Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е съставил Новият завет?

Featured Replies

преди 11 минути, Мечо Хубавеца написа:

Едва ли ще я прочета....

Ако наистина те интересуват отговорите на въпроса който си поставил в темата - трябва да я прочетеш! 

• Отговори 461
  • Прегледи 31,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Белгиеца
    Белгиеца

Съставили са го потребители на халюциногенни треви, напушат и почват да пишат съчинения по халюцинации.

• Видяхме,че  от  иудаизъм не разбираш нищо. Сега, визирайки този твой пост, вземи да  кажеш на всички тук притаили дъх -кои са тези 30 книги от които са подбрани четири евангелия. Предполагам в

• Мечо Хубавеца
    Мечо Хубавеца

Именно заради арменската църква попитах дали греша, защото не бях сигурен дали е станала първа като държавна религия. Нали арменците се хвалят, че тяхната църква била първата.         Аз визирам после

• Автор
преди 10 минути, Solly написа:

Ако наистина те интересуват отговорите на въпроса който си поставил в темата - трябва да я прочетеш! 

Да я поръчвам, да я плащам , да я чета, да повярвам на това, което пише....

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

И защо искаш тогава аз да ти разказвам наготово какво пише, след като предварително си решил, че някой те кара да повярваш!

Само ще посоча, че в книгата са написани убедителни доказателства, които наистина могат да те накарат да повярваш в написаното в нея. 

Но след като не ти се чете - не чакай отговорите наготово!

преди 12 минути, Anzhel Dimitrov написа:

И да ги постне тук .

И теб те мързи да четеш и чакаш наготово някой да ти постне отговорите!

• Автор
преди 1 час, Solly написа:

И защо искаш тогава аз да ти разказвам наготово какво пише, след като предварително си решил, че някой те кара да повярваш!

Само ще посоча, че в книгата са написани убедителни доказателства, които наистина могат да те накарат да повярваш в написаното в нея. 

Но след като не ти се чете - не чакай отговорите наготово!

Ми нали за туй е тоя форум...Да не се налага да четем толкоз многУ...

преди 3 часа, Solly написа:

А ако ти е скучно

отдавна не си спомням какво значи това.

Време е вместо да си правиш реклама на фантазните си щуротийки, да се ограмотиш, вместо да наливаш простотиите си.

преди 1 час, Solly написа:

айде - още една "посочвачка" и говорителка на делюзиите си.

В роман няма как да са "написани убедителни доказателства" :) освен за вживени в сънищата си примитиви. Синдрома "прочетох за истината" започва още от библейските писания - точно като за наивници. 

Освен това - ДОКАЗАТЕЛСТВАТА нямат задача някой да повярвал на поредната щуротийка. Доказателствата не се ползват за "повярване", освен на наивни кифли и елементарници с ниво на IQ едноцифрено число.

преди 2 часа, Solly написа:

Ако наистина те интересуват отговорите на въпроса

заблуждаваш човека, заради личните си заблуди. И да прочете, няма начин да "си отговори на въпросите" наивно както ти си го направила.

Има и хора, дето не са наивни като теб. И добре че ги има...

Човекът е поставил тема и има въпроси, а аз само му посочвам къде да търси отговорите.

Не виждам някой да те пита нещо или да даваш някакви отговори по темата, освен заяждайки се, да се мъкнеш след постовете на другите, както го правиш редовно. Знам, че това ти е лош навик, който не можеш да промениш и  го правиш най-вече от скука някой да ти обърне внимание, но честно казано си досаден с едни и същи повторения! :cheers:

Много книги могат да дадат правилните отговори и доказателства за много неща. В книгата която препоръчвам, се крият отговорите за тези които искат да ги намерят. Много вярващи няма да ги приемат, защото тяхната вяра не се нуждае от доказателства.

Аз не съм изненадана, защото сама съм стигнала до много отговори, а там се дават само нужните доказателства, които се припокриват с много от твърденията на Валкирия.:cheers:

Аз не съм изненадана, защото сама съм стигнала до много отговори

Никой не е изненадан, че нито имаш отговори, нито си чела много книги. Тия фейкове могат да ти минат пред огледалото, но извън заблудите ти е лесно да се долови контрастното разминаване между самооценката и покритието.

И така - съветваш и рекламираш само собствените си заблуди. Дали рамус има или няма навици, какви са... това няма да промени нищичко сред заблудите ти.

Умните хора долавят условността и относителността и винаги са предпазливи в оценките и заключенията си, докато елементарните е точно обратното - налитат на контрастни изцепки чрез клишетата "отговори" и "доказателства", "аргументи" и "истината е". :) Тази схема издава комплексарите колко много искат да са полезни, да са ценни, да играят на помагане и имитират "загриженост", да съветват...  в "даващата роля".

Колкото до Валкирия - що не я попита първо дали тя е чела въпросната "книга с истините", и дали е доловила разминаванията и авторовите измислици? :)

Аман от дечковци и кифли, които толкова много се натискат да минат за големи, умни, мъдри...  Ако работата ставаше само с "отговорите в книжките" то библиотекарите, енциклопедистите и гугъл щяха да са вселенски мъдреци. Ама не са - качеството на Четящия е онова, което определя прочита и като го няма... и вселенско писание да е, е без всякакво значение.

защото тяхната вяра не се нуждае от доказателства.

Твоите вярвания и заблуди са по същия начин. Както и на всеки друг. Игрите на "доказателства" и повторенията им са най-баналния знак за Опиянените от сънищата си.

Дали авторът на темата имал въпроси - като ги има ще ги намери, ако е сериозен ще намери и нужната упоритост и старание, внимание и предпазливост. Но да се цепиш точно ти как си му предлагала "начин да прочете отговорите" е просто обикновена и банална наивност, които дори децата на пясъчниците вече не играят.

преди 17 часа, Мечо Хубавеца написа:

В линка ,който е дала @Solly има безплатни файлове .

преди 17 часа, Solly написа:

!

Аз я свалих , нахвърлях я , и там е написано това , което @valkiria1 е писала някога .

• Автор
преди 33 минути, Anzhel Dimitrov написа:

В линка ,който е дала @Solly има безплатни файлове .

Аз я свалих , нахвърлях я , и там е написано това , което @valkiria1 е писала някога .

Де го тоя линк? 

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Аз я свалих , нахвърлях я

демек - си я изучил много внимателно, щото си изследовател на религиите... :) Още повече че бог ти разкри истината...

Тук всички вече са изследователи - докато си запълват свободното време и се забавляват сред виртуала. :) Някои се взимат и по-насериозно, но е типичен синдрома на гаражния гений, който разкрива истината за всичко и всеки... особено с помощта на гугъл, даже и ИИ... И тва е - щом си прочел, даже и тва са отговорите - като в случая с поредния романист, дето писал 'истината' за едно или друго.

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Аз я свалих , нахвърлях я

😮 И как толкова бързо я нахвърли и разбра за какво се говори в нея?! 🤣

преди 18 минути, Solly написа:

😮 И как толкова бързо я нахвърли и разбра за какво се говори в нея?! 🤣

По естествен начин . За два часа човек прочита много ( поне като съдя по себе си . Асимилирам информация много по - бързо от другите , и затова е така . ) 

преди 18 минути, Anzhel Dimitrov написа:

По естествен начин . За два часа човек прочита много ( поне като съдя по себе си . Асимилирам информация много по - бързо от другите , и затова е така . ) 

И кое е онова което разбра от всичко което си нахвърлил за два часа?

преди 10 минути, Solly написа:

И кое е онова което разбра от всичко което си нахвърлил за два часа?

Потвърдиха се фактите , които @valkiria1 пише толкова години . Например че така както е представен новият завет е една напълно скалъпена версия на божествеността на Христос .

преди 20 часа, Мечо Хубавеца написа:

Има я в читанката. Не е необходимо да я поръчваш или да я плащаш. А иначе е сигурно толкова достоверна колкото и книгите на Дан Браун. Просто развлекателно четиво. Не съм чел поредицата, но ще си направя труда. Както съм направил и с тези на Дан Браун.

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Например че така както е представен новият завет е една напълно скалъпена версия на божествеността на Христос .

Така, както е достигнал до нас, Новият Завет е едно непълно представяне на живота на Исус Христос и учението му, защото от тридесетина книги са подбрани пет, а останалите са обявени за ерес и/или унищожени. Но това не прави оставените пет книги неверни. Да, така някои неща остават премълчани, като това, че ранните християни са приемали прераждането, но те в последстие така или иначе стават известни.

• Автор
преди 1 час, Theros написа:

защото от тридесетина книги са подбрани пет, а останалите са обявени за ерес и/или унищожени. 

Я дай инфо за това. 

Така, както е достигнал до нас, Новият Завет е едно непълно представяне на живота на Исус Христос и учението му, защото от тридесетина книги са подбрани пет, а останалите са обявени за ерес и/или унищожени. Но това не прави оставените пет книги неверни. Да, така някои неща остават премълчани, като това, че ранните християни са приемали прераждането, но те в последстие така или иначе стават известни.

Видяхме,че  от  иудаизъм не разбираш нищо. Сега, визирайки този твой пост, вземи да  кажеш на всички тук притаили дъх

непълно представяне на живота на Исус Христос и учението му, защото от тридесетина книги са подбрани пет, а останалите са обявени за ерес и/или унищожени.

-кои са тези 30 книги от които са подбрани четири евангелия. Предполагам в своята гениалност, не си обърнал внимание,че си написал 5. Освен, ако съставителите на НЗ са  "забравили" да попълнят бройката    му  с още една, според твоето броене. Ако не е грешка, означава, че не  знаеш "архитектурата" на НЗ!!

-кога и къде са написани тези избрани четири евангелия

- от кого са написани?

-кои са ранните "християни"?!?

Новият Завет е едно непълно представяне на живота на Исус Христос и учението му,

- кои факти от живота на новозаветния персонаж Исус, не са достигнали до нас, но ти ги знаеш? Разкрий ни щедро твоите знания по въпроса? Източници?!??

. Да, така някои неща остават премълчани, като това, че ранните християни са приемали прераждането, но те в последстие така или иначе стават известни.

Ако някой вярва във възкресението, това логически изключва реинкарнацията!!! Тогава възникват следните въпроси, на които всички ще се радваме, ти, като капацитет от високо  ниво да ни отговориш.

-Ако душата идва отново и отново на този свят, връща се в различни тела, какво ще се случи при възкресението от мъртвите, в кое тяло ще се пресъздаде човекът?

-Какво ще се случи с други въплъщения, хора, които са живели тук? Възможно ли е да не възкръснат?

Новият Завет е едно непълно представяне на живота на Исус Христос

А откъде ще почерпиш по-голяма информация за живота на Йешуа бен Йосиф, т.е. синът на Йосиф, ако не от книгите на Новият завет?

ранните християни са приемали прераждането

Не знам къде има информация, че ранните християни приемали прераждането.

Самият Исус, както е описан в евангелията, е роден евреин, който проповядвал Юдаизма и никога не е чувал думата християнин или християнство!

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

За два часа човек прочита много ( поне като съдя по себе си . Асимилирам информация много по - бързо от другите

:lol6:

преди 1 час, valkiria1 написа:

Видяхме,че  от  иудаизъм не разбираш нищо

Защо го взимате насериозно бебчото? Че той приема за меродавна една анонимна книжка от преди век и се вживява с "надъхвателните послания на главния герой - владиката Иларион", като самия той ги имитира и му подражава. Това било "нормално за форум", докато свещеното му слово е че имало вселенска огнена йога, дето с чисти помисли можеш да подскочиш по висши сфери и останалите смахнати отживелици в анонимката му. С тия работи се фантазира че е езотерик и окултист, но преди всичко сред виртуала. :)  Иначе е щастлив и успял... но духовното го влече, никой нищо не знае за него извън форума и от над 10 години си налива слова от любимата си книжка и сее из темите посланията на владиката Иларион и някакъв Управител на некви вселенски и житейски работи.

Понеже го пише в анонимката му - бебчото вярва че мозъкът му е само приемник и че никои мисли не са негови, а само се подготвя да приема или предава. Иначе как ще я има "акаша" - дето всичко е написано, предписано и зададено, въпреки че всеки имал личен избор...

Толкова глупости е изписал под предлог че е вярващ и защитник на вярващите, слабите, неуките, обърканите - сред които е неговата виртуална и фантазна таргет-група и така върви фантазния му сомнамбулизъм.

В този смисъл - не е сериозно да си губите времето да ви разказва едно и също, след като то е сборка от заемки, плод на стъкмистиките на "двете Елени". Така си поддържа вътрешното театро и целия форум и участието му в него е заложник на тия си делюзии.

• Автор
преди 1 час, valkiria1 написа:

Ако някой вярва във възкресението, това логически изключва реинкарнацията!!! Тогава възникват следните въпроси, на които всички ще се радваме, ти, като капацитет от високо  ниво да ни отговориш.

-Ако душата идва отново и отново на този свят, връща се в различни тела, какво ще се случи при възкресението от мъртвите, в кое тяло ще се пресъздаде човекът?

-Какво ще се случи с други въплъщения, хора, които са живели тук? Възможно ли е да не възкръснат?

Да, едното може да изключва другото...Или може да не го изключва. Ще се пресъздаде в последното тяло може би или ще си избере, което пожелае....

На туй не мога да отговоря.....

преди 26 минути, _ramus_ написа:

никой нищо не знае за него извън форума и от над 10 години си налива слова от любимата си книжка и сее из темите посланията на владиката Иларион и някакъв Управител на некви вселенски и житейски работи.

Е, не е единствения който разнася фекална маса тук. Не съм го забелязвала из плявата, докато не се самопровъзгласи за мъдрец в иудаизма. Сега остава да видим с какви "знания" ще изригне и в християнството...

преди 3 часа, valkiria1 написа:

Видяхме,че  от  иудаизъм не разбираш нищо

И къде точно го видяхте? Кои сте тия "ние" дето го видяхте? Не си шизофреничка, предполагам. Вменяваш ми претенции, че разбирам много от юдаизъм, каквито не съм изказвал. Но когато си фанатизирана, може да приемеш всяко различно мнение по подобен сбъркан начин. Не само това, но да разбирам от юдаизъм за мен не е нещо, което считам за чак толкова важно и заслужаващо особено внимание. 

кои са тези 30 книги от които са подбрани четири евангелия. Предполагам в своята гениалност, не си обърнал внимание,че си написал 5. Освен, ако съставителите на НЗ са  "забравили" да попълнят бройката    му  с още една, според твоето броене. Ако не е грешка, означава, че не  знаеш "архитектурата" на НЗ!!

С Откровението са пет.

И не че не си се сетила, ...

Пак говориш от името на всички. А на въпросите ти мога да отговоря и съм го правил из темите. Но пък след като са така злобно зададени, нали не си чак толкова проста за да очакваш да им обърна повече внимание.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.