Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Посвещава се на децата от 60-те, 70-те и 80-те години на 20

Featured Replies

и аз имах Унитра, 4-пистова

:)

• Отговори 2k
  • Прегледи 219,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Помните ли това..? -Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето на стабилизатора. -Да поставиш игличката на грамофона точно там, където започва новото парче. -Да върнеш бурканчетата от кис

• Мен ме пращаха с такава мрежичка за пазарене:  

• Така е ,аз се раздвам за детството ,което имах,и искренно съжалявам сегашните лапета ,рястящи във века на хейтърите,всъщност те нямат детство. Ходех на кръжок по фото-дело   А това ми беше ...БА

Публикувани изображения

Grundig :)

Вярно, че Grundig, но и полската "Унитра" произвеждаше 1:1 модели, виж клипчето:

прав си ;) 

Публикувано изображение

а това е телевизор с лампи :) ( пиша го за по-младите да не се чудят какво е )

прав си ;)

а това е телевизор с лампи :) ( пиша го за по-младите да не се чудят какво е )

И като гледам телевизора май е Опера :)

Опера-та я помня, после имахме Пирин

Публикувано изображение

Опера-та я помня, после имахме Пирин...

А вкъщи царстваше "Кристал":

Публикувано изображение

Това е ролкова Унитра, нали?

А аз имах Маяк 203, това бе първият ми магнитофон:

Публикувано изображение

Кимчи е отговорила правилно. Грундиг е. Много добра машина беше.

Еех, страхотни спомени от най-страхотната музика, която и сега се признава от младите дихатели за нещо, което все още не може да бъде надминато. Продадох го, за да си купя дек.

Сантиментален човек съм и пазя в една кутия ролки от магнетофона, огромен брой касети и няколко видео касети, макар всичко да имам на дискове...

Редактирано от Нел (преглед на промените)

...Продадох го, за да си купя дек...

А аз - два (триглав и двуглав):

Публикувано изображение

и

Публикувано изображение

, които по-късно, през 90-те продадох, че да си купя първия телевизор с черен плосък екран.

Това бяха уникални машини.

Телевизорът ни беше "Кристал", а магнетофона, който ми подари баща ми след развода беше "Грундиг".

Не го ползвах много, защото една приятелка непрекъснато ми ревеше, че нищичко си няма, вследствие на което започнах да се чувствам виновна и взех, че и го подарих.

Съжалявам, че не си оставих ролките.

Като сте се разговорили за стари телевизори,та се сетих един пиянка от село ,който е и голям чешит беше изтрил първата буква на телевизора си -ама така майсторски-явно е бил трезвен тогава :D и лъжеше другите пиянки,че имал специален телевизор,който му е правен специално за него.Познайте---почти всички му се връзваха -ма щот и те пиени :lol6:

ТВ го беше ,,прекръстил,, на РАКИЯ

Снимки не съм търсил из нета,ма Тв си беше ТРАКИЯ ;)

Това е напълно сериозно дето го споделям-не е майтап!!!

Хахахаха, Кака скри ми шапката с този лаф. Той много казармен бре - откъде го сгепса?

Наследство ми е, кака :D  От ведрите години. Мой си е, макар и само съм минавала покрай казармите, като изключим военното обучение. За незапознатите имахме и такива часове-задължителни и военен лагер след 10-и клас-войнишки униформи, военни формирования, обучение и изпит по стрелба, със съвсем истински оръжия-пушка "Манлихер", автомат "Калашников", а най-добрите за награда стреляхме и с "Макаров".

Наследство... :D

Наследство ми е, кака :D  От ведрите години. Мой си е, макар и само съм минавала покрай казармите, като изключим военното обучение. За незапознатите имахме и такива часове-задължителни и военен лагер след 10-и клас-войнишки униформи, военни формирования, обучение и изпит по стрелба, със съвсем истински оръжия-пушка "Манлихер", автомат "Калашников", а най-добрите за награда стреляхме и с "Макаров".

Ние всички си имахме Макаров - нищо че за нищо не ставахме

:shy11:

.. За незапознатите имахме и такива часове-задължителни и военен лагер след 10-и клас-войнишки униформи, военни формирования, обучение и изпит по стрелба, със съвсем истински оръжия-пушка "Манлихер", автомат "Калашников", а най-добрите за награда стреляхме и с "Макаров"...

Т.нар. НВО (начално военно обучение) си беше голяма емоция, хубаво си беше - 2 седмици сред природата. До пладне се разнасяхме по баирите, носеха ни обяд с една джипка - по две обемисти пържоли и по половинка горещ препечен селски хляб (реве ми се за такъв, ама няма - ям го само в чужбина...). После дрямка под някоя по-солидна сянка или плаж на реката - момчетата от на единия бряг, а мацките - на другия, а преминаването на реката бе забранено с оглед недопускане на допирни точки с всички последствия от това...

После 2 часа футбол, баня, вечеря, а сетне по мацките от другите училища (обикновено по 3-4 от различни училища, та се събираха към 400 човека). Съответно и нашите красавици с момчетата от другите училища, та понякога имаше и сбивания, ама инцидентни.

Т.нар. НВО (начално военно обучение) си беше голяма емоция, хубаво си беше - 2 седмици сред природата. До пладне се разнасяхме по баирите, носеха ни обяд с една джипка - по две обемисти пържоли и по половинка горещ препечен селски хляб (реве ми се за такъв, ама няма - ям го само в чужбина...). После дрямка под някоя по-солидна сянка или плаж на реката - момчетата от на единия бряг, а мацките - на другия, а преминаването на реката бе забранено с оглед недопускане на допирни точки с всички последствия от това...

После 2 часа футбол, баня, вечеря, а сетне по мацките от другите училища (обикновено по 3-4 от различни училища, та се събираха към 400 човека). Съответно и нашите красавици с момчетата от другите училища, та понякога имаше и сбивания, ама инцидентни.

вас на курорт ли са ви пратили

:ohmy:

ние и окопи копаехме, два пъти и по нощите помня ни будиха по тревога

а за обяда всеки ден си слизахме с маршова песен до казармата

:D

...ние и окопи копаехме, два пъти и по нощите помня ни будиха по тревога...

Какво ти окопи, буквално бяхме на почивка. Научиха ни да разглобяваме и сглобяваме АК-47 и това си беше, а последния ден ходихме на стрелбището да гърмим с него. Имаше 1 нощна тревога, ама някой се усети, че е уникална глупост да стоят 400 човека подредени в редица по протежението на оградата, при това обляни в силна светлина от прожекторите и да зяпаме тъмнината на метри отвън. Вероятно сме се виждали и от Луната, а при бойна ситуация врагът би ни пожънал за секунди.

Преглеждам от време на време тази тема и все си мислех да пиша и аз нещо за старото време.Като гледам се застъпили доста различни аспекти.Тези дни,като си разглеждах един от торент сайтовете за някой филм,с учудване видях един Полски сериал,който едно време беше хит-Четиримата танкисти и кучето.Помните ли го?Имаше една много умна немска овчарка,която им беше талисман.Возеше се вътре в танка,заедно с тях,по време на боевете...А сещате ли се за най-първите сериали,които излъчваха по БТ -Конят Фюри и Зеленото чудовище?Останал ми е споменът само за имената им.В единия участваше един много умен,красив кон.А другия беше криминален,но не си го спомням с подробности.

Научиха ни да разглобяваме и сглобяваме АК-47 и това си беше, а последния ден ходихме на стрелбището да гърмим с него.

И аз помня,че го разглобявахме и сглобяване.Бяха обещали че ще стреляме последния ден.Чакахме го с нетърпение,но се оказа,че „нямало патрони„ ...така и не стреляхме.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

...с учудване видях един Полски сериал,който едно време беше хит-Четиримата танкисти и кучето.Помните ли го? ...

Че как!? Той си беше култов, после по цял ден играехме на танкисти. Имаше и куче. Е, беше едно джобно помиярче на едно съседско момче, ама по-добре, отколкото без него.

http://www.youtube.com/watch?v=mJl9kQU7ISM

Ние значи сме си отстреляли и заради вас - автомат, пушка, пистолет, автомат, пушка, пистолет...

Не я помня каква беше тая пушка ама ми се откина рамото да ме рита

Ние значи сме си отстреляли и заради вас - автомат, пушка, пистолет, автомат, пушка, пистолет...

Не я помня каква беше тая пушка ама ми се откина рамото да ме рита

Манлихера беше. И ако не си прикладил добре в ямката пред рамото...  жална ти майка. Някои индивиди се пребиха до кръв. Не сме копали окопи защото бяха изкопани вече, но на полигона и ние търчахме всеки ден(на 3 км. от лагера беше). И наряди давахме, момичетата бяхме по две. Дано ми остане време да сканирам някоя снимка, с шинелите и с учебните автомати(с рязани цеви). Основно обаче ни подготвяха: момчетата за радисти, нас за санитарки. Накрая имаше изпити - по специалните предмети, обща физическа подготовка и разбира се... стрелбите. За тази цел бяха докарали един взвод от ШЗО "Плевен", да правят отцепление и си беше стреляне. Стреляне по мишена - 6 патрона с пушката, 10 с автомата(по възможност трябваше да ги пускаме единично).

Веселба.

Младите сигурно се чудят, но и летните бригади бяха голямо забавление. Вярно е, че работехме. Вярно ни плащаха жълти стотинки, но онези емоции в лагерите... тях няма как да остойностим. Беше великолепно преживяване.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

...Основно обаче ни подготвяха: момчетата за радисти, нас за санитарки. Накрая имаше изпити - по специалните предмети, обща физическа подготовка и разбира се... стрелбите. За тази цел бяха докарали един взвод от ШЗО "Плевен", да правят отцепление и си беше стреляне. Стреляне по мишена - 6 патрона с пушката, 10 с автомата(по възможност трябваше да ги пускаме единично)...

Почти като в казармата, яко са ви чанчили!

... автомат, пушка, пистолет, автомат, пушка, пистолет...

В тая редица липсват само роднината и милиционерът...  :lol6:

...Младите сигурно се чудят, но и летните бригади бяха голямо забавление. Вярно е, че работехме. Вярно ни плащаха жълти стотинки, но онези емоции в лагерите... тях няма как да остойностим. Беше великолепно преживяване.

Чудят се и се мръщят, защото не знаят за какво иде реч. Ако не вярват на нас, дето сме в по-напреднала младост, да питат тия, дето берат нарциси в Уелс, работят по кораби-фабрики из Аляска или работят на 3 места в аквапарковете на Флорида за какво се пише тук.

Що домати съм набрал, що хибридна царевица, що буркана с краставички за СССР и либри за Близкия Изток са ми горили ръцете... Ама с нищо не се заменят вечерите и почивките, лудите дискотеки, песните с китара край огъня и прочие. Ех, пуста младост...

Почти като в казармата, яко са ви чанчили!

В тая редица липсват само роднината и милиционерът...  :lol6:

така си е, яко гърбене си беше

но имаше и нещо хубаво де - там срещнах и Любовта

:shy11:

тръбача

http://www.kaldata.com/forums/topic/57401-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B1%D0%B0%D1%87%D0%B0/?hl=%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B1%D0%B0%D1%87%D0%B0

Ох! Това ми напомня за техникума. Имахме си и ние часове по НВО, но ние директно си му викахме НЛО, щото ни преподаваше един образ, полк. Дянко Рашев (лека му пръст на човека, и ме прощава, че му дрънкам кокалите), с кодово име - Дянко Лафа. И до днес не мога да разбера изветрял ли беше вече или хуморът му си беше такъв. Но... не спираше да ръси щуротии.

- Калоян направил засада на кръстоносците, неговите бойци сваляли тежките и неповратливи конете от конете с въжета и колове и там ги доубивали с чук по каската...

- Ти що не пишеш? А? Ааа, химикалка ли нямаш? Слушайте всички! Който няма химикалка, може да пише на лист...

- Показвам! Осколочно-фугасната отбранителна ръчна граната Ф1. Често наричана лимонка. Всеки може да види защо... Защото е обла като яйце...

- Тифът и холерата са бичовете на фронта. Половината от заболелите умират, а от оцелелите половината са кретени, а другата половина идиоти. И не се смейте - и аз съм боледувал от тези болести...

Ей така - всеки час. Заболяваха ни коремите да се смеем...

Ох! Това ми напомня за техникума. 

...Дянко Лафа. И до днес не мога да разбера изветрял ли беше вече или хуморът му си беше такъв.

Ти нормален военен къде си виждал ? И ние имахме един Лъжан Георгиев ама прякора му Лъжан не идваше от първото му име Лозан.

Основно обаче ни подготвяха: момчетата за радисти, нас за санитарки.

Е аз бях подготвян за радист. Що глупости изслушах от един хахав военен. То не бяха морзовия ключ е най голямото оръжие, ще объркаш някой буква ще промениш заповедта, ще ни торпедират... военни глупости и накрая от всички само мене скъсаха и ме изкара че правя саботаж.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.