължения като те слушам, не за Тато милееш, а за чичко Сталин направо.

Тц! За България милея. И за теб, като част от нея...

Преди сульо и пульо, дете на активен борец против фашизма и висшите партийни членове, влизаха одма в езикови, математически гимназии, а след това автоматично започваха и в университет…В останалите училища изучаването на западни езици бе забранено…

Момиченце, моля те не коментирай неща за времето, когато даже не си била в проект.

През 1954 г.,  в шести клас започвахме изучаване на немски или френски език (английския го включиха няколко години по-късно).

В осми клас (първи курс) в техникума се изучаваше немски език от началото, защото някои ученици бяха учили в селски училища френски език.Така аз станах отличника на курса по немски и повечето преписваха домашните си от мен.

(Веднаж бях сбъркал и грешката се повтаряше във всяка тетрадка).

Кажи ми един хирург каква продукция изработва ?

Е , не можах да се сдържа докато чета !  :)

Ремонтира , поправя , кърпи "дрехи" .... :)

Произвежда Здраве !

Трудно е да се види , защото е тук-малко , там малко ...да кажем днес е 1 / 7 000 000 и защото е здраве ! Ама я да го нямаш ?.... :)

Пък учителя произвежда Бъдеще за народа си .

И това е трудно да се види , защото ачик се вижда след време....иначе поне благодарност няма , че Човек се е опитал да те направи .

Казано иначе , учителя произвежда Човеци

А без Човеци и Здраве , няма Бъдеще !

И т.н. подобни "производства".....но това е трудно за мислене !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Не се сещам да е споменавано, но малко помнят че турскоопределящите се българи по онова време се ползваха с много повече привилегии от  българския етнос..

Приемането във ВУЗ например, бе формалност....

Не че сега пак не са отгоре де.... 

дефакто.... 

Момиченце, моля те не коментирай неща за времето, когато даже не си била в проект.

През 1954 г.,  в шести клас започвахме изучаване на немски или френски език (английския го включиха няколко години по-късно).

В осми клас (първи курс) в техникума се изучаваше немски език от началото, защото някои ученици бяха учили в селски училища френски език.Така аз станах отличника на курса по немски и повечето преписваха домашните си от мен.

(Веднаж бях сбъркал и грешката се повтаряше във всяка тетрадка).

Обръщението "момиченце", което в случая има негативна конотация, ще го пропусна и ще се престоря, че е комплимент. Питам се тези учители, които са ви преподавали чужди езици в началото на 50-те, дали са били възпитавани и обучавани от комунисти и заварената система на образование и съответно разпределението на учителите дали също е било комунистическо? :clown:  Най-младите учители да са с рождени дати от 20-30-те години на 20-ти век. Получили са образованието си, когато не е имало квоти за учители по чужди езици. Изучаването на чужд език, особено на френски и немски, е било напълно възможно и безпрепядствено. Не сте имали тоалетна хартия, но поне душите ви не са страдали от липса на култура.

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

Учили, учили, колко да са учили...След 1989 нямам спомен масово да се знаеше английски. Не знам, може би 50-те да е било по-различно, ама надали. А и да знаеш, какво ще четеш на английски?

Както и сега, разбира се. Колкото разбират от приложен софтуер (по народно - от компютри), толкова - и от английски.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Учили, учили, колко да са учили...След 1989 нямам спомен масово да се знаеше английски. Не знам, може би 50-те да е било по-различно, ама надали. А и да знаеш, какво ще четеш на английски?

Както и сега, разбира се. Колкото разбират от приложен софтуер (по народно - от компютри), толкова - и от английски.

В техникумите се наблягаше на немски език, защото имаше много машини и литература от двете Германии.

А когато започнах да се занимавам с производство на електроника (от 1969 г. до 2009 г.) изпитвах нужда и от английски език.През 80-те години в завода ни организираха курсове по английски език и получих една прилична основа за това.

В техникумите се наблягаше на немски език, защото имаше много машини и литература от двете Германии.

А когато започнах да се занимавам с производство на електроника (от 1969 г. до 2009 г.) изпитвах нужда и от английски език.През 80-те години в завода ни организираха курсове по английски език и получих една прилична основа за това.

Разбира се, че можеше и имаше знаещи и можещи хора. Мисълта ми е, че не е било като сега (спомените ми са от началото на 80-те нататък).

Англоезични книжки се продаваха на специални места и ги нямаше много, дори и на руски. Интернет, радио и ТВ нямаше.

Иначе, учил съм в Алианса от първи клас английски, Руски научих сам от книгите вкъщи.

Вероятно и за това нямаше много хора, наистина говорещи английски по онова време (и сега масата е така :))

Я сподели, ако не ни суфлират от ЕС, или, като в мокър сън, получиш цялата власт за месец, как би решил емигрантския проблем. Че не си бил в казармата се вижда. Народната мъдрост, за мъжете неходили, струва ми се, потвърждава се за сетен път.

Я ме светни каква е тая мъдрост. Ако ти пък си ходил, едва ли това оправдава неграмотността ти. От една страна хората бягат от война. От друга страна са незаконно пребиваващи. Нищо лично нямам против бежанците, но ако не бяхме в ЕС спокойно можехме и да опънем бодлива тел, да пуснем ток по нея и никой да не може да ни каже и стотинка. Истината е, че управляващите функции на компетентните институции на страните, които са ЕС са иззети от някакъв централен орган. Другото е, че с право е казано - "Демокрацията е една овца и 2 вълка, които гласуват какво да се яде за вечеря"

И понеже съм арогантен к... с...., да подчертая че за 2-те години казарма ти си имал 2 чифта насрани гащи, аз за тия 2 години съм се сдобил с автомобил и доста други неща, както и полезен професионален опит.

че най-значимите обекти, построени по онова време

Интересно с тия обекти до къде го докарахме. Пък тъпите американци без наборна военна служба как си живея, а? Хм?

Тези години не са загубени, като че ли всеки младеж едва ли не напира и рови земята да се "хвърли в живота" и да работи и просперира, и т.н.. От днешна гледна точка, в момента губят не 2 а 20 г в загубено време.

Всеки младеж си търси интереса. Ако някой си мисли, че с 2 години "затвор" някой ще се научи на родолюбие - в голяма грешка е. Истината е, че в днешният глобализиран свят държавите губят своето значение. Не знам къде се губят 20 години?

Не само го планираш, ами и открито го заявяваш. Не че е престъпление де...

...

Тц! За България милея. И за теб, като част от нея...

Не, аз заявявам, че ще си търся интереса и не ми се работи за жълти стотинки. Но не критикувам никого за избори, докато теб критикувам не заради избора, а за това какъв акъл си седнал да даваш как да се затегнат нещата тук. За пореден път го правиш, защото нито ще засегне теб, нито твоите деца.

Като милееш толкова за България, ела тук и живей с ниските български заплати. Тя заплатата ниска, но цената на лаптопа или колата не се променя - на световно ниво цените са сходни, тук дори често по-високи. Но май не милееш толкова, само на думи си. Милееш, ама дистанционно, с американските доходи, където за ден се вади повече, отколкото тук за седмица.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И понеже съм арогантен к... с...., да подчертая че за 2-те години казарма ти си имал 2 чифта насрани гащи, аз за тия 2 години съм се сдобил с автомобил и доста други неща, както и полезен професионален опит.

....

Като милееш толкова за България, ела тук и живей с ниските български заплати. Тя заплатата ниска, но цената на лаптопа или колата не се променя - на световно ниво цените са сходни, тук дори често по-високи. Но май не милееш толкова, само на думи си. Милееш, ама дистанционно, с американските доходи, където за ден се вади повече, отколкото тук за седмица.

Последно, добре ли живееш или зле :)

Ето, Здобил си се с кола, полезен професионален опит, пък не спираш да плачкаш.

Аз живея в България, пропуснал съм година и половина, не съм натрупал бързо професионален опит, живея с ниските заплати тук и не се оплаквам.

Ето това е разликата, ама не знам дали ще разбереш, даваш сериозни данни да не успееш.

Благо, имаше книги на английски...В руските книжарници :D ...Лоши са ти спомените, дечко. В началото на `80-те и в щатите е нямало интернет, изключая току що прохождащият и изключително бавен в някои водещи научни и военни организации. Пък относно наличието на радио и телевизия, малко странно и неясно си се изказал, щото освен ако нямаш предвид достъпни програми на английски език, се вкарваш в страшен бисер. Но и сега няма български радиа и тв канали, в които да говорят на английски, или поне само на английски(при това става въпрос за основно интернет телевизии, които или дори само рекламни материали за България предназначени за прелед в чужбинско) . Виж на турски има. 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Сега не мога точно да формулирам какво си загубил и какво си спечелил от това, че не си бил в казарма. Не е и моя работа. Но, от страни определено си личи, че мрънкаш повече, отколкото е нужно и това може по някакъв начин да е свързано и с липсата на казармената дисциплина.

Интересно с тия обекти до къде го докарахме. Пък тъпите американци без наборна военна служба как си живея, а? Хм?

Всъщност усещаш ли, че имаш постове, с които си противоречиш сам на себе си. Обектите са факт, който е в графа добро наследство от социализма. Последиците са друга тема.

Милееш, ама дистанционно, с американските доходи, където за ден се вади повече, отколкото тук за седмица.

Тук пак не си справедлив. Не защитавам никого конкретно, а изказвам принципното си мнение. Някак си е смешно тези, които постоянно твърдят колко е хубаво в чужбина и как бързо се забогатява там и как се печелят милиони за нула време, да си натискат парцалите и да не смеят да направят каквато и да е промяна в живота си, а само да драскат по форумите, оплаквайки се от живота си и живота по принцип. Има много хора, които успяват. Има много хора, които са на принципа, че предпочитат да мият чинии, но да си харчат парите в демокрация и да се чувстват щастливи. Лошото е, че такива като теб никога не отчитат трудностите, през които се минава, за да се стигне до там, а гледат само в крайния резултат и в чуждата паничка.

А относно правото на живеещите в чужбина да имат мнение за случващото се в страната ни - не мислиш ли, че щом българското законодателство позволява на тези хора да гласуват и докато са в чужбина, би следвало да се вземат предвид и техните интереси и отношение към случващото се в страната ни.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Благо, имаше книги на английски...В руските книжарници :D ...Лоши са ти спомените, дечко. В началото на `80-те и в щатите е нямало интернет, изключая току що прохождащият и изключително бавен в някои водещи научни и военни организации. Пък относно наличието на радио и телевизия, малко странно и неясно си се изказал, щото освен ако нямаш предвид достъпни програми на английски език, се вкарваш в страшен бисер. Но и сега няма български радиа и тв канали, в които да говорят на английски, или поне само на английски(при това става въпрос за основно интернет телевизии, които или дори само рекламни материали за България предназначени за прелед в чужбинско) . Виж на турски има. 

Точно така, с една корекция - не руските книжарници, а "руските книжарници" :) Разговорно ги наричаха така и бях чест посетител. 

Но, предлагането вътре беше само на класическа литература, което в комбинация с липсата на директна полза от знаенето на английски в работата (за 90% от хората), водеше и до масовото му незнание, ако и да беше учен в гимназиите. 

Апропо, с руския беше същото. Не им трябваше, не го ползваха, не го знаеха. 

...

Не, аз заявявам, че ще си търся интереса и не ми се работи за жълти стотинки. Но не критикувам никого за избори, докато теб критикувам не заради избора, а за това какъв акъл си седнал да даваш как да се затегнат нещата тук. За пореден път го правиш, защото нито ще засегне теб, нито твоите деца.

...

Защо го правя и как засегне моите деца, ти можеш само да предполагаш! И то, дотолкова, доколкото твоя мироглед го позволява.

...

Това ли те боли най-много, заплатата!? Погледни го така - по-голяма заплата, по-големи ползи нося за България. Ако ти е любопитно как, може и да ти обясня... Ако съм в добро настроение...

Точно така, с една корекция - не руските книжарници, а "руските книжарници" :) Разговорно ги наричаха така и бях чест посетител. 

Но, предлагането вътре беше само на класическа литература, което в комбинация с липсата на директна полза от знаенето на английски в работата (за 90% от хората), водеше и до масовото му незнание, ако и да беше учен в гимназиите. 

Апропо, с руския беше същото. Не им трябваше, не го ползваха, не го знаеха. 

Повече от достатъчно преводна литература имаше. Пък и хората не бяха безработници + известен брой богати лентяи, че да разполагат с цялото си време, да четат и да си разводняват сивото вещество с еротични романи за безмозъчни.

Е, да, така е. Не се насърчаваше прекалено много то четене, че току-виж родило някакви размисли и страсти.

По-на-Запад цяла стена строиха, че там през прозорците се виждаше как се разлага другия свят, нямаше нужда да слушаш забранени радиостанции и да четеш книги на сложни езици.

Последно, добре ли живееш или зле

Зле живея. Защото колегата ми на запад живее много по-добре и е по-уважаван, отколкото тук. По-платен е тоже. "Нещо не ми е европейско, като гледам небето над София" И те така.

п.п Здобил ли?

Но и сега няма български радиа и тв канали, в които да говорят на английски, или поне само на английски

Всъщност има. Има емисия новини от CNN, която се пускаше по едно от радиотата в България, не помня кое точно, по няколко пъти на ден. Дали не беше Дарик или кое.. По БНР пък дават нивата на река Дунав на английски, руски, френски и още няколко езика.

Но, от страни определено си личи, че мрънкаш повече, отколкото е нужно...

...Тук пак не си справедлив. Не защитавам никого конкретно...

...А относно правото на живеещите в чужбина да имат мнение..

Така ти изглежда, че мрънкам. Мрънкането е вид оплакване. Аз съм ядосан.

Принципно мнение добре, че защитаваш. Не е важното от къде ще минеш. Игнорирай това, че говорим за печалби в личностен план. На други места много повече се уважава трудът на хората. И имаш спокоен живот, а не да се занимаваш с неуредици, които би трябвало държавата да ги е уредила и да си живееш живота, а тук си блъскаш главата и не ти остава време за същественото. На тая държава й плащаме данъци, за да решава проблеми. Тук нито живееш особено уважаван, нито живееш в уредена държава, нито си добре заплатен.

Относно живеещите в чужбина - много е нагло да си се изнесъл от българската действителност и да даваш акъли, които ще са в ущърб на много от българите, в тоя случай младежите. Значи Дарчко се изнесъл в чужбина, ама понеже не му е кеф друг да го направи, дай да обвържем държавното висше със задължителен трудов стаж в България на позиция с ниско заплащане и уважение, та да не му се мяркат повече българи пред очите в УСААА. Прозира зверски егоизъм в мнението му и не знам дали сам се усеща. Може никога да не замина в САЩ, но никой няма да ме задължава и да ми отнема свободи, заради некое си имбецилско изказване. Особено като е достатъчно безочлив да го говори дистанционно, без да се докосва с българската действителност и безперспективност.

Мисля си, че българите, които живеят в чужбина, особено по-дълго, не могат и нямат реална преценка на ситуацията в страната, могат само да милеят за разни неща и да се водят по пропагандата от Массмедията.

...Защо го правя и как засегне моите деца, ти можеш само да предполагаш!

...Това ли те боли най-много, заплатата!?

Мен ме боли заплата и уважението. И дали е уредено. ВСИЧКО. Далеч нямам стимул да работя за жълти стотинки. Изглежда, че и ти, но си седнал да даваш акъл как да загробиш младежите с години стаж за жълти стотинки, едва ли не трудът на един специалист е вид благотворителност.

Истината е, че ти живееш в САЩ, не съм уверен дори дали децата ти говорят добър български или те е срам да се наречеш българин - някои ги е срам. Работата е, че каквото предложиш за България, дори и да пуснат атомна бомба над София - това теб няма да те касае директно. Твоето дупе няма да е там и няма да страда от безумието ти.

Нямат своя продукция на английски, да не говорим за периодична. Това че някои пускат чужда през част от времето на денонощието, не оспорва коментара ми. А съобщаването на нивата на реките на няколко езика е международен стандарт, който се спазва не само у нас и го имаше и по време на созиализма и няма нищо общо с политическата част. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.