Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Нещо такова устройва ли те?:

В лентата с бутони:

Публикувано изображение

В контекстното меню:

Публикувано изображение

С десен бутон върху табовете:

Публикувано изображение

Добавката, която ползвам, е TabMix Plus:

https://addons.mozilla.org/bg/firefox/addon/tab-mix-plus/

Можеш да си я настройваш както ти е удобно:

Публикувано изображение

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

По едно време Back и forward бутоните имаха падащо меню(май във версия 4.0 беше още) и можеше да се избира дори до 10 страници назад.Има ли добавка с която да мога да го ползвам в новата версия?

ама тя тази функция още си съществува - само дето го няма бутончето

просто кликни с десния бутон на мишката върху бутона (напред или назад) и се появява списъка

На по-предните страници бях писал за товаренето на процесора при браузване, но не получих мнение по-въпроса :

Какво мислите, нормално ли е двуядрен процесор да се товари толкова много...? или проблема е във FF...или пък в самите уеб страници...?!

Еми не е нормално. Този проблем само при FF ли го има. Как е при другите браузъри. Само за сравнение ще дам два шота със както се изрази, двуядрен процесор:

http://prikachi.com/images/764/4789764K.jpg

http://prikachi.com/images/848/4789848v.jpg

• 3 седмици по-късно...

Здравейте . Ползвах добавка , чрез която можех да блокирам следящите сайтове , но и изгубих дирите заради преинсталация . Лошо е че и името и не си спомням . Имаше малка икона в горния десен край на прозореца на мозила . Там се показваше колко сайта в момент те следят и можеше съответно те да бъдат блокирани . Ще съм ви благодарен ако ми помогнете да я намеря отново .

Здравейте . Ползвах добавка , чрез която можех да блокирам следящите сайтове , но и изгубих дирите заради преинсталация . Лошо е че и името и не си спомням . Имаше малка икона в горния десен край на прозореца на мозила . Там се показваше колко сайта в момент те следят и можеше съответно те да бъдат блокирани . Ще съм ви благодарен ако ми помогнете да я намеря отново .

Става въпрос за Ghostery - може да си го вземеш от тук.

Може би тази http://www.abine.com/dntdetail.php?

samantaal тази добавка доколкото видяхме не успява да блокира Google Analytics...виж в "Спама.." :)

Става въпрос за Ghostery - може да си го вземеш от тук.

Здравейте . Да точно за тази добавка става въпрос . След около час ровене в сайта на мозила успях да я открия . Вече е в колекцията ми от любими добавки , така че повече не ще загубя следите и . Благодаря на всички отзова ли се . Желая Ви всичко добро .

Здравейте!

Реших да обясня как се махат новата страница за табовете и новото скролиране за тези, които не им харесват тези две нови екстри в тринадесетата лисица!

За мен новата страница за табовете е недоразумение, изкопирано от другите браузъри, което си е глупав ход, а и на всичкото отгоре е забравена транслацията на заглавната лента на прозореца за нов таб, когато се отвори, така че за мен тази опция просто е недовършена и не става!

За да я забраните, отворете about:config, и намерете ключа browser.newtabpage.enabled, след което му задайте стойност false с двойно натискане върху него! Все още обаче тази функция не е напълно изключена от браузъра, тъй като при отварянето на нов подпрозорец ще се вижда малката квадратна икона вдясно, позволяваща ви да включвате и изключвате новата функция, както и некирилизираната заглавна лента! За да оправите и двата проблема, то намерете ключа browser.newtabe.url, щракнете два пъти на него, след което в полето въведете about:blank, тоест задаваме да се отваря чисто празна страница при отваряне на нов таб!

Готово, тази функция вече е изкоренена! Сега да забраним новото скролиране, което лично за мен е досадно и бързо!

Намерете ключа general.smoothScroll и му задайте стойност false !

И тук сте готови! Вече тези две функции са изключени напълно! Публикувано изображение

Редактирано от programings (преглед на промените)

Само да допълня коментара на programings за Firefox 13 и плавното плъзгане (скрол). Може да се изключва и включва и от настройките ? аdvanced (разширени), снимка:

Публикувано изображение

Здравейте,

наскоро си ъпдейтнах Mozilla Firefox-а с най новата версия 13.00

и установих че с затварянето на последните страници я няма опцията - запамети и затвори.

Има ли начин пак да запаметява последните отворени прозорци или трябва да търся по стара версия ?

• напиши about:config в адресното поле и Enter
  • натисни бутона "Ще внимавам, обещавам"
  • в излезлия прозорец намери browser.tabs.warnOnClose, би трябвало да е false, кликни два пъти, за да го смениш на true
  • повтори същото за browser.warnOnQuit и browser.showQuitWarning
  • 3 седмици по-късно...

Здравейте имам проблем някой може ли да ми обясни каква е тази грешка Alert постоянно ми се изписва при отварянето на мозилата . Но в момента от 10 минути не мога да влиза нито в скайпа,фейсбук,хотмайл че и гугал .Отварям и само няколко сайта а на тези който не може пише Alert и че мозилата не може да намери този сървар. :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: . Дали да не преинсталирам мозилата .Обаче защо и скайпа ми прави номера ? Дали не е защото обнових версията още снощи изведнъж скайпа започна да излиза от линия но след като се вписах пак всичко си беше наред Мерси прдварително:)

Да, просто има доста големи проблеми с последните няколко версии на флаша под лисицата, и в момента се работи по тях! Сигурно до няколко версии ще се отстранят проблемите!

За да оправите този проблем, то първо бъдете сигурни, че сте с последната версия на фалша, която е 11.3.300.262 !

Ако сте с последната версия, но пак ви създава този проблем, то следвайте следните стъпки за остраняването му :

1. Ако системата ви е 32 битова, то отидете в C:windowssystem32macromedflash, а ако е 64 битова, то отидете в C:windowssyswow64macromedflash !

2. От тази директория отворете файла mms.cfg с някой текстов редактор!

3. Добавете на нов ред във файла настройката ProtectedMode=0, и запишете файла!

4. Рестартирайте системата, и опитайте отново да отворите някоя страница със флаш съдържание!

Редактирано от programings (преглед на промените)

Здравейте! Имам проблем с Adobe Flash Player. Днес инсталирах последната версия и оттогава не работи никъв флаш плейър. Във вбокс ми излиза бяло поле на мястото на плейъра, а в ютуб черно. Инсталирах стара версия и тръгна, но през цялото време отгоре ми се показва досадна лента, която ме предупреждава да инсталирам последната версия на плейъра? И като цяло ме дразни постоянното скриване и показване на въпросната лента, затова пак инсталирах последната версия, но същата работа. :(

Здравейте!

Имам проблем с Adobe Flash Player. Днес инсталирах последната версия и оттогава не работи никъв флаш плейър. Във вбокс ми излиза бяло поле на мястото на плейъра, а в ютуб черно. Инсталирах стара версия и тръгна, но през цялото време отгоре ми се показва досадна лента, която ме предупреждава да инсталирам последната версия на плейъра? И като цяло ме дразни постоянното скриване и показване на въпросната лента, затова пак инсталирах последната версия, но същата работа. :(

Даи десен на някои клип докато върви -> Settings -> махни отметката от Hardware Acceleration -> ОК и рестартирай браузера.

Здравейте! Забелязах, че имам инсталиран софтуер на Nokia за свързване с компютъра и го деинсталирах понеже нямам телефон Nokia. След това погледнах и в Програми и файлове и забелязах присъствието на папка PC Connectivity Solution. Тези програми и тази папка се появиха след последното обновление на Мозила или греша и само при мен е така? Забравих да спомена, обновил съм до последната версия и CCleaner но никъде по време на инсталацията нямаше инфо, че ще се инсталира този софтуер на Нокия?! Да изтрия ли въпросната папка? Благодаря! http://prikachi.com/...05/4960105N.jpg

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Здравейте! Забелязах, че имам инсталиран софтуер на Nokia за свързване с компютъра и го деинсталирах понеже нямам телефон Nokia. След това погледнах и в Програми и файлове и забелязах присъствието на папка PC Connectivity Solution. Тези програми и тази папка се появиха след последното обновление на Мозила или греша и само при мен е така? Забравих да спомена, обновил съм до последната версия и CCleaner но никъде по време на инсталацията нямаше инфо, че ще се инсталира този софтуер на Нокия?! Да изтрия ли въпросната папка? Благодаря! http://prikachi.com/...5/4960105N.jpg

Някой друг да е имал достъп до Вашия компютър?

Във всеки случай Firefox не добавя никакви папки и програми за Нокиа.

С изтриването на въпросната директория няма да заличите напълно всички останали неща свързани с свързването на телефони Нокия с компютъра.

Най-добре опитайте да деинсталирате тези неща през Контролния Панел на Windows. Пощгледнете дали пръсъстват и Nokia SoftwareUpdater, Nokia PC Suite, Nokia Connectivity Cable Driver и ги деинсталирайте. Може да използвате и Revo Uninstalller за да премахнете и регистрационните ключове.

Някой друг да е имал достъп до Вашия компютър?

Във всеки случай Firefox не добавя никакви папки и програми за Нокиа.

С изтриването на въпросната директория няма да заличите напълно всички останали неща свързани с свързването на телефони Нокия с компютъра.

Най-добре опитайте да деинсталирате тези неща през Контролния Панел на Windows. Пощгледнете дали пръсъстват и Nokia SoftwareUpdater, Nokia PC Suite, Nokia Connectivity Cable Driver и ги деинсталирайте. Може да използвате и Revo Uninstalller за да премахнете и регистрационните ключове.

Здрасти! Имаше програмите Nokia PC Suite и Nokia Connectivity Cable Driver, естествено ги деинсталирах през Контрол панела Add or Remove Programs и едва тогава изтрих папките им в Програми и файлове. Никой друг не ползва компютъра ми. Преди десетина дни инсталирах софтуер на BlueSoleil последната версия и може от там да се е инсталирал софтуера на Нокия. Странното е че никъде не видях отметки по време на инсталацията или инфо, че ще се инсталира софтуер за свързване на Нокия.

Пробвал ли си чистача на Nokia?

Здравей Георги! Не съм чистил с този инструмент. Деинсталирах програмите, които не съм забелязал че са се инсталирали. Изтрих и папките в Програми и файлове. След това почистих и регистрите от софтуер на Нокиа с CCleaner. Задължително ли да пускам въпросния чистач?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.