Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

преди 15 минути, язе написа:

Те к,лавиатурите затва са измислени. Да има къде да си разлееш ракията и дълбоката мисъл.

Знаех си, че не трябва да отговарям. :)  Или съм пиян, или психопат... Все едно е нещо. Да анализираш някого е най- безмисленото нещо на света.

Не те "анализирам" , беседвам с теб.

Но виждам , че ти е некомфортно .

Изпитваш респект да говориш с мен , който ще отречеш след малко.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

преди 14 минути, _Alex&Vanko_ написа:

И защо не можеш и какъв начин си пробвал? Незнаеш какво да промениш.

Ами сложих си обеца на лявото ухо- нищо не стана.

преди 10 минути, _sirena_ написа:

Не те "анализирам" , беседвам с теб.

Но виждам , че ти е некомфортно .

Изпитваш респект да говориш с мен , който ще отречеш след малко.

Не разбира се. Но се опитваш... което не е беседване. Изпитвам респект към всеки непознат, когато имам такава възможност. Но ти вече знаеш, какво ще направя. :)

Редактирано от язе (преглед на промените)

И какъв е смисъла на един човешки живот?Да бъде изживян или да се чуди човек защо го изживява? :speak:

преди 12 минути, язе написа:

Но ти вече знаеш, какво ще направя. :)

Да ми кажеш бейби!:P

преди 13 минути, язе написа:

Не разбира се. Но се опитваш... което не е беседване. Изпитвам респект към всеки непознат, когато имам такава възможност. Но ти вече знаеш, какво ще направя. :)

Субективен си .

Не опитвам нищо - хладнокръвно , обрано и доверчиво водя диалог , който ти притеснено се опитваш да "заключиш" .

Ако ти е Трудно - спирам.

преди 8 минути, Вacко написа:

И какъв е смисъла на един човешки живот?Да бъде изживян или да се чуди човек защо го изживява? :speak:

Или дали го изживява.

преди 5 минути, _sirena_ написа:

Субективен си .

Не опитвам нищо - хладнокръвно , обрано и доверчиво водя диалог , който ти притеснено се опитваш да "заключиш" .

Ако ти е Трудно - спирам.

Не те обвинявам в нищо. Но ти не отговори на въпроса.

преди 8 минути, язе написа:

Или дали го изживява.

Нали това и аз казвам-всеки си го изживява по негов си начин...живота

преди 5 минути, Вacко написа:

Нали това и аз казвам-всеки си го изживява по негов си начин...живота

Не знам.На мен ми изглежда странно- живеем така, сякаш ще живеем вечно.

преди 4 минути, nade_v написа:

И какъв е смисъла да се търси смисъл? Ако решиш,че няма смисъл, какво следва ?

Добър въпрос.

преди 6 минути, _Alex&Vanko_ написа:

И то толко не милиарди а трилиони там животи и никой не е стана Бог?

А дали всички искаха?

преди 7 минути, язе написа:

Не знам.На мен ми изглежда странно- живеем така, сякаш ще живеем вечно.

Кое да му е странно-ти изживяваш собствения си живот,аз моя,трети неговия си...и идва края накрая :)

преди 14 минути, язе написа:

Или дали го изживява.

Не те обвинявам в нищо. Но ти не отговори на въпроса.

Онзи Бог , който "рисуват" на Земята не е Автентичен .

В този ред на мисли нито искам да съм , нито съм .

преди 15 минути, nade_v написа:

Кое те навежда на мисълта че няма смисъл?

преди 4 минути, Вacко написа:

Кое те навежда на мисълта че няма смисъл?

Говоря общо и по принцип...по-точно , задавам въпрос...и не съм отговорила ...

преди 8 минути, _sirena_ написа:

Онзи Бог , който "рисуват" на Земята не е Автентичен .

В този ред на мисли нито искам да съм , нито съм .

Шикалкавиш.

Говоря общо и по принцип...по-точно , задавам въпрос...и не съм отговорила ...

Аз също :)

преди 4 минути, язе написа:

Шикалкавиш.

Очакванията ти са били други .

И отговорът ми не се вмести из вътре. 

Подписът ти не отива на един Бог . Ако пожелаеш , може да започнеш от там.

преди 4 минути, _sirena_ написа:

Очакванията ти са били други .

И отговорът ми не се вмести из вътре. 

Подписът ти не отива на един Бог . Ако пожелаеш , може да започнеш от там.

Добре- ти водиш. Подписът ми е просто една крилата мисъл на съфорумец, която беше много на място в конкретен случай.Падам си по яки лафове. :)

Прозвуча като убеденост от моя страна за липсата на смисъл. ...

Погрешно си го изтълкувала.Нямах това впредвид.

преди 4 часа, _sirena_ написа:

Защо искаш да си Бог ?

Какво мислиш , че ще ти донесе тази "титла' , Състояние , полза ?

Човекът се опитва да ти отговори от позицията на Ницше. Не, да израснеш до юберменш или поне да се опиташ да извървиш част от този път не ти носи "състояние" и "полза". Просто те прави съпричастен към процеса на развитие на човека като биологичен вид - от маймуна до бог. И дава някаква цел и смисъл на съществуването на конкретния индивид. Защото при нас, мъжете, еволюцията не се е погрижила да заложи биологичен часовник. Който да се разцъка с една страшна сила, когато станем между 25 и 30 и да ни накара да виждаме единствения смисъл на съществуването си в създаването на поколение и грижата за него през остатъка от живота ни.

преди 4 часа, nade_v написа:

Ако разбереш, че животът няма смисъл, следва екзистенциалният абсурд. От една страна - загубваш мотивация за каквото и да е. Защото каквото и да правиш, както и да живееш - след максимум стотина години ще бъдеш мъртъв. Всичко, което си - знания, мисли, способности, умения, чувства, мечти - вече няма да съществува. А след още сто години на света няма да има нито един жив човек, който да си спомня името, гласа и лицето ти... От друга страна - това знание ти дава пълна свобода. Защото когато няма от какво да се страхуваш, ставаш способен на всичко.

Ако имаш достатъчно вътрешни сили - приемаш тази реалност и живееш с нея. Ако нямаш - поставяш пред очите си нещо, което да закрива от погледа ти екзистенциалния абсурд и го обявяваш за смисъл на живота си. Без значение какво - пари, кариера, любов, семейство, деца, патриотизъм, екология, религиозна вяра...

Редактирано от Win_user (преглед на промените)

преди 4 часа, Win_user написа:

съпричастен към процеса на развитие на човека като биологичен вид - от маймуна до бог.

едва ли само аз виждам тук проблем... но да предположим че е заради ранния час и вероятно кафето още не е консумирано

преди 4 часа, Win_user написа:

при нас, мъжете, еволюцията не се е погрижила да заложи биологичен часовник. Който да се разцъка с една страшна сила, когато станем между 25 и 30 и да ни накара да виждаме единствения смисъл на съществуването си в създаването на поколение и грижата за него през остатъка от живота ни.

сега... това не е съвсем така. Наличен е такъв "часовник"  и при "мъжете" - изражението му е по-различно, но механизма и целта - са в същата посока. Природата е поставила "часовниците" и в двата пола - на ниво самец-самка. Освен това - и при двата пола разни "пикове", като излиза кукувичката не кука най-често и силно само в посочената възрастова физиологична рамка. Допълнително това се наслагва и с други "часовници", които също задават "час" за кукане... :) и напомнят за 'своето'...

Шегувам се, не буквоядствам, нито се заяждам. Просто казвам как аз ги виждам нещата. За останалото по-надолу - е с покритие и през моите очи.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 49 минути, _ramus_ написа:

сега... това не е съвсем така. Наличен е такъв "часовник"  и при "мъжете" - изражението му е по-различно, но механизма и целта - са в същата посока. Природата е поставила "часовниците" и в двата пола - на ниво самец-самка. Освен това - и при двата пола разни "пикове", като излиза кукувичката не кука най-често и силно само в посочената възрастова физиологична рамка. Допълнително това се наслагва и с други "часовници", които също задават "час" за кукане... :) и напомнят за 'своето'...

Има мъничка различка в кукането. Ама като сте тръгнали да обобщавате, да обобщя и аз набързо. Жените предимно кукат целенасочено и до време, докато мъжете по дифолт - цял живот.:D

Това от гл.т. на размножаването. Социалното също е фактор в кукането, както и архетипността.

Биологичния часовник не е в противоречие с тия неща- напротив! Бог е баща на всичко и... майка на всичко. Той само напомня... "Хайде момче. Наигра ли се вече с тая пишка? Почвай да ставаш Господ- имаш доста работа."   :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.