Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Посвещава се на децата от 60-те, 70-те и 80-те години на 20

Featured Replies

Помните ли тези сифони?

Сякаш беше вчера...

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 219,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Помните ли това..? -Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето на стабилизатора. -Да поставиш игличката на грамофона точно там, където започва новото парче. -Да върнеш бурканчетата от кис

• Мен ме пращаха с такава мрежичка за пазарене:  

• Така е ,аз се раздвам за детството ,което имах,и искренно съжалявам сегашните лапета ,рястящи във века на хейтърите,всъщност те нямат детство. Ходех на кръжок по фото-дело   А това ми беше ...БА

Публикувани изображения

Oooo, бяло винце вътре,газирано с чирози :)

По онова време пиех само сокове и много обичах да газирам сиропите, на които баба ми беше голям майстор.

По онова време пиех само сокове и много обичах да газирам сиропите, на които баба ми беше голям майстор.

О, аз обожавах да изцедя сока от конфитюра от вишни и да си направя от него сок :)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

О, аз обожавах да изцедя сока от конфитюра от вишни и да си направя от него сок :)

Като спомена за конфитюр...изяждах по цяло бурканче, особено ако беше от вишни :shy11:

Като спомена за конфитюр...изяждах по цяло бурканче, особено ако беше от вишни :shy11:

Не само ти. А ако знаеш как обожавах палачинки с вишнево сладко.....

тез сифони вече не могат да се ползват за съжаление

едно време зареждаха бомбичките им, помня зад Съдебната палата имаше една барачка там ходех

ама сега няма такива услуги

:(

тез сифони вече не могат да се ползват за съжаление

едно време зареждаха бомбичките им, помня зад Съдебната палата имаше една барачка там ходех

ама сега няма такива услуги

:(

За жалост отдавна премахнаха тази услуга.

А когато ни водиха на екскурзия от училище и правихме разходки из планините?Беше си лукс някой да има модерното тогава радио VEF 206 и да слушаме музика на открито...Публикувано изображение

А когато ни водиха на екскурзия от училище и правихме разходки из планините?Беше си лукс някой да има модерното тогава радио VEF 206 и да слушаме музика на открито...

Аааа, на къси съм слушал разни упадъчни радиа с готина музика :)

Вярно,че най-хубавата музика я пускаха само на къси вълни.Не стига че беше с много лошо качество,но от време на време намаляваше силата на звука  и обратно!Сега се сещам,че съм си правил записи на магнетофон от радиото и дебнех,когато намали звука,да го увеличавам от потенциометъра.За може да стане после на записа с едно ниво.Но пък шума се усилваше в тези моменти още повече.

А знаете ли каква радост беше да сглобиш това :)

Публикувано изображение

Ааа, мисля че си сглобявах подобно. Мда, беше си кеф да чуеш звук от него след като го направиш

Имаше и неупадъчни - всяка събота от 14 ч радио Букурещ имаше предаване "Метроном", което слушахме без да шукнем дори. А вечер Белград пускаше рок и яки диско парчета, там за пръв път чух I Can't Stand The Rain на Eruption, да речем, беше уникално.

През седмицата от 21:25 ч слушахме на КВ радио "Свободна Европа", където "нашата приятелка Ани" ни радваше душите с най-новите сингли - всичко са записваше от край до край без оглед на качеството. 

А знаете ли каква радост беше да сглобиш това :)

Публикувано изображение

Сглобявал съм го и аз - купих си го с парите от една бригада, планина от лук обелих навремето за него.

Имаше и неупадъчни - всяка събота от 14 ч радио Букурещ имаше предаване "Метроном", което слушахме без да шукнем дори. А вечер Белград пускаше рок и яки диско парчета, там за пръв път чух I Can't Stand The Rain на Eruption, да речем, беше уникално.

През седмицата от 21:25 ч слушахме на КВ радио "Свободна Европа", където "нашата приятелка Ани" ни радваше душите с най-новите сингли - всичко са записваше от край до край без оглед на качеството. 

Сглобявал съм го и аз - купих си го с парите от една бригада, планина от лук обелих навремето за него.

Aaa, аз си записах от Свободна Европа Род Стюард, както и засякох на друга станция и записах разбира се няколко парчета на Елвис и други :)

При нас , радио Белград , Ниш , Скопие Загреб и др. блъскаха яко по вефа :) нямаше ограничение :no-no:

поздрав

http://www.dailymotion.com/video/x2cron_bijelo-dugme-tako-ti-je-mala-moja-k_music

По едно време и у нас се усетиха, та по радио "Орфей" вървеше стерео музика от 5 ч следобед. А имаше хубава музика по "Разговор с вас", "Музикална стълбица", "Пулсиращи ноти", а в сряда вървеше "Хоризонт на вълните на младостта".

Абе вярно че имаше стерео радиоапарати а нямаше радиостанции такива :)

Ей такова имах - а станции :no-no:

Публикувано изображение

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Oooo, бяло винце вътре,газирано с чирози :)

Ти не си ли бил малък за винце още ? Тия патрони бяха ала бала помня някакви празни но не помня кога сме ги ползвали. Баща ми имаше някаква дебелостенна около 50-60 см висока бутилка с манометрите и вентилите и само от нея зареждахме че и махалата се включваха гратис.А въглероден двуокис във ВМЕИ имаше бол и яко се влачеше държавната собственост за частпром.А като стана дума за конфитюри смокините бяха номер едно.

Ти не си ли бил малък за винце още ?Тия патрони бяха ала бала помня някакви празни но не помня кога сме ги ползвали. Баща ми имаше някаква дебелостенна около 50-60 см висока бутилка с манометрите и вентилите и само от нея зареждахме че и махалата се включваха гратис.А въглероден двуокис във ВМЕИ имаше бол и яко се влачеше държавната собственост за частпром.А като стана дума за конфитюри смокините бяха номер едно.

Ааа, не толкова.Имаше винце за моя милост :)

По едно време и у нас се усетиха, та по радио "Орфей" вървеше стерео музика от 5 ч следобед. А имаше хубава музика по "Разговор с вас", "Музикална стълбица", "Пулсиращи ноти", а в сряда вървеше "Хоризонт на вълните на младостта".

И в неделя "Хоризонт за вас" с Мико Петров, което беше доста продължително като времетраене и хората се поздравяваха по него... Беше ми любимо, защото нямаше новини, приказки и излишнотии, а само хубава и "модерна" музика... :D

• 1 месец по-късно...

Публикувано изображение

Сега се проверих как съм с очите. Тоя вестник го чета на 95% без имената само на някои другари.

Другаря Чаушеску къде са го забравили да го поканят само се чудя. Те си бяха тримцата като братчета.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

А като почина Брежнев и беше неучебен ден, спуснаха черно знаме, сложиха му снимката във фоайето и минавахме един по един да слагаме китки.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.