Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Християнство или ислям? Къде е истината? (без цензура).

Featured Replies

image.jpeg.59d2bfda01b5a8cb4e5f48f0dacbe850.jpeg

преди 21 минути, realno написа:

Отново възниква въпроса, на който нито един ислямски учител няма отговор, защо Аллах мълчи и не потвърждава истинността на корана, а вместо това се явява Исус и препоръчва Библията?

Няма тема в която да не внесеш отвращение към религията. Няма други като апостолиците - фанатизмът е просто знакова характеристика. И за пореден път истипоса клипче от тубата с уверения че алах не се явил на някого си, когато му трябвал, а исус дошъл и алелуйа... :). Поредната нагласена видеобозица, с парите на вярващите. 

Ама тоя ислямски учител... нямал отговор - егати... драмата. Не знам по-голяма драма от това да искаш отговор... и да копнееш някой да ти го предложи и светът изведнъж да пропее, да полети, да ощастливее и одухотвори... И това се явява сценарий на тази поредна религиозна измислица, която се води "доказателство", от поредния "каналджия" в тубата. Колко ли още можеш да изредиш - от колекцията ви?

Останалите клипчета в същия канал са същата вкисната боза - не знам колко трябва да си изпаднал за да консумираш тия малоумия... и да ги наречеш "потвърждения и откровения"... от вживели се артисти, които главната им роля е да припечелят точки.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 74,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Като се има предвид, че това е религията, която одобрява платената любов и толерира мъж да изневери на жена си, то навън ходят много неосъзнати анжелисти. Само дето не са си поставили определението. 🤭

• .................
    .................

А ти не осъзнаваш, че си най-големият папагал тук.😂 Нито имаш собствена мисъл, нито собствени идеи, идеологии и вярвания. Единственото ти удоволствие в живота и във форума е да търсиш за кого да се хв

• Доколкото знам, християнството и исляма имат общ корен - преданието за Авраам, който пръв приема вярата в един Бог.  В християнството Авраам олицетворява вярата и покорността пред Бога, а в ислям

Публикувани изображения

преди 13 часа, realno написа:

Когато нямаш крава започваш да търсиш по воля теле.

Повечето грешки са правописни, граматически или замени на синоними, което не засяга същността на посланието.

Защо не си толкова критичен и взискателен към корана?  

Досега нямаше грешки, а сега друга песен пееш.Както и да е.Това е напълно ясно и не ме вълнува особено.Аз зная поне 1000 такива "грешки", зная и как ги корегирате.Зная и за особено "високата им точност" достигаща дотам, че  Мойсей се оказва автор на описанието на собственото си погребение.

Виждам че се жалваш и от критичността.Да ти напомня, че ти сам поиска аргументи от история и археология.Нещо повече, това е изследване на професор от богословски факултет издадено от светия синод.Просто православният професор се оказва човек честен, а не протестантски мошенник.Съответно той ги упоменава тези лъжи, наосвания, редакции.Аз нямам нищо общо с това изследване направено дори преди да съм роден.

Връщам се на това, че религията се схожда с племенните обичаи. Например ограниченията за ядене на свинско важат за топли страни, където месото бързо се разваля. Или обрязването- в същите топли страни. където бактериите при недобрата възможност за хигиена предизвикват остри заболявания.

Сега, когато има климатици, когато всички пият кока-кола и се придвижват бързо от страна с едни обичаи в друга, племенните обичаи не важат. По- скоро важат културните обичаи на голямата страна- Китай, САЩ. Така че противопоставяне на исляма на християнството е само противопоставяне на една голяма "държава" на друга. Най- богатите от ОАЕ и помнещите Империята в Турция биха се противопоставили на нравите на Европа и САЩ. Обаче става дума за Богати, т.е. икономчески и впоследствие политически аспирации, а не за религиозни. Религията е облеклото, книжката в което опаковат най- важното и сладко.

Така че, "племенността" на религиите не важи. Важни са интересите.

Ето- евреите хем запазват през векове юдаизма, хем приемат безконфликтно други вери. Но и там въпроса с икономическата изгода и незначителността на вярата важи. Кат` ми пълнят портмонето, пука ми за темането!

• Автор
на 30.03.2025 г. в 6:47, badr написа:

Мойсей се оказва автор на описанието на собственото си погребение.

Кой твърди, че Моисей е писал за собствената смърт освен теб? И преди обясних, че това няма как да стене. Убеден съм, че след няколко месеца пак ще ми зададеш същия въпрос. 

Отговора е, че според традиционното юдейско и християнско разбиране, Мойсей е автор на Петокнижието (Тората) – първите пет книги на Библията, включително Второзаконие, където е описана неговата смърт (Второзаконие 34).

Въпреки това, много библейски тълкуватели смятат, че този конкретен пасаж (Второзаконие 34:5-12) е добавен по-късно от друг автор. Най-често се предполага, че това е бил Исус Навин, неговият наследник, или друг пророк, който е завършил книгата, за да предостави завършек на разказа. Тази идея е подкрепена от факта, че текстът описва смъртта и погребението на Мойсей, както и последвалото уважение от страна на израилтяните, което би било трудно за самия Мойсей да напише. Освен това стих 10 казва: "И не се е издигнал вече в Израил пророк като Мойсей, когото Господ позна лице с лице." Този ретроспективен тон подсказва, че текстът е написан след времето на Мойсей. Затова повечето учени смятат, че този пасаж е добавен от по-късен автор, вероятно вдъхновен от Бог, за да завърши разказа.

на 30.03.2025 г. в 17:07, Търсещ истини написа:

Връщам се на това, че религията се схожда с племенните обичаи.

:offtopic_s:Ти от кое племе си? :) 

Самата религия е над етническия произход към днешна дата! 

Да, съществуват затворени общности! Но, съвременната религиозна същност е различна спрямо тази преди 2025 години. Прелома е именно християнството, т.е. въпреки законите и въпреки гоненията на въпросните то религията "прескача" етноса! 

Затова и сме в това летоброене! 

Твоя начин на мислене е пра-пра-пра-подобен! :) = Характерен при първобитните хора! :)

Бог да ти прости волните и неволни деяния. Амин 

п.п.

Самото общество вече е поли-религиозно. И седнал да философства някой на база архаична философия, без да анализира съвременния начин на живот. :) => В следствие на което внася анахронизми които "спъват" човешкото развитие! :)  

• Автор

"Коранът ме обърна към християнството"- разказва бившия имам.  Най - истински са разказите на бивши мюсюлмани, защото познавайки исляма и неговите вярвания и практики, знаят от какво се отказват заради Исус. 

на 30.03.2025 г. в 17:07, Търсещ истини написа:

. Религията е облеклото, книжката в което опаковат най- важното и сладко.

Да , така е , защото като се проумее какво е Вечност , все някой трябва да проповядва и да пази знанието за Божията Промисъл и Вечността . Още знанието трябва да се пази и за това ,,как се заслужава по - хубава вечност и какво трябва да се прави през човешкият живот , за по - добра Вечност " .

преди 3 часа, realno написа:

"Коранът ме обърна към християнството"- разказва бившия имам.  Най - истински са разказите на бивши мюсюлмани, защото познавайки исляма и неговите вярвания и практики, знаят от какво се отказват заради Исус. 

Това е невероятно свидетелство . Толкова много ми хареса ,че нямам думи да изразя радостта си , че Отец и Исус са дали толкова живот на този мъж .

Разликата между християнството и исляма:

Християнството се базира на свободната воля, а Исляма на каноните в Корана! 

Всичко останало са подробности!

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Разликата между християнството и исляма:

Християнството се базира на свободната воля, а Исляма на каноните в Корана! 

Всичко останало са подробности!

Не само това . В исляма жените не ги считат за хора , а за стока . Отделно ,че фанатизмът в исляма се обуславя с физическа разправа с друговерците , защото това според Корана се възнаграждава - това се доказва постоянно и непрекъснато .

преди 17 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Отец и Исус

:lol6:Виж се само колко си смотан клоун бре. Да ти припомня ли колко месеца папагалеше упорито как исус не бил истински, щото не бил съществувал? А преди това колко версии си измисли, вкл и как било като във междузвездни войни. Предишни години надуваше и други гайди...

Що именно смотаняците театралничите колко сте религиозни... че и радостни, че и свидетелства - и то само с едно нагласено клипче от тубите. Те такива са направили на конвейр и всеки може да си ги направи каквито си поиска.

Какво знаеш ти за исляма и на какъв гуру се фантазираш, като само от новините си чувал какво е тва и какво било " в исляма"?

Налудност да се вживяваш във всяка визуална фантазия, само защото тя ти угажда на нагласите и личната приказка. За малките деца е ок - заради етапа им на съзряване, но за дърти лузъри, да се инфантилизират по същия начин - е налудност и психарщина.

преди 24 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Не само това . В исляма жените не ги считат за хора , а за стока . Отделно ,че фанатизмът в исляма се обуславя с физическа разправа с друговерците , защото това според Корана се възнаграждава - това се доказва постоянно и непрекъснато .

И из исляма вече има еманципация. ;) Отдавана вече самата монархия е анахронизъм, т.е. тя реално не участва в управлението на населението. 

В момента реалната власт е сред медиите, т.е. опираме до ценза на даден журналист. :) 

В журналистиката има: Бяла, Черна и Жълта! :) 

v-rusia-pravat-neutralen-flag-i-emblemi- => Та, това е истината, а не дали е в християнството или исляма.

:)

п.п. А това е бъдещето:

Flag_of_the_Republic_of_China_%25281912-

:)  

преди 41 минути, (:IdioibI:) написа:

И из исляма вече има еманципация.

Къде това , докато бай Хусеин си подава молба за работа при християнин , или докато подарява окото на Назар ? След това , ако го приемеш на работа идва и Абдула и най - накрая се сформира гето с призива ,че Франция вече не е за французите. Ами това ,че ако навредиш на друговерец - ще отидеш в рая и ще имаш девици ? .

Еманципацията се свежда докато не излъжат красивата девойка ,че ще бъде царица , и след раждането вече , и прибират имането , свободата и детето. Тези ,които има къде да се върнат са късметлийки. По глуповатите , които са повярвали че живота им ще е като в приказките - стават робини .

Те така те , за ислямската еманципация.

Редактирано от Anzhel Dimitrov (преглед на промените)

преди 1 час, _ramus_ написа:

. Да ти припомня ли колко месеца папагалеше упорито как исус не бил истински, щото не бил съществувал? 

Добре де ( не съм папагалил , а дебатирал ) , докато не ми се случи свидетелство и на мен . И както се казва ,, в миг на око " се обърнах във вяра в Исус . Беше страшно и бях една седмица в шок .

преди 12 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Беше страшно и бях една седмица в шок .

въх, каква драма... :lol6:И след шока - айде "свидетелство", айде обръщания... 

Тия женички и тоя харем, ей... Сигурно исус и харем е имал, за да ти обещае татко му такава "пенсия" във вечността.

Толкова глупости си изписал сред собствената си тема, с претенцията че си гуру на твоя си религия... Толкова глупости... толкова много... И си живуркаш в някакъв си твой театър и се фантазираш - един път, така, друг път - където духат фантазните ветрове и бури...

преди 23 минути, _ramus_ написа:

въх, каква драма... :lol6:И след шока - айде "свидетелство", айде обръщания... 

Не - свидетелството беше преди шока. 

Научи се да асимилираш информация, а не да си като принтер.

преди 11 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Научи се да асимилираш информация

:lol6:Комплексарските надувки ли те направиха "гуру"? Или щот си бил "барман и сервитьор и айде - философ, религиовед, изцелител, разваляч на магии, духовен съветник... ? 

Такива благи съвети ли им даваш на "многобройните си последователи"

преди 9 минути, _ramus_ написа:

:lol6:Комплексарските надувки ли те направиха "гуру"? Или щот си бил "барман и сервитьор и айде - философ, религиовед, изцелител, разваляч на магии, духовен съветник... ? 

Такива благи съвети ли им даваш на "многобройните си последователи"

Ще остана с впечатлението ,че си ми последовател .

:lol6:Да, даааа... Това е истинското "правилно впечатление", учителю! 

Да се слави пенсията ви... отвъдното и пенсионния ви женкарски фонд, особено от биотехнологична гледна точка, кръчмите, алкохола, пушенето, комата и тоталния батак от лични легенди, комплексарски надувки и тотални глупости.

Все пак клоуните виждат всичко като цирк. Просто те друго не могат и няма как да "виждат".

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Добре де ( не съм папагалил , а дебатирал ) , докато не ми се случи свидетелство и на мен . И както се казва ,, в миг на око " се обърнах във вяра в Исус . Беше страшно и бях една седмица в шок .

Ахахахахаха:lol6:.А казват скучно било в раздела.

Енджи, я сподели тук за да се повеселим всички, ти нали беше горе в небесата при самият Бог, защо там го нямаше Исус?А сега, когато ти се яви, отричаш ли се от своето посещение в небесата.

И кое от двете е от дявола - възнесението ти или тази  твоя "среща" с Исус.

на 31.03.2025 г. в 10:30, realno написа:

Убеден съм, че след няколко месеца пак ще ми зададеш същия въпрос. 

Отговора е, че според традиционното юдейско и християнско разбиране, Мойсей е автор на Петокнижието (Тората) – първите пет книги на Библията, включително Второзаконие, където е описана неговата смърт (Второзаконие 34).

Въпреки това, много библейски тълкуватели смятат, че този конкретен пасаж (Второзаконие 34:5-12) е добавен по-късно от друг автор. Най-често се предполага, че това е бил Исус Навин, неговият наследник, или друг пророк, който е завършил книгата, за да предостави завършек на разказа. Тази идея е подкрепена от факта, че текстът описва смъртта и погребението на Мойсей, както и последвалото уважение от страна на израилтяните, което би било трудно за самия Мойсей да напише. Освен това стих 10 казва: "И не се е издигнал вече в Израил пророк като Мойсей, когото Господ позна лице с лице." Този ретроспективен тон подсказва, че текстът е написан след времето на Мойсей. Затова повечето учени смятат, че този пасаж е добавен от по-късен автор, вероятно вдъхновен от Бог, за да завърши разказа.

Не ме интересуват оправданията.Налице е неоспоримия факт на намеса.Ама били много библейските тълкуватели, ама било малко не променят факта, че е дописвано неизвестно от кого и как.

И не съм ти задавал въпрос.Твоето мнение не ме интересува, че да ти задавам такива въпроси.

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 2 часа, _ramus_ написа:

:lol6:Да, даааа... Това е истинското "правилно впечатление", учителю! 

Да се слави пенсията ви... отвъдното и пенсионния ви женкарски фонд, особено от биотехнологична гледна точка, кръчмите, алкохола, пушенето, комата и тоталния батак от лични легенди, комплексарски надувки и тотални глупости.

Все пак клоуните виждат всичко като цирк. Просто те друго не могат и няма как да "виждат".

Благодаря . Работил съм в цирк , и се радвам,  да знам че фейк клоун като теб е сред последователите ми . 

преди 1 час, badr написа:

Ахахахахаха:lol6:.А казват скучно било в раздела.

Енджи, я сподели тук за да се повеселим всички, ти нали беше горе в небесата при самият Бог, защо там го нямаше Исус?А сега, когато ти се яви, отричаш ли се от своето посещение в небесата.

И кое от двете е от дявола - възнесението ти или тази  твоя "среща" с Исус.

Не отричам срещата си с БОГ отец . 

И срещата с Бог Отец и срещата с Исус са по желание на Бог Отец .

Нямаше го Исус защото търсех отговори на различни въпроси , към тогавашния момент . След първото ми свидетелство се появиха други въпроси на ,които отговорете са в Исус .

До срещата ми с Исус не бях чувствал никога адски болки ( дори и като ме пребиха , дори и като ме наръгаха , дори и ,когато се изгорих кожата ми падна и си видях месото ) - беше гадно ,но си получих наказанието за едно нещо , което не простих . Но до тогава не осъзнавах , колко много се вдига пенсията за Вечността ако прощаваме .

А иначе за второзаконие 34 вероятно е било написано от Исус Навин .

Ако ще си вадим кирливи ризи , то Корана се споменава че е словото на Аллах , но всъщност ангели са го диктували ( може би от тези които са въстанали срещу Бога ) ...

@(:IdioibI:) нещо ти е много весело напоследък .

преди 57 минути, Anzhel Dimitrov написа:

След първото ми свидетелство се появиха други

е, много ясно - как няма да се появят. :lol6:Тук в КАЛДАТА има и свидетели и свидетелства... ааа, и потвърждения и потвърдители... 

Пък и нали "си работил и в цирк"...

преди 2 часа, badr написа:

А казват скучно било в раздела.

Никога - тук даже е и самодеклариран цирков работник, с мисия сред КАЛДАТА да е клоун.

:) При такъв набор от пациенти няма как да е "скучно" - който ти го е казал също е бил от "тях". Лъже и не му вярвай - той е пратен от дявола.

преди 27 минути, Anzhel Dimitrov написа:

А иначе за второзаконие 34

алинея 1654, параграф 659. Казвайте ги навреме тия работи... :) 

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

колко много се вдига пенсията за Вечността ако прощаваме .

не е достатъчно. Трябваше да включва и други работи да вдига... пенсията. Щото там, "... и женички, момички - блазяяя човеко като теб":whist:

преди 31 минути, Anzhel Dimitrov написа:

@(:IdioibI:) нещо ти е много весело напоследък .

то затва - опитва да ти се кефи на салтата... Той стига само до "цигански колела" - които си му пожелава друг от публиката. А и въпросния не понася много кон-КУР-енцията.

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov написа:

А иначе за второзаконие 34 вероятно е било написано от Исус Навин .

Енджи, Енджи и ти си завеян като Реално, същите глупости ръсиш и ти.

Значи във Второзаконие, а както знаем това е уж Мойсеева книга, се описва погребението на Мойсей.

И ти, следвайки неукия и невежия, повтаряш като папагал тъпотиите му.

Тогава да те светна, защото за разлика от вас, познавам текстовете.Та на свой ред, Исус Навин, в книгата наречена направо на неговото име, описва собственото си погребение.Положителната разлика е, че той поне според текста, е знаел къде е погребан.

Цитат
29 След това, Господният слуга Исус Навиевият син, умря на възраст сто и десет години.
30 И погребаха го в предела на наследството му в Тамнат-сарах, който е в хълмистата земя на Ефрема, на север от хълма Гаас.

Ето ти линк да се увериш сам.   https://bibliata.com/paralel/bible.php?b=joshua&c=24&r=&v1=29&v2=30&vt=1&c1=1&c2=1&c3=1&st=&sa=1&rt=2&l=1&cm=2

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.