Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 6 часа, _ramus_ написа:

...визирах само примера на Стефан - конкретно....

:lol6:Е , сега и книга от клипове с песни ли да ти напиша ?! :lol6:

Би могъл сам да се потрудиш .........ако не те изпълват с удоволствие .:nono:

Конкретно в тази песен и текстът е забележителен....ако искаш и да го изследваш ! За това е този пример....то и другите .:nono:

Много си ......несъобразителен бе , така да го кажем ! :lol6:

Хайде , да не продължавам с психоанализа - любимо твое , никому лично потребно занимание ....:lol6:

Дай повече синтез ! Анализът е необходим , но е крайно недостатъчен ! Често стигащ до непотребна никому маниакалност . Само отделното камъче от мозайката може да се види....:nono:

Примерно след 3.14 ...числата са практически непотребни (освен в много частни случаи) . Макар идиоти разни да са ги смятали....:)

А синтезът върху множество се прави !Да може да се види картината .

След това следва възможност за умозаключенията с високо качество - защо , как , какво тъкмо изобразява картината....:nono:

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

....продължение....

Така Умът подготвя "материала" за обработка чрез Разум и Дух - общо взето "калкулира" .:nono:

Т.е. не покриваш изискванията дори за калкулатор....:lol6:

От направените умозаключения , Разумът изготвя алтернативни решения , а Духът избира ....

Това цялото представлава Съзнание ......но за това вече сме говорили в други постове и теми. :nono:

Така в по-горе показания клип , Съзнанието сътворява определението :

" Кудайберген е извънземен (или Бог ако искаш) ! :nono:

...................

И нека за кой ли път да припомня във връзка с горното :

"....И Човекът сътвори бог по собствен образ и подобие , бог да му служи и осветява пътищата му неведоми..." :nono:

" ...Бог съществува само като Идея в главите на хората..." :nono:

преди 1 час, by_chechi написа:

:nono:

" ...Бог съществува само като Идея в главите на хората..." :nono:

Не е така ,Бог си съществува . Бог е висш разум ,който управлява всичко. Това ,че ти не Го разбираш какво е и не можеш да се докоснеш до него е отделен въпрос.

преди 31 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Бог е висш разум

Ако допуснем, че има висш разум, който ни е създал, то тогава ти си нисш разум, изкуствен продукт на висшия разум, без никакво значение, проектиран единствено за забавление, поради невежеството си. 

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

Ако допуснем, че има висш разум, който ни е създал, то тогава ти си нисш разум, изкуствен продукт на висшия разум, без никакво значение, проектиран единствено за забавление, поради невежеството си. 

Ще се сетиш най - накрая . Но си имаме значение ,и ти си го описал.

преди 29 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Ще се сетиш най - накрая . Но си имаме значение ,и ти си го описал.

Номера е да се сетиш преди края. Имало навремето един Лукреции, не знам дали си го чувал, той писал, че накрая "нищо няма да почувстваме, защото нас вече няма да ни има". 

преди 15 часа, _ramus_ написа:

много си податлив на реклама, Стефчо. :lol6:

Ти 8 октави въобще знаеш ли какво е? Не е възможно човешки глас да обхване дори и само звуково, още по-малко чрез пеене. Гласовият апарат на човека няма въобще качествата да "вибрира" в толкова голям диапазон от честоти. За физика и физиология става въпрос... не че ти и тия "учебници" си чел.

Вече не броя категориите в които сте големи спецове в тая Калдейта. Като ви гледам и журито, които оценявате ми е ясно защо един от екипа на Рита Ора се провикна ,че май в близките 100 години ще се надявате на чудо да блеснете някъде..ей така безспроно и безапелационно. Не разбрах какъв кусур му намираш на Димаш, но Той  е единственото нещо заради което ще се дигна от другия край на света за да го гледам на живо. Даже 300-400 евро цена на билет ми се струва евтиния за да видя нещо, което едва ли ще се повтори в близко време, ако не и до края на века Той е еволюция на пеенето , ако  пък изобщо говорим за еволюция на човека..гледай него!!!!Песента Дива Денс е от филма "5-те елемента" Изобщо не е писана да се изпълнява от човек. Синтезирана е на компютър. Не са един и двама опитали се да я изпеят. Пълно творческо самоубийство. За сравнение ти давам да видиш две изпълнения-едното е на Димаш , другото на някаква си там китайска прима /започва от 3,21 и при двамата / Слушай , сравнявай и кажи кой е ангела ?!?!

преди 17 минути, valkiria1 написа:

Не разбрах какъв кусур му намираш на Димаш ...

А кой е тоя, дето му намерил кусур?

п.п. "някаква си там", ама инак еди кои си намирали кусури. 😅

преди 20 часа, NVJ написа:

3. Така наречените октависти взимат много ниски басови тонове:

трите разновидности нямат нищо общо едно с друго.

1 - работата с хармонични частоти е голяма рядкост и с нея се лишава звука от т.н. "месо" (обертоново многообразие от наслагвания). Заради това всички високи гласове постепенно стават "пищящи" - лишават се от хармоници, които придават тембровото оцветяване на звука. Това е просто физика. Но дори и така - чрез хармониците не може да се изпее "по-нисък тон". Много добър нагледен пример за това са звуците на цигулката - т.н. "флажолетни тонове" за изтънени, но пък с тях се получават "височини".

Друг пример и самият клип, който се пусна - момчето започна с ниските си регистри и там звучеше с различни техники... Но накрая на парчето - високите тонове вече няма как... а неговите "високи тонове" са по-високи и от класическите най-високи ноти в женските гласове в класическото пеене.

2 - точно на работата с хармониците и особена техника на ларинкса , чрез "мускулно пресиране".

В посоката на любопитните факти - т.н. "многотоново (многогласно) пеене" - от един човек. Въпрос на техника е, принципът е именно чрез гласова манипулация с хармоници... Във виртуала могат да се намерят клипчета на гърлено и многотоново пеене. Отново всичко е физика - гласните връзки са честотни генератори, всички кухини в главата и гърлото - са резонатори. Математически се описва с "редовете на Фурие". Чрез същото се симулират процесите, моделират се техните взаимодействия и така компютърно се генерира същото, с т.н. "виртуални програмируеми синтезатори" (инструменти).

3 - Октавистите в басовите гласове, са хора с уникална и рядка физиология и анатомия на гласовия апарат. Не е работа с хармоници, които довеждат звука от гласните струни да е "посен и плосък". Гърленото пеене няма богатството на обертоновете. Същинските басови гласове нямат такива проблеми, както и всички останали гласови партии и всякакъв тип техника на пеене.

Отново да напомня че не е важно само да е налице особеностите в анатомията и физиологията - иска се да се открие навреме, да се изработи ... и много труд, чрез систематична работа със специалисти - за да се достигне сериозен резултат. Изключително редки са "самородните таланти", но и при тях труда е от решаващо значение.

И нещо важно - да знаеш за гласовете, да имаш инфо за едно или друго , е нищо. Можеш да знаеш за пеенето много, но да не можеш да пееш. Да не си пял, или просто да се фантазираш на певец. Когато певецът поеме по пътя на професионализма и израстването в техниката, изпълненията... чак тогава придобива разбиране... а не просто "знаене".

Последните думи ги пиша като преход и точно към темата - защото фантазьорите и палячовците налазиха целия виртуал и се фантазират чрез "снасяне на инфо", в стремежа да се докарат до играта 'колко са умни - защото много знаят". А дори и не знаят, а просто папагалят.

А да умееш, да работиш... за да разбереш - е друга вселена, за други хора, дето не са фантазьори и позьори. И след всички упражнения, репетиции и тренировки... накрая следват миговете, в които всичко това се проявява.

Тома Спространов стана известен с енциклопедичността си да знае имена, дати и много записани факти в забавната музика. Има и такива хора - просто помнят данни и инфо и после могат да ги повтарят. Но визираното име никога не е било музикант, творец, изпълнител... освен с грамофонни плочи и готови записи на други хора.

На всеки концерт, образно и условно,  са налични две вселени, разделени от "хората", които живеят сред тях. Тия на сцената... и тия дето са потребители на ставащото на сцената. Никоя фантазия и празнодумства не могат да направят мост между тия вселени. Въпроса е - че тия на сцената си дават сметка, докато тия, дето гледат, слушат и се фантазират - няма как... защото ги дели труда, лишенията от удобство, разхода на време, и всички останали форми на лични ресурси - раздадени за напредъка, израстването и преодоляването на съпротивите за тях. Така се гради ЧОВЕКът САПИЕНС. Хомо - си е всеки... щото той просто си е така още като се роди. 

преди 6 часа, valkiria1 написа:

Не разбрах какъв кусур му намираш на Димаш, но Той  е единственото нещо заради което ще се дигна от другия край на света за да го гледам на живо. Даже 300-400 евро цена на билет ми се струва евтиния за да видя нещо, което едва ли ще се повтори в близко време, ако не и до края на века Той е еволюция на пеенето , ако  пък изобщо говорим за еволюция на човека..гледай него!!!!Песента Дива Денс е от филма "5-те елемента" Изобщо не е писана да се изпълнява от човек. Синтезирана е на компютър. Не са един и двама опитали се да я изпеят. Пълно творческо самоубийство. За сравнение ти давам да видиш две изпълнения-едното е на Димаш , другото на някаква си там китайска прима /започва от 3,21 и при двамата / Слушай , сравнявай и кажи кой е ангела ?!?!

Виж... като има неща, дето не ги разбираш - какво е лошото да си кажеш - Ми не ги разбирам.

Аз съм музикант, и освен с музика почнах живота си с пеене. Пея и сега. Затова и само чета, когато става въпрос за "история"  - не се правя че "разбирам, нито че зная". Дали се захласвам или не, дали някой ще се дигне ... заради някой си - това няма значение.

Никъде не съм написал че му намирам кусури - на ДИмаш. Ти просто не четеш , а коментираш неща, които просто не разбираш. И то само защото имаш нужда от идоли и ги раздуваш за да им придадеш нужния блясък за пред очите си.

Освен това - ДИВА ДЕНС от не е от "пет-те елемента", а от "5-тият елемент". Не знам къде си ги чела тия фантазии, които цитираш толкова нахъсано, но са нечии съчинения, на някой си. :) Изпълнението на сцената, в "театъра на кораба" е изпято от жена -  албанска класическа певица, известна от онова време. И сред нета има много други, които опитват да изпяват парчето, при това успешно.

Никакви синтезатори не са нужни, партията не е написана за синтезатори, а са само съпровод към парчето.. Изглежда не разбираш какво могат и какво правят синтезаторите. Докато в случая се изискват гласови данни и специфична певческа техника. И много труд, за да се постигне "този резултат". В случая на ДИМАШ - са същите условия.

Никакви ангели, нито еволюции, нито каквито и да са "божествености" - дадености, работа и много зор и отдаване. Блясъка на рекламите и шоуто, дето се развява с тия визирани клипчета - това не е ДИМАШ, там е просто шоу. А шоуто - е групова дейност, на която ДИМАШ е само "крайното звено".

харесвай си, боготвори си... но зад всяка магия стоят не толкова магични, а реални положения, техника, начини, принципи и труд. Шоуто е просто магия за очи, уши и ума... То не е изкуството, с голямото И. Целта му е да прави магия за публиката.

преди 5 часа, _ramus_ написа:

Аз съм музикант, и освен с музика почнах живота си с пеене. Пея и сега. Затова и само чета, когато става въпрос за "история"  - не се правя че "разбирам, нито че зная". Дали се захласвам или не, дали някой ще се дигне ... заради някой си - това няма значение.

аааа браво бе музиканте. И  толкова като си и певец не можеш да различиш един компютърно обработен глас. Защото във филма "говорим" че част от арията на Лучия ди Ламермур  Плавалагуна се изпълнява от синтетични вокали , което ще рече музикантеее, глас но  без  използване на думи и заедно с музиката изпята не от човешки глас , а генерирана на компютър. Защото драги музиканте Рамусче ,човешкият глас не е в състояние да овладее такъв диапазон и такова плавно преминаване в различните тоналности от най-ниската до най-високата. А Димаш е определено микс глас с удивителен контрол върху дъха, което му позволява да държи дълго на високите ноти. И ако ти не можеш да различиш електронните ритми и обработка на изпълнението по-долу направо си хвърли дипломата за музикант и певец или каквото е там.

:) Изпълнението на сцената, в "театъра на кораба" е изпято от жена -  албанска класическа певица, известна от онова време.

Изпято друг път...пак ръсиш глупости на килограм..някой път се увличаш в ролята на всезнаещ Дай да видим едно изпълнение на живо  на Инва Мула на Дива Плавалагуна ?! На сцената изобщо не е тя, а актрисата Майвен , която изпълнява ролята. Инва озвучава ролята, но както казах нейното изпълнение в някои части на арията  е компютърно генерирано. Доводите споменах по-горе. Даже са известни факирите, които са доразвили гласа и  за това изпълнение- композитора  Ерик Сера и звукорежисьора Манджини, които буквално са създали този неземен вокал, който преминава плавно от басовите низини към сопрановите висини. Самият Ерик Сера споделя за работата си с Инва./.преразказвам/ " Поканих я в студиото си и й казах - Пей както можеш, останалото ще обработя  аз . Тя се справи на 80 % процента. Другото довърши компютъра" ....

Никакви синтезатори не са нужни, партията не е написана за синтезатори, а са само съпровод към парчето.. Изглежда не разбираш какво могат и какво правят синтезаторите. Докато в случая се изискват гласови данни и специфична певческа техника. И много труд, за да се постигне "този резултат". В случая на ДИМАШ - са същите условия.

Направо да ти повярва човек, колко си вярваш. Ето ти компютърна обработка и създаване на фантастичен вокал по признанието на самите създатели  Сера и Манджини, а не твърдение на Валкирия.  И да ти  повторя пак ..Инва Мула никъде не е изпълнявала наживо тази ария. Тя просто не е била способна да го направи. Нейният гласови диапазон е забележителен, но не достатъчен да се справи с тази ария в някои нейни части. Та послушай изпълнението на актрисата Майвен  и задкулисно  компютърно обработения глас на Инва, драги музиканте. Започва от 3,40

Освен това - ДИВА ДЕНС от не е от "пет-те елемента", а от "5-тият елемент". Не знам къде си ги чела тия фантазии, които цитираш толкова нахъсано, но са нечии съчинения, на някой си. :)

абе и тук има  поизхвърляне и преиначаване  . Защото става въпрос за пет стихии , едната в случая от които Бесон апострофира Аристотел , че не е ефира, ами Любовта...

ама карай да върви...нали е важното да се спаси света.:lol6:

И сред нета има много други, които опитват да изпяват парчето, при това успешно.

Не съм отрекла да има. Даже посочих пример за поредното творческосамоубийство. Димаш е еволюцията и това е признато не само от Валкирия, която в случая се присъединява скромно към мнението на световни музикални капацитети. Единственото което се надявам/ и не само аз/ е шоубизнеса да не злоупотреби с неговия неземен талант. Казват ,че баща му  е изключително прецизен и внимателен продуцент при подписването на договорите. Димаш трябва да поработи над английския  език и  тогава в ръцете му ще бъде "Грамми"  и това ще бъде най-заслужено спечелената някога  от музикант награда.

преди 6 часа, _ramus_ написа:

Аз съм музикант...

Фантазираш. Никакъв музикант не си, а вода и безумие.

преди 21 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Не е така ,Бог си съществува . Бог е висш разум ,който управлява всичко. Това ,че ти не Го разбираш.....

Извървя ли не лесния път на Мислене , указан (струва ми се достатъчно ясно) в предните ми постове , за да имаш основания да твърдиш горното ?:angry:

Моля , би ли споделил постигнатите от теб резултати в последователност ! Което включва и разбиране.... :nono:

Не се напъвай с папагалстване на чужди измислици - от това няма нужда !   :nono:Хилядолетия е писано от всякакви измислители.....:lol6:Мога да приведа всякакви примери !:nono:

....Или нищо такова  няма - т.е. не се знае . И за това се измисля ! :nono:

Ако е така , аз тъкмо това казвам ! :lol6:

преди 51 минути, by_chechi написа:

....Или нищо такова  няма - т.е. не се знае . И за това се измисля ! :nono:

Обяснението е елементарно. 

Образно:

И двамата гледаме една чаша. Ти твърдиш, че няма дръжка, а аз че има дръжка. Докато не погледнеш от моята гледна точка, то ти не знаеш. ;) 

Ти смяташ, че трябва да ти докажа, като завъртя чашата. Аз не го правя. 

В случая ти не знаеш дали си измислям. 

И е елементарно: Защо се налага да ти доказвам, че чашата има дръжка?! За теб е по-лесно да приемеш, че няма дръжка. 

Същото е с Бог. Аз трябва да положа усилие, за да го видиш, усетиш и т.н. с твоите сетива. НО, твоите сетива са нежни. Хипотетично може да те ги повредя, ако ти го покажа. 

Ти какво, готов ли си да полудееш?! 

И друго. Не отчиташ и факта, че на мен това усилие ще ми коства нещо. В повечето случаи това е материално. Може да е свързано и с моето здраве. И за какво да жертвам нещо от моя живот, за да ти докажа точно на теб, че има Бог?! 

Една основателна причина трябва да изтъкнеш, че това ще е от значение за теб. 

За теб, обаче, няма значение и в тоя случай, за какво да проявявам усилие и "завъртам чашата"?! 

На доволно близки хора съм им показвал частично какво е Бог. Какво е Светия дух, какво е човек да е подобие на Бог. Да, подобие, а те не са зачитали, че все пак съм човек. 

Какво ... хм ... трябва ли да се правя на Христос?! НО, аз не съм син на Бог ... ;) Да, ще възкръсна, но не в този свят ... :) До тогава "ползвам" вече божественото в себе си за себе си, а другия, ако не го проумява, то не мисля, че си заслужава да му давам въпросната "сила", защото последната е и опасна. 

п.п. Доволно съм спекулирал с божественото. Правил съм го обаче само и единствено за благото на праведни хора. Ти такъв ли си?! 

Едно е факт: Бог помага на праведните, а не на правилно постъпващите. ;) Трябва да си се жертвал за някой праведник, за да разбереш какво е божествената 'частица" в теб. Повечето хора обаче са егоисти. Това е нормално и за тях по-лесно е да смятат, че "човек е създал Бог:, а не обратното. Те не си признават тази греховност. Това е нормално, т.е. въведена норма от хора които са повлияли за сформирането ти като личност. Ти предпочиташ повече да си личност, а не божие творение. По-лесното си избра. За теб трудното, да положиш вид усилие, е безсмислено. 

И за какво трябва да отделям, време, пространство и т.н., след като на теб не ти е потребен Бог?! 

п.п.2. Нормално е атеистът да рекламира "липсата на Бог. Той по този начин си прави свои благини. ;) 

преди 42 минути, dioib написа:

...Ти какво, готов ли си да полудееш?! ...

Разбира се , че не ! :)

И аз също като всеки друг Вярвам и си Измислям . Това е необходимо за моето психическо здраве , и на всеки (и това съм го обсъждал) . :nono:

Тук формата която не се знае се запълва с познато съдържание , защото и съдържанието на формата не се знае - пътят е обратен ! :nono:

Но това не е Мислене ! Вяра е :nono:

....Ето го и примера :

(форма) - " Кудайберген е извънземен (или Бог ако искаш) ! :nono:" . Това можеш за го запълваш с каквото ти дойде на ум съдържание ! И да си Вярваш ! :nono:

(познато съдържание) - Макар , че нито е извънземен , нито пък е Бог - виж поста и на Валкирия ! :nono:Пък и на Рамус , изявяващ се като "професионален" оплювач...:lol6:

...Питат там из клиповете : " Ти от коя планета си ?!!! " . От Земята , разбира се ! :)

Въпросът тук е в каква степен и в какъв смисъл съответства на Истината ! :nono:

Ей , бога Ми ! Бог си е чиста измислица.....! Смисълът изясни ли ти се ?!:lol6:

преди 24 минути, by_chechi написа:

Въпросът тук е в каква степен и в какъв смисъл съответства на Истината ! :nono:

Истината всеки ще я разбере. Някои я разбират и в този живот в този свят. ;) 

О, да ... тя граничи с лудостта, но при положение, че човек смята света за лудница, то кой е началник на въпросната?! ;) 

За това и е измислено понятието ненормалник. Много хора обаче отъждествяват ненормалника с луд. Лудите от своя страна са тихи или не. ;) 

Така, че в специализираните лечебни заведения се прибират само тези които имат склонност към насилие било то към друг или себе си. По-сгодно е обаче да се прибират само и единствено които са опасни за обществото. Останалите ги оставят на произвола. ;) 

Мда ... има много луди сред нормалните ... Нормалните обаче не знаят какво да правят с тях ... :) Това показва само и единствено колко са глупави въпросните нормални и се залъгват и даже лъжат околните, че са умни ... :) Не си признават невежеството. :) Е, Бог се грижи за всички, а не само за нормалните. ;) 

преди 2 минути, dioib написа:

...

Не се амбицирай излишно ! Не пиша специално за теб....:nono:

Пиша за всеки , който би го прочел с разбиране ! :nono:

преди 1 минута, by_chechi написа:

Не се амбицирай излишно ! Не пиша специално за теб....:nono:

Грешно си ме разбрал. Нямам амбиции, а само време за запълване. ;) Това означава само и единствено, че няма какво смислено да правя в момента. 

За кратко време съм във форума. ;) 

преди 16 минути, dioib написа:

Не си признават невежеството. 

Е признай си го де. Себе си не познава, дето вижда, Бог познавал, дето не вижда. 

преди 39 минути, dioib написа:

За кратко време съм във форума. ;) 

Тогава за "домашна работа" можеш да размислиш над : (не е много сложно)

А+В=С , докато не се знаят поне две от действителните стойности на "буквите" , представлява форма без съдържание , т.е. чиста измислица , включително "+" и "="....

Това същото е и Бог - "10 божии заповеди" и т.н.! :nono:Примерно : " Не кради! " , ама се краде...и още как . :lol6:

Става очевидно , че без измислица и Вяра в нея , човешкото Съзнание и психика не могат да функционират адекватно .....:nono:

Друг е въпросът самата Вяра колко е Истинавярна - съответстваща на действителността:nono:

И ако става дума за Християнсто (религия някаква изобщо) , запълнили са това което не се знае с еврейска история и измислици.....:nono:

преди 2 минути, Śūnyatā написа:

Е признай си го де. Себе си не познава, дето вижда, Бог познавал, дето не вижда. 

Ти си получил прозрение. Аз съм получил откровение. Кое да призная?! Не съм получил прозрение!? 

Или какво, не си откровен ли?! 

Доволно познавам себе си. Ти обаче се съмняваш в това. Кому е нужно въпросното признаване?! 

п.п. Това, че съм намерил в себе си божественото ли?! Това ли да призная?! Това изповядвам, то не е прозрение, а мое откровение!!!

преди 12 минути, dioib написа:

п.п. Това, че съм намерил в себе си божественото ли?!

Нищо божествено няма в теб, а има вода, въздух, прах и слънчев дим - фотони, по 2.5 тона падат всяка година. Вода има отвътре и в мозъка, но отвън не се вижда и си фантазираш, че си нещо повече от другите. 

преди 13 минути, by_chechi написа:

А+В=С

За теб истината била A+B-C=0 ... :) 

За мен това е истината: Ax²+Bx+C=0 ;) 

Ето ти твоето неизвестно Бог. ;) 

Теб те интересува само и единствено зоната на реалните числа. Но без i (въображение) не може да се видиш Бог. ;) 

Твоя живот има насока от живот към смърт. От смърт към живот не ти е известно как става нали?! Ето къде е твоето несъвършенство. НО, имаш възможност приживе да направиш живот. Ти избираш дали да създадеш нов живот или не. По този начин ще има живот в бъдеще. Дали в този свят или в някой неизвестен за теб, то отново ще има, но не ще е този свят. 

Твоето съзнание е крайно. не помниш кога се е появило в теб?! Единственото ти незнание е как! Определено не го е направило някой човек. Ти си го възприел, осъзнал. Или какво, не осъзнаваш действителността и нямаш спомени ли?! Да, човек лесно може да изпадне в безсъзнателност. Това той може да го направи с помощни средства (материал) или само и единствено с (абстракция),т.е. да се абстрахираш от света около себе си. Да изключиш съзнателно съзнанието си и действаш на кой принцип?! На инстинкта или на интуицията .... ;) После е лесно: намираш аналогия (подобия) в тоя свят и го правиш. Това е божественото в теб. Да, същото може да е контролирано, но от кой?! Ти избираш дали да е от религиозна общност, обществото като цяло или да е само и единствено от теб. НО, последното може да е в полза само и единствено на теб или пък да е в полза на цялото човечество. 

Идеологията е следната: Ти или го правиш само и единствено за ограничена група хора или за цялото човечество. Не чакаш признание от обществото в което живееш. Не постъпваш така, че то да носи блага само и единствено на избраници. ;) Реално тези които мислят себе си за избраници спъват развитието на човечеството, а към момента кой не се смята като такъв?!  

преди 5 минути, dioib написа:

За теб истината била A+B-C=0 ... :) 

За мен това е истината: Ax²+Bx+C=0 ;) 

Изобщо не си разбрал за какво иде реч . Съжалявам ! :(

Сега пък на теб сборник с формули по математика ли да ти напиша ? Теб простата аритметика те затруднява....:lol6:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.