Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Християнство или ислям? Къде е истината? (без цензура).

Featured Replies

преди 1 час, Solly написа:

Все си мисля, че задачата по създаване на голяма част от индивидите на нашата планета, е била възложена на други същества, които може би са си правили експерименти.

И защо да е експеримент? Хорага се разиват (или поне тази възможност е винаги налична и въпрос на избор и усилие). Всеки е това, което сам направи от себе си. 

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 74,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Като се има предвид, че това е религията, която одобрява платената любов и толерира мъж да изневери на жена си, то навън ходят много неосъзнати анжелисти. Само дето не са си поставили определението. 🤭

• .................
    .................

А ти не осъзнаваш, че си най-големият папагал тук.😂 Нито имаш собствена мисъл, нито собствени идеи, идеологии и вярвания. Единственото ти удоволствие в живота и във форума е да търсиш за кого да се хв

• Доколкото знам, християнството и исляма имат общ корен - преданието за Авраам, който пръв приема вярата в един Бог.  В християнството Авраам олицетворява вярата и покорността пред Бога, а в ислям

Публикувани изображения

преди 15 минути, Theros написа:

Всеки е това, което сам направи от себе си.

което е производно на летящата популистка фраза - 'СЕКИ САМ СИ РЕШАВА'. :)

Вероятно заради това владиката ще обясни защо дупнишкия гуру е с такова детство - щото е "това, дето сам е направил от себе си" ли?

А кое "себе си" точно? Онова в легендата за "комата" или божествения му образ?

преди 19 минути, Theros написа:

или поне тази възможност е винаги налична и въпрос на избор и усилие

:) и за теб ли е такава - "налична"? И ти направо си се "развил" значи - и като избори и като усилия, и... се готвиш за подскоци към висшите сфери като си изчисти помислите и направи от огъня "кристали". 

Налапа си всеки набор от подбрани готови клишенца и... айде на показ по виртуала - вижте ме какъв съм се "развил" и направо духовен и възвишен съм станал...

преди 2 часа, _ramus_ написа:

ми по случайност креатора го е създал и него. :) Ти понеже си му фен на креатора - знаеш ли защо въобще се занимава да "създава" такива като него? Излиза че невероятните бръмбарчета са по-съвършени от някои човешки производни ли?

Без значение кой ни е създал -  Креаторът или помощниците Му, по-добра версия ли сме или сме по-лоша,  всички ни чака една и съща съдба.

Не знам дали го осъзнавате?

“онемели от страх, озверели от крясък -
в крайна сметка ще станем на пръст и на пясък!”
/Недялко Йорданов/

преди 1 час, _ramus_ написа:

няма такъв цирк, просто. :lol6:Ми тя ги пише тия работи за "помощниците" - да беше прочел. Ама понеже... "не си падаш по сложните неща" не мойш "да закараш до там". 

И за да ти стане ясно "простичко" - тя е "по-добрата" версия на креатора от теб. :hit:

Аз тебе те питам , ама явно не си способен да отговориш на елементарен въпрос.

преди 44 минути, Мери) написа:

Без значение кой ни е създал -  Креаторът или помощниците Му, по-добра версия ли сме или сме по-лоша,  всички ни чака една и съща съдба.

“онемели от страх, озверели от крясък -
в крайна сметка ще станем на пръст и на пясък!”
/Недялко Йорданов/

Не ни чака една и съща съдба , защото Рамус ще е цяла Вечност в недоимък а аз в охолство и лукс - примерно.

Съзнанието продължава с нови тела , за заслужилите .

преди 21 минути, some_spirit написа:

и всички се кефят как щели да престанат да съществуват)

аз ако има лесен начин на секундата ще се отърва от биологичното си тяло, а пък вие се вайкайте как щели сте да умирате и ДНК-то колко важно било ха ха ха

По тази логика , недоволните са много.

Е , трябва да почакаш , а през това време заслужаваш по - голяма пенсия за Вечността. 

преди 30 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Аз тебе те питам

не мен, бог питай, или там - "помощниците му", що са си направили майтап с теб - като експеримент?

Може и на бебчото главния му духовен наставник от висшата йерархия, да ти отговори, макар че и самия бебчо не е наясно защо той самия също е "експеримент", но вярва в "развитие" някакво си.

преди 31 минути, Anzhel Dimitrov написа:

а аз в охолство и лукс - примерно.

мдааа - заради това е цялата работа. :) Бляновете се проектират като "награда". Наивно и примитивно, та дрънка на празна ръждясала кофа и ауди на 30 години в автоморга.

преди 1 час, Мери) написа:

по-добра версия ли сме или сме по-лоша,  всички ни чака една и съща съдба.

и... какво от това? 

А между другото - няколкото изфантазирали се комплексари , сгушени в религиозните си аматьорски приказки въобще не смятат така. Те се проектират във вечности, отвъдности, прераждания... и хич не ги устройва версията с "един и същи край". :) 

преди 36 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Съзнанието продължава с нови тела , за заслужилите .

за бялата мишка, с която си експериментират "помощниците на бог". Влез в правилната терминология, щото така ви е "създал креатора".

преди 1 час, some_spirit написа:

друг път ........(Недялко Йорданов астрална подлога, продиктували му някакъв текст и всички се кефят как щели да престанат да съществуват)

аз ако има лесен начин на секундата ще се отърва от биологичното си тяло, а пък вие се вайкайте как щели сте да умирате и ДНК-то колко важно било ха ха ха

Единственото сигурно нещо е, че телата на всички ще станат на пръст и на пясък, какво ще стане с душите ни  след смъртта,  не е толкова  ясно. Той и този сигурно си мисли, че е креатороизбран и че Креаторът ще го  награди с медал за добре свършената работа:https://www.mediapool.bg/tseluvat-mi-zadnika-tramp-za-stranite-na-koito-nalozhi-mita-news370056.html, но дали, или само Креаторът знае.

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Квото и да се подиграваш на Анжелизъм

Не ме разбра. Твоята религия е от сорта на протестантството, т.е.  реформаторско, но уви не си Мартин Лутер. (Нямаш дар слово!)

@_ramus_ ви "зараза" с това "емоционална интелигентност"! :) Дори Ви "намери" лечител. Уви по сводка от позната:

Цитат

image.png.6a63e6c05b0e3d9e204dc808c2aa87f7.png -> не е "по джоба ти".

=> е "скъпа", а аз ти предлагам безплатна услуга. Да, може да не е достатъчно качествена, но за без пари = толкова! :) 

Което ще рече: Помагам ти, но по мой начин. Това "подиграване" и от жена ми съм го чувал, макар, че тя е начетена! В смисъл, и тя има хаотични мисли и прочие и не се е ориентирала религиозно, въпреки, че е православна. 

И, всичко това е, че на по-късен етап ти започваш да формираш своята идентичност! 

Театрално изказано: "Ние готовите за смъртта си ви поздравяваме!" :) -> Е, ползвам сливенски хумор (по известен като пиянство :) ), но то е на емоционална основа, а когнитивните Ви способности Ви затрудняват да възприемете емпатията ми, защото Ви липсва интелигентност! :) 

По-общо: Аз съм специалист по безсмислиците! Много подобни съм реализирал за други и то безплатно, защото съм комунист! :) 

Така е: Българите са сиромаси! А, клишето: "Сиромах човек = жив дявол" е същността на българското племе! Или не си българче ли?  :) 

Исторически погледнато: Цивилизацията в технологически аспект е в своя апогей, но в религиозен аспект е на ниво "Второ пришествие"!! Въпрос на време е да има революция и към момента имаме "Игра на религии", в смисъл, религиите се трансформират и са в единоборство! 

В, този аспект @realno е "уцелил" темата! В смисъл: Явява се като съвременен Буда! НО, подхода който ползва за "нападение" срещу исляма не е подходящ! Живеем в мирни времена и вместо Любов и Мир, то, ползва омразата, т.е. радикализъм, а той води до катаклизми, т.е. има реална опасност за неблагоприятни промени в околната среда, обществото или икономиката на човечеството! 

Лично аз не мисля, че в това хилядолетие човечеството ще почне да се "изнася" от този свят, независимо от оптимизма на Илон Мъск! 

По-вероятно е: Китайците да "завладеят' Луната! :) После е лесно да я "поправят" и я ползват като транспортно средство  между звездите. НО, това вече отиваме към ту 3000 година. ("Трето пришествие) :)       

преди 4 часа, Мери) написа:

Не знам дали го осъзнавате?

По-интересното е, че младите по-рано го осъзнават, т.е. затова и "живеят" бързо с мотото: "Добрите отиват в Рая, а лошите където си поискат"! 

Доволно нелепа смърт съм виждал! Младите не са мотивирани за вечен живот в този свят! На тях им се втъква, че страдат! И, всеки се спасява по единично! 

Ключово е: Какво оставаш след смъртта си?! Идея или материална ценност!? 

Само се замислете: Средната продължителност на човешкия живот от 40 години е нараснала на 80. Те първа столетниците ще се увеличават, т.е. до 2999 година средната продължителност ще стане 160. :) Примерно! :) 

И, ключово е: До смъртта си с какво да се занимаваме?! За това трябва да имаш Силен Дух, т.е. хъс за живот! Самата душа е тленна, но по-важно е да имаш вечен дух! 

Образно: Да имаш стремежа утре да живееш по-добре от вчера! Към момента всеки те тика да си работохолик, но това ли е твоето амплоа?! Масово младите по-предпочитат да се забавляват! ОК, но старите вече сме амортизирани! И, ОК, в много неща AI ще помогне, то не от всеки става творец! 

@Мери), явно си попаднала в клишето: "Криза на средната възраст!" :) Толкова ли ти е скучно и не знаеш какво да правиш до смъртта си?! :) => Еми ... напиши си на един лист мечтите и почни една по една да ги сбъдваш! :) Какво ти липсва?! Време или пари? :) Имаш един живот! Друг няма да имаш в този свят

Образно: По-добре умри опитвайки се, а не в скука! :) 

преди 9 часа, Theros написа:

И защо да е експеримент? Хорага се разиват (или поне тази възможност е винаги налична и въпрос на избор и усилие). Всеки е това, което сам направи от себе си. 

След като хората се развиват, значи не са създадени достатъчно развити.

Също така, все още наличието на хора с изключително примитивен начин на живот и поведение, говори че някои общества и индивиди са далече по-недоразвити от други.

преди 13 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Аз си имам общо с Анжелизъм - основател съм на Анжелизъм,

За толкова години така и не можа да намериш други последователи на твоята "религия" освен самият теб!

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Е то , щом трябва толкова да ти се обяснява

О, ти дори с две изречения не можеш да обясниш религията си, и искаш да минеш тънко и евтино, а да имаш последователи. Ами няма как да стане, защото дори и най-невежите си искат обяснения. Все пак за да има някаква религия, следва да има  формирана идеология с пояснения. Дори и най-примитивните индивиди създали най-примитивните си религии, имат обяснения за Началото и за Края. 
А ти го караш с две-три изречения, които повтаряш непрекъснато и искаш някой да ти се върже на тях. Много си евтин и елементарен! 

преди 10 часа, _ramus_ написа:

Понятието РАЗУМ не е вселенско понятие, а човешко - съвсем човешко. С него се обозначават сборно някои работи. И също така - и РАЗУМНИТЕ ПРАВЯТ ГРЕШКИ, но няма как креатора да е всевиждащ, всесилен... и да прави грешки. Следователно няма как да е " с разум".

Освен това - едно от налудните следствия е, че "т.н му "ПОМОЩНИЦИ" са създадени за да направят куп от нелепости, грешки и даже и глупости - щом са допуснали да създадат глупостта и греховете...

С което още показвам че креатора може и да е създал нещо си с РАЗУМ, но ти не си разумна, което е изглежда парадокс...

Нищо не е създадено с грешки, а създаденото със свободна воля и потенциал на развитие. Когато има наличие на свободна воля, има опция да се правят и грешки, а също и да се осъзнават и поправят.

Вселената е разумна, ментална, и всичко е създадено от Велик Разум и с Разум.

Само един неразумен индивид може да отрече това, което се вижда накъдето и да се огледаме.

И ти, в случая, освен да отричаш всичко, както да критикуваш всичко и всеки, не си показал че можеш да имаш някакви лични твои разумни идеи. Високопарните наизустени термини и думички, не те правят нито разумен, нито умен, нито пък мъдър!

преди 10 часа, _ramus_ написа:

тя вече написа че ти си плод на експерименти

Като писах експерименти, в никакъв случай нямах предвид точно Анжел. Писала съм ясно каквото съм искала да напиша. Върни се и прочети!

Друг е въпросът ти какво влагаш и какво ти се привижда в написаното!

преди 4 часа, (:IdioibI:) написа:

@Мери), явно си попаднала в клишето: "Криза на средната възраст!" :) Толкова ли ти е скучно и не знаеш какво да правиш до смъртта си?! :) => Еми ... напиши си на един лист мечтите и почни една по една да ги сбъдваш! :) Какво ти липсва?! Време или пари? :) Имаш един живот! Друг няма да имаш в този свят

Образно: По-добре умри опитвайки се, а не в скука! :) 

Каква според теб е  процентната вероятност човек, на който са починали и двамата родители - единият много млад, другият наскоро, да се замисли върху мимолетността на човешкия живот и за това, че на фона на тази мимолетност меренето на егота изглежда нелепо? Разбира се това за нелепостта на меренето на егота е само мое мнение, вие може да смятате, че то е напълно уместно и нужно. Предвид това, че не ме познаваш и няма как да знаеш остава ли ми изобщо време да скучая, не  е ли по-добре  непоисканите ти  съвети да си ги запазиш за себе си и да си ги прилагаш в собствения си живот?

преди 1 час, Мери) написа:

Каква според теб е  процентната вероятност човек, на който са починали и двамата родители - единият много млад, другият наскоро, да се замисли върху мимолетността на човешкия живот и за това, че на фона на тази мимолетност меренето на егота изглежда нелепо?

Доста усукан въпрос. Този който ти каже точен процент ще те излъже, а този който ти каже, че е в зависимост от твоята възраст, то ще те подведе.

Понеже сме в раздел религия, то: Във всяка религия има обичай или ритуал, който намалява този "процент"! Въпроса е дали следваш религиозните си обичаи, т.е. примерно при християните: Опелото не се прави за мъртвия, а за живите! 

Една нелепа смърт винаги е преждевременна! Самото твое его (от психологична гледна точка) е уязвимо!

Из този форум има тема:

Из нея има "изповеди". Характерно е, че при някои осъзнаването на нелепостта в една смърт става чак когато те самите са се "сблъскали" със своята си евентуална смърт!

Та, смело мога да споделя, че от моя гледна точка то този "процент" клони към нула! И, то е на база, че една от бабите ми е израснала като пълен сирак! По-благ човек от нея не съм чувал да има! Дори имам спомен как баща ни, ни заведи да се простим приживе с нея. Да, това е бледен такъв спомен и то когато съм бил около 4-шна възраст!  Била е на 57 години! 

Самата мисъл за смъртта е "депресивна"! В, смисъл, или я изживяваш или после я преживяваш! 

В този аспект, то съветвам другите да уважават мъртвите си близки, но най-вече при погребението им! Защото по-лесно се изживява въпросната "трагедия"! Колкото по нелепа е въпросната смърт, то толкова повече хора трябва да са около опечаления! Иначе човек не може да надживее нелепата смърт и не може да продължи напред, въпреки, че рано или късно и той ще умре! 

Религиите за това са създадени! Там сред тях ти да се потопиш и се спасиш при определени тежки обстоятелства! Друга функция нямат! 

Психологически: Кога човек има нужда от помощ?! = В трудни моменти! Там няма проповед, а друго!  

Пред Бог всички сме равни! Една религия е проактивна не в превенцията, а постфактум! Останалото е тракане на зъби или клавиши! :) 

Аз казах! :) Кой разбрал = разбрал, а другите ще умрат неразбрани или без да разберат за какво са живели! :) 

Мир Вам. Амин

преди 1 час, Solly написа:

След като хората се развиват, значи не са създадени достатъчно развити.

Драго ми същество, човек се развива до 30. После е неговия съзнателен живот. Каквото направиш до 40. Това е! :) А, преминеш ли 50, то осъзнаваш, че тръгваш към смъртта си! Лъжовно е да се счита, че 40 е новото 20! :) 

Декларирало си, че си с неопределен пол. ОК, Хермафродит ли си?! :) Да, има такава аномалия, но извън нея има човеци и няма как твоята ненормалност да е критерий за норма! :) 

преди 24 минути, (:IdioibI:) написа:

Из този форум има тема:

Интересна тема! Благодаря!

преди 21 минути, Мери) написа:

Интересна тема! Благодаря!

Да, смисъла е следния: Живееш за другите! Иначе не разбираш важността си в живота си! 

Има много НПО-та, но при тях има конкретна користна цел. В религията има друго: Човечност или за определен народ! 

Критерия е ирационалното което е застъпено в каноните им! Всяка религия в която има религиозно право е нехуманна. Тя е ориентирана към контрол на съсловието от което е изградена! Да, за някои региони (географски) тя е подходяща, но при развитите общности е противопоказна и е опасна дори за цялото човечество! 

Проумейте го! 

И, по-важното е: Който ви заговори за еманципация, то той е Лукавия! Останалото е манипулации и прочие! 

Аз казах!

преди 2 часа, Solly написа:
преди 15 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Аз си имам общо с Анжелизъм - основател съм на Анжелизъм, 

За толкова години така и не можа да намериш други последователи на твоята "религия" освен самият теб!

Като се има предвид, че това е религията, която одобрява платената любов и толерира мъж да изневери на жена си, то навън ходят много неосъзнати анжелисти. Само дето не са си поставили определението. 🤭

преди 27 минути, Greta Simmer написа:

Като се има предвид, че това е религията, която одобрява платената любов и толерира мъж да изневери на жена си, то навън ходят много неосъзнати анжелисти. Само дето не са си поставили определението. 🤭

:offtopic_s:

Едва ли във форума има жена която е ползвала платена любов! :) По-вероятно е да има мъже изневерили на жена си! :) 

Та, странна еманципация предлага! :) + съществото с неопределен пол = това определено е мнозинството в момента! :) 

Е, как да се промениш?! Някои оставяме "ретро-сексуални"! :)

Благодаря, че ме развесели! :)  

• Автор
на 12.04.2025 г. в 2:31, badr написа:

Съжалявам, но нямаш интелектуалните способности за да водиш дискусия.Въпросите ти са скотски тъпи.

Оправданията не вършат работа, а отговори. На неудобните въпроси вече "скотски тъпи" ли наричате? 

При теб Авраам се явява евреин, макар че всеки дори с iQ 10 знае, че последния се явява родоначалник и на араби, а и на евреи.

Разбира се, че е евреин.  Чети: Битие 14:13  А един от избавилите се дойде и извести това на евреина Аврам; той живееше при дъбовете на Амореца Мамврий, брат на Есхола и брат на Анера, които бяха Аврамови съюзници.

"Скотски и тъп" въпрос: според учението на исляма Авраам евреин ли е? 

Авраам допускайки грешка да преспи с Агар, от нея се ражда Исмаил, който е родоначалник на исмайляните. 

Казваш, че Исмаил е родоначалник на арабите. Ето един "скотски  и тъп" въпрос: Според ислямската традиция, Исмаил знаел ли е арабски език по рождение? 

При теб Маймонид се оказа незапознат със СЗ, макар че той се смята в целия свят за един от най - ерудираните експерти в областта, а често е сочен и за най-авторитетния, но ти си по добре запознат от него.

Разбирам, че търсите някой който да ви легитимира лъжата.  Като удавник за сламка сте схванали за Маймонид, но сте объркали човека. 

Ето какво е мнението на Маймонид за учението на исляма: :dog78:

Писмо до йеменските евреи (Iggeret Teiman) Това е писмо, написано около 1172 г., за да окуражи преследваните евреи в Йемен, които били насилвани да приемат исляма. В него Маймонид е по-критичен:

"Ислямът е религия без валидни доказателства, без чудеса, без пророчество. Той се основава на твърдения, които са неверни и нелепи."(смислов превод от арабския оригинал)
Той казва още:
„Ишмаилтяните твърдят, че имат откровение от Бога, но не могат да го докажат с никакво чудо, както Мойсей доказа.“

Това е директна атака срещу претенцията на исляма за пророчество. 

Пътеводител за заблудените (Moreh Nevuchim), ч. 2, гл. 39 Тук Маймонид сравнява исляма и християнството и казва, че макар и да не вярват в идоли, мюсюлманите са приели фалшива вяра:

"Измаилтяните твърдят, че имат закон от Бога чрез Мухаммад, но той не донесе никакво чудо, нито искаше хората да вярват в него заради чудо."

Тук той отново подчертава липсата на пророческа легитимация. ---

преди 3 часа, Solly написа:

Вселената е разумна, ментална, и всичко е създадено от Велик Разум и с Разум.

Само един неразумен индивид може да отрече това, което се вижда накъдето и да се огледаме.

:) повторение на едни и същи повярванки. Но нелепостите остават. 

Вселената е разумна, ментална... и ти ли си такава. Понеже си създадена от "велик разум" и с разум. Нооо :) :

преди 3 часа, Solly написа:

а създаденото със свободна воля и потенциал на развитие. Когато има наличие на свободна воля, има опция да се правят и грешки, а също и да се осъзнават и поправят.

Такаааа - велик разум, с разум... обаче някой сложил и "свободна воля" сред която имало опция да се правят грешки, та после да се осъзнавали. Това "помощниците му ли са го измислили" ? :) 

Но великия разум, с етикет "креатор" няма как да има свободна воля, защото тя нито е воля, нито е свободна. Защото няма как да се нарекат така, в условия на абсолютни качества, защото няма техни антиподи.

И след като великия разум, с разум няма как защо да създава свободна воля, с опции, има проблем. Защо му е "да създава нещо, което в него самия е тотална пълнота и съвършеност"?

Също така - няма как РАЗУМ, с РАЗУМ да създаде "гладните негърчета в Африка" - те грешки ли са правили, имат ли възможност да осъзнават или да ги "поправят"? :)  Може би и ударите на метеорити в планетата, унищожили почти всичко на нея... са също част "великия разум", само защото една напълно неразумна гугутка й се ще да се фука колко е "от по-добрите творения" на великия разум. 

Нещо позаглъхна големия проблем с "баба ти колко е страдала, а тя била най-добрия човек"... Тя грешки ли е правила... ми що не ги е осъзнала и поправила. А ти - осъзнали ли си грешките, с глупостите и инстинктите си "ИЗБОР" ли направи и колко 'свободна' ти е волята?

Милиардите глуповати хорица защо са "създадени такива" от великия разум. С разум ли са създадени? :) А ти - с какво точно си създадена и защо е в толкова в липса? На дупнишкия бакшиш - защо също толкова липсва - да не би на "помощниците" да им е липсвало?

Безсилието на нелепостите няма как да ги компенсираш с повторения на готови клишета. Безсилието и повторенията са заради дефицит, а толкова ти се иска да изглеждаш в огледалото интелигентна. А сред форума не става. 

преди 1 час, _ramus_ написа:

Нещо позаглъхна големия проблем с "баба ти колко е страдала, а тя била най-добрия човек"... Тя грешки ли е правила... ми що не ги е осъзнала и поправила. А ти - осъзнали ли си грешките, с глупостите и инстинктите си "ИЗБОР" ли направи и колко 'свободна' ти е волята?

Да, харесва ли ни или не, Великият Разум ни е създал същества със свободна воля и свобода на мисленето. Ето ти, ползваш своята свободна воля като доказваш колко си тъп, колко си злобен, колко си лицемерен дори твърдейки, че си зачитал и уважавал вярванията на другите. Ами какво да се прави - светът е шарен и разнообразен! И в него има място както за гладни негърчета, така и за индивиди като теб, които въпреки че си въобразяват, че са много интелигентни, всъщност са си обикновени простаци! Може би хората от някои племена от джунглата са много по-добросърдечни от теб, който се величаеш с много знания, които всъщност не ти вършат никаква полезна работа, след като не си мръднал ни на йота в развитието на твоята емпатия и човечност!

преди 4 часа, Solly написа:

О, ти дори с две изречения не можеш да обясниш религията си, и искаш да минеш тънко и евтино, а да имаш последователи. Ами няма как да стане, защото дори и най-невежите си искат обяснения. Все пак за да има някаква религия, следва да има  формирана идеология с пояснения. Дори и най-примитивните индивиди създали най-примитивните си религии, имат обяснения за Началото и за Края. 
А ти го караш с две-три изречения, които повтаряш непрекъснато и искаш някой да ти се върже на тях. Много си евтин и елементарен! 

Имам последователи ,но те нямат регистрации тук.

Да , евтин и елементарен съм. Не разтягам локуми. Карам го с няколко изречения , защото , предполагам ,че всеки разбира какво означава - ,, да изразяваш своята благодарност във всичко "?. Алчните и неблагодарни хора не го разбират , дори не са размишлявали върху това , махват с ръка и забравят за добрините ,които са им направили - затова и Бога ги наказва по един или друг начин. 

преди 3 часа, (:IdioibI:) написа:

Декларирало си, че си с неопределен пол.

Нищо не съм декларирала. Просто не съм попълнила пола, за да се чудят и маят такива като теб и да търсят повод  за обсъждане дори на такива дребни и незначителни неща.

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Да , евтин и елементарен съм. Не разтягам локуми. Карам го с няколко изречения , защото ,

Защото просто не знаеш какво да кажеш, или дори какво да измислиш! Бедна ти е фантазията дори относно Бог и Божествения свят. Единственото което повтаряш са твоите лични желания да имаш добра пенсия в Отвъдното и да живееш вечен живот - такъв, какъвто никога не би могъл да постигнеш тук. 

преди 2 часа, Greta Simmer написа:

Безкористна любов няма. Светът е така устроен ,че мъжът трябва да дава на жената си ( малко се промениха нещата в последно време , защото някои жени искат да са с водеща роля във връзките ), защото жената докато е бременна 🤰 и докато децата тръгнат на училище ,  жената спира своето развитие в името на развитието на децата си. Малко вулгарно звучи ,че една връзка се основава на интереси ( жената да ражда на мъжа , а мъжът да дава на жената и децата ) но така е устроен светът. Тия локуми с елиминиране на желанията и ,че били над света -  са за депресанти , които не са способни на нищо градивно и не могат да допринесат за развитието на себе си , камо ли за общото благо.....

• Автор

Палестинеца и бивш мюсюлманин разказва: 

"Графити с надписи: ще почукам на портата на небето с черепи на евреи...  Според ислямското учение за свършека на света, евреите щяха да бъдат унищожен до степен, че дърветата и камъните ще извикат: има евреин, който се крие зад мен. Ела, о мюсюлманино слуга на Аллах, ела и ги избий! - изказване на пророка Мюхамед. "

преди 14 минути, Solly написа:

Защото просто не знаеш какво да кажеш, или дори какво да измислиш! Бедна ти е фантазията дори относно Бог и Божествения свят. Единственото което повтаряш са твоите лични желания да имаш добра пенсия в Отвъдното и да живееш вечен живот - такъв, какъвто никога не би могъл да постигнеш тук. 

Знам много добре ,и го казвам . Достатъчно ясно се изразявам.    

А ти искаш фантазирания - тогава гледай някоя фантастика .

Да точно това искам .

преди 2 часа, Solly написа:

Великият Разум ни е създал същества със свободна воля и свобода на мисленето.

Така, така - повтори го още веднъж, още няколко пъти - като партиен лозунг и политическа опорка. :) 

Уж е разумен големия "велик разум", но създал огромно множество от "примитивни субекти", дори по твои думи. И се изпражни че "що пък ВЕЛИКИЯ РАЗУМ да не си има помощници"... :) 

И така - големият "велик разум" е успял да те създаде доста примитивна, папагалеща само подборки от нейни си измишльотинки и стъкмистики. Това го правят всички дечица. :) Но изглежда че "великия разум" не ги е направил да "порастват", докато иначе "те имали избори" и можели да се развиват - по другата бебчовска приказка. 

Така и двамата ( и други ) автори на лични сънища не са в състояние да обяснят свързано, последователно и логично защо ТЯХ ГИ ИМА - уж звездни йерархии и вселенски пазители и учители, уж велики разуми и креатори - а те самите "нито са направили избори, нито са се развили" скрити в пашкулчетата си от измишльотинки.  И там "няма нищо". 

Понеже няма нищо, любим матричен припев стана рамус колко е злобен, колко е безчовечен и неемпатичен... Точно от уязвените кукувички, щото те са сред КАЛДАТА за да снесат колко велики работи имат да изпишат... И щото  като няма друго - те са се "развили" щото са направили "ИЗБОРИ"... :)  Ама мозъчетата са примитивни - още от пещерите им кукат кукувичките отвътре. И да - и тях ги е направил "великия разумен креатор", дето е направил всичко разумно, само не и тях самите.

Тъжното на креатора е, че го "славят и кланят" съвсем примитивни деца. Комплексарщината се просмуква през фантазиите - значи аз съм малък, но славя "най-великото", най възвишеното... Елементарен съм си, ама щото с малко думи си мога. Ама добрините са велика сила и даже и да съм прост... мога да си обърна в моята вяра един свещеник дето го возих за по-малко пари... Та и всякакви други легенди за помагания, за изцелителства и разваляне на магии, или пък "утвърждения" и потвърждения на повярванки - с които лъжата минава за "добро", понеже и други се научили да имат полза от нея. 

И що да не "направят и те добро"... милите, ако не друго - по форуми и виртуалии. :) Нали най-важното, с което ги е "дарил и създал великия разумен креатор" бил да се обичат, да си съчувстват, да си правят добрини и на ужким, само и само да си угодят на ползичката и себичието... За тях до това се свежда и разумността. Така лицемерието минава за "добро", щом някой/и имат полза от него. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.