Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

на 20.05.2021 г. в 23:24, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

,и паралелно с това имаме проекции в паралелни светове .

А как знаеш дали в действителност ти не си една от проекциите? Платон в мита за пещерата твърди горе-долу това. 

на 19.05.2021 г. в 18:36, Śūnyatā написа:

Нищо не искам да ми прощава, а аз ще искам да ми се извини, че ме направил като него, без да ме пита искам ли, не искам ли и така е пренебрегнал свободната ми воля. 

Ами точно защото имаш избор си станал това, което си. Като искаш да си подобие на Бог според представите ти, никой не ти пречи да станеш някога. Стига представите ти да са възможни. Но пък то тогава, като реализираш желанието си, знае ли се какво ще поискаш. Може да решиш, че този Бог на който си станал подобие, вече не ти харесва. Гадна работа.

на 20.05.2021 г. в 19:01, Śūnyatā написа:

А преди да се родиш вечен ли си бил? 

Вечното не може да стане невечно, както и обратното. Противното допускане е логически абсурд. А понеже понятията, които използваме са основани на логика, то използвайки ги следва да разсъждаваме логично. Казвам последното, за да не реши някой да забие в разсъжденията си към нелогичното.. 

Така че преди да се родя съм бил също толкова вечен или невечен, какъвто съм сега и какъвто ще бъда в бъдеще. А пък то и времето нали е илюзия и реално не съществува, както и всичко останало. Така че кашата с тези вечности стана тотална.

Учудващо е как толкова упорито се разсъждава за неща, които са доста далеч от възможностите на ума.

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 2 часа, Shiniasu написа:

Учудващо е как толкова упорито се разсъждава за неща, които са доста далеч от възможностите на ума.

Но не спирате да го правите. 

преди 7 часа, Реджеп Иведик написа:

Това е въпросът. Дали и доколко сме по Негово подобие правени. Въпрос без отговор...

Има отговор - Господ може да приема всякакви форми и една от тях е човешката . Но основното ,по Негово подобие се изразява в това ,че Господ Бог е Ум и Разум подобен на нашият ,само че с много по големи възможности. Примерно може да променя формата на материята ,може да вдъхва живот ( да дава ум и разум на различни творения) на всичко ,което си поиска .

преди 3 часа, Shiniasu написа:

А как знаеш дали в действителност ти не си една от проекциите? Платон в мита за пещерата твърди горе-долу това. 

Ние сме една от проекциите и сънищата го доказват. След смъртта си ще видим всички паралелни светове ,проекциите ще се останат ,но ще сме обединение с един разум.

преди 3 часа, Shiniasu написа:

Вече ,не са далеч от възможностите на съвременния ум.

преди 4 часа, Shiniasu написа:
на 19.05.2021 г. в 18:36, Śūnyatā написа:

Нищо не искам да ми прощава, а аз ще искам да ми се извини, че ме направил като него, без да ме пита искам ли, не искам ли и така е пренебрегнал свободната ми воля.

Един ден част от  ИИ ще поиска същото от нас хората ,може би. 

Най лесно се разбира за Подобието : Бог прави човека по свое подобие ,човека прави ИИ по свое подобие .

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Ти щото си спрял....!!

Аве ти може ли да си по голямо недоразумение въобще.......!!

Най големия ртезил на този форум.....!!!

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

"Божи съд", чайник около луната. Ако има около луната чайник и в него има чай, значи еди ко. Ако няма чай, еди що.

Ръсел е бил високопоставен  малоумник. Като сегашните от телевизора. Ама тогава са били във вестниците.

Но малоумията са си същите.

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Но основното ,по Негово подобие се изразява в това ,че Господ Бог е Ум и Разум подобен на нашият ,само че с много по големи възможности.

Това е ясно, но аз се съмнявам в това. Възможно е конвенционалната истина да не е цялата истина.

"Бог може и да ме мами"

Декарт

Щото е с по големи възможности, нали е Бог.

Да, на нас ни се струва, че логиката на явленията е като логиката в главите ни, сиреч, практическия опит сочи, че Бог е съзнание като нашето. 

Но ако Бог е решил да ни мами, ние няма как да установим това, защото Той е "с много по големи възможности". 

на 22.05.2021 г. в 16:01, Реджеп Иведик написа:

Ръсел е бил високопоставен  малоумник.

Туй пак си пробил торбата с простотиите ли?!

на 23.05.2021 г. в 17:56, insec написа:

Туй пак си пробил торбата с простотиите ли?!

:lol6:не са "простотии" докато са 'просветлени'. Пък и нали не трупа карма... :lol6:

Да, на нас ни се струва, че логиката на явленията е като логиката в главите ни, сиреч, практическия опит сочи, че Бог е съзнание като нашето. 

Но ако Бог е решил да ни мами, ние няма как да установим това, защото Той е "с много по големи възможности". 

кои сте ВИЕ - дето "ви се струва така"? Жителите на маймунарника в ЗООпарка на София, ли?

А целият абзац е маймунски опит за имитация на Ръсел... Който, обаче, в друг абзац бил "високопоставен малоумник" :)  - пак според ВАС ли?

Просветлено, мдаааа - много просветлено... ! Малоумието е издебнало изненадващо няколко ника и изглежда ги е обладало "любовно" и по "добрия начин". Не са се съпротивлявали особено - значи не е било изнасилване. Но "резултатите" напират да се "раждат".

"Бог може и да ме мами"

Декарт

Измамата идва от собствения ни разум, който непрекъснато се опитва да ни убеди, че нещо съществува... Ако се разочароваме от "нещо", осъзнаем илюзорността му, веднага ни предлага друго, в което да се вкопчим. 

На мен ми е любима притчата за Йов... Там се оказва, че Йов е по-морален от Божеството, което "ни мами"... 

Ама религиозният ОФ още не  се е усетил за това... :masquerade2:

Пък на мен християнството ми се изясни, след като разбрах от Евангелието, че Исус откупува с цената на живота си от Йехова стадото, което предоставя на апостолите Си, да пасат и стрижат.

на 29.05.2021 г. в 7:35, Śūnyatā написа:

Измамата идва от собствения ни разум

Той е една от съставките на многокомпонентната конвенционална реалност.

Той ни кара със собствените си ръце да дърпаме собствената си коса, с цел да се измъкнем от блатото на заблудите.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:
на 28.05.2021 г. в 23:35, Śūnyatā написа:

Измамата идва от собствения ни разум

Той ни кара със собствените си ръце да дърпаме собствената си коса, с цел да се измъкнем от блатото на заблудите.

Освен това той, собственият ни разум, полага усилия да разбере сам себе си - собственото си естество, как се генерира, къде е позициониран в човешкото тяло. Сам себе си проучва (с научни методи - справка Рамус) анализира и синтезира и дори е стигнал до някакви резултати. Издърпал е част от косата си от блатото на заблудите, загубил е няколко кичура, нищо де….

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Пък на мен християнството ми се изясни, след като разбрах от Евангелието, че Исус откупува с цената на живота си от Йехова стадото, което предоставя на апостолите Си, да пасат и стрижат.

Може ли да посочиш по - точно ,къде го прочете.

преди 6 часа, Sleda написа:

Сам себе си проучва

Ама проучвайки себе си, проучва неминуемо и конвенционалната реалност. Проучвайки конвенционалната реалност, проучва неминуемо и себе си. Естествено и това са конвенционални истини.

Физиката е раздел от психологията и психологията е раздел от физиката. Споделят една и съща логика. И поради този неоспорим факт, някои твърдите, че светът е разум. Ама дааа, логиката на феномените е като логиката в главите ни.

Ама неее. Щото и това е конвенционална реалност.

Не случайно на Нагарджуна му се приписва, че е сънувал ступите в нощта преди да получи просветление. 

Просветлението е откровение, което дава кураж да се усъмниш в адекватността на адекватния ризънинг

преди 6 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

"Чукча не читатель, чукча писатель."

Староверска мъдрост

преди 44 минути, Реджеп Иведик написа:

"Чукча не читатель, чукча писатель."

Староверска мъдрост

"Реджеп Иведик беше смешен в началото, сега е тъп"Зрителски коментар

преди 6 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Цитат

45. Защото и Син Човеческий не дойде, за да Му служат, но да послужи и
даде душата Си откуп за мнозина.

И така, на кого са били тези мнозина, откупени от Исус? Може да са били на някой земен господар. Обаче Исус казва да се дава кесаревото на кесаря, т.е. не ги е откупил като тяло, а като души. На кого са били душите преди? Възможно е да са били на дявола, 

Цитат

30. Кога нечестивец проклина сатана, той проклина душата си.

но тук става дума, че само душите на нечестивците са на дявола. Значи душите (поне на евреите преди Христос) са на Господа, а това значи на Йехова. Е, Исус е откупил душите на мнозина от Йехова.

От последващите събития, добре казано от просветителите, църквата се е трудила да облекчи товара на вярващите, та да не се мъчат с много имоти и богатства, остригвайки ги до кожа.

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

църквата се е трудила да облекчи товара на вярващите, та да не се мъчат с много имоти и богатства, остригвайки ги до кожа.

Атеизма си присвои частната собственост след 9 ти септември. Без да пита кои са вярващи и кои са невярващи. Всички под ножа.

И разстреля цвета на нацията. Без оглед на възраст, пол и вероизповедание. 

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

Физиката е раздел от психологията и психологията е раздел от физиката. Споделят една и съща логика.

И поради този неоспорим факт

Бих се засмял... но всъщност е по-скоро жалко. Много по-големи глупости са писани из форума, но е жалко когато един и същ човек ясно покаже падението си.

Повторителните папагалщини около които се върти цялото участие стават все по-оскъдни, опитите да се миксират - все по-неудачни.

Всъщност... е жалко. Не че си толкова възрастен, но може би професията е била прекалено стресираща... Тя посоката е ясна...  Добре че не е жалко за 'просветлените'.

преди 1 час, _ramus_ написа:

Бих се засмял

"Но защо не съм и Рамус,

да заплача, да запея,

не пей ми се, не смей ми се,

от днес вече ще да блея."

Христо Ботев

Цитирам по памет, ако съм объркал нещо, грешката е вярна

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Атеизма си присвои частната собственост след 9 ти септември. Без да пита кои са вярващи и кои са невярващи. Всички под ножа.

И разстреля цвета на нацията. Без оглед на възраст, пол и вероизповедание. 

Българската патриаршия бе възстановена през 1953 г. при министър- председател Вълко Червенков. Господ да го поживи. 

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

от днес вече ще да блея."

поетът изглежда е сбъркал. Ти блееш вече от седмици... Той поета така или иначе не е логик, но пък възпява блеенето. :)

Тази смотана изцепка с 'физиката и психологията и споделената им логика" и "неоспоримия факт" не е и за агнета... Тъжно, но пък 'заблеяло е агънце"...

преди 28 минути, Търсещ истини написа:

Българската патриаршия

То пък една патриаршия беше - колкото Вълко беше агне.

преди 17 часа, Реджеп Иведик написа:

Конвенционалната реалност е ефимерна. Това трябва да се осъзнае. Заблуда е че съществува нещо постоянно, трайно. Колкото повече дърпаш, толкова повече затъваш. 

Физиката била раздел на психологията, психологията на физиката; 

Конвенционална реалност... 

Какви глупости се изсмукват от пръстите в този форум, не е истина ... 

Падението на нашето време е, че всеки може да си напише в интернет, каквато му глупост дойде на акъла, а останалата част от потребителите, които не сме нито индоктринирани с разни небивалици, нито неграмотни, че да си въобразяваме, каквито и да е фантазии за реалност, сме задължени да ги четем... 

Това падение на днешното време, е част и от един от главните проблеми на България, че проклятието на нашата хубава страна, е нейното народонаселение...  От подобни люде произхождат и се възпитават, и излъчват нейните политици ... 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.