Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В какво се обличат жителите на пустинята и защо

Featured Replies

Виж мила, погледни точно в/у какво възразявам на Камареро цитиръл съм го, неговият въпрос е "кое е по-добре".

Аз съм посочил своя дефиниция.

Няколко пъти аз го подканвах да вкара в контекстуална рамка твърденията си.Да ги обоснове. Не да ми размахва линкове от които не разбира.

След което дойде прекрасният бисер.

Ти ми кажи какво да споря с човек, койте не знае, че в математиката се смята.

И същият високоумства в областта на физиката.Ами такава свинщина трябва да има граница.

Топлина и светлина са относителни понятия , но са изведени със своята енергия.Това ми позволява да ги обобщя като енергийни взаимодействия.Дали ще ги наречеш светлинни или топлинни за физиката няма значение.

И не искам да те убеждавам.Посочих ти пример за спосбност за отражение.Бялата дреха от твоите снимки пропуска енергия.

Ти се заблуждаваш, бялата дреха няма да отрази нищо или почти нищо.Виж снимките, които сама даде.Посочих ти и от какво зависи отражателната способност.

Ти почти се докосваш до проблема посочвайки рентгеновите лъчи.При черната дреха проникването в дълбочина на фотона е намалено

и дори високоенергийните лъчи ще отдадат своята енергия в по-малка дълбочина на плата преодолявайки под формата на лъчения по малка част от този плат.Целия въпрос е в зоната на фотоефекта.Лъчите също се преобразуват в топлина в дебелия черен плат.но основно в неговата повърхност, не в дълбочина, както при бялата дреха.

В белия ти плат пак ще се преобразуват, но по навътре, по близо до тялото.

Тези лъчи(всякакви) така или иначе ще станат топлина, въпросът е това да бъде по-далеч от тялото. във външната част на дрехата.

Къде според теб ще се дянат тези лъчи? В Някой друг живот ще се отразят, в този няма!

И с проникването на УВ лъч в тялото на човека фотона пак ще направи същото действие както и зелен лъч, а именно ще отдаде енергията си, и този УВ лъч обаче ще отдаде баш където не бива -- във вътрешните органи причинявайки поражения.

Затова и организма се защитава произвеждайки пигмент.

Мила тези разсъждения в/у меланина ми ги подсказа ти.Аз наистина не разглеждах тази част на спектъра имайки предвид озоновият слой.

Така ти ми разкри, че аз съм доста по-прав, даже отколкото си мислех.Само дори това, ми е достатъчно да твърдя, че разполагам с пряко неопровержимо доказателство със факта за цвета на кожата в тези географски ширини.

Как вие разглеждате лъчите си е ваш проблем.Моят метод (термодинамическият) върши безупречна работа.

И Нео ми разсъждава за физика и ме обвинява в безумни твърдения.Е за физиката няма разлика м/у светлинен и топлинен удар.

За кой път да повтарям.За медицината може да има.Хубаво! Нека е така.Човекът може да усеща различно, но за физиката всичко е енергийни взаимодействия обусловени от разлика в потенциали.Един иска точни дефиниции, ти искаш условност.Извини ме на кого да угодя без да излеза едва ли не престъпник.

Ти би ли показала моя грешка в понятията светлинен или топлинен удар.Аз ти посочих примера от инструкцията за спешна помощ при топлинен удар. Тоз чиляк намери моя грешка, без аз да съм дал никаква дифиниция , но аз пък преписах от учебника "спешна медицина" какво се прави при топлинен удар. И къде съм в грешка?

Ето какво съм писъл за топлинния удар, това са мои разсъждения , но твърдя че са безупречни!

Ще те помоля да посочиш от медицинска гледна точка дали това е топлинен или слънчев удар.

Защото ето какво твърди Нео.

Да видим сбъркал ли съм или не. Ще те помоля изрично, да дадеш мнението си по този въпрос.

Ей това безкрайно ми харесва у теб.Да прескочим тъмнината.Обаче всеки има граница на търпимост.

Бадр,нещата тръгват към комичен завършек на спора.Мнението си го дадох още тогава,като ти разказах за белите мечки.обясних ти как се получава топлинен удар при минус 30 градуса по целзий и защо кожата на белите мечки е черна .Светлинен удар можеш да получиш само от светлинния меч на Дарт Вейдър.Утре ще ти обясня останалото ,че вече е късно. :clap:

Ето първия отговор на Гугъл по въпроса са СЛЪНЧЕВ и топлинен удар,мисля може и по добре да се формулира ,но и така е достатъчно.

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

• Отговори 547
  • Прегледи 63,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дарки,аз повтарям това което написа твоя приятел Бадр и с което категорично не съм съгласен.Той казва това не аз.Много добре съм разбрал и се включих в спора след като видях груби опити за изопачаване

• И при мен постовете са свързани,обясних ти от кои лъчи защитават черните пигменти.Обясних ти и че термодинамиката е част от физиката,но е погрешно да се опитваш да обясняваш всичко чрез нея.Твърдениет

• Та утре вече,ако имам време е наложително да направя компилация от избраните ти бисери,всъщност оставам с убежението,че целта ти в момента е максималното рзводняване и оспамване на темата,с цел разсей

Публикувани изображения

Не виждам никакви изчисления даже и "метафизични"

Има значение първо разстоянието от тялото, после цвета.

В пустинята може да оцелееш само с дебели черни свободно стоящи дрехи, които да възпрепятстват топлопреминаването.

Останалото там е равнозначно на смърт.

Ти си много рядък случай !Още по интересно ми стана!

Тия разсъждения и как го каза "високоумства"може би само ти си вярваш в тях!Това което говориш е АНТИфизика,това е против всичко което човечеството се е домогнало до този момент(в науката физика и не само)!

И къде са тия"фундаментални открития" и "научни твърдения" с които боравиш и кой ги е записал или "Устно"пак ги е свел на простосмъртните?

Ти даже си ги импровизираш като си измисляш някакви нови понятия

Това ми позволява да ги обобщя като енергийни взаимодействия.
бла,бла, бла,

Може би са описани в някаква книга тия "бисери" на "Истинската наука" ,нещо като "Чудесата на Корана"от там ли черпиш "научност"!?

Всъщност няма лошо да ги повтаряш тия "научни" постановки,иначе как ще бъдеш истински мюсулманин !

Само ,че са за Ваша вътрешна употреба,за другите е само една усмивка!

Нямам въпроси повече с този линк

http://www.chudesatanakorana.com/scientific_04.html

ми се отвориха очите за" истинската наука" и там са обяснени много неща преди бях в ТЪМНИНА и сега ми светна!

Като ден ми е!хахаха

п.п.скоро прочетох ,че сте третирали жените си като мебели ,тъй че черното (традиционно)облекло в пустинята е като нещо нормално!!!

darkterminal Публикувано на Днес в 22:40ч.

Светлите цветове (както ги наричаш), отразяват фотоните в много-много тесен спектър! Предполагам си искала да кажеш преливащите в бяло "цветове" - тогава драстично разширяваш спектъра (макар че той пак остава доста тесен). Все пак видимият спектър не е най интересен в случая. Казахме, че и обикновенната дреха е достатъчна за да намали чувствително въздействието им. Сега, замисли се защо на леярите (работещи около доменните пещи, потите, вагрянките), се обличат в дебело кожено/вълнено облекло, с тъмен цвят. Там няма много светлина от видимия спектър и нагоре... Но е удивително топло!

И ти си се заразил с болеста на бадр

преливащи в бяло цветове
кои са тези цветове дето прелияват в бяло???

Примера дето си го дал с дрехите е некоректен в нашия случай леярите се предпазват от евентуални пръски на разтопения метал ,който е много близо до тях!А си предпазват очите от излъчването на разстопения метал с очила щото светлината е УВ

Плат 100% вълна (шаяк). Подходящи за работа в металолеенето, леярски цехове и в близост до пещи. Предпазват тялото от пръски разтопен метал.

А пък за кожените дрехи са за заварчиците ,телешката кожа спира 100%УВ лъчение!

Така ,че бадр трябва да търси някакъв изход щото положението с тия черни дрехи е конфузно!!!хехехе

Кой е този бог, който повелява такива мъчителни неща?

Имам си една мечта - да доживея свят без религии.

Чуя ли бог да се спряга като притежателно местоимение (мой, твой, техен... и т.н.) ясно ми става за каквъв бог иде реч. Този бог се нарича Егоизъм висша форма.

Та да си дойдем на думата най-накрая.

Може би са описани в някаква книга тия "бисери" на "Истинската наука" ,нещо като "Чудесата на Корана"от там ли черпиш "научност"!?

Бадр,нещата тръгват към комичен завършек на спора.

Използвам думите на съфорумците си, за да изразя мнениети си. Това го правя само И защото някой е приел моите думи по-навътре :

Получавам доклади за обиди от Вас към други потребители.

Внимавайте с тона и думите които употребявате.

В противен случай ще бъдат взети административни мерки.

Така че трЯ сЪм внимателен :clap: Та да се из-Виня за тона и думите които уПотребявам. Моля, тези които се чувстват употребени да ме извинят. Простете. Ако Ви го позволява религията, естествено / трябва да сме толерантни към различните религиозни обшности / ;)

• Автор
А ти, че правиш за само целуване kiss.gif , отдавна ми е ясно, останалото пък е без значение, но все пак позволи ми да остана на собственото си мнение.Но тъй като ти си твърде вълнуващ казус, а за каузата се правят и жертви, ще акцентирам именно в/у метафизичното у теб, забравяйки елементарната физика.Но към онези, които смятат да ме отвличат от туй трансдентално занятие , ще бъда вече крайно лош.

Виж, badr, благодаря за проявения интерес, но никак няма да ти се отдаде лесно това твое "транс" занимание, щом имаш намерение едни да целуваш, а с други да бъдеш лош. camarero е много умен и начетен, освен, че е добър човек, а ти си позволи да го обидиш, без той нищо лошо да каза за теб в този спор. Моя апел тук е да запазим добрия тон в спора, за да не изгуби той от естетичността си. Лош става човек, когато види, че не е на неговото и че губи играта. А тази игра е на егото. Тя не ползва нищо истината, заради която се води един спор.

Не виждам никакви изчисления даже и "метафизични"

Ти си много рядък случай !Още по интересно ми стана!

Тия разсъждения и как го каза "високоумства"може би само ти си вярваш в тях!Това което говориш е АНТИфизика,това е против всичко което човечеството се е домогнало до този момент(в науката физика и не само)!

И къде са тия"фундаментални открития" и "научни твърдения" с които боравиш и кой ги е записал или "Устно"пак ги е свел на простосмъртните?

Ти даже си ги импровизираш като си измисляш някакви нови понятия бла,бла, бла,

Всъщност няма лошо да ги повтаряш тия "научни" постановки,иначе как ще бъдеш истински мюсулманин !

Само ,че са за Ваша вътрешна употреба,за другите е само една усмивка!

Нямам въпроси повече с този линк

http://www.chudesatanakorana.com/scientific_04.html

ми се отвориха очите за" истинската наука" и там са обяснени много неща преди бях в ТЪМНИНА и сега ми светна!

Като ден ми е!хахаха

п.п.скоро прочетох ,че сте третирали жените си като мебели ,тъй че черното (традиционно)облекло в пустинята е като нещо нормално!!!

И ти си се заразил с болеста на бадр кои са тези цветове дето прелияват в бяло???

Примера дето си го дал с дрехите е некоректен в нашия случай леярите се предпазват от евентуални пръски на разтопения метал ,който е много близо до тях!А си предпазват очите от излъчването на разстопения метал с очила щото светлината е УВ

А пък за кожените дрехи са за заварчиците ,телешката кожа спира 100%УВ лъчение!

Така ,че бадр трябва да търси някакъв изход щото положението с тия черни дрехи е конфузно!!!хехехе

Хората които ми плащат заплатата, не мислят, че знанията са ми вятър и мъгла - напротив плащат на ми голяма заплата за да ги прилагам - също така не се притесняват, съм заразен от каквата и да е болест!

Вълната няма да те защити от пръски разстопен чугун (това се получава в доменните пещи), чиято температура е около 1200 градуса по целзий. Вълната има свойството да не гори, за разлика от памука! Така, изгарянето на тялото няма да бъде предотваратено - но дрехата няма да се подпали! Това е малка част от отговора. Другата се заключава в останалата част от въпроса - защо дрехите са дебели и тъмни на цвят - след като там е много топло. Това са данните, които пропуснал да коментираш!

...

Отвъд това, тонът ти в дискусията е напълно излишен. Ако имаш конструктивни коментари - моля приложи ги.

Хората които ми плащат заплатата, не мислят, че знанията са ми вятър и мъгла - напротив плащат на ми голяма заплата за да ги прилагам - също така не се притесняват, съм заразен от каквата и да е болест!

Вълната няма да те защити от пръски разстопен чугун (това се получава в доменните пещи), чиято температура е около 1200 градуса по целзий. Вълната има свойството да не гори, за разлика от памука! Така, изгарянето на тялото няма да бъде предотваратено - но дрехата няма да се подпали! Това е малка част от отговора. Другата се заключава в останалата част от въпроса - защо дрехите са дебели и тъмни на цвят - след като там е много топло. Това са данните, които пропуснал да коментираш!

...

Отвъд това, тонът ти в дискусията е напълно излишен. Ако имаш конструктивни коментари - моля приложи ги.

Ми не знам моя тон как ти звучи ,но Вашия е надменен и обиден !Вие не разговаряте а поучавате и оттам Ви идват проблемите с "излишния тон"!!!

тоя пример с ЧЕРНИТЕ дрехи на леярите не е по темата ТЕ леярите не са облечени "традиционно"а ЗАЩИТНО!

Явно никога не си бил в леярна и то близо до" Домена"

1.Ти сам каза ,че вълната има свойството да не гори и е вярно( затова материала е от ВЪЛНА 100%)

2.Използва се плат заради свойството му да "ДИША" не знам дали можеш да работиш по 8-10 часа в изотермичен костюм и при това всеки ден!

3.ЧЕРЕН е заради замърсения и прашен въздух ,ако е бял след 2 часа ще е черен!

4.Памука има също сходни качества ,но вълната е за предпочитане за леярите а памука за заварчиците!

5.Ако те залее стопения метал не знам какво ще те спаси,може би само Той (температурата която посочваш не е работната среда на леярите а за метала и там не си точен ама това е друго)

По горе ти споменах ,че този пример не е по нашия случай!

6.Топлината и светлината била едно и също нещо от "Елементарната физика" хехехе

На тази приятелка и казах да не се приближава много до топлия електрод да не изгори и тя виж как се отдръпнала назад и по този начин е далеч от топлината(на електрода) и ще се предпази от изгаряне хехехехехе

pic999372803397691.jpg

Тъй че се върнете към "метафизичното обяснение и изчисления", които обещахте да ни покажете!

на мене също ми е интересно и с любопитство очаквам!

"Отвъд материята" (трансдентално занятие по @бадр)отскоро ми е интересно ,но там ви чака моя приятел Урато хехехе приятно метафизично и транс хортуване

аз бях до тук

П.п. нямам интерес да знам кой колко получава и никога не ме е интересувало,това за мен е много тъпо!

Здравей,казвам се @darkterminal годишната ми заплата е 20 000 евро Вашата колко е?

и добиваш ли самочуствие когато разбереш ,че получаваш повече от мен(примерно)

Ми не знам моя тон как ти звучи ,но Вашия е надменен и обиден !

Нито дума, от постовете ми не съдържа обида! Това е извън стила ми! Напротив, дори когато ме нападате с невъзможни изказвания и извъртания на думите ми - аз продължавам, само и единствено да обяснявам!

тоя пример с ЧЕРНИТЕ дрехи на леярите не е по темата ТЕ леярите не са облечени "традиционно"а ЗАЩИТНО!

Не случайно сравнявам облеклата! И в двата случая става въпрос за среда с завишен топлинен фон! Това може да те доведе до изводите, че традицията в облеклото, всъщност е повлияна от практичността.

3.ЧЕРЕН е заради замърсения и прашен въздух ,ако е бял след 2 часа ще е черен!

Не е тъмен цвета, заради замърсения и прашен въздух! А заради способността на дебелата, тъмно оцветена материя да не пропуска "фоновата топлина" навътре. Заради тъмния цвят процесите на освобождаване на енергия протичат на повърхостта на материала и не го загряват в дълбочина! Дебелата вълнена материя не пропуска топлината навътре и тя се разсейва в околната среда, запазвайки микроклимата под дрехите на човека! Апропо, подобни тъмни, дебели, вълнени дрехи се носят и в тухларните, там където пещите са електрически и въздуха не е пълен със сажди и пепел!

(температурата която посочваш не е работната среда на леярите а за метала и там не си точен ама това е друго)

Е за метала е де - и е приблизителна (погледни какво сочат ликвидус и солидус линиите на желязо-въглеродната диаграма при около 4% въглерод) - но това вече съм го писал!

П.п. нямам интерес да знам кой колко получава и никога не ме е интересувало,това за мен е много тъпо!

Отново не акцентираш на правилното място! То не е заплатата ми, а това, че моите знания, имат практическо приложение и не са изсмукани от пръстите ми!

в интерес на истината и у нас традиционните дрехи, носени през лятото, са тъмни и от вълна - и при мъжете, и при жените /седжимка, потури, сукман/

в интерес на истината и у нас традиционните дрехи, носени през лятото, са тъмни и от вълна - и при мъжете, и при жените /седжимка, потури, сукман/

Вальо! :wors::) Благодаря!Това е отново в подкрепа на нашата теза!Тъмните багрила най добре защитават от УВ лъчите!Топлината е значително по безопасна и за човека и за дрехите!Изниква ми фунадменталния въпрос от един разказ на Хайтов-"Вапцани ли ги искаш или сури? "

Та когато потурите са вапцани имат по дълъг срок на експлоатация ,понеже УВ лъчите увреждат всички материали ,не само кожата на човека.Същото е и с пустинното облекло.И тъмносиньото боядисано с индиго,предепазва най добре. Така че и дънковото облекло е добра защита.Сетете се само за каубоите и с какво са облечени.

я вижте тази дама живеща в една от най-големите пустини в америка -Атакама облечена е доста цветно облекло,че даже и бяла шапка сложила! :P

zm_zoomin.3.2.jpg

Нито дума, от постовете ми не съдържа обида! Това е извън стила ми! Напротив, дори когато ме нападате с невъзможни изказвания и извъртания на думите ми - аз продължавам, само и единствено да обяснявам!

Не случайно сравнявам облеклата! И в двата случая става въпрос за среда с завишен топлинен фон! Това може да те доведе до изводите, че традицията в облеклото, всъщност е повлияна от практичността.

Не е тъмен цвета, заради замърсения и прашен въздух! А заради способността на дебелата, тъмно оцветена материя да не пропуска "фоновата топлина" навътре. Заради тъмния цвят процесите на освобождаване на енергия протичат на повърхостта на материала и не го загряват в дълбочина! Дебелата вълнена материя не пропуска топлината навътре и тя се разсейва в околната среда, запазвайки микроклимата под дрехите на човека! Апропо, подобни тъмни, дебели, вълнени дрехи се носят и в тухларните, там където пещите са електрически и въздуха не е пълен със сажди и пепел!

Е за метала е де - и е приблизителна (погледни какво сочат ликвидус и солидус линиите на желязо-въглеродната диаграма при около 4% въглерод) - но това вече съм го писал!

Отново не акцентираш на правилното място! То не е заплатата ми, а това, че моите знания, имат практическо приложение и не са изсмукани от пръстите ми!

Да ,обясняваш само колко вие разбирате и колко ние понятие си нямаме.Това ако за теб не е обида,нямаше с толкова старание да зашитаваш приятеля си,макар че предполагам ясно виждаш къде е сбъркал.Даже някопко пъти го каза в прав текст-няма как да се елиминира слънчевото греене-може само да се намали въздействието му-ти лично го каза това ,докато Бадр изказа подпалилата спора фраза:

" С черното елиминираме слънчевото греене"

За дебелата вълнена материя,аз лично не споря. Споря за това ,че цветът и има някакво отношение към свойствата и.Практическото приложение на твоите знания изобщо не може да е доказателство ,че в този случай си прав.Я ми кажи Дарки, кой дял от физиката изучава явленията слънчев и топлинен удар,че нещо не ми стана много ясно?

Айде пак да ви обощя нашата теза-черните дрехи поглъщат по голямата част от слънчевото излъчване и се нагряват повече,съответно човек облечен в такава дреха би се чувствал по некомфортно отколкото облечен в същата дреха ,но бяла на цвят.При определени условия бялата дреха обаче би пропуснала ултравиолетовите лъчи в по голямо от безопасното количество,така че избирайки по малката от двете злини традиционно често се използват тъмно боядисани дрехи,които предпазват по добре от УВ личите и собственика си и себе си.

Меланина в кожата на хората и животните предпазва също и единствено от УВ лъчите.За терморегулацията се грижат други фактори.

Относно нескопосния опит на Бадр да заговори за рентгеновите лъчи,съм длъжен да го уведомя,че черните багрила са абсолютно прозрачни за рентгеновите лъчи.Само пигментите съдържащи атоми на метали в състава си имат свойството да ги полъщат или отразяват. cool.gif

П.П. И никой от вас досега не е обяснил правилно или поне задоволително толкова простия пример с фотоапаратите с които са снимали космонавтите,задача с много по малко неизвестни отколкото човек в пустинята и неговото облекло.

Да ,обясняваш само колко вие разбирате и колко ние понятие си нямаме.Това ако за теб не е обида,нямаше с толкова старание да зашитаваш приятеля си,макар че предполагам ясно виждаш къде е сбъркал.Даже някопко пъти го каза в прав текст-няма как да се елиминира слънчевото греене-може само да се намали въздействието му-ти лично го каза това ,докато Бадр изказа подпалилата спора фраза:

За дебелата вълнена материя,аз лично не споря. Споря за това ,че цветът и има някакво отношение към свойствата и.Практическото приложение на твоите знания изобщо не може да е доказателство ,че в този случай си прав.Я ми кажи Дарки, кой дял от физиката изучава явленията слънчев и топлинен удар,че нещо не ми стана много ясно?

Айде пак да ви обощя нашата теза-черните дрехи поглъщат по голямата част от слънчевото излъчване и се нагряват повече,съответно човек облечен в такава дреха би се чувствал по некомфортно отколкото облечен в същата дреха ,но бяла на цвят.При определени условия бялата дреха обаче би пропуснала ултравиолетовите лъчи в по голямо от безопасното количество,така че избирайки по малката от двете злини традиционно често се използват тъмно боядисани дрехи,които предпазват по добре от УВ личите и собственика си и себе си.

Меланина в кожата на хората и животните предпазва също и единствено от УВ лъчите.За терморегулацията се грижат други фактори.

Относно нескопосния опит на Бадр да заговори за рентгеновите лъчи,съм длъжен да го уведомя,че черните багрила са абсолютно прозрачни за рентгеновите лъчи.Само пигментите съдържащи атоми на метали в състава си имат свойството да ги полъщат или отразяват. cool.gif

П.П. И никой от вас досега не е обяснил правилно или поне задоволително толкова простия пример с фотоапаратите с които са снимали космонавтите,задача с много по малко неизвестни отколкото човек в пустинята и неговото облекло.

Обидата не е част от начина ми да водя дистпут - моите аргументи са били само и винаги ad factum - никога ad homenim! Ако обяснението на процеси и парадокси е обидно за някого - моите извинения. Вдигнете ръце да ви знам кои сте - повече никога няма да ви обиждам по този начин.

Обидата не е част от начина ми да водя дистпут - моите аргументи са били само и винаги ad factum - никога ad homenim! Ако обяснението на процеси и парадокси е обидно за някого - моите извинения. Вдигнете ръце да ви знам кои сте - повече никога няма да ви обиждам по този начин.

badr, приятелю, виждаш ли къде бърка човека? Не може да отличи описанията на процеса, в два на глед различни контекста. Най-вероятно не знае за дуалистичния характер на микрочастиците.

Мътно ти е малко виждам...

Тези твои думи леко поставят горното ти твърдение под съмнение.Но наистина в сравнение с Бадр,когото се нае да защитаваш в името на старото приятелство,тонът ти е коректен.Въобще аз лично съм изненадан-три години не си написал и ред в форума и изведнъж се връщаш ....Мисля си още-Дарктерминал и Дарклайт на един и същи човек ли са никове.Но да не се отплесваме,отговори ми ad factum,на предишния ми пост,не на този. cool.gif

П.П ако трябва ще го редактирам .....

Тези твои думи леко поставят горното ти твърдение под съмнение.

Отново бъркаш - констатацията за грешка, придружена с пояснение, не е обида - това е в правилата на спора! Обидно и извън прявилата е да се каже, че опонентът ти се е заразил от несъществуваща болест или да се каже, че ще шамариш опонента си. Претенции за коректност, към теб нямам! Към когото съм имал, съм ги заявил!

Въобще аз лично съм изненадан-три години не си написал и ред в форума и изведнъж се връщаш...

Какво общо има, честотата ми на постване с естеството на спора?

Мисля си още-Дарктерминал и Дарклайт на един и същи човек ли са никове.

Никога, не съм се логвал като потребител с име Дарклайт - публикувам само и единствено, като потребител darkterminal. Това е присъщо на други потребители! Но и това няма отношение към спора.

отговори ми ad factum,на предишния ми пост,не на този.

Не обичам, да се повтарям - белият цвят е заради цвета на материята с която е облечена камерата!

• Автор

Показваш отново точно с този си пост пренебрежително отношение към опонентите си. От висотата на интелекта си смяташ останалите хора за невежи. Така страда топлообмена в един контакт някакси. А знаеш ли какво прозира зад това? - въпроса ми го полвай аd usum internum. :rolleyes:

Иначе, чела съм твои постове преди време и съжалявах, докато ги четях, че не пишеш и в момента в Калдата, защото ми харесваха много, а умните хора тук определено липсват осезателно. Така че аз лично се радвах, че ти се появи в този спор, но ме натъжава ледената ирония в думите ти. Аd hoc, това показва твоя някаква дълбока обида, за която участниците в диспута едва ли имат някаква вина.

И аз не обичам да се повтарям, но отговори ми ти на един въпрос - светлите цветове не отразяват ли повече енергия от тъмните? Но отговори ми ad factum. Много ще ми бъде интересен твоя отговор на този ми въпрос.

Виж, badr, благодаря за проявения интерес, но никак няма да ти се отдаде лесно това твое "транс" занимание, щом имаш намерение едни да целуваш, а с други да бъдеш лош. camarero е много умен и начетен, освен, че е добър човек, а ти си позволи да го обидиш, без той нищо лошо да каза за теб в този спор. Моя апел тук е да запазим добрия тон в спора, за да не изгуби той от естетичността си. Лош става човек, когато види, че не е на неговото и че губи играта. А тази игра е на егото. Тя не ползва нищо истината, заради която се води един спор.

Тази точно игра, няма как да я загубя.А и макар да не съм нито умен, нито начетен - зная разликата м/у физика и метафизика, а също и семплият факт, че в математиката се смята.А този умен и начетен camarero не знае това. И се опита да ме обиди. Това му изигра лоша шега.

Но да се върнем на нашият меламин, ето няколко доказателства за м-ма по-който меланина реагира на лъчите.А именно превръщането им в топлина

Фотоепилация

Фотоепилацията е един от най-ефективните методи за отстраняване на нежеланото окосмяване.

Принципът на фотоепилацията се състои във въздействието на мощни импулси светлина (intense pulsed light - IPL) върху корена на косъма. Оцветяващият космите пигмент – меланинът – поглъща енергията на светлинните вълни. В резултат светлинната се преобразува в топлинна, корените на космите се загряват и се разрушават. Трябва да се отбележи, че тъмните косми съдържат повече меланин , отколкото светлите или побелелите. Е light

Апаратурата съчетаваща в себе си едновременно IPL (Intense Pulsed Light) и RF (Radio Frequency) технологиите е позната още като ‘E light' или ‘elos' апаратура. Тя е най-новото достижение в света на неоперативната, естетична медицина.

Тази технология обединява IPL и RF в двуполярно-радиочестотна електромагнитна вълна. Докато IPL технологията действа на ниво епидермис (най-горният слой на кожата), то RF технологията прониква през епидермиса и действа на ниво дерма (средният слой на кожата). Поради едновременното действие на тези две технологии с E light апаратите се постига до два пъти по-висока ефективност при някои козметични процедути в сравнение с IPL апаратите.

Що се отнася до фотоепилацията E light има редица предимства пред IPL технологията:

*

RF - енергиен, топлинен източник, който е с висока степен на контрол – работи съвместно с източника на оптична енергия

*

Позволява употребата на светлинната енергия на такова ниво, което е безопасно за всички типове кожа (по-малко оптична енергия в сравнение с обикновените Лазери или IPL-и).

*

Няма риск от епидермални нарушения и за получаване на дисхромия (типична предимно за тъмен тип кожа).

*

С голяма точност определя ‘'презатоплените'', от оптичната енергия, участъци и ги охлажда.

*

Осигурява по-добро проникване за постигане на по-добри резултати.

*

За разлика от Лазерната и IPL технологии ПРЕМАХВА УСПЕШНО БЯЛИ И РУСИ КОСМИ.

Друго предимсто е, че двете технологии /IPL и RF/ могат да работят както заедно така и поотделно!

Как работи?

Напълно безвреден и безболезнен светлинен импулс се насочва към дадената зона от кожата, след което бива абсорбиран от фоликулата и луковицата на косъма под формата на топлина. Това рязко увеличаване на температурата разрушава фолику -лата и луковицата и възпрепятства повторния растеж на косъма без да уврежда тъканта около косъма.

http://www.beautystudiogalina.com/iframe_fotoepil.htm

И гледам тук се говори за RF топлоизточник. Нео говореше как радоивълните не били топлина.

И процесите все са топлинни.Ето още едно описание.

Меланинът в кожата абсорбира и ограничава дълбочинното проникване на лазерните лъчи в кожата. Заради това, системата за лазерно обезкосмяване е неприложима за тъмен цвят на кожата от типа афро-американска.

Как действа върху косъма.

Лазера дава силен лъч светлина която е съставена от вълни с еднаква дължина или цвят . Кожата е прозрачна на светлина с дължина на вълната от 600-1100нм (нано метра), а съдържащите меланин структури абсорбират енергията на лъчите с тази дължина на вълната. Поради тази причина системата е насочена към фоликула на косъма където е концентрирано съдържанието на меланин в кожата. Пигмента меланин абсорбира светлинната енергия и като резултат фоликула се загрява. Тази топлина унищожава клетките (papilla) отговарящи за растежа на косъма.

Тук може да се видят типовете кожа и реакцията им към слънцето, а именно изгаряне. Изгарянето става с топлина! и още едно кратко описание.
Слънчева еритема

Най-честият непосредствен ефект от въздействието на слънчевите лъчи върху кожата е слънчевата еритема, която се проявява като зачервяване на кожата. Всяка форма на еритема е изгаряне, тоест явление, неблагоприятно за кожата. Наистина, обикновено то се появява под влияние на лъчението, предизвикващо еритема, т. е. UVB, обаче е известно, че UVA лъчението в съответната висока доза може да усили и направи по интензивни факторите, предизвикващи еритема. За появата на изгаряне по кожата е достатъчно дори кратко излагане на слънчево лъчение или солариум.

Степента на слънчево изгаряне зависи от количеството на кожния пигмент (меланин), от дебелината на кожата, както и от факторите на околната среда: сезон на годината, част на деня, географска ширина, надморска височина, които обуславят интензивността на UVB лъчението.

И сега на свой ред да ти посоча отново защо не си прав за меланина - той е пигмент, който не пропуща и разпръсква, да, но забележи кое - УВ лъчите - тези с по-малка дължина на вълната, но черното като цвят не предпазва от тези с по-голяма дължина на вълната - така наречените топлинни и няма общо меланина с топлоизолацията и ти дадох пример, който трябва нещо да ти говори като на умен човек - в една затъмнена стая, но затоплена силно няма никога да хванеш тен, а само можеш да прегрееш и да се стигне до топлинен синкоп, нали, а на студа при минусови температури в планината, може и да измръзнеш, но при силното слънчево лъчение там ще почернееш добре.
Този пример е некорентен.Ти разглеждаш само конвенционален топлобмен без лъчист.В тази стая е затоплен въздуха, а няма лъчев топлобмен.Или ако има той е в абсолютно незначителна степен.

При минусовите температури пак може да изгориш локално и именно това става по механизма, който съм посочил.

С навлизането в кожата на високоенергийният ув лъч, той се поглъща от меламина , но в даден момент специфичният топлинен капацитет на меламина се изчерпва и топлината започва да изгаря кожата.Локалната скорост на процеса е голяма и не позволява на организма да охлади мястото на изгарянето, макар и организма да има достатъчно студопроизводство.

И с цигара, човек, може да се изгори локално и то при минусови температури.От това не следва извод, че в цигарата няма топлина.

Единственият извод е че количеството топлина, което получава организма, е по-малко от това което изразходва, макар че входящият поток е с по висока температура и именно на входа се получават изгаряния, зачервявания, възпъления.В локален екстремум имаме изгаряне, макар тялото да е в процес на охлаждане.

Към това трябва да се добави и нещо повече, именно липсата на меланин е вече болестно състояние.

Косата на цветнокож човек също е черна.Някой да е видял естествено рус негър или китаец или пък индианец.

Така упоменатия от мен механизъм се оказва всъщност и опростен модел на биологичната защита от слънчевото греене.Която се оказва един шедьовър като творение.Това е моята теза, която съм аз изказъл.

Аз твърдя че в пустинята, максимално дълго време на престой на открито , при директно слънчево греене се постига чрез дебели свободни черни дрехи.

Това са моите думи, а Нео ти се пробваш да се оправдаеш изключително лицемерно, като се опиташ този път да си присвоиш моята теза ,опитвайки се уж мъничко да промениш и да я представиш за твоя.

Меланина е елемент и от терморегулацията.И отново се опитваш да говориш от мое име.Никъде не съм твърдял нищо за рентегеновите лъчи.

Примерът си с фотоапарат сам си го бистри.Никой не длъжен да ти обяснява нещо за космонавти и фотоапарати.Те нямат отношение към нашия спор.

Това, че си нямаш понятие е констиран факт, дали се обиждаш от това е без всякакво значение.Ако се обиждаш, то е защото сам си се поставил в такова положение.Не съм виновен за равнището на твоите познания .

Ти твърдиш, че бъркам топлинен със слънчев удар и от там произлизала моята грешка.

Ето какво си писъл.

Ето ,Бадр.От тук ти тръгва голямата грешка.Лучия ти го каза веднъж ,но явно не си разбрал.Бъркаш слънчев с топлинен удар и от там всичко което си написал няма как да е вярно.

Я пак ми покажи грешката ми!!

След това постави пример.Нека напомним как постъпи посочвайки за пример автомобил, и след като установи, че примера ти не е коректен се опита да подмениш ключова характеристика в посоченият от самия теб пример.

Изведнъж марката автомобили стана трабант, а той е с огромни различия спрямо огромната маса други марки и то в ключовите параметри.

Това е некоректен маньовър.

По-долу са твоите твърдения, а моите отговори са в цвят

Бадр,не съм изучавал академично физика,но в горното ти твърдение няма как да се съглася,а конкретно че лъчите са носители на топлина.Как можа да го кажеш не ми е ясно?......

Мога да кажа и още как.Казвам го!

Ето,тук причината за неразбирането.Ти разглеждаш нещата и явленията само през призмата на физиката ,не се и съмнявам че си супер професионалист в своята област.И постоянно ни дърпаш на територията която ти е позната и където се чувстваш в свои води.Но пак ти повтарям,нещата са комплексни-хората не са сгради ,хладилни камери ,инсталации и уреди.Не се и поддават на изчисления.Чак когато включиш всички фактори ,тогава ще имаш коректен резултат.......

Сега говорим си за физика, не изчислявам човека, а посочвам пример за количество топлина постъпваща към човека. Това вече е възможно да се опише и изчисли

Точно ултравиолетовите фотони са опасни защото те проникват дълбоко в кожата и се получава слънчевото изгаряне ,и точно него има за цел да спре меланина.

За теб това е топлоодаване -така ли?

мисля, че изгарянията, стават чрез топлообмeн

Аз се допитах до физик,защото обичам да съм коректен към опонента си

За всички е ясно, че твърденията ти нямат нищо с физиката, особено пък по-долните.На никой физик такива няма даже да му хрумнат

Проверих. cool.gifЗа лъчите си прав.Лъчите не носят топлина. lol6.gif lol6.gif lol6.gif Лъчите не са и топлина.Поне според съвременната физика.Според физиката на Бадр може да е и да носят,може и да са топлина. cool.gif.....

Благодаря,Диин! Не съм очаквал тази подкрепа от теб.С този си пост потвърждаваш това което се опитвам да накарам да си спомни Бадр.Никъде не е казано тук,че инфрачервените лъчи са носители на топлина,а тъй наречения топлинен ефект няма много общо с физиката.

Това просто казва всичко за твоите познания.Топлинен ефект нямащ много общо с физиката.Ти сигурно разглеждаш топлинният ефект като обект на музиката! А какво каза по-този въпрос физикът с който се консултира?

Когато дрехата е подходяща -цвета е без значение.Но това че почна да говори за ЧЕРЕН ЦВЯТ, който намалява нещо си,след като на повечето е ясно от практически опит,че черното поглъща почти всички лъчи а бялото отразява почти всички основно значение има свойството на материала.Няколко пъти подчертах,че черното багрило се използва за предпазване от високоенергетичните УВ лъчи,а не от топлината.А когато температурата е ниска се загряват по бързо от слънцето.За охлаждането чрез изпаряване на водата,сам го каза.Мисля е много важно,при изпарението сигурно се отвежда повече топлина и пак тогава е по добре да е тъмна дрехата отколкото бяла.Но това е силно особен случай,от който се правят тотално неправилни изводи.

Та цялата история тръгна от критиката ми към Ура, и безпринципният ти опит той да бъде защитен, като се опитваш да ме диксредитираш заедно с camarero.

Проблема, обаче се оказа, че онова което твърдя -- го твърди науката физика.

Религиозният балък се оказа твърде добре образован и ерудиран за вашите възможности.Харесва ли ви или не това е факт.

Този жалък опит да бъде изкривена истината, защото я казва Мюсулманин.

Вместо нормален диалог се опитахте да се надсмеете, да се подиграете, без оглед на средствата да надделеете, без значение, че говорите неистини! Как беше -- въздух под налягане.

На два пъти ви дадох шанс да се отклоните от "дискусията" . Вие си избрахте.

И защо? Кой какво спечели от тая работа?

Защо не се опитахте да разговаряте нормално?

Ще дойде някой и ще почне да дрънка нелепици за физика и нобелови награди, при това същият не знае, че в математиката се смята.

И такъв имал хипотеза и я подкрепял нобелов лауреат.

А бе! -- С нобеловия лауреат нямате нищо общо и не разбирате неговата теория!

За последен път ви казвам, че от подобна дискусия няма да спечелите.Опитайте с по-друг тон.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Не обичам, да се повтарям - белият цвят е заради цвета на материята с която е облечена камерата!

Каква е тази материя знаеш ли?Защото на сайта на Хаселблад информацията е доста оскъдна,но видях че и черни апарати са ползвали,най-вероятно за снимане от вътрешността на кораба.Ето ги двата варианта:c17183ba-8bc3-483d-8d13-89296b42f75e-Hasselblad_EC.jpg

от 1968

8afea961-90c9-4a42-a36b-d815213141ca-HEDC.jpg

от 1969-лунния вариант

можеш ли да изчислиш до каква температура би се нагрял черния модел за около 30 мин до час оставен на пряка слънчева светлина,примерно на ниска орбита около земята,няма смисъл,че и възможност май да се ходи чак на луната. ;)

Тази точно игра, няма как да я загубя.А и макар да не съм нито умен, нито начетен - зная разликата м/у физика и метафизика, а също и семплият факт, че в математиката се смята.А този умен и начетен camarero не знае това. И се опита да ме обиди. Това му изигра лоша шега.

Но да се върнем на нашият меламин, ето няколко доказателства за м-ма по-който меланина реагира на лъчите.А именно превръщането им в топлина

И гледам тук се говори за RF топлоизточник. Нео говореше как радоивълните не били топлина.

И процесите все са топлинни.Ето още едно описание. Тук може да се видят типовете кожа и реакцията им към слънцето, а именно изгаряне. Изгарянето става с топлина! и още едно кратко описание.

Този пример е некорентен.Ти разглеждаш само конвенционален топлобмен без лъчист.В тази стая е затоплен въздуха, а няма лъчев топлобмен.Или ако има той е в абсолютно незначителна степен.

При минусовите температури пак може да изгориш локално и именно това става по механизма, който съм посочил.

С навлизането в кожата на високоенергийният ув лъч, той се поглъща от меламина , но в даден момент специфичният топлинен капацитет на меламина се изчерпва и топлината започва да изгаря кожата.Локалната скорост на процеса е голяма и не позволява на организма да охлади мястото на изгарянето, макар и организма да има достатъчно студопроизводство.

И с цигара, човек, може да се изгори локално и то при минусови температури.От това не следва извод, че в цигарата няма топлина.

Единственият извод е че количеството топлина, което получава организма, е по-малко от това което изразходва, макар че входящият поток е с по висока температура и именно на входа се получават изгаряния, зачервявания, възпъления.В локален екстремум имаме изгаряне, макар в процес охлаждане.

Към това трябва да се добави и нещо повече, именно липсата на меланин е вече болестно състояние.

Косата на цветнокож човек също е черна.Някой да е видял естествено рус негър или китаец или пък индианец.

Така упоменатия от мен механизъм се оказва всъщност и опростен модел на биологичната защита от слънчевото греене.Която се оказва един шедьовър като творение.Това е моята теза, която съм аз изказъл.

Това са моите думи, а Нео ти се пробваш да се оправдаеш изключително лицемерно, като се опиташ този път да си присвоиш моята теза ,опитвайки се уж мъничко да промениш и да я представиш за твоя.

Меланина е елемент и от терморегулацията.И отново се опитваш да говориш от мое име.Никъде не съм твърдял нищо за рентегеновите лъчи.

Примерът си с фотоапарат сам си го бистри.Никой не длъжен да ти обяснява нещо за космонавти и фотоапарати.Те нямат отношение към нашия спор.

Това, че си нямаш понятие е констиран факт, дали се обиждаш от това е без всякакво значение.Ако се обиждаш, то е защото сам си се поставил в такова положение.Не съм виновен за равнището на твоите познания .

Ти твърдиш, че бъркам топлинен със слънчев удар и от там произлизала моята грешка.

Ето какво си писъл.

След това постави пример.Нека напомним как постъпи посочвайки за пример автомобил, и след като установи, че примера ти не е коректен се опита да подмениш ключова характеристика в посоченият от самия теб пример.

Изведнъж марката автомобили стана трабант, а той е с огромни различия спрямо огромната маса други марки и то в ключовите параметри.

Та цялата история тръгна от критиката ми към Ура, и безпринципният ти опит той да бъде защитен, като се опитваш да ме диксредитираш заедно с camarero.

Религиозният балък се оказа твърде добре образован и ерудиран за вашите възможности.Харесва ли ви или не това е факт.

Вместо нормален диалог се опитахте да се надсмеете, да се подиграете, без оглед на средствата да надделеете, без значение, че говорите неистини! Как беше -- въздух под налягане.

Ще дойде някой и ще почне да дрънка нелепици за физика и нобелови награди, при това същият не знае, че в математиката се смята.

За последен път ви казвам, че от подобна дискусия няма да спечелите.Опитайте с по-друг тон.

Бадр,последното което си написал,а и това,че го казваш не за първи път ме кара да си мисля,че всъщност ти си обиденият.Но утре ме чака тежък ден и няма да мога да ти отговоря веднага.Все пак ще си позволя да отбележа,че между меламин и меланин има сериозна разлика,нищо,че звучат почти еднакво.Искрено ти се извинявам,ако съм те обидил .Лека нощ!

• Автор

И процесите все са топлинни.Ето още едно описание. Тук може да се видят типовете кожа и реакцията им към слънцето, а именно изгаряне. Изгарянето става с топлина! и още едно кратко описание.

Единственият извод е че количеството топлина, което получава организма, е по-малко от това което изразходва, макар че входящият поток е с по висока температура и именно на входа се получават изгаряния, зачервявания, възпъления.В локален екстремум имаме изгаряне, макар тялото да е в процес на охлаждане.

Ето какво си писъл.

Еее, защо така остро? И изобщо какво общо има пък тук религията, която изповядва някой и защо си мислиш, че те свързваме с това. Спорът за мен е по същество и въобще не ме интересува дали е мюсюлманин или християнин някой, както и дали е блондин или брюнет, висок или нисък, за мен важни са височината и цветът на мисълта му, не друго. Ти твърдиш, че черните, респ. тъмните, дрехи предпазват от загряване на организма. Аз не съм съгласна с това ти твърдение, защото тъмните цветове са повече поглъщащи, отколкото отразяващи слънчевите лъчи, носещи топлината и излъчват в топлинния спектър, черното е горещ цвят така да се каже. В случая с меланина този черен негов цвят отразява УВЛ, а те не са топлинни лъчи. Ти казваш, че те също носят топлина като разглеждаш топлината като вид тяхна енергийност. Но пак ти подчертавам - това, което човешкия организъм възприема като топлинни лъчи са инфрачервените. УВ лъчите поради тяхната по-голяма енергийност не са топлинни, а са направо изгарящи, горящи в дълбочина и то за кратко време. Меланинът произвеждан от епидермиса като пигмент с черен цвят предпазва именно от тях, това е типичен пример не за термо-, а за фотоефект - изгарянията по кожата, наричани още слънчева еритема се дължат именно на УВ-В лъчите - знаеш, че са три вида условно делени според дължината на вълната си - А, В и С, като последните - най-късовълновите, почти не достигат Земята поради масивното си поглъщане от озоновия слой, така че остава въздействието на УВ-А (тези със сравнително по-голямата дължина на вълната и съответно по-нискоенергийни, по-безвредните така да се каже) и УВ-В (тези с по-високата енергийност, поради по-малката си дължина на вълната с по-вредното си поразяващо действие върху човека). Изгарянията и трайните увреди, както и мутагенното действие се дължат именно на вторите. Тези лъчи, поради високата си енергийност, свързана с по-малката дължина на вълната им, не топлят, а направо горят. Срещу тях е насочена защитата на организма с образуването на черния пигмент меланин, срещу горящите лъчи, но не и срещу топлещите, разбираш ли, затова в затоплена, но затъмнена стая например, където действат инфрачервените лъчи, няма да се стимулира продукцията на меланин от епидермиса, а той ще се продуцира на пряка силна слънчева светлина, дори и при минусови градуси, дори и на снежен терен в планината, даже белият цвят на снега ще засили действието на УВ-В лъчите, защото ги отразява и пречупва и така още повече увеличава ефекта от тяхното действие върху кожата, а той е изгараяне, но не и стопляне. Ясна ти е прекрасно разликата. И черното не е цветът, с който ще предпази човека от топлинното действие на слънчевите лъчи, а бялото, поради отразяването им. Докато черното пази от изгаряне. За физиката това е отново енергия и то топлинна, съгласна съм - само едната е много по-мощна в сравнение с другата, но затова ти казах - тук имаме казус - ЧОВЕКА - и точно той е условието за тяхното разграничаване, което се базира на рецептивните му възможности.

И сега ще ти покажа, че е коректен моя пример и че ти не си прав в случая пак с нагледен пример - Черният цвят на негърската кожа не предпазва от инфрачрвената топлинна радиация на Слънцето и затова и на негрите им е топло и те също се потят, поставени на действието на тези лъчи. И ти го знаеш това добре, но не знам защо се инатиш и не искаш да си признаеш, че е така.

---

Нео, всеки прави неволни грешки на езика, а те са без абсолютно никакво значение за спора ни.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Показваш отново точно с този си пост пренебрежително отношение към опонентите си. От висотата на интелекта си смяташ останалите хора за невежи. Така страда топлообмена в един контакт някакси. А знаеш ли какво прозира зад това? - въпроса ми го полвай аd usum internum. ;)

Иначе, чела съм твои постове преди време и съжалявах, докато ги четях, че не пишеш и в момента в Калдата, защото ми харесваха много, а умните хора тук определено липсват осезателно. Така че аз лично се радвах, че ти се появи в този спор, но ме натъжава ледената ирония в думите ти.

Ирония и пренебрежение няма, само желание да удовлетворя недоволните. Ако смятах незнанието за недостатък, щях само да се изсмея веднъж на твърденията и до там, а аз както виждаш - напротив, търпеливо и подробно обяснявам - така че да се разбере. Ако е несно - сменям терминологоията, спрямо прагматиката на отсрещния. Предполагам обаче, съм станал много досаден - защото първо бях прехвърлен графата "вие" (в смисъл - ония другите), после щяха да ме шамарят, после бях обявен за болен от неизвестно каква болест (но от тия дето само badr и приятелите му хващат) и за капак, когато кротко се защитих - бях обявен за хвалипръцко дето дава заплатата си за аргумент. Това, вече е смешно!

Аd hoc, това показва твоя някаква дълбока обида, за която участниците в диспута едва ли имат някаква вина.

Няма обида, нито към форума - нито към опонентите ми - няма причина. Единствено бях възмутен, от безотговорното обявяване, на носенето на традиционно облекло - за религиозно наказание. Въпреки това - не съм нагрубил никого - не съм обидил никого - поведението ми е крайно коректно.

И аз не обичам да се повтарям, но отговори ми ти на един въпрос - светлите цветове не отразяват ли повече енергия от тъмните? Но отговори ми ad factum. Много ще ми бъде интересен твоя отговор на този ми въпрос.

Пак пояснявам - светлите цветове отразяват много в много тесен спектър. Така например в светло-синьото отразява преди всичко в синята част на спектъра, в зависимост от нюансите, може да закачи и от жълатата и от виолетовата части. Но това е много условно. Виж, преливащите в бяло цветове отразяват повечко фотони във видимия спектър, но това колко енергия е оставил всеки от тях в материала - зависи и от много други параметри. След това, колко енергия/топлина ще предаде материала с повърхността си намираща се в сянка (което ни вълнува нас) е предмет на допълнителен набор от факти.

Каква е тази материя знаеш ли?Защото на сайта на Хаселблад информацията е доста оскъдна,но видях че и черни апарати са ползвали,най-вероятно за снимане от вътрешността на кораба.

На сайта - са показани апаратите без да са облечени (предполагам за да се види по-добре линията). Модифицираните модели са с по-големи "копчалъци" за да са по-лесни за манипулация през скафандъра, и със съвсем друга оптика. С метализирана стъклария, с много интересен филм върху фото-лентата (не можах да избегна тафталогията). Пак ти казвам светлината съвсем не е най-големия враг на фото-апаратурата в орбитални условия! Предполагам знаеш, че Бекерел е открил радиацията, като е намерил проекцията на парче уранова руда върху неосветена фотографска плака? Та именно тази радиация, от която магнитното поле и атмосферата в голяма степен ни спасяват е по-големия проблем - от нея оптиката потъмнява, фото-филмите почерняват, а металните корпуси предназначени да я възпират се загряват. Белия цвят в случая е малък помощник и една проста боя няма да свърши работа! Виж - композитна кевларено-горатексо-тефлонова тъкан, гъсто армирана с алуминиеви нишки помага много (това е разработката на НАСА - руснаците, както винаги са решили проблемите си просто и не по-малко ефективно). Още-по интересно е, че не всичката орбитална фото-техника е базирана на фото-химичен принцип (т.е. там няма защо да се притесняваш, че лентата ще се стопи), но дори и тя е облечена в същата материя. Интересна е и техниката - как се защитава откритата оптика от прелитащи микрочастици, но вече ще отидем далеч от темата.

• Автор
Ирония и пренебрежение няма, само желание да удовлетворя недоволните. Ако смятах незнанието за недостатък, щях само да се изсмея веднъж на твърденията и до там, а аз както виждаш - напротив, търпеливо и подробно обяснявам - така че да се разбере. Ако е несно - сменям терминологоията, спрямо прагматиката на отсрещния. Предполагам обаче, съм станал много досаден - защото първо бях прехвърлен графата "вие" (в смисъл - ония другите), после щяха да ме шамарят, после бях обявен за болен от неизвестно каква болест (но от тия дето само badr и приятелите му хващат) и за капак, когато кротко се защитих - бях обявен за хвалипръцко дето дава заплатата си за аргумент. Това, вече е смешно!

Няма обида, нито към форума - нито към опонентите ми - няма причина. Единствено бях възмутен, от безотговорното обявяване, на носенето на традиционно облекло - за религиозно наказание. Въпреки това - не съм нагрубил никого - не съм обидил никого - поведението ми е крайно коректно.

Пак пояснявам - светлите цветове отразяват много в много тесен спектър. Така например в светло-синьото отразява преди всичко в синята част на спектъра, в зависимост от нюансите, може да закачи и от жълатата и от виолетовата части. Но това е много условно. Виж, преливащите в бяло цветове отразяват повечко фотони във видимия спектър, но това колко енергия е оставил всеки от тях в материала - зависи и от много други параметри. След това, колко енергия/топлина ще предаде материала с повърхността си намираща се в сянка (което ни вълнува нас) е предмет на допълнителен набор от факти.

ОК, не се сърди, но за мен е наказание да си крия лицето, например, или да се спъвам в някакви си чаршафи, с които съм се увила и още по-голямо ще бъде, ако тези чаршафи са черни или тъмни в страни с горещ климат.

Темата е вече по друг начин озаглавена, така че криенето на лицата не ни вълнува тук, щото сме излезли от контекста на наказанията, да речем.

Но, ми стана много смешно за вашите доводи, че топлината се спирала от тъмните цветове и че дебелината на дрехата оказвала също влияние като спирачка на топлообмена отвън навътре, сякаш в пустинята ходят с метри дебел плат и сякаш има огромно количество въздух както при кринолините между тялото и дрехата, та така да се предпази човек от топлината там.

И за мен този диспут е напълно излишен, защото съм сигурна, че вие сте съгласни в правотата на моите твърдения, но се инатите и не искате да си признаете това, затова и извъртате и търсите някакви доказателства, които само още повече ви оплитат в грешната ви теза. А иначе, с умни хора ми е приятно да споря, ала не и с докачливи.

Поздрав за всички участници в темата! За всички без разлика!

• Автор

Вярно е - не си обиждал досега никого и това ти прави чест. Но не ти прави чест да отнасяш своя сакрална обида към истината и с това да я замъгляваш /зачулваш един вид/, а тя е, че се опитваш да защитиш не правотата на някакви физични закони, а факта, че нечия религия ги изопачава и вие с badr двамата, колкото и да сте умни хора, прекрасно знаете, че защитавате една лъжа, само защото тя се явява ваша религия. И си го признахте най-накрая, както ти с този пост, така и той в последния си, изплюхте камъчето - вие таите обида някаква, за която никой от нас тук няма вина и тази обида се отразява на целия този спор, дори заради нея се започна спора, тя е основната причина за тази тема. Аз не съм я отворила - Али я отвори, отново подвластна на нея. Дийн, макар да е добро момче, го гложди същата тая и си го показва по груб и първичен начин. Всички страдате от тази всеобща обида. И това измества спора в посока себедоказване, а не търсене на истината.

И ти, макар и да се държиш възпитано, също не постъпваш коректно - докато аз се стремя да приема вашата теза и съм отворена към нея, ти изопачаваш нашата. Ще ти покажа как:

Виждаш ли как тънко го правиш - увърташ, не мисли, че не забелязвам това - въпросът ми беше недвусмислен - да сравниш светлите и тъмните цветове и кои отразяват повече, а не да ми обясняваш колко точно отразявали светлите само. Аз пунктуирам на сравнението между тъмните и светлите цветове, а ти се изплъзваш от това сравнение, защото не ти изнася. Ей това вече не е спор. И истината не се търси по този начин.

Това пък е специален метафизичен поздрав за теб от мен! biggrin.gifcool.gif

На сайта - са показани апаратите без да са облечени (предполагам за да се види по-добре линията). Модифицираните модели са с по-големи "копчалъци" за да са по-лесни за манипулация през скафандъра, и със съвсем друга оптика. С метализирана стъклария, с много интересен филм върху фото-лентата (не можах да избегна тафталогията). Пак ти казвам светлината съвсем не е най-големия враг на фото-апаратурата в орбитални условия! Предполагам знаеш, че Бекерел е открил радиацията, като е намерил проекцията на парче уранова руда върху неосветена фотографска плака? Та именно тази радиация, от която магнитното поле и атмосферата в голяма степен ни спасяват е по-големия проблем - от нея оптиката потъмнява, фото-филмите почерняват, а металните корпуси предназначени да я възпират се загряват. Белия цвят в случая е малък помощник и една проста боя няма да свърши работа! Виж - композитна кевларено-горатексо-тефлонова тъкан, гъсто армирана с алуминиеви нишки помага много (това е разработката на НАСА - руснаците, както винаги са решили проблемите си просто и не по-малко ефективно). Още-по интересно е, че не всичката орбитална фото-техника е базирана на фото-химичен принцип (т.е. там няма защо да се притесняваш, че лентата ще се стопи), но дори и тя е облечена в същата материя. Интересна е и техниката - как се защитава откритата оптика от прелитащи микрочастици, но вече ще отидем далеч от темата.

Това което си написал изглежда много вярно и логично.В случая обаче има един малък проблем.Имаме снимки които лесно можем да сравним:

AS12-49-7278.jpg

8afea961-90c9-4a42-a36b-d815213141ca-HEDC.jpg

Аз не виждам никаква обвивка,апарата на гърдите на астронавта си е в същия вид ,като този от сайта на производителя.Или на лунната повърхност няма такива опасности за които говориш или снимката в архива на НАСА е фалшива?Между другото,каква е силата на рентгеновото лъчение на слънцето-колкото нормална ренгенова снимка или по -малко?Защото ако е по-малко,което предполагам имайки пред вид от какво са направени скафандрите на космонавтите,една боя е наистина достатъчна да спре(отрази) вредните лъчения,включително и топлината. cool.gif

Еее, защо така остро? И изобщо какво общо има пък тук религията, която изповядва някой и защо си мислиш, че те свързваме с това. Спорът за мен е по същество и въобще не ме интересува дали е мюсюлманин или християнин някой, както и дали е блондин или брюнет, висок или нисък, за мен важни са височината и цветът на мисълта му, не друго.

Вярно е - не си обиждал досега никого и това ти прави чест. Но не ти прави чест да отнасяш своя сакрална обида към истината и с това да я замъгляваш /зачулваш един вид/, а тя е, че се опитваш да защитиш не правотата на някакви физични закони, а факта, че нечия религия ги изопачава и вие с badr двамата, колкото и да сте умни хора, прекрасно знаете, че защитавате една лъжа, само защото тя се явява ваша религия. И си го признахте най-накрая, както ти с този пост, така и той в последния си, изплюхте камъчето - вие таите обида някаква, за която никой от нас тук няма вина и тази обида се отразява на целия този спор, дори заради нея се започна спора, тя е основната причина за тази тема

Останах, безкрайно неприятно изненадан от това твърдение, не очаквах това от теб. Дали защитавам лъжа е въпрос, който следва да се докаже! Няма нещо, което може да се докаже по-трудно на този свят.

Я си припомни, какво означава израза "Уа Алла". Да ти го кажа така - Уа Алла, защитавам тази позиция защото я смятам за изключително точна.Предполагам осъзнаваш написаното ?? Вторият цитат показва, че първия е просто поза.

С тези си думи ти разруши доверието, което имах към теб.Съжалявам, че ти вярвах.Това вече е обида.

Ти твърдиш, че черните, респ. тъмните, дрехи предпазват от загряване на организма. Аз не съм съгласна с това ти твърдение, защото тъмните цветове са повече поглъщащи, отколкото отразяващи слънчевите лъчи, носещи топлината и излъчват в топлинния спектър, черното е горещ цвят така да се каже. В случая с меланина този черен негов цвят отразява УВЛ, а те не са топлинни лъчи. Ти казваш, че те също носят топлина като разглеждаш топлината като вид тяхна енергийност. Но пак ти подчертавам - това, което човешкия организъм възприема като топлинни лъчи са инфрачервените.

Четеш твърде селективно по странен начин.Погледни предният ми пост.Там има описание на фотоепилация.Не зная дали ти направи впечатление дължината на вълната 600-1100 нанометра

Меланинът в кожата абсорбира и ограничава дълбочинното проникване на лазерните лъчи в кожата. Заради това, системата за лазерно обезкосмяване е неприложима за тъмен цвят на кожата от типа афро-американска.

Как действа върху косъма.

Лазера дава силен лъч светлина която е съставена от вълни с еднаква дължина или цвят . Кожата е прозрачна на светлина с дължина на вълната от 600-1100нм (нано метра), а съдържащите меланин структури абсорбират енергията на лъчите с тази дължина на вълната. Поради тази причина системата е насочена към фоликула на косъма където е концентрирано съдържанието на меланин в кожата. Пигмента меланин абсорбира светлинната енергия и като резултат фоликула се загрява. Тази топлина унищожава клетките (papilla) отговарящи за растежа на косъма.

Ето един линк за да видиш към кой спектър спада тая дължинана вълната

Добре ли се вижда, че споменатата вълна не е ултравиолетова, а е в (червено -инфра червения спектър )

За физиката това е отново енергия и то топлинна, съгласна съм - само едната е много по-мощна в сравнение с другата, но затова ти казах - тук имаме казус - ЧОВЕКА - и точно той е условието за тяхното разграничаване, което се базира на рецептивните му възможности.

И сега ще ти покажа, че е коректен моя пример и че ти не си прав в случая пак с нагледен пример - Черният цвят на негърската кожа не предпазва от инфрачрвената топлинна радиация на Слънцето и затова и на негрите им е топло и те също се потят, поставени на действието на тези лъчи. И ти го знаеш това добре, но не знам защо се инатиш и не искаш да си признаеш, че е така.

Грешиш и даже правиш от darkterminal мюсулманин, ами той не е! Говориш за предразсъдъци и виж се само какво правиш.Приписваш му религия! На какво основание направи този извод? Ти въобще даже не си представяш, че в очите на един инженер вашата аргументация изглежда страхотно нелепо. И сте го възмутили с подхода за да пропише след 3г.Ама до н-та степен.

Съжалявам, че виждате нещата по-различен начин.

Виж говоря за топлина.Тя е част от топлобмена.Няма значение ти как я мислиш.Тя топли и изгаря.И негрите се потят и какво от това.

Те изгарят много по-трудно.И примера ти го давам защото е доказан.Няма нужда от други доказателства при наличие на такъв статистически факт за цвят на кожата съобразно географската ширина.Каква ли е причината за такова разпределение по географска ширина?

Не можеш да се абстрахираш от клишета свързани с твоите или масови разбирания за цвят и отражения.Странни скимвания и за топлината.Никакъв разделител не е човека.Той може да чувства съвсем различни неща. Може да му се пее, да му се играе...

Организма обаче получава енергия и трябва да я отведе.

Вече ти посочих какво е отражателна способност. Погледни в първите постове.Ето отново.

Отразяващата способност зависи и от ъгъла на падане на светлината a (това особено добре личи при диелектриците). Най-слабо отражение имаме при отвесно или почти отвесно падаща светлина - при a от 0 до 30°. С нарастване на ъгъла, отразяващата способност бързо расте и достига 1 при a = 90°. Затова коефициентът на отражение r на дадена повърхност се определя при ъгъл 0° или в границите от 0 до 30°.

Отразяващата способност зависи и от електропроводимостта на отразяващия материал. Колкото с по-висока електропроводимост е той, толкова по-добре отразява. Диелектриците отразяват най-слабо. Например непокрита стъклена повърхност отразява около 4% от светлината. С по-добра отразяваща способност са полупроводниците, а с най-добра - металите

Насочващи въпроси: На колко градуса пада ъгъла в пустините? Как е свързано това с цвета на кожата?

И за какво отражение се говори при бяла дреха.Нека се огледа някой в такава.

Разликата в отражението при бялата дреха и черната е малка.За сметка на това поглъщателната способност на черното е дота по-голяма от тази на бялото.Така черното по-трудно пропуска навътре! И се явавя по-голямо съпротивление при топлопреминаването.

За цялото топлопреминаване.

Това е същественият критерий.

Обаче сл.колектор е нагласен на определен градус за да падат лъчите перпендикулярно.

Със същия ъгъл е свързана играта в теорията на този физик Стивън чу.

Покривите на къщите не са успоредни на земята, а са под определен ъгъл и с това увеличават ъгъла на отражение, правейки го по-близък до 90.

Нека ви кажа, че ъглите на покрив са специфични за всяка географска ширина, По на север са по-остри за да не задържат сняг, който пък тежи.

Хубаво, но с по остър покрив се увеличава обема на помещението и тук вече играят анализи на целогодишното топлинно натоварване на стените.Освен охлаждане лятото има и отопление през зимата. Това е направил физика и това съвсем, ама съвсем не е проста задача.Ала няма нищо общо с нашия случай.

Тези неща, трябваше Камереро, сам трябваше да ги предостави, без да чака покани.Ама не го знае човека.Кой му е виновен ?

Вместо това -- "онзи тъй казал" -- А бе човече! Като незнаеш - се казва не знам!

Нека онзи, който дава пример, да си го обоснове, а не да подскача наоколо с разни мантри.Трябва ли на всеки да се обяснява неговият пример.

Така ли постъпих аз.Не обясних ли подробно и изчерпателно своя.

• Автор
Останах, безкрайно неприятно изненадан от това твърдение, не очаквах това от теб. Дали защитавам лъжа е въпрос, който следва да се докаже! Няма нещо, което може да се докаже по-трудно на този свят.

Я си припомни, какво означава израза "Уа Алла". Да ти го кажа така - Уа Алла, защитавам тази позиция защото я смятам за изключително точна.Предполагам осъзнаваш написаното ?? Вторият цитат показва, че първия е просто поза.

С тези си думи ти разруши доверието, което имах към теб.Съжалявам, че ти вярвах.Това вече е обида.

Четеш твърде селективно по странен начин.Погледни предният ми пост.Там има описание на фотоепилация.Не зная дали ти направи впечатление дължината на вълната 600-1100 нанометра

Добре ли се вижда, че споменатата вълна не е ултравиолетова, а е в (червено -инфра червения спектър )

Грешиш и даже правиш от darkterminal мюсулманин, ами той не е! Говориш за предразсъдъци и виж се само какво правиш.Приписваш му религия! На какво основание направи този извод? Ти въобще даже не си представяш, че в очите на един инженер вашата аргументация изглежда страхотно нелепо. И сте го възмутили с подхода за да пропише след 3г.Ама до н-та степен.

Виж говоря за топлина.Тя е част от топлобмена.Няма значение ти как я мислиш.Тя топли и изгаря.И негрите се потят и какво от това.

Те изгарят много по-трудно.И примера ти го давам защото е доказан.Няма нужда от други доказателства при наличие на такъв статистически факт за цвят на кожата съобразно географската ширина.Каква ли е причината за такова разпределение по географска ширина?

Не можеш да се абстрахираш от клишета свързани с твоите или масови разбирания за цвят и отражения.Странни скимвания и за топлината.Никакъв разделител не е човека.Той може да чувства съвсем различни неща. Може да му се пее, да му се играе...

Вече ти посочих какво е отражателна способност. Погледни в първите постове.Ето отново.

Насочващи въпроси: На колко градуса пада ъгъла в пустините? Как е свързано това с цвета на кожата?

Разликата в отражението при бялата дреха и черната е малка.За сметка на това поглъщателната способност на черното е дота по-голяма от тази на бялото.Така черното по-трудно пропуска навътре! И се явавя по-голямо съпротивление при топлопреминаването.

Обаче сл.колектор е нагласен на определен градус за да падат лъчите перпендикулярно.

Покривите на къщите не са успоредни на земята, а са под определен ъгъл и с това увеличават ъгъла на отражение, правейки го по-близък до 90.

Нека ви кажа, че ъглите на покрив са специфични за всяка географска ширина, По на север са по-остри за да не задържат сняг, който пък тежи.

Хубаво, но с по остър покрив се увеличава обема на помещението и тук вече играят анализи на целогодишното топлинно натоварване на стените.Освен охлаждане лятото има и отопление през зимата. Това е направил физика и това съвсем, ама съвсем не е проста задача.Ала няма нищо общо с нашия случай.

Тези неща, трябваше Камереро, сам трябваше да ги предостави, без да чака покани.Ама не го знае човека.Кой му е виновен ?

Вместо това -- "онзи тъй казал" -- А бе човече! Като незнаеш - се казва не знам!

Нека онзи, който дава пример, да си го обоснове, а не да подскача наоколо с разни мантри.Трябва ли на всеки да се обяснява неговият пример.

Не е поза, а е истина. Аз нямам религиозни предразсъдъци, но ти имаш. А реакцията ти доказва отново моето предположение. А то е провокирано от твоят предишен пост. Знаеш ли какво казваш там с него...

Аха, значи в лицето на darkterminal аз споря с един много възмутен човек, който така силно се е възмутил, че е прописал след 3г мълчание. Какво да очаквам, тогава, от един такъв спорещ...

Той да ми обясни тъмните или светлите цветове отразяват повече светлина, а не да ми се извърта. А ти ми кажи защо и на негрите им е горещо, нали са много черни и това ще ги предпази от топлина. И също ми кажи защо няма да хванеш тен в тъмна и силно затоплена стая - елементарни въпроси, толкова лесни за вашата компетенция, а до сега не ми отговорихте нито ти, нито той в прав текст ясно.

И не е истина, че черните дрехи ще предпазят повече от топлината, отколкото белите, а ти съжаляваш, че казвам истина, която не е удобна на твоята, не за друго.

А я да попитаме тези тук защо се обличат през зимата с тъмни униформи, а през лятото в напърно бели, ми те според твоята логика нямат мозъци в главите си, та да въведат бялото като задължителен цвят на летните си униформи, кухи глави и те, нищо че учат яко висша физика:

orig_281851_bg.jpg

smeli.jpg

---

Нео, 0.02 mSv (милиСиверта) е дозата при eдна рентгенова снимка на гръдния кош, например. За слънчевото рентгеново излъчване да ти кажат господа възмутените на н-та степен инженери.

Бадр,нали пожела да сменим тона?Или желанието ти не се отнася за теб самия?Позволих си да включа част от предишния си пост ,който ми направи впечатление и който бих искал да ми обясниш.Аз се включих в спора когато ти изказа твърдение противоречащо на всички закони на съвременната физика,вярно направих го на интрнет жаргон.От това ти се обиди и реагира с обида към мен-нарече ме необразован.

И точно тук е ключа към проблема,ти изпитваш дълбоко противоречие поради факта че вашия пророк е бил неграмотен.Но това не значи необразован!!!Ако наистина бе прочел внимателно написаното в линка който си дал,едва ли щеше да го смяташ за доказателство ,че си прав.Той е точно обратното,доказателство ,че грешиш.Лазерът с тази дължина на вълната УНИЩОЖАВА меланина и покрай него корена на косъма-това е фотоепилацията.Следователно меланина едва ли защитава от точно тези лъчи,той защитава от ултравиолетовите които не го унищожават когато ги поглъща.Можеш ли да осмислиш това?(това е твой въпрос,просто ми се струва че уместно сега да ти го задам) cool.gif

Близка инфрачервена област от 120 до 400 THz (от 2500 до 750 nm). Физическите процеси, характерни за този обхват, са подобни на тези при видимата светлина.

Бадр,нали пожела да сменим тона?Или желанието ти не се отнася за теб самия?Позволих си да включа част от предишния си пост ,който ми направи впечатление и който бих искал да ми обясниш.Аз се включих в спора когато ти изказа твърдение противоречащо на всички закони на съвременната физика,вярно направих го на интрнет жаргон.От това ти се обиди и реагира с обида към мен-нарече ме необразован.

И точно тук е ключа към проблема,ти изпитваш дълбоко противоречие поради факта че вашия пророк е бил неграмотен.Но това не значи необразован!!!Ако наистина бе прочел внимателно написаното в линка който си дал,едва ли щеше да го смяташ за доказателство ,че си прав.Той е точно обратното,доказателство ,че грешиш.Лазерът с тази дължина на вълната УНИЩОЖАВА меланина и покрай него корена на косъма-това е фотоепилацията.Следователно меланина едва ли защитава от точно тези лъчи,той защитава от ултравиолетовите които не го унищожават когато ги поглъща.Можеш ли да осмислиш това?(това е твой въпрос,просто ми се струва че уместно сега да ти го задам) cool.gif

При Бадр забелязвам качества като у евреите- когато спорош с него казва не е така, а после тайничко зад гърба ти го прави както ти си му казал. :P Така, че спорът е безсзмислен с него. И двете религи- юдаизъм и ислям са изфабрикувани(това вече е обида, знам, но е Истина cool.gif )и те имат за цел не Истината а спасяване на семе на племе(ако може и да се заграби чужди семена за war booty biggrin.gif ). На Бадър ще му повярвам в неговият научен Куран(достатчно фундаментална нова ислямска физика изфабрикува), когато тръгне с черни дрехи при днешнта температура в Медина- +44 градуса по скала на Целзий. ;)

Дотогава да гледа това и да си прави изводите- хората не развиват нови религии и теории. Просто живеят съобразно Бога. cool.gif

Това по-долу не ислямстко наказание от човек към човека, а просто- сиддха-йога: cool.gif

Holy_man_in_india.jpg

indian-holy-man-110326-lw.jpg

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Ура,всеки може да сбърка,човешко е.Мен по скоро ме натъжава факта,как ми приписва мисли и думи ,които нямат общо с моите.Но така или иначе спора се оказа изключително полезен ,надявам се не само за мен.Ще го изчакам да ми отговори на предния въпрос и ще споделя един пример с който се надявам да ме разбере .просто сега нямам достатъчно време.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.