Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

Преражданията винаги са безкрайно много. Душата не изчезва и не възниква. Тя е вечна, както вселената.

Брате Реджеп.Никой още не е отменил закона за нарастване на ентропията.Така че възможно най-невярното твърдение на света е, че съществува вечна вселена.

Съгласно същия закон вселената има начало и ще има и край.

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 178k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

Брате Реджеп.Никой още не е отменил закона за нарастване на ентропията.Така че възможно най-невярното твърдение на света е, че съществува вечна вселена.

Съгласно същия закон вселената има начало и ще има и край.

Да, в началото се е преродила от предишната, а в края ще се прероди в следващата. Начало и край е едно и също. Предишната и следващата са пак тази.

„ – психическият опит не може да бъде подчинен на физически измерения.” –Нилс Бор

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Да, в началото се е преродила от предишната, а в края ще се прероди в следващата. Начало и край е едно и също. Предишната и следващата са пак тази.

„ – психическият опит не може да бъде подчинен на физически измерения.” –Нилс Бор

Да, това може да го твърди само "Бог", а мимолетни създания като нас би трябвало да са по-скромни. Чудно, какво ни грее дали вселената се преражда или не?  Както казва колегата по-горе, всяко нещо което има начало, има и край. Вселената е такава, каквато е, независимо дали ни харесва това, или не. На много хора не им харесва нещо и започват да бълнуват за "друга реалност". Големите открития тепърва предстоят... 

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

Учителят Банкей(1622-1693) е мъртъв отдавна, а светът продължава да се променя, развива, и недоказани концепции като прераждането след време просто ще отидат в забвение...

Учителят Банкей умира и се преражда като всички останали хора. Не съществуват и не биха могли да съществуват доказани концепции от типа "дълбоки истини", според Нилс Бор и според Вернер Хайзенберг. И според мен.

Що се отнася до концепцията за прераждането, това е най старата и логически най издържаната концепция, според Лайбниц. И според мен.

Учителят Банкей се "преражда", ама не го знае, за разлика от теб, да не би ти да си учителя Банкей?

Учителят Банкей умира и се преражда като всички останали хора. Не съществуват и не биха могли да съществуват доказани концепции от типа "дълбоки истини", според Нилс Бор и според Вернер Хайзенберг. И според мен.

Що се отнася до концепцията за прераждането, това е най старата и логически най издържаната концепция, според Лайбниц. И според мен.

Напротив брате.Това е съвсем лесно и безпощадно опровергана концепция.Опровержението е математическо и безупречно.

Той с нищо не е по различен от останалите хора. Значи се преражда. Вие невярващите в прераждането не четете внимателно. Аз споменах Учителят Банкей във връзка с мнението му за откритията, което споделям. 

Според учителят Банкей, и малките откритията на ежедневието са достатъчни за едни, за да се осъзнаят, докато за други никога не биха били достатъчни нито големите открития на науката, нито големите чудеса на магията.

Напротив брате.Това е съвсем лесно и безпощадно опровергана концепция.Опровержението е математическо и безупречно.

Ами учил съм няколко семестъра висша математика. Опитай, може и да успея да проследя доказателството и да ти повярвам.

Разбира се и първоначалните условия от които тръгваш имат значение. Ако тръгваш от независим произход, няма смисъл да се опитваш да опровергаваш каквото и да е.

Той с нищо не е по различен от останалите хора. Значи се преражда. Вие невярващите в прераждането не четете внимателно. Аз споменах Учителят Банкей във връзка с мнението му за откритията, което споделям. 

Според учителят Банкей, и малките откритията на ежедневието са достатъчни за едни, за да се осъзнаят, докато за други никога не биха били достатъчни нито големите открития на науката, нито големите чудеса на магията.

Банкей се преражда, ама не знае че е Банкей, или че е бил Банкей. Ние невярващите, вярваме само когато знаем. Вярващият който не си прави труда да знае преди да вярва, според мен страда от интелектуален мързел. Няма никакви доказателства за прераждането, има теории и концепции. Например, не е доказателство че имаш душа, защото дишаш. Трябва по-сериозен напън. За да се докаже , че нещо се преражда, трябва да се докаже наличието на независима същност, неподчинена на физически измерения, какъвто цитат даде някъде по назад. Следователно душата на Банкей не се преражда, защото първо не е доказано че съществува душа, за разлика от историческата личност Банкей.

Малки открития и пълно осъзнаване може ли да има, когато има неща които още не знаеш,че не знаеш? Или няма такива?

Ами аз не помня предишните си животи, и ако и другите са като мен, може би и те не помнят. Не виждам защо трябва да изключваме от това число и учителят Банкей. Разбира се това е мое мнение. Не се изказвам от името на всички осъзнали неизбежността на прераждането. 

Относно доказателствата. При всяко едно доказателство се тръгва от някакви първоначални условия, до които се достига по път различен от пътя по който се извеждат доказателства. Най често това е така наречената интуиция, или волята да се приеме нещо за вярно без доказателства. 

Тук вече може и да се задълбава. Но когато се задълбае до дъното на възможностите за приемане на неща за верни без доказателство, остават само две неща.

1. Независимият произход. Според който реални причинноследствени връзки съществуват до независимо произлязлото. Остава обаче открит въпросът, кой го е създал независимо. Какво е имало преди него. Независимият произход според мен не дава задоволително обяснение на началото на началата. 

Има един много хубав виц. "Тате, тате, а какво е имало преди големият взрив?" "Ами сигурно някой много велик аллах акбар синко".

2. Зависимият произход. Според който системата постоянно се рестартира, поради абсолютната симетрия на взаимнозависимите връзки. Логиката съм се опитал да я обясня или по нагоре в тази, или в една друга тема от този раздел. Може някой и да ме е разбрал. Хубавото е, че поне сам донякъде се разбирам. 

Ами учил съм няколко семестъра висша математика. Опитай, може и да успея да проследя доказателството и да ти повярвам.

Разбира се и първоначалните условия от които тръгваш имат значение. Ако тръгваш от независим произход, няма смисъл да се опитваш да опровергаваш каквото и да е.

Сега е 2014г.Население на земята 7млрд.Това означава толкова преродени.През 2000г. преди новата ера населението е било 100млн.Къде са се намирали тогава тези 7млрд.души? Дори и да посочиш мястото където са се намирали остава централния въпрос:Тези души не са се прераждали, защо тогава твърдиш че има прераждане, като тези 7млрд не са се прераждали?По-натък.Очаква се населението да достигне 20млрд.Къде са тези 20 млрд.души сега?Къде се намират и защо не се прераждат?А след като не се прераждат за какво прераждане говорим.А когато населението стане 50млрд?Къде са тези бъдещи души и защо не се прераждат?

Сега е 2014г.Население на земята 7млрд.Това означава толкова преродени.През 2000г. преди новата ера населението е било 100млн.Къде са се намирали тогава тези 7млрд.души? Дори и да посочиш мястото където са се намирали остава централния въпрос:Тези души не са се прераждали, защо тогава твърдиш че има прераждане, като тези 7млрд не са се прераждали?По-натък.Очаква се населението да достигне 20млрд.Къде са тези 20 млрд.души сега?Къде се намират и защо не се прераждат?А след като не се прераждат за какво прераждане говорим.А когато населението стане 50млрд?Къде са тези бъдещи души и защо не се прераждат?

А къде забравяш животните и техните души? Според източните религии, животните също се прераждат...може в хора, а хората в животни.

А къде забравяш животните и техните души? Според източните религии, животните също се прераждат...може в хора, а хората в животни.

Писанке.Нищо не забравям.

Отново ще посоча момент в историята на земята в който е имало нищожен брой животни, а днес само насекомите сигурно ще са над 100млрд.

С включването на животните - сметките  на привържениците на прераждането пък съвсем няма да излизат.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Това обясних по горе. За съжаление постовете ни излязоха почти едновременно и не си имал възможност да го прочетеш. Концепцията за реално съществуващи време и пространство с три (или н, където н > 0) измерения, е концепция следствие на независимият произход. Обясних в по горният си пост защо не ми харесва подобна идея.

При зависимият произход време не съществува и пространството е с 0 (нула) измерения. Всичко което се е случвало, случва се и ще се случва, се случва тук и сега. Както казва Хегел това, което съществува е промяната изразяваща се в абсолютното движение от тук в тук и от сега в сега. Разбира се при зависимият произход знанието естествено се придобива скокообразно, тъй като е необходимо цялостно схващане на промяната. Оттам идва и идеята за внезапното просветление в някои философски и религиозни школи.

Ами аз не помня предишните си животи, и ако и другите са като мен, може би и те не помнят. Не виждам защо трябва да изключваме от това число и учителят Банкей. Разбира се това е мое мнение. Не се изказвам от името на всички осъзнали неизбежността на прераждането. 

Относно доказателствата. При всяко едно доказателство се тръгва от някакви първоначални условия, до които се достига по път различен от пътя по който се извеждат доказателства. Най често това е така наречената интуиция, или волята да се приеме нещо за вярно без доказателства. 

Тук вече може и да се задълбава. Но когато се задълбае до дъното на възможностите за приемане на неща за верни без доказателство, остават само две неща.

1. Независимият произход. Според който реални причинноследствени връзки съществуват до независимо произлязлото. Остава обаче открит въпросът, кой го е създал независимо. Какво е имало преди него. Независимият произход според мен не дава задоволително обяснение на началото на началата. 

Има един много хубав виц. "Тате, тате, а какво е имало преди големият взрив?" "Ами сигурно някой много велик аллах акбар синко".

2. Зависимият произход. Според който системата постоянно се рестартира, поради абсолютната симетрия на взаимнозависимите връзки. Логиката съм се опитал да я обясня или по нагоре в тази, или в една друга тема от този раздел. Може някой и да ме е разбрал. Хубавото е, че поне сам донякъде се разбирам. 

В интуицията няма нищо лошо, и аз я използвам често. Съгласявам се с нея, но след време приемам или отричам някои нейни "твърдения" след като се потвърдят или не се потвърдят(отрекат) от действителността. Ако приемаме всичко което каже интуицията за вярно, ще постъпим в скоро време на лечение в психиатрично заведение. Всяка научна теория първо е била само на теория, Теорията на относителността на Айнщайн също, но след време се е потвърдила експериментално в по-голямата си част и всички работим с нея в ежедневието си, независимо дали го осъзнаваме или не. И пак ще се повторя от други постове, наблюденията ни са, че Вселената унищожава анахронизмите.Отделно, факта, че някое обяснение не те "задоволява" и не ти харесва, не изключва възможността да е вярно.

Таткото който е отговорил, че преди големия взрив е имало велик аллах акбар, меко казано е неграмотен, а вица е просто невероятен. Да видиш какво е имало преди големия взрив е невъзможно, също като да гледаш през стената какво има в другата стая. В момента температурата на космическото микровълново фоново лъчение е 3 градуса над абсолютната нула, защото Вселената оттогава се е разширила хиляди пъти. Когато е била на около триста хиляди години температурата и е била три хиляди градуса(Келвин) над абсолютната нула и лъчението е било толкова високо енергийно, че е разцепвало атомите. Преди това време не е съществувала неутрална материя,а имало гъста плазма. В резултат виждаме много стари галактики, но стигнем ли до плазмата, стигаме до "стена" отвъд която не можем да видим...След това Вселената става прозрачна за лъчението и виждаме това, което можем да видим.

Писанке.Нищо не забравям.

Отново ще посоча момент в историята на земята в който е имало нищожен брой животни, а днес само насекомите сигурно ще са над 100млрд.

С включването на животните - сметките  на привържениците на прераждането пък съвсем няма да излизат.

Да си призная честно, аз също много пъти съм си задавала точно този въпрос, и с интерес бих изслушала отговора на хора които са по-наясно с концепцията за Прераждането, защото точно тази точка тук, е най-слабата.Всяка една идеология или религия, си има слабо място.

Не е вярно,

Баси глупостите и измислиците дето бълват не е истина просто.

:tease2:

Животните НЕ се прераждат !!!

Не е вярно,

Баси глупостите и измислиците дето бълват не е истина просто.

:tease2:

Животните НЕ се прераждат !!!

Питай някой специалист по източните учения. Скоро един ми каза, че животните могат не само да се прераждат, но могат да се прераждат в хора, както и хората - в животни.

А ти имаш ли отговор на въпроса на Бадр? Откъде се вземат новите Души, при това стремглаво нарастване на населението по Земята?

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Отделно, факта, че някое обяснение не те "задоволява" и не ти харесва, не изключва възможността да е вярно.

Приетото за вярно без доказателства е по вярно от доказаното. Така е в математиката.

И какво предлагаш, да приема за вярно, това, което на теб ти харесва ли ?

... Ами учил съм няколко семестъра висша математика. Опитай, може и да успея да проследя доказателството и да ти повярвам....

Циркулацията на която и да е величина е НУЛА! Пак по Лайбниц ;) Малко по-просто - колкото е спечелено, след това е изгубено. Прост затворен интеграл. Забележи, даже и цикличност не е необходима...

Питай някой специалист по източните учения. Скоро един ми каза, че животните могат не само да се прераждат, но могат да се прераждат в хора, както и хората - в животни.

А ти имаш ли отговор на въпроса на Бадр? Откъде се вземат новите Души, при това стремглаво нарастване на населението по Земята?

Глупости, глупости на търкалета.

Ама вярвайте си щом искате ваш проблем.

Новите Души се създават в т.нар. инкубатор - майка.

Но нямат нищо общо с населението на Земята, и да не мислите че само тук идват ?

Работи се из цялата Вселена, не само на нашата планета.

сега видях какво точно пита - къде били

из цялата Вселена както и у Дома

ама да не мислите че прераждането е задължително а - не е

също така има души, които са завършили последното ниво и работят вече като духовни водачи и учители, те не се прераждат вече

Циркулацията на която и да е величина е НУЛА! Пак по Лайбниц ;) Малко по-просто - колкото е спечелено, след това е изгубено. Прост затворен интеграл. Забележи, даже и цикличност не е необходима...

Накъде биеш. То не е само по Лайбниц. Не ми ли помагаш така. Или тълкуваш по друг начин.

Аз казвам, че циркулацията е съществуващото. Ако да речем съществуват само вълни, то те преминават постоянно през всички фази. 

Вселената е безкрайна и това е ясно, но защо ние се считаме за толкова важни на фона на безкрайността.И аз искам да живея вечно или поне душата ми, но огледайте се...Всеки човек се променя според обстоятелствата.Променя се физическото тяло, променя се и психиката в зависимост от ред фактори, които обуславят тези промени.Всяко ново поколение се учи от предходното и това е знанието, което оставяме на тази земя.Останалото явно е забрава, колкото и да не ни се иска.Не е справедливо, но след толкова много информация, която погълнах, изводите сочат натам...

Глупости, глупости на търкалета.

Ама вярвайте си щом искате ваш проблем.

Новите Души се създават в т.нар. инкубатор - майка.

Но нямат нищо общо с населението на Земята, и да не мислите че само тук идват ?

Работи се из цялата Вселена, не само на нашата планета.

Е, да де ,но питането ни е конкретно със Земята. Нарастването на населението, предполага нарастване на Душите които идват да се раждат тук.
Имаш ли отговор защо точно тук? Защо точно тук има толкова бедност, мизерия и страдание, което според теорията на Прераждането, би трябвало да е следствие от посяти преди това причини?

П.П. И моля, не приемайте нещата толкова лично. Отговаряйте по-спокойно без да се засягате като ужилени, когато хората задават въпроси относно нещата в които вярвате. :)
Отнася се за всички, Хайди, не сам
о за теб! :rolleyes:

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.