Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Християнство или ислям? Къде е истината? (без цензура).

Featured Replies

преди 1 час, realno написа:

Моята цел да се включат и коментират потребителите с претенции, че познават корана, а не просто да споделя една гледна точка. 

Ми, според запознати с корана (оригинала и правилния), то ти проявяваш богохулство. = Не очаквай вещи по отношение на въпросния да желаят да коментират същия. 

Кратко: Може и да си реално, но си банално! Това е във вреда на християните, защото не даваш положителното съдържащо в православното християнско изповядания във връзка с вярата в Бог. 

п.п. Мен ислямът не ме интересува! Камо ли каноните (законите) им! 

Ясно ли се изразих?! 

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 74,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Като се има предвид, че това е религията, която одобрява платената любов и толерира мъж да изневери на жена си, то навън ходят много неосъзнати анжелисти. Само дето не са си поставили определението. 🤭

• .................
    .................

А ти не осъзнаваш, че си най-големият папагал тук.😂 Нито имаш собствена мисъл, нито собствени идеи, идеологии и вярвания. Единственото ти удоволствие в живота и във форума е да търсиш за кого да се хв

• Доколкото знам, християнството и исляма имат общ корен - преданието за Авраам, който пръв приема вярата в един Бог.  В християнството Авраам олицетворява вярата и покорността пред Бога, а в ислям

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Ми, според запознати с корана (оригинала и правилния), то ти проявяваш богохулство.

От "една жена казала" няма полза. Ако имат претенции към споделеното от мен, същите "запознати", нека ме опровергаят с цитати от корана. В темата не се занимаваме това кого харесваме или не от потребителите, а коментиране християнството и исляма СПОРЕД ТЕХНИТЕ СВЕЩЕНИ КНИГИ

Предполагам, че аз също ясно се изразих. 

преди 2 часа, realno написа:

а коментиране християнството и исляма СПОРЕД ТЕХНИТЕ СВЕЩЕНИ КНИГИ

на къв се правиш, като си лъжец :) С тия лицемерия къде си мислиш че ти минава номера?

Като се фантазираш че коментираш нещо си, що наля глупавите си видеа и играеш на театър със сценарий на службите ви? Може би защото нагласените клипчета са "свещени книги ли"? 

А като се правиш на много интелигентен - в клипчетата не е ли игра на номера "една жена ми каза", чрез игрите на 'свидетелства" от един или друг нагласен и платен тарикат и с визуална помощ от клишета и емоционални картинки, текстове и послания? 

:) В темата ти пробутваш лъжи още от създаването й и никога не ги спираш. В това е казусът и от друга тема - щом някой си вярвал в нещо си, то за него придобива най-важното значение, дори и извън магията му същото да е тотална щуротия и тъпизъм.

Така, че петдесятнишките ти номерца просто няма как да минат... Няма как, ако щеш и да се оакаш от напъни и симулации на интелигентност. 

От "една жена казала" няма полза.

При теб не е една жена каза, а невеж каза. Претенциите са към нелепите ти изяви.

В темата не се занимаваме това кого харесваме или не от потребителите, а коментиране християнството и исляма СПОРЕД ТЕХНИТЕ СВЕЩЕНИ КНИГИ

Не, в темата ти се занимаваш щуротии, поради липса на интелигентност.Никой не е виновен, че си толкова невеж и дрънкаш глупости за свещенните книги. 

преди 3 часа, realno написа:

От "една жена казала" няма полза.

Тя ли е казака или написала?! Какво е казал Мохамед е едно, а друго е какво е написа "една жената." 

За коя жена на Мохамед твърдиш, че не е полезна?! За любимата му ли, или за тази която му го дарила с първороден син?!  :) 

Добре би следвало знаеш, че в исляма също има деноминации. Ти кой Коран цитираш? Праведния ли е?

Цитат

Когато Мохамед е на 12 г., пътува заедно с чичо си по търговия до Сирия. Близо до Басра минават покрай обиталището на християнски отшелник на име Бахира, който пожелава да се срещне с керванджиите, за да им каже, че с тях пътува бъдещ пророк. 

Мохамед – Уикипедия

п.п. Това жена ли го е казала или написала? :) 

В 27. Откровение на св. Иоана Богослова намери си нужното, за да докажеш, че Мохамед е лъже месия. 

Цитат

Месия (на иврит: משיח) е понятие в юдаизма и християнството, обозначаващо Спасител, който се очаква под една или друга форма при всяка от тях.

Успех! 

• Автор
преди 1 час, badr написа:

При теб не е една жена каза, а невеж каза. Претенциите са към нелепите ти изяви.

Не, в темата ти се занимаваш щуротии, поради липса на интелигентност.Никой не е виновен, че си толкова невеж и дрънкаш глупости за свещенните книги. 

Нарушение на правилата на форума !

2.12 Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Вместо да нарушаваш правилника, докажи, че съм "невеж", "дрънкам глупости" и "неинтелигентен" като ме опровергаеш с цитати от корана! 

преди 36 минути, realno написа:

Цитат

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

:) 

Цитат

Пророк е човек, призован от Бог да известява неговата воля на вярващия народ. Мъже и жени, считани за пророк от една или друга вяра.

Пророк – Уикипедия

Който твърди, че Мохамед е призован от Бог, трябва да докаже, че е пророк и месия пратен от Бог!

Реално Мохамед нито е кръстен, нито помазан, за да се счита, че е проповедник на праведната вяра в Бог. 

Цитат

Думата „ислям“ е арабско отглаголно съществително име със семитския трибуквен корен „с-л-м“ и базирано на глагола „аслама“ („приемам“, „подчинявам се“). 

Ислям – Уикипедия

Законите (каноните) в Корана им не са праведни по смисъла на Библията и затова не може да се считат, като най-нов завет.

Аз казах! 

2.12 Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Вместо да нарушаваш правилника, докажи, че съм "невеж", "дрънкам глупости" и "неинтелигентен" като ме опровергаеш с цитати от корана! 

Виж.Знам че опитваш съгласно своите възможности, но и тук си написъл едни щуротии.

Твоят напън много наподобява следния казус.Прочети внимателно и се опитай да го асимилираш.

На теб, на мен, на болшинството от нас - държавата забранява да лекуваме хора, по простата причина, че ни липсва образователния ценз за това.

Ако се водим по твоята логика - държавата ни дискриминира и проявява нетърпимост по образователен ценз.

Но представяш ли си човека, когото ти ще лекуваш??? Такъв и Исус не може да го спаси.

Така че, не е дискриминация да се изисква компетентност, когато тя е необходима за извършваната дейност.

Каквото и да направя, няма как да компенсирам липсата ти на компетентност.

За теб, Корана казва, каквото ти спуснат от сектата и оная групичка от фейса.За теб и Библията е същата работа, за теб, тя казва каквото сектата ти спуска.

Тези работи ти не ги решаваш.Какво тогава да коментирам с теб? Живей си с твоите фантазии.

Вместо да нарушаваш правилника, докажи, че съм "невеж",

колко пъти в темите през годините вече излезнаха лъжите?

И правилото си е правило, но в него ти прочете ли някъде относно невежеството? :) 

Отгоре на всичко - в отношението към невежеството няма никаква дисриминация. Невъзможно е да се дискутират сериозни теми с невежи и некомпетентни участници и такива, които имат компентенция. Това се превръща в идиотизъм, а не дискусия. Обаче.... ти си напираш да стане на твоето. Пък няма да стане. 

Така, че това с "правилата на форума" е просто опит за тарикатстване, а то не минава и няма как да мине тук. 

• Автор
преди 12 часа, (:IdioibI:) написа:

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Къде коментирам действията на Badr като модератор? Коментирам действията му като потребител, който нарушава правилника, въпреки, че сам той е длъжен да ги съблюдава, а не да ги нарушава. Това, че е модератор говори лошо за него, защото дори той не е над правилата. 

Обаче, ако Badr се мисли за "Мохамед" във форума и заповедите на "Аллах"не важат за него и е привилегирован за разлика от простолюдието, това е друг въпрос. :wink12:

преди 11 часа, badr написа:

иж.Знам че опитваш съгласно своите възможности, но и тук си написъл едни щуротии.

Твоят напън много наподобява следния казус.Прочети внимателно и се опитай да го асимилираш.

На теб, на мен, на болшинството от нас - държавата забранява да лекуваме хора, по простата причина, че ни липсва образователния ценз за това.

Мохамед какъв образователен ценз е имал, че му вярваш безкритично? :question:

Ако се водим по твоята логика - държавата ни дискриминира и проявява нетърпимост по образователен ценз.

Но представяш ли си човека, когото ти ще лекуваш??? Такъв и Исус не може да го спаси.

Така че, не е дискриминация да се изисква компетентност, когато тя е необходима за извършваната дейност.

Каквото и да направя, няма как да компенсирам липсата ти на компетентност.

В тоя контекст, представяш ли си всеки неграмотник, без образователен ценз да се представя за пророк.  Да заявява, че Бог говорел чрез него, да създава "свещени" книги и да казва на хората вярвайте ми, че ви видя по правия път, ще бъдете в рая със 72 девици, като той самия не е бил уверен в това? С какво МОхмед се отличава от щуротиите на Анджелизма от съседния форум или някой друг който един се събудил  и решил, че чува гласове. Обикновено такива хора имат нужда от помощ, а не да бъдат следвани.  :(

От друга страна тук е форум, а не "държавна администрация" и правилника не изисква "компетентност" и всеки може да споделя мнението си, без да нарушава правилата. Некомпетентност е да тълкуваш погрешно правилника и съответно да оправдаваш нарушенията си. :hush:

По отношение на корана, ако мислиш, че не съм прав, имаш възможността да ме опровергаеш, а не да правиш квалификации и фалшиви внушения. Но тъй като избягваш да докажеш че греша, означава, че нямаш доводи, с които да обориш написаното от мен. Следователно аз съм прав до доказване на противното.  :wink12:

• Автор

Виж.Знам че опитваш съгласно своите възможности, но и тук си написъл едни щуротии.

Виж какви ги е насътворил "копетентния" Мохамед. Ако можеш обясни защо така ги е говорил? Използвайки твоята реторика ( за да ме разбереш), ще те попитам, ако Мохамед беше жив днес, били го взел на работа в "Администрацията"? :(

Сега по същество. В Корана ясно се казва:

„Никой не може да промени думите на Аллах.“ -  (Коран 6:115; срв. 10:64; 18:27). Едновременно с това ислямската традиция твърди, че:

- Тората и Евангелието първоначално са били Божие откровение – (Коран 5:44, Коран 5:46, Коран 3:3)

- но по-късно са били изкривени / фалшифицирани (тахриф) – (Коран 2:75, Коран 2:79, Коран 5:13, Коран 4:46)

Това води до логическо противоречие, и то не външно, а вътрешно за самия Коран. Има само три логически възможности. Кои са те?

1. Божиите думи наистина не могат да бъдат променени, тогава:

- Тората и Евангелието не могат да бъдат фалшифицирани

- следователно днешната Библия съдържа Божието слово

- а твърдението за „тахриф“ е невярно

Това директно подкопава основна ислямска догма.

2. Божиите думи са били променени, тогава:

- Коран 6:115 е грешен – „Словото на твоя Господ бе завършено с истина и справедливост. Никой не ще подмени Неговите Слова. Той е Всечуващия, Всезнаещия.“

- Аллах не е способен да опази Своето слово

- твърдението за „съвършен и всемогъщ Бог“ рухва

Това подкопава самото понятие за Аллах.

3. „Изкривяването“ е само погрешно тълкуване, не текстова промяна.

Това е късна апологетична корекция, защото,  коранът никъде ясно не казва, че текстът не е променян, а само „тълкуван погрешно“. Ранни мюсюлмански автори говорят за реална подмяна на текст.

Коранът заповядва на Мохамед да съди по Евангелието и Писанието (5:47; 10:94) Ако текстът е фалшив, тази заповед е абсурдна.

Нека разгледаме по задълбочено третия вариант където: „Изкривяването“ е само погрешно тълкуване, не текстова промяна. Какво следва от това?

Ако „изкривяването“ е САМО погрешно тълкуване тогава следва:

- Текстът на Библията не е променян

- Божиите думи са запазени, както казва Коранът („няма промяна в думите на Аллах“)

- Проблемът е в хората, не в Писанието

Следователно Библията остава валидно Божие откровение. Ако това е така следва, че коранът:

- не носи нова информация

- не поправя повреден текст

- не възстановява изгубено откровение

Самият Коран казва, че:

- потвърждава предишните писания (3:3)

- Евангелието има „напътствие и светлина“ (5:46)

- по него трябва да се съди (5:47)

Логически извод:  Коранът става излишен.

Но Коранът все пак противоречи на Библията. И тук е ключовият момент. Ако Библията е запазена, а Коранът ѝ противоречи по основни въпроси (кръст, божествеността на Христос, спасението),  тогава не Библията е проблемът, а Коранът.

Следователно има само два избора:

А) Библията греши → но тя не е променена → Бог греши

Б) Библията е вярна → Коранът греши

Трети вариант няма.

Защо се появява тезата „само погрешно тълкуване“?

Причинта е, че това е авариен ход на по-късната ислямска апологетика, защото:

- реална текстова фалшификация не може да се докаже

- ръкописите опровергават „тахриф на текста“

- Коранът сам признава авторитета на Писанието

Затова, първо се казва „Библията е фалшифицирана“,  а после когато това се срути → „не, не текстът, а тълкуването“

:emoji_orte-80:Извода е, че:

Ако изкривяването е само погрешно тълкуване – Библията не е променена. Ако Библията не е променена – Коранът не е необходим. Ако Коранът противоречи на запазено Божие слово – Коранът греши.

Това не е християнска теза. Това е чиста логика, извадена от самия Коран. Всичко това доказва, че няма нуждата от корана, а Библията е истинското Божие Слово. Ако това е така, означава също, че Аллах не е истинкия Бог, а Мохамед не е пророк, а лъжепророк, което е в синхрон с текстовете на Библията.

Следователно аз съм прав

:lol6:Горкият петдесятнически егоист. Те тва са малките душички - просто жадуват да са 'правите"...  

за разлика от простолюдието,

Ти ако си от това простолюдие, то аз не съм. Според мен взаимно се обиждате. Би следвало, ако считаш, че отношението към теб е уронващо да дадеш доклад по обичайния начин, а не по избрания от теб! На това се казва култура! Явно нямаш такава! Жалко!

Уважавай волята на собственика, който ти е дал права за свободен изказ!

Какво ме касае, вашата ежба?! Правиш спам в темата и хулиш човек на когото собственика се е доверил. Начина по който го правиш е срамен за човек с претенции, че е християнин. Косвено вредиш на ценност която е значима за християнството. 

Анатема на твоето поведение и слово!

Аз казах!   

• Автор
преди 52 минути, _ramus_ написа:

:lol6:Горкият петдесятнически егоист. Те тва са малките душички - просто жадуват да са 'правите"...  

Извинявай! Забравих, че освен теб, никой няма привилегията да е прав. Как можах да бъда такъв "егоист".  :giggle1:

преди 37 минути, (:IdioibI:) написа:

Ти ако си от това простолюдие, то аз не съм. Според мен взаимно се обиждате. Би следвало, ако считаш, че отношението към теб е уронващо да дадеш доклад по обичайния начин, а не по избрания от теб! На това се казва култура! Явно нямаш такава! Жалко!

Уважавай волята на собственика, който ти е дал права за свободен изказ!

Какво ме касае, вашата ежба?! Правиш спам в темата и хулиш човек на когото собственика се е доверил. Начина по който го правиш е срамен за човек с претенции, че е християнин. Косвено вредиш на ценност която е значима за християнството. 

Анатема на твоето поведение и слово!

Аз казах!   

Чети внимателно и с разбиране, а не през ред, защото коментара ти става неадекватен.

Говорех за Мохамед и за неговите специални привилегии като "пророк", спрямо другите хора около него, които нарекох "простолюдието". Това е описано в ислямските традиции и корана. 

преди 3 часа, realno написа:

Обаче, ако Badr се мисли за "Мохамед" във форума и заповедите на "Аллах"не важат за него и е привилегирован за разлика от простолюдието, това е друг въпрос. :wink12:

Ти обърни внимание кое репликирам! :)

Словото ти е на неправилен български!  

преди 11 часа, realno написа:

Мохамед какъв образователен ценз е имал, че му вярваш безкритично? 

Същият като на Исус, като на Авраам, като на Мойсей, като на Давид като на ......всички пророци

В тоя контекст, представяш ли си всеки неграмотник, без образователен ценз да се представя за пророк.  Да заявява, че Бог говорел чрез него, да създава "свещени" книги и да казва на хората вярвайте ми

Предствям си образованието например на  Мойсей или той ти се вижда недостатъчно представителен, да напомня за едно четиво, в което последният описвал погребението си.

Без никакъв майтап - в някаква книга го прочетох, но както знаем книга, в която автора описва погребението си, можем да я наречен примерно поучителна, както басните на Езоп, в този смисъл може да бъде и полезна. Това, че не всичко в нея е вярно , не е чак толкова голям проблем.

От друга страна тук е форум, а не "държавна администрация" и правилника не изисква "компетентност" и всеки може да споделя мнението си, без да нарушава правилата. Некомпетентност е да тълкуваш погрешно правилника и съответно да оправдаваш нарушенията си.

Ами да, правилно - никой не ти пречи да си споделяш мнението.Как ти попречих да изразиш мнението си??? Ударих ти два шамара, или по какъв друг начин възпрепятсвах твоето мнение.Според мен ти си един лъжец.Никой не ти пречи да изразяваш мнението си.Изразявай го.

Но тъй като изразяваш твоето мнение, с претенцията че изразяваш възгледи на исляма, то именно тук опираме в твоята компетентност и виждаме, че тя е на по ниско ниво дори от това на ресурсен ученик. 

И докато твърдиш, че изказваш собственото си мнение - бъди жив и здрав, твоя си работа, но когато претендираш че изразяваш чуждото мнение си длъжен да имаш железни доказателства, такива че, когато намериш писание, в което автора описва собственото си погребение, изрично ще указваш, че това е  лъжа.Но вместо това, ти, търсиш метод с който да оправдаеш тази лъжа.

И аз мога да напиша, че имаш сестра блондинка, пък ти върви доказвай, че нямаш сестра.Но за разлика от теб не го правя.

Съответно не смятам за нужно  да коментирам нелепостите, които съчиняваш.Ами съчинявай си.

Но ако искаш дискусия си длъжен да отговаряш на критериите за компетентост по отношение предмета на дискусия.

На теб не ти харесва факта, че указвам твоята недееспособност в това отношение.Повече от десет пъти посочвах Библията на арабски, в която пише черно на бяло Аллах, ами само слабоумен може да твърди, че в Библията  не пише за Аллах.Това е проява, израз на липса на каквато и да е елементарна добросъвестност или свръхнекомпетентност.

Когато си недобросъвестен или некомпетентен, какво има да коментирам с теб тогава?  

Да, напомням ли пак, че ти се изяваваш като нарушител на правилата, и отново пускаш постове един след друг, и то след  изрично предупреждение да не го правиш.

Правиш се на интересен, че кой е модератора, че да ти казва, да не нарушаваш правилата..

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 8 минути, badr написа:

Същият като на Исус, като на Авраам, като на Мойсей, като на Давид като на ......всички пророци

Цъ! Докажи! :) 

преди 4 часа, realno написа:

Извинявай!

мдааа - лицемерието кой точно грях е заради нарушаване на заповедите от писанието? 

А най-смешното е, че иначе се жалваш като сополанко, но пък съвсем точно подражаваш на БАДР, с "извинявай"....  

И понеже си много интелигентен - да ти обърна внимание че РАМУС никъде не е писал че е прав... :) Ама съвсем никъде. Тия инфантилщини са само за малките душички и те се списват чудесно сами. На тях правила не им трябват - глупостта не спада сред никакви правила. 

• Автор
преди 2 часа, _ramus_ написа:

мдааа - лицемерието кой точно грях е заради нарушаване на заповедите от писанието? 

А най-смешното е, че иначе се жалваш като сополанко, но пък съвсем точно подражаваш на БАДР, с "извинявай"....  

И понеже си много интелигентен - да ти обърна внимание че РАМУС никъде не е писал че е прав... :) Ама съвсем никъде. Тия инфантилщини са само за малките душички и те се списват чудесно сами. На тях правила не им трябват - глупостта не спада сред никакви правила. 

А някъде в "анализите" и "критиките" ти към другите да си си признал грешка? Да си написал : "не съм прав, сбърках"? Покажи и ще ти повярвам! Моля да ми "обърнеш внимание" и на това, че нямам спомен.  :question:

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Цъ! Докажи! :) 

Ще се радвам да ти посочи един неграмотен библейски пророк. :wink12:

Покажи и ще ти повярвам

Душко малка. :) Рамус никъде не е написал че е ПРАВ, защото не ме интересува особено... А ти го написа ясно и точно, вкл и колко ти е важно...

Ама да бил написал рамус друго си и ти да си бил повярвал - :) ти си куку бре. Тва може би обяснява донякъде защо си станал петдесятник... 

Парадната помпозност която ползваш е цялата от клиширани заемки, които си подбрал наготово и всяка думичка и емотикон в тях е лицемерна игра. Папагалът е просто празен човешки субект, безсилен да е личност в развитие. Посредствения сив човек намира в папагалщините и подражанията някаква своя версия на приказка сред която да преживее че е нещо и ти си попаднал в най-ниското ниво на тия приказки - на папагалите. 

Не си в положение да ми определяш правила, да ме заиграваш в инфантилните си реторични или религиозни игри и колкото и да напираш просто не зависи с нищо от теб, ако щеш да се пръснеш от напъни. :) Реториката ти е примитивна колкото са ти игрите и само наивници и малоумници биха им се хванали.

Ние двамата живеем в различни вселени и не ме интересува въобще дали, в кое и в какво ще си вярваш. Нито ме интересува исус, нито спасение, нито отвъдното, нито свещени писания. Толкова са ми безразлични всички изброени, колкото е примерно ланшния сняг за негър в Конго... Та ти дори през толкова години ме наричаш "атеист", а само си дочувал кво е тва, пък аз с атеистите нямам нищо общо.  

Тук сред форума си просто обикновена дигитална сянка, кояго си играе с папагалски думички, сборки от ИИ-пейстове и клишета. А фалшът в уверенията колко си благочестив, докато лъжеш, стъкмяваш нагласяш и играеш на петдесятни служби и проповеди... ми е само противен, защото принципно лицемерието ме отвращава във всичките му проявления и форми. Особено когато лицемер се крие и мами с нагласации и мижитуркания за да се гизди на благочестив мирянин. 

Ти си обикновен навлек, търсещ си място за религиозния си филм сред който се сънуваш. Нито си единствен, нито си сам в това, но то говори само по себе си за празнотата и посредствеността. 

Уау, някой бил "обикновен навлек". И това според изключително необикновения (но иначе традиционно изпълняващ ролята) навлек, който дори е от друга вселена. Там явно е много скучно, но нищо - ние хората тук сме благородни, разбираме и ще простим присъствието му 

преди 14 минути, Theros написа:

ние хората

хората? - :) Ти се оприлиаваш на човек ли, бебчо, даже и като техен говорител, че и с другите ЧОВЕЦИ?

Малко ти е ранко., докато докато се гушкаш сред призказки за владици, кристали от огън и духовни йогини от безплътни "светове"... 

Бебчо, днес просто раждаш най-добрите си попадения сред глупомера.  Имаш и такива дни... :) 

преди 14 минути, Theros написа:

ние хората тук сме благородни, разбираме и ще простим присъствието му 

:lol6:Ето за това помпозно лицемерие, минаващо за ирония - както го е усвоило и петсесятното момченце. Така - да си затвърдят заедно как религиозните клишета моделират на конвейра малките папагалчета...

Ама те били "хората" и мноооооого прощавали... Ма най-добрите... бебчовците сред вселената!

Душици малки :) 

=========

Апропо - що не си поговорите малко с петдесятника за владиката Иларион и вселенските бели йерархии... да му обясниш, той да те светне за исус и колко е библейски праведен... 

Ние хората сме реалисти и не очакваме благодарности. 

Разбираме също колко сме малки и колко е малка вселената ни. Но пък навлекът затова е навлек, защото търси присъствие именно в нея, а не в своя иначе огромен и много по-различен свят.

бебчо, не показвай насила колко си объркан сред малката си вселена. 

Рамус не присъства в ничия вселена, бебчо, освен в тая, която ще си го слага поредния малък бебок. Ти още сред фантазии живееш, а това не сте "ВИЕ ХОРАТА', а сте нещо като "вие бебчетата"... :) 

Хората, бебчо, са в друга вселена, а не в бебешките такива. 

Големият необикнонен навлек от друга вселена нещо май се изнерви. Твърде лесно при това. Но е разбираемо, дори за нас малките душици. Да си мега-навлек е голяма отговорност. В един момент трябна да се научиш да релаксираш, да се поуспокоиш и да се опиташ да приемеш ограниченията си.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.