Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

преди 37 минути, Мо_хи_ни написа:

Да бе, та да ревнеш и ти във форума.

Аууу сериозно ли говориш ? Викаш сега ревът а мога да си представя преди 20 години какво е било някой да се вреди !
Нищо аз си падам по високи топки ама подминал съм момента с 20 години.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

преди 16 часа, BMW Маниак написа:

Аууу сериозно ли говориш ? Викаш сега ревът а мога да си представя преди 20 години какво е било някой да се вреди !
Нищо аз си падам по високи топки ама подминал съм момента с 20 години.

Оценявам искрено факта, че си осъзнал невъзможността да бъдеш смисъл на живота ми.

преди 18 часа, jhoro написа:

“...  Возвращаемся мы - просто некуда деться!...“

Няма как. След като си покорил даден връх, трябва слезеш от планината, за да можеш да изкачиш следващия връх. Важното е да не се заседяваш прекалено дълго в ниското. И да не се отказваш никога от предизвикателството дори да посетиш места, където преди това не е стъпвал човешки крак.

преди 10 минути, Мо_хи_ни написа:

Оценявам искрено факта, че си осъзнал невъзможността да бъдеш смисъл на живота ми.

За сметка на това осмисля живота на доста млади другарки.

преди 4 минути, BMW Маниак написа:

За сметка на това осмисля живота на доста млади другарки.

Това са си техни грижи. Мен ме е грижа за моя си смисъл.

преди 14 минути, Мо_хи_ни написа:

Това са си техни грижи. Мен ме е грижа за моя си смисъл.

Те толкова хора гледам са се пробвали и всичко приключва по един и същи начин. Май е изгубена кауза някой да се опитва.
Но при толкова случаи не може да се хвърля вината все на отсрещната страна. Май е време да се позамислиш дали не е в теб проблема.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Когато има разминаване - пространствено, времево, вкусово, интелектуално ... - не е нужно да се търсят вина и причини. Просто такива са фактите!

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 2 часа, BMW Маниак написа:

Те толкова хора гледам са се пробвали и всичко приключва по един и същи начин. Май е изгубена кауза някой да се опитва.
Но при толкова случаи не може да се хвърля вината все на отсрещната страна. Май е време да се позамислиш дали не е в теб проблема.

Ами, защото са били обречени още с очакването, че "пробването" ще им донесе нещо. Очаквали са, че ще могат да ме изконсумират. 

Всеки, който търси виртуална свалка с мен, е обречен на неуспех. И да, може да се каже, че в мен е проблема - нямам желание да им бъда "любимата консумация". На погрешното място са търсили. Но стават грешки. Човек се учи от тях. Така, че всяко зло за добро.

преди 36 минути, Мо_хи_ни написа:

Ами, защото са били обречени още с очакването, че "пробването" ще им донесе нещо. Очаквали са, че ще могат да ме изконсумират. 

Всеки, който търси виртуална свалка с мен, е обречен на неуспех. И да, може да се каже, че в мен е проблема - нямам желание да им бъда "любимата консумация". На погрешното място са търсили. Но стават грешки. Човек се учи от тях. Така, че всяко зло за добро.

Михлини, май на всякъде преш само греди. Ако това е отражение на истиския ти живот, направо е плачебнно. А то просто няма как да е друго яче. Както и да е. 

Имам изненада за теб, ела в наща тема и ще ти я дам. Очаквам те. :mark:

преди 55 минути, Мо_хи_ни написа:

Очаквали са, че ще могат да ме изконсумират. 

Аве те всички май по млади от теб така че не е сигурно кой кого ще изконсумира. Стига си се опитвала да го играеш жертва която си е напатила и се презастрахова.

преди 12 часа, BMW Маниак написа:

Аве те всички май по млади от теб така че не е сигурно кой кого ще изконсумира. Стига си се опитвала да го играеш жертва която си е напатила и се презастрахова.

Проектираш себе си върху мен и твоите лични мотиви за консумация със значително по-младите от теб девойки. :D

Смисъл на живота си накои явно намират във виртуалната среда...мда-времена и нрави...какво да се прави :rolleyes:

преди 4 часа, Мо_хи_ни написа:

Проектираш себе си върху мен и твоите лични мотиви за консумация със значително по-младите от теб девойки. :D

Аве то аз съм ясен. Нищо ново не ми казваш и няма да си първата която си ме разкрила.
Но ти доста дълго време го играеше умряла лисица до момента в който и теб разкриха че се опитваш да лъжеш по няколко наведнъж.
Аз малко не ги разбирам тия заигравки по формите! Трябва да почна да черпя от твоя опит за да ми се изясни тази тъмна материя.
Не е ли то да ми се визуализира в реалния живот запътила се за някъде ... и аз да се предложа.

преди 42 минути, BMW Маниак написа:

Аве то аз съм ясен. Нищо ново не ми казваш и няма да си първата която си ме разкрила.
Но ти доста дълго време го играеше умряла лисица до момента в който и теб разкриха че се опитваш да лъжеш по няколко наведнъж.
Аз малко не ги разбирам тия заигравки по формите! Трябва да почна да черпя от твоя опит за да ми се изясни тази тъмна материя.
Не е ли то да ми се визуализира в реалния живот запътила се за някъде ... и аз да се предложа.

На тази жена нещо не и е в час. Или има някакъв проблем, битов алкохолизъм или някаква друга схема. Губи тотално осъзнатост в много моменти, и си разиграва разни театри сама на себе си с образи провикирани от форумите. И понже е явно че има някакви липси, в реалния живот, се опитва да ги набави тук. Ама виртуала е много измамен, той не може да замести реалността. И горчивия вкус който оства след разочарованието от нереализма, просто пали черги. А форумното участие няма и процен от реалното състояние, но по него може да се отсъди много добре как би изглеждал евентуално реалния живот на подобен индивид. Ми аз съм сигурен че вънка всико е същия миш маш, провали на всякъде от интрили и лъжливо лицемерие. То и за това и е останал само форумчето, където може да се проектира, такава каквато си се харесва в представите, но не е в реалността. Това е едно от най големите клишета в което може да изпадне някой, което подсказава тоталната и носъзнатост за много неща, весе още. 

Редактирано от König (преглед на промените)

на 27.05.2017 г. в 10:33, Мо_хи_ни написа:

Това са Пълни Фантасмагории . 

Не се Уповавай на тях , защото са "перфектното огледало " на Оправданията за " Отчаяният Финал" .

Когато вече Всичко е Изконсумирано и няма Емоционално Движение , което да носи Полъх на Емпатия се Задвижват Механизмите 

да се търси "спасение" , което да стабилизира нарушения "Баланс и Хармония' 

Създава се Отново Илюзия ! Вече на Себедостатъчност - Балон на "смели проекции" , ма Кухи от вътре ! 

И когато се "спукат" се изстрелваш в Депресията - Яко и Мощно с възвратно - постъпателни движения . :)

Не може да си Празен , Самотен , Неудовлетворен и да се Извеждаш , като видите ли - Самодостатъчен !

Тази Празнина Вътре - ГОРИ ! 

и ТЪРСИ СЛЕДВАЩ РЕЦИПИЕНТ , където да Стартира Играта - НАНОВО ! 

Това е Истината !

Другото са "оправдания и Илюзии" , за да се Избегне БОЛКАТА и Страданието .

Ма минете през тази болка бре , кво толкова ..И да си Признаете , че Боли , не Боли чак толкова .

Това Моделира Съзнанието - Променя го.

Иначе остава безполезното бродене по разни форумчета да се търси Батман , Зоро , Пепеляшка , Снежанка и Спящата красавица.

И после едни драми , мале , мале .. :D

В Любовта е Спасението ! 

Отдаване до Край ! 

Болките се превързват в "Движение" и пак Поемаш ..Целувката ..

преди 24 минути, _sirena_ написа:

Иначе остава безполезното бродене по разни форумчета да се търси Батман , Зоро , Пепеляшка , Снежанка и Спящата красавица.

И после едни драми , мале , мале .. :D

:emoji_smiley-02:

преди 27 минути, _sirena_ написа:

В Любовта е Спасението ! 

Докато е налице "спасяващ се", ще се търсят и начини как да се вкопчи в "спасението". Животът в момента предлага огромно разнообразие от методи за спасение, лайтмотивът с "любовта ще спаси света" не от вчера, но важното е, че пък е евъргрийн. И който не припява дружно в хор, гушнал розово плюшено слонче  - love is all you need - или е разочарован, или е фрустриран. Няма други положения за черно-белия човек. Е па нЕма и точка! :D

Ползвайте го със здраве този плакат. Но дори любовта, когато спре да се дави в проекциите, се обезсмисля, защото общуването излиза на едно съвсем друго ниво. Но какво ли знам аз - знам само, че нищо не знам. Ти обаче всичко си знаеш и дори компетентно се изказваш по въпроса. Бравос. Друго си е като са ти "отворени файловете". Има кой да те оцени, споко, защото проекциите, които експлоатираш, са начина да манипулираш и постигаш ефекта, който търсиш. Проблемът е, че си абсолютно безсилна извън този свят. При това положение, няма как да ти допадне, защото той не става за консумация.

Няма нищо вечно на този свят - това е лошата новина. Добрата е, че няма нищо вечно на този свят - перафраза на друг пост. Най-точното нещо, което съм чела в този форум от доста време насам. Така е с всичко, без изключение. 

Ако В Любовта е Спасението, то и източника на проблема е в Любовта.

Пълното Сливане изисква пълноценна Отдаденост към другия каквато се случва рядко.

Не разбирам концепции тип обичам всички/ свободна любов, сигурно и там има живот, не зная. 

Да забравиш въпроса за Смисъла трябва да живееш със сърце напълно чисто и искренно към друг, и да получаваш същото в замяна.

Ако пък това бъде постигнато - но нарушено въпроса за Смисъла става истински наситен и по-силен от всякога.

преди 20 минути, Любомир Ико написа:

Пълното Сливане изисква пълноценна Отдаденост към другия каквато се случва рядко.

Не разбирам концепции тип обичам всички/ свободна любов, сигурно и там има живот, не зная. 

Да забравиш въпроса за Смисъла трябва да живееш със сърце напълно чисто и искреНо към друг, и да получаваш същото в замяна.

Ако пък това бъде постигнато - но нарушено въпроса за Смисъла става истински наситен и по-силен от всякога.

Защо е нужно да се "забравя" Въпросът за Смисъла?

Малко от коментарите последните страници не става много ясно за чий Смисъл точно се говори, но някой ден без много размишления, някак от самосебе си може тоя ти ми Смисъл да се избистри и да блесне и грейне като звезда на нощното небе.

Смисълът е в ... баланса ...

преди 2 часа, _sirena_ написа:

Не може да си Празен , Самотен , Неудовлетворен и да се Извеждаш , като видите ли - Самодостатъчен !

Тази Празнина Вътре - ГОРИ ! 

и ТЪРСИ СЛЕДВАЩ РЕЦИПИЕНТ , където да Стартира Играта - НАНОВО ! 

Това е Истината !

Не се изстрелвай за неща, които не разбираш, защото не са от твоя свят. Всичките ти думи са за през твоите очила към света. Но не повече. Така, всичките ти думички са описание на теб и света ти. Нищо оттатък него. Ако само с еднорози ставаше, всички въздухари щяха да са просветлени. Само дето не им стиска да пуснат вкопчените пръстенца в ръбчетата над дупката на нищото. Там отдолу дебне призрака... Но не по-различен от тоя - на чорапеното чудовище под леглото. И също - толкова страшен.

Децата го израстват - някои по-рано... други - никога. И си остават до там...

преди 49 минути, Maleficient написа:

не става много ясно за чий Смисъл

защо да не става ясно - всеки говори за смисъла - като огледало на самия себе си. Гледа и понеже в огледалото е той самия, но няма как да се забележи и там се играе на проекции кое какво е...

Няма такъв "универсален смисъл". Както и няма универсално огледало. Няма и универсален Оглеждащ се.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 23 минути, Любомир Ико написа:

Какво разбираш под "пълно сливане"? За любовта не е ли нужно пространство?

Къде е мястото, в което то се случва? Ума? От къде се появява тази идея или това желание за сливане в ума?

Защо с едни хора има желание да се слее, а с други не? Коя е причината за това? От къде долита този "образ" на Жената или Мъжа в съзнанието? От къде се проектира, кой го проектира, с каква цел?

Това е ирационалното на любовта. Ако всеки си отговори на тези въпроси, това осъзнаване дали няма да "убие" чудото, еуфорията, полета на химикалите в мозъка? Какво ще стане с творчеството и филмовата индустрия? Ще се превърнем ли в роботи?:D

всичко е хормони .

програмирано днк

за да стават нещата такива каквито са .

преди 9 минути, Мо_хи_ни написа:

Какво разбираш под "пълно сливане"? За любовта не е ли нужно пространство?

Къде е мястото, в което то се случва? Ума? От къде се появява тази идея или това желание за сливане в ума?

Защо с едни хора има желание да се слее, а с други не? Коя е причината за това? От къде долита този "образ" на Жената или Мъжа в съзнанието? От къде се проектира, кой го проектира, с каква цел?

Това е ирационалното на любовта. Ако всеки си отговори на тези въпроси, това осъзнаване дали няма да "убие" чудото, еуфорията, полета на химикалите в мозъка? Какво ще стане с творчеството и филмовата индустрия? Ще се превърнем ли в роботи?:D

Пак толкова много въпроси. Бейби, всичко е нагон, от кога ти го говоря. Който е умешен с желанията. За това не се получава сварката, зашото в повечето случай, нивото на нагона е различно и желанията и старстите са различни. И на това всичко е напълно безсмислено да се търи някакво обяснение. Нагона е просто еволюционен механизъм, заложен е да е силен, да наделява. Трябва да се подсигури репродукциатя. Ама както съм казвал и преди, това е толкова лесен за обладяване нагон, че няма май по лесен. Но за това трябва човек да се отърве от неговите окови, като не го храни. Ама как да стане това, като непрекъснато се подклажда, съзнателно или не. Така че за човек който не се е осъзнал още и обладял това, проблемите и разочарованията са програмирани. Никога няма да се насити, а да не говорим че никага нама да е доволен с другия. Толкова е елементарно, мухлини. Ясно ми е какво ти е отвлякало вниманието от истински важното, аз като ти говоря, ти си мислиш че се шегувам. Оставяй го това, и се стягай. Взимай се в раце защото колкото по дърт става човек, толкова по слаби стават уменията му да се овладее. 

преди 1 час, Любомир Ико написа:

Да забравиш въпроса за Смисъла трябва да живееш със сърце напълно чисто и искренно към друг, и да получаваш същото в замяна.

Това пълно сливане е просто един койтос. Оплождане, нищо повече. Който го гледа и мисли за нещо повече, ще страда от незадоволеност и разочарования.

преди 40 минути, Maleficient написа:

Смисълът е в ... баланса ...

Може.За мен е трудно да видя смисъла в баланса, а и където и да е било. Такова животно за мен не съществува. Има естествено някакъв въпрос, който даже е под въпрос колко е мой - и до колко е обществено сформиран. Ако започне да свалям пласт по пласт от това което ги прави тези въпроси в мен на края няма да остане нищо. Желания, влечения, чувства - повечето даже не са мои - а обществено изградени.

Въпроса за "Смисъла" е за някакви идеалисти попаднали в не-перфектна среда. Цялата работа е патологична. Може да намериш "смисъла" в баланса, но ако не успееш да го постигнеш? 

Други си го намират да речем като играят игри, или се дрогират. Или като повярват и намерят любовта.

Но тъй като всичко това може да се обърка на края пак се чудят.

Май Искренно Вярващите в Бог си решават проблема. Защото времето в което другите се чудят те наричат изпитание на вярата.

преди 13 минути, Любомир Ико написа:

Може.За мен е трудно да видя смисъла в баланса, а и където и да е било. Такова животно за мен не съществува. Има естествено някакъв въпрос, който даже е под въпрос колко е мой - и до колко е обществено сформиран. Ако започне да свалям пласт по пласт от това което ги прави тези въпроси в мен на края няма да остане нищо. Желания, влечения, чувства - повечето даже не са мои - а обществено изградени.

Въпроса за "Смисъла" е за някакви идеалисти попаднали в не-перфектна среда. Цялата работа е патологична. Може да намериш "смисъла" в баланса, но ако не успееш да го постигнеш? 

Други си го намират да речем като играят игри, или се дрогират. Или като повярват и намерят любовта.

Но тъй като всичко това може да се обърка на края пак се чудят.

Май Искренно Вярващите в Бог си решават проблема. Защото времето в което другите се чудят те наричат изпитание на вярата.

Щом истинското вярване в Бог е единственото спасение, значи гимиите са много потънали. Друг вариянт нямаш ли бре? Смисъла е в разбиране на себе си, в начина и устройството. След това с малко услилия се подлага точното и така се получава желан резултат. А той в случая би бил, ниско ниво на лебидо и страст. Осъзнатост за основните нужди, на общото и т н. Ама когато има само сляпо желание, и опити за задоволяване без "система", резултатът е ясен. Неубозданост, жежда, незадоволеност, фрустрация, депресии и т. н. С малко медитация много бързо се избистрят тези неща, най озновните нагони отслабват с 80% и са на здраволовни нива. Нагона за ядне, пиене и секс, са трите най лесни и първи за овладване. Тогава няма нужди, и оставя пространство за развитиен на неща от друг характер в ума и тялото.

Редактирано от König (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.