Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 4 часа, Śūnyatā написа:

Само глупаците, които не могат да се контролират, пият алкохол. И най-качественият е чиста отрова. 

Алкохола е дар от Бога . Когато си почивка без алкохол не върви. Изобщо алкохола е алексир за качествена почивка , и качествен разговор . Открит разговор и искрен се получава само след консумацията на алкохол. Тези ,които не пият алкохол Господ Бог не ги е благословил с този дар от Господа към човека ....

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 3 минути, васил козарев написа:

Хубавото на това да си имаш своя религия е, че, ако си достатъчно луд, за да ти говори Бог, значи нямаш проблеми със свободата на алкохолизма 😄

Господ ми Говори чрез картите Таро ,и чрез сънищата . Има и разчитане на някои знаци ,но това е за друга тема ...

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

От Лукаваго е

Тук само вълци пияници в овча кожа. Алкохолът трудно се отказва напълно. Лично го спрях напълно преди година и половина. 

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

От Лукаваго е

Е, то все някой трябва да е такъв ... :) Иначе как ще разбереш лъжата?! :) 

п.п. Не е проблем лукавият, а този който му вярва!!! И затова е речено: Опази ме Господи от лукавия. Амин

п.п.2 По-точно избави на ... но нека да не бъдем буквални, а само брутални  ... :) 

Затова и аз "унищожавам" алкохола, за да нема за другите ... :) = Отвличам вниманието на лукавия ... :) 

п.п. Най-обичам да се напия с лукав човек .... другите бърже го разбират, че е лицемер ... :) 

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Лично го спрях напълно преди година и половина. 

Хайде пак след 50 години ще си говорим ... :) Бивши пияници нема, а алкохолиците, не може ги видиш ... пият си на скришно някъде ... :) 

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Според кого ?

Според лукавият, който винаги ще каже, че лукав и лукав не е едно и също ... :) 

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

Тук само вълци пияници в овча кожа. Алкохолът трудно се отказва напълно. Лично го спрях напълно преди година и половина. 

Е то сега ,следва да станеш интровертен като повечето приели Христос и ,единственото забавление да ти се остане форума.

преди 10 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Според кого ?

Цитат

О, вярващи, виното, играта на късмет, кумирите и стрелите са мръсотия от делото на сатаната. Странете от нея, за да сполучите!  
мета информация

Сатаната цели именно да всее между вас вражда и ненавист чрез виното и играта на късмет, и да ви възпре от споменаването на Аллах, и от молитвата. Не ще ли престанете?

Коран 5/90-91

преди 3 минути, badr написа:

Коран 5/90-91

Разни религии ,разни вярвания. Аз уповавам на Господ ,който сключи вечен завет с Авраам и според мен алкохола е дар от Бога . Според Мохамед е друго.

Интересна тема подхванахте за отношението  на религиите към алкохола.

В самата Библия могат да се намерят доста противоречиви пасажи, но ето едни от тях:

Не бъди сред онези, които се напиват с вино, сред онези, които лакомо ядат месо.

"Виното е присмехулник, опияняващото питие е буйно и който се отклонява от пътя заради него, не е мъдър."(Притчи 20:1)
А делата на плътта са явни и това са блудство*, нечистота*, разпуснато поведение*, идолопоклонство, спиритизъм*,г вражди, разпри, ревност, гневни изблици, свади, разединение, секти, завист, пиянства, гуляи и други такива неща. Относно тях ви предупреждавам, както вече ви бях предупредил, че онези, които продължават да вършат такива неща, няма да наследят Божието царство.

Но по-интересно е защо виното символизира кръвта на Исус !

преди 1 час, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

... според мен алкохола е дар от Бога .

Дар е, защото Бог е милостив. Отървава ни овреме от някои свои грешки. На никой няма да липсва някой и друг пияница, нали? 

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Разни религии ,разни вярвания. Аз уповавам на Господ ,който сключи вечен завет с Авраам и според мен алкохола е дар от Бога . Според Мохамед е друго.

Цитат

Световната здравна организация обвързва консумацията на алкохол с повече от 200 заболявания и смущения, сред тях и някои форми на рак. По данни на организацията, през 2016-а година по света са умрели около три милиони души по причини, свързани с алкохола. Това е повече от общия брой на загиналите от СПИН и автомобилни злополуки.

Всяка глътка алкохол влияе на организма

Алкохолът е отрова за клетките и влияе на организма още от първата глътка. В стомаха той води до производството на стомашни киселини и при дългосрочна консумация предизвиква възпаление на лигавицата. "Алкохолът се абсорбира от червата и достига до черния дроб през така наречената портна вена. Така черният дроб е изложен на риск, защото голяма част от алкохола се излива директно в него", казва Хелмут Зайц, експерт по влиянието на алкохола върху организма. Както посочва той - черният дроб обезврежда почти целия алкохол и детоксикира организма.

Тази част от алкохола, която черният дроб не може да обработи, попада след няколко минути в мозъка. В състояние на опиянение алкохолът парализира електрическите импулси между нервните клетки. Възможността за реакция намалява драстично. Алкохолът, дори и в малки количества, унищожава мозъчни клетки.

https://www.dw.com/bg/коварството-на-алкохола/a-53311690

преди 8 минути, badr написа:

И Бог каза: Да бъде Дарвин и Еволюцията чрез естествен отбор. 

преди 7 минути, Śūnyatā написа:

И Бог каза: Да бъде Дарвин и Еволюцията чрез естествен отбор. 

И ти го чу, а сега го довеждаш до нашето знание. Интересна комуникация поддържаш.

преди 27 минути, Śūnyatā написа:

Дар е, защото Бог е милостив. Отървава ни овреме от някои свои грешки. На никой няма да липсва някой и друг пияница, нали? 

Пияниците прекаляват с алкохола . Пияницата ще липсва ,особено ако е жена .

преди 21 минути, badr написа:

Бирата в умерени количества пречиства кръвта . 

преди 21 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Бирата в умерени количества пречиства кръвта . 

Знаех си аз, че катаджиите са слуги на Нечестивия и не дават да се шофира докато човек си пречиства кръвта.

преди 39 минути, badr написа:

Знаех си аз, че катаджиите са слуги на Нечестивия и не дават да се шофира докато човек си пречиства кръвта.

:lol6:Всъщност катаджиите са чудесни хора.

Когато спрат поредния бакшиш, а той им разказва за 'разговорите си с бог' и за това "колко е специален, важен, умен, мъдър, добър" би трябвало да го проверят с полеви дрегер за наркотици. А те проявяват разбиране дори и за пречистването на кръвта.... Раят ги очаква, ей!!!

Няма такъв цирк и подигравка с бог. Бакшиша именно вярващите трябва да го разпънат на кръст. С атеистите - както и да е, свикнали са, но с такива мишмароци сред свободен форум, спомагат бог по-бързичко да залезе на историческата народна сцена...

Навремето е нямало много възможности и при липсите на голям избор - квото ти подадат мама и тати, каквото докопаш в драматичните мигове и ти трябва спасението - това е.

Сега избори за патерички - колкото щеш. Че и конкуренция - коя да стане по-сладичка, красива, шарена...

преди 1 час, badr написа:

Интересна комуникация поддържаш.

аа, неговата комуникация е главно с буда.

Тук, сред този раздел има герои, точно защото всеки от тях си "комуникира" с някаква висша вселена. 

Като капитана - на който "бог му дава просветление (вече 9 години), щото за истината не можело да се говори с рационални аргументи". Разбира се - трудно е да се опише, защото вероятно Нептун го ръчка (някъде) с тризъбеца, докато го клатят вълните с месеци.

Бакшиша - с негов си Авраам, пък и картите таро, заедно с клипчета и филмчета. А и става ясно че бог също си "чисти кръвта", щото честичко се заприказват с бакшиша на "по бира".

Мадхямика и сектанта - с буда (всеки за него си - различен буда), като даже и "сутрите им говорят", докато "боговете мълчат" и си пият "нектари" или се светскат по форуми... По признанието за алкохола - мадхямика твърде късно е спрял... твърде късно. Пораженията са вече нанесени и "няма връщане назад"... защото последствията са неизлечими.

Вселенската кака - само чака да й дойде... (мерака де, :)  ) и да си влезе в поредната криза със вселенските слова, с главните букви... дето така й ги диктува гласът на нейното ДНК. Розовият сладолед, дето се топи при редките залитания - е само за "розови сайтове"...

Бай ви Ганя - се играе на народен говорител и защитник на гробниците - все пак като мумия той има известно право над това, пък и е обяснимо.

Колегата Ши - пък си има друга рецитация и си кара по нея вече години - неговата гробница е друга и е от други мумии, дето са "по-специални". В кризите и пристъпите не знам какво прави, но много му личат и си ги списва чудесно. В това не успява да му помогне нито Тибетеца, нито Ленчето Блаватска, нито който и да е от Махатмите.

Бай ви Стефан си има негов бог - Маркс. ...

Въобще циркът в религиозния раздел е  налице и клоуните в него са си по манежа - всеки неговия си.

преди 1 час, badr написа:

И ти го чу, а сега го довеждаш до нашето знание. Интересна комуникация поддържаш.

Не се заблуждавай. Субективното мнение априори не може да бъде правилно. 

Ръсел бил такъв, онакъв, сега и алкохолик ... Говорим за Бъртранд Ръсел ... 

Ей, гениален е тоя български народ бе! Щом разни анонимни люде, с никнейм на турски комедиен герой с една вежда, громят и развенчават Ръсел ... 

Ма що па тогава сме на последно мЕсто по все показатели у Юръп Юниън ... Освен по негативните ... Що ... 

преди 3 минути, васил козарев написа:

Говорим за Бъртранд Ръсел

Да славится имя Его. Нине, присно и вовеки веков. Яко на небеси, тако и на земли.

Амин !

Сега и с Християнството ли се гавриш? 

Айде, Ръсел ти е много висока топка, ама с Християнството може и да ти се получат нещата ... мат'ряла е един и същ. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.