Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

преди 24 минути, Мо_хи_ни написа:

От моя гл.т. отражението ти е криво

МММ - кофти стана. Сега ще те обявят за моя защитничка, ще има нови филми по сценариите "ква си ми" и на "ква се правиш"... То пък мое ли да си такава надута - баси... едно нормално комуникиране да не можеш. :)  Таман позаглъхна ехото от порицателите ти - дано да не надуят отново гайдите... че ми беше дотегнало от повторения.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 252,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

преди 4 минути, _ramus_ написа:

МММ - кофти стана. Сега ще те обявят за моя защитничка, ще има нови филми по сценариите "ква си ми" и на "ква се правиш"... То пък мое ли да си такава надута - баси... едно нормално комуникиране да не можеш. :)  Таман позаглъхна ехото от порицателите ти - дано да не надуят отново гайдите... че ми беше дотегнало от повторения.

Така сме ония… как беше… в кулите… високи и скучни. И си играем на защити и на елитарност. А истината е, че сме Елементарни, направо прозрачни.

Каквото и да се опитват да ми пробутат за чиста монета, не минава номера обаче. Това най-много дразни, че не желая да комуникирам "нормално". Пък да постигнем едно разбирателство, едно съгласуване, един потентен резонанс, който да прониже любовно и нежно вселената в прегръдка на миг споделена вечност…и да не мислим за нищо.

Уж, една реалност, пък толкова разнообразни отражения. Всичките с претенция за достоверност. Ако отпадне първо претенцията, а след това убеждението в неговата достоверност, човек напълно естествено стига до същността на отражението. И може да работи с него, вместо непрекъснато да е под негова власт и да бъде несъзнавано определян и ограничаван от него. Но как да се пуснеш от такава привидна сигурност, може да ти се разпадне подредения и достоверен свят и целия труд, който си вложил в подреждането му - то не бе Платон, не бе Хегел или Кант, Гуруджиев, Рамана, ами Нагарджуна - цялото това четене какво - dust in the wind ли е? Бе, я майка ви да бъде с вас. :D 

преди 59 минути, Мо_хи_ни написа:

Бе, я майка ви да бъде с вас.

стига с тия майки де - нещо сексистко има в тва, щото се пренебрегват бащите. Освен това - в една друга тема, така се омесиха майките и бащите... :)

Обаче - все майките - то природата, то вселената... все майки излиза че са. Добре че поне стария, древен и могъщ Ил представлява мъжкото достойнство и внася малко баланс по темата... И ужас - по-горе пак се предложи бог можело да се замести с "майката природа"... Тва е безобразие бе хора - малко поне полова справедливост не ви ли остана. Мисля че всичко това ме пренебрегва полово... и това ме подтиска. Почвам да подозирам какво ги кара тия, дето сменят бреговете на реката, при това положение - един жест на протест - като венсеремос. :).

Баси глупостите дето написах... но през сълзи от смях е трудно да се пише нормално, задъхвам се и поправям, трия - луда работа.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 21 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Искали ли сте го тоя живот? Някой с предишен тук има ли? Не, и какъв е смисъла?

Ние сме биологични машини и някои определено са произведени в гараж.

преди 14 минути, язе написа:

някои определено са произведени в гараж.

недей да богохулстваш така остро. Кво излиза - че бог е имал кола... и гараж за нея. А барбекю, поляна с цветя, къщичка с 2000 стаи... забравих - и косачка - за тревата на поляната.. Също и си е направил бензин - за колата. А в гаража - цяла работилница. Вероятно в началото е нямало ток - така, че излиза нова форма на интерпретация - "да бъде светлина" Летс дер би лайт... И умно - щото на тъмно как да "произвежда биомашините" си?

Логично е да се предположи и друго - може би Адам и Ева, са били прототипите - много ясно че са от гаража почнали. След това идва манифекчъра и ... така.

преди 10 минути, язе написа:

Ние сме биологични машини и някои определено са произведени в гараж.

Ай ся, къде е произведен Божия син!

преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Ай ся, къде е произведен Божия син!

Абе щех ти кажа, ама пак ще отворим приказка за майките, пък Рамус вика "стига толкова, че ше сменям резбата".

преди 9 минути, _ramus_ написа:

недей да богохулстваш така остро. Кво излиза - че бог е имал кола... и гараж за нея. А барбекю, поляна с цветя, къщичка с 2000 стаи... Също и си е направил бензин - за колата. А в гаража - цяла работилница. Вероятно в началото е нямало ток - така, че излиза нова форма на интерпретация - да бъде светлина... И умно - щото на тъмно как да "произвежда биомашините" си?

Едно такова твърдение, доста добре кореспондира с подозрително много неща... подозрително много.

Когато се задейства чувството за хумор става някак си по-лесно, със смисъл или без...майтап да става...

преди 19 минути, язе написа:

Едно такова твърдение

:) исках да го смекча... малко. Но ти го виждаш "твърд(о)ение" - ок. нямам против "подозрителните неща" дори и "много подозрителни" и "подозрително много".

Подозирам че подозирам, също че твърдя - но подозрително твърдо. Въобще - такъв смях. Направо настръхвам как въобще ще стигне всичко това до някои по-консервативни четящи - направо съм за линч. Тук идва мястото ШИ да се намеси и да каже че - тия приказки са само от луд човек и всичко това е безотговорно и неморално и внася хаос и така води към гибел човечеството. Ако го напише - подозрително прав ще е...

А за намеците или твърдеците за наклонностите и половите предпочитания на рамус - моля ви, не сменяйте приказката. Добре съм си с госпожата от по-горе. Вече е излязло име, сценария е добре подреден - много моля оставете го известно време, да свикна, да се порадвам. Че от тия еднорози и дракони от другите приказки, малко се фрустрирах. :)

Аз предлагам да не се рзсейваме в догадки, а да се концентрираме върху същността на въпроса- кои от нас са правени в час по трудово. Кръжоците и извънкласните занимания също, с изключение на златните медалисти. :)

Едно е сигурно - Адам и Ева са първите опити... и прототипи. Още не е имало ръководства и чертежи. И е нямало кой друг да ги почне нещата съвсем от началото - освен "големия шеф". 

Освен това - при такава концентрация върху същността на въпроса, става ясно защо ШЕФа е почнал със "словото"  - много ясно защо - иначе как ще каже "летс дер би лайт" - трябва първо слово да направи...

Въобще - съм подозрително логичен и... същностно сериозен. И... заради това подозирам че - след това някои от последвалите планове и документация на прототипите са претърпели известни ... "изменения". Може да се позагубил някой чарк, да липсват части... или да остават цяла шепа такива - след сглобяването. (тва е кофти, като се има предвид аналогично като ми останат части при мен след сглобяването, какъв е резултата ) .

Да не говорим че е възможно точно тогава Адам не му е достигнало реброто... - таман ШЕФа слага последната част - бутва фирмуера, после - биоса... Накрая - айде ОС. И - сърпрааааайс - няма го реброто и айде - от само липсващо ребро - цяла Ева. Може би е моментна и импулсивна импровизация... а това обяснява подозрително много неща за... Евите... :)

Освен това  историята с реброто си е точно сексизъм - може ли първия прототип да го лишат от толкова важен орган. Добре че поне ШЕФа не е избрал друг... "орган" :) Да се надяваме че е "случайност", макар това да е също богохулно - ШЕФа не може да бачка със случайности, според писанията всичко трябва да е под контрол...

Нататък - подозирам че е възможно последващите проблеми да идват от бъгове в ОС-а - ако е уиндоуса. Значи това прави възможно да се предположи сериозно, защо някои пишещи тук, по темите и разделите дават накъсо - то било заради "синия екран на смъртта"... Да не говорим че версиите на уиндоуса тогава са били ранни - много бъгове, много пачове за тях, доработки. Може би тогава дявола е създал експлойтите и всички троянци - гад хакерска, толкова проблеми създават вирусите оттогава - вече хиляди години... :)

преди 47 минути, _ramus_ написа:

Нататък - подозирам че е възможно последващите проблеми да идват от бъгове в ОС-а - ако е уиндоуса. Значи това прави възможно да се предположи сериозно, защо някои пишещи тук, по темите и разделите дават накъсо - то било заради "синия екран на смъртта"... Да не говорим че версиите на уиндоуса тогава са били ранни - много бъгове, много пачове за тях, доработки. Може би тогава дявола е създал експлойтите и всички троянци - гад хакерска, толкова проблеми създават вирусите оттогава - вече хиляди години... :)

:lol6:
Някой "надълго дават" -ама не получават...

преди 1 час, _ramus_ написа:

Тва е безобразие бе хора - малко поне полова справедливост не ви ли остана. Мисля че всичко това ме пренебрегва полово... и това ме подтиска. Почвам да подозирам какво ги кара тия, дето сменят бреговете на реката, при това положение - един жест на протест - като венсеремос.

Всеки организъм, поставен във виртуална среда за достатъчно дълго време, еволюира понякога като котката на Шрьодингер или  кучето на Павлов, а понякога,в крайните си форми на отражение, стига до опити за самоубийство като Мечников или пък става спец в серийните убийства - една виртуална версия на Чикатило:lol6:

• 2 седмици по-късно...

"Когато отидох в училище ме попитаха: Ти какъв искаш да станеш като пораснеш, в живота? И аз написах: Щастлив. Те ми казаха, че не съм разбрал въпроса, а аз им казах, че не са разбрали живота."    Джон Ленън

:D

Кога можеш да станеш Щастлив ?

Винаги когато решиш и Пожелаеш ! 

Защото Щастието е Състояние на ДУХА !

преди 2 часа, _sirena_ написа:

Защото Щастието е Състояние на ДУХА !

тва - според ДНК-то ли? :)

Щото състоянието на ДУХА, ако въобще пишещата има идея какво и кое се има предвид в съдържанието на този висш АБСТРАКТ - ДУХ... , няма въобще как да се нарече "ЩАСТИЕ". По простата причина - че няма как и да е "НЕ-щастие".

Въобще авторката на тия шаблонни думички си няма елементарна адекватност какво точно пише. От кого и за кого е написан "шаблона", според коя таргет група, какъв е контекста... и т.н. То с репликиране на летящи социални шаблони няма как да е по друг начин.

Голяма свекърва е тоя Рамус... Бахти недоволния човек.  :)

преди 25 минути, язе написа:

оляма свекърва е тоя Рамус... Бахти недоволния човек.

само за сред подходящите за тия роли, театри.

И да кажа - най-детски настроените колеги, винаги им трябва и търсят доволство... или неговия антипод. Тях това първо ги интересува и това им е мерилото. В очакване все някога да пораснат. Всъщност - просто е. Уж...

Че кво му е лошото, да си детски настроен?

преди 36 минути, язе написа:

Че кво му е лошото

Незнам - децата си играят на лоши и добри. Мен тия не ме интересуват особено. Нито ги употребявам, нито ме изразяват.

преди 1 час, язе написа:

Голяма свекърва е тоя Рамус... Бахти недоволния човек.  :)

То не "татенце", а направо "деденце". ((:

преди 13 минути, sound написа:

То не "татенце", а направо "деденце". ((:

Тия са ми ясни, ония са ми мътни... не ме интересуват.:ph34r:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.