Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 19 минути, Śūnyatā написа:

Отвращение и ненавист ли изпитваш? 

Споделям това, което виждам. А го правя, защото виждам някакъв смисъл в това.

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 7 часа, Търсещ истини написа:

Примерно "разравящите" психоаналитични техники имат много общо с изповедта; опрощаването на греховете с "нормализирането"; слушането на религиозни химни с музикотерапията; колективната молитва с релаксацията и социалната подкрепа.

Но нито един от тия "примери" не е "медитация". А иначе всички тия са част от "данъка" на социализацията и са основи от които се израства. Докато се премине от "дивото зове" до вариациите на социализацията това не минава без проблеми и не става без "компромиси". Мозъка си иска своето си и напира да си го получи. Понякога е голям тиранин. :) Не знам дали си чувал, че по принцип в болестни състояния съвсем ясно мозъка решава че е "основното" и подбива тялото... дори до разпад, само и само той да остане "последен" в опита да се самосъхрани.

Това е положението с "идеалната природа", която всъщност е направила доста грешки и никак не подхожда да е заместена от идеален креатор. Но пък божествениците си карат по инерциите си, кво да им пука.

преди 4 часа, kipen написа:

взети заедно, те осигуряват приблизително разбиране за природата на съзнанието.

чие разбиране? :)

Дефинициите не осигуряват ничие разбиране. Ползването на разни думички и понятия - също. Странен е начина да се говори за "разбиране що е това 'съзнание'' при положение че и за "разбирането" положението е същото.

Освен всичко - "РАЗБИРАНЕ" няма как да мине в множествено число или в безличен изказ. Просто няма как РАЗБИРАНЕ да се замести със значението на "тълкуване" или "интерпретиране" в колективно-договорен план.

Също така - да се ползват "речници", каквито и да са спрямо думичка, чийто пълнеж и значение са с високо абстрактен характер (следователно синтезен), е неадекватност.

6-те дефиниции и отделно, и в групи, и всички заедно, са опити за дефиниции. Опитите накуп не променят че нито едното не е съзнание, и че ако се подходи към  познатия колективен похват - на "дайте да се разберем какво да е"( демек как да си го тълкуваме като си го говорим)  не довежда до същността на значението. Синтезните значения идват след достатъчни наслагвания и умения за синтез, а не с дефиниции и "законодателство". Тия последните идват заради безсилието да не е наличен синтеза, но пък се плямпа думичката.

Затова и ти самия "не можеш да разбереш какво толкова има на тая думичка "съзнание", защото... всеки си я докарва спрямо него си и по този начин той си я знае какво е.  :) ( я знае, я не, но пък усещането... което е пак играта на мозъка, пардон - онова, дето му казваш "ум" ) 

преди 46 минути, Shiniasu написа:

:) виждаш? Виждането започва с "очите" и гледането. В тия идейни летежи нито от двете не е налично.

Но има и друго - с подобно изречение често излизаха за оправдание децата от "плоската земя" - те просто така 'виждали' нещата и това било основната цел в "недоверчивостта" - да се усъмниш във всичко, за да ти остане "виждането" кое какво е. Разбира се и до това - щом нещо го виждам как е - значи така е.

Е - до плоската земя стигнали, както от преди векове... Щото така им "изглежда". Не че "виждали купола"... но пък не виждали гравитацията - значи я няма и  другите просто вярват в нея, а те понеже "не вярвали"...

преди 1 час, _ramus_ написа:

...Дефинициите не осигуряват ничие разбиране. Ползването на разни думички и понятия - също....

Дефинициите осигуряват възможност за човека да разбира понятията . Самото разбиране си е лична дейност...:nono:

Някои трудно се справят ! :)

Примерно :

Това ще наричаме с понятието "таратамбиле" . Дай сега дефиниция на това , което да разбираме когато кажем "таратамбиле"....

Не осигуряват този , който ги няма . Или ако ги има някакви , няма способност да ги ползва.... :nono:

....Дай тогава да си ръмжим , да се хапим и дращим . Повече ще се разбираме ! ...:lol6:

Рамусе , що за ......писанки пишеш ?! :lol6:

преди 11 минути, by_chechi написа:

Самото разбиране си е лична дейност...

И?

Пак остава недефинирано и... с многоточие. каква е тая "лична дейност", какво довежда, в каква посока, какви са "действията", от какво зависят...

С други думи - едно решение на равенство с две ( и повече) неизвестни няма как да е налице. Известното влиза в числови игри... но неизвестното си остава просто "многоточие"... И се предава и на "решението" - пак е многоточие.

Със социалните дефиниции се полага социалния консенсус в интерпретирането. Не че и това не е проблем сред темата...

=======

Гледам че мадхямика го е лайкнал, :) пък въпросния може и да е забравил че и той самият се дереше с речници ( та Оскфорд, та БАН...) И дори и с тях батака пак беше налице. Ако ставаше само с речници - той щеше отдавна вече да е просветлен и да е сияйно същество.

Като почнете с патеричките в опит на някой да изкачи скала... пък само блянове отдолу под нея... :) Весело е, докато не втръсне от повторения. После настава скука

преди 47 минути, Shiniasu написа:

Какво видя, като не съм коментирал снимката? Да не си врачка :D

Започна да халюцинираш като защитна реакция на илюзиите си и да обиждаш.

Ако сложа нова снимка, какво ще си помислиш за мен, какво ще коментираш, какъв смисъл виждаш? 

0Fgoq2UVvUA.jpg

преди 45 минути, _ramus_ написа:

И?Пак остава недефинирано и... с многоточие

И ?! :) Ти остави другото , ами ти и пригласят....което е тъжно . :(

Хващай се за "букварите" ! :nono:

Или искаш по едно многоточие цял учебник тук да ти напиша ?!! :lol6:

Мога го , ама твоята работа няма да стане ! :nono:

Може да стане ей тъй - малко по малко .... :nono:

За разбирането в темите съм писал , че писал . Даже съм се повтарял . Друг е въпросът ти какво си чел и разбрал....

преди 8 часа, _ramus_ написа:

Въобще не трябваше да се стига до това писане .....

Сам се натискаше, но е похвално, че най- накрая разбра - поне това.

преди 8 часа, Търсещ истини написа:

Пренесено към вярата в бог ...

Вярата в бог за съжаление или не в повечето случаи е по наследство - щото просто такива ни местните традиции. Инак копнежа за знание е съвсем естествен и присъщ на човешката природа, вече според склонностите на индивида и разбира се възможностите на средата, в която се намира, този копнеж го води към дадено знание. Та не е задължително човек да изпитва някакви затруднения, нито да е роден в християнско семейство, за да прояви интерес към религиозните теми. А в днешния свят ..... всъщност в днешния западен свят, е голяма благодат свободата на избора, пък нека да си е затруднен.

п.п. а от фъркащите тъдява психоаналитици, освен да занимават околните с проблемите си, друго не очаквай - програмата е една и съща: първо те нарочват, че имаш проблем, приписвайки ти своите собствени, после ти обясняват как да го решиш, съчинявайки си свободно на прочетеното от тук таме и накрая завършват със заключението, че си неспасяем случай, най- вече и преди всичко, за дето не отдаваш поклон пред тяхното толкова рядко, и тъй всестранно развито познание.

преди 3 минути, sound написа:

вече според склонностите на индивида

НО, последните не знаеш как се сформират ... Не знаеш как да склониш другия към нещо, но си тръгнал да изпълняваш нещо към което ти си бил склонен ... хм .. по-скоро си "поробен", но не го осъзнаваш ... ;) 

п.п. Един свободен човек няма твоите проблеми! Той във всеки момент знае какво да прави, а не чака инструкции от по-мъдри или по-вещи от него ... ;) 

преди 46 минути, _ramus_ написа:

Гледам че мадхямика го е лайкнал, :) пък въпросния може и да е забравил че и той самият се дереше с речници ( та Оскфорд, та БАН...)

Извинявай, забравих че ти речници не си чел и сам си измислил думите и значенията им :D

преди 48 минути, Śūnyatā написа:

Какво видя, като не съм коментирал снимката?

Нали го написах вече?

преди 50 минути, Śūnyatā написа:

Да не си врачка :D

Това обида ли трябваше да е? За съжаление (мое) не съм, или поне не ми се получава в достатъчна степен. 

преди 52 минути, Śūnyatā написа:

Започна да халюцинираш като защитна реакция на илюзиите си и да обиждаш.

Ама разбира се, тя душицата като пуска снимки клеветящи християнството, не обижда, а е изпълнена с чистота и добронсмереност, но когато някой напише какво вижда зад публикуването на въпросната снимка - било обида. (Че и защитна реакция. Защита от какво, след като възгледите ми само частично се припокриват с християнските). 

преди 5 часа, kipen написа:

Ако ще "зацикляш" по "Пътя" ти в "сферите", то имам едно интересно предложение

Алооо, аз днеска имам рожден ден! И ако не знаеш - днеска е деня на Съветската армия! 

Честит да си, Кип! 
Слънце в Риби, Луна в Рак, Уран в Телец, Юпитер във Водолей - добре са се подредили сферите ти. И да ти се въртят! 

преди 56 минути, Shiniasu написа:

Ама разбира се, тя душицата като пуска снимки клеветящи християнството, не обижда, а е изпълнена с чистота и добронсмереност, но когато някой напише какво вижда зад публикуването на въпросната снимка - било обида. 

Повтарям, снимката беше без коментар от моя страна, нито има нещо обидно и клеветническо, нито има нещо чисто и добронамерено в нея. Негативната интерпретация я направи ти.

Един цитат - без коментар. 

Дет. Ръст Кол: Ако един човек се държи достойно, само защото очаква някаква божествена награда, тогава братко, този човек е скапан боклук. И аз бих искал да разоблича колкото се може повече такива хора.

преди 18 минути, Śūnyatā написа:

Повтарям, снимката беше без коментар от моя страна, нито има нещо обидно и клеветническо, нито има нещо чисто и добронамерено в нея. Негативната интерпретация я направи ти.

Да, и вероятно я публикува без никаква цел. 

преди 20 минути, Śūnyatā написа:

Един цитат - без коментар. 

Дет. Ръст Кол: Ако един човек се държи достойно, само защото очаква някаква божествена награда, тогава братко, този човек е скапан боклук. И аз бих искал да разоблича колкото се може повече такива

Това сигурно също е без замисъл. А замисълът е ясен на всеки малко по-умен човек. Аз няма да напиша, какво показват подобни цитати за теб. Сам ако не се сетиш, ще го отречеш и след като го напиша. 

преди 23 минути, Shiniasu написа:

... малко по-умен човек. Аз няма да напиша, какво показват подобни цитати за теб.

Така е малко по-умно. 

преди 4 часа, by_chechi написа:

цял учебник тук да ти напиша

дам, но на сутринта пак ще те цепи главата от махмурлука. И ще пляскаш кайсиевите повторяеми глупости.

Как не ти омръзна едно и също, не знам. Даскала, дето поучава, учебници пише, дава дефиниции, пък бил само с 10% работещ мозък... Ако вземе да ги направи 15%  направо ще е организирал виртуално училище и ще му е даскал за първи клас...

едно и също, до втръсване. При положение че нито някой ти се вързва на играта, нито си интересен, освен вероятно на себе си.

по колко пъти ще повтаряш "законите на живото" - 1 закон, 2 закон... Че ти направо се цаниш за законодател, бре. :lol6:

преди 3 часа, Sleda написа:

Слънце в Риби, Луна в Рак, Уран в Телец, Юпитер във Водолей

а процесора в кой знак е? Ако не знаеш, може ли да попиташ сияйното същество, че то всичко знае?

преди 4 часа, Śūnyatā написа:

че ти речници не си чел и сам си измислил думите и значенията им

а аз не съм забравил че и речници да си чел, глупостите пак са налице и пак си нагласяш значенията им.

Патеричките са до безкрай - за сакатия. Само защото не му стиска да ги остави... Обаче с патерички само се крета.

Затова стоиш си отдолу под скалата... и си фантазираш как си изкачил, с думичките на някого, дето има крака, дето описва какво е горе и колко още нагоре има... Думички, снимчици и клипчета - бол. Да стават за фантазиране, щото... кво друго да остава за сакатия.

преди 1 час, _ramus_ написа:

а процесора в кой знак е? Ако не знаеш, може ли да попиташ сияйното същество, че то всичко знае?

Кой туй? Бъркаш ме с някой. А процесорът е в твоя мозък, нали така. Гледай да не го оверклокнеш много, че ще ти се подпали тиквата...😃.

преди 14 минути, Sleda написа:

А процесорът е в твоя мозък, нали така. (липсва въпросителния знак)

Кой туй? Бъркаш ме с някой.

В моя мозък няма процесори. Все още. Помолих Гейтс-ата - да ми даде някакъв нов модел, с 5 джи - сега с новата ваксина.

Сияйното същество е в основата на твоя духовен идол и книгите му. Така, че уреди да го питат. Астрологично виж кой му е знака, да му направим карта, да го призовем. И дай да му задаваме въпроси, вместо да гадаеш на боб коя зодия съм. :)

Освен това е важно "процесорите" дето имат фиксирана честота - и те коя зодия са и от коя епоха - от Лемурия ли или Атлантите са ги измислили? Щях да пиша - и "духовните същества", но на тях не им подхожда на натюрела... там сигурно са с "духовни процесори" :lol6:

Обаче това нищо не е - в очакване съм сияйното същество да разкаже за 'божествения процесор' - креатор на всички духовни процесори и целия духовен хардуер ( с фиксирана честота) , а те пък - на всеки астрален процесор. И чак след него - некви там неврони и бла-бла сложнотии, дето фиксациите им не са толкова в честотите, а в някои девиации и ала-бала-ници.

Вероятно всички тия са с единен софтуер - креаторски, ъф-корс. Но още се питам коя версия е и защо след толкова години все още толкова бъгове са налични в него. Подозирам и хакери (сатанински, много ясно ) - че само барат кода, мамка им.

Много си бърз! И посреднощ пишеш.  😃. Има една поговорка :”Л.... умора няма”. Нямам време да ти чета фермана и по язвителност никой не може да те мине. 

Много си бърз!

ааааа, чакай-чакай.... Без такива крайни заключения - не съм така във всичко де... :lol6:Натискай там астрологията и дай да я ползваме че да нагласим картината на хардуера и софтуера... по духовните йерархии.

И дай сега да видим - отсрами астрологията и кажи коя зодия съм, кое ми е в луна, слънце, сатурн, плутон и нептун... Ааа - и Марс, много е важно, че сега е модерно и може новия робот на НАСА да намери там важни астрологични тайни.

И нищо не пречи, ако има запецване да питаме някой от колегите на "Тибетеца"... Кво толкова се дуят, само? Ясно и точно питане - ако не знаят - айдеееее, обратно в йерархиите!

Първо, трябва да ми кажеш рожденната си дата и часа на раждане, разбира се без годината на раждане. За да ти кажа как ти се въртят сферите през сегашната година, приблизително. Но преди това ще се опитам да позная знака на рождената ти дата и/или знака който изгрява на източния хоризонт в момента когато си се родил:

Стрелец, защото Стрелецът е бърборко, ръси истини които никого наистина не интересуват. Водолей, защото Водолеят обича да се заравя в дълбините на мозъчно-компютърните структура и функция. Дева, по моя интуиция, защото Девата е знак на Меркурий, а той много пише и Девата е най-големия критикар.

Астрологията е само мое хоби и е збавна. Ако не съм познала, което е вероятно, ще се оттегля смирено и засрамено.  😃

преди 9 часа, _ramus_ написа:

.....

Дрънкалоооу ! По темата - НИЩО ! :lol6:

преди 13 минути, by_chechi написа:

Дрънкалоооу ! По темата - НИЩО ! :lol6:

Кълве го щъркела :D

Ето нещо съвсем прясно , за образУване на нови невронни връзки в мозъка , под влияние на Информация , във вид на образОвание :

Тук някои изтъкнати "величия" ще кажат , че буквичките нямат значение ...за понятия и дума да не става .:lol6:

....Ъъъх ! И за к`во толкова се трепахме и път бихме ? :angry:

И тук ГО няма ! :lol6:

С поздрав от Там , като казвам че съм падал от кайсия :) 

http://picbg.net/u/47526/63006/893513.png

преди 6 часа, Sleda написа:

Стрелец

Съвета ми е - отивай на бинго... веднага, или пускай лотария или тото - де да знам там в САЩ какво има. "Сферите" са ти завъртяни вече... направо за вечността.

Не знаех че имало сфери. Но като гледам форума бая хора (им) се "въртят"... из разни "сфери"... направо свят им се завива. Пък то хубаво да "ги завива" - ама не са наясно завоите накъде са. :lol6:

Преди години и няколко пъти на астролог ходих - такива глупости ми наговориха... Разбира се има и някои моменти сред 'зодиакалните" особености, които имат покрития... но са толкова общи и с толкова приближения... Хората които "гледат" по астрологична карта по мои доста широки наблюдения - всъщност картата им е само за 'вход'... както е при кафето, картите таро ... и всичко като тях.

Преди над 25 години това ми беше сериозна тема и обиколих по просторите на БГ доста... представители на Ирациума, от всякаква типология. Когато се заема да изследвам даде въпрос, предпочитам лично и без "медиатори" да видя как стоят нещата. Та - видните тогава представители на ъндърграунда в ирациума ги поразгледах един по един. От общо избрани 5 родно-популярни имена Номер3 се оказа пълен фалшификатор и лъжец, но взимаше невероятни пари и трицифрено число клиенти дневно. После направо изчезна (с парите, естествено) :) Имаше и по-сериозни, които си вярваха, някои имаха попадения, но пък имаше общ повторяем елемент при всички, освен Номер 3 - имали проблем с "връзката" при мен - не се получавал "канал"... и не се получавало нищо по "канала".

Понеже съм скептично копеле, но с интерес и упоритост, реших да сглобя по-сложен експеримент на Номер 4 - взех снимка на друг човек, който чудесно познавам ( а знаех че въпросния номер 4 има такава практика - по снимка ), взех касетофон и празна касета за запис на "сеанса". И... т.н. Та резултата - верно че още като застанах пуснах касетофона, тя каза - няма да имаш запис въобще... усмихнах се скептично, защото го бях проверил предварително че всичко работи в техниката... (но верно, след това се оказа че има само бял шум на цялата касета). Заппочнахме... казах име... мълчи... Иска други данни - казах ги... пак мълчи. Гледам я - все по-объркана и в "очакване на нещо"... пък то не "идва". Опита да налучква - тц, не става...

Каза ми че изключително рядко, но имало и хора при които "не идвало нищо по канала"... аман вече от "това да съм изключение", но се бях приготвил и обясних че нося снимка - така и така давам пари... като я взе тая снимка... само погледна като обърна очите и като почна... лее се инфо - минало, настояще... та бъдеще, не можела всичко да казва, но каза бая и над 80-90% все верни неща - от тия, които поне знаех сам...

Та така ... В миналото, през което съм преминал всички езотерични "сбирки" и клубове бях участник, години наред. Познавам чудесно тогавашния ъндърграунд в окултните и езотерични залитания в Пловдив. Когато вече не ми бяха интересни, смених "средата" - тогавашния интелектуален клуб "МИСЪЛ", в Пловдив. Дори се събираха в моят компютърен офис... тогава, бая години останаха "при мен". Много ми бяха полезни и съм им благодарен, за което.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.