Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи Част 1

Featured Replies

Здравейте, аз съм Теди, но се подвизавам под никнайма hercoginqta от около 10 години ( след като прочетох "Цената на Рая" разбира се)- да ме извини Тhe Duchess. Харесвам остроумни словестни престрелки и интелигентни, красиви и властни мъже ---Обожавам Джудит Макнот- изчела съм и препрочела всичко, други любими са ми Сюзън Джонсън, Катрин Каултър, Сандра Браун- не толкова кървавите.. и мнмн др

За мен любовните романи са "успокоителното", без което не мога в нашата груба реалност. Много години се борих с :

---упреците, че в четене на такава"нискостойностна литература" си губя времето, вместо да обърна внимание на "високата"

---- изказвания от сорта "само тийнейджърки четат люовни романи-трябва да си го надживяла"

-----70 годишни бабички по сергии и библиотеки и т. н

мисля, че най-накрая си намерих мястото - тук - вече не съм сама - надявам се да получа вашата подкрепа и заглавия на интересни книжки, само кажете с какво мога аз да помагам...

• Отговори 8,4k
  • Прегледи 1,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Категорично - НЕ! Като я искаш - можеш да си я закупиш било от книжарниците, било чрез директна поръчка! При положение, че този форум вдъхнови собственичките на издателството да я преведат и пусна

• Ясно,разбрах че тук няма да стане,ама аз ще си я намеря някъде,все някой ще я сканира!!! А мислех че тук всичко има ,и се изпълняват заявките

• От Розмари съм чела "Игра на любов" и "Среднощна красавица" - и двете ми харесаха. Вчера си изтеглих и останалите 6 нейни книжки, и, напук на всеобщото мнение, че били гадни, мисля да ги прочета вси

Публикувани изображения

Здравейте, аз съм Теди, но се подвизавам под никнайма hercoginqta от около 10 години ( след като прочетох "Цената на Рая" разбира се)- да ме извини Тhe Duchess. Харесвам остроумни словестни престрелки и интелигентни, красиви и властни мъже ---Обожавам Джудит Макнот- изчела съм и препрочела всичко, други любими са ми Сюзън Джонсън, Катрин Каултър, Сандра Браун- не толкова кървавите.. и мнмн др

За мен любовните романи са "успокоителното", без което не мога в нашата груба реалност. Много години се борих с :

---упреците, че в четене на такава"нискостойностна литература" си губя времето, вместо да обърна внимание на "високата"

---- изказвания от сорта "само тийнейджърки четат люовни романи-трябва да си го надживяла"

-----70 годишни бабички по сергии и библиотеки и т. н

мисля, че най-накрая си намерих мястото - тук - вече не съм сама - надявам се да получа вашата подкрепа и заглавия на интересни книжки, само кажете с какво мога аз да помагам...

Здравей и добре дошла, радвам се че намери мястото си в нашата малка дружинка.

Това за "успокоителното" си го казала страхотно, не мога да не се съглася с теб!

А относно заглавията на книжките, тъй като трудно ще уцелим какво точно не си чела, за да помогнем, дай някаква насока какво ти се чете или пък питай за непознат за теб автор, може да се каже че всяка от нас е компетентна в дадена област от жанра и ще можем да помогнем!

peppinka от последния ти коментар лъха и моята мъка по толкова непреведени книги от любими автори, да не коментирам пък авторите които у нас не сме и ги чували, и да ти кажа спасението го виждам в два варианта - или ще се появи едно издателство, което да задоволява нуждата ни от такава литература - или всеки се спасява самостоялно, демек научаваш английския и се абонираш за книжки от Amazon.com, колко лесно звучи на думи, ама ...

Hi

Първо на кратко ще разкажа как се запознах с любовните романи и ще помоля за малко помощ ;)

Започнах да чета „Докосването на нощта”- Карън Рафърти като си мислех, че е фентъзи роман. Резюмето по никакав начин не намекваше,че ще има романтика, а корицата не я видях, защото си изтеглих книжката от нета... и така се запознах наскоро с този жанр.

Успях да прочета още две книжки:

„Брак за една година” на Вирджиния Хенли

„Пантерата и перлата” на Дорийн О. Малек

и се запалих,много.

И сега моля ако някой може да ми предложи роман чието действие се развива в някоя арабска или друга екзотична страна ще съм му страшно благодарна.

Hi

Първо на кратко ще разкажа как се запознах с любовните романи и ще помоля за малко помощ :)

Започнах да чета „Докосването на нощта”- Карън Рафърти като си мислех, че е фентъзи роман. Резюмето по никакав начин не намекваше,че ще има романтика, а корицата не я видях, защото си изтеглих книжката от нета... и така се запознах наскоро с този жанр.

Успях да прочета още две книжки:

„Брак за една година” на Вирджиния Хенли

„Пантерата и перлата” на Дорийн О. Малек

и се запалих,много.

И сега моля ако някой може да ми предложи роман чието действие се развива в някоя арабска или друга екзотична страна ще съм му страшно благодарна.

Здравей, книги с такъв сюжет за които се сещам

"Ариел" - Илейн Кофман

"Песента на пустинята", ама още не е сканирана, но скоро, поета е

"Сребърният ангел"и "Пленница" - Джоана Линдзи, за тези съм сигурна, но тези сюжети не са ми силата мисля че Ralna и lunichkata_90 ще ти помогнат много повече, и двете са фенки!

Привет и от мен на новодошлите :wors: Много се радвам,че ставаме все повече..цяла мафия любовникарки :P

hercoginiqta няма защо да се извиняваш :wors: всеки има право да се пише както желае .. Добре дошла :)

Аха,добре сте ни дошли.Отблизо и далеч,хубаво е да сме повече,а и май вече сме мнозинство. :)

Здравей и добре дошла, радвам се че намери мястото си в нашата малка дружинка.

Това за "успокоителното" си го казала страхотно, не мога да не се съглася с теб!

А относно заглавията на книжките, тъй като трудно ще уцелим какво точно не си чела, за да помогнем, дай някаква насока какво ти се чете или пък питай за непознат за теб автор, може да се каже че всяка от нас е компетентна в дадена област от жанра и ще можем да помогнем!

peppinka от последния ти коментар лъха и моята мъка по толкова непреведени книги от любими автори, да не коментирам пък авторите които у нас не сме и ги чували, и да ти кажа спасението го виждам в два варианта - или ще се появи едно издателство, което да задоволява нуждата ни от такава литература - или всеки се спасява самостоялно, демек научаваш английския и се абонираш за книжки от Amazon.com, колко лесно звучи на думи, ама ...

То и аз за тях мисля(за неизвестните още).Иначе за известните ни автори като че ли съм се попримирила.Нали все пак издават нещо.Но скоро рових в чужди сайтове и свят ми се зави.Оказа,че на ЗАПАД има много известни и успешни автори за които тук няма и да чуем.Много е подтискащо!

Редактирано от peppinka (преглед на промените)

Аха,добре сте ни дошли.Отблизо и далеч,хубаво е да сме повече,а и май вече сме мнозинство. :wors:

То и аз за тях мисля(за неизвестните още).Иначе за известните ни автори като че ли съм се попримирила.Нали все пак издават нещо.Но скоро рових в чужди сайтове и свят ми се зави.Оказа,че на ЗАПАД има много известни и успешни автори за които тук няма и да чуем.Много е подтискащо!

Така е и аз какви хубави книги съм намирала в чужди сайтове и само си мечтая, мечтая... и в България да се преведат sad.gif . Човек ще каже че сме на друга планета и само най-най известните книги се превеждат у нас евентуално ако имат големи фенове. :)

ПС: Здравейте на всички нови попълнения!

Редактирано от djeni_993 (преглед на промените)

моля да ми помогните не мога да свалям някои книги на нора робъртс кажете ми коя програма да си сваля дидката

Момичета, не знам дали да плача или да се радвам...ровя си се из любовните форуми по света, и на какво попаднах - Джули Гарууд подновява кариерата си в областта на историческите любовни романи

... Those who have read my books know I'm an incurable romantic and have always loved writing about weddings. They give the promise of happily-ever-after and are terrific backdrops for adventure and drama. My next series will be devoted to brides, each book titled for a month of the year. The first will be called JANUARY BRIDE. There are many secondary characters from past stories who deserve happy endings, so some of the heroes and heroines in these new tales may be familiar. All of them I hope will be memorable. Look for the first book in the series to appear in 2010.

Вие представяте ли си - 12 книги, дванайсет и разбира се, ние нищо няма да видим от тях!

И момичета нещо друго, доста от вас знаят че се ровя като луда из руските форуми и най -накрая се докопах до английски такъв, и първоначалната ми радост беше изместена от страхотно огорчение, направо се почувствах като някакво изкопаемо, прави са хората че сме 100 години назад от запада, до този момент съм прегледала половината теми и дискусии, и почти не срещам познати имена сред авторките които обсъждат, за да съм честна видях три познати, Джулито Гарууд, Джоана и Кристина Дод и всички останали абсолютни неизвестни. Явно днес е ден за оплакване на тази тематика - направо ми иде да се разплача!

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Освен споменатите от Петето ми идват на ум и "Шейх", "Екстаз в пустинята" и "Пиратът принц" на Кони Мейсън, "Неверница в сарая" на Патриша Грасо. От тези съм чела само "Шейх" и не е никак лоша. А иначе в "Пленница на вятъра" (Кит Гарланд) и "Укротяване на Шарлота"(Линда Леъл Милър) също голяма част от действието се развива в екзотични страни. Последните две книги горещо ги препоръчвам, страхотни са! cool.gif

П.С. Сещам се и за "Грехопадение" на Сюзън Джонсън (поне доколкото си спомням имаше в действието пътуване в някаква пустиня), но не съм сигурна дали е удачно да я препоръчвам. Ако ще четеш за пръв път книга на авторката, по-добре започни с "Любов извън закона", за да придобиеш приятни впечатления. Че прочетеш ли преди това "Грехопадение "(както беше с мен преди време), може да се откажеш от книгите й. cool.gif

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Освен споменатите от Петето ми идват на ум и "Шейх", "Екстаз в пустинята" и "Пиратът принц" на Кони Мейсън, "Неверница в сарая" на Патриша Грасо. От тези съм чела само "Шейх" и не е никак лоша. А иначе в "Пленница на вятъра" (Кит Гарланд) и "Укротяване на Шарлота"(Линда Леъл Милър) също голяма част от действието се развива в екзотични страни. Последните две книги горещо ги препоръчвам, страхотни са! cool.gif

П.С. Сещам се и за "Грехопадение" на Сюзън Джонсън (поне доколкото си спомням имаше в действието пътуване в някаква пустиня), но не съм сигурна дали е удачно да я препоръчвам. Ако ще четеш за пръв път книга на авторката, по-добре започни с "Любов извън закона", за да придобиеш приятни впечатления. Че прочетеш ли преди това "Грехопадение "(както беше с мен преди време), може да се откажеш от книгите й. cool.gif

Мерси

Ще проверя дали ги има качени из нета.

Много ми харесва тази тематика,пустиня,шейхове...

Нищо не съм чела на Сюзан Джонсън,всъщност до сега съм прочела само 3 любовни романи, което си е пропуск и трябва да променя това,защото книгите са страшно емоционлни,завладяващи и те карат да мечтаеш.

Благодаря за съвета за "Любов извън закона". Вие доста мнения сте писали за тази авторка и стила и на писане.

• Автор

Момичета, забелязахте ли, че има нова книга на Кони Мейсън? "Честта на рицаря"

Англия, началото на XV век.

Той е чудо, изпратено от Бога. Така възрастният и болен съпруг на Мария нарича мистериозния рицар, проснат в безсъзнание пред вратата им. Той е мечтата на всяка девица, голото му тяло е шедьовър от бронзова плът и гъвкави мускули.

Но Мария не е девица, която да припада пред всеки красив непознат. Тя е съпруга, която скоро ще остане вдовица и макар че действията, които умиращият й съпруг я кара да предприеме, може да й дадат наследник, те ще я вкарат и в ужасно изкушение...

Когато отваря очи и вижда златокосата жена до леглото си, Фалкън я помисля за ангел. Скоро, заедно със силите му, расте и желанието му да й покаже късче от рая. Той може да не помни миналото, но усеща, че прекрасно знае как да даде наслада на една жена.

Ала не подозира, че страстта наистина ще го отведе в рая, но и ще изложи на риск рицарската му чест...

Чесно да си кажа, аз съм голяма почитателка на Конито, ама тоя сюжет нещо не ми допада, направо си ми намирисва на... и аз незнам на какво, ама май няма да си я купувам, все пак ако някоя от вас я вземе и я прочете, да драсне едно мнение, може пък да е интересна.

post-42937-1248341208_thumb.jpg

Мерси

Ще проверя дали ги има качени из нета.

Много ми харесва тази тематика,пустиня,шейхове...

Нищо не съм чела на Сюзан Джонсън,всъщност до сега съм прочела само 3 любовни романи, което си е пропуск и трябва да променя това,защото книгите са страшно емоционлни,завладяващи и те карат да мечтаеш.

Благодаря за съвета за "Любов извън закона". Вие доста мнения сте писали за тази авторка и стила и на писане.

За нищо. :speak:

Колкото до книжките, всички освен "Грехопадение" и "Песента на пустинята" ги има сканирани и качени. Може да си ги дръпнеш от тук. И приятно четене!

П.С. Да, доста сме коментирали стила на Сюзън Джонсън. Авторката определено пише добре, но на моменти сексуалния заряд е в повечко.

Да ви кажа аз съм в Англия и сам разглеждала романите втора употреба и не успях да видя никоя позната авторка. Бях малко разочарована, но реших да пробвам някоя и си купих една книжка но по-нататък ще я почна че има други в списака ми засега. Обаче ако някой се интересува от нещо на английски и ако мога да го намеря с удоворствие ще сканирам, нищо че не сам добра. Само да редактирам Шърли на Шарлот Бронте защото си е цяло престъпление за мен да я нямаме никаде.

Видях че Лейди Сюзън я има на тхт но не можах да намеря торента ако може някой да ми драсне линка, защото след Джоана Линзи следва да прочета всичко което намеря на Джейн Остин. :)

Не мога да свалям от 4сторминг-а, а там има няколко книжки на Джейн Ан Кренц и Катрин Стоун. Моля ви да качите тези книги и в акаунт тракера.

• Автор
Да ви кажа аз съм в Англия и сам разглеждала романите втора употреба и не успях да видя никоя позната авторка. Бях малко разочарована, но реших да пробвам някоя и си купих една книжка но по-нататък ще я почна че има други в списака ми засега. Обаче ако някой се интересува от нещо на английски и ако мога да го намеря с удоворствие ще сканирам, нищо че не сам добра. Само да редактирам Шърли на Шарлот Бронте защото си е цяло престъпление за мен да я нямаме никаде.

Видях че Лейди Сюзън я има на тхт но не можах да намеря торента ако може някой да ми драсне линка, защото след Джоана Линзи следва да прочета всичко което намеря на Джейн Остин. :)

И аз така, ама в Шотландия, по карбута гледах, за някоя позната авторка, има и едни магазини, името им беше някво сърце, дето са дарени дрехи, киги и т.н. за благотворителност и няма нито Джоана, нито Джули, абе никой. Единствено успях да намеря една книга на Джоана, от Шотландските й трилогии, в Шотландия, 99% от историческите книги които се продава са за шотландци, и 99% от съвременните са я за някой милионер, я за някой милярдер. Общо взето тематиката е една и съща. Ама от Амазон, си накупих хубави книжки, 1пи беше цената на книгата и 3 паунда за доставката. :P

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

момичета като споменахте неиздавани автори някой чел ли е нещо от стефъни лорънс и може ли да сподели впечатления, че налетях на една поредица тук.Блг предварително.

привет;искам да попитам нещо.някои тук освен да сканира книги,продава ли защото и аз като вас си умирам за романи,колекционирам.и искам да си закупиа.а понеже сум в гърциа ми е трудно сканирането,как да кажа по4ти невъжможно.и искам много да си закупя поне 20-30 книги да се заредя. cool.gif

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Мила, аз сканирам цялата колекция на Джейн Остин. Ето линк за PDF на "Лейди Сюзън", но не си спомням TXT-файла да е качван на отделен торент. :)

http://account-co.net/torrents-details.php?id=1513

привет;искам да попитам нещо.някои тук освен да сканира книги,продава ли защото и аз като вас си умирам за романи,колекционирам.и искам да си закупиа.а понеже сум в гърциа ми е трудно сканирането,как да кажа по4ти невъжможно.и искам много да си закупя поне 20-30 книги да се заредя. cool.gif

От време на време се появяват и продажби. Преди няколко дни пуснах списък, публикувала съм го и в тази тема: http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...p;#entry1463779

Ако харесаш нещо, се обаждаш на телефона, защото аз съм само посредник, а не продавача. :speak:

П.С. Упс, забравих най-важното:

Луиз Кларк - Опасни желания

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

И аз така, ама в Шотландия, по карбута гледах, за някоя позната авторка, има и едни магазини, името им беше някво сърце, дето са дарени дрехи, киги и т.н. за благотворителност и няма нито Джоана, нито Джули, абе никой. Единствено успях да намеря една книга на Джоана, от Шотландските й трилогии, в Шотландия, 99% от историческите книги които се продава са за шотландци, и 99% от съвременните са я за някой милионер, я за някой милярдер. Общо взето тематиката е една и съща. Ама от Амазон, си накупих хубави книжки, 1пи беше цената на книгата и 3 паунда за доставката. :inlove1:

Да ама ми казаха да внимавам с Амазон ако плащаш с карта защото не е много сигурно и после ти дарпат пари. При мен се намират много романи ама сега още не съм наваксала с тези кадето са сканирани от момичетата във форума и не купувам много, обаче са много евтини втора ръка по 50 пи са.

момичета като споменахте неиздавани автори някой чел ли е нещо от стефъни лорънс и може ли да сподели впечатления, че налетях на една поредица тук.Блг предварително.

Преди време прочетох една нейна книга "THE TASTE OF INNOCENCE" не се сещам много за нея (определено не е сред моите "книги за препрочитане") помня само че до средата книгата ми беше много скучна че чак си мислех да я зарежа (че то всякаш на всяка втора страница действията се повтаряха) но уви тя беше единствена вкъщи и така я прочетох цялата и може да се каже че втората половинка беше съвсем малко по свежа... Не бих искала да ти повлиая отрицателно, все пак всеки има различен вкус но тази книга не ме изкефи изобщо и затова не си и купих втората й издадена у нас книга :P

Но виж ако попаднеш на книги на Sabrina Jeffries и Julia Quinn изобщо не се замисляй и ги подхващай (спомням си че някой беше оприличал стила на Джулия Куин с този на Джейн Остин ;) )

...

Но виж ако попаднеш на книги на Sabrina Jeffries и Julia Quinn изобщо не се замисляй и ги подхващай (спомням си че някой беше оприличал стила на Джулия Куин с този на Джейн Остин ;) )

Ааааа, е сега, просто наистина ми подпали чивиите ohmy.gif Като ловджийско куче съм, щом чуя Джейн Остин. Определено ще падне търсене на книги на Джулия Куин. Чела ли си нещо нейно? Би ли препоръчала някой неин роман :P

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.