Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 1 час, dioib написа:

Спрямо японците, САЩ са на изток. ;) НО, спрямо американците Япония не е на запад, а на изток. :)

Пишеш глупости. Не правиш разлика между положение спрямо карта и най-близко разстояние. И пак, спрямо едното всички разумни хора смятат едно и също, и спрямо второто пак всички разумни хора смятат едно и също.

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 300,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 12 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Е то и на мен ми се привиждаше бившата в непознати .

Да се припознаеш в нещо съществуващо е нормално. Да се припознаеш във фантазии - не. Примерно има такива механизми в сънуването. Има неща, които не могат да бъдат сънувани, примерно четенето на дълъг текст на сън. И така, докато човек спи, може да провери дали спи като опита да чете текст. Правил съм го, не е трудно, ако имате силна воля. Ако не успее, знае, че това е илюзия, а не реалност.

Има и други неща, като видиш летящи ангели или розови слонове, пак трябва да ти светне една крушка, но при много от религиозните тази крушка е изгоряла.

преди 10 часа, Mediterranean написа:

Цъ цъ леле колко сте глупави. Искате да сте велики мислители.

Това е благородна цел. Проблем е само при глупавите, които се заблуждават, че вече са я постигнали.

преди 3 часа, dioib написа:

Пак да попитам онези които считат, че няма Бог: Те в какво вярват?! В науката ли?!

................................

п.п.2. Извода е елементарен: Който не може да плува е лош!!! :)

Трябва тях да питаш по отделно може ли ,  и да си направиш съответния извод като цяло .

Тук има един важен , много съществен  момент , който прозира от постовете ти . Примери за това си дал много .....

Не си само ти - масово е ! Същото е и които и други категории да вземеш .....

Закономерно следствие е на процеса на Анализ - разделяне цялото на части :

Не разбираш що е то Религия в Науката и Наука в Религията

Причината е проста - разделяш Наука и Религия на самостоятелни същности , при което прекъсваш връзките на взаимодействие и взаимозависимост между тях .Изследваш ги по отделно , всяка сама за себе си . Което на този етап на изследване е естествено , правилно .

Но после и през ум не ти минава , да ги възстановиш . Тези връзки които сам ти си прекъснал....

Т.е. необходим е Синтез за да получим отново , цялото което в същност изследваме !

Ако питаш за мен , с голяма степен Наука , Вярвам в човешкото Съзнание , като продукт , висша форма на мозъчна дейност . Който продукт други възприемат и мислят като за Бог  .

...............

Не лош , а лош плувец ! Навярно ще видиш разликата ....

За целта си има установени , безусловно верни , съответстващи на действителността еталони (мяри) .

...............

Бога Ми ! :) По-ясно и разбрано горното не мога да го кажа .:nono:

преди 21 часа, Śūnyatā написа:

Можеш ли да разговаряш с Него? 

С  Бог   е  невъзможно  да  се  разговаря!!!   Да  се  разговаря  с  Него  е  все  едно  да  включиш  шест  волтова  лампичка  към  високото  напрежение.  Човек  може  да  контактува  само  с  духовните  си  наставници,  които  са  от  по  горни  нива.  Ако  контактува  с  други  същности,  то  те  са  или  от неговото  ниво    или  от  по-ниско.

преди 25 минути, октим написа:

С  Бог   е  невъзможно  да  се  разговаря!!!   

Ти не можеш . Аз съм в непрекъснат диалог с Него . По някога Той даже не може да вземе думата от мен ....:lol6:

Октиме , имаш ли си поне малка представа за отражение на отражението - това е крайния продукт на Съзнанието :nono:

За да придобиеш представа направи следния опит

Запали една свещ и две огледала поставени във върховете на триъгълник . Насочи всяко срещу останалите две . Свещта ти е модел обективна реалност , а огледалата - на твоето Съзнание . Огледалата може да са всякакви - зацапани , надраскани с фулмастери , оцветени , криви , даже пукнати , счупени .....Наблюдавай от всеки връх на триъгълника и размишлявай какво в същност се случва . :nono: Или ако не ти се отдава размишлението  ......медитирай... ! :)

преди 50 минути, by_chechi написа:

...

Бога Ми ! :) По-ясно и разбрано горното не мога да го кажа .:nono:

Не ти е известно защо разделям и в последствие не възстановявам. Това си е факт.

Не проумяваш, че не ми е необходимо някой да ме разбира.

За теб явно е важно = другият да те разбере. Спокойно = разбрал съм те. За теб божественото е висшата форма на мозъчната дейност на човек. На въпросното аз му викам Свети Дух. Не ти харесва моята терминология. = Няма проблем.

Бог обаче съществува не само в твоето съзнание. За пребиваването на неговия син в тоя свят, то определено е имало такъв човек, но някои не признават, че е бил негов син, а други, че е бил пророк, но друг е по-велик. ;) Там винаги ще има полемика, а не спор.

Една религия дава праведен начин на живот, а науката дава по-лесен живот. Човек избира сам дали да живее праведно и/или лесно. Тези които правят лесен живота обаче никой не ги зачита. Чак след смъртта им се вижда дали са живели праведно (ще ги помнят и споменават) или не. НО, има и четвърти. Те са незнайни. ;) Те живеят по свои правила и/или на някой друг. (В никакъв случай на други!!!) :)

преди 1 час, by_chechi написа:

Ти не можеш . Аз съм в непрекъснат диалог с Него . По някога Той даже не може да вземе думата от мен ....:lol6:

Леле,  ти  си  велик!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

преди 1 час, by_chechi написа:

Аз съм в непрекъснат диалог с Него .

Изобщо не съм говорил с теб, това са спекулации. Говорил си си сам.

преди 2 часа, октим написа:

С  Бог   е  невъзможно  да  се  разговаря!!!   Да  се  разговаря  с  Него  е  все  едно  да  включиш  шест  волтова  лампичка  към  високото  напрежение. 

Няма как да се провери това съждение, защото никой не е "изгорял" след такъв "опит". 

Онова, което не виждаме, което не усещаме на допир или не можем да се засечем емпирично с някаква технология – то не съществува.

Не мислиш ли, че е възможно да се самозаблуждаваш? Човешкият ум има такава способност. 

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

Няма как да се провери това съждение, защото никой не е "изгорял" след такъв "опит". 

Онова, което не виждаме, което не усещаме на допир или не можем да се засечем емпирично с някаква технология – то не съществува.

Не мислиш ли, че е възможно да се самозаблуждаваш? Човешкият ум има такава способност. 

Именно,  никой  не  е  изгорял!   Това  което  пиша  е  проверено  емпирично.  Споделям  само  личен  опит.  Контактувам  само  с  личните  си  наставници.  Самозаблуда  беше  когато  си  въобразявах,  че  съм  богоизбран,  тоест,  че  съм  нещо  повече  от  другите!!!!!!!!!!  Сега  знам,  че  всеки  може  да  контактува  с  наставниците  си,  даже  е  препоръчително,  необходимо  е  само  да  се  научи  да  не  мисли  половин  час.

преди 12 минути, октим написа:

Именно,  никой  не  е  изгорял! 

А душата в ада може ли да изгори? Но първо трябва да има душа. Каква душа, като няма дори "аз"?

Играе се, но не съществува никакъв „аз“, който играе.

Мисълта: „Аз съм“ – не означава, че съществува някой, който мисли, че е; означава единствено, че е била помислена мисълта за съществуване.

Е що никъде в религиозните традиции не са обадили за тия наставници?

Нещо любопитно - Новата религия :  :)

преди 2 часа, sound написа:

Е що никъде в религиозните традиции не са обадили за тия наставници?

Ангели хранители

преди 14 минути, by_chechi написа:

На  това  видео  имам  емпиричното  обяснение!  Писал  съм  го  преди  10   години  в  един  друг  форум.  А  мисля  и,  че  и  в  този  форум  съм  споменавал  за  това.

преди 15 минути, by_chechi написа:

(по определение - https://bg.wikipedia.org/wiki/Метафизика )

Тоя свързва произволни думи в изречения haha.png

преди 40 минути, октим написа:

Ангели хранители

Според коя религия това?

преди 2 минути, октим написа:

Християнство

Според християнството наставници са ни църковните служители - приемствеността започва от апостолите.

Великите мислители.

Самолюбието им ги кара да мислят ли мислят, белким измислят нещо по-добро от това, което Господ е измислил и създал.

Приличате отстрани на малки пищящи деца, които се тръшкат на пода в магазина за играчки.

преди 5 часа, Mediterranean написа:

Великите мислители.

Самолюбието им ги кара да мислят ли мислят, белким измислят нещо по-добро от това, което Господ е измислил и създал.

Приличате отстрани на малки пищящи деца, които се тръшкат на пода в магазина за играчки.

Ако не бяха мислителите, с тези като теб още щяхте да седите в някоя пещера пред огъня и да подскачате от страх при всяка гръмотевица в очакване на наказание "свише" за "греховете" на предците си; щяхте да серете в ъгъла, да миришете на порове и да умирате на преклонна възраст от 30г., защото нямаше да седите на топло (благодарение на електричеството от АЕЦ) през зимата, да се храните с разнообразна храна от супермаркета, да ползвате чудесата на медицината и химията; както и да се правите на "зрели" пред смартфона. 

на 19.03.2021 г. в 3:42, sound написа:

Още някой да напише за милионен път, че няма как да се обсъждат явления отвъд човека?

Питаш ли, или шитваш?

Няма никакъв проблем да се изведе извода че извън човека няма нито "тъмнина", нито "светлина". И двете са човешки производни, свързани с обработката на сигнали и опита за ситуиране според тях. Дори и при човека двете са относителни и са спрямо сетивните особености и възприятие.

на 19.03.2021 г. в 8:54, Реджеп Иведик написа:

Проблемът е политически.

на 19.03.2021 г. в 8:56, Śūnyatā написа:

Съгласен съм.

на баба ви хвърчилото също е политическо и хвърчи по философските факултети и "доверените лица".  :)

МайNата ви и на философските изцепки, подражания и имитации. Вие, дето и двамата сте философи, колкото сте звездни рейнджъри и заради същото се изхождате по форуми за разтуха и облекчения.

Иначе сте супер велики - и философи, и физици, и академици, политици. А сте просто двама палячовци пред монитора, насред цирка дето си спретва всеки един и заиграва по  същото в другия.  Няма по-велики, просто... с маниерите на дедовите изхвърляния и изцепки. Сигурно е заразно, ако не е модно.

преди 17 часа, Śūnyatā написа:

Ако не бяха мислителите

Сигурно много ги разбираш "Мислителите"? Брей, брей!

на 20.03.2021 г. в 19:02, Śūnyatā написа:

Аз съм“ – не означава, че съществува някой, който мисли, че е; означава единствено, че е била помислена мисълта за съществуване.

Но означава също и че ако се приеме за вярно, отрича възможността да бъда написано от теб. А ти си го написал - поредната логическа шитня... така, за по-интересно, пък и папагала все пак си има рецитация.

От друга страна - лаладжийстването отново даде възможност на религиозните да налазят в тема... която няма нищо отщо с тях, но именно заради това си търсят мищурия за дракане. Те и атеистите - са същите.

преди 31 минути, _ramus_ написа:

....

Е питам, та ще отговориш или ще шитваш? 

преди 19 часа, Śūnyatā написа:

Ако не бяха мислителите, с тези като теб още щяхте да седите в някоя пещера пред огъня и да подскачате от страх при всяка гръмотевица в очакване на наказание "свише" за "греховете" на предците си; щяхте да серете в ъгъла, да миришете на порове и да умирате на преклонна възраст от 30г., защото нямаше да седите на топло (благодарение на електричеството от АЕЦ) през зимата, да се храните с разнообразна храна от супермаркета, да ползвате чудесата на медицината и химията; както и да се правите на "зрели" пред смартфона. 

Много хора още живеят така, особено тези в Африка и племената в Южна Америка и Австралия.

И преклонната им възраст е 30г. 

Така че какво са спомогнали "мислителите" за техния живот!?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.