Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

преди 1 час, ExaFlop написа:

Тъй, като не се спазват мерките за безопасТност...

И мерките за безопасност едва ли ще помогнат.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

• 1 месец по-късно...

Някои искат аз да ги направя съвършени, аз да им дам наготово знания, да ги направя разумни. Не, такова учение няма. Учението, което проповядвам, е Учение на Любов, на постоянство, на самоотричане и т.н. Ще учите сами всички предмети, ще учите българска литература и друго. Казвате, че българските писатели са глупави. Ако ви обясня какво е писал Пенчо Славейков например, ще видите, че той стои много по-високо от вас, но ако дойде тук, бихте го оставили вънка. Вие не четете и м...ислите, че като вземете една моя беседа и я прочетете, ще запомните някоя мисъл, която често да повтаряте. Не, това не е ваше, това е възпроизвеждане на грамофон. Вие трябва да пеете и да свирите, т.е. това, което ви давам, трябва да влезе в мозъците ви, да се превърне на мисъл и чувство, за да влезе в Божествения свят и да даде плод. Това е Учението, което Христос е проповядвал. Той и сега помага в това Училище.

Учителя

http://www.beinsadouno.com/old/lectures.php?id=193

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Бог въобще липсва поради несъществуване и какво следва от това?   Отговарям - разни неадекватници се занимават с глупости и с безсмислици.

преди 3 часа, attj написа:

Бог въобще липсва поради несъществуване и какво следва от това?   Отговарям - разни неадекватници се занимават с глупости и с безсмислици.

Самият факт , че всички говорят за него вече означава , че Него го има . Но само като идея , като мисъл , фантазия , измислица в главите на хората...служеща да запълва празнините на незнанието . Така функционира човешката психика . Бог е необходим ! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Добре казано -да запълва празнините на незнанието. Обаче празноглавецът не знае дали му е празна главата.И защо точно Дънов да му я пълни с още глупости и безсмислици?

В Духа на Истината

Аз съм минал през всички области на живота, от най-ниските до най-високите. Научих всичко, каквото животът може да даде. Разбрах човека във всичките му прояви.

Аз съм минал през всички тайни на живота и затова сега не живея нито в живота ,нито в смъртта. Аз съществувам в Духа на Истината.

Из „В храма на Учителя“ Том 1

Тайната на Моя живот

С туй, което Аз зная, бих ви използувал всички, бих направил всички да Ми слугувате, но Аз нямаше да бъда това, което съм сега. Аз не търся щастие от хората, защото Аз познавам Бога. Аз го познавам като Абсолютна Любов, като Абсолютна Мъдрост, като Абсолютна Истина, като Абсолютна Правда, като Абсолютна Доброта и зная, че в момента, когато наруша една Негова малка заповед, знаете ли какво ще бъде? Това е да се отчуждиш от Бога. Няма по-велико страдание от това да се отчуждиш от Бога.

Когато познах Абсолютната Любов в Себе Си, тогава Аз познах Неизречения и Неизменния. И тогава бях въведен в необятната Мъдрост на Единния и Всевечния. Това е цялата тайна на Моя живот.

Божествената реторта

Мнозина се оплакват, че съм ги смъкнал надолу. Най-първо Истината смъква долу. Слънцето като пекне, не смъква ли надолу снега? Аз не смичам* никого, законът е такъв. Аз съм минал през тия фази на смичане. Вие минавали ли сте девет пъти през Божествената реторта? Писанието казва: седем пъти. Но знаете ли какво нещо е да минете девет пъти през Божествената реторта?

Аз съм минал седем велики космически страдания на Моята душа и през две фази на Духа. Всемогъща и безусловна е Божествената реторта. В нея няма пощада, но тя е най-дълбокото милосърдие. През тази Божествена реторта Аз минах, за да се родя във Вечността на Истината.

*смичам-свалям

Изкуството да слушам

Няма по-хубаво нещо от това да знаеш как да слушаш. Някой път когато искам да си почина, прави ми голяма приятност да отивам в училището при малките деца, тия на около 5-6 години, да не ги заставям да слушат от Мене, а Аз да ги слушам- виждам какви философски въпроси разрешават тия деца пред Мене. Трябва да се научим да слушаме.

Аз съм учил изкуството да слушам и този свят , и духовния свят. Слушал съм предълго. Когато си направих равносметка, се оказа, че съм се учил да слушам три милиона години. Но и до днес има Божествени неща, които знам и не съм изразил на земята. Запазил съм ги за Новата раса.

Ако Господ изчезне

Ако Господ изчезне, и Аз ще изчезна, защото Аз съм едно отражение.

Ако Господ изчезне, и Аз ще изчезна. Това означава, че Битието ще се разпадне, понеже вече няма необходимост от Божия Глас.

Аз полагам ръцете Си

Аз турям ръката Си и дойде Животът.

Аз полагам ръцете Си и благият Дух на Живота потича. Това е изкуството на невидимия свят, това е изкуството на Духа.

Темата все повече прилича на обсебена от сектантите на Дънов.   Тя всъщност си е тяхна.   Армия шизофреници следват учител-шизофреник.   Пожелавам им здраве, щастие и късмет- дано ги намерят.    Това обаче едва ли ще се случи в бялото братство.    

Мистерията на Светата Троица

Аз казвам, че Бог е Любов, вярвам в Господа и познавам едно Учение за Любовта, а въпросът за Светата Троица е толкова труден, че едва след милиони години ще го уча.

Първо Аз трябва да приема Живота. Тогава Животът ще Ми изяви Любовта. Любовта ще ми изяви Духа. Духът ще Ми изяви Бога.  И чак тогава, след милиони години, Аз ще поискам Бог в Мен да Ми открие живата Мистерия на Светата Троица.

На последното слънце

Излезте една нощ вън и обърнете очите си към онова далечно пространство, към онези светли звезди! То е великото бъдеще, което ви очаква. Там са всички онези велики библиотеки, там е скрито великото знание. Това са култури, култури, култури; това са същества, йерархии. Всичко туй ще го пребродите и като живеете по 100 милиона години във всяка една слънчева система, а те са 100 милиона слънчеви системи в нашата вселена, в края на времето, един ден като се срещнем, вие ще Ми разправите за всички онези ваши екскурзии, които сте имали, и Аз ще слушам всичко онова велико, което ще Ми кажете, с най-голямо внимание. Само тогава ще се разберем.

Когато пребродите 100  милиона слънчеви системи, тогава ще дойдете при Мене узрели с опита и Духа на Мъдростта. И тогава Аз ще бъда на последното слънце и ще ви призова. И ние ще се погледнем с погледа на Истината и Аз ще ви разкрия Своето несътворено Лице. Тогава вие ще познаете най-дълбоката Мистерия на Живота. До тогава Аз съм решил да ви чакам. Вървете в най-великия път – пътя на ученичеството.

Едно с Нищото

Някой път искате да се приближите до Бога и питате: „Какво нещо е Бог?“. Слушайте, има един въпрос, за който Аз никога не мисля! Това е въпросът, какво нещо е Бог. Защо? Той е безграничен , без форма. Сам по Себе Си Той е Нищо и туй Нищо съдържа всичко в Себе Си.

Аз никога не мисля за Бога, защото ако мисля за Него, това значи да посегна на вечното Си сливане с Абсолютното Нищо. И най-малката мисъл е преграда. В Нищото мисленето е немислимо. Тези, които мислят за Него, не живеят. Тези, които  живеят в Него, не мислят. Едно с Нищото е повече от всяка мисъл, дори и тя да е най-възвишената.

Без да съм последовател на Учителя, мога само да кажа : Той е бил мъдър човек. Крилата е неговата фраза ,когато го попитали : Ако има Бог ,защо не го виждаме? Той простичко отговорил:Нима картините могат да видят своя художник? Факт е ,че вече толкова години има хиляди почитатели от цял свят говори само едно: Той е един от най -известните българи по СВЕТА! Не става въпрос за България , не става въпрос за кратък период , а за много години и за целия свят, та кой по света знае за Левски и Ботев, кой ще знае след 20 години за Стоичков и т.н. по света?А него го знаят хиляди по света вече толкова години!За известността на България по света , той е направил може би най-много от всички други българи!Щом дори Великият Аинщайн е  казал : Всички почитат мен , а аз почитам Учителя Данов!

Така, че поклон пред такива българи!

Редактирано от bigiadri (преглед на промените)

Не съм се разгадал

Аз още не съм се разгадал.

Великият Божествен Дух е дълбочината на Моя живот и затова Аз още не съм се разгадал. Постоянно работя по въпроса, но никога не бързам, защото Дълбочината Му няма край.

преди 10 часа, bigiadri написа:

Без да съм последовател на Учителя, мога само да кажа : Той е бил мъдър човек. Крилата е неговата фраза ,когато го попитали : Ако има Бог ,защо не го виждаме? Той простичко отговорил:Нима картините могат да видят своя художник? Факт е ,че вече толкова години има хиляди почитатели от цял свят говори само едно: Той е един от най -известните българи по СВЕТА! Не става въпрос за България , не става въпрос за кратък период , а за много години и за целия свят, та кой по света знае за Левски и Ботев, кой ще знае след 20 години за Стоичков и т.н. по света?А него го знаят хиляди по света вече толкова години!За известността на България по света , той е направил може би най-много от всички други българи!Щом дори Великият Аинщайн е  казал : Всички почитат мен, а аз почитам Учителя Данов!

Така, че поклон пред такива българи!

Поклон! И друг път съм срещала, че Айнщайн е казал: “Всички почитат мен, а аз почитам Учителя Данов!”. Дали нистина го е казал? Малко се съмнявам. Нищо друго не е споделил за учението му.

А дали думите на Айнщайн не са във връзка със спасяването на българските евреи, за което Дънов посредством Лулчев има огромна роля?

преди 1 час, Shiniasu написа:

А дали думите на Айнщайн не са във връзка със спасяването на българските евреи, за което Дънов посредством Лулчев има огромна роля?

Наистина. Може би е така. И все пак, Дънов е бил в сянка, а и спасяването на бългрските евреи е факт известен само в България (Македония) и Израел. За съжаление. Нямам идея дали Айнщащн изобщо си е помислял някога за България.

Щеше да каже, примерно: “... а аз почитам Лулчев”

Редактирано от Гретел (преглед на промените)

Това е обикновен фейк - за Айнщайн и Дънов. Тръгна от фейсбук и за нула време се разду, заради нуждите на толкова много подходящи потребители. Отдавна се намериха хора които да го "проследят"... От друга страна - както си е, чудесно подхожда за темата тук.

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Това е обикновен фейк - за Айнщайн и Дънов. Тръгна от фейсбук и за нула време се разду, заради нуждите на толкова много подходящи потребители. Отдавна се намериха хора които да го "проследят"... От друга страна - както си е, чудесно подхожда за темата тук.

Фейк е,ако преди 40 години ,когато съм го прочел е имало Фейсбук.

Преди 40 и повече години ,когато бях студент , обичахме много по цели нощи да играем бридж . Една сутрин , след бриджа, решихме да отидем да събираме за мезе за бирата охлюви в близката ябълкова градина . По едно време без да забележим бяхме заобиколени от някакви хора. Помислехме с колегите , че няма да ни се размине боя , но хората бяха добронамерени и започнаха да ни обясняват , че охлюите са божи твари и т.н. .Изсипахме набраните охлюви и тихомълком се изнизахме. По-късно един колега ни обясни ,че това са дъновисти ,които по изгрев правят някакви гимнастики. Стана ми интересно и започнах да търся нещо да прочета . Една колежка ми даде една книжка и там съм го прочел и това за Айнщайн , както и други неща за Учителя , напрмер че той е бил съветник на царя , че е ходил из страната и е изнасял беседи и т.н..То друго и не съм чел като книга за него.

Градинските охлюви са добра храна -  печени или готвени примерно с ориз. Майката на баща ми като дете-внуче ме изпращаше да ги събирам навсякъде където се въдят...   Някой най-после няма ли да ми обясни защо толкова хора ги занимават глупостите на подобни психясали сектанти?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.