Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Препоръчан отговор

Това е една от причините, поради която лично аз повярвах в прераждането-липсата на чувство "омраза" в себе си, сякаш ми е ампутирано това чувство и мисля, че съм била будист в преден живот.

Нужно ли е да си бил будист в предният си живот, за да се пребориш с едно чувство?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 2,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Нужно ли е да си бил будист в предният си живот, за да се пребориш с едно чувство?

Разбира се, че не. А и само предполагам. Там е работата, че не се е налагало да се боря с чувството, Ворфакс, просто го няма. Знам, че звучи твърде нелепо, но е истина. Така съм се родила и така мина живота ми-без да знам какво е омраза и завист, което не означава, че някои от отрицателните емоции не са ми познати, но са толкова мимолетни, че не мога да не изпитвам доволство от това. :ph34r:
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, че не. А и само предполагам. Там е работата, че не се е налагало да се боря с чувството, Ворфакс, просто го няма. Знам, че звучи твърде нелепо, но е истина. Така съм се родила и така мина живота ми-без да знам какво е омраза и завист, което не означава, че някои от отрицателните емоции не са ми познати, но са толкова мимолетни, че не мога да не изпитвам доволство от това.  :P

А защо не допуснеш, че в природата има равновесие, и затова си добричка, защото в миналият си живот си била сериен убиец? Даже в християнството го има този принцип на баланса - изкупване на чужди грехове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

не няма подсъзнание, как да ви го обясня по просто, вие не сте двама човека във вашата глава, за да имаме едно осъзнато съзнание и едно подсъзнателно - то всъщност наистина сте двама в главите ви, но второто съзнание е на астралния разум, той е допълнително във вашите глави.

още по-просто защо няма подсъзнание, когато аз съм буден знам във всеки един момент какво става с главата ми, тоест с моите мисли, това което си мисля си е мое и аз си го разбирам и в този смисъл няма никакво място за някакво подсъзнание

дай някой пример, кога се проявява подсъзнанието (но да не е сънуването, защото то не е плод на подсъзнанието)

................

От това което си написал си личи че не познаваш науката за душата Психология! А това че психологията е псевдонаука по голяма смешка не съм чувала.

Примерно ей сега започнеш да се запознаваш с нея Психологията и прочетеш това онова, .......и да кажем след месец, два, година си на обратното убеждение че има подсъзнание/несъзнавано/. Къде е било това убеждение преди време когато си го отричал, ....разбира се в подсъзнанието!

В подсъзнанието ни има много неща, целта е да изкараме колкото се може повече от там чрез процеса ОСЪЗНАВАНЕ!

Да се отрича прераждането общо взето е в рамките на нормата, тъй като то е невидимо и необяснимо явление за над 90% от хората.

Но да се отрича несъзнаваното/подсъзнанието/ което е обясним процес, вече лично на мен НЕ ми се струва адекватно. Има литература много!

Редактирано от Ивет (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А защо не допуснеш, че в природата има равновесие, и затова си добричка, защото в миналият си живот си била сериен убиец? Даже в християнството го има този принцип на баланса - изкупване на чужди грехове.

:P

Ако съм била сериен убиец... едва ли щях да съм формен щастливец в този живот. Под формен щастливец разбирам именно лекотата, с която преминавам през изпитания, които за доста хора са много тежки и трудно преодолими.

Виж... това е вяра, ВЯРА. Не мога да я обясня... но вярвам в себе си, успях да повярвам в себе си по-точно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Поддържам, че никак не е задължително да е болезнена опитност. Това е една от причините, поради която лично аз повярвах в прераждането-липсата на чувство "омраза" в себе си, сякаш ми е ампутирано това чувство и мисля, че съм била будист в преден живот.Не приемам изпитанията в живота си като страдания, не и като нещо, което не мога да разбера и да ми причинява огромна болка.

Съответно така и не успях да приема догмите и канона на християнството, но пък с помощта на източните учения, започнах да тълкувам и да разбирам Библията(и Вехтия и Новия завет) по начин, който повече ме удовлетворява от приетия.

Но защо приехте "болезнено" за "лошо"...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Но защо приехте "болезнено" за "лошо"...

Не е нито лошо, нито е добро. :computer2: Думата "болезнено" звучи болезнено физически, а май нямаме друг начин да се изразяваме във форум, освен с думите си и знаеш, че ги осезаваме по някакъв начин.

Иначе... болката е велик учител, тъй като живота е... болка в една или друга степен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ивет - подсъзнание има колкото октим излиза от тялото си и се разхожда в астрала между другото неговия духовен учител, как се казваше нещо си Пейкуили ли беше, всъщност е една пуйка и тя е най-големия му враг, който може да си представи а пък от психология доста разбирам, то всъщност няма и какво да му разбираш, стига да можеш да мислиш правилно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След като толкова вярващи има в прераждането, чудя се как няма (още) тема със заглавие "Имам проблем с прераждането".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

да наистина има проблем с прераждането, като умрат и станат на енергийно съзнание, после е почти ама съвсем невъзможно да свържат съзнанието си наново с някакво биологично тяло, просто няма начин, дядо ви Бог още не е измислил такава технология - първия път наистина става когато са ви заченали, но после не може. онази Пейкуили да се скъса ама не може да се свърже с тяло, тя поначало никога и не е била с биологично тяло, защото не е човек, а си е енергиен разум.

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ивет - подсъзнание има колкото октим излиза от тялото си и се разхожда в астрала

между другото неговия духовен учител, как се казваше нещо си Пейкуили ли беше, всъщност е една пуйка и тя е най-големия му враг, който може да си представи

а пък от психология доста разбирам, то всъщност няма и какво да му разбираш, стига да можеш да мислиш правилно

За Октим това което мога да кажа е че НЕ е единствения с подобни твърдения......само в тази тема има още двама и то от втората част на темата......първата част не съм я чела, извън този форум има и други с подобни преживявания.

По нагоре съм дала и интервю с Далай Лама и той твърди подобни неща.....излизане от тяло и т.н. Вече какви са обясненията за това НЕ ззнам.

Някои казват че се дължи на вещество произвеждано от епифизата ДМТ/диметилтриптамин/, други казват криптомнезия. Но пък има хора които след това са отивали до местата които са видяли като минал живот при регресия или медитация и всичко си е съвпадало, този факт би трябвало да изключи халюцинации в следствие на диметилтриптамина и допускането за криптомнезия...Бъдещето ще покаже, науката НЕ спи, а действа.....има някои проучвания които се правят! А Ако НЕ открият нищо важното е да сме здрави и щастливи сега в този живот!

А пък ако ти харесва да живееш с убеждението БЕЗ подсъзнание/несъзнавано/ няма проблем, всеки има право на избор!

Редактирано от Ивет (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След като толкова вярващи има в прераждането, чудя се как няма (още) тема със заглавие  "Имам проблем с прераждането".

Аз имам - амнезия. Защо така нищо не се губи, пък спомен не остава? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

между другото неговия духовен учител, как се казваше нещо си Пейкуили ли беше, всъщност е една пуйка и тя е най-големия му враг, който може да си представи

Аз определям кой ми е приятел кой не! Кой ти дава правото да обиждаш човек когото не познаваш! Паалла е човешка душа и ми е приятел! Съветвам те не се захващай със сили които не познаваш!!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз определям кой ми е приятел кой не! Кой ти дава правото да обиждаш човек когото не познаваш! Паалла е човешка душа и ми е приятел! Съветвам те не се захващай със сили които не познаваш!!

Октим това го пиша като защита,защото и аз вярвам в прераждането и имам духовен учител Иеова и ние вярващите в това учение и които имаме духовни водачи трябва взаимно да се защитаваме. Даже някой път се моля и тия,които не вярват да им се случат такива причини като нашите,за да повярват всички. Като не знаят какви причини имаме нетрябва да се захващат да ни обиждат само :clap::lol6: :lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам - амнезия. Защо така нищо не се губи, пък спомен не остава?

Не си единствения с амнезия, всички сме :P

Преди време Марушка качи тук няколко легенди, в които се обясняваше защо не помним. Защото в един живот може да сме родители на децата си, в другия да сме деца на тези,които са ни били деца, в единия да сме съпруг, в другия съпругата на тази, която е била наша съпруга...

По-важното е да се опитаме да приведем себе си в покой и тогава някак от само себе си идват доста от отговорите, които ни измъчват и не ни дават мира. А най-важен от всички е страхът от смъртта, този страх прави огромни поразии...

П.П. Вили(звездата) прояви малко самоуважение, моля! Това, което правиш наистина е простотия-тичаш по предни страници и теми и пляскаш минусчета. Радвам се, че ти доставя удоволствие, но не сриваш рейтинга на Нел, а плюеш в собствената си муцуна.

Ако имаш нещо да кажеш по темата-кажи, изправи своето мнение срещу моето, иначе си е най-обикновена дребнава злоба и завист :P

Ако ще се "биеш" с мен, имай доблестта да застанеш срещу мен! Намасте!

Редактирано от Нел (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Октим това го пиша като защита,защото и аз вярвам в прераждането и имам духовен учител Иеова и ние вярващите в това учение и които имаме духовни водачи трябва взаимно да се защитаваме. Даже някой път се моля и тия,които не вярват да им се случат такива причини като нашите,за да повярват всички. Като не знаят какви причини имаме нетрябва да се захващат да ни обиждат само :withballoon2: :withballoon2: :withballoon2:

Не е необходимо, а и с това си желание само можеш да си сложиш още "карма" в торбичката. Причината е, че при някои психичните способности или връзката с Висшия Аз (вътрешното, ангелите ни, съзнанието ни... разни хора, разни имена) се отварят едва след голяма травма. Може да е смърт на близък, може да е автомобилна катастрофа, може да е заболяване. Не всички минават по пътя - любопитство към духовното, търсене и осъзнаване.

По-добре им пожелай добър ден и спокоен път, а другото само ще дойде, когато човек узрее за него.

Нашата работа е да разкажем каквото знаем. Тяхната работа е да изберат, дали ще го приемат за вярно или ще го отхвърлят. Щом са тук в тази тема и четат, значи са се запознали с "господин Ами Ако? " :) Това е достатъчно.

http://www.youtube.com/watch?v=02BUCVBHSKw&NR=1

Редактирано от El. (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Но пък има хора които след това са отивали до местата които са видяли като минал живот при регресия или медитация и всичко си е съвпадало, този факт би трябвало да изключи халюцинации в следствие на диметилтриптамина и допускането за криптомнезия...

малко тъпизми от общ характер, човек е видял нещо за миналия си живот, но това му го е показал енергийния разум, който се занимава с него, енергийния разум знае много добре местата по цялото земно кълбо и също кой и кога е живял, така че може да ти покаже какъвто си иска минал живот на някой друг човек и да те убеждава че бил твоя, ти отиваш на мястото и всичко съвпада, ами съвпада естествено, защото всичкото това енергийния разум го знае много добре, как е било.

а пък на някой като отидат на мястото където са живяли преди, всичко си спомнят изведнъж и нали така са 100% убедени, че това е самата истина, ами как няма да е истина като енергийния разум може така да манипулира разума на човек, че да го накара да си мисли че някакви измислени спомени са негови, а те всъщност не са негови, но човека е убеден че са негови понеже е телепатично превзет от разума.

Съветвам те не се захващай със сили които не познаваш!!

октим не се изказвай неподготвен, много по-напред съм от представата ти за излизане и пътуване в астрала, я да видим какво ще ми направят и между другото какви сили всъщност има, а това са сили все създадени от енергиен разум, други никакви няма, така дето сами се разхождат из астрала.

Паалла е човешка душа и ми е приятел

тази или този е астрален телепатичен разум, никога не е бил човек (за 2 път го пиша), не ти е приятел, представя ти се за такъв, а отношенията ви са много добри нали, е те това го могат великолепно да го правят. А всъщност тя се храни с твоята мисловна енергия и да ти напиша ли защо ти правят, че уж излизаш в астрала, защото започваш много да отделяш мисловна енергия, когато става дума за пътуване из астрала, други хора пък ги карат да ламтят за власт, за пари и пак защото призвеждат повече енергия в такова състояние.

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е необходимо, а и с това си желание само можеш да си сложиш още "карма" в торбичката. Причината е, че при някои психичните способности или връзката с Висшия Аз (вътрешното, ангелите ни, съзнанието ни... разни хора, разни имена) се отварят едва след голяма травма. Може да е смърт на близък, може да е автомобилна катастрофа, може да е заболяване. Не всички минават по пътя - любопитство към духовното, търсене и осъзнаване.

По-добре им пожелай добър ден и спокоен път, а другото само ще дойде, когато човек узрее за него.

На мен ще ми трябва лоботомия, за да вляза в контакт с някой енергиен(?) разум. Явно обаче има хора, които по начало си имат тази особеност - имам предвид контактуването, не лоботомията...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди време Марушка качи тук няколко легенди, в които се обясняваше защо не помним. Защото в един живот може да сме родители на децата си, в другия да сме деца на тези,които са ни били деца, в единия да сме съпруг, в другия съпругата на тази, която е била наша съпруга...

Това е интересна тема, но до тук не звучи достоверно, може ли линк към тези легенди? А иначе, твоята азиатска душа приема ли, че в предишните си животи непременно си била човек, защото нищичко не знам за това което не оставя спомен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е интересна тема, но до тук не звучи достоверно, може ли линк към тези легенди? А иначе, твоята азиатска душа приема ли, че в предишните си животи непременно си била човек, защото нищичко не знам за това което не оставя спомен.

Свършиха ми плюсчетата за днес и затова устно ти благодаря за този пост, защото "азиатската" ми душа се засмя искрено звънливо! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Вярвам, че съм била човек и преди, да.

Ето ги легендите:

От книгата на Фрейзър "Фолклорът в Стария завет":

Така например вафипа и вабенде от Източна Африка казват,че един ден Господ когото наричат Леза, слязъл на земята,и обръщайки се към всички живи същества,рекъл : "Кой иска да не умира?"

За нещастие хората и другите животни спели,само змията била будна и веднага отговорила: "Аз."

Затова хората и другите животни умират. Единствена змията не умира от естествена смърт,а само

ако я убият. Иначе всяка година си сменя кожата и по този начин подновява младостта и силата си.

По същия начин дусуните от Британско Северно Борнео вярват,че когато Създателят приключил работата си,попитал: "Кой може да си сменя кожата? Всеки,който може да го прави,няма да умира." Само змията чула и отвърнала: "Аз мога." По тази причина до ден-днешен тя не умира,ос-

вен ако не я убиеш. Дусуните не чули въпроса на Създателя, иначе щели да си сменят кожите и ня

мало да има смърт.

Папуаско племе от Североизточна Нова Гвинея - кай - твърдят,че първите хора не умирали,а се

подмладявали. Когато старата им кафява кожа се набръчквала и погрознявала,влизали във водата,

и като я сваляли,придобивали нова,млада бяла кожа. В онези дни живеела старица с внучето си.

Един ден,уморена от напредналите си години,тя се окъпала в реката,хвърлила повяхналата стара

кожа и се върнала в селото,спретната и чиста в хубава нова кожа. Така преобразена,се изкачила

по стълбата и влязла у дома. Но когато я видяло,внучето заплакало и запищяло,не искало да по-

вярва,че това е бабка му. Всичките й усилия а го увери и укроти се оказали напразни и накрая

ядосана се върнала при реката,извадила от водата сбръчканата стара кожа,навлякла я и се върнала у дома отново отвратителна стара вещица. Детето се зарадвало,като видяло бабка си от-

ново,но тя му казала: "Скакалците си сменят кожите,но вие хората отсега нататък ще умирате."

Така и станало оттогава досега.

Същата приказка,с някои незначителни вариации разказват туземците от Адмиралтейските острови.

Те твърдят,че едно време имало немощна старица. Веднъж двамата й сина отишли да ловят риба,а тя се отправила да се къпе. Смъкнала старата си сбръчкана кожа и излязла от водата така млада,

както е била преди много време. Когато синовете й сем върнали от риболов, я видяли и се сащисали. Единият рекъл: "Това е майка ни",но другият заявил: "На тебе може да ти мейка,но тя

ще стане моя жена." Майката чула какво говорят и попитала: "Какво си казахте?" Двамата отвърна

ли: "Нищо! Казахме само,че си майка ни." "Вие сте лъжци",им рекла тя,"Чух ви и двамата. Ако беше както исках,щяхме когато ставаме старци и старици да си сменяме кожите и да ставаме млади

мъже и жени. Но ще бъде както вие поискахте. Ще ставаме старци и старици и ще умираме".Намери-

ла старата кожа,навлякла я, и отново станала старица. Колкото до нас потомците й,ние пораствамем и остаряваме. Но ако не са били двамата нехранимайковци,нямаше да има край на дните ни и щяхме вечно да живеем.

Още по-далеч от Банксовите острови същото предание имат и токулави,планинско племе от Центра-

лен Целебес. Както съобщават холандските мисионери,които са го чули за първи път,целебската

версия на тази широко разпространена легенда е следната: В стари времена хората,също като

змиите и скаридите,имали способността да хвърлят кожите си и да стават отново млади. Но имало една стара жена,която живеела с внучето си. Отишла веднъж на водата да се къпе,при което свалила старата си кожа и я окачила на едно дърво. Прибрала се у дома,възвърнала напълно мла-

достта си. Но внучето не я познало хи не искало да има нищо общо с нея; все едно и също раз-

правяло:"Ти не си ми баба,моята баба беше стара,а ти си млада." Тогава жената се върнала при

водата и навляклав отново предишната си кожа. Но от този ден хората загубили способността си

да се подмладяват и трябва да умират.

и линкчето към старата тема

Редактирано от Нел (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На мен ще ми трябва лоботомия, за да вляза в контакт с някой енергиен(?) разум. Явно обаче има хора, които по начало си имат тази особеност - имам предвид контактуването, не лоботомията...

А, не знам. За енергийните разуми специалист е some_spirit. За всички останали комуникацията с "Висшия Аз" е напълно свободна :) . Обикновените хора обичат да я наричат Интуиция или Съвест. Всички ги имат, не всички ги ползват. :)

п.с. Това е връзката за ежедневно ползване. По-сложните разговори, изискващи персонификация на отсрещната страна, изискват и по-сложен инструментариум... (лоботомия) :)

Това разбира се са само неща, които ми се внушават телепатично от един енергиен разум, който в момента сигурно е седнал на маса, защото му отделям толкова много време, докато натискам копчетата на клавиатурата. :rolleyes: Колебая се, дали ако му пожелая "добър апетит" ще се обиди много или ще му стане приятно... ?

Редактирано от El. (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От книгата на Фрейзър "Фолклорът в Стария завет":

...

Вярно, май четох нещо. Говорехте и за създаването от пръстта. Но, аз като малък си правех дворци като събирах в една кофа кал, в друга камъчета от градината и ги редях на плочата. Изпичаха се на слънцето и ставаха здрави като бетон. Хвърлял съм ги от плочата чак долу и пак не се разбиваха. Та мисълта ми е, че когато опитвам да приема един аргумент, първо се опитвам да го оборя. Ако не успея да го оборя, тогава го приемам. Ако първобитният човек, също като мен, е правил глинени фигурки на хора във времето на несъхранявано (неписано) знание, което е било добра почва на суеверия и страх, тогава такива хора от пръст биха могли да създадат и легенди...

Леко да се отклоним към драконите. Не е нужно да е лъжа, нито да е истина, достатъчно е да има И истина - изчезнал вид, който е можел да бъде видян само в студеното утро, докато парата от устата му е галела човешкото въображение. За това има легенди и за жеравите в Япония.

За мен любопитни са преображенията н Шива и на Буда. В Тибет казват, че Буда се преражда в нов човек, позабравил съм, имаше и един много хубав игрален филм посветен на това. Даже ги броят кой точно Буда е наред... По тези земи е популярно и прераждането при което малки деца знаят живота на умрял наскоро човек и даже се събират брачни двойки... Последното е доста експлоатирано като средство за препитание (шарлатанство), но има и необясними случаи.

Както знаете, аз имам проблем във вярата, че изобщо съществува душа и затова нейното преминаване в ново физическо тяло ми е непозната материя. Логично е човек да се запита, защо никой хирург не е открил душа докато разрязва човешката плът и какво разделя живата от неживата материя, но си мисля, че здравият ми разум не позволява да открия/приема все още отговор на това...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

легенди, в които се обясняваше защо не помним. Защото в един живот може да сме родители на децата си, в другия да сме деца на тези,които са ни били деца, в единия да сме съпруг, в другия съпругата на тази, която е била наша съпруга...

А това как става? За родителите и децата има логика. Въплътява се едната душа в някое тяло, другата я наблюдава кога ще порасне и реши да има деца и се въплътява в детето. Но другото как става хора които в един от животите са биле съпрузи и в другия пак да бъдат?! - вероятността да се срещнат и влюбят НЕ мисля че е голяма?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...