Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

Ставайки изоморфна с Единното последна спирка идва и за душата...

Не идва.

Тя е Вечна.

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 178k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

Остава да го докажеш и да вземеш нобелова премия  :D

Аз съм го доказала -

защото съм се върнала от Там и знам.

Кое подред прераждане ти е това?

не знам

не съм се подлагала на регресия

Вярвате ли, че има живот след смъртта?- Аз съм православна християнка. Христос е казал, че душата е безсмъртна. А душата какво е? - Това е енергия! А великият учен Ломоносов е казал: „Нищо не се губи в природата, енергията е вечна!”. Вярвам в прераждането. Тази енергия, като се освободи от едно тяло, отива другаде...

Таня Масалитинова

IN MEMORIAM

1922-2014

Преражданията винаги са безкрайно много. Душата не изчезва и не възниква. Тя е вечна, както вселената.

Две неща са безкрайни: вселената и човешката глупост, но за първото не съм сигурен.

Albert Einstein, 1879 - 1955

Две неща са безкрайни: вселената и човешката глупост, но за първото не съм сигурен.

Albert Einstein, 1879 - 1955

Щом като Айнщайн го е казал, вярно е. Особено второто!

Информация, енергия, материя са обединени от Единна програма във Вселена която ни управлява и е видима по-малко от 1% за нас. Твърдението, че симулиран индивид или група, могат да осъзнаят цялата симулация е ЛЪЖА. Оттук идва и заблудата създавана от религиите, че могат да обяснят ВСИЧКО, подпомагана от ГЛУПАЦИТЕ, които им вярват, защото така е по-лесно...

Колкото повече се развиваме, толкова по-малко вярваме и разбираме, че нищо не знаем и колкото животи да живеем, винаги ще има нещо, което не знаем.Когато хората се опрат на някаква вяра, пък била тя и сляпа, живеят по-лесно, с надежда.Мисля си, че религиите, вярата, че има нещо, надеждата, че там получаваш награда за добрините си тук, ни дават и любов към тези около нас.И аз се съмнявам, но искам да повярвам...

Ако разгледаме вярата в прераждането от чисто психологична гледна точка, то ще открием, че е отличен мотив хората да се опитват да живеят добродетелно и екологично, както и да се отнасят с уважение, отговорност и благодарност към всичко, което ги заобикаля, без да злоупотребяват за лични цели. Както подобава на едни добри стопани - с мисъл за благоденствие и съзнание за последствията от своите действия.

Ако разгледаме вярата в прераждането от чисто психологична гледна точка, то ще открием, че е отличен мотив хората да се опитват да живеят добродетелно и екологично, както и да се отнасят с уважение, отговорност и благодарност към всичко, което ги заобикаля, без да злоупотребяват за лични цели. Както подобава на едни добри стопани - с мисъл за благоденствие и съзнание за последствията от своите действия.

Да, така е, но е утопия...http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F

Има безкрайност...Края на едно винаги е начало на друго...Нашите тела в един момент се трансформират в енергия, от която живеят други организми, чиято енергия в крайна сметка, под една или друга форма се използва от други и така в един безкраен кръговрат.На всички ни е ясно, че телата ни един ден ще са храна за други организми, но това което търсим е къде е съзнанието, душата, Аз-ът т.е. никой не се страхува от смъртта на тялото, а на личността си.Тя е градена с годините и колкото повече я уважаваме, толкова повече се страхуваме да не я изгубим.Страхуваме се за себе си, за близките си, за тези които обичаме.Този страх е заложен във всяко живо същество - насекоми, бозайници, птици, дори и растенията изграждат защитни механизми за да оцелеят.Едва ли си задават същите въпроси, както ние, но страхът е заложен.Модела е един и същ при всички.Раждане, развитие, смърт.Всеки ден ни води все по-близо до края, но всеки ден ние се стремим да избягаме.Колко хора могат да кажат - "Живях, изморих се и искам да си отида" - малко са!Обикновено ни се живее и това е продиктувано от стремежа ни към безкрайността, която отричаме.Преди да се родим не ни е липсвал този живот, но ни е страх да го загубим и да се върнем отново в безкрайността...Страх ни е да забравим и да бъдем забравени, страх ни е, защото не знаем.Искаме да знаем, но ни е страх да научим.Има ли я или не душата?Съня е аналогия на смъртта - ние нищо не помним от него.Все се надявам, че както се будим от сън, така ще се събудим от смъртта си!

.Все се надявам, че както се будим от сън, така ще се събудим от смъртта си!

Бъди сигурен.

Точно така е.

но това което търсим е къде е съзнанието, душата

За да търсиш "нещо" къде е, трябва да знаеш първо какво представлява съзнанието и второ дали съществува душата(какви са признаците й, и дали не е продукт на съзнанието). Ти знаеш ли? Или сляпо вярваш?

За да търсиш "нещо" къде е, трябва да знаеш първо какво представлява съзнанието и второ дали съществува душата(какви са признаците й, и дали не е продукт на съзнанието). Ти знаеш ли? Или сляпо вярваш?

Аз знам.

Сега ще питаш от къде знам - от преражданията си знам.

не знам

не съм се подлагала на регресия

Аз знам.

Сега ще питаш от къде знам - от преражданията си знам.

Като те питах колко са ти преражданията виж горе какво писа, пък сега знаеш. И на мен ми е интересно някой да ми каже нещо от предишен живот, ама все удрям на камък. Питах какво е съзнанието и душата по-горе, които евентуално се прераждат? Отговор знам, защото вярвам в прераждането не ме устройва, но мога да повярвам, ако знам, иначе няма смисъл. Също съм вярвал в какво ли не, бил съм и искрено вярващ, понякога наистина човек трябва да повярва за да тества някоя теория, но идва времето когато тази теория не се потвърждава и се отхвърля от здравия разум, защото ще e доста тъпо да не живеем единствения си живот, ако се окаже единствен, да не мислим, и да чакаме справедливост от "някого", "някъде" след смъртта. Винаги разглеждам и двата варианта като възможни. А то може да се окаже трето :D

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

Не зная!Нито вярвам сляпо!Опитвам се да разбера и мога само да предполагам, уповавайки се на скромните си знания...Ние контактуваме тук, благодарение на интернет.Обменяме вълни от информация, които се съхраняват и допълват с още информация.Това е аналога, който си правя с душата.Нашите компютри са приемници на информацията и ние постоянно ги ъпгрейдваме за да поемат нова информация.Защо телата да не се разгледат като техен аналог?

Не зная!Нито вярвам сляпо!Опитвам се да разбера и мога само да предполагам, уповавайки се на скромните си знания...Ние контактуваме тук, благодарение на интернет.Обменяме вълни от информация, които се съхраняват и допълват с още информация.Това е аналога, който си правя с душата.Нашите компютри са приемници на информацията и ние постоянно ги ъпгрейдваме за да поемат нова информация.Защо телата да не се разгледат като техен аналог?

Можем да направим тази аналогия, на машини които контактуват с други машини, посредством информация, която се допълва и съхранява на памет, но душа не е необходима за този процес.

Като те питах колко са ти преражданията виж горе какво писа, пък сега знаеш. И на мен ми е интересно някой да ми каже нещо от предишен живот, ама все удрям на камък. Питах какво е съзнанието и душата по-горе, които евентуално се прераждат? Отговор знам, защото вярвам в прераждането не ме устройва, но мога да повярвам, ако знам, иначе няма смисъл. Също съм вярвал в какво ли не, бил съм и искрено вярващ, понякога наистина човек трябва да повярва за да тества някоя теория, но идва времето когато тази теория не се потвърждава и се отхвърля от здравия разум, защото ще e доста тъпо да не живеем единствения си живот, ако се окаже единствен, да не мислим, и да чакаме справедливост от "някого", "някъде" след смъртта. Винаги разглеждам и двата варианта като възможни. А то може да се окаже трето :D

ама ти май пак не разбра или се правиш че не разбираш или ей тъй да се дърлиш  а

:D

не си ги знам, да съм казала че си ги знам

просто знам и съм си се убедила за много неща в сегашния ми живот че са отнякъде от там от преди

ама ти май пак не разбра или се правиш че не разбираш или ей тъй да се дърлиш  а

:D

не си ги знам, да съм казала че си ги знам

просто знам и съм си се убедила за много неща в сегашния ми живот че са отнякъде от там от преди

Трудно може да се разбере напълно логика, която не се опира на нищо конкретно или на несъзнавани елементи от ДНК предавана в поколенията. Това което ти е от преди, ти е от майка ти, баща ти, баба ти, прабаба ти и така до, никой не знае колко назад... Не се дърля, търся истината за прераждането и търся някой компетентен по въпроса.

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

Трудно може да се разбере напълно логика, която не се опира на нищо конкретно или на несъзнавани елементи от ДНК предавана в поколенията. Това което ти е от преди, ти е от майка ти, баща ти, баба ти, прабаба ти и така до, никой не знае колко назад... Не се дърля, търся истината за прераждането и търся някой компетентен по въпроса.

ми не е от тях

не е от никой до нам си кое коляно в родовете

та от къде е тогава

Можем да направим тази аналогия, на машини които контактуват с други машини, посредством информация, която се допълва и съхранява на памет, но душа не е необходима за този процес.

Прав си...Има два варианта:

1.Посочения от теб т.е. раждаме се, събираме информация, предаваме я на тези след нас, те я обработват и допълват, предават я на тези след тях, умираме, но информацията остава и се обогатява с поколенията.

2.Носим информацията постоянно със себе си, като сменяме телата, за да можем да я допълваме

За жалост първия вариант звучи по-достоверно...Много ми се иска да не умира личността ни, но единственото, което може да подкрепи втория вариант е телепатията.Това го казвам, защото ако се приеме факта, че можем да комуникираме с мислите си само, би означавало, че телата ни са вид приемници и съответно предаватели на информация.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.