Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Християнство или ислям? Къде е истината? (без цензура).

Featured Replies

преди 1 минута, _ramus_ написа:

:) 

Това е и работата за пропадащите - всеки да си намери сламката за вкопчване и на фантазии колко сте летящи, но нямате нищо общо с религията, освен че се фантазирате за религиозни.

Тия алабализми за бог и отвъдното - айде моля. Там гледай да си намираш "пропадащи" и пропаднали търсещи нещо за вкопчване. За друго не става.

Аз си имам общо с Анжелизъм - основател съм на Анжелизъм, така че , твоето твърдение е фейк , както винаги. 

Второто ти твърдение също е фейк, защото да си устроиш добре Вечността е най - важното нещо в живота. 

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 74,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Като се има предвид, че това е религията, която одобрява платената любов и толерира мъж да изневери на жена си, то навън ходят много неосъзнати анжелисти. Само дето не са си поставили определението. 🤭

• .................
    .................

А ти не осъзнаваш, че си най-големият папагал тук.😂 Нито имаш собствена мисъл, нито собствени идеи, идеологии и вярвания. Единственото ти удоволствие в живота и във форума е да търсиш за кого да се хв

• Доколкото знам, християнството и исляма имат общ корен - преданието за Авраам, който пръв приема вярата в един Бог.  В християнството Авраам олицетворява вярата и покорността пред Бога, а в ислям

Публикувани изображения

преди 1 час, _ramus_ написа:

Е, та точно това написах - вярата ти в "ХХХХ" е била винаги с теб... Ако не беше - в киреча ли... :) 

Сламка за удавниците... Ако не е едно, ще е друго - бебчото пък си е намерил друга сламка... И той така - само напред е продължавал, даже успехи, увереност, въздишености и духовности... Ако отпадне сламката... какво? :)  

Лястовичката пък  си пада по "креатора", там бръмбарите и чудесиите. Още детските фантазии по баща си не е изживяла и е влюбена в Ошо. Ма баба й била страдала... и тя имала въпроси, възмутена от несправедливостите... И направо "креатора" й ги е обяснил и отговорил на всеки "въпрос"... 

Налудната със вселенското ДНК - там къв нарцис я е нагазил... и как си е намерила и тя да се докопва именно до комплексари и недораслеци, защото така лесно е намерила да ги манипулира и мачка.

Оня всичколог с революциите и божествено-демоничните му деди, дето щели да правят от всеки човек бог... 

Отминалия вече "будист", дето детерминистично щял да спасява света... като им обясни че хората били кукли на конци... щото така му олеквало.

Местния пък енерголог по астралите, дето си е шизофренен отвсякъде...

и останалите летящи фантазьори - всеки потънал в неговото и напира колко било "истина". Това е и работата за пропадащите - всеки да си намери сламката за вкопчване и на фантазии колко сте летящи, но нямате нищо общо с религията, освен че се фантазирате за религиозни.

Тия алабализми за бог и отвъдното - айде моля. Там гледай да си намираш "пропадащи" и пропаднали търсещи нещо за вкопчване. За друго не става.

Ама Дорийн Върчу, ма междузвездни войни, ма Матрицата... за удавник всичко може да се изиграе на "сламка за вкопчване" и точно това и става.

Да, да продължиш напред, ок. Ама вкопчен в нещо си - това е друга тема, но пак е ок и си е твоя раабота. Но тия игри на проповедници и лични презентации колко свещено било нещо, колко възвишености, идеалности, та клишетата с "добрините и човечността"... и истината каква била - айде моля. :) 

Играйте си в цирка - ок, там "напред назад, ама драма"... ок. Но с изтрещелостите за "вселенските истини" са щото фантазиите почват да стават бомбастични и се минава границата на различимост. 

Ама аз вярвам и имам потвъждения - банализми и именно матрични изцепки. И се виждате едни други, че само няколко "изпаднали" и "изпадащи" се фантазирате така... И колко сходства...

ааааа, това му е дежурния анализ на другите участници във форума, прави го някъде един път в седмицата ха ха ха ..........

преди 5 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Аз съм вярващ в божията промисъл ,

Вярващ в нещо, което нито можеш да обясниш, нито да формулираш, нито сам знаеш какво е!

преди 8 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Въпрос 7 : Какво означава Божията Промисъл ? 

Отговор : - Божията Промисъл означава ,че човек се ражда и по време на човешкият живот си определя пенсията за през Вечността след смъртта . Като пенсията за през Вечността се определя от действията и постъпките на човека в земният му живот. През цялото време Бог наказва и възнаграждава хората за постъпките им . -- в общи линии това означава Божията Промисъл.

Толкова ли ти е елементарна представата за Бог ... който се занимавал с пенсии! 

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Вечността е най - важното нещо в живота

фейк било нещо си - щото той вярвал в друго. :) 

Най-важното нещо - за кого. 

в Живота -  чий живот? Щото в моят живот това са пълни глупости и нито ме интересуват изтрещелите вечности на удавниците, нито че трябвало да се побирам в 'живота им". .  защото и те били хора и трябвало да живеят заради/ с нещо си.

Ама за теб било така - а мен какво ме интересува и защо въобще това да е важно за друг? 

преди 17 минути, Solly написа:

ми по случайност креатора го е създал и него. :) Ти понеже си му фен на креатора - знаеш ли защо въобще се занимава да "създава" такива като него? Излиза че невероятните бръмбарчета са по-съвършени от някои човешки производни ли?

преди 3 минути, _ramus_ написа:

знаеш ли защо въобще се занимава да "създава" такива като него? 

Все си мисля, че задачата по създаване на голяма част от индивидите на нашата планета, е била възложена на други същества, които може би са си правили експерименти.

преди 7 минути, Solly написа:

Все си мисля, че задачата по създаване на голяма част от индивидите на нашата планета, е била възложена на други същества, които може би са си правили експерименти.

:lol6:Ти "си мислиш".... Невероятен резултат! 

А защо креатора му трябва да създава пък "други същества" които МОЖЕ БИ са си правили експерименти - та креатора не може ли да си ги прави сам, при все че той е вездесъщ - защо му е въобще да експериментира.

Такаааа - значи и че великият счетоводител и целия му живот-драма, от която той бил "изплувал" щото не се предавал... е просто един обикновен експеримент - нечий си. Женичките му - също са част от експеримента... Заблудите му - също... Авторството му - съвсем. Кофти е тва, кофти - той е толкова велик, толкова добър, смирен, богоугоден... Сценките и легендите за неговия бог - явно и те са експериментални.

А кво става с креатора - относно тия "експерименти" на другите същества? Те и с него ли "експериментират" ? Местния астрално-енергиен пациент направо си е обект в експерименти - въпросът е - от извънземни ли или от отвътреземни?

току-що, _ramus_ написа:

:lol6:Ти "си мислиш".... Невероятен резултат! 

А защо креатора му трябва да създава пък "други същества" които МОЖЕ БИ са си правили експерименти - та креатора не може ли да си ги прави сам, при все че той е вездесъщ - защо му е въобще да експериментира.

А защо пък да не може?!

Може да си създава колкото желае помощници и да им възлага задачи. Вселената е толкова безкрайна, колкото не можем да си представим. А обяснението, че на нашата планета има толкова нискоинтелигентни и примитивни същества, би могло да се обясни само с експеримент. Защото Всевишният Творец, ако желаеше щеше да сътворява само висши интелигентни същества. Но уви, както виждаме по-голяма част от планетата е населена с полупримитивни индивиди от рода хомо сапиенс.

Защото Всевишният Творец

и идва големия фейк от "мисленето ТИ" - всевишния творец... ако е всевишен и абсолютен - не би трябвало въобще да "пожелава" нещо си. Желанията са за тия с "примитивните представи за него".

И също така - успя ли да се замислиш ТИ, ТОЧНО, ОТ КОИ НЕГОВИ ТВОРЕНИЯ СИ и защо въобще  му трябва да те създава? От нужда ли, от желание ли, защото иска да си добра, красива, умна, талантлива, богата осигурена и щастлива. А защо въобще е създал така че "разни примитиви" да се хранят с животинска гадна храна, а не просто да си пасат кротко и щастливо?

Може да си създава колкото желае помощници и да им възлага задачи.

а това пък защо да му е? Защо въобще всевишния да са му нужни 'помощници"? Че и да им "възлагал задачи" - та той всичко може да направи?

току-що, _ramus_ написа:

и идва големия фейк от "мисленето ТИ" - всевишния творец... ако е всевишен и абсолютен - не би трябвало въобще да "пожелава" нещо си. Желанията са за тия с "примитивните представи за него".

И също така - успя ли да се замислиш ТИ, ТОЧНО, ОТ КОИ НЕГОВИ ТВОРЕНИЯ СИ и защо въобще той му трябва да те създава?

Убедена съм, че ако направим сравнение с примитивните полупримати населяващи по-голяма част от планетата, съм от добрите негови творения.:cheers: 

А защо е решил да ме създава? Нито ти знаеш защо е решил да те създава теб, нито аз знам защо е трябвало да ме създава мен. Може би това е част от играта - Лила, както се казва в източните учения. Ние не знаем много неща, и за много неща си нямаме представа. Можем да си играем само на гадаене или на приемане на готови религиозни постановки.

преди 9 минути, Solly написа:

Можем да си играем само на гадаене или на приемане на готови религиозни постановки.

ти само това може и да можеш. 

Но излиза че креатора не ти е дал нищо повече... А уж се оглеждаш в огледалото като "от добрите негови творения". А защо въобще на него му трябват "добри и лоши" творения?

А тия дето МОГАТ  ПОВЕЧЕ - на тях какво е дал, дали го е дал и защо на теб НЕ го е дал?

Колкото до "ИГРИТЕ" ( можем да си играем ) :) ми децата само това можете. Само дето децата играят и се сещат че го правят, щото после ги викат у дома и игрите свършват и почва ежедневието. А за други вечни дечица игрите им се превръщат в живот. 

Със всичко това е чудесно че великия счетоводител сред дупнишките таксиджии, сервитьори, бармани и циркови работници... е просто един неуспешен експеримент. На някакви "помощници" на креатора... 

А той толкова да се напряга в неговата си "игра".  И толкова копнее да докара разни потъващи депресари в неговия си пясъчник.

преди 9 минути, Solly написа:

Може би това е част от играта - Лила

ДА, за вечните деца всичко е игра. Нещо като "на ужким", ама с много зор да изглежда истинско.

ЛИЛА - не е никаква игра на креатора. Уж си от "по-добрите творения" ама доста примитивно си схванала идеята. :) Между другото - тази идея и представа за живота си е чисто човешка...

преди 5 минути, _ramus_ написа:

ти само това може и да можеш. 

Все пак, мисля, че съм добра дъщеря на Твореца, след като ме вълнуват толкова сериозни теми, а някои и това не могат, а и изобщо не ги вълнува нищо освен пиене и плюскане. :lol6:

преди 7 минути, _ramus_ написа:

А защо въобще на него му трябват "добри и лоши" творения?

След като са създадени, изглежда са нужни за експериментите. По същият начин както са нужни и останалите безбройни и разнообразни твари.

преди 2 минути, Solly написа:

Все пак, мисля, че съм добра дъщеря на Твореца, след като ме вълнуват толкова сериозни теми

:lol6:О, да - твореца като "великия и абсолютен ТАТКО" и неговата ДОБРА дъщеря... :) Която я "ВЪЛНУВАТ" толкова сериозни теми, нищо че по напълно несериозен начин.

преди 9 минути, _ramus_ написа:

Само дето децата играят

Да, чудесно е да си едно вечно дете и да обичаш да играеш ... дори и темите да са сериозни ...

А добрият вселенски татко, с "вечното добро дете, дето обича да играе" - попита ли го защо баба ти била страдала, и ти го намираш за несправедливо?

При все изключителното ти вълнение по сериозните теми - така и не стана достатъчно ясно ЗАЩО КРЕАТОРА е създал и страданието, болестите, нищетата, глупостта, простотията, гнева, мимикрията, розовия цвят, и е накарал хората да забравят че най-важното и възвишеното в живота им е да пасат треви, да зобят зеленчуци, бобови и плодове?

Сигурен съм че би обяснила на дупнишкия бакшиш защо креатора е създал за него толкова кофти съдба и да стигне до заблудите си относно некъв си негов бог и фантазиите му за отвъдното и женичките там?

току-що, _ramus_ написа:

А добрият вселенски татко, с "вечното добро дете, дето обича да играе" - попита ли го защо баба ти била страдала, и ти го намираш за несправедливо?

Е, нали знаем, че за да има справедливост в света, Творецът е създал Законът на причината и следствието - Кармата. Други обяснения няма! 

Както е напълно безсмислено ако се раждаме само веднъж, умираме и всичко свършва. А Всевишният Творец не би могъл да създава безсмислени неща. 

преди 5 минути, Solly написа:

Е, нали знаем, че за да има справедливост в света

така ли - а защо да "ТРЯБВА НА СВЕТА" справедливост?

преди 5 минути, Solly написа:

Други обяснения няма! 

Това е фейк - от твоите си наивитети. Обяснения всеки си прави и сам, и си плуват толкова много сред социалната конфекция - та наивници, дето "мислят" и са "развълнувани" от сериозни теми, да си изберат каквато им харесва.

Тия игриви измишльотинки също си ги направила сама, а виждаш че други си правят техни си. Вероятно - те са също плод на "експерименти" ( като теб ) :) 

преди 4 минути, _ramus_ написа:

а защо да "ТРЯБВА НА СВЕТА" справедливост?

Защото светът е създаден с Разум. А Разумният създател не би създал свят, в който няма справедливост.

преди 9 часа, Greta Simmer написа:

Покупко-продажбата на любов е рисков фактор и предпоставка за разпространение на болести, предавани по полов път. Също и честата смяна на партньори. Нито една официална религия няма да одобри тези неща. Религиите служат за управление на масите - чрез сляпо подчинение, по-невежите биват насърчавани да практикуват поведение, при което те няма да изложат на опасност нито себе си, нито околните. Иначе ще пламне епидемия. Грубо казано - човек като не знае как да се грижи за себе, църквата ще му каже как.

точно така е 

имаш ли си гадже ?

преди 44 минути, Solly написа:

горе долу е  така 

планетата е космически кораб

нещо като затвор- лагер

тук по висша раса пуска утрепките  на биологична основа  да  се състезаме по между си 

и се п уска всичко като на гладиаторска арена 

човеци  крокодили змии  бактерии  вируси 

и което оцелее

ако ни пуснат някой вирус  ща ни затрие

някак си най устойчиви са  хлебарките  и мухите 

Защото светът е създаден с Разум. 

А Разумният създател не би създал свят, в който няма справедливост.

Така ли - Значи светът бил създаден с "РАЗУМ" - защо тогава баба ти е страдала. Това справедливо ли е, или е разумно?

Защо тогава "разумен създадел" да му трябва да създава простотията и глупостта, завистта и яростта, глада и страданието - те разумни ли са или са справедливи?

преди 2 минути, _ramus_ написа:

Така ли - Значи светът бил създаден с "РАЗУМ" - защо тогава баба ти е страдала. Това справедливо ли е, или е разумно?

Защо тогава "разумен създадел" да му трябва да създава простотията и глупостта, завистта и яростта, глада и страданието - те разумни ли са или са справедливи?

Всичко е разумно и справедливо и следва причинно-следствения принцип.

преди 14 минути, Banesc написа:

горе долу е  така 

планетата е космически кораб

нещо като затвор- лагер

тук по висша раса пуска утрепките  на биологична основа  да  се състезаме по между си 

и се п уска всичко като на гладиаторска арена 

човеци  крокодили змии  бактерии  вируси 

и което оцелее

ако ни пуснат някой вирус  ща ни затрие

някак си най устойчиви са  хлебарките  и мухите 

Забелязвам, че разсъждаваш доста разумно ... доста по-разумно от Рамус! който се прави на голям философ!🤣

преди 12 минути, Solly написа:

Всичко е разумно и справедливо и следва причинно-следствения принцип.

преди 15 минути, _ramus_ написа:

преди 15 минути, _ramus_ написа:

защо тогава баба ти е страдала. Това справедливо ли е, или е разумно?

Повторението на лична повярванка не я прави нито логична, нито верна, нито валидна.

Това са въпроси... нали беше по игрите - като не можеш друго - поиграй си отново на 'отговори' и на измишльотинки. Нали уж си се вълнувала от сериозни теми...

Понятието РАЗУМ не е вселенско понятие, а човешко - съвсем човешко. С него се обозначават сборно някои работи. И също така - и РАЗУМНИТЕ ПРАВЯТ ГРЕШКИ, но няма как креатора да е всевиждащ, всесилен... и да прави грешки. Следователно няма как да е " с разум".

Освен това - едно от налудните следствия е, че "т.н му "ПОМОЩНИЦИ" са създадени за да направят куп от нелепости, грешки и даже и глупости - щом са допуснали да създадат глупостта и греховете...

С което още показвам че креатора може и да е създал нещо си с РАЗУМ, но ти не си разумна, което е изглежда парадокс...

преди 1 час, Solly написа:

Ти какво искаш , да разтягам и пиша локуми ,колкото националната Библиотека ? Явно не си практична и усложняваш нещата ....

преди 1 час, _ramus_ написа:

Най-важното нещо - за кого. 

в Живота -  чий живот? 

На всеки човек .

Ти да мълчиш - тя вече написа че ти си плод на експерименти, на някакви помощници на бог.  :)

А тя е негово "по-добро" творение от разни заблудени и изфантазирани бакшиши. Обърни се там към тия "помощници" и ги питай що въобще им е трябвало да те засилват към "женичките" пък те да те зарежат, та да трябва да ги търсиш в някакво си 'отвъдно'.

преди 5 минути, Anzhel Dimitrov написа:

На всеки човек .

Ще ти се, ама нъц. :lol6:Всеки изтрещял така му изглежда  - че неговото е "всичкото".

преди 1 час, Solly написа:

Вярващ в нещо, което нито можеш да обясниш, нито да формулираш, нито сам знаеш какво е!

Е то , щом трябва толкова да ти се обяснява , направи си сметката ,че може би си завеяна или влюбена в сложните неща . 

Мисълта ми е ,че Анжелизъм е най - правилното вероучение за Божията Промисъл . Всички останали ви муфтят парички под различни предтексти. Така че , каквато и да изберете от всички религии , освен Анжелизъм - ви мамят .

преди 10 минути, _ramus_ написа:

. Обърни се там към тия "помощници" и ги питай що въобще им е трябвало да те засилват към "женичките" пък те да те зарежат, та да трябва да ги търсиш в някакво си 'отвъдно'.

Кои ? 

преди 17 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Кои ? 

няма такъв цирк, просто. :lol6:Ми тя ги пише тия работи за "помощниците" - да беше прочел. Ама понеже... "не си падаш по сложните неща" не мойш "да закараш до там". 

И за да ти стане ясно "простичко" - тя е "по-добрата" версия на креатора от теб. :hit:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.