Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

преди 6 минути, Maleficient написа:

Вярата в Бог ... е нещо много специално и може да помогне в тъмнина или безпътица, мъгла или буря ...

И ук с това изречение за мен всичко свършва. Казвам ти честно, видя ли издухано отношение към Бог а особено в контекста на взаимотношенията между, мъж и жена. Това разбира се в случай че съм излязал примерна на вечеря с надеждата да опозная интересна жена. Но намесе ли се бог, бягам далече. Щот там пък кви кичеци са забъркват, сес дилиманото на невжия и неосъзнат ум. Че никои ням нужда от такива миксове. Здрав разум трябва, то това е и във всичко. Ама е много трудно да се осъзнае, защото витаенето е по интересно, по шарено. Драма човешка, кво да са прай. ;)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 257,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

преди 15 часа, Любомир Ико написа:

Но ако не се слеят двете проекции в един хармоничен образ... Ще има да си задаваме въпроса за смисъла по-силно от всякога.

Всъщност, не е "сливане". Човек го описва с тази дума, понеже огромна част от процесите остават несъзнателни. Получава се някакво покриване на вътрешния образ на мъжа с това, което той проектира върху жената и нейната проекция върху него. Целта на това занятия е оцелостяването на всяка една от двете личности, изваждане на несъзнавани пластове, които се намират малко по-близо до "повърхността" и могат сравнително по-лесно от други да бъдат доловени и интегрирани в личността на всеки един от тях. За това по време или след всяко "голямо" влюбване, по-разумните хора "израстват" вътрешно и търсенето на "смисъла на живота става по-ценно и по-силно от всякога". При други, по-малко разумни, се получава само едно скачане от човек на човек, като в омагьосан кръг, и припознаването на Мъжа или Жената никога не спира. Като роботи са.

Тези образи са и причината за несподелената любов - при единият се получава покриване на вътрешния образ, докато при другият проекцията не се осъществява, защото въпросната страна не подава необходимите за влюбването му тригъри.

Те са и причината за разлюбването - след като проекциите се изразходят, човек започва да вижда другият такъв, какъвто в действителност е, а не през розовите очила на проекцията си. В много редки случаи проекция и реален човек съвпадат и за това са повод за масовите разочарования в любовта.

Съществува особена порода от хора, които интуитивно долавят вътрешният образ във всеки човек. И ако такъв човек не е достатъчно израсъл вътрешно, той или тя използва това знание, за да подаде нужните на другия тригъри и да се осъществи "влюбването". Подобни фигури често стават пословични с ефекта си, който имат върху срещуположния пол и върволиците от фенове и фенки, които преминават като на конвейер през живота им. Когато такъв интуит е по-осъзнат, спира да използва дара си манипулативно и го насочва към значително по-градивни неща. Но често дори самият дар е неосъзнат и човек сам себе си лъже, че причината да е изключително харесван, са единствено собствените му достойнства. Моят баща беше такъв "изключително способен женкар", но съм наблюдавала и други хора с таланта да ти "завъртят главата" и всички те имат точно тази обща черта.:D

преди 1 час, _ramus_ написа:

Налични са доста ментални техники. Както техниките за рисуване - не е само мацане, квото падне. И не е само техника на ръката.

Има един израз - "говори на ръката ми" Говори на ето този на ръката:

b87d8776a18b83ec775582f1f447b63f.jpg

pollock.jpg

jackson-pollock5.jpg

Ти просто говориш за възможността да определяме нещата. Да им даваме име и да ги вкарваме в система. Това да сме ги впрегнали е просто илюзия че ги разбираме. Думите са да ни успокоят от ужаса на пълния хаос и неизвестните в живота. Всичко може да бъде "обяснено", на всякъде може да се проникне и да му бъде дадено "успокояващо име". Който се е занимавал с тия работи ще ти каже - това е "мацане, както падне" - крайно несъзнателно, транс, сън. Може да рисуваш цял ден - и на края нищо не си спомняш. Но естествено за хора като теб това веднага ще се превърне в техниката в която "мацаш, както ти падне".Какво описваш или себе си описваш? Сега има дълги трактати за Джаксън Полък - с какви движения, с какъв мотив, с каква техника си е служил. Но там където не могат да влязат е в същината на това което стои зад Джаксън Полък.

преди 1 час, _ramus_ написа:

В музиката е същото - не е само техника на пръсти - за да свириш на пиано. Налични са множество трикове, техники за решаване на един или друг проблем, или пък за "скъсяване на усвояването и усъвършенстването".

Същото? Като кое е същото? Че може всичко да се вкара в рамка, да му се сложи панделка и вече да го отметнеш като усвоено и разбрано? Има и теория на музиката - но тя няма как да ти помогне ако нямаш едно нещо от вътре. Защо не се опиташ "нещото" да обясниш?

Има толкова примери в музиката именно на тотални импровизатори. Подлежат естествено да ги вкараш и тях в теория + звука им. Но нищо няма да обясниш - освен себе си спрямо тях.

Джими Хендрикс намерил укулеле на боклука с една струна - това е началото на историята му. Не знае и имената на нотите, не знае и никаква теория. Както и Бийтълс - пълно невежество за това в каква тоналност са, в какъв ритъм са. 

Ето ти един пълен импровизатор - с 0 музикално образование - всичко което прави е по слух и на момента - буквално просто пръстите си мърда свободно.

Spoiler

преди 20 минути, Maleficient написа:

Да, Смисълът може и е само Мой. Моят Смисъл няма как да удовлетвори теб (Хайдегер да мълчи).

Абсолютно ! :lol6:

преди 8 минути, Любомир Ико написа:

Ето ти един пълен импровизатор - с 0 музикално образование - всичко което прави е по слух и на момента - буквално просто пръстите си мърда свободно

Има опити да бъде обяснен геният, но тези обяснения дори за самите специалисти са доста метафизични, а и много мъгляви. Някои от предположенията са, че става дума за особена връзка на определени хора с колективното несъзнавано. Което, всъщност, хем е обяснение, хем не е.:D

преди 15 минути, Любомир Ико написа:

Ти просто говориш за възможността да определяме нещата.

Покажи скритото съдържание

Никаква такава възможност нямаш , да определяш нещата ! Те са ти дадени по условие от окръжаващата среда . За това са определящи !!!

Можеш само да ги решаваш !.....когато ти започнеш да поставяш условията на задачата , тогава определяш !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 19 минути, Любомир Ико написа:

Ти просто говориш за възможността да определяме нещата. Да им даваме име и да ги вкарваме в система. Това да сме ги впрегнали е просто илюзия че ги разбираме.

Не, не говоря за това - съвсем друг ми е акцентам, а ти се хвана за най-несъщественото. Може би примера който дадох да не е удачен, но ролята на този пример е само пояснителна. А не да е основна, за да се фокусираш изцяло на него.

Не ми е нужно да 'разбирам' на всяка цена. Не ме притеснява че не разбирам въобще как ми се движат пръстите, и защо могат да свирят нещо, което никога не съм чувал, не сум виждал, няма ноти... Нямам обяснения за толкова много неща - и какво от това? Не ми е потребно да си измислям обяснения и да събирам патериците им, само защото да си сваля тревожността и страховия фон. На мен - не ми е нужно.

Описах ти инструменти и идеята че моделирането, както работата с частни случаи и обобщения е инструмент. А ти подхвана нещо, което въобще няма отношение към казаното от мен. Това си е твоя работа, разбира се. Може би те надцених ... но и да  е грешка - с това не свършва ничий свят. Най-малко - моят

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

@Любомир Ико,

ти защо живееш в гората? Това бягство ли е или обикновена непоносимост към заобикалящото те? Може би отчаяние, че не успяваш да се справяш в такъв свят ...

преди 24 минути, Мо_хи_ни написа:

Съществува особена порода от хора, които интуитивно долавят вътрешният образ във всеки човек. И ако такъв човек не е достатъчно израсъл вътрешно, той или тя използва това знание, за да подаде нужните на другия тригъри и да се осъществи "влюбването". Подобни фигури често стават пословични с ефекта си, който имат върху срещуположния пол и върволиците от фенове и фенки, които преминават като на конвейер през живота им. Когато такъв интуит е по-осъзнат, спира да използва дара си манипулативно и го насочва към значително по-градивни неща. Но често дори самият дар е неосъзнат и човек сам себе си лъже, че причината да е изключително харесван, са единствено собствените му достойнства. Моят баща беше такъв "изключително способен женкар", но съм наблюдавала и други хора с таланта да ти "завъртят главата" и всички те имат точно тази обща черта.:D

Хахаха. какви мечти и фантази. Приказки, за принцове на бял кон. Като гледам само Любо тука ти е фен, на тия фнтазии. Тия мъже дето ги описваш, поне един такъв срещала ли си на живо? Те знает ли че ги има въобще? Ама мухлини, и това ти е толкова объркано както мног други неща. И с любовите си супер напред а материал, и там никои не може да те барне. хахаха 

преди 16 минути, by_chechi написа:

Никаква такава възможност нямаш , да определяш нещата ! Те са ти дадени по условие от окръжаващата среда . За това са определящи !!!

Можеш само да ги решаваш !.....когато ти започнеш да поставяш условията на задачата , тогава определяш !

Или с други думи, ако си ментален инвалид, няма сила на света, която да промени това? Така, както няма сила на света, която да превърне гения в глупак? Или?:D

преди 8 минути, _ramus_ написа:

Описах ти иниструменти и идеята че моделирането, както работата с частни случаи и обобщения е инструмент.

Така е, тук спор няма. Инструмент е. Но не е единствения. Поне както аз виждам нещата. Не са и два, не са и три. Инструменти - бол.

преди 7 минути, Maleficient написа:

@Любомир Ико,

ти защо живееш в гората? Това бягство ли е или обикновена непоносимост към заобикалящото те? Може би отчаяние, че не успяваш да се справяш в такъв свят ...

Страх е, да погледне дирекно. Все още се извърта погледа и се мисли че, може да има нещо друго. Нещо от тия шарените неща трябва да върши работа, ама просто е въпрос на време да се озъзнае, че само отвличат вниманието и витаенето не е продуктивно. 

Много ми е интересно на мен да гледам проектирането на очакванията и от двата пола. Но на ниво високо на неосъзнатост. Там където любовта е енергии, сливания, обединявание, други измерения. Посот е забавно да се наблюдава.

преди 20 минути, Мо_хи_ни написа:

Или с други думи, ако си ментален инвалид, няма сила на света, която да промени това?

Така, както няма сила на света, която да превърне гения в глупак? Или?:D

Ако е инвалид - изобщо няма ! За сега няма случай на присаждане на глава , която при това да стане твоя . По-скоро обратното ще да е , ако някой ден се случи ...:lol6:

По второто . Важно е в конкретния случай да се уточнят детайлите ! Айнщайн си събул обувките преди да се качи в трамвая - очевидна глупост .... Това прави ли го глупак ? Не мисля да е така ! :)

Това са две качествено несравними по между си постановки ! :nono:

преди 10 минути, Maleficient написа:

Експериментирам. :emoji_natur-16:

преди 4 минути, Любомир Ико написа:

С кое? С това колко може човек да си отвлича вниманието? За това не ти трябва да ходиш в гората. Проблема е че, човек се взима навсякъде със себе си, където и да отиде. Не е възможно да се избяга, така единственото правилно е да се опълчи човек и оправи това от което се опитва да избяга. 

преди 10 минути, by_chechi написа:

несравними по между си постановки ! :nono:

С тия постановки. не ти е чиста работата. Постановките са замо стръв, те са за да кълве рибока. Ама ловеца е този дето е избрал, мястото, времето и начина по който да направи улова. Като много добре е проучил навиците и поведението на жертвата си. Само така се става добър рибар и ловец. Сега това всичко си го представи приложено в живота, във взаимоотношения между хората. Красива картинка. 

преди 9 минути, Любомир Ико написа:

Ако ти допадат подобни експерименти, можеш също да наблюдаваш как всеки ще огледа себе си в твоите думи и ще ти разкаже по реакциите си на тях точно какво има в неговия собствен свят.

преди 6 минути, Мо_хи_ни написа:

Ако ти допадат подобни експерименти, можеш също да наблюдаваш как всеки ще огледа себе си в твоите думи и ще ти разкаже по реакциите си на тях точно какво има в неговия собствен свят.

Охх каква нежност само, как го галиш с перце. Много си прозрачна, ама аз с пуканките си гледам. :wink12:

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 4 минути, König написа:

С кое? С това колко може човек да си отвлича вниманието? За това не ти трябва да ходиш в гората. Проблема е че, човек се взима навсякъде със себе си, където и да отиде. Не е възможно да се избяга, така единственото правилно е да се опълчи човек и оправи това от което се опитва да избяга. 

Големия будист няма да разбере?....

преди 15 минути, Мо_хи_ни написа:

Ако ти допадат подобни експерименти....

На мен ми е любимо занимание ! :)

....друг случай бих могъл да ти опиша , а сигурно и ти можеш - когато гениална глупост се превърне в глупава гениалност......Господ да е на помощ тогава на умните ! :lol6:

При това никак не се шегувам - примерно "Ахил и костенурката" ....!:)

преди 8 минути, Любомир Ико написа:

Това не би трябвало да е важно за теб. Важен си си ти и дали Експериментът ти ще е успешен, или ...? греша

Но може пък да има Смисъл в този Експеримент. Защо? е въпросът на въпросите! Защо експериментираш? Защо имаш нужда от инструменти? Защо въобще имаш нужди? Защо се събуждаш?

преди 10 минути, Любомир Ико написа:

Пич аз не съм будист, а и не съм ти обиждал дъховните влечения. Няма смисъл да нападаш толкова евтино. По скоро отбелявзвам неосъзнатостта която забелязвам тънко тънко отгоре, покрай всичките ти прояви тук. И просто да си доубесня, аджеба кой беше този господин дето ги пишеше ония мнения. 

Аз съм си най обикновен пич който си виси във форума, и тия обиди на будист, те доопределят и постолират където ти е по точно мястото, там високо из небесата. Няма проблем споко, никой не ти скача на бой, испусни малко напрежението. 

преди 20 минути, by_chechi написа:

Ако е инвалид - изобщо няма ! За сега няма случай на присаждане на глава , която при това да стане твоя . По-скоро обратното ще да е , ако някой ден се случи ...:lol6:

По второто . Важно е в конкретния случай да се уточнят детайлите ! Айнщайн си събул обувките преди да се качи в трамвая - очевидна глупост .... Това прави ли го глупак ? Не мисля да е така ! :)

Това са две качествено несравними по между си постановки ! :nono:

Зададох двете крайности с умисъл. Принципно, има хора, които мислят шаблонно, когато липсват по-сериозни заявки за разумост и много бързо лепят етикети, защото светът им е сбор от шаблони, по които да се ориентират и да си подреждат света, за да намалят нивото на тревожност. Дори и различното, уникалното, непознатото са в състояние да натъпчат в едно или друго клише, след което, доволни от себе си, да се оригнат и да заспят спокойно.

Шаблонността присъства във всички нас, няма изключения, все пак малко или много на всеки му се е налагало да минава през социалната мелачка и възпитанието. На мен ми е интересно как разсъждава човек, когато е поставен пред илюзорния избор на "или, или". Всичко извън дуалния шаблон за мен е добро дошло като гл.т. За това и обичам да си говоря с теб - ти успяваш на моменти да поднесеш интересни погледи, но само когато не си в мода на учителя, а си в мода на мислителя. Ценя мислителя в теб, байко. Показвай го по-често, та да си крада от теб.;)  

преди 18 минути, Maleficient написа:

Това не би трябвало да е важно за теб. Важен си си ти и дали Експериментът ти ще е успешен, или ...? греша

Но може пък да има Смисъл в този Експеримент. Защо? е въпросът на въпросите! Защо експериментираш? Защо имаш нужда от инструменти? Защо въобще имаш нужди? Защо се събуждаш?

О недей че ще зацикли сега, много въпроси на веднъж му задаваш. 

Защото така са харесва, и като такъв да са оглежда сам в себе си. То това е толкова ясно. Ще чакаме да видим кога ще се осъзнае и сложи край на тази игра. 

преди 15 минути, Мо_хи_ни написа:

Зададох двете крайности с умисъл. Принципно, има хора, които мислят шаблонно, когато липсват по-сериозни заявки за разумост и много бързо лепят етикети, защото светът им е сбор от шаблони, по които да се ориентират и да си подреждат света, за да намалят нивото на тревожност. Дори и различното, уникалното, непознатото са в състояние да натъпчат в едно или друго клише, след което, доволни от себе си, да се оригнат и да заспят спокойно.

Шаблонността присъства във всички нас, няма изключения, все пак малко или много на всеки му се е налагало да минава през социалната мелачка и възпитанието. На мен ми е интересно как разсъждава човек, когато е поставен пред илюзорния избор на "или, или". Всичко извън дуалния шаблон за мен е добро дошло като гл.т. За това и обичам да си говоря с теб - ти успяваш на моменти да поднесеш интересни погледи, но само когато не си в мода на учителя, а си в мода на мислителя. Ценя мислителя в теб, байко. Показвай го по-често, та да си крада от теб.;)  

Ми да, точно така е. Аз и преди ти го казах. Само че дано да говориш описвайки себе си, и дано си осъзнала това и поне малко се опитваш да промениш шаблона си докато налагаш шаблони. Няма смисъл да използваш някой индеректно да водиш разговор и особено да се опитваш пак със евтиния ти фалш да обясниш колко по не са другите от теб. 

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 16 минути, by_chechi написа:

....друг случай бих могъл да ти опиша , а сигурно и ти можеш - когато гениална глупост се превърне в глупава гениалност......Господ да е на помощ тогава на умните ! :lol6:

При това никак не се шегувам - примерно "Ахил и костенурката" ....!:)

Парадоксите, както и чудесата, рано или късно, ги "убива" сменената гледната точка. 

преди 12 минути, Мо_хи_ни написа:

Можеш малко на женски род да ми поговориш, поупражнявай се да не забравиш. Клишето си ти, и по това не взимане на отнишение, след всичките ти разстройства отгоре ми, е пак реакция което показава много ясно отношение. Няма как да съм те ръчкал, преди а пък сега да не се интересуваш. Напротив правя го, ама си неспособна да се справиш със тези мисли в главата си и затова препочиташ да завираш глава в пясъка, да ама така се трупа в любимото ти несъзнато. И чака просто. И аз чака, имам много време и търпение. Ща гледам много добре как ще постъпиш. Това ще е урок за мен. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.