Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

Ох, аз последно се накефих на два филма.

Единия гледах на 3d - Заразно зло : Живот след смъртта, a другият беше Аз, проклетникът - 2d

И двата филма са много яки, препоръчвам ги ! :blink: Особено, анимацията ... кърти отвсякъде :ph34r:

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 170,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Letters To Juliet :)

Ако не размекне сърцето ви, то поне ще пропука черупката в която е обвито. :(

Публикувано изображение

What if...

Кой би могъл да устои на прекрасните Ванеса и Аманда?!

Но финалната сцена не ми бе по вкуса и търпи редакция.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

"RED" (2010) | Бесни Страшни Пенсии

Публикувано изображение

Средняшко филмче за губене на време, стига да не Ви притеснява да гледате как дядовци стрелят с пушки. :ph34r:

Имам ревю на блога си, ако на някой му се чете повече.

Оценка: 5.1/10

Хубаво e филмчеto Letters To Juliet( напомня ми за филмите по книгите на Н.Спаркс, както и с Мерил Стрийп), гледката към слънчева Италия беше незабравима. Взе да става практика с тези романтични писма.

Скоро гледах Scusa ma ti chiamo amore - романтичен, за любовта между тинейджър и по-възрастен, има доста силни моменти. Раул Бова е прекрасен, просто.

Публикувано изображение

Редактирано от fringe (преглед на промените)

Публикувано изображение

На мен този филм ми беше доста тъпичък и абсурден като цяло.

Възможно е, въпрос на вкус. Минуса е, че имаше повече диалози, някъде ненужни.

Хванат в капана на страстите си без надежда за спасение, оригинално име: Jan Saudek - V pekle svych vasni raj v nedohlednu

Биографичен филм на Адолф Жика за един т най-големите фотографи на нашето време - Ян Саудек

Информация в IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1306983/ (доста скромна по обем)

Филма ви показва един странен гений, неговата работа, неговото мислене, неговия живот. Личната ми препоръка е: гледайте го

Публикувано изображение

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Agora

"Всичко в теб, о Хипатия, е небесно - и делата, и красотата, и думите, и чистата като звезда мъдра светлина" - така писал поетът Палад Александрийски.

Публикувано изображение

Обвинена във вещерство от религиозната(в случая християнска)измет Хипатия (370 - 415) е живяла във време, в което жените не са имали никакви права. Освен правото да бъдат собственост на някой. Хипатия се ражда в семейството на математика-астроном Теон в Александрия. Още от най-ранна възраст Теон започнал да я обучава на астрономия, математика, механика и философия. Хипатия била красива и желана жена. Но въпреки предложенията за брак, тя е предпочитала да не се обвързва. Вместо с женски дрехи се обличала с тогите на учените и философите. Според византийската енциклопедия "Суда" Хипатия проповядвала платонична философия и останала девствена до края на живота си. Тя дори показала на свой ухажор менструалната си кръв, за да му докаже, че в плътските желания няма нищо красиво. Освен учен, Хипатия е била и прочут лектор и е имала много студенти в Александрийския университет, където дори била и декан. Била част от Атинската философска школа. Заедно със свой ученик създали астролабът (уред за измерване позициите на слънцето и звездите). И не само. Хипатия изобретила още хидрометър за измерване на плътността на течности и хидроскоп за наблюдение на потопени във вода обекти. В "История на процесите срещу вещици" на немските автори Солдан и Хепе, издадена през 1843 г., Хипатия е описана като първата наказана от хрияните "вещица". Обвинили я в магьосничество заради научните й занимания и познанията й по математика. През 7 век Йоан от Никея пише, че Хипатия е била магьосница, която изкушавала хората със сатанински изкушения.

Хипатия - вещицата-учен от Древна Александрия: Непримиримостта на Църквата към образованата жена, около която се събирала интелигенцията в Александрия и която имала голямо влияние върху тях, която преподавала езически и антихристиянски науки като философия, математика и астрономия, довела до трагичната й смърт.

През март 415 година мнощество, вярващо в Бога, причакали Хипатия пред дома й. Завлекли я в църквата, разкъсали дрехите й и я убили с парчета от счупени глинени съдове. Разчленили мъртвото й тяло и го изгорили на клада. Според други хроникьори Хипатия е била одрана жива с парчета от миди пред олтара в църквата, била е изгорена жива или е била влачена по улиците на града, докато не е умряла. 1400 години след смъртта й Хипатия най-накрая получава признание. Астрономите кръстиха на нея един от кратерите на Луната.

Изпуснах го по тв, но компенсирах след това - Плъзгащи се врати /Sliding Doors  

Публикувано изображение

Много добър филм, движещ едновременно 2 гледни точки на едно и също събитие, прекрасно представени от Гуинет Полтроу. Не е от тези, които забравяш още с финалните надписи и след месец - два го гледаш като нов.

• 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Исторически, философски, тъжен на моменти и с прекрасни пейзажи....определено си струва двата часа време! Много ми хареса!

Planet Earth

Публикувано изображение

IMDB

11 епизода. Невероятната красота на нашата планета...

Туман/Мъгла

Публикувано изображение

В imdb нещо го ненамерих, случва се. Мне очень понравилсь

Get Smart

Публикувано изображение

Забавен идиотизъм, става за разсейване.

Публикувано изображение

Забавлявах се. Става за убиване на времето. Пък и Джон Малкович ми е голяма слабост, нищо, че през повечето време се държа като олигофрен, тя ролята му си беше такава. Е, Брус Уилис не е като в Умирай трудно, но става. Героинята на Мери Луис Паркър беше някаква супер странна и като че ли през цялото време не знаеше къде се намира и какво става, но ми беше най-забавна от всички.

yvsot: По-голям постер от [1463х1094] нямаше ли?

"RED" (2010) | Бесни Страшни Пенсии

http://img.######/bitbucket/red-poster.jpg

Средняшко филмче за губене на време, стига да не Ви притеснява да гледате как дядовци стрелят с пушки. :)

Имам ревю на блога си, ако на някой му се чете повече.

Оценка: 5.1/10

Хахаха, забавни коментарчета. Добра работа, хареса ми:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Мисия Лондон

Публикувано изображение

Нямах никакви очаквания за филма, въпреки рекламите. Хареса ми. Има достатъчно хумор, достатъчно лицеприятни и забавни лица :wors: Радвам се, че българското кино не е загинало :P

A Christmas carol

Публикувано изображение

Гледам го за втори път. Тази година явно отрано ще ме хване коледното настроение. Доста филми сме изгледали с духовете на миналите, настоящите и бъдещите Коледи, но все намирам някакво очарование в тях :)

Българското кино не само, че е загинало отдавна, но и в момента е един вонящ труп, с който определени "талантливи" хора се гаврят. "Мисия Лондон" е поредното доказателство за това - пропит с клишета, слаба режисура, дървена актьорска игра, измъчен сюжет и абсолютна балканска стереотипизация. Вече дори не е и смешно.

Редактирано от Cinemascrotum (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Saw VII ( щях да го гледам на 3D, но няям 18 и не ме пуснаха)

Публикувано изображение

Ми като цяло бруталничко си беше, държи те в напрежение, но на 3D сигурно е доста гадничко, аз на компа като го гледам ми въздейства, камоли на 3D :lol6:

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

Филмът не е толкова слаб, колкото открито средняшки. Играта е дървена, сюжетът е клиширан, а финалът - изваден от нечий анал. 4.1/10

Филмът не е толкова слаб, колкото открито средняшки.

Играта е дървена, сюжетът е клиширан, а финалът - изваден от нечий анал.

4.1/10

За финала и аз подкрепям, че можеха да го направят малко :)

За всичко друго 9.0/10

"СЛЕДВАЩИТЕ ТРИ ДНИ"

Публикувано изображение

Клиширан и муден римейк, дословно копие на френския оригинал. Ръсел Кроу е безличен, а режисурата на Хагис е пълна скука.
Средняшко филмче, откъдето и да се погледне. Ако Ви се чете повече, ревюто ми е тук.
4.4/10

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.