Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Християнство или ислям? Къде е истината? (без цензура).

Featured Replies

преди 29 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Нормално за един истински мъж.

Няма как да си Ангел в този случай, т.е. те са безполови. :) Тяхната любов е само към Бог! :) 

Проумяваш ли какъв е този обед? Знаеш ли къде е обителта на св. Дева Мария?! :) И, защо е така?! :) 

Цитат

Тържествено обещание, клетва. Обет за вярност.

Въобще запознат ли си с непорочното зачатие? :) Коя е Анна и прочие??? :) 

Цитат

Разказът на Протоевангелието на Яков е приет от Римокатолическата църква едва през ХIII век, като Анна е официално канонизирана през 1854 г. Източноправославната църква приема света Анна още от VI век, като тя и Йоаким са наричани Свети и праведни богоотци

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 74,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Като се има предвид, че това е религията, която одобрява платената любов и толерира мъж да изневери на жена си, то навън ходят много неосъзнати анжелисти. Само дето не са си поставили определението. 🤭

• .................
    .................

А ти не осъзнаваш, че си най-големият папагал тук.😂 Нито имаш собствена мисъл, нито собствени идеи, идеологии и вярвания. Единственото ти удоволствие в живота и във форума е да търсиш за кого да се хв

• Доколкото знам, християнството и исляма имат общ корен - преданието за Авраам, който пръв приема вярата в един Бог.  В християнството Авраам олицетворява вярата и покорността пред Бога, а в ислям

Публикувани изображения

• Автор
преди 23 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Ще остана с впечатлението ,че си ми последовател .

При Исус няма място за анджелизъм. 

преди 10 минути, realno написа:

но явно има място за изглупяване, наивизъм, нелепици, лъжи, лични нагласации... и фанатизъм! :) 

• Автор
преди 6 часа, badr написа:

И тъй Йорам на 32г става цар, на 40г починал и го погребали.И сега внимание, на престола се качва неговия най-малък син, който обаче по това време е на 42г.

За това свидетелства следващия абзац от Летописи2/22

Цитат
1 Ерусалимските жители направиха цар вместо Иорама, най-младия му син Охозия; защото четите надошли в стана с арабите бяха избили всичките по-стари. Така се възцари Охозия, син на Юдовия цар Иорам.
2 Охозия бе четиридесет и две години на възраст когато се възцари, и царува една година в Ерусалим. Името на майка му бе Готолия, внука на Амрия.

преди 6 часа, badr написа:

Я опитай, дали е възможно чрез някое от тия ваши свидетелствата да се разреши този казус, че злите езици злословят, че било невярно и се очерня името на светото писание.

Няма какво да опитвам. Защото няма казус. Такъв има само в умовете на последователите на предислямския бог на Луната Аллах като теб. 

Тъй като обичате да манипулирате със записаното в свещените книги, включително и с уж свещения за вас коран, затова прочети записаното в 

4 Царе 8:26 "Охозия бе двадесет и две години на възраст, когато се възцари, и царува една година в Ерусалим. Името на майка му бе Готолия, внучка на Израилевия цар Амрий."

Има грешка, но тя не е нито умишлена, нито от неграмотност, нито с цел да измами някого, а както ясно се вижда при процеса на преписване и то само в някои преписи, а не във всички.  

Например в някои ръкописи на Септуагинта и сирийската Пешита възрастта в 2 Летописи 22:2 също е 22 години, което подкрепя варианта в 4 Царе 8:26.

За да няма скрито покрито като в произхода и автентичността на корана, в Библиите под черта е обяснено за разминаването в числата. Има забележки не само за тая грешка, но и за други, та когато хората четат да са осведомени. Но явно нямаш морала да споменаваш тези неща. 

Но вместо да ни "отваряш" очите , а кажи, защо Аллах одобрява тази "грешна" Тора и Евангелие и ви съветва да се допитвате до нас, ако нещо не разбирате? Той не знае ли, че са "сбъркани"?   :(

• Автор
преди 2 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Защо смяташ така ? 

Защото вярващите трябва да следват Исус и Неговото слово,  а не теб и това, което ти твърдиш. 

Освен това Исус е Спасителя, който умря за греховете на хората, а не ти или някой друг. 

Ти или някой друг, който претендира, че вярва и познава Исус, трябва да насочва вниманието и поклонението на хората към Него, а не към себе си. Иначе ставаме богупротивници. 

преди 1 час, realno написа:

а кажи, защо Аллах

:) Дечко - ти си плямпаш от името на исус, и настояваш някой друг да е говорител на аллах... и да ти обяснява. Понеже ти обясняваш до исус какво и за кого имало място, какъв бил, аллах къв бил... Скица!

Общо взето в главицата религията ти е като кръчмарски моабет в който ти се фантазираш като многознайко и имитираш точно маниера на апостолически пастор на службата му. 

Няма какво да опитвам. Защото няма казус. Такъв има само в умовете на последователите на предислямския бог на Луната Аллах като теб. 

Тъй като обичате да манипулирате със записаното в свещените книги, включително и с уж свещения за вас коран, затова прочети записаното в 

4 Царе 8:26 "Охозия бе двадесет и две години на възраст, когато се възцари, и царува една година в Ерусалим. Името на майка му бе Готолия, внучка на Израилевия цар Амрий."

Има грешка, но тя не е нито умишлена, нито от неграмотност, нито с цел да измами някого, а както ясно се вижда при процеса на преписване и то само в някои преписи, а не във всички.  

Например в някои ръкописи на Септуагинта и сирийската Пешита възрастта в 2 Летописи 22:2 също е 22 години, което подкрепя варианта в 4 Царе 8:26.

За да няма скрито покрито като в произхода и автентичността на корана, в Библиите под черта е обяснено за разминаването в числата. Има забележки не само за тая грешка, но и за други, та когато хората четат да са осведомени. Но явно нямаш морала да споменаваш тези неща. 

Лъжливото ми ромче.За твое съжаление има казус.Ако си поне малко почтен щеше да кажеш - тук има проблем, както и за погребението на Исус Навин.  

В текста на еврит е записано 42г.Ако на патагонски, занзибарски или друг превод е иначе, то в еврейския текст е 42.Освен това Охозия е най-малкия син на Йорам.Дори да допуснем, че Охозия е бил на 22г. и е роден, когато Йорам е на 18г, то на каква възраст са били останалите му 4 братя.Значи Йорам на 18г вече имал 5 деца.Дори и при вас ромите няма 18 годишен с 5 деца.

Но вместо да ни "отваряш" очите , а кажи, защо Аллах одобрява тази "грешна" Тора и Евангелие и ви съветва да се допитвате до нас, ако нещо не разбирате? Той не знае ли, че са "сбъркани"? 

Ах да да.Ахахахаха.

Аз! Да се  допитам о теб за нещо. :lol6::lol6:.Ако е как лъже ромската диаспора, ти, ще си достоен учител, но от такова "познание" нямам нужда.    

Защото вярващите трябва да следват Исус и Неговото слово,  а не теб и това, което ти твърдиш. 

Освен това Исус е Спасителя, който умря за греховете на хората, а не ти или някой друг. 

Ти или някой друг, който претендира, че вярва и познава Исус, трябва да насочва вниманието и поклонението на хората към Него, а не към себе си. Иначе ставаме богупротивници. 

Грешиш . Не е така както го описваш .

• Автор
преди 18 часа, badr написа:

Лъжливото ми ромче.

Както и преди ти обясних, не съм ром, но и да бях това няма нищо общо с темата. Не разбирам как това помага за фалшивата ти пропаганда и лъжливи внушения, но се въздържай от подобни коментари още повече, че си модератор. Виждам, че за теб ромите са втора категория хора. Явно мислиш, че Аллах е направил грешка като ги е създал. Но въпреки твоето мнение за тях, все пак те успяват да направят разлика между лъжата и истината за разлика от теб с претенциите за грамотност и знание. 

В текста на еврит е записано 42г. 

Къде съм писал, че не е на иврит? 

то на каква възраст са били останалите му 4 братя.Значи Йорам на 18г вече имал 5 деца.

Посочи моля, къде пише колко на брой са били синовете на Йорам цар на Юда? 

• Автор

Само бивш мюсюлманин може да каже истината за учението на исляма. 

преди 39 минути, realno написа:

Само бивш мюсюлманин може да каже истината за учението на исляма. 

Ти щото го познаваш ли? И само по клипчета... се гледало за "истината" - квото показват, квото казват артистите... Теб с тва ли те зарибиха - показаха ти клипчета и те излъгаха че "това били свидетелства" и даже знамения. Ма той исус направо верен другар на тия... - само да го повикат и... тичка, горкия.

Абе... кога ще си изживеете детските периоди, не знам. :) Та няколкото филмарчета още сред приказките си живеете бре. Всеки негова си приказка и всяка нагласена по готови социални манджички - като за тях си.

на 4.04.2025 г. в 8:38, realno написа:

Виждам, че за теб ромите са втора категория хора. Явно мислиш, че Аллах е направил грешка като ги е създал

Интересно ми е от къде разбра, че Аллах е създал ромите?

Аз доколкото знам от обща култура ромите произлизат от Индия , а там най ,много хора вярват в Брахма, Вишну и Шива....

той просто си дрънка и се упражнява да е на служба пред роми и бавноразвиващи. Принципно агресивната проповедност  на петдесятниците е неизменна част от зарибявката и мераклиите да са пасторчета се упражняват как се прави. Главно като имитират и подражават на същото...

преди 18 минути, Belefor написа:

ромите произлизат от Индия

представители на  най-нисшите касти, преди повече от хилядолетие. Тръгват да се разселват от северните части на Индия, поради гонения и терор. Миграция без военен елемент. Не са еднородни и в тях си имат племенно-родови разделения. През средните векове в Европа погрешно са сметнати, че идват от Египет, но това се оказва грешка в по-късни времена.

• Автор
преди 16 часа, Belefor написа:

Аз доколкото знам от обща култура ромите произлизат от Индия , а там най ,много хора вярват в Брахма, Вишну и Шива....

В исляма вярват, че Аллах е Бог. И според вярванията им, той е създал човека. 

В темата "Християнство или ислям" разглеждаме ученията на двете религии и сътворението (не само) от тяхна гледна точка. 

разглеждаме ученията на двете религии

като си играеш на проповедник. И понеже опитите ти да пасторстваш са прекалено нефелни и жалки почна с видеозаготовки, издокарани специално за целта.

Така, че изразът "РАЗГЛЕЖДАНЕ на ученията на двете религии" е обикновен фейк. Няма и как - ти си некомпетентен и в двете религии и единственото което можеш е да папагалиш и влачиш заготовки.

на 4.04.2025 г. в 9:38, realno написа:

Както и преди ти обясних, не съм ром, но и да бях това няма нищо общо с темата. Не разбирам как това помага за фалшивата ти пропаганда и лъжливи внушения, но се въздържай от подобни коментари още повече, че си модератор. Виждам, че за теб ромите са втора категория хора.

Не разбира се, ромите не са втора категория хора.За съжаление обаче огромна част от тях са маргинализирани групи, а в такива условия е безкрайно трудно всякакво развитие.

Ти може да отричаш колкото искаш, но изказа, инфантилността, нелепостта, огромната тъпота, липса на  комуникационни умения са изявите на типичния маргинал.

преди 6 часа, realno написа:

В темата "Християнство или ислям" разглеждаме ученията на двете религии и сътворението (не само) от тяхна гледна точка. 

Ти нищо не разглеждаш, нямаш интелектуален потенциал.Посочих вече християнската гледна точка, при това изразена от Св.Синод, но ти реши, че професора историк и археолог лъже.А ти, който си дори без основно образование си против. 

• Автор
преди 34 минути, badr написа:

Посочих вече християнската гледна точка, при това изразена от Св.Синод, но ти реши, че професора историк и археолог лъже.А ти, който си дори без основно образование си против. 

Покажи къде съм казал, че "професора историк и археолог лъже"? 

преди 37 минути, badr написа:

Ти нищо не разглеждаш

Ако някой си прави труда да тълкува, дискутира, публикува - това съм аз. Ако някой си прави труда да цензурира, трие публикации, обижда, не отговаря на постове и лъже - това си ти. Върни се няколко страници назад и ще се убедиш.  Вместо да триеш споделена информация от тема, която съм създал като използваш привилегията си на модератор, направи си труд да опровергаеш казаното от мен. От какво се плашиш? Ако исляма е истина, а не лъжа, кое те притеснява? Кое те притеснява от живота на Мохамед, че триеш неудобна информация от живота му? Нали все пак е "прекрасен" (според корана). Защо триеш "прекрасните" дела на вашия пророк? 

на 3.04.2025 г. в 12:38, realno написа:

Е, крайно време е вашият Исус да се запознае с новия пророк Анжел. Той, доскоро отричаше съществуването на Исус като историческа личност, но като човек без конкретна и твърда гледна точка виждам, че е променил и тази позиция. Та ти можеш да станеш посредник и да ги запознаеш!

преди 23 часа, Belefor написа:

Значи, след като ромите идват от Индия, следва, че са създадени  от индийски богове. По тази логика, африканците следва да са създадени от африкански Бог!

• Автор

Мъж е похитен от ислямски терористи, където е бит и малтретиран. Но Исус му се явява и го спасява по свръхестествен начин. Любопитното е, че преди това Исус се явява и на съпругата му и и казва, че ще го спаси. Бадр, вместо да триеш клипа, отговори, къде е Аллах в цялата тази история? 

преди 1 минута, realno написа:

Мъж е похитен от ислямски терористи, където е бит и малтретиран. Но Исус му се явява и го спасява по свръхестествен начин. Любопитното е, че преди това Исус се явява и на съпругата му и и казва, че ще го спаси. Бадр, вместо да триеш клипа, отговори, къде е Аллах в цялата тази история? 

Ти остави тези манипулативни клипчета, а кажи защо на теб не ти се явява Исус, а се явява все на хора от разни клипове!😅

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.