Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Теб само пребиваване в отвъдното пред Господ ще те задоволи ,като факт , даже и тогава ще се съмняваш. Но си е за теб ,ти губиш.

Ще го отдам на халюцинация. Не върши работа.
Остави ме мен, аз съм загубен за каузата

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Едни участници във форума се стремят да ОБОРЯТ едната хипотеза, други- другата.

Вие, вярващите, включвам и теб, все слагате на кантара неща, които са с различно тегло, като имането и нямането, вярата и знанието, които сега приравняваш като едно и също-хипотези били. Вземи речник, погледни значението на думите. Вярата в бог не може да покрие никакви критерии да бъде хипотеза. "Креационизмът е философско-методологична концепция."

https://bg.wikipedia.org/wiki/Произход_на_живота

преди 3 минути, Търсещ истини написа:

Ще го отдам на халюцинация. Не върши работа.
Остави ме мен, аз съм загубен за каузата

Знаех си .

Не може , и ти трябва да се възползваш от благинките на вечния живот ,но може би си за още прераждания 😢

преди 4 минути, Myanmar написа:

Всъщност природните закони оборват всякакъв шанс за наличието на Господ, ангели и прочие фантастика, т.е. нямането им е доказуемо.

Доказателствата са закони като:

1. Законът за запазване на масата.
  2. Законът за всеобщото привличане.
  3. Липсата на партеногенеза при хората.
  4. Ако някой има време нека изброи, интересно е. Опира се на факти, не само на празни приказки, че темата се разводни много, а е формулирана защо нещо не може, а не защо някой си вярва, че може.

Не ги знаеш вярващите... ще кажат, че това, което са мислели за богове са извънземни и не се нарушава закона запазване на масата, а противоречията със закона се дължат на недомислия на хората- преписвачи.

Колко му е да извадят някоя жълта дописка от село в Тайван, където момиче, в матката на което имало оплодена и неразвита клетка на братче, която се развила и то родило

преди 27 минути, Търсещ истини написа:

Защото нямането не може да се докаже. А наличието я оборва. Заради това е нулева- нула, няма го. Откриваш наличие и готово- разбита е.

Може да се докаже, че съществуването на нещо е невъзможно. Може да се докаже и, че съществуването на нещо е необходимост. И невинаги може да се каже, че да докажеш съществуването е по-лесно от това да докажеш несъществуването. 

Вече няколко пъти в темата бе посочено, че доказатвлства следва да потърси този, който изпитва необходимост от тях. 

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Знаех си .

Не може , и ти трябва да се възползваш от благинките на вечния живот ,но може би си за още прераждания 😢

И за това не ставам. Нямам минали прераждания, гледам на света като новороден и търся приживе истини. :) 

преди 7 минути, Търсещ истини написа:

Ще го отдам на халюцинация.

Имаш проблясъци и ти. За вярващите случайности и луди хора не съществуват. Виденията са истина, всичко са неведоми божи пътища. Заради короната изчезна грипа, заради вярата се затри теория на числата.

Имаше един потребител тук, който попитах някога от нещо да е оздравял без Божията помощ. "Не", беше отговорът.

преди 4 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

и ти трябва да се възползваш от благинките на вечния живот

Как ще коментираш намекът ми, че вечният живот е мъчение? В този раздел пуснах тема.

преди 14 минути, Shiniasu написа:

доказатвлства следва да потърси този, който изпитва необходимост от тях. 

Убеди ме.  Стискаме си ръцете. :) 

(с малка корекция- от вярващите не се искат доказателства, а източници на вярата).

преди 2 минути, Myanmar написа:

.

Как ще коментираш намекът ми, че вечният живот е мъчение? В този раздел пуснах тема.

Не е мъчение. Дори и ти и търсещ истини ,все някога ще сте в Рая ,дори и след много прераждания.

Извод по индукция, че бог не убива за "семито вън"
1. Проверка за един: 
Бог е убил Онан
2. Проверка за N
Бог не убива Пешо за куклата Доли
3.Проверка за N+1
Бог не убива Гошо, дето тъкмо като му доди и го вади

Значи историята с Онан е случайна и не е свързана с външни фактори- бог. Може да са си я измислили за да плашат момчетата.

преди 27 минути, Търсещ истини написа:

вярващите... ще кажат, че това, което са мислели за богове са извънземни и не се нарушава закона запазване на масата

Мисля, че няма да кажат така. Обаче ми даде идея защо хората вярват в богове. Човешкият мозък не може да работи с големи числа. Това е причината хората да залагат на лотария. Не могат да асимилират шансовете, дори, ако знаят точното число към 1.

Дано става ясно, че не ми се пише.

преди 23 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Не е мъчение. Дори и ти и търсещ истини ,все някога ще сте в Рая ,дори и след много прераждания.

Ама, като поразсъждавам върху безсмъртието, осъзнавам, че това е перфектният Ад.

Офф, все забравям, че си сатанист. Сатанистите казват, че в Ада е хубаво, а Дявола е готин пич. И че греховете не те злепоставят през Господ. Точно както анжелизма постулира.

преди 24 минути, Myanmar написа:

Ама, като поразсъждавам върху безсмъртието, осъзнавам, че това е перфектният Ад.

Офф, все забравям, че си сатанист. Сатанистите казват, че в Ада е хубаво, а Дявола е готин пич. И че греховете не те злепоставят през Господ. Точно както анжелизма постулира.

Не съм сатанист. В темата за Анжелизъма съм описал за греховете ,които те злепоставят пред Господ . Дявол 😈 е отделна тема ,но да кажа ,че дявола е като палач ,който действа по заповед на Господ и ако дявола се занимава с теб си си виновен ти самият.

преди 1 час, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Не съм сатанист.

Е ти отрече 10-те божи заповеди бе, баце. И казваш, че ако го правиш умерено си отиваш право в Рая.

преди 1 час, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

дявола е като палач ,който действа по заповед на Господ

Значи Господ готин, Дявола на каишка, кой тогава създава злото на тоя свят?

Не е бог, който помага, а човешката църковна организация

От изследване на Галъп 2005 в САЩ, вярванията, че има призраци и обитавани от тях къщи е разпространена също толкова, колкото и вярата в бог- творец. Обаче религията има много по- силно влияние на политиката, защото съществува църковна организация.

Види се, тази църковна (в общия смисъл, т.е. не само християнска, а на което и да е вярване) организация подпомага и издига своите хора, съдейства им за работа, лечение, устройване и така членуването в нея прави чудесата, а не бог. 

Светът е създаден заради хората и самите хора следва да се явят посредници при осъществяване на Божия замисъл. Тук използвам думата "хора" в малко по-широк смисъл, т.е. като всички разумни същества.

преди 24 минути, Shiniasu написа:

Светът е създаден заради хората и самите хора следва да се явят посредници при осъществяване на Божия замисъл.

Несъмнено се различаваме. Смятам, че светът Е и изобщо нищо не го интересува, понеже няма вселенски разум, та камо ли, че на една прашинка- земята има хора. Хората се радваме на случая, че сме разумни и реализираме собствените си замисли, за които смятаме, че е в наш интерес.

преди 12 часа, Myanmar написа:

Значи Господ готин, Дявола на каишка, кой тогава създава злото на тоя свят?

Злото го създават хората.

преди 2 часа, Shiniasu написа:

Светът е създаден заради хората

Това твое извеждане ли е, или се цитира свещено слово... или пък истината от сияйно създание?

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

аха - това вероятно бог ти го разказа? Следващия път като се заприказвате на по чашка, можеш да го разпиташ - щом злото се прави от  хората, те нали са "Негов" образ и подобие?

преди 6 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Значи хората са Дяволи. И остава отворен въпросът каква работа имат в Рая?????????

преди 7 часа, Търсещ истини написа:

От изследване на Галъп 2005 в САЩ, вярванията, че има призраци и обитавани от тях къщи е разпространена също толкова, колкото и вярата в бог- творец.

Тея са второто прасенце - строят къщи от талашит и като мине тайфун и остават без къщи. Там ядът термити, скърца, цвили, нищо чудно, че е популярна вярата в призаци. В панелките нямаме такава митология.

преди 7 часа, Търсещ истини написа:

Обаче религията има много по- силно влияние на политиката

В минало време. Ама папите като са си вирнали много носа и реформаторството им е отнело всичко.

преди 7 часа, Shiniasu написа:

самите хора следва да се явят посредници при осъществяване на Божия замисъл

Посредници на кого?

преди 7 часа, Shiniasu написа:

Тук използвам думата "хора" в малко по-широк смисъл, т.е. като всички разумни същества.

Ти и в извънземни ли вярваш?

преди 7 минути, Myanmar написа:

Ти и в извънземни ли вярваш?

Вие, атеистите,  и в съществуването на извънземни ли не вярвате?

b49f71fbea4a41d0378dc305312bc957.jpg

Не мога да не споделя една мисъл, която прочетох току що, но много ми хареса

On 4.12.2010 г. at 8:05, Incorrectus said:

Всички хора живеят атеистично, но част от тях мислят религиозно

преди 29 минути, _ramus_ написа:

кое точно й е "харесаното"?

Любопитен съм как точно интерпретирате съдържанието на т.н.... "мисъл". :)

Поведението на всички ни се определя от реалността. Не пипаме горещо, не ходим по вълните, от небето чакаме дъжд, а не да валят ангелчета, пазим се като към нас лети кола. Папата, наместникът на бога за католиците си сложи бронирани стъкла на папомобила и носи маска. Държим се адекватно, съобразяваме се с физическите закони и природата. Всички! Някои обаче мислят, че има Бог, като това не се отразява на нормалното им човешко поведение.

преди 24 минути, Търсещ истини написа:

Поведението на всички ни се определя от реалността

Поведението - сред коя реалност, точно?

Давам за пример - виртуалната. Тук всеки е свободен от материалните взаимодействия да се вживее в своите лични приказки. Както сам допускате - уж всички чаткат по клавиатурата, гледат монитора, пускат си филми, следят новини, намират си инфо... Но това ги прави да си живеят сред лична реалност, тясно дефинирана от личните им фантазии. Всеки може да си говори с бог, да се изживява на специален, мъдър, знаещ, можещ, правещ, успешен... Защото сред виртуала при липса на ограниченията с физическия и социален реал, излизат на преден план нуждите от изживявания. А те са компенсационни - това, което даден субект не може да получи от "физ-реала", но му е нужно и чрез него си доставя потребното. Мозъка се храни с това, играе своите вътрешни игри на доставки на едно или друго... Но се очаква, че социализираното опитомяване играе своята роля - като станат от стола влизат в банята и измиват своето "енергийно тяло" със сапун, лягат да спят, на сутринта - на работа и по ежедневните задачи.

Написаното от всеки тук... въобще не е съответствено с това че извън виртуала всеки си кара по съвсем друг начин...

От друга страна - това навява известни аналогии. Иначе цял ден метача си върши работата, пощальонът цял ден разнася, спортистът тренира и взаимодейства с физически закони с останалите от отбора му... Но накрая всеки един от условните тия се потапя сред фантазиите и вътрешните си сънища и си сънува личните си нагласени версии на герои, образи и схеми от тях, на неща, които никога няма как да е, няма как да бъде, да може. Забавното е, че и по време на сънуване няма никакъв проблем, когато Сънуващия е сред напълно абсурдна спрямо физическите закони, "реалност". Но се събужда и за много кратко време се 'превключва' и това си е съвсем нормален процес, свързан с адаптирането спрямо физическия контекст и взаимодействията с него.

В това е въпроса - цял ден може да се копае на нивата... но като не вали, се молят на божества за дъжд. Ако умре кокошка или близък - бог ги е повикал при себе си. Универсалните народни фрази от рода "всичко е така, както е трябвало да стане"... са стандартни клишета и смислово те нищичко не означават, но имат съвсем друга от смислеността, стойност и 'успокояващо' значение... 

Иначе всеки е много  нахакан мислител сред темите или форумите, прикрит от ясните физически сигнали и анонимността. Слага си нужния аватар, написва си глупостите които да изразяват неговия си "личен приказен образ"... и си карат към миражите си. Понеже и всеки няма как да си нагласи мисловна корона на мъдрец, се впуска да играе любимата си роля на припознатите от него имитации на моделни образи - които според него изразяват "оригинала".

Ирационалния свят компенсира проблемите при взаимодействието в физическата реалност. Несъзнаваното е огромно и сложно наследство и е страшно весело и същестременно наивно, когато се играе на "осъзнатост" и  свободно блее относно съзнанието, любовта, свободата, духовността, щастието, просветлението, мъдростта... Ама така - на свободни приказки заради съвсем лични сърбежи и стремеж към приятната доставка на дозичката "награда".

Налице са толкова много парадокси и несъответствия. Например - щом нещо е написано в една сборна книга... значи че е истина, защото пише в нея че е истина, и тия дето преди нас са приели за истина, настояват че е истина и че само това е истината, цялата истина, за цялата вселена. Иначе карат коли, цъкат по телефони, налага се да продават и да броят пари... а после да сънуват че "ги контролира правителството, световния заговор, извънземните, че Тръмп е спасител на бедните, онеправданите и статуквото, че Гейтс ще им слага чипове във ваксините, като е пуснал предварително приготвена зараза чрез мрежите 5джи, че нощем се разхождат призраци, че под леглото има чудовища и в тъмното дебнат зли сили.

Всичкото сънуване спомага за балансиране и психостазата, но отново... пак опира до тънкия баланс, защото когато се прекали с дозите фантазии и изживявания... се губи възможността за пренастройка към физическия реал. Идейния свят губи обраните връзки с реалността и се превръща в идеологичен. идеите се превръщат в свободни фантазии, нагласени да са удобни и колкото повече са неудобствата и неудовлетворението при физ-реала, толкова повече се налага да се бяга от него, в света на Фантазно-идейните конструкции...

Форумът и специално този раздел, са чудесна витрина на субекти, които са в различни фази на "изгубени сред сънища". Всъщност - докато имат възможност да "превключат" като станат от стола и се махнат от монитора... е ок. Но преминали някаква граница става проблем и физ-реалността не прощава никому. И енергийната светлина, в тъмното... може да се окаже просто автомобил, чиито водач нищо не подозира... или сам той е изпуснал фантазните, емоционални или травматични сънища.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.