Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Не, задължително ще издам книга Публикувано изображение . Къде съм ти дал и най-малък намек, че съм имал астрални пътувания?

Останах с такова впечатление, защото ти написа:

"дали да не издам книга „10 години живот на Слънцето” или някакъв там пътепис за пътуванията ми из слънчевата система."

Или си го написал просто за да предизвикаш читателския интерес, а всъщност не си пътувал из слънчевата систева? Публикувано изображение:help:

А ти на колко години си - приблизително? Публикувано изображение

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

Абе, защо ме караш да пиша мнения дето ще ги пратят в кошчето? Приблизително малко над 33°. Ще взема да издам книжка и за това. Публикувано изображение

Абе, защо ме караш да пиша мнения дето ще ги пратят в кошчето? Приблизително малко над 33°. Ще взема да издам книжка и за това. Публикувано изображение

Ми, щом трябва, да пращат в кошчето. Публикувано изображение

Това 33 градуса ли ще рече? Публикувано изображение Ако не е 33 градуса, а са годините ти и ако не си излъгал, значи ти познах годините още когато дойдох за пръв път в този форум. Ти ми "изглеждаш" като някой, който е на около 35 години.

Значи, няма да кажеш за слънцето и съществата му? Публикувано изображение Добре, като напишеш книгата пиши да си я купим. ;)

Значи, няма да кажеш за слънцето и съществата му?

То и на Земята има такива същества - слънчеви хора ги наричат. Публикувано изображение

Ми, щом трябва, да пращат в кошчето. Публикувано изображение

Това 33 градуса ли ще рече? Публикувано изображение Ако не е 33 градуса, а са годините ти и ако не си излъгал, значи ти познах годините още когато дойдох за пръв път в този форум. Ти ми "изглеждаш" като някой, който е на около 35 години.

Значи, няма да кажеш за слънцето и съществата му? Публикувано изображение Добре, като напишеш книгата пиши да си я купим. :)

Тук някой си търси нещо,дето трудно се свързва с религията и мистиката.Интересно ми е ,дали ще сподели след това резултата,ако успее да го намери.Може и книга да напишеш.Пиши ,да си я купим.

А ако искаш да четеш за същества живеещи на слънца,прочети "Една одисея в космоса през 2001" на Артър Кларк./Можеш да прочетеш края на книгата само, ако те мързи/ :)

Абе ,пич!Кви са тия глупости дето ги пишеш!???Ако трябва да има място където да живее Бог,не мислиш ли че едиственото подходящо е слънцето?

Та това са интересни интрпретации дето ги е прикзвал Дънов,много ми харесват .И фокусите с цветните лъчи са страхотни. ;)

Ти как не умираш от факта че живееш на земята.От тяхна гледна точка тук е смъртоносен студ,може би.аА е възможно и да са същества от чиста енергия,които не се интересуват от температурите? :)

:clap::yanim::huh:

:clap::yanim::friends1:

Нямах време вчера да потвърдя мнението на Ангел. Да, докато изучаваме Вселената само със законите на материята нищо няма да научим. Само комети и планети. Време е да пречупим времето и пространството и да включим в играта и съзнанието поне. Публикувано изображение

Редактирано от mimito53 (преглед на промените)

:wors::wors::help wanted3:

Някъде четох, че именно тези слънчеви същества, чист дух само, създавали светлината. Също като човека, който произвежда и отделя топлина при своите жизнени процеси, извършващи се в тялото му от материя.

Някъде четох, че именно тези слънчеви същества, чист дух само, създавали светлината. Също като човека, който произвежда и отделя топлина при своите жизнени процеси, извършващи се в тялото му от материя.

Точно така мися и аз. :bye1:

Учителят Петър Дънов

И какво е завършил като образУвание Дънов? Масонски науки ли? Или зидаро-Мазачески номера?

И на какво учи въпросния зидаро-мазач? На комунизъм ли?

Щото той го докара в БълГАРИЯ :)

И какво е завършил като образУвание Дънов? Масонски науки ли? Или зидаро-Мазачески номера?

И на какво учи въпросния зидаро-мазач? На комунизъм ли?

Щото той го докара в БълГАРИЯ :)

Свещенни глупости и заблуждения. Затова ли братството е гонено от комунистите 50г и все още. Питай да ти кажа, ама си много малък да знаеш ,а вярваш на поповете дето докараха християнството до тоя хал.

Публикувано изображение Ето - питам. Масон ли е бил Дънов? С кого е бил "съученик" докато е учел в хамериките? Каква е връзката му с свидетелите на рязанопластелинковата йехова и мормоните? Кой е плащал обучението му в хамериката?

Мога да те залея с въпроси, чийто отговори или не знаеш, или не ти отърват.

А иначе за поповете - ами съгласен съм с теб.

Публикувано изображение Ето - питам. Масон ли е бил Дънов? С кого е бил "съученик" докато е учел в хамериките? Каква е връзката му с свидетелите на рязанопластелинковата йехова и мормоните? Кой е плащал обучението му в хамериката?

Докато се ровиш в сламата да търсиш игла никога няма да разбереш идеите на Учението. Вземи беседите и чети, стига си дрънкал глупости, губиш си времето.

Докато се ровиш в сламата да търсиш игла никога няма да разбереш идеите на Учението. Вземи беседите и чети, стига си дрънкал глупости, губиш си времето.

Но идеите на учението са копирани от думите на Христос, беседите му за силата на мисълта са мнооого древни. Не го обвинявам, де. Все някой трябва да разпространява знанието. Той е взел оттук оттам и е водил беседи.

Така си мислиш ти.

Мислиш, че той е получил уникален опит и се е добрал до уникални знания, до които никой друг преди това не е имал достъп или поне не ги е описвал никъде ли? :rolleyes:

Масоните масони ли са? А колкото до комунизма: той беше неизбежен. Развитието е циклично, централизираното и децентрализирано управление са сменят. В бъдеще отново ще преживеем и монархията и комунизма, само че във форма, която ще съответства на достигнатото от хората ниво на съзнание. Не можеш да прескочиш от една форма на управление (примерно централизирана) в по-висшия аналог на тази форма, намираща се върху по-висока извивка на спиралата, ако не минеш и през останалите форми на управление. Това е закон в Космоса. Може да се задържиш в тези форми 5, 50, 100, 1000 или повече години, но трябва да ги преминеш.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Не е бил масон.

Съученик е бил с други единадесет ученици.

Сам се е издържал с работа.

Няма пряка връзка с Йехова, само опосредствена, като всички нас.

Няма сведения да е имал отношения с мормоните.

Масоните масони ли са? А колкото до комунизма: той беше неизбежен. Развитието е циклично, централизираното и децентрализирано управление са сменят. В бъдеще отново ще преживеем и монархията и комунизма, само че във форма, която ще съответства на достигнатото от хората ниво на съзнание. Не можеш да прескочиш от една форма на управление (примерно централизирана) в по-висшия аналог на тази форма, намираща се върху по-висока извивка на спиралата, ако не минеш и през останалите форми на управление. Това е закон в Космоса. Може да се задържиш в тези форми 5, 50, 100, 1000 или повече години, но трябва да ги преминеш.

Точно така всичко е развитие и то в спираловидна форма. Всяко ново е по-усъвършенствано старо.

"Йехо-ва" всъщност е поевропейчено название на "яху"(yhvh, тъй като евреите, като семити, нямат произнушение за гласни, тъй като гласните дават СЛЪНЧЕВИЯ КУЛТ, а съгласните-лунния, примерно в 'ОМ', A-Brahma, U-Vishnu, a M-Shiva, AU=О-дава Слънчевия култ, а М- лунният) не Бог, царю, а личното местоимение 'аз съм'. "Аз съм' е фалшивото его, най-фината материя, асоциирана с архетипа "Овен", но и- 'Козел и Скорпи". За това теьи 3 архетипа са архетипите на семитите, тъй като са архетип на Шива(ЙеШуа).

Арабската версия е "ал 'аху".

Всъщност "я ху"(аз съм) иде от сансктитското 'а(х)ам' (немски "Ich bin"). 'Х'-то в санскристкото е нямо(както в германските и латинските езици, като арйански), за това се произнася дълго "ААм", откъдето иде и английското "I am".

В латинския и еллинския "аз съм" е пак навлязло от санскрит през персийския(фарси, който е дал диалект -арамейски, на който е говорил йеШива от Назарет).

"его сум". Персийсците са произнасяли 'с' вместо 'х', както за река хИнд са я наричали "С-Инд". А 'г'-то е 'х', така както при грузинци и руснаци 'г' и 'х' е взаимно-заменяемо. Примерно: "Гитлер" на руски а грузинците(кавкаците) 'хък'-ат на 'г'... това са го внедрили ашкеназитата от Хазария, като са мигриралив Европа. Типичен пример е холандския, където 'г' се произнася грачещо 'х'.

Така, че: римо-елинското 'его сум'(аз съм) е всъщност произлязло през санскритското 'ахам' като е минало през фарси и малоазиатските диалекти докато стигне до Европа, като "ехоум"(ехум). Което е 'ахам' или 'яху'.

На славянските езици "Аз съм" или "Я сум"(яум), (тъй като, както разбрахме, нямото санскритско 'х' е преминало в 'с' през фарси) или просто "Я".

За фалшивото его ахам(яху) е важно числото '1'(на Овенът) с девиз 'аз съм' в семитските езици. Иври- "Ахат", примерно

..както казах, ТОВА Е ФАЛШИВОТО ЕГО-НАЙ-ФИНАТА МАТЕРИЯ. За никакъв 'Бог' не иде реч.

--------

Отвъд егото е атма(нематерилана душа), от тук гръцкото 'а-том', неделим.

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Не е бил масон.

Съученик е бил с други единадесет ученици.

Сам се е издържал с работа.

Няма пряка връзка с Йехова, само опосредствена, като всички нас.

Няма сведения да е имал отношения с мормоните.

Тъй, тъй... Така се отрича - като комуноид на разпит... :ph34r:

Тъй, тъй... Така се отрича - като комуноид на разпит... :go ahead:

Може би, уважаеми, имате някакви сведения, които противоречат на гореизложеното от мен?

Може би, уважаеми, имате някакви сведения, които противоречат на гореизложеното от мен?

....на талянски 'аз съм масон' звучи така: 'соно масоно', а на френски- 'мезон руж' е 'масон риж' Публикувано изображение

....на талянски 'аз съм масон' звучи така: 'соно масоно', а на френски- 'мезон руж' е 'масон риж' Публикувано изображение

Категорично и отговорно твърдя, че Петър Дънов не е бил масон.

Категорично и отговорно твърдя, че Петър Дънов не е бил масон.

Аз пък категорично и отговорно твърдя, че не само е бил масон, но не е бил и от висок ранг. Категорично и отговорно твърдя също, че е изопачил и откраднал (представил като свои) повечето от ученията си, че е разбирал от музика не повече отколкото "свиня от кладенчева вода" (въпреки, че не може да му се отрече че не е понасял пошлостта в тогавашната "поп" музика), и че е "измъчвал" цигулката си по всевъзможни начини. Категорично и отговорно твърдя също, че неговите последователи подлудиха с фантасмагории Людмила Живкова и са непреки виновници за нейната смърт (твърдение на Иван Славков с което съм напълно съгласен).

Мога да продължа със списъка, но с радиоточка не се спори.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.