Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Посвещава се на децата от 60-те, 70-те и 80-те години на 20

Featured Replies

Те белешките винаги се купуваха, печатите си бяха проблем. Продаваха се и подпечатани, но за 5 лева можеше човек да си купи много други неща...

Въй! Е га ти отличничката съм била, дето не го знаех тва... Мислех, че крайният продукт е 2 лв. :D Ама наистина за по 2 лв си ги менкаха, пък то имало тънкости...

Е, поне ми личи, че наистина не съм ги ползвала... /тук трябва ли да са срамувам/... :P

• Отговори 2k
  • Прегледи 219,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Помните ли това..? -Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето на стабилизатора. -Да поставиш игличката на грамофона точно там, където започва новото парче. -Да върнеш бурканчетата от кис

• Мен ме пращаха с такава мрежичка за пазарене:  

• Така е ,аз се раздвам за детството ,което имах,и искренно съжалявам сегашните лапета ,рястящи във века на хейтърите,всъщност те нямат детство. Ходех на кръжок по фото-дело   А това ми беше ...БА

Публикувани изображения

... Друг номер беше, от прясно подпечатана истинска бележка (все пак имаше и такива) с дупето на твърдо сварено, все още топло яйце, се сваляше тампонното мастило от оргиналният печат и се озоваваше, под формата на няколко по-бледи и умишлено поразмазани печати върху приготвените празни бланки...

Това си беше и си остана почти съвършен метод за "узаконяване" на документи.

... Ама наистина за по 2 лв си ги менкаха, пък то имало тънкости...

Е, поне ми личи, че наистина не съм ги ползвала... /тук трябва ли да са срамувам/... :P

Няма нужда да се срамуваш, спокойно! Но пък 2 лв на ония времена си бяха бая пари, докато яйца да искаш...

Тоя лимит от до 5 неизвинени си беше много гаден, защото при 1/3 отгоре поведението действително автоматично падаше с 1 единица, върви, та го оправяй сетне. И обикновено още в началото на срока се натрупваха поне 4, та до края оставащото общо 1 (или 3 х 1/3 за закъснение) се къташе като светиня.

Не че даскалите не знаеха "произхода" на повечето лекарски бележки, но обикновено си траеха, не помня да е имало случаи на разследване.

Не че даскалите не знаеха "произхода" на повечето лекарски бележки, но обикновено си траеха, не помня да е имало случаи на разследване.

Но пък имаха оправдание при евентуална проверка от инспектората - нали помните че от време навреме правеха проверки , че дори присъстваха и в часовете :D

О, за "внезапните" посещения на инспекторите се знаеше няколко седмици предварително, та обикновено нямаше никакви проблеми - часовете се "репетираха", знаеше се какви точно въпроси ще се зададат и кой ще отговаря на тях, че да се чудиш кой кого заблуждава всъщност. Че падаше и голямо чистене - ние чистехме чиновете, изпонадраскани с каквото се сетиш, а в това време чистачките жулеха прозорците и с дългите метли обираха паяжините по тавана. Училището се излъскваше като за парад, съседните - също.

А да, сетих се и за родителските срещи с присъствието на децата. То и сега ги има де, ама тогава ни караха да си го запишем в бележника в графа забележки, защото пък имахме задължението всеки ден да си показваме бележника на родителите си и да го показваме подписан в часа на класния ръководител. Та и там падаха големи изпълнения.

Е, как няма да падат, след като се търсеха и намираха всякакви решения за подписването на бележниците. На един близък приятел баща му все "се хвалеше", че синът му го подписвал по-добре от самия него...

А и тия родителски срещи си бяха откровено отчитане на дейност още тогава, когато все още имаше някакви остатъци от възрожденския дух при учителите. Дори не мога да си представя към днешна дата какво представляват тия мероприятия, надявайки се, че най-сетне са намерили индивидуалния подход, а не масовите мероприятия. 

На общите родителски срещи в нашето участие се събираше такава тълпа, че сбирката в голяма степен наподобяваше манифестация, отсъстваха май само домашните любимци, но пък те навремето се считаха за признак на еснафщина и/или превзетост - поне из провинцията.

А спомняте ли си как си правехме пръскачки от бутилки за веро, като ги дупчехме отгоре.

И солниците, с които си играехме не само в междучасията. Надписите ни бяха с имена на артисти или на момчета и момичета от училището и голям кикот ставаше, ако се уцели нечия ама много "тайна" симпатия, за която всички са наясно, естествено... :D В час си играехме и на бикове и крави и дори имаше някаква игра на въшки май, ама вече не помня - идеята беше да се свързват някакви точици, ама без да се пресичат линиите... Забравила съм... :D :D

Публикувано изображение

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

... В час си играехме и на бикове и крави ...

В това бяхме експерти, та затова в гимназията започнахме експериментално да играем с по 5 цифри, доста по-трудно е, а да не говорим за 6 цифри. Ама нали сме си умни, еле пък аз...  :whist: 

По едно време се бяхме запалили по кубчето на Рубик, ама като наредиш веднъж и след това не те влече.

Публикувано изображение

В това бяхме експерти, та затова в гимназията започнахме експериментално да играем с по 5 цифри, доста по-трудно е, а да не говорим за 6 цифри. Ама нали сме си умни, еле пък аз...  :whist:

По едно време се бяхме запалили по кубчето на Рубик, ама като наредиш веднъж и след това не те влече.

ДОкато бях в МЕИ-то си написах програма, която играе на крави и бикове и беше много добра, никой не можете да отгатне толкова бързо числото. И това май беше първата програма, която написах на PL/I :)

Тоя лимит от до 5 неизвинени си беше много гаден, защото при 1/3 отгоре поведението действително автоматично падаше с 1 единица, върви, та го оправяй сетне.

На мен и на още няколко ни намалиха поведението с 1 единица -

щото на 8 декември значи празника на училището ни и се водеше учебен ден

и ни заведоха в киното да гледаме ДЗЗД

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BA%D1%8A%D0%BC_%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0_%D0%B7%D0%B0_%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0

ми то тъпо и ний избягахме ко

тъй пишеше и в бележника ми още ми е пред очите - с червен химикал -

Намалено поведение поради бягство от ДЗЗД

На мен и на още няколко ни намалиха поведението с 1 единица -

щото на 8 декември значи празника на училището ни и се водеше учебен ден

и ни заведоха в киното да гледаме ДЗЗД

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BA%D1%8A%D0%BC_%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0_%D0%B7%D0%B0_%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0

ми то тъпо и ний избягахме ко

тъй пишеше и в бележника ми още ми е пред очите - с червен химикал -

Намалено поведение поради бягство от ДЗЗД

Ти много непослушна си била, аз нямах забележки в бележника (или поне не си спомням) :)

Ти много непослушна си била, аз нямах забележки в бележника (или поне не си спомням) :)

то и сега не слушам

:wub:

...Намалено поведение поради бягство от ДЗЗД

То това си звучи като откровена присъда! Всъщност филмът съвсем не е лишен от достойнства, но не и за зрители в ученическа възраст.

... аз нямах забележки в бележника (или поне не си спомням) :)

Моят бе почти пълен със забележки, при това предимно от учителката по биология с почти постоянно повтарящо се съдържание "Не внимава в час по биология, разсейва се и по тоя начин пречи и на околните - вземете мерки!" или нещо от тоя сорт. Мразеше ме, защото избраха мен за знаменосец на гимназията, а не сина й, който ми беше съученик, та не й обръщах внимание.

а не ви ли беше жал за птиченцата ъ

:(

а не ви ли беше жал за птиченцата ъ

:(

Въпреки това че на времето всяко момче носеше " пражда " по нашенски  :) имаше десетки пъти повече птици от колкото сега , с това модерно земеделие , предполагам :(

Помните ли 60-те, десетилетието на Бийтълс? Помните ли първия човек стъпил на луната и песента на вашата първа среща? А помните ли 80-те, с Правец 84 и първия уокмен? Сещате ли се кой беше секс-символът на вашата младост?

Незабравими спомени от отминали десетилетия.... Но какво става, ако си на 18 и не знаеш нищо за тези „славни стари времена”?

Ето начин да разбереш – с най-новото и зрелищно шоу на БНТ „Най-хубавите години от нашия живот”.

Начало: 31 декември 2013. Само по БНТ 1 или на tv.bnt.bg

Публикувано изображение

https://www.facebook.com/nai.hubavite.godini.bnt?ft[tn]=k&ft[qid]=5961375638708510323&ft[mf_story_key]=5182370969123156417&ft[ei]=AQLT6Hq8-KUGrbmZXj5L595-w-ATmYuSKSOKazeA4mDLU_0TSCtY6t7qI22CycvYyMHrx1ZQ9ybDibt9fqqngVk0VumszOm3EvdMPDproUQFBNJiBnzHUQ00ClQ5OH4VMfUVtzH2FiMcl5N5gfHJ0nFyV78IIYHzKBfN-P7ZN-c73_qsJrX6NiT0nJ3kFdVia-4LFIyFyZa0voyo1DEMW0O7Xe2Zj0rDtq6ccLavpsnTM3xcyHzgpfz7ymScDKK5ZQ6xf88AlA9iFq0xVHFJTwuMEIaLYFEeY328PxYKa8K6tebLac-1Yp7Uljp3J2COg-MfrHar5ua0HSshK46GOfAh2COEa9kQwkNGC91f3QqCjFZaTvDEXpuUKmHSkraVrwaWNqhqJQwdCq452G9f4cALzPhvZXKUIawLlqPRuKEZFJQXM9TsFugfGp9ILPqYuXqbi0GCnhV42lq3ffo5N7Vsh34GB91dEuKeEXBAd78kQ3yrLE2gEZxXaCJKHU4K_JwV8t5jgy3pIwxmXVnE-3AQvVQ9gJ1dvJlmTLIA-tdxg2LRP-qcMDuwLCd6LVqGzY-SltSrDiX-qNO14O4rzPQADsEuIM0tYx4wq9eEgK_8ZmZSF-DdiHXFe4-ES3VGSiUXXW_LJUU_6_HiwUHksrxos08mYqJ2IpJAlCpG8Pq8C5GH4A7SEqBwPALgKjn5i2OvDc3nq0xpiXP3IfNMYZz9hd_rTva9OPzbBY8YQYksd94oteLs55BTkz-pK-BKzEaxACAXYQ9iuR74t79VMALg-EeIaziCLy4T8G9Cr0AN_s9k9C_YRKf8qc0d4bu1zaRzGYir3IJd09-tLl9u_Bs_1__WvvhRCmt5rUUEnWrD2Jqqn0C76jP3MygoDDgSaTF5TsqtujrPITJ3o89hnSpnTNWbZEg33pHe_51USrAE2Y60MkbnVVz0So4on6ZHe2fGt5IpW2Wu6hhuLe9iHJEQo91TwvWU4Ijry4L83RdRLUbqARJ9BvWNup12FzVZKHX8o3zVqKCwF-SKa8YVZ7k4rH2dCrqMYJ1N6mlR2Fpye6dGEVbQOPN8_S36kaa-V6TxV6E9drssJpYoSFQ37dq-5N7snRuJJPYLbr3tDbg8M-pGWrWAUUiThBnrJTXTXB2DLbQFG4Aora8jFQ5oQn1YAtGKpZLLw7fdt6quApfq7aIS1QlDKrXY4CVWZf4HmqMMlnH3JvLIgpxcc1_aGu6XMzwnpvvxEfAXa6OsvJQRh-ugP-OWee3NJJHcktp4panllIIQH2q0hWkJdm1gaeuxiN3pO4CXFwN1hh7UG_8ITcKejF3DDlg14J0HoAHuzjkWhjCtiAQOIkG6hRXATPKjShCHEfMLqpfxzyrmyApO9g9E8njaGtFi9TuZj1syJa20fr5XqOv9dPYQ1fVItUaA4qlg9GWEZz0ocagGHI4LKY5aXxwEcQ89xRUjsvFaOoDu-IytDGCH3GVJJSn-OPS_5t_1jErXTwfDiV9uygiPLdktB5oRuk8G693ufZnA_SsbzeiyXgqDg2evneOjnS_eD5WalVUOZv5fyvH_WI4rkgFjQlJmFwAqLxDI698fNGKd6EdZ1dmES4Ebjhu5l9oTIiBBezIpRcHLiQ3vSmd8quzOqIm8FcGIm4z9OrV1Hr4kAnNgEIilumj0Tb1wL3Ff0viCY3tm8x6188Qlx8_xEA&ft[fbfeed_location]=1&__md__=1

а, помните ли как си украсявахме елхите?? нямаше гирлянди и от памук правехме с прищипване дъъъъъълги верижки ! И ......бенгалски огън и ......яко горяха като не видиш някоя "гирлянда" как поеме искрата !

а, помните ли как си украсявахме елхите?? нямаше гирлянди и от памук правехме с прищипване дъъъъъълги верижки ! И ......бенгалски огън и ......яко горяха като не видиш някоя "гирлянда" как поеме искрата !

ние си правихме гирлянди - от гланцово блокче

режеш лентички и лепиш кръгче по кръгче

те такивинка

Публикувано изображение

и тия снежинки помня че и тях правехме

Публикувано изображение

Обичах да изрязвам снежинки, но гирлянди се отказах да правя заради лепилото, с което успявах да омажа всичко наоколо и след това ме караха да го чистя.

И до ден днешен не обичам лепила!

а такива топки правехте ли -

само че нашите бяха от станиоли бял, жълт или червен - събирани от шоколади най-вече де

навиваш на един подострен молив станиола, и после с игла и конец една по една се нижеха игличките

:)

Публикувано изображение

Обичах да изрязвам снежинки, но гирлянди се отказах да правя заради лепилото, с което успявах да омажа всичко наоколо и след това ме караха да го чистя.

И до ден днешен не обичам лепила!

А на момчетата ни се падаше да правим светещите лампички увити в хартиики от бонбони навързани и запоени от многожичен телефонен кабел и захранвани от токоизправителя за влакчето.

А на момчетата ни се падаше да правим светещите лампички увити в хартиики от бонбони навързани и запоени от многожичен телефонен кабел и захранвани от токоизправителя за влакчето.

А нашите момчета освен бели, друго не успяваха да направят :)

А нашите момчета освен бели, друго не успяваха да направят :)

Пироманията е цяла наука и не може да се охарактеризира само като бели ! 40 ст.  струваха пачка с 10 кибрита и доста пиратки ставаха и гърняха под полите на "женките".

Пироманията е цяла наука и не може да се охарактеризира само като бели ! 40 ст.  струваха пачка с 10 кибрита и доста пиратки ставаха и гърняха под полите на "женките".

малиииии, ти от мъненко си дзвер :shock11:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.