Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Християнство или ислям? Къде е истината? (без цензура).

Featured Replies

преди 26 минути, (:IdioibI:) написа:

Няма как да почиташ другите вярвания! Може само да се съобразяваш с тях!

В смисъл = 2. Почит и спазване на закони, ред! = Почиташ законите, а не каноните!

Имам предвид да се уважава избора на друг човек към коя религия да се присъедини. 

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 74,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Като се има предвид, че това е религията, която одобрява платената любов и толерира мъж да изневери на жена си, то навън ходят много неосъзнати анжелисти. Само дето не са си поставили определението. 🤭

• .................
    .................

А ти не осъзнаваш, че си най-големият папагал тук.😂 Нито имаш собствена мисъл, нито собствени идеи, идеологии и вярвания. Единственото ти удоволствие в живота и във форума е да търсиш за кого да се хв

• Доколкото знам, християнството и исляма имат общ корен - преданието за Авраам, който пръв приема вярата в един Бог.  В християнството Авраам олицетворява вярата и покорността пред Бога, а в ислям

Публикувани изображения

преди 11 минути, Greta Simmer написа:

Имам предвид да се уважава избора на друг човек към коя религия да се присъедини. 

Не избора, а неговата воля! ;) 

Свободната воля е над законите! И по своя воля празнуваш или тъгуваш! Никой не те принуждава! 

Въпроса е когато празнуваш да се съобразяваш, че други в момента не им е до празници! ;) 

Образно: Самата проповед трябва да става в храма, а не извън храма! И, да не се ползват усилватели! 

преди 1 час, _ramus_ написа:

Mи много просто - уважението е тип осъзнато отношение на някого към друг. Става въпрос за човек. 

Когато ЧОВЕК стои над религията - уважението не касае неговата религиозност, каквато и да е тя.

Когато човек забрави че е човек и се претопи сред границите на религиозна приказка, то уважението към него като към човек става недостъпно за него, дори и такова да е налице. ПРЕТОПЕНИЯ сред религиозна приказка се идентифицира само по нея и той престава да е ЧОВЕК извън нейните граници.

Идентификацията определя усещането за отношението, наречено УВАЖЕНИЕ. Тя определя и ИЗРАЗЯВАНЕТО на отношението.

И накрая - УВАЖЕНИЕТО е тип отношение. Като такова, то е производно на нивото на зрелост и израстване на СУБЕКТА, който го изразява, защото с него той изразява СЕБЕ СИ.

Точно ти да говориш за уважение , човечност и зрялост, е най-висша форма на лицемерие!
Ти, който непрекъснато нападаш, осмиваш и се подиграваш с вярванията на другите! Просто поредните празни готови клишета!

преди 1 час, Greta Simmer написа:

Защо да е невъзможно да се уважават вярванията на другите?

Покрай мен - католици, протестанти, евреи, хинду и много хора, на които религиозните им лидери са шамани. И мюсюлмани има, даже от тези, дето жените им ходят покрити от горе до долу, само лицата им се виждат. Източноправославните сме малцинство. Да не си говорим ли с тези хора, да не работим заедно ли? Никой никого не закача на тема вяра, да се уважават религиите на другите е стандарт. Повечето религии проповядват едни и същи добродетели: смирение, самодисциплина, честност, милосърдие, щедрост, прошка. Какво значение има какъв път са избрали другите, целта е винаги една и съща - да бъдем по-добри за себе си и за околните. 

Да, хората приемат различието, дори и да не им харесва. Това приемане понякога наричат толерантност. Особено на Запад, където тази фалшива толерантност ще им коства много. Виж, в арабските страни не са толкова толерантни. Или просто не прикриват неприязънта си толкова умело. Уважавам западния свят със западните ценности, но е добре да отстояват и защитават тези ценности, за да не бъдат изместени с нетолкова толерантни в близко бъдеще.

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Всяка православна жена знае, защо там не се допускат жени!

Ами поясни, не ме карай да търся и питам, защото обикновените хора изобщо не са наясно с много религиозни неща.

Недопускането на женски животни, също е част от забраните. Изглежда самият женски пол е голяма заплаха за монасите, дори и да не са хора, а животни! Като цяло имат страх от жената, защото жената я свързват със секса, а от там - с греха!

преди 4 часа, (:IdioibI:) написа:

Защо трябва да се уважават другите вярвания? Изхождам от елементарното: Аз не ги уважавам! 

И, най-правилна вяра няма! Има вяра основана на истини, а не на свидетели! 

Сведения има доволно за исторически факти! Вероученията стъпват върху свещени книжа и артефакти! Извън тях има и поверия (Неща които не са записани)! И до момента не се знае от къде е възникнала идеята за един Бог, който е създал този свят! Във всяка религия има божества! 

Монотеизъм има и в други религии! Ереси има и в християнството и в исляма! 

Какво виждам аз тук: Борба между еретици и ислямисти! Как да Ви уважавам и да взема страна, при положение, че не сте православни?! Едните богохулстват, а другите те тикат да учиш арабски, щото някакъв техен пророк е ползвал правилния език! :) 

Според моите виждания всеки от вас е лукав! Дърпате "чергата към себе си"! Гледам и не вярвам на ушите си! :) 

Отделно, че сте трезвеници! Няма как с такива радикални методи да се съобразя! Нито Ви тикам и/или проповядвам православието. И, то е, защото не сте разбрали какво е ипостас. 

Мир вам. Амин

п.п. Исус от Назарет е своеобразен апостол сред юдеите. В смисъл: Една от основите във вярванията свързани с Бог. Затова и е от значение при християните. Те не го разглеждат като пророк! Първоначалната Църква е образувана от 12 апостола! (Според мен са били 13, но, това е друга тема!)

И, да ви напомня момчета: Забравяте Мария Магдалена и Дева Мария! ;) 

И ти си прав. Но силният грим,  късите полички ,деколтетата и клинчетата са забранени при всички религии ,наред с покупко продажбата на любов - освен при Анжелизъма ( дори в някои религии жените нямат права - уредените бракове без да се пита женското съсловие го доказват  ). 

Европейската култура се основава на Ню Ейдж религията, защото там жените имат права. И тук идва Анжелизъм - религия изчистена от всякакви духовни практики , основана на добрите дела. Лозето иска работа , а не молитва - стар лаф , който заклеймява молитвите , ходенето до храмове и изобщо нещо свързано с религиозните безсмислени обреди. 

Имам един познат( младо момче ) , с който се сприятелихме. Та той искаше да става пастор и му казах : - добре искаш пастор , ама знаеш ли ,че има над 4200 официално регистрирани религии , и аз имам неофициална религия. Нещата са много прости страниш от зло и правиш добро , така си заслужаваш по - добра Вечност, а ти какво ще проповядваш , какво е направил тоя и оня в Библията за пари 💸. Като искаш да проповядваш го прави без пари , стани Божи представител като си с пълната увереност ,че отплатата ти е на небесата в отвъдното след смъртта от Бог . ""         След три дни се виждаме , той решил да ходи в Германия да работи и да стане Божи човек по моята система "' работяга ,който си гледа семейството и прави по някоя добрина " .

И друг случай - качва се в таксито един младеж на който не му достигат пари да се прибере ( ходил по любов в Дупница , а е от кюстендилско село ) . Направих му добро като го откарах за по - малко пари . По време на пътя разбрах че учил в семинарията. И на него му казах ,че поповете и всички на заплата към някоя религия са измамници , казах му за 4200 - те официално регистрирани религии. Казах му че въпреки че съм силно вярващ никога няма да работя към някоя религия. Казах му че съм бил в Отвъдното. За около 40 минути го разубедих да учи в семинарията и че ако иска да става Божи представител може да стане ,като си работи и направи семейство , и успее в живота с работа и честен труд. Не съм го виждал от тогава ,но каза че така и щял да направи ,както го посъветвах. 

За мен всички ,които вземат пари 💸 💰 за проповеди са измамници , защото им е слаба вярата. Защото да учиш хората на Божията Промисъл - отплата за това се получава след смъртта. 

преди 7 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Защото да учиш хората на Божията Промисъл -

Пак не поясни какво значи Божия Промисъл!

преди 7 минути, Solly написа:

Въпрос 7 : Какво означава Божията Промисъл ? 

Отговор : - Божията Промисъл означава ,че човек се ражда и по време на човешкият живот си определя пенсията за през Вечността след смъртта . Като пенсията за през Вечността се определя от действията и постъпките на човека в земният му живот. През цялото време Бог наказва и възнаграждава хората за постъпките им . -- в общи линии това означава Божията Промисъл.

преди 35 минути, Anzhel Dimitrov написа:

И ти си прав. Но силният грим,  късите полички ,деколтетата и клинчетата са забранени при всички религии ,наред с покупко продажбата на любов - освен при Анжелизъма ( дори в някои религии жените нямат права - уредените бракове без да се пита женското съсловие го доказват  ). 

Покупко-продажбата на любов е рисков фактор и предпоставка за разпространение на болести, предавани по полов път. Също и честата смяна на партньори. Нито една официална религия няма да одобри тези неща. Религиите служат за управление на масите - чрез сляпо подчинение, по-невежите биват насърчавани да практикуват поведение, при което те няма да изложат на опасност нито себе си, нито околните. Иначе ще пламне епидемия. Грубо казано - човек като не знае как да се грижи за себе, църквата ще му каже как.

преди 31 минути, Solly написа:

ето според (:IdioibI:) (ха ха ха) какво значи Божията Промисъл - https://www.kaldata.com/forums/topic/210017-религия-и-духовност/page/164/#comment-5745435

преди 1 час, Greta Simmer написа:

. Грубо казано - човек като не знае как да се грижи за себе, църквата ще му каже как.

😅😅😅. Да , особено ако ако църквата назначи на работа фитнес инструктори , доктори и психолози , наред с маркетингови специалисти ....

И задължително ще е включена молитва , като развитие .

преди 2 часа, Solly написа:

Ами поясни, не ме карай да търся и питам, защото обикновените хора изобщо не са наясно с много религиозни неща.

Питай майка си! Тя православна ли е? 

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Но силният грим,  късите полички ,деколтетата и клинчетата са забранени при всички религии

Къде са забранени? :) Дори не си разбрал къде жена трябва да крие пола си! И защо!? :) 

На неопределено = няма как да му разясниш! Особено на веган! :) 

Недопускането на женски животни, също е част от забраните. Изглежда самият женски пол е голяма заплаха за монасите, дори и да не са хора, а животни! Като цяло имат страх от жената, защото жената я свързват със секса, а от там - с греха!

Друга причина е ревността. Защото повечето монаси не си падат по жени и се ревнуват един друг. 

Не че страх , а завиждат на жените ,че спрямо човечеството жените са много по -  ценни от мъжете. Монасите застанал до една жена , се чувства нищожество , щото са комплексари като стане на въпрос за жени. Повечето монаси са претърпяли някакви тежки сривове в живота си и не могат да продължат напред

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov написа:

Друга причина е ревността. Защото повечето монаси не си падат по жени и се ревнуват един друг. 

Това е лъжа! Сред мъжете няма ревност, т.е. там има изградена йерархия! Някои из метосите си остават вечни послушници! Това обаче не е мястото, за да ти го разясня защо е така! 

преди 3 часа, Solly написа:

Ти, който непрекъснато нападаш, осмиваш и се подиграваш с вярванията на другите!

Аз, рамус, за когото вярванията на някого НЕ СА ЧОВЕКА. Ако са - претенциите му за духовност отиват някъде в кенефа.

ДРУГИТЕ - кои точно другите? :) Само точно определени... само театралите и лицемерите, които се крият зад религии и вяра. Наивници и интелигентни имитатори, които говорят свои си думички, със свои си значения, сред свои си герои и  приказен контекст, избран от конфекции и с ПРЕТЕНЦИИ колко ги разбира работите, даже и ги "осъзнавал".

Щом те са се идентифицирали с вярванията си, вече няма как да има човек. ТЕ НЕ ГО ИГРАЯТ НА ЧОВЕК, играят се на религиозни, на обсебени от приказка сред която се сънуват. АКО БЯХА ХОРА нямаше да им трябва приказка за живота, а самият живот, защото ЧОВЕК, живее сред това, което е, а не е да си ги сънува, щото едно или друго му били по-удобни. 

Ама социалните идеали за социално съжителство били сходни - ми сходни, но и различни. защото никъде в социалните порядки не се изисква да има бог. И когато бог го няма пак има социални порядки, но основани на други работи.

А УВАЖЕНИЕ не е еквивалент на тотално приемане на всичко... И има една важна друга думичка - нарича се РЕСПЕКТ. Това идва, когато УВАЖЕНИЕТО се "заслужи" с труд, постижения и платена цена...  Думите винаги отразяват това... Винаги. И винаги личи, когато го няма, а имитатора много му трябва да го "има".

папагаленето на социални идеали и клишета не носи нито респект, нито уважение. Дрънкането на глупости - също. Всеки комплексар и психиар също го могат.

преди 13 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Повечето монаси са претърпяли някакви тежки сривове в живота си и не могат да продължат напред

повечето религиозни - също. Ти - пак така.

преди 22 минути, _ramus_ написа:

Дрънкането на глупости - също.

всъщност ти дрънкаш глупости постоянно в постовете ти

преди 22 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Повечето монаси са претърпяли някакви тежки сривове в живота си и не могат да продължат напред

Цъ, преди да си монах си послушник! На по-късен етап полагаш обет => (Вид клетва)!

Монашеския живот е суров! Не всеки издържа живот в лишения. Целия им живот изцяло е посветен на молитви, а през останалото време Игумена им отрежда какво да правят! Неподчинението е: Изгонване! Да, има определен брой скитащи монаси, НО, те не участват в светски мероприятия и повечето изпълняват някакви мисии заръчани от църковния им настойник!   

преди 2 минути, some_spirit написа:

всъщност ти дрънкаш глупости постоянно в постовете ти

Че е религиозно невеж е ясно, но да го считаш за глупак е твое малоумно съждение! :) 

преди 24 минути, _ramus_ написа:

повечето религиозни - също. Ти - пак така.

Глупости пишеш . Аз съм вярващ в божията промисъл , но това не означава ,че съм се предал .

Просто отделих последните години да изследвам вероучения , за да могат наследниците и поколенията , да получат истинска вяра в Бога , и да знаят какво да правят за да са добре през Вечността след смъртта. - това съм го доказал с Анжелизъма. 

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov написа:

да получат истинска вяра в Бога

И, затова си създал Ънджелизма! :) 

Това е характерно за протестантите, а те са продукт на католицизма! Нищо общо няма твоята вяра с тази, която са изповядвали първите апостоли в християнството! 

Мир вам. Амин

преди 7 минути, (:IdioibI:) написа:

Цъ, преди да си монах си послушник! На по-късен етап полагаш обет => (Вид клетва)!

Монашеския живот е суров! Не всеки издържа живот в лишения. Целия им живот изцяло е посветен на молитви, а през останалото време Игумена им отрежда какво да правят! Неподчинението е: Изгонване! Да, има определен брой скитащи монаси, НО, те не участват в светски мероприятия и повечето изпълняват някакви мисии заръчани от църковния им настойник!   

Че е религиозно невеж е ясно, но да го считаш за глупак е твое малоумно съждение! :) 

Това са измишльотини , за някаква иерархия във религията , и да има някой да подържа църковните сгради без пари . 

Монашеският живот е глупав живот - вместо да лъжат хората , да им дават пари за молитви , по - достойно е да работят нещо и да допринасят за общото благо. Всички религиозни служители са или заблудени , или измамници - поне според мен е така .

преди 17 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Аз съм вярващ в божията промисъл , но това не означава ,че съм се предал .

Ти, точно както пишеш за монасите, си претърпял житейски сривове и си намерил спасение в приказка. Дали ще е една или друга - има един и същ повторяем елемент.

Сгушването сред приказка със спасителна цел няма нищо общо с религията. НИЩО общо. На няколкото комплексарчета религията ви служи само за мимикрия, защото така компенсирате острите дефицити. И не сте само вие така - именно заради това монаси няма как да продължат във висшия клир - има проверки и никой като вас не може да израсне в йерархията. И не позволяват защото това би довело до катастрофа.

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

И, затова си създал Ънджелизма! :) 

Това е характерно за протестантите, а те са продукт на католицизма! Нищо общо няма твоята вяра с тази, която са изповядвали първите апостоли в християнството! 

Мир вам. Амин

Анжелизъм с А и без дж. Никакъв протестант не съм ,Защото всеки си гради Вечността с постъпките си и делата си. 

преди 24 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Това са измишльотини , за някаква иерархия във религията , и да има някой да подържа църковните сгради без пари . 

Истина ти споделям, но нямам време, за да те убедя, защото всяка църковна собственост е утвърдена чрез административен акт или под формата на дарение! 

Явно в правните норми имаш незнания, И, отделно това, по отношение на международните отношения си много неграмотен!

Принципно: Имаш статукво! То не може лесно да се промени, ако няма политическа воля! И до момента храм св. София в Истанбул е под юрисдикцията на турската власт! Щото православните из Турция са малцинство, а храмът е бил най-големият към момента в който градът е бил Цариград!     

преди 15 минути, _ramus_ написа:

И не позволяват защото това би довело до катастрофа.

Катаклизъм се изказва! :) Иначе, да, личния катарзис на някои им "пречи", в смисъл, препъва ги и търсят спасение другаде, а не в някакъв вид общност!  Та, където има ред и порядък, то забрави! И не "избиват комплекси", а превръщат живота си в безсмислена борба! 

преди 13 минути, _ramus_ написа:

Ти, точно както пишеш за монасите, си претърпял житейски сривове и си намерил спасение в приказка. Дали ще е една или друга - има един и същ повторяем елемент.

Сгушването сред приказка със спасителна цел няма нищо общо с религията. НИЩО общо. На няколкото комплексарчета религията ви служи само за мимикрия, защото така компенсирате острите дефицити. И не сте само вие така - именно заради това монаси няма как да продължат във висшия клир - има проверки и никой като вас не може да израсне в йерархията. И не позволяват защото това би довело до катастрофа.

Не си на прав път , защото наистина съм претърпял житейски сривове ,но винаги съм продължил напред  и вярата ми в Божията Промисъл е била винаги с мен , дори в сублимни моменти на успехи .

преди 45 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Анжелизъм с А и без дж. Никакъв протестант не съм ,Защото всеки си гради Вечността с постъпките си и делата си. 

Както си искай го наричай! :) Нещо не си контактувал с Бог, а с някакъв Ангел или "Кошаревски свидетел" ! :) Ънджък?! :) 

преди 28 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Не си на прав път , защото наистина съм претърпял житейски сривове ,но винаги съм продължил напред  и вярата ми в Божията Промисъл е била винаги с мен , дори в сублимни моменти на успехи .

Глед сега .... няма как да знаем как си изпаднал в кома! Да, след нея си се променил, но дали към добро или зло, то поне малко чувай не старило, а патило! И, по-съм-запознат с Божията промисъл от теб! Два пъти (две поредни години около някаква дата) един човек ми звъни от Кипър, за да ми благодари, а имам бегъл спомен по отношение на какъв съвет съм му дал. Той бе католик обаче! Чул ме е и ме е разбрал! Там е намерил своето щастие! Най-вероятно съм го "спасил" от лихвари! :) 

преди 26 минути, (:IdioibI:) написа:

Както си искай го наричай! :) Нещо не си контактувал с Бог, а с някакъв Ангел или "Кошаревски свидетел" ! :) Ънджък?! :) 

Глед сега .... няма как да знаем как си изпаднал в кома! Да, след нея си се променил, но дали към добро или зло, то поне малко чувай не старило, а патило! И, по-съм-запознат с Божията промисъл от теб! Два пъти (две поредни години около някаква дата) един човек ми звъни от Кипър, за да ми благодари, а имам бегъл спомен по отношение на какъв съвет съм му дал. Той бе католик обаче! Чул ме е и ме е разбрал! Там е намерил своето щастие! Най-вероятно съм го "спасил" от лихвари! :) 

Квото и да се подиграваш на Анжелизъм , не можеш ме убеди че си избрал правилната религия ,и че имаш правилното разбиране за Божията Промисъл. Ти си заблуден , защото си представям какви са ти ги наговорили и все бие за ремонт на храма и светата обител - в това съм абсолютно убеден. 

Всичките религии само към едно се стремят , и това е - да привлекат повече последователи , за да може касичката да се напълни . Само при Анжелизъм , ако се проповядва нещо за Божията Промисъл - се прави без пари , един вид ако си Божи Служител - то отплата е от Бога . Водиш хората при Бога , Но от хората за това отплата не чакаш. Докато твоите пътеводители към Бога ( от другите религии )  на 100 % са те измуфтили , муфтят те , и ще те муфтят , даже тези измамници  ще те прецакат да ги включиш и  в завещанието си - затова е създаден Анжелизъм , за да изобличи фалшивите божи служители ( а те са много , по цял свят ) ... 

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

защото наистина съм претърпял житейски сривове ,но винаги съм продължил напред  и вярата ми в Божията Промисъл е била винаги с мен

Е, та точно това написах - вярата ти в "ХХХХ" е била винаги с теб... Ако не беше - в киреча ли... :) 

Сламка за удавниците... Ако не е едно, ще е друго - бебчото пък си е намерил друга сламка... И той така - само напред е продължавал, даже успехи, увереност, въздишености и духовности... Ако отпадне сламката... какво? :)  

Лястовичката пък  си пада по "креатора", там бръмбарите и чудесиите. Още детските фантазии по баща си не е изживяла и е влюбена в Ошо. Ма баба й била страдала... и тя имала въпроси, възмутена от несправедливостите... И направо "креатора" й ги е обяснил и отговорил на всеки "въпрос"... 

Налудната със вселенското ДНК - там къв нарцис я е нагазил... и как си е намерила и тя да се докопва именно до комплексари и недораслеци, защото така лесно е намерила да ги манипулира и мачка.

Оня всичколог с революциите и божествено-демоничните му деди, дето щели да правят от всеки човек бог... 

Отминалия вече "будист", дето детерминистично щял да спасява света... като им обясни че хората били кукли на конци... щото така му олеквало.

Местния пък енерголог по астралите, дето си е шизофренен отвсякъде...

и останалите летящи фантазьори - всеки потънал в неговото и напира колко било "истина". Това е и работата за пропадащите - всеки да си намери сламката за вкопчване и на фантазии колко сте летящи, но нямате нищо общо с религията, освен че се фантазирате за религиозни.

Тия алабализми за бог и отвъдното - айде моля. Там гледай да си намираш "пропадащи" и пропаднали търсещи нещо за вкопчване. За друго не става.

Ама Дорийн Върчу, ма междузвездни войни, ма Матрицата... за удавник всичко може да се изиграе на "сламка за вкопчване" и точно това и става.

Да, да продължиш напред, ок. Ама вкопчен в нещо си - това е друга тема, но пак е ок и си е твоя раабота. Но тия игри на проповедници и лични презентации колко свещено било нещо, колко възвишености, идеалности, та клишетата с "добрините и човечността"... и истината каква била - айде моля. :) 

Играйте си в цирка - ок, там "напред назад, ама драма"... ок. Но с изтрещелостите за "вселенските истини" са щото фантазиите почват да стават бомбастични и се минава границата на различимост. 

Ама аз вярвам и имам потвъждения - банализми и именно матрични изцепки. И се виждате едни други, че само няколко "изпаднали" и "изпадащи" се фантазирате така... И колко сходства...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.