Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Според мен тази тема трябва да се затвори и да се пусне нова, която да съдържа повече имена на антивирусни програми за гласуване (доста ги няма). Все пак 2004 година е вече твърде далеч, за да бъдат обективни дадените резултати от гласуването. Освен това, една нова тема би била по-полезна от гледна точка на актуалност в мненията. Друго нещо което може да се направи, но е въпрос на желание, е да се раздели темата на 2 - за безплатни и платени антивирусни.

Нова година - нова тема :speak:

Вие какво мислите по въпроса?

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Според мен тази тема трябва да се затвори и да се пусне нова, която да съдържа повече имена на антивирусни програми за гласуване (доста ги няма). Все пак 2004 година е вече твърде далеч, за да бъдат обективни дадените резултати от гласуването. Освен това, една нова тема би била по-полезна от гледна точка на актуалност в мненията. Друго нещо което може да се направи, но е въпрос на желание, е да се раздели темата на 2 - за безплатни и платени антивирусни.

Нова година - нова тема :speak:

Подкрепям мнението. Идеите са добри.

Съгласен съм , че темата трябва да се актуализира какго и броя на :clap::wors: :wors: ;) програмите ! за близо 3 години доста неща се промениха едни антивирусни белязаха възход , а други падение !!!!!!!!!!

Нова година - нова тема :clap:

Съгласен съм с това предложение. Би било добре да се направи нова такава тема.

Невероятно е..........Чудя се как да започна..........Честита Нова година на всички от екипа и на съфорумците най-напред,докато не съм забравил! Такааааааааа........След двудневни разходки из тъмната страна на web-a с радост

представям новата си любов-Avira Premium Security Suite,която с чест и по брилянтен начин издържа всички нелеки изпитания на троянци,експлойтове и само господ знае какво ли не още с почти незабележим системен ресурс,лесни настройки и моментално обезвреждане на комбинираните мискинлици,станали модерни от някое време.Дет се вика,немско качество,пипната работа! Горещо препоръчвам на всички!!! :):yanim:

• 1 година по-късно...

Отварям третата част на тази анкета поради "възрастта" на предишната и наблюдаваното развитие на антивирусния софтуер. В анкетата са посочени само 10 отговора, тъй като такава е техническата възможност. Отговорите са подредени по азбучен ред. Моля, когато посочвате Вашето предпочитание, то да бъде придружено с кратка аргументация!

Symantec Antivirus е моят избор. Открай време разчитам на нея и досега съм доволен.

Редовно обновяване на дефинициите. Редовно седмичен Quick и месечен Full скан.

Защита в реално време.

Symantec Antivirus е моят избор. Открай време разчитам на нея и досега съм доволен.

Редовно обновяване на дефинициите. Редовно седмичен Quick и месечен Full скан.

Защита в реално време.

аз съм доволен от avast . много е лека, и също си обновява дефинициите

A aз от доста време използвам NOD32. Нагласен да чисти всичко, което открие автоматично и да не ме притеснява с излишни съобщения, ми върши перфектна работа. И да си призная, случва се с месеци да забравя да го ъпдейтна, поради простата причина, че забравям, че програмата работи. Днес обнових дефинициите, тези дни мисля да пусна едно пълно сканиране, че от доста време не съм, да видим, може да изрови някоя гад.

аз съм доволен от avast . много е лека, и също си обновява дефинициите

"Много е лека" какво означава ? На каква система работи ? Колко натоварва процесора ? Колко памет заема ?

От колко време си доволен от нея ?

За сравнение : вече може би 5-6 години съм със Symantec. Работи на компютър с Pеntium III 1GHz, 512MB RAM и не се забелязва натоварване на процесора, освен при първото логване за няколко минути, но то не пречи на работата. Седмичното и месечното сканиране са по предварително зададен график. Същото е и обвновяванията.

На настоящия етап бих предпочел Avira,Kaspersky или F-Secure - заради по-доброто справяне с вредоносния код - видно от множество тестове... ГЛАС ЗА АВИРА Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Nod32 , заради бързината на сканиране , откриването на зловреден код(справя се изкл. отлично) , заради не използването на големи системни ресурси. Това е моя избор!

Относно Symantec Anti-Virus - SUX!!

Nod32 , заради бързината на сканиране , откриването на зловреден код(справя се изкл. отлично) , заради не използването на големи системни ресурси. Това е моя избор!

Относно Symantec Anti-Virus - SUX!!

Хайде стига с тези относителни понятия : "бързина" , "не използване на големи системни ресурси".

Кажи на каква конфигурация работи и колко RAM и CPU ползва.

Колко време си го ползвал, че "SUX" ?

Avira Antivir, oт нея съм най-доволна. Имах касперски, и ми кодира всички страници в интернет.. можех само в абв да влизам.. не можех да я махна даже.. много коварна програма. След това провах сума ти други, но тази е Дъ Бест biggrin.gif

Аваст,ама дръжки,до преди 3 дена и аз мислех че е аваст,ама не,откакто се сблъсках с един проблем,вече аваста ми падна в очите.Ето за това става въпрос=>

gallery_127549_394_6561.png

Посочвам и на "аваст"-а,къде се намира вируса,задавам и там да сканира,но не,казва че няма вирус и това е,а всъщност има.С нищо не може да се премахне,но когато поисках мнението на един "супер старши"/той си знае/ тука в сайта,просто беше категоричен-"Слагай Касперски и ще го засече".Послушах го и естествено не сбърках.Само касперски!

Аваст-лека и куха програма,но докато не се сблъскаш с недостатъците на някоя програма ,си мислиш че тя е супер/защото и аз мислех като теб,но...вече не./

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

бих я сменил ама незнам дали касперски ще ми товари компа ми е в подписа

AntiVir PersonalEdition Classic 7.06 => говорил съм за нейните предимства и недостатъци...

Всичко и е О.К. освен самозащитата.Дано във версия 8 да има подобрена такава.

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

AVG Antivirus Plus Firewall

Програмата, с която най-дълго време се задържах. ;)

Иначе, най-добрата антивирусна програма е LINUX!

AVG Antivirus Plus Firewall

Програмата, с която най-дълго време се задържах. ;)

Иначе, най-добрата антивирусна програма е LINUX!

аз бях с AVG и AVASt след нея ми откри доста гадини

Гласувах за Авира,защото в момента съм с нея.Откакто поради недоглеждане със hijackthis 2.1 си скапах аваст-а,първо бях със спайуер терминатор(Клам Уин),после и него махнах и съм с авира.B-boy,кога да й очакваме версия 8.0?

аз бях с AVG и AVASt след нея ми откри доста гадини

То май всички откриват различни неща.Сестра ми беше с "нод 32",сложи си след нея "аваст"и той и откри сума си гадории.Така ,че само"Касперси",товари или не поне върши работата си перфектно,а и много относително е да питаме товари ли,всички сме с различни компютри,всеки може сам да прецени за своя дали ще му го товари.Така си мисля.

AntiVir PersonalEdition Classic 7.06 => говорил съм за нейните предимства и недостатъци...

Всичко и е О.К. освен самозащитата.Дано във версия 8 да има подобрена такава.

И аз съм избрал Antivir , в горния пост мисля е казано най важното за нея .

То май всички откриват различни неща.Сестра ми беше с "нод 32",сложи си след нея "аваст"и той и откри сума си гадории.

Това е много относително. По принцип, NOD32 не го ли пипнеш след инсталацията и да го настроиш както трябва, изпуска доста неща. Това доста хора не го знаят и говорят ли говорят, че NOD32 не ловял...Най-добре си лови даже. Преди няколко месеца си направих експеримент - бях карал около година и половина с NOD32 и сложих Kaspersky, само и само да видя, дали ще намери нещо. Е, абсолютно нищо. Явно нода си е вършил работата, като е настроен както трябва. И още нещо - сканирането на целия компютър отне около 2 часа и половина, а NOD32 го прави за около 25 минути. Отделно, че Kaspersky си яде доста повече RAM и процесорно време - усеща си се. Та това е от мен.

Гласувах за F-Secure, вариант Anti-Virus Client Security. Мотиви*:

- пълна защита срещу всякакви зарази

- осигурява пълен контрол върху системата

- самостоятелни модули, работещи с безукорен синхрон

- перфектен модул за уеб сканиране, спестяващ добавянето на каквито и да било защитни плъг-ини към браузърите

- въпреки по-големите си размери от повечето изброени програми, по никакъв начин не ограничава скоростта на работа на компютъра и връзката с нета

- сканира архиви

- безукорна работа на стената

- елементарна деинсталация за броени секунди чрез съответния инструмент и без омазване на системата

- абсолютно безконфликтна работа с неизбежната за всяка защита поддържаща резидентна антиспай програма

- вече над 15 месеца без допуснат нито 1 гад - доказано за мене си от водещите онлайн скернери и безценните мънички програмки за проверка на системата, нямам дори и безвредни (?) бисквитки

...

Има и кусури, разбира се, коя ги няма - бавно сканиране, но причината е проверката на архивите (опцията може да се изключи, но това е сериозен риск!)

Като всеки предвидлив човек, си имам винаги поне един резервен вариант, в случая дори два - Trend Micro IS (наясно съм, че в една анкета не могат да бъдат упоменати всички) и ZoneAlarm IS.

Би било несправедливо да не дам много висока оценка на Avira, ползвам я от 1/2 година на служебния си компютър и е почти без забележки, с изключение на леката параноичност и самозащита, по която има какво още да се желае. Отлична оценка и за Symantec.

-----

* Държа да отбележа, че изборът ми по никакъв начин не е повлиян от каквито и да са лабораторни тестове, раздадени награди и прочие, а само и единствено в резултат на проби и грешки, проби и по-малко грешки, проби с малко грешки и проби без грешки

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.