Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

Животът е само един миг между две вечности. Платон 

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

преди 4 минути, Батман написа:

Животът е само един миг между две вечности.

И - освен че го пейстна - можеш ли да кажеш какво означават тия думички? Между другото - дори не е възможно да се предположи какво точно е искал да каже Платон, с тях. Още повече - дали и доколко биха били адекватни по смисъл - след превода. А предвид символизма и висшата степен на абстракция - не е възможно самите думички да предадат нищо конкретно.

И след всичко това - я да видим ти самия защо го постна тук, като предложиш твоя версия за интерпретация. Логически погледнато, в това изречение са налице несъвместимости и е погрешно като твърдение. Но то не е твърдение. Какво е тогава...???

Тей ами, най- добре вече никой да не се занимава с този Платон - нема сми да се чете и изучава повече. 

преди 13 часа, Maleficient написа:

Тъпо е да намесваш Адам и Ева!

Сори, ма не можах да измисля нищо за Отело и Дездемона...

А познанието има много страни, но ние сме захапали една и... прогрес та прогрес. Прайм си некви игрушки и им се радваме, и живеем за да си направим нови игрушки, на които да се радваме... малоумна работа.

Без "игрушки" нема Еволюция .

Целта не е да Създадете по-добър "свят" .

Целта е да Израснете в този - Сега ! 

Всеки е на Правилното място , колкото и да не му се иска ..понякога ..

Не знам защо тази "еволюция", толкова прилича на куче, което си гони опашката. Фалшивите цели, не могат да изместят главната, която си остава непроменяема и влудяваща, въпреки всичката еволюция, прогрес и игрушки.А ние дори не знаем, дали е възможна...

преди 4 минути, язе написа:

Не знам защо тази "еволюция", толкова прилича на куче, което си гони опашката. Фалшивите цели, не могат да изместят главната, която си остава непроменяема и влудяваща, въпреки всичката еволюция, прогрес и игрушки.А ние дори не знаем, дали е възможна...

Еволюцията е като "Спирала " - извива се Нагоре . 

Правилна ти е аналогията с "кучето , което се върти да си захапе опашката" .

И "то" наистина си я хваща , но на последният 12-ти етаж .

Кое визираш дали е възможно ?

преди 8 минути, _Alex&Vanko_ написа:

язе накъде да расте и да се развива?:D

Навътре. :)   За теб, възможностите са безкрайни,но не се възгордявай много- само възможности са...

преди 5 минути, _sirena_ написа:

Кое визираш дали е възможно ?

Главната цел.

преди 9 минути, язе написа:

Навътре. :)   За теб, възможностите са безкрайни,но не се възгордявай много- само възможности са...

Главната цел.

На Пешо , Иван и Гаргамел главните цели са им различни , за твоята попитах .:clown:

преди 18 минути, _sirena_ написа:

На Пешо , Иван и Гаргамел главните цели са им различни , за твоята попитах .:clown:

Еднакви са.  Главната цел на човека винаги е била и винаги ще бъде, да бъде Бог. Но, за да не се издаваме, сме го нарекли стремеж към съвършенство.  :)

Редактирано от язе (преглед на промените)

Откровено казано , не е коректно да слагаш твоите цели в шепите на цялото човечество / предвид човека/.

Или може би искаш да се скриеш зад "човека ' за да ми отговориш ...Искрено ? 

преди 9 минути, язе написа:

Еднакви са.  Главната цел на човека винаги е била и винаги ще бъде, да бъде Бог.

Ти незнаеш какво е Бог?

преди 6 минути, _sirena_ написа:

Откровено казано , не е коректно да слагаш твоите цели в шепите на цялото човечество / предвид човека/.

Или може би искаш да се скриеш зад "човека ' за да ми отговориш ...Искрено ? 

Tи си знаеш... аз съм убеден, че е вярно.

преди 7 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Ти незнаеш какво е Бог?

Поне знам, как се пише "незнаеш".;)

преди 7 минути, язе написа:

Tи си знаеш... аз съм убеден, че е вярно.

Искаш да бъдеш Бог ?

преди 4 минути, _sirena_ написа:

Искаш да бъдеш Бог ?

Ти не искаш ли? Или смяташ, че вече си.  :)

преди 4 минути, язе написа:

Ти не искаш ли? Или смяташ, че вече си.  :)

Отговори ми , не бягай примитивно.

преди 7 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Да не разлееш ракията на клавиатурата!:D

ами стига си го тормозил , остави го да се концентрира за разговорът с мен :clown:

Отговори ми , не бягай примитивно.

Oтговорих. Естествено че искам и знам че не мога. Знам защо не мога, но нямам идея как да го променя. Това ме кара да си мисля, че просто съм на грешния път... Изглежда просто, но други пътища не се виждат и не е сигурно дали изобщо има.

преди 5 минути, язе написа:

Oтговорих. Естествено че искам и знам че не мога. Знам защо не мога, но нямам идея как да го променя. Това ме кара да си мисля, че просто съм на грешния път... Изглежда просто, но други пътища не се виждат и не е сигурно дали изобщо има.

Защо искаш да си Бог ?

Какво мислиш , че ще ти донесе тази "титла' , Състояние , полза ?

преди 10 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Да не разлееш ракията на клавиатурата!:D

Те к,лавиатурите затва са измислени. Да има къде да си разлееш ракията и дълбоката мисъл.

Защо искаш да си Бог ?

Какво мислиш , че ще ти донесе тази "титла' , Състояние , полза ?

Знаех си, че не трябва да отговарям. :)  Или съм пиян, или психопат... Все едно е нещо. Да анализираш някого е най- безмисленото нещо на света.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.