Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Препоръчан отговор

Слидерум, аз пък въобще забравих да питам за име. Обаче така ме запали да проверя твърдението ти, че намерих думата паалла и какво значи и като съществително и като глагол. Пробвай уикито за дума на фински. Пише се с точици над "а"-то в оригинала. Много интересен избор на име или забавна случайност. :whist:

Извинявям се, но би ли проверила и името Хоол! И ми кажи какво значи името на водачката ми? Много съм бос на темата компютри-гола вода! Благодаря! Редактирано от октим (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 2,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Извинявям се, но би ли проверила и името Хоол! И ми кажи какво значи името на водачката ми? Много съм бос на темата компютри-гола вода! Благодаря!

päällä -

обстоятелство - работещ,

съществително - идва от pää,

глагол - върху;

pää - глава, край или връх;

префикс pää- пред дума означава водещ, главен, основен, принципен, пръв.

За Хоол не намирам нищо. Ако е английското хоул (hole) , то преводъд е във всякакви варианти на дупка, включително и бърлога на животно. Hool е фламандско име, но не мога да намеря превод. И в този си вариант не е разпространено. Разпространеното е кракто hol.

Ще се наложи да уточниш това име. Иначе Дик е галено от Ричард :whist:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Продължавам със списъка,който започнах: 12. Талисман - с ПЛАТОН - род.427 г.пр.н.е. - ум. ок.347 г.пр.н.е.Възгледи - казвал,че душата е безсмъртна и се облича последователно в много тела. Началото й е числово,а началото на тялото е геометрично. Душата е самодвижеща се и се състои от три части: разумната й част е раз положена в главата,гневливата - в сърцето,а желаещата се намира в областта на пъпа и черния дроб. По един своеобразен начин той нарича мъдрост и философията,която е стремеж към божествената мъдрост.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

päällä -

обстоятелство - работещ,

съществително - идва от pää,

глагол - върху;

pää - глава, край или връх;

префикс pää- пред дума означава водещ, главен, основен, принципен, пръв.

За Хоол не намирам нищо. Ако е английското хоул (hole) , то преводъд е във всякакви варианти на дупка, включително и бърлога на животно. Hool е фламандско име, но не мога да намеря превод. И в този си вариант не е разпространено. Разпространеното е кракто hol.

Ще се наложи да уточниш това име. Иначе Дик е галено от Ричард :whist:

Името ми е DIK и наставника на Паалла HOOL Не съм запознат с англииският но можем да кажем, че е доста по стар от мене, чуствам се като хлапе пред него Редактирано от октим (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Продължавам със списъка,който започнах:

12. Талисман - с ПЛАТОН - род.427 г.пр.н.е. - ум. ок.347 г.пр.н.е.Възгледи - казвал,че душата е безсмъртна и се облича последователно в много тела. Началото й е числово,а началото на тялото е геометрично. Душата е самодвижеща се и се състои от три части: разумната й част е раз

положена в главата,гневливата - в сърцето,а желаещата се намира в областта на пъпа и черния дроб. По един своеобразен начин той нарича мъдрост и философията,която е стремеж към божествената мъдрост.

Същото ми каза и моят духовен учител Иеова, че душата е безсмъртна и се облича в много тела.

И също че началото й е числово - душата е числова - с номер била,не като телата с имена и това ми потвърди. Но за душата ми каза,че се намирала в ума /главата/ и сърцето,само това е противоречието от Платоновата информация за душата.

Същото ми каза и моят духовен учител Иеова, че душата е безсмъртна и се облича в много тела.

И също че началото й е числово - душата е числова - с номер била,не като телата с имена и това ми потвърди. Но за душата ми каза,че се намирала в ума /главата/ и сърцето,само това е противоречието от Платоновата информация за душата.

:whist:
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, пълен набор!

Е добре де тези близки хора като включвам вероятно и приятели ............може и да работиш, но може и да не работиш вече, казваш че си малко над 60, но вероятно имаш някакви интереси/занимания.....не ти ли осмислят живота тези неща?!

Може и да греша, но Аз имам чувството че отделяш повече време за мислене за онзи другия живот там в паралелните светове, а за земния живот тук и сега по малко. Защо ли на мен това ми се струва НЕздравословно, говоря като човек без личен опит с невидимите светове. Нито вярвам, нито НЕвярвам в прераждането.....ако преживея нещо лично нямам нищо против да повярвам, до тогава мението ми е 50на50!

А жена ти и децата ти как приемат този твой допир с живота в паралелните светове? Те преживяли ли са като теб нещо лично по въпроса?

Редактирано от Ивет (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ПЛАТОН,ПИТАГОР И СОКРАТ са ми любимите философи. - ПЛАТОН казвал,че няма нищо по приятно от това да слушаш истината,а според други - да говориш "истината". :whist::clap::wors::guitar11:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Името ми е DIK и наставника на Паалла HOOL Не съм запознат с англииският но можем да кажем, че е доста по стар от мене, чуствам се като хлапе пред него

Dik e фламандски (белгийски или холандски) начин за изписване на името. Другите варианти са Dick или Dikke. Произношението е едно и също. Идва от галената версия на името Ричард.

Намерих нещо за Хоол - Между 11ти и 15ти век в Англия е означавало "здрав, не-наранен, цял". От тук излиза и съвременната дума за "цял" в английския.

Като оставим на страна значенията на имената, тъй като наставниците са действително с крачки пред нас, има вариант имената им да изхождат от езици, които въобще не употребяваме сега на Земята.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ПЛАТОН,ПИТАГОР И СОКРАТ са ми любимите философи.

- ПЛАТОН казвал,че няма нищо по приятно от това да слушаш истината,а според други - да говориш"истината". :withballoon2: :withballoon2: :vacation7::guitar11:

13. СОКРАТ - бил учител на ПЛАТОН. - род.469 г.пр.н.е. - ум.399 г.пр.н.е.

14. ПИТАГОР - 570 пр.н.е. -495 пр.н.е. -ПИТАГОР си е спомнял миналите си животи,че е бил -

Еталид,син на Хермес и Хермес му предложил да си избере каквото си пожелае,с изключение на

безсмъртието. ПИТАГОР помолил да му бъде дадено да запази паметта ,за нещата,които са му се

случили,и когато е умрял, и когато е жив.Затова когато той бил жив,той помнел всичко,и когато бил мъртъв запазвал паметта си.По-късно той се въплътил в Евфорб и бил ранен от Менелай,и Евфорб разказвал,че бил някога Еталид, и че получил този дар от Хермес,разказвал за странствуванията на душата си и в какви растения и животни е била,какво е препатила в ада и какво преживяват там останалите души. След смъртта му душата му се преселила в Хермотим,който желаейки да докаже това,отишъл в Бранхида и влизайки в храма на Аполон,посо-

чил щита,който Менелай посетил на бога.След като Хермотим умрял,той станал Пир - делоски

рибар и също помнел как преди това бил Еталид,след това Евфорб,после Хермотим и накрая Пир.

След смъртта на ПИР,той станал ПИТАГОР и отново съхранил в паметта си всичко,за което споме-

нахме по-горе. ПИТАГОР не позволявал да се убиват животните,тъй като те имат душа,която е подобна на човешката....Разправят,че ПИТАГОР пръв изказал мнението,че душата преминавайки

през кръга на неизбежността,всеки път се въплъщава в различни животни.

Отг.от моят духовен учител Иеова - Ние сме ви създали по наш образ и подобие как ще се превъплъщава човек в животно и обратно животното в човек. Това е немислимо. Вие хората ми казва се превъплъщавате само в хора, и мъжете в мъже,а жените в жени пак. :bday11::bday19::computer2::):rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като оставим на страна значенията на имената, тъй като наставниците са действително с крачки пред нас, има вариант имената им да изхождат от езици, които въобще не употребяваме сега на Земята.

За изписването на имената съм сигурен! И това последното е най-вероятно! Забележи имената са на латиница, а не на кирилица! Благодаря!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моята водачка се казва Паалла и е душа коята се преражда, като мен и теб! Разликата между мен и нея е, че тя е едно ниво по-нагоре!

И аз имам едно въпросче: Защо не изхвърлиш злобата, не усещаш ли, че те души??

никаква злоба не ме души, нещо съвсем си се объркал,

няма и никакви нива в развитието бла бла тъпизми

просто знам как те водят за носа и вярваш на всичко което преживяваш и ти казват.

гледай мога и да съм злобен ако искам, нали според теб си се прераждал, ами значи твоите родители сегашните ти, не са твоите истински, щото няма как да стане номера, ти нали си бил създаден по някакъв начин най-първия път, кой те е създал Бог или някои твои родители, които не са сегашните.

никога не съм се прераждал най-малкото защото още не съм умирал, а пък като се умре тогава идва ред на забавата ха ха ха ..........

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

some_spirit, не мисля че трябва да се съди октим че е преживял подобно нещо както правиш ти?!

Ти няма откъде да знаеш със сигурност че евентуално си измисля. И аз НЕ вярвам твърдо в прераждането, НО и не го отричам!!!

Ако беше октим само както и да е , но има и хора на академичната наука преживяли подобни неща и твърдящи че има нещо след смъртта!

Редактирано от Ивет (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

през кръга на неизбежността,всеки път се въплъщава в различни животни.

Отг.от моят духовен учител Иеова - Ние сме ви създали по наш образ и подобие как ще се превъплъщава човек в животно и обратно животното в човек. Това е немислимо. Вие хората ми казва се превъплъщавате само в хора, и мъжете в мъже,а жените в жени пак. :P;):whist::baby::cool:

Не мога да се съглася с последното. Да, човешката душа не се преражда в тяло на животно, противно на вярванията на индусите и някои други източни религии от района. Но човешката душа няма пол. Ние се прераждаме и като мъже и като жени. Само в началото може да изявим предпочитания към един от двата пола, но с времето се натрупва достатъчно опит, за да се чувстваме комфортно и в двата вида тяло.

-----

Имам един въпрос, ако някой знае. Винаги съм подозирала, че ако човек изпитва симпатия към дадена епоха и има чувството, че познава добре събитията и детайлите от епохата, то той най-вероятно е имал прераждане в този период от миналото.

Греша или е възможно? :baby:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

гледай мога и да съм злобен ако искам, нали според теб си се прераждал, ами значи твоите родители сегашните ти, не са твоите истински, щото няма как да стане номера, ти нали си бил създаден по някакъв начин най-първия път, кой те е създал Бог или някои твои родители, които не са сегашните.

ха ха ха ..........

" Има само едно нещо което може да съществува само за себе си, да се самоорганизира, да се концинтрира и колкото повече се използва толкова повече се увеличава количеството, концентрацията и се подобрява качеството му! Това нещо се нарича информация! Когато тя, информацията доститне определено количество, качество и концентрация придобива свойството да се обръща навътре тоест да се самоосъзнава, тоест да си зададе въпроса: Какво съм аз?? Въпроса на въпросите!!

Следователно съзнанието е самоосъзнала се информация и е вече напълно оформено, това до колко ще се разшири не е критерии относно структурата му, а по скоро на обема, качеството и концентрацията, тоест на характеризиращите го параметри!

Бог е съзнание с невъобразим потенциал като емпиричен творец!

Различава ли се Съзнанието Бог от Съзнанието Човек? В структурно отношение НЕ, но в характеризиращите елементи разликата е нямам дума в речника си!!

И създаде Бог човека по свой образ и подобие като безкрайно малък фрактал!!!

Първото признание от Бога за нашето развитие ще ни бъде позволено овладяването на процеса мисъл--форма!

Бог е съзнание, а Духът е енергииното поле носител на информацията! " -- Паалла и Хоол

В полето носител на информациата непрекъснато стават завихряния, всяко такова завихряне обособило и концентрирало достатъчна иформациа във вихъра си за да се обърне навътре и да започне да се самоосъзнава, добива качеството индивидуалност, а една завършена цялост какувто е Бог не може да търпи в себе си друта такава, или ще я отдели или ще заболее от ......! Е отделя се - създала се е нова неоформена още душа! Самоосъзнаващата се информация тоест съзнание (по наш образ и подобие), енергията на вихъра е Духът а индивидуалноста ни отличава от Бога!

"Така оформената душа е непригодна за инкарнация! Вихърът винаги концентрира наличната информация, обаче информацията подлежаща на концентриране трябва да отговаря на критерят опитност! Освободеното пространство е гладно за още информация! Това свободно пространство се обособява като активно съзнание, (затова ние винаги ще търсим знание) този глад ние го наричаме любопитство! Връзката (моста) между двете съзнания се нарича интелект! Вече оформените четири елемента правят годна душата за инкарниране! Съзнание (активно съзнание и подсъзнание - първично съзнание) , Дух (енергия), Интелект, Индивидуалност - това е душата!" Паалла и Хоол

Родителите винаги са трима! Мама, Тате и Той!

Не мога да се съглася с последното. Да, човешката душа не се преражда в тяло на животно, противно на вярванията на индусите и някои други източни религии от района. Но човешката душа няма пол.

Еволюцията никога не се връща, тя върви криволичейки само напред!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам един въпрос, ако някой знае. Винаги съм подозирала, че ако човек изпитва симпатия към дадена епоха и има чувството, че познава добре събитията и детайлите от епохата, то той най-вероятно е имал прераждане в този период от миналото.

Греша или е възможно? :ph34r:

И при мен има, не точно симпатия, а като че ли близост, която ми е трудно да опиша.

Дълги години се учудвах на неистовото си влечение по далекоизточните учения. В Китай(на място) осъзнах, че ми е нужно много малко, за да се слея с култура, доста различна от културата, в която съм израстнала...

Знам, че съм била там. По-точно казано: усещам го, но усещането е много силно, имам някакви проблясъци - спомени. По същият начин помня мигове от най-ранното си детство в това прераждане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Греша или е възможно? :ph34r:

Най - вероятно не грешиш... на подсъзнателно ниво изпъкват най - болезнените опитности, така мисля.

Но реално не вярвам във възможността за "спомени".

Според будизма например ние сме били всичко, прераждали сме се навсякъде. Аз обаче се "разпознах" само на едно "място". Вальо би могъл да го обясни най - добре...

От друга страна, никога не бих подложила на съмнения един... праспомен. Именно праспомен... който обаче най - често е неосъзнат, не и диалектично.

Редактирано от secret_rose (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

" Има само едно нещо което може да съществува само за себе си, да се самоорганизира, да се концинтрира и колкото повече се използва толкова повече се увеличава количеството, концентрацията и се подобрява качеството му! Това нещо се нарича информация! Когато тя, информацията доститне определено количество, качество и концентрация придобива свойството да се обръща навътре тоест да се самоосъзнава, тоест да си зададе въпроса: Какво съм аз?? Въпроса на въпросите!! Следователно съзнанието е самоосъзнала се информация и е вече напълно оформено, това до колко ще се разшири не е критерии относно структурата му, а по скоро на обема, качеството и концентрацията, тоест на характеризиращите го параметри!

Бог е съзнание с невъобразим потенциал като емпиричен творец!

Различава ли се Съзнанието Бог от Съзнанието Човек? В структурно отношение НЕ, но в характеризиращите елементи разликата е нямам дума в речника си!!

И създаде Бог човека по свой образ и подобие като безкрайно малък фрактал!!!

Първото признание от Бога за нашето развитие ще ни бъде позволено овладяването на процеса мисъл--форма!

Бог е съзнание, а Духът е енергииното поле носител на информацията! " -- Паалла и Хоол

В полето носител на информациата непрекъснато стават завихряния, всяко такова завихряне обособило и концентрирало достатъчна иформациа във вихъра си за да се обърне навътре и да започне да се самоосъзнава, добива качеството индивидуалност, а една завършена цялост какувто е Бог не може да търпи в себе си друта такава, или ще я отдели или ще заболее от ......! Е отделя се - създала се е нова неоформена още душа! Самоосъзнаващата се информация тоест съзнание (по наш образ и подобие), енергията на вихъра е Духът а индивидуалноста ни отличава от Бога!

"Така оформената душа е непригодна за инкарнация! Вихърът винаги концентрира наличната информация, обаче информацията подлежаща на концентриране трябва да отговаря на критерят опитност! Освободеното пространство е гладно за още информация! Това свободно пространство се обособява като активно съзнание, (затова ние винаги ще търсим знание) този глад ние го наричаме любопитство! Връзката (моста) между двете съзнания се нарича интелект! Вече оформените четири елемента правят годна душата за инкарниране! Съзнание (активно съзнание и подсъзнание - първично съзнание) , Дух (енергия), Интелект, Индивидуалност - това е душата!" Паалла и Хоол

Родителите винаги са трима! Мама, Тате и Той!

това което съм удебелил в цитата е велика глупост, информацията ставала съзнание, как беше принципа от количествени към качествени промени, е да ама не важи този принцип в случая, понеже първо тази информация как си я представяш че съществува и се събира на едно място и ставала после на съзнание, пълни глупости, никаква информация не може от самосебе си, не може да почне да мисли, да не говориш за някаква енергийна информация която си съществувала отделно, няма и такова нещо, има разумни енергии (разуми, съзнания) и те могат да мислят и си имат памет и там се пази това което знаят, иначе някаква информация така свободно стърчаща в астрала или някое друго измерение няма.

и другите писания след това, вярваш ли им наистина, Бог раждал съзнанията, дай нещо по-сериозно

няма и подсъзнание, вие може и да си имате, но аз нямам, защото знам че подсъзнанието са астралните разуми които ви шепнат постоянно в главите ви.

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

това което съм удебелил в цитата е велика глупост, ....................

и другите писания след това, вярваш ли им наистина, Бог раждал съзнанията, дай нещо по-сериозно

няма и подсъзнание, вие може и да си имате, но аз нямам, защото знам че подсъзнанието са астралните разуми които ви шепнат постоянно в главите ви.

some_spirit, Разбира се че има подсъзнание........Та според теб трябва да закрият цяла една наука наречена Психология ли? Посъзнанието е основно понятие там в Психологията-академична наука!!! Подсъзнание не означава конкретно астрален термин/разум.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

това което съм удебелил в цитата е велика глупост,

Казали учените глави, и изгорили на клада човека казал, че земята се върти!!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

some_spirit, Разбира се че има подсъзнание........Та според теб трябва да закрият цяла една наука наречена Психология ли? Посъзнанието е основно понятие там в Психологията-академична наука!!! Подсъзнание не означава конкретно астрален термин/разум.

не няма подсъзнание, как да ви го обясня по просто, вие не сте двама човека във вашата глава, за да имаме едно осъзнато съзнание и едно подсъзнателно - то всъщност наистина сте двама в главите ви, но второто съзнание е на астралния разум, той е допълнително във вашите глави.

още по-просто защо няма подсъзнание, когато аз съм буден знам във всеки един момент какво става с главата ми, тоест с моите мисли, това което си мисля си е мое и аз си го разбирам и в този смисъл няма никакво място за някакво подсъзнание

дай някой пример, кога се проявява подсъзнанието (но да не е сънуването, защото то не е плод на подсъзнанието)

психологията е наука на общия локум - говорят се общи приказки как трябва да се чувствате добре и изобщо не се дават отговори на нищо или се дават налудничеви отговори в стил, - имаш проблеми понеже си имал лошо детство; това може псевдонауката психология.

октим - никого не пращам на клада, от това което съм написал би трябвало да си разбрал че според мен има свят или измерение норечено астрал и там има енергийни разуми, че хората не умират когато им умре биологичното тяло, ами продължава да живее енергийното им съзнание, тоест те продължават да живеят, обаче не споделям че има прераждане и може да се излиза от тялото и да се разхождаш в астрала.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

октим - обаче не споделям че има прераждане и може да се излиза от тялото и да се разхождаш в астрала.

Може, може и още как!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най - вероятно не грешиш... на подсъзнателно ниво изпъкват най - болезнените опитности, така мисля.

Но реално не вярвам във възможността за "спомени".

Според будизма например ние сме били всичко, прераждали сме се навсякъде. Аз обаче се "разпознах" само на едно "място". Вальо би могъл да го обясни най - добре...

От друга страна, никога не бих подложила на съмнения един... праспомен. Именно праспомен... който обаче най - често е неосъзнат, не и диалектично.

Да, Роза, едва ли са ясни спомени. По-скоро интуиция. Ясни спомени би могъл да има само проБУД(А)ен човек. Пелената на забравата, която се спуска при раждането пречи да имаме ясни спомени за миналите прераждания. Сигурно е важно, за да можем на чисто да отработим грешките от миналото си. От друга страна с разширяването на достъпа до информация, отстъпването на традиционните религии от съзнанието на хората и съответно разкриването на възможността да се изследва "безкраят", пелената става по-тънка. Или възможностите за повдигането и по-разнообразни (леснодостъпни).

И защо веднага с "лошо" ? Интуитивно може да усещаме и места, където сме изпитали истинско щастие. Не мнимото, което е извор на болка (според будизма), а чистото щастие. Всъщност не знам. Иска ми се да вярвам и в позитивните опитности.

Иначе аз се "разпознавам" на няколко места (или епохи), но само 2 от тях се потвърдиха. Южна Америка и средновековна Европа. Ако и Шумер беше изкочил, щях да имам потвърждение на теорията си. Сега само мога да гадая. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И защо веднага с "лошо" ? Интуитивно може да усещаме и места, където сме изпитали истинско щастие. Не мнимото, което е извор на болка (според будизма), а чистото щастие. Всъщност не знам. Иска ми се да вярвам и в позитивните опитности.

Поддържам, че никак не е задължително да е болезнена опитност. Това е една от причините, поради която лично аз повярвах в прераждането-липсата на чувство "омраза" в себе си, сякаш ми е ампутирано това чувство и мисля, че съм била будист в преден живот.Не приемам изпитанията в живота си като страдания, не и като нещо, което не мога да разбера и да ми причинява огромна болка.

Съответно така и не успях да приема догмите и канона на християнството, но пък с помощта на източните учения, започнах да тълкувам и да разбирам Библията(и Вехтия и Новия завет) по начин, който повече ме удовлетворява от приетия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...