Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Християнство или ислям? Къде е истината? (без цензура).

Featured Replies

преди 53 минути, badr написа:

Тогава да те светна, защото за разлика от вас, познавам текстовете.Та на свой ред, Исус Навин, в книгата наречена направо на неговото име, описва собственото си погребение.Положителната разлика е, че той поне според текста, е знаел къде е погребан.

Ето ти линк да се увериш сам.   https://bibliata.com/paralel/bible.php?b=joshua&c=24&r=&v1=29&v2=30&vt=1&c1=1&c2=1&c3=1&st=&sa=1&rt=2&l=1&cm=2

Някой друг описва погребението на Навин , за да се знае как свършва пророка .

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 74,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Като се има предвид, че това е религията, която одобрява платената любов и толерира мъж да изневери на жена си, то навън ходят много неосъзнати анжелисти. Само дето не са си поставили определението. 🤭

• .................
    .................

А ти не осъзнаваш, че си най-големият папагал тук.😂 Нито имаш собствена мисъл, нито собствени идеи, идеологии и вярвания. Единственото ти удоволствие в живота и във форума е да търсиш за кого да се хв

• Доколкото знам, християнството и исляма имат общ корен - преданието за Авраам, който пръв приема вярата в един Бог.  В християнството Авраам олицетворява вярата и покорността пред Бога, а в ислям

Публикувани изображения

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Еее, той не ти ли се явява нещо като "колега" :) ? Ти също се явяваш... пророк, в собствена "религия", макар че  в клоунски костюм, с пискюл и излагации, лъжи, измислици и нагласации непрекъснато. 

Ееееее, таксито къде е - скъпото ауди... Кви времена, кви нрави са били... А сега - уж си работил в цирка... и дори и сред КАЛДАТА още не си го напускал.

преди 13 часа, _ramus_ написа:

е, много ясно - как няма да се появят. :lol6:Тук в КАЛДАТА има и свидетели и свидетелства... ааа, и потвърждения и потвърдители... 

Пък и нали "си работил и в цирк"...

Никога - тук даже е и самодеклариран цирков работник, с мисия сред КАЛДАТА да е клоун.

:) При такъв набор от пациенти няма как да е "скучно" - който ти го е казал също е бил от "тях". Лъже и не му вярвай - той е пратен от дявола.

алинея 1654, параграф 659. Казвайте ги навреме тия работи... :) 

не е достатъчно. Трябваше да включва и други работи да вдига... пенсията. Щото там, "... и женички, момички - блазяяя човеко като теб":whist:

то затва - опитва да ти се кефи на салтата... Той стига само до "цигански колела" - които си му пожелава друг от публиката. А и въпросния не понася много кон-КУР-енцията.

Не перифразирай , аз съм написал едно , а ти отговаряш за друго. Поне не лъжи .

преди 7 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Значи, След Исус от Назарет в православната религия има светци. Някои от тях са мъченици, а други са станали светци след кончината си. 

Това, че си възприел Ангел за твое название, то не означава, че си такъв, т.е. 

Цитат

Името Ангел произхожда от гръцката дума 'аггелос', която означава 'вестител' или 'пратеник'. В християнския контекст, ангелите са считани за небесни същества, изпратени от Бога, за да предават Неговите съобщения на хората. В България името е популярно и носи позитивен заряд, свързан със светлина и надежда.

На какво си вестител ти?! => Ти не си небесно същество! Човек си от плът и кръв. Твоята религия е насочена към оня свят. Тя в този свят не е потребна, т.е. изцяло е обвързана с женското съсловие, към което ти имаш афинитет. А, има ли светица до теб?! Не! 

И какво ми предлагаш тук?! = Повече жени! А, то, в православното християнство е "узаконено", т.е. има клетва пред Бог! Тази клетва обрича две души до гроб, защото в християнството семейството е ценност! Не родата е важна, а децата! 

преди 6 часа, _ramus_ написа:

Еее, той не ти ли се явява нещо като "колега" :) ? Ти също се явяваш... пророк, в собствена "религия",   

Ееееее, таксито къде е - скъпото ауди... Кви времена, кви нрави са били... А сега - уж си работил в цирка... и дори и сред КАЛДАТА още не си го напускал.

Да , колеги сме . 

Били са , всяко нещо с времето си . Сега съм се отдал на Бога и съм в служба на хората ,които търсят отговори. Все пак съм дал обет да помагам , което и правя . 

Обръщал съм във вяра ,и обръщам , и ще обръщам във вяра , с цел ,колкото се може повече хора да си изкарват перфектно през Вечността . Ще помогна на всеки , на когото мога .

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Значи, След Исус от Назарет в православната религия има светци. Някои от тях са мъченици, а други са станали светци след кончината си. 

Това, че си възприел Ангел за твое название, то не означава, че си такъв, т.е. 

На какво си вестител ти?! => Ти не си небесно същество! Човек си от плът и кръв. Твоята религия е насочена към оня свят. Тя в този свят не е потребна, т.е. изцяло е обвързана с женското съсловие, към което ти имаш афинитет. А, има ли светица до теб?! Не! 

И какво ми предлагаш тук?! = Повече жени! А, то, в православното християнство е "узаконено", т.е. има клетва пред Бог! Тази клетва обрича две души до гроб, защото в християнството семейството е ценност! Не родата е важна, а децата! 

Може да се дават клетви за вечна любов и на повече от една .

Да, до мен няма светица , защото и не търся . Дал съм достатъчно обети за вечна любов . А и на коя и е притрябвал проповедник ? Отдаден съм на проповедите и свидетелствата за Задгробен живот , и нямам време за връзка , защото на дали някоя ще сподели деянието ми .

В този земен живот съм взел предостатъчно , от което съм доволен. Видял съм и съм вкусил от Задгробният . Пак да повторя ,че съм се отдал на свидетелство и проповеди . Отплата в земния не търся , защото Вечността ми е устроена.

Сега целта ми е да насочвам и други на Библейски ценности и с мир и доброта да заслужат по голяма пенсия за Вечността .

преди 18 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Ще помогна на всеки , на когото мога .

:offtopic_s:Разбери ме правилно: Помагай на своите близки! Колко пъти да ти думам = Осъзнай на кой клир слугуваш?! По удачно е да си в Църква. Твоята религия е утопия и поради елементарни антагонистични чувства ти не проповядваш истини! Все още имаш чувства към жените! Те са ти слабост! В помислите ти все още има нисши страсти! = Никоя жена не ще те приеме да си баща на детето ѝ след като усилията ти са към твоите племенници!   

преди 18 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Може да се дават клетви за вечна любов и на повече от една .

Никоя жена не "гледа" детето на чужда! :) Това проумяваш ли го?! :) 

преди 8 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Енджи, нали идеята е книгата, че съответния пророк е автор на книгата, а тук разни други хора дописват.И виж само докъде се стига с това народно творчество.

В книгата Летописи 2/21 четем:

Цитат

16 Прочее, Господ подигна против Иорама духа на филистимците и на арабите, които са близо до етиопяните;

17 и те възлязоха против Юда, спуснаха се на него, и заграбиха целия имот що се намери в царската къща, още и синовете му и жените му, така щото не му остана син, освен Иоахаз, най-младият от синовете му.

18 А подир всичко това Господ го порази с неизцерима болест в червата;

19 и след известно време, на края, след две години, червата му изтекоха поради болестта му; и умря с люти болки. А людете му не гориха аромати за него, както бяха горили за бащите му.

20 Той беше тридесет и две години на възраст, когато се възцари, и царува в Ерусалим осем години; и пресели се неоплакан; и погребаха го в Давидовия град, обаче не в царските гробища.

И тъй Йорам на 32г става цар, на 40г починал и го погребали.И сега внимание, на престола се качва неговия най-малък син, който обаче по това време е на 42г.

За това свидетелства следващия абзац от Летописи2/22

Цитат
1 Ерусалимските жители направиха цар вместо Иорама, най-младия му син Охозия; защото четите надошли в стана с арабите бяха избили всичките по-стари. Така се възцари Охозия, син на Юдовия цар Иорам.
2 Охозия бе четиридесет и две години на възраст когато се възцари, и царува една година в Ерусалим. Името на майка му бе Готолия, внука на Амрия.

https://biblia.bg/index.php?k=14&g=22&tr1=1

Значи най-младия син е по стар от баща си с 2 години, сиреч на 42,не стига това ами и другите му братя били по стари.

Я опитай, дали е възможно чрез някое от тия ваши свидетелствата да се разреши този казус, че злите езици злословят, че било невярно и се очерня името на светото писание.

Виж за някой нов нишан, че положението, както виждаш, е малко конфузно.А какво да  кажа, когато знам и за още много такива, че и още по фрапиращи случаи?

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 13 минути, (:IdioibI:) написа:

:offtopic_s:Разбери ме правилно: Помагай на своите близки! Колко пъти да ти думам = Осъзнай на кой клир слугуваш?! По удачно е да си в Църква. Твоята религия е утопия и поради елементарни антагонистични чувства ти не проповядваш истини! Все още имаш чувства към жените! Те са ти слабост! В помислите ти все още има нисши страсти! = Никоя жена не ще те приеме да си баща на детето ѝ след като усилията ти са към твоите племенници!   

Никоя жена не "гледа" детето на чужда! :) Това проумяваш ли го?! :) 

Живота е разнообразен . Аз съм от тези , които вече нищо не търсят в любовен аспект , защото съм имал предостатъчно. 

преди 8 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Живота е разнообразен . Аз съм от тези , които вече нищо не търсят в любовен аспект , защото съм имал предостатъчно. 

Дори не си разбрал какво е Любовта! :) Да не говорим за Божията Любов! :) 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

И продължаваме да се молим за Христос, които единствено е проповядвал истинската вяра в Бог. Амин

преди 15 минути, badr написа:

Енджи, нали идеята е книгата, че съответния пророк е автор на книгата, а тук разни други хора дописват.И виж само докъде се стига с това народно творчество.

В книгата Летописи 2/21 четем:

И тъй Йорам на 32г става цар, на 40г починал и го погребали.И сега внимание, на престола се качва неговия най-малък син, който обаче по това време е на 42г.

За това свидетелства следващия абзац от Летописи2/22

https://biblia.bg/index.php?k=14&g=22&tr1=1

Значи най-младия син е по стар от баща си с 2 години, сиреч на 42,не стига това ами и другите му братя били по стари.

Я опитай, дали е възможно чрез някое от тия ваши свидетелствата да се разреши този казус, че злите езици злословят, че било невярно и се очерня името на светото писание.

Виж за някой нов нишан, че положението, както виждаш, е малко конфузно.А какво да  кажа, когато знам и за още много такива, че и още по фрапиращи случаи?

Летописи не съм чел .

Знанията ми за Божията Промисъл преди първото ми свидетелство , се базират от първото рисувано издание на поредицата ,, Библия за деца " и в частност серията  за ,, Авраам и Исаак " . Както е представен Бог Отец там така и аз Го видях. 

Пиша ,, знания " за Божията Промисъл , защото до тогава нямах вяра , защото не бях  напълно уверен ,че има Задгробен Живот . Вярата ми се появи след свидетелството ми , защото видях и почуствах Вечността . 

Второто ми свидетелство с Исус Христос , ми утвърди вярата , като вече има и страхопочитание към всичко що върша и зачитам Исуса Христа и неговите послания и имам страхопочитание към посланията Му. Прошка , помощ , милост а не жертва - но естествено и да се пазят някои неща ,което вече е тънка материя ( да не предадеш род , традиция и родина , да не даваш да я превземат , да пазиш паметта на предците ... )  .

преди 14 минути, (:IdioibI:) написа:

Дори не си разбрал какво е Любовта! :) Да не говорим за Божията Любов! :) 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

И продължаваме да се молим за Христос, които единствено е проповядвал истинската вяра в Бог. Амин

Нема какво да се молиш за Христос , трябва да му се молиш .

А иначе за любовта , знам повече от теб със сигурност .

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Нема какво да се молиш за Христос , трябва да му се молиш .

А, как иначе ще възкръсне?! :) 

преди 24 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Летописи не съм чел .

Ангеле, теологията ти "куца"! => Липсва ти въпросното образование! + Желанието ти за "нова" религия = Въобще не си разбрал какво е да вярваш в Бог. 

Това е нормално, защото миналия век е протекъл под управлението на атеистите! При тях морала е под всякаква критика! За тях всичко е въпрос на пари и на капитал! => Това е довело до свръх отклонение от Божията промисъл за този свят. По своеобразно това е второто пришествие! 

Какво означава: Виж първо "1-вото" хилядолетие. То е до 1999 (MCMXCIX) година. ;) 

Отделно нямаш и никаква представа кога и при кои е възникнала вярата в Един Бог! 

Цитат

Само Ехнатон, познат като „фараонът-еретик“ се опитва да наложи монотеистичната религия към слънчевия диск Атон по време на краткото си царуване.

Т.е. самите "писмени" източници са вехти! По-важното е: Кой ги съхранява тези книжа!? 

Изхождайки, че по българските земи има много неразкрити артефакти и голяма част са изнесени извън тази територия, то няма как да се разбере кой е "Зевс"! ;) По-грубо и изцяло базирано на мое невежество, то към момента имаме Елинска митология (по известна като гръцка), която реално е базирана на Атина (Жената-войн) в момента! А, кой е съпруга ѝ? :)   

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

А, как иначе ще възкръсне?! :) 

Той е възкръснал и се е възнесъл - няма на къде повече .

преди 4 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Той е възкръснал и се е възнесъл - няма на къде повече .

Е, и какво ... "избягал" е на оня свят! :) => Как в този случай го възприемаш като божество? :) Той ли те е върнал от оня свят или кой Бог? :) 

преди 3 минути, (:IdioibI:) написа:

= Въобще не си разбрал какво е да вярваш в Бог. 

Много добре съм разбрал Божията Промисъл . Сега предавам знанията си за да се запази вярата в Библейският Бог и да знаят бъдещите поколения ( а и ти да знаеш смисъла ) и сегашните смисъла на Божията Промисъл .

преди 3 минути, (:IdioibI:) написа:

Е, и какво ... "избягал" е на оня свят! :) => Как в този случай го възприемаш като божество? :) Той ли те е върнал от оня свят или кой Бог? :) 

Аз се върнах тук по собствено желание , това е подробност , която ти не можеш да разбереш. Иначе с Библейският Бог общувах в първото ми свидетелство , ако това ти е интересно .

преди 6 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Много добре съм разбрал Божията Промисъл . Сега предавам знанията си за да се запази вярата в Библейският Бог и да знаят бъдещите поколения ( а и ти да знаеш смисъла ) и сегашните смисъла на Божията Промисъл .

Ангеле, първо уточни: Ти по свое желание ли си се върнал от оня свят или по Волята на Бог?! 

Защото иначе няма как да знаеш каква е Божията воля в неговото Царство извън този свят и реално твоите обещания са лукавство! :) 

п.п. Реално се нареждаш до Мохамед! :) 

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Ангеле, първо уточни: Ти по свое желание ли си се върнал от оня свят или по Волята на Бог? 

Защото иначе няма как да знаеш кака е Божията воля в неговото Царство извън този свят и реално твоите обещания са лукавство! :) 

По мое желание . 

Иначе за неговата воля е такава ,че всеки има равен шанс за хубава вечност , затова е дадена свободна воля .

преди 10 минути, Anzhel Dimitrov написа:

По мое желание . 

Лъжеш! :) 

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

съм в служба на хората ,които търсят отговори.

Така ли? Брей... :) Голяма работа си - пророк... Колегите са писани в библията, теб също може един ден да те спишат и увековечат. И трябва - нали за вечността ставало въпрос... 

Между другото - какво толкова вече с някакви "отговори" с някакви драми. Намери си някой готови "отговори" нагласени в приказка... и почне да ги предлага на тия, дето им трябвали  - защо? Защо им са толкова важни отговори... дето да ти спасят, стоплят, сгушкат, да им обещаят... И все да се успокоят и утешат. 

И стига с това наивно клише - искали отговори... в детската градина. Това не са отговори, защото в тях няма когнитивна стойност. Децата задават въпроси, но не са с когнитивна и познавателна стойност, а с емоционална. Особено когато са в стрес... В този смисъл те само приличат на "въпроси", но търсенето е на съвсем емоционални ставки. 

Намирането на "обяснителна схема" има утешително и успокояващо значение, особено ако са нагласени в приказка, като за търсещия ги тия. В това е цялата работа и заради същото са толкова много хилядолетни напъни. За съвсем обикновени и детински емоционални ползи е цялата работа. И когато не се израснат... са за цял живот остава търсенето на съвсем тривиални емоционални ползи от проекции, обещания... заради намаляването на емоционалния и дори екзистенциален стрес.

Така и с клипчетата по тубите, така са и щенията за които те са предназначени. Нагласянето на няколкото фантазиращи се като религиозни вярващи тук тарикати е именно в същата ниша, защото те самите са от нея и в нея са поредните които се фантазират че "помагат".

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Знанията ми за Божията Промисъл преди първото ми свидетелство , се базират от първото рисувано издание на поредицата ,, Библия за деца " и в частност серията  за ,, Авраам и Исаак " . Както е представен Бог Отец там така и аз Го видях. 

Лукавиш Лукавиш.Знаеш ли каква е втората божия заповед от Библията?

Цитат

1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза:
2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.
3 Да нямаш други богове освен Мене.
4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята

Цитат

12 Тогава Господ ви говори изсред огъня; вие чухте гласа на думите, но не видяхте никакъв образ; само глас чухте.

13 И Той ви изяви завета Си, който ви заповяда да вършите, сиреч, десетте заповеди; и написа ги на две каменни плочи.

14 И в онова време Господ ми заповяда да ви науча повеления и съдби, за да ги вършите в земята, към която преминавате да я притежавате.

15 Прочее, внимавайте добре на себе си, (защото в деня, когато Господ ви говори на Хорив изсред огъня вие не видяхте никакъв образ),

16 да не би да се развратите и си направите идол, подобие на някой образ, подобие на мъж или на жена,

17 подобие на някое животно, което е на земята, подобие на някоя крилата птица, която лети на небето,

18 подобие на нещо, което пълзи по земята, подобие на някоя риба, която е във водите под земята;

19 и да не би, като подигаш очи към небето, и видиш слънцето и луната, звездите и цялото небесно множество, да се мамиш, та да им се кланяш и да служиш на тях, които Господ твоят Бог разпредели на всичките народи под цялото небе.

Значи твоето свидетелство е в нарушение на тия заповеди.Ей сега онова ромче, ще дойде да те заклейми като богопротивен искариот, понеже си се поклонил и служил на подобие на образ, а казано е, но не видяхте никакъв образ; само глас чухте.

Обаче Енджи , длъжен съм да ти благодаря за тия твои весели откровения.

• Автор

преди 13 часа, badr написа:

Значи във Второзаконие, а както знаем това е уж Мойсеева книга, се описва погребението на Мойсей.

Ако приложим съшия критерий, корана слово на кого е? На Аллах, на Гавриил, на неграмотния Мохамед или на запаметилите го араби,от които стотици, години по късни е бил събран един от многото варианти на крана?  :magnifier:

преди 6 минути, badr написа:

Лукавиш Лукавиш.Знаеш ли каква е втората божия заповед от Библията?

Значи твоето свидетелство е в нарушение на тия заповеди.Ей сега онова ромче, ще дойде да те заклейми като богопротивен искариот, понеже си се поклонил и служил на подобие на образ, а казано е, но не видяхте никакъв образ; само глас чухте.

Обаче Енджи , длъжен съм да ти благодаря за тия твои весели откровения.

Не лукавя. 

Не , не е , защото при първото свидетелство нямаше никакъв образ и форма . При второто видях Исус Христос и тъй като Той изявява и Отца - значи няма лукавство , и нито нарушение на заповеди .

• Автор

Видео материала ми попадна преди два дни и мисля, че отговаря по добър начин на въпроса,  къде е бил Исус преди да се въплъти в човешка плът. Отговора се основава на твърдения на Библията (Стар и Нов завет), което показва хармонията между тях и че няма противоречия. Отговора дава обяснение, защо когато хора от всички религии извикат за помощ, се явява Исус, а не Аллах, Буда, Шива или друг идол, който хората следват. 

преди 3 часа, (:IdioibI:) написа:

Все още имаш чувства към жените! Те са ти слабост! 

Нормално за един истински мъж.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.