Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

ВалоЗадаването на неудобни въпроси не означава че съм ти неприятел.Такива могат да са ласкателите и подмазвачите.

Мисля ,че темата е твърде деликатна за да се отнася някой несериозно.

И за да не мислите така,ще ви разкажа една истинска история случила се в Смолян,която засяга и мен.

Срещат се момиче и момче и се влюбват.Само,че момчето е от християнско семейство,а момичето от мюсюлманско.Искат да се оженят като предварително са се разбрали да има само граждански брак за да няма засегнати.Но какво става ---Като разбират това родителите на момичето я затварят и не я пускат да излезе.Както се вижда сватба няма да има но.........Момичето успява да избяга от къщи и с две прителки отива на църква и приема християнската религия и дори сама кара момчето да се венчаят в църква ,както и става ,но......родителите и не искат повече да я видят.

И дори не ми се мисли какво щеше да им се случи ако това беше мюсюлманска страна

Няна да споменавам имена и моля тези които знаят за това да направят същото.

Коментарите оставям на вас

Избрали са възможно най-лошия вариант ако мотива им е бил да не засегнат никого.Гражданския брак е доколкото да те водят на отчет в регистъра,за да се осъществи според християнската теология е нужно свещеник.В исляма може да го направи всеки мюсюлманин и необходимия брой свидетели.Затова те практически нямат брак според Божия закон и в двете религии.В исляма има задължение мюсюлманка да се омъжи само за мюсюлманин.Причините са свързани с възпитанието на децата и други неща.В случая родителите вероятно са много огорчени от дъщеря си и затова не искат да я видят.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

На първия въпрос,няма никакво наказание за човек отказал се от исляма.Смъртното наказание е свързано с това,ако отказалия се от исляма започне дейност за смяна на конституцията на страната и т.н.Неща свързани с държавна измяна и прочие.

Това не е вярно, дори имаше такъв случай в Афганистан. Човек беше осъден на смърт затова, че е станал християнин.

Избрали са възможно най-лошия вариант ако мотива им е бил да не засегнат никого.Гражданския брак е доколкото да те водят на отчет в регистъра,за да се осъществи според християнската теология е нужно свещеник.В исляма може да го направи всеки мюсюлманин и необходимия брой свидетели.Затова те практически нямат брак според Божия закон и в двете религии.В исляма има задължение мюсюлманка да се омъжи само за мюсюлманин.Причините са свързани с възпитанието на децата и други неща.В случая родителите вероятно са много огорчени от дъщеря си и затова не искат да я видят.

А според теб как е правилно да се постъпи? Ако беше на тяхно място какво би направил?Какъв е начина двама млади с различна религия да се оженят? Едва ли имаш отговор и аз нямам. :P

Вече са минали доста години но не мога да кажа че е имало друг начин или поне някой да ми даде свястен съвет за по добър вариант.Едно е да коментираш друго е да го изпиташ.

Момичето е знаело че за да се омъжи единственият начин е бил това.Ако родителите ще налагат на един пълнолетен човек на 20 г. с кого да сподели живота си то не ти ли се струва че това ни връща поне един век назад във времето.А и не забравяй че въпреки произхода си било християни или мюсюлмани в много от случаите хората не са вярващи какъвто е и описаният.Първият беше никой да не сменя религията си /нищо че не са вярващи и двамата/ като в една светска държава като България гражданския брак е напълно законен и валиден.Но това противопоставяне от страна на родителите и са я е накарало да постъпи така като решението за това е взела абсолютно сама.За сведние ще кажа че брака им е както казват сполучлив и щастлив.

:P

ВалоЗадаването на неудобни въпроси не означава че съм ти неприятел.Такива могат да са ласкателите и подмазвачите.

...

Зоро, няма лоши чувства. Както няма и неудобни въпроси.

Благодаря на останалите за отговорите.

Разбира се че не е правилно това, което се случва в семействата на онези, които са решили да променят своята вяра. Глупост е и закона в исляма/според мен/ ако чужденка иска да се омъжи за мюсюлманин, задължително да приеме исляма, иначе брака е невъзможен.

Но дали само в исляма е така..?

Едно християнско семейство дали с радост би посрещнало новината, че дъщеря им ще приеме исляма?

Не. Няма такива.

До човек е.

Не е в това въпросът човек да си смени религията.Затова казах че за да го разбере човек трябва да го е опитал.

И сега по друг начин да го кажа.Какво сменя човек ако не вярава в господ/аллах ? --- Според мен нищо.

Що се отнася до момичето тя го е направила защото е нямало друг начин да и позволят да се омъжи , да не споменавам за заплахите за живота и и т.н.

Тя не е изневерила на вярата си защото и преди не е била вярваща и сега не е.

Затова смятам .че човек САМ и по своя воля трябва да избере в какво да вярва или изобщо да не вярва.

Нека даже да съм по краен и да кажа че в една светска държава трябва да има и наказателна отговорност за хора които използват сила за да ти наложат вярата си.Нека хората сами да направят своя избор.Това за съжаление в една ислямска държава може да ви коства живота.Мога да дам и конкретни факти но едва ли е нужно.

Затова зададах тия въпроси ,макар и да знам оптговорите / не всичките /,а и както се случва в повечето на хората първо им се привиждат врагове,а не виждат въпроса. За съжаление. sad.gif

РР.Бих могъл да ви разкажа още нещо от съдбата на това семейство,но вярвайте ми никак не е лесно

Редактирано от zoro_ (преглед на промените)

Това не е вярно, дори имаше такъв случай в Афганистан. Човек беше осъден на смърт затова, че е станал християнин.

Ти се въздържай да казваш какво не е вярно при условие,че не само знанията ти са крайно ограничени,но и системно повтаряш едни и същи неща,при условие,че многократно ти бе обяснено.Но понякога хората просто предпочитат да е тяхното.От друга страна аз обсъждам случай само,в които има ясно изразена документация и т.н.След като ми представиш доклад от случая и съдебното постановление,че човека е осъден заради това,че е приел християнството,а не поради друга причина,ще ти повярвам.То тогава постановлението ще е в разрез с исляма.

Но това е шериат, не е ислям. Това са закони, писани въз основа Курана, но писани от хора, а Курана в случая е само оправдание за тези закони.

Смъртното наказание в такъв случай се препоръчва пряко от корана, а не е произволно тълкуване. За разлика от забраната на алкохола, в корана се забранява само виното. laugh.gif

В Турция/и в други страни/ няма шериат, и убийство с цел мъст се наказва от закона, и няма смъртно наказание за излизане от исляма.

Турция е светска държава, а ние обсъждаме религията ислям.

Но - има нещо, наречено кандавас. Това е смъртна присъда извън закона, семейно, семейството наказва онзи, който е съгрешил и престъпил неписаните закони/да е мюсюлманин, да е целомъдрен, да не кръшка и т.н./ Ако властта попадне в ръцете на такива хора в една страна, резултата е шериат и смъртна присъда за щяло и нещяло.

Това явление/кандавас/ аз наблюдавам само и единствено сред онези, които са мюсюлмани. Отдавам го на липса на образование и културни ценности. Сред кюрдите например е редовна практика.

Но не е ислям.

Спазването и прилагането на обичайното право няма отношение към исляма, а характеризира развитието на обществото.

А според теб как е правилно да се постъпи? Ако беше на тяхно място какво би направил?Какъв е начина двама млади с различна религия да се оженят? Едва ли имаш отговор и аз нямам. :)

Вече са минали доста години но не мога да кажа че е имало друг начин или поне някой да ми даде свястен съвет за по добър вариант.Едно е да коментираш друго е да го изпиташ.

Момичето е знаело че за да се омъжи единственият начин е бил това.Ако родителите ще налагат на един пълнолетен човек на 20 г. с кого да сподели живота си то не ти ли се струва че това ни връща поне един век назад във времето.А и не забравяй че въпреки произхода си било християни или мюсюлмани в много от случаите хората не са вярващи какъвто е и описаният.Първият беше никой да не сменя религията си /нищо че не са вярващи и двамата/ като в една светска държава като България гражданския брак е напълно законен и валиден.Но това противопоставяне от страна на родителите и са я е накарало да постъпи така като решението за това е взела абсолютно сама.За сведние ще кажа че брака им е както казват сполучлив и щастлив.

Ти ми споменаваш,че въпросните хора не са били вярващи.Те имат собствени и различни виждания за света от религията,към която принадлежат формално?Тогава не виждам какво има да се обсъжда?Да променяме дадена религия според лични прищявки?Говорим за религия,а ти от своя страна намесваш светското право,казвайки,че брака е съвсем валиден.Аз вече ти обясних при какви обстоятелства брака се смята за валиден в двете религии.Те са постъпили както са сметнали за добре и вероятно са били прави за себе си.Разлика няма между сега и един век назад,защото тя се изразява единствено в техническия прогрес.Аз ти казах,защо родителите са имали нещо против,а това да ли ще можеш да ги разбереш е отделен въпрос.Те са отстоявали своите вярвания и разбирания.Аз мога се поставя на тяхно място,защото познавам и двата светогледа,затова ще ти кажа,че в живота "доброто" и "злото" са субективни,поради факта,че всеки има лично виждане.Родителите са постъпили според Божия закон,а момичето както е намерило за добре.След като се е отказала от исляма,няма задължения към него.

Разбира се че не е правилно това, което се случва в семействата на онези, които са решили да променят своята вяра. Глупост е и закона в исляма/според мен/ ако чужденка иска да се омъжи за мюсюлманин, задължително да приеме исляма, иначе брака е невъзможен.

Но дали само в исляма е така..?

Едно християнско семейство дали с радост би посрещнало новината, че дъщеря им ще приеме исляма?

Не. Няма такива.

До човек е.

Да внеса уточнение,защото се изрази твърде общо и не се разбира какво имаш предвид под чужденка.Първо за мюсюлманина има задължение да се жени за мюсюлманка,християнка или еврейка.Други жени не му са разрешени.В смисъл,че ако иска да се жени за жена изповядваща друга религия,то тя трябва да приеме исляма.Освен това когато той сключва брак с християнка или еврейка няма никакво задължение те да приемат исляма.

Смъртното наказание в такъв случай се препоръчва пряко от корана, а не е произволно тълкуване. За разлика от забраната на алкохола, в корана се забранява само виното. laugh.gif

Турция е светска държава, а ние обсъждаме религията ислям.

Спазването и прилагането на обичайното право няма отношение към исляма, а характеризира развитието на обществото.

За смъртното наказание вече ти отговорих.Относно алкохола думата "хамр" буквалния превод на български език е вино.Но думата "хамр" означава и всяко питие,което опиянява.В арабския език думите могат да имат две и повече значения.Освен това по този въпрос няма никакво съмнение,защото пророка го е обяснил достатъчно ясно.

Да ти кажа не е съвсем така.Правилно посочваш,православното изискване,брачната церемония да бъде извършена от свещенник.Но за това има условие и то е и двамата младоженци да бъдат кръстени.Но за да бъде кръстено момичето или обърнато във православието от Исляма има други условия.Когато ти ги изброя ще стане безпределно ясно защо родителите не желаят да видят дъщеря си както и защо пропагандата на такива учения се смята за углавно престъпление в ислямски държави.

И така -- официалната православна догматика казва следното.Ще бъдат посочени цитати взети от ТУК и под всеки цитат неговия превод.

Правилата за преминаване от Исляма в православието са следните.

1.

1. Предписывается каждого желающего обратиться из ислама в христианство не менее двух недель обучать основным молитвам, Евангелию, держать строгий пост

Предписва се(нарежда се) на всеки желаещ да се обърне от Исляма в християнството не по-малко от двуседмично обучение в евангелието,основни молитви,съблюдаване на строг пост.

2-3

Сам чин начинается с исповедания сарацина, который называет свое имя и свидетельствует, что переходит в христианство не из какой-либо корысти или из лицемерия, «но от души и сердца чистого и искреннего» ради любви ко Христу и веры Его. Следуют указания на порядок совершения богослужебного чинопоследования для священника и диакона.
Самият чин(значение на думата -- линк)започва с изповед на сарацина който съобщава своето име и свидетелства,че преминава в христинството не заради корист някава или лицемерие,"но от душа и сърце чисто и искрено" поради любов към Христа и вярата му........

4-5

. Затем идут отречения от ислама. Прежде всего проклинается Мухаммед, «которого сарацины почитают как пророка и посланника Божия». Следом проклинаются его зять Али, его внуки Хасан и Хусейн, Абу Бакр, Омар, Осман, Муавия, Талха, Зейд, Язид, Абдаллах и прочие сподвижники лжепророка

След което идва отричането от Исляма.Преди всичко се проклина Мухаммад,когото сарацините почитат като пророк и посланник Божий.След това се проклинат неговият зет Али,внуците му Хасан и Хусейн,АбуБакр,Омар,Осман,Муавия,Талха,Зайд,Язид,Абдаллах и други сподвижници на лъжепророка.

6.

Далее проклинаются «главные и наиболее скверные жены Мухаммеда» – Хадиджа, Айша, Зейнаб и Умм Култум, а также его дочь Фатима.

По нататък се проклинат главните и най-многоскверни жени на Мухаммад - Хадиджа, Айша, Зейнаб и Умм Култум,а също и дъщеря му Фатима.

Това е само една част.По натък има още.И това са още по-долнопробни писания.

Ето защо подобни учения се разглеждат като престъпления към държавата.

Много пъти съм спестявал тази истина поради злокобният и характер.

Но затова не може да бъде винен Исляма.

Има ли още "неудобни въпроси".Да не стане така,щото моите отговори да бъдат далеч по-неудобни.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Както се вижда от останалия текст в линка освен,че се проклинат много хора се задължава отричането на ислямското законодателство и конституция.

Както се вижда от останалия текст в линка освен,че се проклинат много хора се задължава отричането на ислямското законодателство и конституция.

Част от точка 25 включва следното изискване към отричащият се от Исляма.

Да прокълне самият Бог на Мухаммад.

От това повече няма накъде.Няма.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Част от точка 25 включва следното изискване към отричащият се от Исляма.

Да прокълне самият Бог на Мухаммад.

От това повече няма накъде.Няма.

25. Наконец, проклинается бог Мухаммеда, о котором он говорит: «он – бог единый, бог цельнокованый, который не родил и не был рожден, и никто не подобен ему».

Прокливане на Бог,който предвид казаното в стиха се има предвид неговото описание в сура Ал-Ихлас:

1. Кажи [о, Мухаммад]: “Той е Аллах - Единствения,

2. Аллах, Целта [на всички въжделения]!

3. Нито е раждал, нито е роден,

4. и няма равен Нему.”

Явно становището е,че Бог се е родил,ражда и има равен,след като заклеймвят определението в сурата.

Badr аз съм шокиран, не знаех че християнството наистина иска такива неща, толкова долни и сквернословни !!! И после ние мюсюлманите и религията ни била долна.. да бе да !! Лицемерни .........та!!!!

Мисля че доста избързвате със заключенията:

И аз видях това затова също давам една подробност :Датировку текста с большой вероятностью можно отнести к середине IX века. Текста вероятно датира от средата на IX век

Сигурно сте чели средновековна история а през това време християнството е извървяло доста път в еволюцията си.Сигурно се сещате за кръстоносните походи,а също и за хора които не са били съгласни с църквата са били изгаряни живи на клада.Не си мислете че християните се гордеят с това.

Но оттогава много работи са се променили и в момента не е проблем да построите джамия и да се молите там.Ако времената са такива каквито са били тогава едва ли щеше да е възможно.

В момента ситуацията е друга .Има ислямски страни ,където биха ти отрязали ръката за кражба например ,а тук я те осъдят я не.

Мисля че не е разумно да се надъхвате срещу християните,като и християните не бива да го правят и ще ви кажа защо.

Това само дава повод на големите и мощни държави като САЩ да нападат държави като Ирак и да им вземат петрола.Това на 11 септември направо им развърза ръцете.

И какво стана -- мюсюлмани срещу християни и обратно а кой печели?Както има една приказка двама се бият а третият печели.А кой е третият ?Който управлява Америка или по точно ....сетете се сами ;)

Само 2 месеца след войната бе открит директен петролопровод до Израел.А колко плащат и дали въобще....не знам.

А ние тук дайте да си теглим по един бой все ще се намери кой да извади полза от това.

Мисля че доста избързвате със заключенията:

И аз видях това затова също давам една подробност :Датировку текста с большой вероятностью можно отнести к середине IX века. Текста вероятно датира от средата на IX век

Това е православна догма и има статут на закон.Тоест без това да се извърши не ставаш християнин.Това не е просто някакъв си текст,а приет и разширяван на вселенските събори.Не знам това да ли ти говори нещо,затова ще поясня,че хората които се събират на тях определят нещата свързани със самата религия.Църквата си предписва непогрешимост на съборите и твърди,че решенията взети на тях се съблюдават от Светия Дух.Затова моят съвет е чети,защото тук не говорим за текст чийто автор е някакъв човек,а за правила приети на вселенските събори.Освен това се намира на официалния сайт на православието,за какво избързване става въпрос?

Да ти кажа не е съвсем така.Правилно посочваш,православното изискване,брачната церемония да бъде извършена от свещенник.Но за това има условие и то е и двамата младоженци да бъдат кръстени.Но за да бъде кръстено момичето или обърнато във православието от Исляма има други условия.Когато ти ги изброя ще стане безпределно ясно защо родителите не желаят да видят дъщеря си както и защо пропагандата на такива учения се смята за углавно престъпление в ислямски държави.

И така -- официалната православна догматика казва следното.Ще бъдат посочени цитати взети от ТУК и под всеки цитат неговия превод.

Правилата за преминаване от Исляма в православието са следните.

1.

Предписва се(нарежда се) на всеки желаещ да се обърне от Исляма в християнството не по-малко от двуседмично обучение в евангелието,основни молитви,съблюдаване на строг пост.

2-3 Самият чин(значение на думата -- линк)започва с изповед на сарацина който съобщава своето име и свидетелства,че преминава в христинството не заради корист някава или лицемерие,"но от душа и сърце чисто и искрено" поради любов към Христа и вярата му........

4-5

След което идва отричането от Исляма.Преди всичко се проклина Мухаммад,когото сарацините почитат като пророк и посланник Божий.След това се проклинат неговият зет Али,внуците му Хасан и Хусейн,АбуБакр,Омар,Осман,Муавия,Талха,Зайд,Язид,Абдаллах и други сподвижници на лъжепророка.

6.

По нататък се проклинат главните и най-многоскверни жени на Мухаммад - Хадиджа, Айша, Зейнаб и Умм Култум,а също и дъщеря му Фатима.

Това е само една част.По натък има още.И това са още по-долнопробни писания.

Ето защо подобни учения се разглеждат като престъпления към държавата.

Много пъти съм спестявал тази истина поради злокобният и характер.

Но затова не може да бъде винен Исляма.

Има ли още "неудобни въпроси".Да не стане така,щото моите отговори да бъдат далеч по-неудобни.

Неудобните въпроси пак не получиха отговор.Не знам за кого са неудобни твоите отговори,ама не и за хората които са свикнали да си използват мозъка,не само за охлаждане.Текста който даваш е на руски.Не виждам с какво тези предписания ти подкрепят тезата.То и теза не виждам,ама това е друг въпрос!

Исляма за нищо не може и не трябва да бъде винен.Той е толкова удобен.За определени хора.Надявам се че не сте от тях,макар че някои упорито се опитват да ми докажат обратното. cool.gif

"Prisons are built with stones of law, brothels with bricks of religion."

Редактирано от GRD (преглед на промените)

Молитва нa Франциск от Асизи

Господи, направи ме инструмент на Твоя мир;

при омразата нека посея любов;

при обидата - прошка;

при съмнението - вяра;

при отчаянието - надежда;

при мрака - светлина;

при тъгата - радост.

О, Божествени Учителю, благослови ме

не да търся утешение, а да утешавам;

не да бъда разбиран, а да разбирам;

не да бъда обичан, а да обичам;

защото давайки получаваме,

защото като прощаваме, биваме опростени,

и защото умирайки се раждаме за вечен живот.

Редактирано от Стефан Чолаков (преглед на промените)

Това е православна догма и има статут на закон.Тоест без това да се извърши не ставаш християнин.Това не е просто някакъв си текст,а приет и разширяван на вселенските събори.Не знам това да ли ти говори нещо,затова ще поясня,че хората които се събират на тях определят нещата свързани със самата религия.Църквата си предписва непогрешимост на съборите и твърди,че решенията взети на тях се съблюдават от Светия Дух.Затова моят съвет е чети,защото тук не говорим за текст чийто автор е някакъв човек,а за правила приети на вселенските събори.Освен това се намира на официалния сайт на православието,за какво избързване става въпрос?

За да твърдиш нещо трябва да си доста начетен в дадената област,а аз виждам че познанията ти са повърхностни и начина по който представяш това е за да манипулираш хората.

Защо казвам така:

Това Не е текст от библията.

Православните църкви са самостоятелни една от друга и решенията на едната не са задължение за другите.

Християните не са само православни, има католици,протестанти и да не изброявам още за което тия събори нямат никаква стойност.

Дори и да се съглася че е закон божи да речем - това би се отнасяло само за хората които искат да го направят напълно доброволно

И за да го обясня на по обикновен език ще кажа ,че напълно нормално е ако някой се рекламира да казва МОЯТА СТОКА Е НАЙ-ДОБРА ,А НА КОНКУРЕНТА НАЙ-ЛОША.

РР.И за да не говорим празни приказки ще проверя и опиша каква е процедурата,макар че ти също би могъл да го направиш.

Но за да бъде кръстено момичето или обърнато във православието от Исляма има други условия.Когато ти ги изброя ще стане безпределно ясно защо родителите не желаят да видят дъщеря си...

badr, защо е тази демагогия, чети по-внимателно. Няма никаква смяна на религия в дадения пример. Така че се успокой и се върни на темата за исляма, а не плюй излишно другите религии. За това си има други теми.

Лицемерни (копеле)та!!!!

Лицемерие е да се прикриваш зад точките, няма смисъл... А сега си помисли от какво трябва да се откаже всеки привърженик на някоя религия за да стане мюсюлманин. Всяка религия налага собствените си догми и отрича чуждите.

Странно е наистина, не знаех тези неща.

Ако си присъствала поне на едно кръщане и си слушала внимателно щеше да узнаеш и други любопитни неща ;) .

Виждала съм как става обаче преминаване от християнство към исляма - само с изричане на необходимите думи/на арабски/.

Приемането е лесно, но напускането не.

Редактирано от m75 (преглед на промените)

.....

Лицемерие е да се прикриваш зад точките, няма смисъл... А сега си помисли от какво трябва да се откаже всеки привърженик на някоя религия за да стане мюсюлманин. Всяка религия налага собствените си догми и отрича чуждите.

....

Приемането е лесно, но напускането не.

Виждам че някой пак е минал с метла без дори да остави следи... Но както и да е, m75 лицемерие не е да прикриваш нещо зад точки, лицемерие е да твърдиш неща за някого,оплювайки го, а в същото време ти самия ги правиш...Исляма поне не кара хората искащи да го приемат да оплюват предишната си религия ( в случая думата оплюват е твърде мека предвид нещата които иска християнството от друговерци за да влязат в нейното лоно ) .. Съгласен съм че не ти е приятно , както и на мен не ми е приятен факта изложен от Бадр.... както навярно не е бил приятен и моя коменентар на някого.... Но какво да се прави, лесно се оплюват другите, трудно е да приемеш фактите за своите ........

И въпреки всичко исляма е много по-толерантна религия дори предвид последното изложение относно преминаване от една в друга вяра..........

Редактирано от Devians (преглед на промените)

Някъде в Тората, имаше една история, подробностите ми се губят, но горе-долу беше следното: докато еврейте носели ковчега на Завета, един от носачите се подхлъзнал и тръгнал да пада. Друг еврейн, който стоял наблизо посегнал да задържи и да предпази ковчега от падане. И в същият момент го поразил гръм и го убил на място.

Смисълът на тази история е, че Бог е силен да се защитава сам. Не обича, когато хората тръгват да го защитават. Приема го като неверие.

Редактирано от Стефан Чолаков (преглед на промените)

"Прости на този, който те угнетява. Отиди при този, който ти е сърдит, прави добро на този, който ти прави зло! Казвай правилното дори и да е срещу тебе."

Думите на Пророка Мохамед (Аллах да го приветства) за търпението

Някъде в Тората, имаше една история, подробностите ми се губят, но горе-долу беше следното: докато еврейте носели ковчега на Завета, един от носачите се подхлъзнал и тръгнал да пада. Друг еврейн, който стоял наблизо посегнал да задържи и да предпази ковчега от падане. И в същият момент го поразил гръм и го убил на място.

Смисълът на тази история е, че Бог е силен да се защитава сам. Не обича, когато хората тръгват да го защитават. Приема го като неверие.

"Прости на този, който те угнетява. Отиди при този, който ти е сърдит, прави добро на този, който ти прави зло! Казвай правилното дори и да е срещу тебе."

Думите на Пророка Мохамед (Аллах да го приветства) за търпението

Тия последни постове направо улучиха десятката.

Ако всички гледат само позитивното и не в човека от друга религия да виждат враг на всички би било доста по интересно да обсъждаме коя да е тема.

Мога да кажа че имам много въпроси,но се опасявам и не без основание че просто ще бъдат изтълкувани като провокация затова просто ги спестявам.

Последния цитат на NinaKhaldun би трябвало да служи за пример на всеки без значение дали е мюсюлманин или от друга религия или даже на такива като мен които не са вярващи.

Тия последни постове направо улучиха десятката.

Ако всички гледат само позитивното и не в човека от друга религия да виждат враг на всички би било доста по интересно да обсъждаме коя да е тема.

Мога да кажа че имам много въпроси,но се опасявам и не без основание че просто ще бъдат изтълкувани като провокация затова просто ги спестявам.

Последния цитат на NinaKhaldun би трябвало да служи за пример на всеки без значение дали е мюсюлманин или от друга религия или даже на такива като мен които не са вярващи.

Точно твоите постове са провокацията.И последният цитат на Нина трябваше да ти служи преди да глаголстваш.Както вече казах ти нямаш въпроси.И правилно предполагаш,че твоите въпроси ще бъдат изтълкувани,като провокация.Когато видя провокация я тълкувам като такава.

Наистина няма да е лошо да пуснеш публкация по този и подобни въпроси,НО го напиши така че да не си пристрастен и да е погледнато отстрани за да го разберат и хората които задават неудобни въпроси като мен.Само че ако наистина си начетен в тая област редно е ДА ИМА ОТГОВОР на всички неудобни въпроси за които те питат,а не ала бала и общи приказки.

Няма друга религия в съвременния свят да си служи с такива терористични методи ,а още повече това да е написано е свщенната им книга ,както например е написано по горе в корана.....

Да не посочвам и другите ти писания.Ти на това поглед към позитивното ли му викаш?
За да твърдиш нещо трябва да си доста начетен в дадената област,а аз виждам че познанията ти са повърхностни и начина по който представяш това е за да манипулираш хората.

Защо казвам така:

Това Не е текст от библията.

Православните църкви са самостоятелни една от друга и решенията на едната не са задължение за другите.

Християните не са само православни, има католици,протестанти и да не изброявам още за което тия събори нямат никаква стойност.

Дори и да се съглася че е закон божи да речем - това би се отнасяло само за хората които искат да го направят напълно доброволно

И за да го обясня на по обикновен език ще кажа ,че напълно нормално е ако някой се рекламира да казва МОЯТА СТОКА Е НАЙ-ДОБРА ,А НА КОНКУРЕНТА НАЙ-ЛОША.

РР.И за да не говорим празни приказки ще проверя и опиша каква е процедурата,макар че ти също би могъл да го направиш.

biggrin.gif Има хора,които да преценят да ли казаното от мен е истина и доколко знанията са ми повърхностни.Ще постъпя снизходително към липсата ти дори на елементарни знания за християнството и ще обесня отново.Надявам този път преди да напишеш нещо да не е плод на въображението ти.Повтарям,че взетите решения на вселенските събори имат статус на закон и ако някоя църква не ги спазва,бива отлъчвана.В историята има много примери,за учения и схващания на християни,които противоречат на взетите решения на тези събори.Ако не се поправят биват отлъчвани,ученията им обявени за ереси и т.н.Вселенските събори са свързани с православни и католици.Освен тях има повместни събори,те са свързани със събранията на една или повече митрополии.Най-важните повместни православни събори имат символичен статут на вселенски,тоест важат за цялото православие.Систематезирането на ясни правила за процедурите против ереси,учения,религии различни от християнството започват от Никейския събори и със всеки следващ са разширявани.Съответно на повместните събори може да се добавят някой нови неща,които не могат да противоречат на законите от Вселенските събори.

Ти започна да си въобразяваш манипулации и реклами,просто разбери,че подхода,който си избрал не върши работа.Не ти прави чест,като няма какво да кажеш да обръщаш разговорите в друга насока.

Приятелю,за християнството си има друга тема.Не виждам връзка между исляма и християнството.Ти къде я видя?

Ако беше прочел предишните постове щеше да разбереш!Явно по някакъв начин определена тема или изказване е довело до необходимостта да се споменат въпросните правила.Няма да е трудно да разбереш ако прочетеш последните 2-3 страници.Важно е да се следи за какво се говори,защото от произволни включвания на хора,които не знаят за какво става въпрос,довежда до излишни коментари и отговори.

Редактирано от Arsen (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.