Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 8 минути, sound написа:

ако иде реч за някаква цел, то целта ми е само една към настоящия момент - да намеря някакво решение относно нежеланите резултати, които се получават. Докато не намеря, не мога да продължа, има и книги в библиотеката ми, които искам да прочета, има и медитации, които искам да пробвам, но за сега се отказвам. И най- вероятно, каквото съм направил дотук, това ще е - малко, много, колкото толкова, остава едното влачене до смъртта и толкоз. По- добре да си умирам все в някаква степен тавряз, отколкото да откарам, колкото ми е останало с ризите с дългите ръкави и хапчетиите под режим.

Дали правилно съм ви разбрал?

1. Към медитативните и някакви източни техники сте се насочил търсейки решение на някаква поредица от неуспехи.
  2. Те не са ви дали решение и сте се примирил "колкото толкова"
  3. Нямате предвид други учения и техники, в някакъв смисъл сте се примирил, че няма такова учение.
  4. Смятате, че с личния си опит ще се справите достатъчно добре, а в търсения на "учение" може да се поболеете психически

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Дали правилно съм ви разбрал?

Вероятно се обръщаш на "ви", защото не знаеш, че съм инсекта - в смисъл към ми другия акаунт се обръщаш на "ти".

Ако не ми допадаше, така характерното за теб отправяне на въпроси - макар и толкова ненацелващи - до сега отдавна да съм спрял да ти отговарям предвид създаването на още по- голяма каша как разбираш отговорите. Тъй ще стане и сега, но пък знае ли се - това, което разбираш, може да ти върши някаква работа. Имай предвид най- вече, че с рамуса, колкото и да не се понасяме, то аз съм му признал още в началото на регистрацията ми в този форум, че според мен има медитативна опитност - колко, каква, що, но я има. Ако смятах, че я нямаше, въобще и нямаше да му пиша, каквото съм му написал. Вкарвам това уточнение, защото ти я нямаш, а като я нямаш, то говорим на твърде различни езици по такива теми. Та:

1. живота ме е насочил към медитацията - от най- ранна възраст умствените процеси на хората и на мен самия, са ми правили някакво впечатление. Стечението на обстоятелствата нататък са подразбиращи се.

2. медитацията всъщност не дава, а взема - отпадайки заблуди и обърквания, така получаваш. А примирението е пред проблемни положения, с които не успявам да се справя и, които се получават при по- редовно изпълняване на техниките, в които съм се обучил.

3. всички учения и техники работят, дори теистичните. Това, дето виждаш, че опонирам на вярващите в този форум е точно това - опонирам на вярващите в този форум. Теистичните дисциплини също си имат своите съкровища. Тъй, че не е до учението, до мен е - ученията са си съвсем наред, аз съм проблемния.

4. по- скоро обратното - с личния си опит сгафих, докарах си беля на главата, но търсенето не е съвсем коректно казано на учение, а на учител: дали ще е тай- чи майстор, йога инструктор, християнски монах или будистки, няма значение. Като идеш на доктор не се интересуваш, дали е от герб или бесепе, от цска или левски, интересуваш се, дали може да ти окаже помощ - в моя случай е същото.

преди 4 часа, sound написа:

А ако иде реч за някаква цел, то целта ми е само една към настоящия момент - да намеря някакво решение относно нежеланите резултати, които се получават.

Аспектите са два. 

Първия е, че си усетил своята еманация. Затова и си "спрял". Образно казано разбрал си, че много неща не зависят от теб. Декларираш, че ще се подчиниш, но само и единствено ако и другия има същата цел. 

Второто е, че не декларираш (споделяш) основната си цел. Поне осъзнаваш ли какво точно ще те удовлетвори в живота?! Може да се наложи смяна на основната цел. Някъде го наричат - да се промениш изцяло. Това обаче е продължителен процес. Същият е свързан с коренна подмяна на ценностната ти система, а също така изключително е свързан с искрено желание от твоя страна. Свързано е, и с поемане на отговорности, а те не са като "голи" декларации. Трябва да се ограничиш. Знаеш ли какво е тотално подчинение?! Това означава да постъпваш различно от твоите вътрешни убеждения. Там няма нежелан резултат, а грешен резултат и носиш отговорност за същия. 

Според мен проблематиката ти е, че желаеш максимални резултати и който и да ти даде решение за оптимални, то ти ще ги отхвърлиш. 

Съвета ми е елементарен:

Помисли какви ценности имаш и с кои от тях си в състояние да се разделиш, за да получиш повече от съкровените за теб. (Не говоря за материални ценности!!!) Предстоят ти трудни решения, но вземеш ли ги, то знай = несгодите определено не ще намалеят. Трябва да се смириш, че за някои неща се изисква време. Казва се по човешки = да си търпелив. С какво ще си "уплътняваш" времето е друг въпрос. 

Последно:

Вземи, седни, и си напиши някакъв списък от по-малки цели. След това започни да ги "отмяташ" една по една. За всяка една си отделяй време и разбери какво ти е необходимо за постигането ѝ. Събираш необходимите неща и я осъществяваш. След това следващата по същия начин. Да, това означава да проявиш старание и да не си позволяваш разсейване. Във всеки един момент концентрацията ти трябва да е само и единствено към "сегашната малка цел". Не трябва да "работиш" успоредно и по друга или по "главната". Трябва ти ритъм. Последния е свързан с дневно разписание. От толкова до толкова това, после това и т.н. Това е вид монотонност. Принципно "активното ти съзнание' е след събуждане. В рамките на около осем часа си "работоспособен". След това обаче ти трябва и нещо което не ще изисква вид воля за теб. Определено през деня ти трябва и време в което да си безотговорен. :) Същото обаче трябва да е с фиксирано време, защото те чака и утре. ;) 

Успех!

п.п. Трудно се себе програмира човек. Принципно е по-лесно някой друг да те програмира. ;) 

преди 3 часа, sound написа:

- отпадайки заблуди и обърквания, така получаваш.

Ето ти основната грешка. По-лесно става с истината и искреността, но явно не знаеш какво е това. За да го разбереш обаче е необходимо откровение, а не просветление. ;) Да си откровен определено не се учи. Това се изповядва. За да се изповядва ти трябва обаче вяра, а не доверие. ;) 

Научил си се да вярваш на някакво учение, но не приемаш факта, че същото не довежда до резултатен смисъл на твоя живот. В тоя случай не би приел друга вяра. Остави го Бог ... той в случая е без значение. За един християнин примерно е да живее праведно и целта му е като умре да има вечен живот. Да, за теб е утопия това, но християнина по този начин осмисля живота си. За него е по-важно да има вечен живот. Той е приел своята тленност. Извеждайки целта си извън този свят изповядва живота, любовта и всичко свързано с децата му да живеят по-добре от него. В това реално вярва той! = По-добрия живот на децата му! Отдава своя живот в името на децата и успявайки да го постигне се радва на внуци, правнуци и това му е заложено в ценностната му система = Да може да отиде при правнука си и му занесе нещо качествено направено от него. 

Един случай за една баба преди време. 

Тя живее някъде около с. Антон. Щерка ѝ е женена в Гурково. На празник ли беше не помня, но качила се във влака и с торба от сладка (диви ягоди и прочие..) бе тръгнала на гости на щерка си и внуците си. Няма да забравя какво щастие излъчваше. 

Затова и си помисли каква ти е ценностната система. Твоята цел явно е свързана в тоя живот. ОК, но известно ти е, че те чака възраст над 80?! Помисли какво би правил тогава. Мъ?! Но, хайде сега да отидем и на по-голяма възраст, примерно да си на 150 години ... да не говорим пък за това да си на 500 години ... :) 

п.п. Много често ми се е случвало това: При пътуване да качвам стопаджии (странници). Интересни реални истории (съдби) съм изслушвал. Доволно и поуки съм се извличал от тях. ;) 

п.п. Ако съумееш да се абстрахираш, ще разбереш следното: Аз съм един странник (стопаджия) в този форум. Споделям! ;) 

преди 20 часа, _ramus_ написа:

и двете твърдения са погрешни. :)

Да не говорим за "сравнението" - че невроните били "като процесори със собствена памет"...  :)

И какво стана с призива "почнете от понятията"? :lol6:Защо въобще ползваш думички, които само подозираш, щото са ти попадали в разни народни четива, а нито ги познаваш, нито разбираш...

Нали се играеш на будител и просветител и... "живото-обяснител"... Поне една игра да изиграеш сериозно, Стефчо - пък не става... :) Затова пиша че напъните на няколко човека тук изглеждат смешно-тъжни. И обречени да ги играят само насред собствения си цирк. 

Вместо да дрънчиш като куха тенджера , приведи данни ! И обясни ! :nono:........хм , моля ! :lol6:

Ето ти и възможност да си изградиш понятие за понятието , което очевидно нямаш :

https://bg.wikipedia.org/wiki/Данни

И за сравнение (като процесор), оформяйки си представа :

https://bg.wikipedia.org/wiki/Intel_4004 имайки предвид , че при живото не е тъкмо както е при неживото . То за това е и "като" !

...............

От твоя пост единственото което става ясно е , че изпитваш (да кажем) неприязън към мен !....:nono:

Дреме ми ! :lol6:Твоята неприязън не е по темата ! :nono:

преди 7 часа, sound написа:

Докато не намеря, не мога да продължа

парадоксът е, че точно този "отговор" нямаше въобще нужда да излиза. :) Не ме интересува особено "разговарянето" точно по тия казуси и ти по тях не можеш да ми бъдеш събеседник. Сори за откровеността и директността, но така го виждам положението. Предложих нещо преди това, заради така, както я разбирам коректността. Имаше какво да напиша - направих го. Дали, защо, какво... ама какъв съм бил, защо съм го направил, какво ми трябва и какво съм искал няма нищо общо с това, за което написах думите.

Не съм задавал въпроси нямаше въобще нужда от коментар. Никой сериозен човек не коментира подобни положения, те са си само за вътрешно ползване.  Преднамерено, обаче не го пуснах на лични, имам си основания.

Не ме интересува какво ще правиш с написаното, отгоре на всичкото го написах с ясна цел - да избереш. Ти си избрал, но не разбираш. "Сериозно и спокойно" - не означава лично-ангажирано. Гледаш в посока, с която си представяш че "имало условие" (да намериш). Саботираш сам "намирането" и го криеш, като го обясняваш и оправдаваш... някак си. Това си е твой проблем, не съм ангажиран, нито нося отговорности.

Събеседниците ми сред този форум са съвсем малко и въобще ми е нужно да ги търся. :) Това, което написах не е личен въпрос, той не е към личността ти, а към нещо друго. Точно личностният въпрос е  изворът на проблемите ти, така, че когато "очите и ума" ( и писането) са негови, всичко ще е проблемно. Тия "дълбоки състояния на съзнанието" са именно заради това - да измъкнат от оковите на личното... но иначе са просто думички и употребяващия ги става папагал, когато нямат покритието заради което да ги изрича.

Да сложим край на това, защото за мен е приключено. Но си е твоя работа какво ще направиш, кажеш, реагираш... просто не ме интересува. Въобще не трябваше да се стига до това писане - "отговори и пояснения"... и са без всякакъв смисъл. Но когато всеки път след думите ми стои "личен нечий прочит" се стига до един и същ сценарий.

преди 52 минути, by_chechi написа:

От твоя пост единственото което става ясно е

дрънкането на празни тенджери е защото някой не си е свършил домашното през годините. Когато нередовен ученик се прави на даскал. А аз не съм на училище, нито съм в класна стая за да играя по ролите ти. Не ме интересува кое, както и дали ти е ясно - след като ползваш думички, на които сам не си наясно какво означават грешките и изцепките са си съвсем естествени. А засилването на линкове в уики... на човек, който социалната му дейност беше (и си остава и досега) точно това, над 20 години... е някак трогателна, но и смешна.

И двете твърдения са грешни - невроните нямат никаква аналогия с "процесора" - мозъка е някакво съвсем общо приближение на такава... Съвсем общо и "приближено". Понеже тия неща се изменят и развиват, заради това непрекъснато процесорите следват развитието си с напредването на разбирането на хората за мозъка. Това е най-близката аналогия за материя, която извършва процесиране. И от там идва и думичката "процес-ор".

Мита за "използването на мозъка само 10 %" е популярна измислица и в народните простори литна като дракон... от уста на уста. Заради това и я пляскаш така свободно, можеше да прочетеш повече сериозните писания които касаят тия работи, но не - свободното пляскане като на маса в кръчма прави и темата да е същото. И точно "същите" да си подавате думички като че с наздравици и повторителните фрази на "ти мени увъжаа'ш ли мъ" . Не, не не ви уважавам, щото няма за какво, няма и човек.

Навремето имаше изтрезвително в полицейските звена - демек и останалите от социума хич не "ви" уважават, само щото сте се набичили с няколко чашки... така, за "душата". То пък голееееема душа... Не знам колко е голеееема, ама е празна... Така, че... празните тенджери и дрънкането... :)

преди 3 часа, sound написа:

Вероятно се обръщаш на "ви", защото не знаеш, че съм инсекта - в смисъл към ми другия акаунт се обръщаш на "ти".

Ако не ми допадаше, така характерното за теб отправяне на въпроси - макар и толкова ненацелващи - до сега отдавна да съм спрял да ти отговарям предвид създаването на още по- голяма каша как разбираш отговорите. Тъй ще стане и сега, но пък знае ли се - това, което разбираш, може да ти върши някаква работа. Имай предвид най- вече, че с рамуса, колкото и да не се понасяме, то аз съм му признал още в началото на регистрацията ми в този форум, че според мен има медитативна опитност - колко, каква, що, но я има. Ако смятах, че я нямаше, въобще и нямаше да му пиша, каквото съм му написал. Вкарвам това уточнение, защото ти я нямаш, а като я нямаш, то говорим на твърде различни езици по такива теми. Та:

1. живота ме е насочил към медитацията - от най- ранна възраст умствените процеси на хората и на мен самия, са ми правили някакво впечатление. Стечението на обстоятелствата нататък са подразбиращи се.

2. медитацията всъщност не дава, а взема - отпадайки заблуди и обърквания, така получаваш. А примирението е пред проблемни положения, с които не успявам да се справя и, които се получават при по- редовно изпълняване на техниките, в които съм се обучил.

3. всички учения и техники работят, дори теистичните. Това, дето виждаш, че опонирам на вярващите в този форум е точно това - опонирам на вярващите в този форум. Теистичните дисциплини също си имат своите съкровища. Тъй, че не е до учението, до мен е - ученията са си съвсем наред, аз съм проблемния.

4. по- скоро обратното - с личния си опит сгафих, докарах си беля на главата, но търсенето не е съвсем коректно казано на учение, а на учител: дали ще е тай- чи майстор, йога инструктор, християнски монах или будистки, няма значение. Като идеш на доктор не се интересуваш, дали е от герб или бесепе, от цска или левски, интересуваш се, дали може да ти окаже помощ - в моя случай е същото.

Пропускам забележките за общуването на Ти/Ви: при мен е въпрос на настроение- като да пиша бог с малка или голяма буква. Не се изненадвам, че си открил, че нямам интуиция за характери на хора и никове- за това питам, вместо да фъркам като други по психоаналитични трактати от рода на "Вие сте ... ". 

С риск да задълбоча "кашата" и във връзка с темата, ще споделя какво разбрах:

Към нови знания и техники някои се насочват тъй като това им е направило впечатление, предизвикало е любопитството им. Друга причина е, че при срещане на житейски проблем, един от вариантите е, да бъде потърсена помощ от по- опитен (учител, доктор).

Пренесено към вярата в бог, това е 

а) да опитаме някоя/няколко религии е като да се запознаем с нещо съществуващо, което много хора смятат за важно
б) към религиозни лица и водачи можем да се обърнем, независимо от религията им при житейски проблем, очаквайки от тях опитност в справяне с проблеми и опитност от познаване на хората. Естествено е при проблем да се обърнем към някой, когото смятаме за авторитет, измежду познатите ни лица и системи. Това е веднъж като "Не е важно какъв цвят е котката, а дали лови мишки", а другото- съвет дава човекът- "Всички действаме атеистично, някои мислят религиозно"
в) колкото повече системи познаваме, толкова по- голям е изборът, което дава повече алтернативи, но затруднява избора. 
г) едно от помагащите средства на религията (по подобие на други медитативни техники) е възстановяването на чувството за яснота "отпадайки заблуди и обърквания" и снижаване на чувството за значимост на проблема "примирението е пред проблемни положения".

sound,
Благодаря, за отделеното време и непосредствения отговор.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

дрънкането на празни тенджери е защото някой не си е свършил домашното през годините...

Кой ? Ти ли ? Тук всекиму е известно ! :lol6:

Хайде , затвори я тази страница ! Твоите циврения и хленчения , потоци от сълзи и сополи никого не интересуват....! :nono:

преди 3 минути, by_chechi написа:

потоци от сълзи и сополи никого не интересуват....!

спри алкохола, щото това не е селски дедовски хоримаг. Имало някакви лекове за махмурлук, така, че пробвай там...

Когато плещиш глупости, няма значение как изглеждат същите в театрото ти, щото никой не го интересува. А тия думички като "излезнат" от цирка, и литнат на свобода... се вижда че са като "насекоми".

От време на време имаш и попадения и както се вижда не коментирам всичко. Но понякога направо къртиш "плочките" с глупостите си...

преди 30 минути, Търсещ истини написа:

Пропускам забележките за общуването на Ти/Ви: при мен е въпрос на настроение- като да пиша бог с малка или голяма буква. Не се изненадвам, че си открил, че нямам интуиция за характери на хора и никове- за това питам, вместо да фъркам като други по психоаналитични трактати от рода на "Вие сте ... ". 

С риск да задълбоча "кашата" и във връзка с темата, ще споделя какво разбрах:

Към нови знания и техники някои се насочват тъй като това им е направило впечатление, предизвикало е любопитството им. Друга причина е, че при срещане на житейски проблем, един от вариантите е, да бъде потърсена помощ от по- опитен (учител, доктор).

Пренесено към вярата в бог, това е 

а) да опитаме някоя/няколко религии е като да се запознаем с нещо съществуващо, което много хора смятат за важно
б) към религиозни лица и водачи можем да се обърнем, независимо от религията им при житейски проблем, очаквайки от тях опитност в справяне с проблеми и опитност от познаване на хората. Естествено е при проблем да се обърнем към някой, когото смятаме за авторитет, измежду познатите ни лица и системи. Това е веднъж като "Не е важно какъв цвят е котката, а дали лови мишки", а другото- съвет дава човекът- "Всички действаме атеистично, някои мислят религиозно"
в) колкото повече системи познаваме, толкова по- голям е изборът, което дава повече алтернативи, но затруднява избора. 
г) едно от помагащите средства на религията (по подобие на други медитативни техники) е възстановяването на чувството за яснота "отпадайки заблуди и обърквания" и снижаване на чувството за значимост на проблема "примирението е пред проблемни положения".

sound,
Благодаря, за отделеното време и непосредствения отговор.

Харесвам този пост (ако има значение за някои) ! :)

С една малка забележка

"бог" (с малка буква) е понятие за това което не знаем и респесктивно не разбираме :nono:.....майтап , някой религиозен да каже , че разбира бог ...:) Казано е : " Неведоми са пътищата божии "....

"Бог" (с голяма буква) е религиозното название , етикет на понятието , т.е. носи по-тесен и специфичен смисъл .:nono:

Не зависи от настроението , а е въпрос на разбиране ! :nono:

преди 25 минути, Търсещ истини написа:

житейски проблем

за житейските проблеми няма "доктори". Няма и "учители", макар че се пръкнаха и такива "модерни" опити. Просто някои непораснали деца се опитват да им асистират и провокират растежа, но... ако беше толкова лесно. Но пък - казват че е доходно... 

Житейските проблеми са "лични болести". Дори психолозите не могат да решават сложните въпроси, а и няма как да се справят с вътрешните съпротиви на някои хора, които си намират в "доктора" подходящ обект за "битка и отстояване". Не че и с "учителите" не става същото. Ролята на 'Отстоители' при израстването в "естествена среда" се пада на родителите... но и там батака е доста...

преди 14 минути, by_chechi написа:

Не зависи от настроението !

Е, пък от неговото зависи и си го е написал. Докато му "харесваш поста", що не му вземеш бележника да му пишеш забележка... или направо се обади на директора да го смъмрят?

преди 25 минути, Търсещ истини написа:

едно от помагащите средства на религията (по подобие на други медитативни техники)

досега не съм чул религията да е "медитативна техника". Това би било доста интересно, но не почива на никакви фактически обосновки. Има елементи в религиите, които имат приближения... Но то и самата думичка "медитация" вече е толкова оцапана с популизъм и произволщини...

преди 27 минути, _ramus_ написа:

спри алкохола, щото това не е селски дедовски хоримаг. Имало някакви лекове за махмурлук, така, че пробвай там...

Когато плещиш глупости, няма значение как изглеждат същите в театрото ти, щото никой не го интересува. А тия думички като "излезнат" от цирка, и литнат на свобода... се вижда че са като "насекоми".

От време на време имаш и попадения и както се вижда не коментирам всичко. Но понякога направо къртиш "плочките" с глупостите си...

Ето ти твоя пореден пост ! Потоци от сълзи и сополи ! :lol6:

преди 22 минути, _ramus_ написа:

...Е, пък от неговото зависи и си го е написал....

Така и толкова го разбира....А е сигурно , че може повече ! И никак не е необходимо Рамус да го "съди" ! :nono:

преди 1 час, _ramus_ написа:
преди 1 час, Търсещ истини написа:

едно от помагащите средства на религията (по подобие на други медитативни техники)

досега не съм чул религията да е "медитативна техника". Това би било доста интересно, но не почива на никакви фактически обосновки. Има елементи в религиите, които имат приближения... Но то и самата думичка "медитация" вече е толкова оцапана с популизъм и произволщини...

О, религията е с хилядолетен опит. В нея има много. Примерно "разравящите" психоаналитични техники имат много общо с изповедта; опрощаването на греховете с "нормализирането"; слушането на религиозни химни с музикотерапията; колективната молитва с релаксацията и социалната подкрепа. Само дето отделните техники могат да бъдат обяснявани в атеистичен или религиозен ключ, а използвани чисто практично (атеистично). Както пишеш, "Има елементи в религиите, които имат приближения...", заради това съм написал "едно от помагащите средства", а не религията в цялост. Не е "религията е медитативна техника", което ползваш като повод за възмущение, а "едно от помагащите средства на религията (по подобие на други медитативни техники)". Има и средства, подобни на други, споменати техники.

преди 23 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

И защо ще се заличаваш от Калдата ?

Нищо веднъж писано не можеш да заличиш в Калдата . Освен в ограничено даденото време да го сториш . Даже и екипа да иска - такава е системата .........

Опитвал съм.:nono: Казвам - падал съм от кайсия ! :lol6:

Написаното остава като достояние на всички . :nono:

Така , че винаги "с едно на ум" ! :lol6:

преди 2 часа, _ramus_ написа:

...досега не съм чул религията да е "медитативна техника".

Което значи , че имаш сериозни пропуски в общото образование . Попълни го ! :nono:

.....и тогава се пробвай по-задълбочено ! :nono:

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

WOw0cUF2bq8.jpg

Подобни картинки говорят най-вече за самия наблюдател. Начинът по който човек ги възприема, и особено първоначалната автоматична реакция разкриват много точно какво е заровил дълоко в себе си. Дали на снимката има нещо нередно в действителност, или нередното е в ума на този, който я гледа и я асоциира с нещо нечисто, неправилно и неприемливо? Какво знае гледащият снимката за ситуацията, за какво са парите, какви са показаните хора? Нищо. Нито дали парите са за някаква такса, благотворителност или подкуп. Нито кой ги взема и има ли право да ги откаже. Дали е добър човек или не - ама щом е дебел, значи се е оял от нечестно взети суми. Баз значение е, че всъщност много хора и без да са дебели ядът много ама много над необходимото. А човекът може да има и някакво заболюване свързано с обмяната на веществата. Иначе снимката казва много, ама за една мръсотия дето не е точно на снимката.

Снимката казва нещо и за автора, и за тези, които я разпространяват. Сякаш когато искараш другия нечист, това е някакъв знак за собствената ти чистота; знак, че си нещо повече, че си много възвишен.  Опитът да се охарактеризира една религия (която и да е религия) с подобни снимки, показва невежество, егоизъм (защото разделянето на "наши" и "чужди" също е проява на егоизъм), гордост и др. 

преди 1 час, by_chechi написа:

Написаното остава като достояние на всички . :nono:

Да, така е, но само и единствено личи кой образ го е писал в коментарите. ;) Иначе излиза, че е от "Гост". ;) 

Затова и ти е дадена възможност да си с 'ник", а не собственото име. ;) 

Примерно: 

Никълъс Ким Копола съзнателно маха роднинството си с даден от рода. ;) 

До колко в момента Мадона се свързва с Луиз Чиконе?! 

Известно е, че дигиталния ти образ се запаметява. Това обаче не означава, че утре срещайки ме физически ще разпознаеш личността ми. ;) До колко е важно за теб каква личност стои зад "ника"?! 

По-глобално е с едно клише от едно стихотворение; = Разстрел, и след него червеи ... Какво ти значи някаква си личност?! ;) 

По същия начин е и с "имането или нямането на Бог" ... ;) Какво ти значи някакъв си Бог, ако не го срещнеш?! За религиозния човек е важно, след като умре да го срещне, а за атеиста ... не му пука ... Той е този който може да "стреля" ... :) По-важно за него е да надживее теистът ... :) Пречи ли му ... го маха ... :) Унищожава го ... :) Няма теист, няма проблем. ... За атеиста основния проблем е как да не се получава в бъдеще теист. ;) Към сегашния момент не успява. :) 

А, сега де ... на атеистът не му е известно как въпреки научността се раждат теисти ... :) Това показва само и единствено неговото невежество, но атеистът не си признава последното и се напъва да покаже колко е мъдър и прочие ... :) 

Как да гледам сериозно на всичко това, а?! :) 

преди 9 минути, Shiniasu написа:

Иначе снимката казва много, ама за една мръсотия дето не е точно на снимката.

Коментарът също ;)

преди 35 минути, Śūnyatā написа:

Коментарът също ;)

Сега си представи, че си показал въпросната "снимка" на слепец. Прочел си надписа му, но трябва да предадеш с думи фотото = "сцената". ;) 

Той ще чуе твоя коментар, но същия ще е ли истина?! ;) 

Само един въпрос: Кой на кого дава въпросните (видимите на снимката) пари?! В кадъра не се вижда посоката на даване и вземане. ;) 

п.п. По същия начин е и твоя живот. Знаеш как си се родил. Кой те е направил, кой те е изродил. Но, не знаеш защо. След време получаваш информация. Разбираш дали е било в следствие на любов или не. ;) 

п.п.2. Такова нещо като моментна любов няма!!!

преди 59 минути, Śūnyatā написа:

Коментарът също ;)

Няма нужда да се оправдаваш. На мен ми е все едно дали и какво ще отговориш; дали ще се вживяваш в чистия и добросъвестен будист, громящ гадните християни, или в нещо друго. Каквото имах го написах, а кой дали и как ще се припознае, не е моя работа.

преди 2 часа, dioib написа:

Пречи ли му ... го маха ... :) Унищожава го ... :) Няма теист, няма проблем. ... За атеиста основния проблем е как да не се получава в бъдеще теист. ;) Към сегашния момент не успява. :) 

Нещо си се пообъркал в понятията , до колкото ги имаш  ! Поразрови в Световната История.....:nono:

Присъщо е НЕ на теиста или атеиста ! Няма никакво значение с "а" ли си или без "а" . Присъщо е на човека изобщо ! :nono:

....от тук нататък "правиш някому вятър".....:nono:

..................

Свързано е с конкуренцията между човеците , двупосочно - кой повече и още повече . И  произтича от I-ви закон на всяко Живо :

" Усвоява околната среда неограничено , за целите на собственото си съществуване " - Лакомия ! 

Тук има много , ама много какво да се мисли.....! :nono:

преди 1 час, dioib написа:

Сега си представи, че си показал въпросната "снимка" на слепец. Прочел си надписа му, но трябва да предадеш с думи фотото = "сцената". ;) 

HOxsODNKBlY.jpg

преди 30 минути, Shiniasu написа:

Каквото имах го написах... 

Това имаш - това пишеш... 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.