Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

на 18.05.2021 г. в 12:53, Śūnyatā написа:

А не можеш ли да правиш добро без да очакваш награда от Бог или когото и да било? 

Би следвало да знаеш разликата между награда и заповед от Бог ... 

Това е разликата между вярващият и невярващият. Неверникът чака награда, а на вярващия не може да му заповядва друг човек. ;)

Задай си въпрос: Ти говорил ли си с Бог?! Чул ли си какво изисква от теб?! Всеки дръзнал да ти нареди да правиш нещо в името на Бог те лъже. Затова и има евангелие, където чрез измислица, (о, да .... позволявам си това богохулство...) чрез интерпретация на даден светец към някакво чудо се описва какво се изисква, за да повярваш в божественото. 

Кратко: Ти трябва да правиш богоугодни деяния, а не деяния за облагата на друг!!! Ако чакаш награда, значи си лицемер (най-малкото ...), т.е. ти не вярваш в Бог, а го споменаваш неуместно. 

п.п. Кога и как разбра, че Бог раздава награди?! :) = О, да ... може и да не ми отговаряш, но виждам, че нямаш никакво отношение към Бог.   

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 7 минути, dioib :cat написа:

Би следвало да знаеш разликата между награда и заповед от Бог ... 

Бог иска да постъпваме право, спрямо заповедите му, а ни е направил криви, грешни гадове. 

Той какво очаква от нас, да надскочим природата си?  :D

Не можем да я надскочим, защото нали уж сме по негово подобие правени?

преди 4 минути, Śūnyatā написа:

Бог иска

Бог не иска, нито изисква. Бог е дал свободна воля на всеки именно защото човек е негово подобие. 

Но, защо се връщаме във времената когато е създаден този свят?! Доволно са съгрешили дедите ни и именно затова Исус чрез чудото наречено възкресение показва, че плътта не е важна, а Светия дух на човек, който е вдъхнат в него от самия Бог. 

И кой ти каза, че Бог очаква (иска) от нас?! :) Бог ни е дал всичко необходимо за този свят. 

преди 14 минути, Śūnyatā написа:

Не можем да я надскочим, защото нали уж сме по негово подобие правени?

Тази глупост определено показва ОКР в теб ... :) Определено си объркан ... :)  

преди 18 минути, dioib :cat написа:

Бог не иска, нито изисква. Бог е дал свободна воля на всеки именно защото човек е негово подобие. 

Значи Бог първо трябва да започне от себе си, да отстрани гнусотиите от себе си и цялата Вселена ще светне. 

Нали всичко, включая нас, според тази теория е Бог?

преди 17 минути, Śūnyatā написа:

Значи Бог първо трябва да започне от себе си, да отстрани гнусотиите от себе си и цялата Вселена ще светне. 

Нали всичко, включая нас, според тази теория е Бог?

Къде виждаш гнусотии?!

Това, че човек в началото е съгрешил е ясно, но е съгрешил спрямо Бог. Нищо повече!!! 

Затова и Бог е лишил човек от вечен живот. Ако тук, на този свят човек живее неправедно, то после синът му, Христос, ще го съди дали да му се полага вечен живот или забвение спрямо греховете които е направил човек. 

Пак ще ползвал вулгаризъм в случая, че явно по друг начин не разбираш: Пишеш глупости. 

п.п. Не е проблем, че си "тотална щета", но определено съжденията ти са тотално неверни.  

преди 9 минути, dioib :cat написа:

Къде виждаш гнусотии?!

Това, че човек в началото е съгрешил е ясно, но е съгрешил спрямо Бог. Нищо повече!!! 

Не е нищо повече, защото има само два варианта. Или човека не е образ и подобие на Бог или в Бог присъстват любов и омраза, злоба и доброта, жестокост и милосърдие и т. н. 

преди 2 минути, Śūnyatā написа:

Не е нищо повече, защото има само два варианта.

Няма два варианта, а само един: Човек да живее по образ и подобие на Бог, но все още човек се влияе от хората и не постъпва по човешки, а спрямо желанието на друг човек. Това е в основата на неговата греховност. 

п.п. Няма как да разбереш какво е Бог, ако не го приемеш в "сърцето" си, т.е. да почустваш частицата от Бог в теб. Същата е вдъхната в теб благодарение на Светия дух, НО, отричайки това се въвличаш в по-голяма греховност. 

И нека Бог ти прости волните и неволни грехове. Амин 

преди 8 минути, dioib :cat написа:

И нека Бог ти прости волните и неволни грехове. Амин 

Нищо не искам да ми прощава, а аз ще искам да ми се извини, че ме направил като него, без да ме пита искам ли, не искам ли и така е пренебрегнал свободната ми воля. 

Нито държавата съм си избирал, нито родителите, нито момче или момиче да съм, нито емоциите, нито греховете.

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

А не-миражен свят съществува ли

За рибките няма никакво значение " в какъв свят живеят бедуините. Дори и да си имат рибешка 'философия' и в нея да си измислят "не-риби" и кое, дали "съществува".

Просто няма никакво значение защото с всичките си напъни ти си оставаш просто рибка, дето се изживява на орел, сред света на птиците. Само с миражни фантазии не се сменя свят... няма и как, затова е обречено и е само "наужким".

преди 12 минути, Śūnyatā написа:

без да ме пита искам ли, не искам ли и така е пренебрегнал свободната ми воля. 

демек "той" е виновен ли? :) 

Не я е пренебрегвал - образно казано. Ти сам си избрал сънуването на желаното, сам си избрал начина - да го фантазираш и така - да се самозаблуждаваш, вместо да скъсаш пъпната връв и да изскочиш от фантазната си утроба. Сред това никой не ти е виновен, освен теб - защо не попиташ 'свободната си воля' доколко е "свободна маймунката, която я играе'.

И ти не си "виновен"... още не можеш да правиш разлика между ВИНА и ОТГОВОРНОСТ (както и учителя на другия "будист", че и с преводите му... ), пък си тръгнал "духовни висини" да обясняваш колко си покорил. Но и сред будистките фантазии ще се окаже че "не те побират" и само играеш на играта "наужким"...

И така - в очакване сме на следващите защитни "заемки от клишенца и чуждици", че черупката е понапукана и е нужно да се замажат пукнатинките... :)  Скучно, повторяемо... но сме свикнали. А и никой не го взима насериозно.

преди 14 минути, _ramus_ написа:

За рибките няма никакво значение " в какъв свят живеят бедуините. 

А за "бедуините" какво значение имат коментарите на "рибките"?

По-велик ли се чувства някой миризлив циганин, защото има "рибки" в езерцето, пред които да се прави на велик? 

преди 22 минути, Śūnyatā написа:

А за "бедуините" какво значение имат коментарите на "рибките"?

Никакво, не се занимават с въпроса, освен опознавателно. Но е весело, когато рибки се фантазират на 'какъв бил светът на бедуините', щото дочули сред ятото... че имало думички и ги ползват за да се вживяват.

Има рибки - сред планинските потоци и езерца, има и сред блата, има и в марианската падина. Даже и като рибки имат проблем и не се 'познават' коя сред какво е...

преди 22 минути, Śūnyatā написа:

ли се чувства някой миризлив циганин

само сред рибките и ятата им са глупости и простащини като тия. Пада маската, заедно с "пердето", де :)

За "миризливия циганин" питай буда - дали е будистки термин, пък и нали си "добър човек", сред 'руските картинки'? :)  Ще се прераждаш като амеба, че и със 'свободна воля', колкото е големината на аквариума. Уж - поне до рибка си го докарал...

преди 39 минути, _ramus_ написа:

... че имало думички и ги ползват за да се вживяват.

Ти като се вживяват като "бедуин" - рамус бедуина, как звучи (родом от някое пловдивско село, най-вероятно) да не би да не миришеш? Или и това е лъжа :D

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

да не би да не миришеш

разбира се, че. Това е част от физиологията на ХОМО... Ти - също миришеш, а и миризмата без рецептори (обоняние) е нищо и никакво...

Заради това "миризливите цигани' беше обикновена пошла (рибешка) простотия, надничаща зад маската на разни възвишености, морал или етичности, възпитание или маниери.  :) И представляващи фалш и лицемерие. През годините си опитал от целия социален фалш, сред форума и ... нищо. Просто лицемерие, защото все някога и някак си маските се "изсулват" и лъсва нищетата под тях.

То филм, филм... но и сънуването си има ограничения. 

преди 18 часа, Śūnyatā написа:

Не е нищо повече, защото има само два варианта. Или човека не е образ и подобие на Бог или в Бог присъстват любов и омраза, злоба и доброта, жестокост и милосърдие и т. н. 

Да ,в Бог присъстват всички човешки качества . Дори и ревност ,иначе казано ако не Го уважиш с ,,благодаря Господи за нещо си" ,защото в основата си Господ дава някой да има това или онова, то след време ще има наказания ,които може и да се пренесат на поколението ако забави прегрешилия.  Изход 20.5 - ,,защото аз Господ Бог твой съм Бог ревнив, който въздавам беззаконието на бащите върх чадата до третия и четвъртия род на онези които ме ненавиждат,"" (цитирано от biblia.bg. )

А в какво се изразява ненавистта към Господ Бог ? - Ами в правенето на зли и лоши неща ,и в неправенето на добро. Неблагодарност за това ,което ни е дал ,а тя се изразява в това да искаш от  Господа Бога постоянно неща за себе си и все да си недоволен ,и в това да си неблагодарник за това ,което имаш....

преди 35 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Неблагодарност за това ,което ни е дал ,а тя се изразява в това да искаш от  Господа Бога постоянно неща за себе си и все да си недоволен ,и в това да си неблагодарник за това ,което имаш....

Нищо нямам, защото нищо не е мое, животът е кратък и всичко умира, дори Слънцето и Вселената. 

Но има глупави и страхливи хора, които се самозаблуждават, че ще живеят вечно. 

преди 35 минути, Śūnyatā написа:

Нищо нямам, защото нищо не е мое, животът е кратък и всичко умира, дори Слънцето и Вселената. 

Но има глупави и страхливи хора, които се самозаблуждават, че ще живеят вечно. 

Всичко умира във тукашната вселена . В света след смъртта всичко е вечно.

преди 45 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

:) мнееееее, не мога да не ти завиждам - то ум, то познание... :lol6:Обаче - това е "божествена завист" - щото така или иначе я имало и у бог.

Виж смени "реколтата" на ония" цигарки, че от време на време баялдисваш. А може би прекаляваш с дозата... А може би секса недостига... ( а и секса също е "божествен" , заради "образа и подобието", но тук възниква въпроса - С КОГО бог прави секс? ... Тъ-дъъъъъъм !!!!!! ) 

Всеки път, когато коментираш нещо и потича "мирото на глупотевините". Вероятно е божествено, но ако е - е тъжно... :)

Би трябвало бог да е и глупав, ограничен и късоглед, елементарен или примитивен - според заигравката 'с по свой образ и подобие' и като се забелязва чудесно изредените качества и особености, сред 'подобията"...

Логиката е  проста - щом е налично подобие, а бог е неизвестна величина - по "подобието" би трябвало да се опише и "бог". Именно това и се случва темата, просто на някои "божественици" не им допада извода... :)

Освен това - налице са и куп други логически проблеми - как след като за бог не е нужно да прави избор, защото е абсолютен и безграничен - някак си е измислил и "избора"? А после нарекъл този избор - "свободен" ... Или пък "подобието" го е нарекло така....?

Каквото и да е - като се гледат "подобията" и възникват огромни проблеми по отношение на 'бог' . Да не говорим и че бог според едни - е едно, според други - друго. Ако и това е "по принципа на подобието" значи че са налице различни видове "бог"...

И всяко "подобие" се изживява че "неговия бог" е истинския... а 'бога' на другите - е заблуда, лъжа и те не "разбирали" истината...

преди 2 часа, _ramus_ написа:

:) мнееееее, не мога да не ти завиждам - то ум, то познание... :lol6:Обаче - това е "божествена завист" - щото така или иначе я имало и у бог.

Виж смени "реколтата" на ония" цигарки, че от време на време баялдисваш. А може би прекаляваш с дозата... А може би секса недостига... ( а и секса също е "божествен" , заради "образа и подобието", но тук възниква въпроса - С КОГО бог прави секс? ... Тъ-дъъъъъъм !!!!!! ) 

Всеки път, когато коментираш нещо и потича "мирото на глупотевините". Вероятно е божествено, но ако е - е тъжно... :)

Би трябвало бог да е и глупав, ограничен и късоглед, елементарен или примитивен - според заигравката 'с по свой образ и подобие' и като се забелязва чудесно изредените качества и особености, сред 'подобията"...

Логиката е  проста - щом е налично подобие, а бог е неизвестна величина - по "подобието" би трябвало да се опише и "бог". Именно това и се случва темата, просто на някои "божественици" не им допада извода... :)

Освен това - налице са и куп други логически проблеми - как след като за бог не е нужно да прави избор, защото е абсолютен и безграничен - някак си е измислил и "избора"? А после нарекъл този избор - "свободен" ... Или пък "подобието" го е нарекло така....?

Каквото и да е - като се гледат "подобията" и възникват огромни проблеми по отношение на 'бог' . Да не говорим и че бог според едни - е едно, според други - друго. Ако и това е "по принципа на подобието" значи че са налице различни видове "бог"...

И всяко "подобие" се изживява че "неговия бог" е истинския... а 'бога' на другите - е заблуда, лъжа и те не "разбирали" истината...

Аз ,не еднократно съм описвал какво е Бог в основата си ,но проблема на късата памет си е от теб. 

Бог е много неща и е разнообразен ,затова повечето хора не разбирате от теология ,а и не ви и трябва ,. 

Божията промисъл не е за всеки ,особено за хора като теб ,които се мислят за нещо много ,а всъщност само се опитват да се самоизтъкнат спрямо всички по - умни от тях .

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

А преди да се родиш вечен ли си бил? 

преди 4 часа, Śūnyatā написа:

Моята позиция е ,че има хора ,които са живяли преди да дойдат в нашия свят ,но според мен са единици . Според мен повечето водят началото си от раждането си в нашия свят ,и паралелно с това имаме проекции в паралелни светове .

Трябва като намеря време да се подложат на ,,регресия " за да разбера дали съм живял преди това ,или са проекции от паралелни светове. 

В едно съм сигурен и това е ,че след смъртта си ще имам проекции и ще съм в Рая ,както и повечето.

Според мен в редки случаи човек се връща тук ,но това е само ако е заслужил прекалено малко за Рая ,защото и в живота след смъртта има развитие но е много слабо. 

преди 6 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

не еднократно съм описвал какво е Бог в основата си

леле... как съм могъл да забравя толкова дълбоки описания... че и чак 'в основата'... :lol6:

преди 25 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Според мен

:lol6:още като видя аватара и прихвам... думите са си точно според картинката.

Явно е мода - защото просветления капитан и той е с любимия си образ в аватара  - образец за просветленост... :)

ма това е - той профила почва още от аватара, представянето, интересите... нищо че модата е да привличат внимание с идиотщина и малоумие, на фона на претенциите за "оригиналност". Особено след малоумни аватари - страншно стоят просветления, специалности, изцъквания... Направо театър от виртуални сенки...

преди 25 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Моята позиция е ,че има хора ,които са живяли преди да дойдат в нашия свят ,но според мен са единици . Според мен повечето водят началото си от раждането си в нашия свят ,и паралелно с това имаме проекции в паралелни светове .

направо съм потресен... от такава заявка, изтънченост и дълбочина. Бе твоя бог с АЙКЮ-тест ли те избра да си му говорител на истинската божествена истина и негов човешки представител? Чудя се колко са ти точките в тоя тест... но все пак такси караш, не е като да си нобелов лауреат.

Пак си на "ония цигарки" но от време на време си весел - колкото може да е интересен пиян клоун.

на 20.05.2021 г. в 23:45, _ramus_ написа:

Бе твоя бог с АЙКЮ-тест ли те избра да си му говорител на истинската божествена истина и негов човешки представител? Чудя се колко са ти точките в тоя тест... но все пак такси караш, не е като да си нобелов лауреат.

Е ,зависи ,както наказва и през три поколения ,така и благославя през три поколения . Баба ми е утъпкала пътеката до достигането близо до Господ . Затова да станеш богоизбран е сложна задача ,непосилна за едно поколение. В твоя случай си под наказание и си предаден на дявола ,като доказателствата за това са думите ти ,които са изпълнени с поквара ,завист и злоба . Дано Господ се смили спрямо теб и да ти даде някакво нищожно просветление ,че поне да започнеш да си прикриваш комплексите ,защото се вижда ,че нямаш радости в живота а само тъмнина в ,която си попаднал може би не по твоя вина.

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Дано Господ се смили спрямо теб и да ти даде някакво нищожно просветление

Него и Господ не може да го спаси. Има неспасяеми. 

"Господ дава, ама в кошара не вкарва."

народна мъдрост

на 20.05.2021 г. в 19:01, Śūnyatā написа:

Симетрията, на която не се обръща внимание. Не и в Голямата Колесница. Защото е казано:

"Какъв е светът преди да се родиш, и след като умреш."

на 20.05.2021 г. в 13:29, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

А в какво се изразява ненавистта към Господ Бог ?

В градежа на кули от карти !

Господ като раздавал акъл, некои се возели на чайник около луната

на 19.05.2021 г. в 17:22, Śūnyatā написа:

защото нали уж сме по негово подобие правени?

Това е въпросът. Дали и доколко сме по Негово подобие правени. Въпрос без отговор...

преди 6 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Затова да станеш богоизбран е сложна задача

ма верно ли... Брей-брей! :lol6:Задача - с думи(те ти) ли, или уравнение с бая "известни"?

Жалко, но като "избран" можеше да си измолиш поне поне доза ум и разум - че с това ИКЮ и резултат от отрицателно число... Ако това започва още от "баба ти"... става все по-тъжно ...

Баба ти едва ли е пушила от тия цигарки, но това е друга тема.

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Това е въпросът.

Чий е тоя въпрос?

Та ти още с чайниците не си  наясно... щото "все ги забравяш". А когато чайника е празен, дрънка на кухо с повторяеми фрази, примерно като "казано е", "народа е казал", "писано е" и "народни мъдрости". Все пак - като известен "народен реторик" :) фундаментите са програмирани в по-ранна възраст...  Сенилността се проявява именно с постепенно заличаване на краткотрайната памет - от "близките спомени" към старите записи... Мисля че и пенсионирането няма как да спре процеса, но това е вече казус за други специалисти (но не просветлени).

Добре че тия клишенца си ги запомнил навремето още - някъде около военно-морското... Още от там са и маниерните изцепки и подходящия "народен речник" характерен за "просветлени" кандидат-моряци. 

============

Безсилието поражда явлението упорито да се списват повторителни глупости - от едни и същи никове. Без значение какви глупости - но просто да се списват хрумки и изцепки. Самотията броди из виртуала и маймунките си търсят игри.

Няма по-точен пример за нивото на изтрещялости - един специален и "богоизбран" си говори с друг, като него специален - но просветлен. Два чудесни примера за нивото на делюзии и циркови аматьори. И разбира се - безкрайни повторителни и маймунски глупости.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.