Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да се запознаем, момичета.. ;)

Featured Replies

Здравейте, съгласна съм с Петето за датата и часа, а за мястото няма значение кадето изберете, освен че искам да се запозная на живо със всички, имам и страшно много въпроси към хората положили основите на нашия форум, който до колкото знам си е бил просто една темичка- реших да дам за пример нашия форум в дипломната си работа и ми трябват много информация / относно създаването му/ и снимки свързан с усилията които всички полагате/ имам предвид сканирания, снимане с фотоапарат, преводи, редакции и т.н/знам, че някои от вас се познават една друга и сте приятелки- може да се снимате например до скенер или не знам измъчена физиономия над книда с фотоапарат ;) - много ще съм ви благодарна, ако някой се отзове- обещавам да не злоупотребявам със снимки и информация. Много ме интересува кога, как и от кого точно е създаден форума, знам, че много от вас се стараят и трудят всеки ден за форума, колко време отделяте, защо и т. н - много съм нетърпелива и щесе радвам някой да се отзове и да ми пише - благодаря предварително!

• Отговори 816
  • Прегледи 114,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, съгласна съм с Петето за датата и часа, а за мястото няма значение кадето изберете, освен че искам да се запозная на живо със всички, имам и страшно много въпроси към хората положили основите на нашия форум, който до колкото знам си е бил просто една темичка- реших да дам за пример нашия форум в дипломната си работа и ми трябват много информация / относно създаването му/ и снимки свързан с усилията които всички полагате/ имам предвид сканирания, снимане с фотоапарат, преводи, редакции и т.н/знам, че някои от вас се познават една друга и сте приятелки- може да се снимате например до скенер или не знам измъчена физиономия над книда с фотоапарат :biggrin: - много ще съм ви благодарна, ако някой се отзове- обещавам да не злоупотребявам със снимки и информация. Много ме интересува кога, как и от кого точно е създаден форума, знам, че много от вас се стараят и трудят всеки ден за форума, колко време отделяте, защо и т. н - много съм нетърпелива и щесе радвам някой да се отзове и да ми пише - благодаря предварително!

Първо за срещата, до тук сме аз, Миа и Йори (те нямат възможност да пишат за сега), Тихи и ти Теди.

Сега относно дипломната ти работа, всичко тръгна от темата на Инчето, която тя беше създала на 21 април 2007, в момента не е оригиналния й пост, но в него тя търсеше "Венчило с дявола" ако не се лъжа, специално за пускането на темата, трябва да го дискутираш с нея. В следващата близо една година темата няма никакво конкретно развитие, обаче Инчето не се отказва (браво мила) и пак пише за романите, в поста си беше оставила имейл, чрез който аз се свързах с нея,писахме си няколко месеца, тя ми намери няколко книги и ми ги прати по пощата и ми сканира толкова мечтания по онова време "Подаръкът" на Джоана, за което много си я обичкам! Аз лично се включих в темата на 29 юли 2008, и от собствени впечатления мога да кажа че темата потръгна адски много откъм средата-края на миналия септември. В началото основния ни сканировчик беше stontontina, която аз поне не съм засичала от много време, в края на септември се присъедини Боби, а в началото на октомври Тихи. Мога да кажа, че те двете са сканирали 70-80% от книгите във форума, като в никакъв случай не искам да ощетявам трудът на останалите момичета като misi_misi , Инчето, Гането, Пепинка, Десито (от Варна) сега да не изброявам наред, защото със сигурност ще пропусна много хора, но дори една споделена книга е страхотен жест и усилие и труд и най-важното въпрос на желание. Така си сканирахме сладко сладко и си четем вече толкоз време.

Сега за редакциите, там нещата тръгнаха от 19 октомври 2008, когато към нас се присъедини Хеси или Тори, настоящият ни модератор, нейна беше идеята, в началото работеше сама, но в един момент вече не можеше да смогне на сканираните книги и започна да си търси дружки сред момичетата, които нямаха възможност да сканират - така се създаде въпросния екип на редакторките, повече информация за него - знаеш към кого да се обърнеш.

Преводите...тук историята е много дълга. Както споменах Инечто ме беше снабдила с "Подаръкът" в електронен вариант. И докато още форума не беше потръгнал, ровя си аз из гугъла и попадам на страница с мнения на сайта на Бард (мисля че всяка от нас е попадала там). Момичетата кажи речи, псуват издателството защото са спряли историческите романи. Едно от мненията беше - огромна молба за "Подаръкът" в ел. вариант и аз се отзовах, така се запознах с Йори и по време на един разговор с нея, разбрах за Ели (или известна тук като още като NELG), която предлагаше да се съберем почитателките на Джоана и да си преведем сами книжката за Джеръми. Съни вече се беше включила във форума ( на 27 октомври 2008 за да съм точна) и след като подметнахме идеята за общ превод (на 30.10.2008) тя се нави да помага и в крайна сметка пое цялата работа. Благодарение на нея успяхме да почетем за всеобщите ни любимци от семейство Малори. В момента доколкото съм запозната, Съни надзирава любителските преводи - към нея трябва да се обърнеш за повече информация по този въпрос.

Като стана въпрос за Ели, благодарение на нея, скановете са така достъпни, тя беше връзката ни с акаунта, доколкото си спомням нейна беше идеята за торентите, защото в един момент се оказа, че останалите места където качвахме книгите, не запазваха за повече от месец два файловете. Така момичетата започнаха да качват книжките в мастърса, по-късно в читанката и в момента в акаунт.

Не мога да не се изкажа и за блога на Гането, за който така й се възхищавам! Мисля допълва по чудесен начин целия форум, и можем всички само да й ръкопляскаме за времето, което отделя за него. Блога е прекрасен!

На 10 май тази година от екипа на калдата ни направиха сегашния форум, по предложение на Djindji, но може и да се бъркам, не съм 100 % сигурна и ако преписвам заслугата на друг, предварително се извинявам... Иначе имахме идеята да се отделим от калдата, даже направихме пробен опит, но нещо не се получиха нещата и си останахме тук...

Сега мога да кажа малко за нещата, които аз съм свършила. Сканирала съм известен брой книжки, а в самато начало снимах и с апарат (което си е адски пипкава и изнервяща работа). С редакции и качване на книги не съм се занимавала, просто не се имам за достатъчно компетентна, същото важи и за преводите. На мен ми дай да пиша мнения (то си и личи от настоящето). Аз лично се посветих на това форума да се разрасне, и дори мисля че тепърва могат да се създадат още много теми, има какво да се обсъжда... Като цяло идеите ми са взаимствани от руските форуми за любовни романи (те имат не един-два), следя какво пишат и обсъждат, някой теми съм ги открадвала директно като "Кой любовен роман четете в момента", а други просто са ме навеждали на размисъл. Така се роди и темата с класациите, в руския форум имаха тема за любимите мъже от романите и аз реших да предложа да ги изгласуваме в нашата темичка...

Какво искам да кажа с написаното до тук - настоящия облик на форума е плод на усилията на на доста момичета, които отделят от свободното си време, за да допринесат за всеобщото благо, ако мога така да го нарека. За мен лично, се превър на в неотделна част от ежедневието и благодарение на него се запознах с много хора, част от които ми станаха страшно близки приятелки, т.е. тук не е само електронна книжарница (въпреки че доста хора го смятат за точно това).

Малее олях се с писането, спирам защото от латерна в разговор на живо, се превърнах в такава и при писане на постове. Ако съм пропуснала да спомена нещо или някой, много се извинявам! Теди аз с това мога да помогна, дано съм ти била от полза с изкаравнето на миналогодишните спомени ;)

Евала, мила, дати, факти... По-точно нямаше как да го напиша. Ще те поправя само за едно нещо. За отделянето на този подфорум трябва да благодарим на yvsot, която съвсем безкористно предложи на екипа на Калдата да ни отделят лично местенце. Огромно благодаря, за което. :clap:

Теди, радвам се за интереса ти, аз поне съм поласкана. Петето е написала основното, на кафето евентуално бих могла да разкажа включването си в общото дело от моя гледна точка. Всъщност ще е интересно всяка да сподели как е попаднала тук. :)

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Здравейте! Понеже Петето ме спомена, мисля, че е време да се представя и за останалите. Казвам се Елена, но всички ме наричат Ели. Не мога да дам конкретни дати като Петя, която беше мнооого изчерпателна, но мога да кажа че се присъединих към темата на Инчето, благодарение именно на Петя и Тихи, които ми дадоха линк и ме пристрастиха. Не съм много активна във форума, но не пропускам нищо, което се случва в него. Възхищавам се на екипа от редактори, които се трудят неуморно за да имаме любимите си книги в текстов вариант. Преди това е нужно да изкажа хилядите си благодарности към сканировчиците, които са първотрудът, за да ги има книжките. И не на последно място, Съни, приятелко, няма да те пропусна - много прегръдки, целувки и усмивки, че ни радваш с преводите си - ти и твоя екип преводачи. Малко инфо за мен: Работя в скучна малка библиотека, в която никой не влиза със седмици. Това да не ви заблуждава обаче, че аз скучая. Работата ми в account-co.net ми доставя неизмеримо удовлетворение. Тук може да ме познавате като NELG, но оригинала е helyg. Може да ме търсите по всяко време, когато имате нужда от помощ - ще се отзовавам с удоволствие. Това е засега от мене. Ако има нещо, с което да ви бъда полезна - на ваше разположение съм.

Пете, направо ми събра очите с всичко което си написала мила. Всичко е толкова точно, дати и факти, направо нямам думи. В началото аз тъй, като си бях доста активна в другите теми на Калдата, писах тик, че търся "Венчило с дявола". нико не може да ми я намери, но всички почнаха да споделят коя книга харесват, коя търсят и къде има сергийки за книги на старо. stontontina почна да слага свои сканове, във вфорума дойдоха Петето и Боби. Малко по малко започнахме да обсъждаме дадени книги. Пускаха се едни списаци, кой какво има и кой какво търси. После се присъединиха Тихи и останалите момичета. И се почна по-сериозния скан. После почнахме да слагаме всичките сканирани книги на заглавната страница, за по-бърз достъп. Но щом започнаха да се губят линковете, защото срока на запазване им е изтекъл, започнахме да ги качваме и на торенти, също много от книгите бяха качени и в Читанка. И така се роди малкото и сдружение, което вече прерастна в това, което може да се види днес, със страшно много сканирани книги, много теми, добри приятелки и позитивни емоции.

Момичета страхотни сте...благодаря много за инфото и на Петето специално за труда и изчерпателната информация и не се чудете, че помни всяка една подробност- само един рак може да има такава памет! Поздравявам всички и благодаря отново!

След всички мили думи в последните постове за моя милост не се въздържах да драсна два три реда (сори Пете ама аз не ми ли е на англе не мога са развихря) и да отбележа, че този форум е плод на усилията на всички момичета - и на тези, които положиха основите, и на тези, които се вдъхновихме от идеите и ги доразвихме, и на всички момичета, които с едно или друго свое безвъзмездно усилие са продължили да ни вдъхновяват да не се отказваме. Всяка от нас има принос в това форума да е такъв днес. Обаче Ечо, приятелко не съм съгласна да ми скромничиш и да не отбелязваш неуморния труд, с който оправяш моите писания, така че да не ми пишат пак четворка по български. Връщам ти целувките и прегръдките тъпкано да те топлят докато се потиш над следващия ни превод.

Момичета страхотни сте...благодаря много за инфото и на Петето специално за труда и изчерпателната информация и не се чудете, че помни всяка една подробност- само един рак може да има такава памет! Поздравявам всички и благодаря отново!

Първо съгласна съм с всичко, което написаха момичетата...

Второ, Теди това за рака много ми хареса, чак се изчервих от удоволствие! За инфото няма проблем, за мен беше удоволствие, фактите нямаше как да пропусна - бях им съвременник така да се каже, а за датите ако почнеш да четеш общата тема от начало можеш да проследиш включването на всяка една от нас.

И за финал - Момичета айде по активни мнения за 18, много моля! Сьни ти какво се скатаваш и още не си заявила присъствие? Михаела? Дани ( savagejo)?Екатерина (debilgates)? Марсела? Петя (sinichko )? gaytanka ти ще можеш ли да отскочиш насам? Въпросът ми е и към всички останали, защото съм сигурна че пропуска някой, трябва ми бройка - ако сме си 5 човека може да минем и без резервация, но при по-голяма бройка, може и да ни се наложи да прекараме следобяда в търсене къде да седнем, за да пийнем по едно кафе!

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Е Пете скатавам. Там съм знаеш освен ако не ме понесат по тръните и идеята за резервация е много добра. А и ако смяташ да ма поиш с кафе следобеда имаш много здраве хихи. Аз си искам бира.

Това,което си предложила Пете е напълно приемливо според мен :) ...и датата,и часът са подходящи,а относно мястото нямам претенции,само да не е много силна музиката,че нищо няма да чуя от разговора :hush: ,че аз и без това не съм много добре със слуха в последно време ;).Преценете вие кое е най-добро за целта ;)

Редактирано от The Duchess (преглед на промените)

Първо съгласна съм с всичко, което написаха момичетата...

Второ, Теди това за рака много ми хареса, чак се изчервих от удоволствие! За инфото няма проблем, за мен беше удоволствие, фактите нямаше как да пропусна - бях им съвременник така да се каже, а за датите ако почнеш да четеш общата тема от начало можеш да проследиш включването на всяка една от нас.

И за финал - Момичета айде по активни мнения за 18, много моля! Сьни ти какво се скатаваш и още не си заявила присъствие? Михаела? Дани ( savagejo)?Екатерина (debilgates)? Марсела? Петя (sinichko )? gaytanka ти ще можеш ли да отскочиш насам? Въпросът ми е и към всички останали, защото съм сигурна че пропуска някой, трябва ми бройка - ако сме си 5 човека може да минем и без резервация, но при по-голяма бройка, може и да ни се наложи да прекараме следобяда в търсене къде да седнем, за да пийнем по едно кафе!

Ами и аз като Ели, не се включвам много активно,:( но гледам редовно да следя какво става. Просто съм схваната в пъръстите ;)

Иначе съм навита за 18-ти, и аз нямам претенции за място. (Пу-пу само да не ми кажат че трябва да се работи извънредно :lol6:)

Така че бройте и мен.

• Автор

Хей, момичета, щракнете някоя снимка от събирането, то аз няма как да дойда, но ще ми допадне да ви видя заедно :lol6:

Момичета, кога изтече цяла година, откакто всеобщата ни любов към прекрасната любовна история ни събра тук :mad: Направо не мога да повярвам :no-no: Аз също искам да кажа едно огроооомно благодаря на всички, които допринесоха за това предпочитаните ни романи да станат достъпни за всички нас Публикувано изображение

Мисля си, че една от причините да се съберем, това е липсата на такава литература на нашия пазар.Колко време съм се бъхтила да търся някоя от любимите си книги абсолютно безрезултатно Публикувано изображение Така че, колкото и парадоксално да звучи, може би трябва да благодарим и на нашите скъпи издателства, затова, че упорито не издават от любимите ни любовни романи :eek:

Затова още по-голяма е радостта, че се сбъдва една истинска мечта - да си имаме издателство, което ще издава любимите ни романи за романтични души :angry: Благодаря, Слънчо Публикувано изображение

Момичета айде по активни мнения за 18, много моля! Сьни ти какво се скатаваш и още не си заявила присъствие? Михаела? Дани ( savagejo)?Екатерина (debilgates)? Марсела? Петя (sinichko )? gaytanka ти ще можеш ли да отскочиш насам? Въпросът ми е и към всички останали, защото съм сигурна че пропуска някой, трябва ми бройка - ако сме си 5 човека може да минем и без резервация, но при по-голяма бройка, може и да ни се наложи да прекараме следобяда в търсене къде да седнем, за да пийнем по едно кафе!

Привет от мене! Доста работа имам напоследък, затова не се включвам редовно. За 18 съм навита и ще гледам да дойда. А за мястото нямам претенции. Така че засега ме бройте и мене. :cool:

Аз на 18 съм на работа, но ако мога да се сменя ще дойда.А за мястото ще дойда кадето кажете :cool:

Ето ме и мен след доста мъки и проблеми с компютъра!!! Най - сетне съм тук! Даже и на мен не ми се вярва, всички много ми липсвахте и ще се радвам да се видим на живо на 18-ти! Целувки!!!

здравей те всички, за срешата на форума мога да ви предложа следното, кака ми и нейния форум са направили така определили са събота за ден за среща и всяка събота в 6 вечерта се чакат на определено място и който може и иска отива. Ако искате можем и ние така да направим. Кажете какво мисли те. :down:

Здравейте и от мен.Казвам се Маргарита и съм от Варна;) Много не съм добра в преставянето,но ще се опитам да разкажа за себе си.На 26 годините и съм зодия Лъв и се приеседенявам към отбора на Лъвовете.Работя като продавачка.Във форума съм от няколко месеца и поздрвявам :) всички за уселиния труд,който полагат в него.Запалих се по книгите когато в 9-ти клас.Имам скромна колекция от 200 книги,но продължавам да събирам.Харесвам историческите любовни романи и още повече,ако в тях има доза криминалност.Любими автори са ми Дюоана Линдзи,Н.Побъртс,Сандра Браун,Шърли Бъзби и др. Много искам присъствам на срещата,но много ми е далеко.Обмислялисте да направим такава среща и във Варна :P

Редактирано от margc (преглед на промените)

Здравейте и от мен.Казвам се Маргарита и съм от Варна:wors: Много не съм добра в преставянето,но ще се опитам да разкажа за себе си.На 26 годините и съм зодия Лъв и се приеседенявам към отбора на Лъвовете.Работя като продавачка.Във форума съм от няколко месеца и поздрвявам :wors: всички за уселиния труд,който полагат в него.Запалих се по книгите когато в 9-ти клас.Имам скромна колекция от 200 книги,но продължавам да събирам.Харесвам историческите любовни романи и още повече,ако в тях има доза криминалност.Любими автори са ми Дюоана Линдзи,Н.Побъртс,Сандра Браун,Шърли Бъзби и др.

Много искам присъствам на срещата,но много ми е далеко.Обмислялисте да направим такава среща и във Варна ;)

Здравей и добре дошла!(Независимо от зодията :wors: )

Здравей и добре дошла!(Независимо от зодията :wors: )

Благодаря за посрещането :wors:

Момичета, тъй като никой не изяви претенции относно срещата ни, в крайна сметка реших да се чакаме пред Съдебната палата (пред стълбите) - час - 14:00.

Ако някой има въпроси, да пише тук или на лични.

Надявам се да се съберем максимум хора и да се наприказваме хубаво!

Пак да повторя:

Утре(неделя) в 14:00 часа, среща пред Съдебната палата!!!

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

е аз няма да мога д дойда но се надявам да организирате друга среща та да имам и аз шанс,сега ви пожелавам,много много готино изкарване,да се наприказвате и после да споделите какво се е случило

Срещата мина, всичко й беше чудесно - с едно изключение! Беше много кратка :cool: Бяхме 6 момичета, аз, Тихчо, Теди, Йори, Миа и Дани. Обсъдихме доста неща - няколко автора, няколко книги, оплюхме "Ирис" и т.н. На мен лично ми беше адски приятно и забавно, надявам се скоро пак да се съберем :wors:

Подкрепям, беше супер приятно и се надявам скоро да повторим, при това да се съберем за по-дълго, че и ако сме повечко, още по-добре. :ph34r: Аз май много приказвах, та не ми спря устата, но се бях въодушевила. :baby:

радвам се че е било хубаво и приятно,следващия път и аз ще дойда ако ме искате,малко ми е далеко от Пловдив но си умирам да се запознаем на живо

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.