Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

• Автор

Май кафето днес ще се пие на друго място...

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Няма правителство. Само банки и корпорации.

Това е истината! Но силата е в хората, без нас- няма банки, няма правителства!

Честно казано аз вече съм разколебан относно протестите: за себе си вече не съм убеден какво трябва да стане- дали правителството да продължи, или да си ходи? И едното и другото имат своите плюсове и минуси.

Това, което не ми харесва е, че това правителство, на мен лично не ми всява респект, няма тежест, прави гаф след гаф. Последното, което ме разколеба в твърдата ми подкрепа ми за правителството, която имах до скоро,е призива на Станишката към Боко- да седнели на масата за преговори! Това е безумие! Преди месец говориш как ще се разправиш с престъпното управление на Тиквоча, а сега го каниш да преговаряш...при това само за да угодиш на Брюксел! Това не ми допада! Не ми харесва тази вродена сервилност на българина към този, от когото зависиш! Трябва малко-отмалко да прояваваш характер, достойнство и прилична дистанцираност, като запазваш само и единствено рамката на поетите ангажименти, но в същото време отстоявайки предварително заявените си принципни поцизии....ако изобщо имаш позиции! 

Именно заради това Волен, колкото и да е спорна личност, успява вербално "да се държи на позиция", и видимо да не отстъпва от това, което веднъж е казал, и затова продължава да оцелява-вече трети парламент!

Не знам....като, че ли все повече клоня към това- да отиваме на есенни избори, което ще тушира поне това напрежение...пък там каквото стане!

Аз очаквам появата на нова лява алтернатива!

Последното, което ме разколеба в твърдата ми подкрепа ми за правителството, която имах до скоро,е призива на Станишката към Боко- да седнели на масата за преговори! Това е безумие! Преди месец говориш как ще се разправиш с престъпното управление на Тиквоча, а сега го каниш да преговаряш...при това само за да угодиш на Брюксел!

Не е заради Брюксел. А е за да се задържи на власт. И Борисов ще се съгласи, къде ще ходи. Че както е тръгнало, на нови избори я камилата я камиларя. 3% прогнозна разлика нищо не е. Таман ще се убедиш, че всички в момента са еднакви. И Волен и той е същия. Той съвсем очевидно ще е против разговори, както и ДПС, защото тогава за секунди стават от безценни - излишни и едва ли вярват в лоялността на г-н Станишев кой знае колко повече, отколкото аз например...

М/у другото, ако тия двамата седнат на една маса ще видим колко и как са платени протестите. Ако са, трябва да се разотидат хората. ако не... Аршин нашир, аршин надлъж, както се казваше в една готина приказка :)

Май кафето днес ще се пие на друго място...

Не знам. "На кафе" ходих само първите два дни. Нито имам време, нито го считам за особено добра идея. Пък и онази инциатива с безплатния интернет и лаптопите, беше един от най-големите гафове. Работещите хора, ако искат да протестират, протестират след работно време. Разбира се, има и такива със свободни професии или студенти, които ходят сутрин. Но като цяло не се кефя много на това мероприятие, както и на политическите пърформанси, флашмобове и други шоута. Трябва да има мярка. Това със "Свободата води народа" беше голяма дивотия, защото тази картина на Дьолакроа не е за революцията от 1789 и падането на Бастилията, а за Юлската революция от 1830, при която Бурбонската династия бива заменена от Орлеанската. Дано това не е знак, какво ще се случи при следващите избори.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

То да бяха само скандалните назначения :(. Зад всяко едно стои още по - скандално гласуване/внасяне/обсъждане/променяне и т.н. на закон/наредба/обществена поръчка. Сега сменяме в Софийска област - ВИС-ачиджия с виден ромски барон от Ямбол. ЕВАЛА! :) Който си има собствено енерго, впрочем най - печелившото дружество в света, за производство пренос и т.н. - дава 0 пари, а събира от стотици семейства по 20-30-40-50 лв. - кой колкото можел да даде, че искам и на мен някой такъв ток да ми пусне, ще му давам по 50 лева няма ядове, че иначе лятото е към 200 :)

с виден ромски барон от Ямбол. ЕВАЛА! :)

Бат Сали щял да е новия кандидат за министър на енергетиката. ;) Човекът си е експерт - няма две мнения.

• Автор

Столичани се бунтуват срещу блокадите на улици по време на протестите

Това се очакваше.

Протестиращите са малко, защото най-потърпевшите са на работа.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Не е заради Брюксел. А е за да се задържи на власт. И Борисов ще се съгласи, къде ще ходи. Че както е тръгнало, на нови избори я камилата я камиларя. 3% прогнозна разлика нищо не е. Таман ще се убедиш, че всички в момента са еднакви. И Волен и той е същия. Той съвсем очевидно ще е против разговори, както и ДПС, защото тогава за секунди стават от безценни - излишни и едва ли вярват в лоялността на г-н Станишев кой знае колко повече, отколкото аз например...

М/у другото, ако тия двамата седнат на една маса ще видим колко и как са платени протестите. Ако са, трябва да се разотидат хората. ако не... Аршин нашир, аршин надлъж, както се казваше в една готина приказка :)

По всичко изглежда не е ясно , че Сидеров е инструмент за въздействие върху масите , обслужващ интересите и на едните и на другите според случая , т.е. на Мафията като цяло ! Ама той въобще не е това за което се представя и го представят в очите на хората! Той е просто една маша за разбъркване на огъня и наместване на жарта! Имаше и други приготвени за целта (който хване дикиш :) ), но по един , по един отпаднаха от сцената....Това поне трябва да е очевидно ! Очудващо неразбиране....!

...Тези дето владеят парите , силата и властта като цяло , да се оставят в ръцете на хрумванията и мераците на един човек....Твърде наивно ! Хайде , стига смешки !Точно обратното е ! И това си е още от 90-та година насам! Моделът днес не е никак променен по простата причина , че функционира перфектно в интерес на бившите от БКП........

Преди беше чл.1 от Конституцията за Ръководната роля на Партията.

Днес е отсъствие на всякакъв контрол над управляващите .

Не е ли едно и също?!

В теорията се казва липса на обратна връзка в системата. Тогава управляващото устройство може да прави буквално каквото си иска , това обаче води до саморазрушение на системата - видя се при социализма , наблюдава се и в днешната "демокрация" !

.....но това се знае и разбира от малко хора.Нужна е просвета ! Шанса на днешното време е в Информацията (ново качество - Интернет!!!)!!! Поне за сега , докато не ни забият по един чип в мозъците , нея няма как да я "озаптят" !

Сега погледнете и в глобален план ! И картинката ще Ви се изясни напълно , придобивайки съвсем други измерения ! В същност проблемът е глобален и никой не знае как (или се прави на такъв!) , или не иска и не му е удобно да го реши .....!

В моите мисли дори допускам , че в момента (за кой ли път!) сме опитното поле на Света..... :) Навярно очакват от нас , като най-старата цивилизация в света оцеляла до днес (повече от 6000 години!) , да имаме необходимите "тайни" знания и мъдрост да решим тази задача по оцеляването на света !!! :) А то е просто ! Българската нация в най-висока степен е склонна към НЕзачитане на авторитети !Това ни е водило към оцеляване през хилядолетията !.... :D Колкото и нелогично да звучи !

Факт ! Днес за българина Запада представлява авторитет , еталон на подражание ! И резултатът е на лице....нацията изчезва защото днес преселението на народите (като историческа категория) е невъзможно да се състои!!!

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

По всичко изглежда не е ясно , че Сидеров е инструмент за въздействие върху масите , обслужващ интересите и на едните и на другите според случая , т.е. на Мафията като цяло ! Ама той въобще не е това за което се представя и го представят в очите на хората! Той е просто една маша за разбъркване на огъня и наместване на жарта! Това поне трябва да е очевидно ! Очудващо неразбиране....!

...Тези дето владеят парите , силата и властта като цяло , да се оставят в ръцете на хрумванията и мераците на един човек....Точно обратното е ! И това си е още от 90-та година насам! Моделът днес не е никак променен по простата причина , че функционира перфектно в интерес на бившите от БКП.....Хайде , стига смешки !...

добре, да речем, че си прав.... Кво правим? Какъв ни е изхода? Протестиращите обслужват едната част на мафията- дясната! Тези, които не протестираме, негласно подкрепяме другата част на мафията (уж лявата), въпреки, да знаем, че трябва и нея да я разкараме!

Т.е. излиза, че и да протестираш и да не протестираш- обслужваш все мафията и олигархията!

Е КАКВО ПРАВИМ ТОГАВА? КЪДЕ Е ИЗХОДА? ИМА ЛИ ИЗОБЩО ИЗХОД?

• Автор

Избори и Борисов на бел кон...

добре, да речем, че си прав.... Кво правим? Какъв ни е изхода? Протестиращите обслужват едната част на мафията- дясната! Тези, които не протестираме, негласно подкрепяме другата част на мафията (уж лявата), въпреки, да знаем, че трябва и нея да я разкараме!

Т.е. излиза, че и да протестираш и да не протестираш- обслужваш все мафията и олигархията!

Изход има , ама не е днес за утре !

Необходимо е по-голямата част от хората да разберат причината , т.е. че трябва да се преработи настоящата Конституция така , че в нея да има контрол от управлявания над управляващия в пропорции удовлетворяващи и двете страни , защото абсолютният контрол е също толкова вреден колкото ако изобщо го няма . В сегашната няма такова нещо ! 

Когато това се случи , тогава би могло да бъде направено ! Когато се отстрани причината , следствието само ще отпадне !

Друг е въпросът дали това може да бъде сторено доброволно и от двете страни ! Необходими са Разум и Мъдрост ! Въпрос на цивилизационен избор ! Нещо в което аз лично не вярвам предвид произхода и развититието , включително и на мисловно равнище , на тези които днес ни управляват . Защото тяхното единствено Верую е кой ти го дава без бой , дори и да трябва ?!!!

Изход има , ама не е днес за утре !

Това е оптимистичния вариант. Има и песимистичен.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Това е оптимистичния вариант. Има и песимистичен.

:D

Има разбира се !

" Не свършвай днешната работа утре , ако можеш да я свършиш в други ден !"....

Ето , това е истински комунизъм (социализъм) в действие !

:D

Хъм! И аз мисля да се пробвам в политиката. Така де, в мътни води се лови риба, а и подобна малоумна ситуация едва ли да се повтори в близките 100год. Ще обмисля как да отворя тема за да ви запозная с платформата си и да вербувам приятели в подкрепа на моята кауза.

Да ни е честит, новия спасител .http://www.blitz.bg/news/article/211747

Точно когато си мислиш,че няма как да е по-зле ,и става така :)

Тааа, тоя ся къв ше го играе там,скретарка на Пеевски ?

Не знам , може и такъв да е .Само знам ,че двете групировки Капитал и КТБ , ще съсипят България.

Да ни е честит, новия спасител .http://www.blitz.bg/news/article/211747

Ето го политикът !!

http://vbox7.com/play:a5c2f37186

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Не знам , може и такъв да е .Само знам ,че двете групировки Капитал и КТБ , ще съсипят България.

Mоля те обясни ми как точно вестник Капитал ще съсипе България. Нелепо е просто колко лесни за манипулиране сме българите, честно.

почему на английском?

То пък и то един английски :D

Mоля те обясни ми как точно вестник Капитал ще съсипе България. Нелепо е просто колко лесни за манипулиране сме българите, честно.

Къде видя да пише вестник Капитал.И не манипулирам хората , прочети всичките ми постове за да се убедиш.Цветан Василев срещу Прокопиев и Плевенлиев , така по добре ли се изразих.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.