Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е съставил Новият завет?

Featured Replies

преди 33 минути, Theros написа:

Не само това, но да разбирам от юдаизъм за мен не е нещо, което считам за чак толкова важно и заслужаващо особено внимание. 

Тогава, какво развяваш словесни  дрипи из теми от които нямаш и понятия? Ако и в темите за християнството си самовнушаваш, че не си тъп, вземи да продължиш този лъч надежда като отговориш на въпросите, които ти се задават?  След разтърсващите  ти "твърдения, че има укрити данни за Исус, за 30 апокрифа и пр.. би следвало да ги споделиш с аудиторията. Иначе излиза,че Рамус е прав, че пробутваш на вяра, небивалици  в стил наивно инфантилно изхвърляне, предназначено за  невежи добитъци. Преди време един дебил тук, твърдеше,че притежава оригинала на НЗ. Запазил го бил в саламура от кисело зеле по рецепта на баба му. Всяка една идиотия, се отразява зле само на този, който вярва в нея. Не ти правя намек, направо ти го заявявам.

• Отговори 461
  • Прегледи 31,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Белгиеца
    Белгиеца

Съставили са го потребители на халюциногенни треви, напушат и почват да пишат съчинения по халюцинации.

• Видяхме,че  от  иудаизъм не разбираш нищо. Сега, визирайки този твой пост, вземи да  кажеш на всички тук притаили дъх -кои са тези 30 книги от които са подбрани четири евангелия. Предполагам в

• Мечо Хубавеца
    Мечо Хубавеца

Именно заради арменската църква попитах дали греша, защото не бях сигурен дали е станала първа като държавна религия. Нали арменците се хвалят, че тяхната църква била първата.         Аз визирам после

преди 3 часа, Solly написа:

А откъде ще почерпиш по-голяма информация за живота на Йешуа бен Йосиф, т.е. синът на Йосиф, ако не от книгите на Новият завет

Трябва ли да има откъде? Ясно е, че освен приетите в НЗ текстове, всичко останало е обявено за ерес и унищожавано. А ранното християнство много трудно може да бъде разграничено от гностицизма. В този смисъл много от написаното в гностическите текстове се отнася и до възгледите на ранните християни. 

Не знам как си представяш, че възникват религиите, но утвърждаването на религиозната догма винаги е ставало през следващите поколения. Основоположникът посява идеята, а в каква точно форма ще израстне зависи и от хората. Все пак всичко си зависи от възможностите на съзнанието да я разбере, приеме и приложи.

преди 42 минути, Theros написа:

Трябва ли да има откъде?

Трябва, иначе твърдението ти остава в сянката на твоята фантазия, която се опитваш да пробуташ като доказателство.

Ясно е, че освен приетите в НЗ текстове, всичко останало е обявено за ерес и унищожавано.

Откъде е ясно?  Кои са споменатите от теб 30 книги? Кои са техните автори? Кога и къде са написани 4-те евангелия?

Пиша с кратки изречения да не те комплексирам. И тука ще излезе,че влизаш с гол задник в дискусията. Това е кофти дрес код, всеки може да ти го сложи, особено ако знае кога са писани евангелията и какво следва от това.

гностическите текстове се отнася и до възгледите на ранните християни. 

Трети път-Кои са ранните християни?

Все пак всичко си зависи от възможностите на съзнанието да я разбере, приеме и приложи.

Какви възможности, какво съзнание-ти си в кома по отношение И  на християнството

преди 33 минути, valkiria1 написа:

. Преди време един дебил тук, твърдеше,че притежава оригинала на НЗ. Запазил го бил в саламура от кисело зеле по рецепта на баба му. Всяка една идиотия, се отразява зле само на този, който вярва в нея. 

😆

преди 11 часа, valkiria1 написа:

Тогава, какво развяваш словесни  дрипи из теми от които нямаш и понятия

Ама ти май наистина си много проста. Това че някъде съм изказал едно или друго мнение, което не се харесва на фалшивото ти и раздуто национално и религиозно самочувствие, не е основание за крайни заключения. Имам понятие и то е толкова, че да покрие казаното от мен. Дали е много или малко ще оставя на простаците да спекулирате. Вие (в случая ти и рамус) имате нужда от това.

преди 10 часа, valkiria1 написа:

Трябва, иначе твърдението ти остава в сянката на твоята фантазия, която се опитваш да пробуташ като доказателство.

Не, не трябва. Пак опитваш да ми вмениш някакви твои си илюзии относно това, какво съм опитвал, защо съм го опитвал и т.н. Не знам защо бройката (~30) на апокрифните описания на живота на Исус се оказва такъв проблем, но предполагам, че е защото някои хора не понасят различните версии отнасящи се до нещо, което си мислят, че знаят. 

преди 10 часа, valkiria1 написа:

Откъде е ясно?  Кои са споменатите от теб 30 книги? Кои са техните автори? Кога и къде са написани 4-те евангелия?

Пиша с кратки изречения да не те комплексирам. И тука ще излезе,че влизаш с гол задник в дискусията. Това е кофти дрес код, всеки може да ти го сложи, особено ако знае кога са писани евангелията и какво следва от това.

Ти си фанатик и "знанието" ти е това на фанатика. Вижда се как търсиш изместване на фокуса към въпроси, които в случая не съм засегнал. Дали знам или не знам кога са написани евангелията, как са съставени, от кого и на каква база, са си твои не особено коректни спекулации. 

преди 12 часа, Theros написа:

че освен приетите в НЗ текстове, всичко останало е обявено за ерес и унищожавано.

но някак си се оказва че "знаеш" за всички тия работи, при това даже и "бройката" и какво пишело в тях :) Вероятно владиката Иларион така ти е казал, той нали гледа в Акаша и ти подава "правилните мисли"... Пак добре, щото ако имаше свои щеше друго да е :lol6:

преди 12 часа, valkiria1 написа:

Преди време един дебил тук, твърдеше,че притежава оригинала на НЗ. Запазил го бил в саламура от кисело зеле по рецепта на баба му. Всяка една идиотия, се отразява зле само на този, който вярва в нея. Не ти правя намек, направо ти го заявявам.

аз правех намеци преди доста години. На бебчото намеци въобще не са му достатъчни. Сега с намеци му пише само "търсача на истини" и така си карат, щото се ползват взаимно само за да си чешат сърбежите по темите - все пак да има подобие на обмен и на "разговор". Подобията минават за имитация на "култура", даже и на обмен. Мине и замине и всеки ползва другия за да си пише личния монолог като 'диалог'.

Въпросът, обаче е, че сам списва идиотизми, като в горния пример, обаче вярва че понеже това са думи на владиката Иларион и некъв си Управител... и значи че било истина, щото тия двамата били от вселенската бяла йерархия и те се грижат за хората... Вероятно и този със "зелевата чорба" ги сънува някакви негови делюзии, но когато изперкат дотолкова не става с "намеци".

преди 51 минути, Theros написа:

Ти си фанатик и "знанието" ти е това на фанатика.

Ех, кофти работа - толкова фанатици станахме сред тоя форум... :lol6:и добре че си ти - един мъдър, безпристрастен и психично-стабилен ник, който се явява "нормалния за форумната комуникация" ( по твои думи).

преди 51 минути, Theros написа:

Дали знам или не знам кога са написани евангелията, как са съставени, от кого и на каква база, са си твои не особено коректни спекулации. 

Спекулации ли са изцепките с "30 евангелия" с които се изхвърли или са записи от "Акаша" на вселенските истини ?

преди 12 часа, Theros написа:

В този смисъл много от написаното в гностическите текстове се отнася и до възгледите на ранните християни. 

Абе... гностиците дали са знаели че са "ранни християни"? Тва е въпрос към владиката - да надникне в Акаша и да ти изпроводи "отговора" през теб, като негов основен "посланик" сред КАЛДАТА. :)

И между другото - откога "вярванията" се наричат "възгледи"? И за кого е така?

преди 1 час, _ramus_ написа:

но някак си се оказва че "знаеш" за всички тия работи, при това даже и "бройката" и какво пишело в тях

Тъпчо, жалките спекулации ги заври отзад. Нито съм споменал точна бройка, а приблизителна (което си стои написано черно на бяло), нито пък съм споменал нещо специфично за написаното в тях. Тези жалки похвати, които използвате с валкирия, да извъртате написаното от някого, с което не сте съгласни, по начин, че да звучи абсурдно, само показват колко сте жалки в своята самовлюбеност. 

Вероятно владиката Иларион

Демонстрираш невежество. Но важно и внушението, а за него не е нужно знание или разбиране на това, което осмиваш. Първо, въпросното обръщение визира друг. Второ, то е израз на нечие лично отношение и изобщо не се настоява за използването му от накой друг. И не че това обръщение не се използва и в други религии и езици, но там не прави впечатление по ред причини. Обръщението в случая има и друго значение, съвсем буквално, свързано с нещо, което "владиката" действително ръководи. Ама колко смешно звучи само "владиката" и колко умен е  рамус повтаряйки го. 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Ех, кофти работа - толкова фанатици станахме сред тоя форум... :lol6:и добре че си ти - един мъдър, безпристрастен и психично-стабилен ник, който се явява "нормалния за форумната комуникация" ( по твои думи

Да, нормален съм. И колко фанатици станахте? Ето го същото преувеличаване, което да изопачи нещо казано от друг. Това са манипулативни прийоми и фактът, че ги използваш "говори" много. 

Спекулации ли са изцепките с "30 евангелия" с които се изхвърли или са записи от "Акаша" на вселенските истини

Какви записи от акаша? Каква връзка има акаша с темата. Акаша е термин от източната метафизика и няма място тук в случая. Но пък е удобна думичка за поредното внушение на рамус. 

Абе... гностиците дали са знаели че са "ранни християни"?

Написах, че е трудно да се разграничат. Но пък изопачаването отново е налице. Само в едно твое мнение колко опити да изкривиш по усобен начин думите ми. 

преди 2 часа, Theros написа:

а приблизителна

бебчо, приблизителните можеха да са 300 или три хиляди, или 2, 20, 25... :) И с това също няма съвпадение с това откъде ти знаеш нещо, което няма как да знаеш.

Акаша е термин от източната метафизика

Бебчо - да ти напомня, че прераждането " дето ранните християни били приемали" също е от "източната метафизика", но не ти пречи свободно да си асоциираш което, с каквото ти е удобно. Още доста много нещица ти си ги аналозираш свободно... буда, алая виджяна, исус, бог - мешавицата е пълна, точно каквато е и за "двете Елени".

а за него не е нужно знание или разбиране на това, което осмиваш. Първо, въпросното обръщение визира друг. Второ, то е израз на нечие лично отношение и изобщо не се настоява за използването му от накой друг. И не че това обръщение не се използва и в други религии и езици, но там не прави впечатление по ред причини. Обръщението в случая има и друго значение, съвсем буквално, свързано с нещо, което "владиката" действително ръководи.

личните ти отношения не интересуват никого тук, бебчо. Ама дали някой настоявал за нещо, на някой друг - са някакви свободни твои фантазми и също не интересуват никого, защото на никого не вършат работа твоите ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ, за каквото, което и който и да е. За личните си падалки сред Калдата си имаш блог и там, както виждаш никой не ти пречи да си правиш Храм на верските си падалки.

Личните бълнувания, асоциации и свободни аналогии нямат също не са интересни на никого, защото всеки си има негови си. Дори и това няма връзка с познанието, а само с твоите заблуди.

Написах, че е трудно да се разграничат.

Трудно - според кого е трудно? :) Тия смешки...ранните християни как трудно се разграничавали от гностицизма също са резултат само от личните ти схващания, бебчо. Както вече повторих - личните ти мешавици нямат връзка с никого тук и са си само твоя работа. Тук други можем да различаваме и разграничаваме, вкл и от есеите...

Гностиците въобще не са били "ранните християни", нито са имали връзка с тях. Опитите за адаптация и копиране на източния мистицизъм на запад са колкото звездите на небето и са всякакви варианти и вариации. Двете Елени са част от опитите да се гледа на христос през призмата на съвсем други описания на живота и света. Тия опити продължават и сега и ти като папагал, правиш същото.

Ако Исус го имаше и прочете какви популистки нагласации сипеш тук, ще ти се изсмее. То и ние се смеем, докато ти се взимаш насериозно какъв "папагал на послания" си.

Обръщението в случая има и друго значение, съвсем буквално, свързано с нещо, което "владиката" действително ръководи.

Владиката Иларион е обикновен лиричен художествен герой, не по-различен от Дарт Вейдър. Сред историята на на фабулата той може да "ръководи" от трамвай, до съдбата на вселената.

Извън фабулата такова нещо няма, няма го и героят. Извън твоята глава - също, и това се съотнася и до всеки друг лиричен герой, вкл и Люк Скайуокър или Нео. Ти можеш да си оживяваш в главицата си каквото ти скимне, но даси играеш толкова години на 'послания' и проповеди - те презентира само като изтрещял по сънищата си.

преди 43 минути, _ramus_ написа:

бебчо, приблизителните можеха да са 300 или три хиляди, или 2, 20, 25... :) И с това също няма съвпадение с това откъде ти знаеш нещо, което няма как да знаеш.

Е, аз съм написал 30. Тази цифра ми е останала в съзнанието, това съм написал. Но чудесно се открои сганта, чиято реакзия събудих. И защо да няма как да зная? Напоследък започна честичко да пишеш лъжи из форума. Подчертавам лъжи, а не заблуди. За теб може да са замаскирани като провокации, но са си лъжи. Ето затова си вманиачен - готов си на всичко за да постигнеш целите си, без оглед на нищо и никого. Ако "се наложи" кой ли знае докъде ще стигнеш. 

преди 3 часа, Theros написа:

Тъпчо, жалките спекулации ги заври отзад.

Уау, твоето име да не е Анус ?

Да видим какво си написал:

Ясно се вижда, написал си 30 книги. Освен това си написал,че евангелията са пет. Кое е петото? Излиза,че Рамус и аз изобщо не използваме никакви похвати, а само цитираме твоите глупости.

на 28.01.2025 г. в 17:23, Theros написа:

Новият Завет е едно непълно представяне на живота на Исус Христос и учението му, защото от тридесетина книги са подбрани пет

Бебчо - да ти напомня, че прераждането " дето ранните християни били приемали" също е от "източната метафизика", но не ти пречи свободно да си асоциираш което, с каквото ти е удобно

Е и? Това ти твърдение каква логическа връзка има с твърдението ми, че препратките ти към акаша нямат отношение към написаното от мен в темата? Това, че гностиците са взаимствали много източни доктрини е широко-известно. Както споменах, ясно-очертана граница между тях и ранните християни няма.

преди 7 часа, Theros написа:

Написах, че е трудно да се разграничат. Но пък изопачаването отново е налице. Само в едно твое мнение колко опити да изкривиш по усобен начин думите ми. 

Изобщо не е трудно. Много лесно се разграничават. Даже има написани и книги от тях. Това, че ти не ги знаеш е отделен въпрос

Та, какво стана сега възкресението и реинкарнацията взаимно се допълват или едното изключва другото? Понеже замиташ въпрос, който беше зададен въз основа на твое твърдение. Кога ще започнеш като нормален събеседник да обосновавш мнението си.

Е, аз съм написал 30. Тази цифра ми е останала в съзнанието, това съм написал. И защо да няма как да зная?

Е, след като се съгласи,че си написал 30 книги  и се опита да оклеветиш мен и Рамук,че те провокираме с лъжи  сподели сега, кои са тези 30 книги??!

Кои са скритите неща от живота на Исус ?!

Както споменах, ясно-очертана граница между тях и ранните християни няма.

Кои са ранните християни? Четвърти път задавам въпроса!!!

Редактирано от badr (преглед на промените)

личните ти отношения не интересуват никого тук, бебчо

Още един, който се изказва от името на всички. Ами, ненормално е. 

С това "бебчо" само демонстрираш колко си жалък и че тук участваш единствено заради провокациите, а не за нещо друго свързано с темите. Толкова много желаеш да ме обидиш, да предизвикаш негативни реакция и емоции, но пък ти убягва уродливостта зад това ти поведение. Много хора тук я виждат, всъщност, почти всички.

Трудно - според кого е трудно? :) Тия смешки...ранните християни как трудно се разграничавали от гностицизма също са резултат само от личните ти схващания, бебчо

Тези словесни еквилибристики вече стават все по-чести. Но само демонстрират невежеството ти. Компетентността, ако я притежаваше, щеше да ти помогне да зададеш адекватни въпроси.

Владиката Иларион е обикновен лиричен художествен герой, не по-различен от Дарт Вейдър. Сред историята на на фабулата той може да "ръководи" от трамвай, до съдбата на вселената.

Извън фабулата такова нещо няма, няма го и героят. Извън твоята глава - също, и това се съотнася и до всеки друг лиричен герой, вкл и Люк Скайуокър или Нео. Ти можеш да си оживяваш в главицата си каквото ти скимне, но даси играеш толкова години на 'послания' и проповеди - те презентира само като изтрещял по сънищата си.

Чудесно, и това какво общо има с написаното от мен досега в темата. Само демонстрираш некъдърността си в опитите да ме провокираш. И тази на бадр като модератор.

преди 20 минути, Theros написа:

Още един, който се изказва от името на всички. Ами, ненормално е. 

Амиии, досега не прочетох нито един да хлъцне от възторг от нищоговоренето ти. Та, Рамус е прав.

преди 21 минути, Theros написа:

Компетентността, ако я притежаваше, щеше да ти помогне да зададеш адекватни въпроси.

Нямаш отговор на нито един въпрос, който те приканва да обосновеш мнението си. И в тази тема си просто едно плямпало.

преди 23 минути, Theros написа:

Чудесно, и това какво общо има с написаното от мен досега в темата.

По същество, нищо не си написал. В будна кома си по отношение И на християнството, което изобщо, ама изобщо не познаваш-детайлно  и по същество. Сектантите набират привържениците си от съсловия като твоето-невежи, функционално неграмотни и с изключително ниска обща култура.

преди 29 минути, Theros написа:

И тази на бадр като модератор.

😄На крива ракета, Космоса и виновен....кой модератор ще се хване на евтината ти уловка  да го използваш като сопа, за да се разправиш с опонентите си?

а това,че твоите "доказателства" в темата са само с биологичен произход не забелязваш.

преди 1 час, valkiria1 написа:

Ясно се вижда, написал си 30 книги. Освен това си написал,че евангелията са пет

Прочети внимателно какво съм написал, щом паметга ти работи толкова избирателно. Написах "пет книги", след което уточних, че петата е Откровението на Йоан. Къде изобщо видя "евангелия"?

Изобщо не е трудно, Анус

.

преди 1 час, Theros написа:

Още един, който се изказва от името на всички

Колко пъти с бъклица те приканвам да ни осветлиш по въпроса:

-кои са ранните християни?

къде се размиват границите между гностиците и ранните християни?

-къде са написани 4-те евангелия?

-кои са скритите факти от живота на Исус?

-кои са 30-те скрити книги останали извън състава на НЗ?

-кое е петото евангелие от НЗ?-по твои твърдения!!

-съвместими ли са възкресението и реинарнацията?

Всеки един въпрос..повтарям, всеки един въпрос е зададен въз основа на твои твърдения!!!

преди 26 минути, Theros написа:

Прочети внимателно какво съм написал, щом паметга ти работи толкова избирателно. Написах "пет книги", след което уточних, че петата е Откровението на Йоан. Къде изобщо видя "евангелия"?

.

😄😄Ами, то написаното от Йоан също е евангелие бе"разбирачо "на християнството.Дори не разбираш и жокера който ти подавам!!!😄

Така си го пише в Библията. https://www.pravoslavieto.com/bible/nz/ioan.htm

От Иоана свето Евангелие

😄

Нито едно не е било оформено като печатна  книга до времето на Гутенберг. Знаеш ли какво значи думата ръкопис!??? Знаеш ли какво е свитък, какво е кодекс? На какво е написано евангелието от Йоан?

Къде е написано това евангелие?

преди 55 минути, Theros написа:

Написах "пет книги", след което уточних, че петата е Откровението на Йоан. Къде изобщо видя "евангелия"?

😄😄😄Я, пак повтори...ще дойдеш, че не можеш и да броиш," разбирачо" на християнството

Състав на НЗ

- евангелие от Матей

-евангелие от Марко

-евангелие от Лука

-евангелие от Йоан

Кое е петото евангелие, викаш??!!!!!!!!!! или по-твоему-коя е петата книга от НЗ ????!!!!😄😄

преди 39 минути, valkiria1 написа:

😄😄😄Я, пак повтори...ще дойдеш, че не можеш и да броиш," разбирачо" на християнството

Състав на НЗ

- евангелие от Матей

-евангелие от Марко

-евангелие от Лука

-евангелие от Йоан

Кое е петото евангелие, викаш??!!!!!!!!!! или по-твоему-коя е петата книга от НЗ ????!!!!😄😄

Мисля че бях ясен. Но явно като цяло ти е трудно разбирането.

Нямаш отговор на нито един въпрос, който те приканва да обосновеш мнението си. И в тази тема си просто едно плямпало.

Отговарял съм достатъчно пъти в миналото и знам какво ще последва независимо от отговора. Както виждам и с твоите въпроси е така. Доста си нагла да обвиняваш мен, че дадена дискусия не се получава. Първо погледни своите нетърпимост, фанатичност и прекомерна гордост, и  може би ще разбереш защо ще пренебрегна въпросите ти. Ти така или иначе предварително си отхвърлила отговорите, а аз не държа да убеждавам никого.

преди 31 минути, Theros написа:

Ясен си, как да не си ясен. Най-функционално неграмотния участник  в подфорум Религии. Това не е обида, това е факт. Твърдиш, че в НЗ има включени пет книги и петото е евангелието от Йоан. Обаче в НЗ има включени само четири евангелия. Няма пето евангелие!!!

преди 31 минути, Theros написа:

Отговарял съм достатъчно пъти в миналото и знам какво ще последва независимо от отговора. Както виждам и с твоите въпроси е така. Доста си нагла да обвиняваш мен, че дадена дискусия не се получава. Първо погледни своите нетърпимост, фанатичност и прекомерна гордост, и  може би ще разбереш защо ще пренебрегна въпросите ти. Ти така или иначе предварително си отхвърлила отговорите, а аз не държа да убеждавам никого.

Какво си дъвчил  и повръщал в миналото съвсем не ме интересува. Въпросите в тази тема  са ясни и съвсем конкретни. Ти, не отговаряш на  нито един въпрос, който ти е зададен от участниците тук. Вместо това  отиваш в крайността Ad hominem, спрямо всеки един, който те уличи във функционална неграмотност. Въпреки редакцията, с която изтри част от поста си  съм направила скрийншот на  думата с която ме нарече. Само да ти отбележа, какво ще ме нарече един тъп цървул е без значение. Другото е , когато вземеш да редиш сълзи и сополи пред модераторите, колко си обиждан и онеправдан, тогава ще покажа, как претенциите никак не отговарят на възможностите ти за общуване.Може и да ти напомнят поговорката "според кучето и тоягата"

Извода

- не познаваш изобщо структурата на НЗ! Не знаеш колко са евангелията включени в него!!! Това при подаден от мен жокер, който може да подсети всеки един, който има поне малко понятие от Библия.

-нямаш отговор относно някакви непознати данни за живота на Исус!!!

-не знаеш кои са ранните християни. Отговора  е даден в НЗ-но ти, изобщо не го познаваш като текст. Иначе щеше да отговориш без да изпадаш в ненужна логорея.

- не знаеш какво е възкресение  и какво реинкарнация, и дали едното е възможно без другото. Нямаш логическо мислене.

- не знаеш къде са написани евангелията- Това  е доста сериозен жокер, за да установим дали написаното в книгата дадена като пример от Соли е вярно. Къде са написани евангелията е указано в самия НЗ. Ти, не познаваш текста.

Цялото ти участие до тук е пълен спам. Храбро се свличаш в дъното със всеки един пост. Стисни  жопата да не ръсиш биологичен продукт и се скатай някъде, за да могат хората да водят нормална дискусия. Ако ти доскучае направи една колаборация с Анне, вие си подхождате изцяло във всяко едно отношение.

преди 31 минути, valkiria1 написа:
преди 58 минути, Theros написа:

Ясен си, как да не си ясен. Най-функционално неграмотния участник  в подфорум Религии. Това не е обида, това е факт. Твърдиш, че в НЗ има включени пет книги и петото е евангелието от Йоан. Обаче в НЗ има включени само четири евангелия. Няма пето евангелие!!!

Ето това ще се случи с всеки мой отговор - накрая ще го нагодиш към предварително приетите си представи. С "въпросите" на рамус е същото. На вас не може да се противоречи. И не само да се противоречи, но и никой не може да се осмелява да изказва неприемливи за вас мнения. Иначе веднага се превръща във "функционален неграмотник", "бебчо", "анус"... Просто няма друга дотолкова самовлюбена сган като вас.

преди 2 минути, Theros написа:

И не само да се противоречи, но и никой не може да се осмелява да изказва неприемливи за вас мнения.

Това е твой пост.....

Написах "пет книги", след което уточних, че петата е Откровението на Йоан. Къде изобщо видя "евангелия"?

В него НЯМА нищо вярно!!!! Справка- НЗ- Библията:

https://biblia.bg/

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Състав на НЗ

- евангелие от Матей

-евангелие от Марко

-евангелие от Лука

-евангелие от Йоан

Това показва твоята абсолютна функционална неграмотност. Факт!!!

Давам 500 евро награда на този, който ми покаже пето евангелие в състава на НЗ! Моля, осмелете се знаещите.

Само не пишете, че евангелието от Йоан е първа и втора част-и втората част е петото евангелие.😄

преди 23 минути, Theros написа:

Иначе веднага се превръща във "функционален неграмотник", "бебчо", "анус"...

Прав си.Така малко се размива.Аз предлагам да се спрем на "бебчо".Отговаря на психологическата ти възраст,  ще избегнем обвиненията в тенденциозност, а и на младенците всичко се прощава.   

преди 55 минути, badr написа:

Аз предлагам да се спрем на "бебчо".

Тоя "бебчо" когато е излизал от майка му са го плеснали по главата , а не по дупето.

преди 5 часа, Theros написа:

Както споменах, ясно-очертана граница между тях и ранните християни няма.

a kakто аз вече споменах - това се отнася само до теб. Ранните християни - кои са точно, щото вече за кой път питам, а вместо да споделиш Акашовите записи ти се тресеш от рев и мрънкане. :)

И между другото - ти сам ли подбираш кои и какви "източни елементи" да има или да няма някъде си? Или само това, дето го пишат 'двете Елени'?

Мисля че бях ясен

нито мислиш, нито си ясен. Пълен бълвоч си изписал - поредния. На бебчото всеки, който не му дава да му е права езотеричната шапчица с измишльотинки, е крив, злобар и само се заяжда с добрия и знаещ дечко.

Отгоре на всичкото - целия подфорум чакаме твоя адвокат да заведе дело сред вселенския справедлив съд и да съдят калдатските заяждачи от вселенските прокурори, чрез вселенски закони. :)

Какви ли  не идиотизми си изписал през годините, бебчо... И всеки, който ти обърне внимание на грешките, лъжите, неточностите или детайла - следват инфантилни оправдания и сърдене на глезен келеш, като отгоре на всичкото същия се играе на "духовен" като папагали "духовни послания" и си налива от любимия си комикс, и подражава на любимите си герои, превърнати в идоли.

Вчера чух в джакузито на ПУЛС откъс от един разговор между двама "вече бащи" на под 30 години - "...ама здраво бяхме потънали в тоя филм, майна. Ама като гледам - сега колко не са излезли от същия филм...

В този смисъл - просто си бебчо, защото ти още детските си филми не си израснал. Нищо че са с 'духовни приказки' в тях. И не че не можеш - просто няма да ги пуснеш под претекст че си "вярващ", докато си просто вкопчен и обсебен от филмите и героите в тях.

преди 26 минути, valkiria1 написа:

Тоя "бебчо" като е излизал от майка му са го плеснали по главата , а не по дупето.

свикнал е всичко да става по неговото. Той да казва, той да посочва, да показва... въобще маниери на пастор, с проповеден стил и начин на изразяване - с "послания", баце! :) Понеже КАЛДАТА - що пък да не... виртуална публика от депресари, зависими, травмирани или изтрещели ... и той пред тая публика носи "спасението" от филма си - както го е спасил тоя филм него самия.

Откровено писано - изтрещелите сред филмите си вече не са ми смешни, а просто досадни с многогодишните си повторения на едно и също и дебилните настоявания от клишета и популизми.

Моля, осмелете се знаещите.

Тц, не смея - владиката Иларион ще ми се смее и ще се преродя като преходна и грешна запетайка сред форума. :lol6:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.