Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 4 часа, Aumi написа:

Затова ти дадох цитат от Хазрат Инаят Хан...

Инаят Хан съм го чел преди години. Не е нещо ново за мен.

Цитат

Суфи е мистик. Той не е нито мюсюлманин, нито индуист, нито християнин, нито еверин, нито българин, нито арабин. Суфи не е отъждествяване с религия, етнос, националност.

Суфи , означава възлюбен в Бог! 

Думата суфий произлиза от "сафа", което означава "чист", пречистен от невежеството, суеверието, догматизма, егоизма и фанатизма, свободен от ограниченията на каста, вероизповедание, раса и нация.

Добре ще е да си опресниш познанията. Има/имало е различни начини, по които мистиците действат. Първо, такива хора като суфитата и такъв тип учения има в абсолютно всяка религия и нация. Българските колобри, с които задължително са се съветвали нашите владетели, са един пример. И най-добре е, когато самият владетел е едновременно и колобър, което също се е случвало. Съответно - като част от върховното управление, тези хора носят отговорност и работят както пряко, така и коствено, за доброто на нацията, за пребъдването на народа и на държавата. Те са част от висшия слой на обществото. Както в Индия брахманите са на върха на пирамидата, също.

Отделно - ограничение на каста няма (когато се прилага правилно системата). Всичко зависи от това какво човек показва, че може да върши на практика. В ранната история на индийците от каста в каста е можело да се преминава ако покажеш съответните способности.

Ето нещо за природата на призрачния свят, който по-горе беше споменат в стихове на Руми, и защо сме живеем истински само ако непрестанно в нас "се ражда" истинската любов/бог:

"Like so many other Sufis, Rumi sees a clear expression of the principle underlying annihilation and
subsistence in the fundamental declaration of faith in Islam, the shahadah "(There is) no god but
God." This testimony of faith is composed of two parts. The first part, "no god" (la ilaha) is known
as the ''negation" (nafy), while the second part, "but God" (illa-llah) is the "affirmation" (ithbat).
First the shahadah negates the world, then it affirms the existence of God. It signifies that nothing is
real but the Real. Everything we see and imagine as real is a false reality, a false divinity; and beyond
all these things and all vision and imagination is the true Reality, the One God.
"There is no god but
He: All things perish, except His Face" (Koran XXVIII 88)."

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 1 час, Aumi написа:

1. Това не дава отговор на въпроса защо страдат много добри хора. 
   Има много праведни хора, които са били подлагани на нечовешки мъчения и са страдали.

2. Но ти нямаш отговор, защо Бог допуска да страдат праведните хора?
3. Защо страдат, след като са толкова праведни и живеят по Божиите закони и вървят по Божиите пътища?

Да, твърдя го пак. И това е на база изследване на религиите. 
4. Единствено източните религиозни концепции дават адекватен отговор на тези въпроси.

5.Нищо не издигам в култ.

6.Само твърдя, че тяхното обяснение, е най-логично.

7.Ако ти твърдиш, че това е лъжа, трябва да докажеш, че е лъжа!

8. Ако е без значение, защо тогава трябва да се стреми да прави добро и да живее праведно?

1. Няма как да знаем дали са страдали, страдат или ще страдат.

2. Бог е дал свободна воля. Дали ще страдаш или не, си зависи от теб, а не от него.

3. Те не страдат, а някой или някои твърдят, че страдат. 

4. Адекватен спрямо твоите схващания. Същата е адекватно на кое?! Че съществува страдание, но такова няма. Има твърдение, че някой страда или че чувства, че той самия страда. Самата мисъл, че някой страда или ти, е субективност, която е или лично твое възприемане или си приел като истина.

5. Напротив! Ползваш степенна форма най и не допускаш, че може да има по-правдоподобно.

6. За теб е най-логично, но не и за мен. 

7. Мисля, че в другата тема го казах, но с други думи: Човек изстрадва (подлага се на вид лишение) в името да идеал. Същия може да няма материална "проекция". Не ти се е случвало примерно, да застанеш пред друг и понесеш удар или куршум, за да предпазиш някой. Ако в такъв момент те споходи мисълта от това, че ще страдаш, то определено не ще постъпиш адекватно. По-добре си спести от въпросното познаване. Определено не е полезно за теб.  

8. Защото по този начин помага другия да е жива душа, а не някаква материална форма на съществуване. 

При християнството основното е другия да живее по-добре от днес нататък, и ако не можеш да го направиш по някакъв начин да бъде така, то да се помолиш да е така. Да, така е, загърбваш своето в името на чуждото. Определено това едва ли ще го проумееш. 

п.п. Нормално е човек да тъгува, да го боли, да го вълнува друг как е, но това не го прави страдащ, а съпричастен. В дадени моменти това му е необходимо на даден човек, някой да прояви съпричастие. Това не води до махане на страданието, но облекчава другия, за да може да се съвземе и продължи живота си, а не да заседне в дебрите на отчаянието и достигне състояние от което вече не може да е жива душа. Не си стояла на смъртно ложе и да виждаш погасващия поглед. Дано не ти се случва. Амин

• Автор
преди 14 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

1. Няма как да знаем дали са страдали, страдат или ще страдат.

2. Бог е дал свободна воля. Дали ще страдаш или не, си зависи от теб, а не от него.

3. Те не страдат, а някой или някои твърдят, че страдат. 

След като са обявени за мъченици, значи са страдали.

Ето, например, приетите за мъченици от Църквата:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Мъченик

Всички те са били праведници, според критериите на Християнството. Били са последователи на Христос, но заради вярата си са подложени на гонения и страдания.

Въпросът ми е : Защо Бог е оставил тези хора да бъдат гонени и подложени на страдания и мъчения, след като са били толкова праведни?

Такива хора има не само в Християнството. Много суфии, които са водели праведен и благочестив живот, по същият начин са били неразбрани от обществото, гонени и подложени на безброй нечовешки мъчения и убивани по най-жестокия начин.

преди 19 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

5. Напротив! Ползваш степенна форма най и не допускаш, че може да има по-правдоподобно.

6. За теб е най-логично, но не и за мен. 

Аз чакам, да докажеш, че моето мнение не е вярно и да се аргументираш с по-правдободобно обяснение.

Трябва да докажеш, че няма логика в тезата на източните учения за страданието. И също така да обясниш по-логично защо праведни хора страдат?

току-що, Aumi написа:

След като са обявени за мъченици, значи са страдали.

Не може да се твърди това. В действителност са приети като такива. Църквата само отчита факта, че са се жертвали в името на вярата. Малцина от светците са мъченици, т.е. са умрели по зверски начин. Това се има в предвид, че не са умрели изведнъж. 

п.п. Наскоро една от моите котки бе хванала красива птичка. Бе още жива. Звяра рядко успява да убие плячката си мигновено. Всяка смърт, която първо е акт на друг, и не е мигновена се счита за мъчна, т.е. трудна (вулгарно казано). 

• Автор
преди 23 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не може да се твърди това. В действителност са приети като такива. Църквата само отчита факта, че са се жертвали в името на вярата. Малцина от светците са мъченици, т.е. са умрели по зверски начин. Това се има в предвид, че не са умрели изведнъж. 

Без значение дали Църквата е обявила някой за мъченик или светец, факт е че милиони хора страдат и някои с години живеят в мъчения и страдания.

Но ти нямаш нито един логичен и адекватен отговор. 

Мъката принципно е патология на тъгата. Позволявам си тази волност. "Попадне" ли човек в нея, сам самичък не може да излезе от същата. В това състояние той изгубва живата си душа. При положение, че някой не прояви съпричастност, то определено след определено време въпросния страдалец умира. Да, може да видиш в друг страданието, но не и в себе си. Ти или можеш да му помогнеш или не. Решиш ли да му помогнеш, то трябва да отделиш свое време. В зависимост от мъката, то в даден момент може и да се наложи да посветиш живота си на същия, което от твоя страна е свързано с вид лишения. Ти или си в състояние да понесеш въпросните лишения или не. Ако не можеш, по-добре да не ангажираш време за същия. По-добре се помоли Бог да му помогне. По този начин ще изповядаш божията воля и се смириш над факта, че не си в състояние да помогнеш. Това от една страна, а от друга ще премахнеш тъгата в себе си за въпросния човек.  

преди 9 минути, Aumi написа:

Но ти нямаш нито един логичен и адекватен отговор. 

Както и ти. Не предлагаш реално как да им се помогне, а изискваш от мен да им помогна адекватно. 

Да, добре знам, че моята логика е различна от твоята, но твоята не довежда до премахване на страданието, а само до мисълта, че съществува такова.

При положение, че източната религия е адекватна, то тя премахва ли страданието? - Не! След като отчиташ факта, че болшинството страдат. 

Е, прощавай, това не е адекватност или ако е вид адекватност, то въпросната не е свързана с този свят. 

Ти или може да махнеш страданието или не. След като твърдиш, че твоето е адекватно, то го направи!!!

Но, какво правиш = само отчиташ вид плътско изживяване, което оприличаваш на страдание. 

• Автор
преди 7 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

... 

Това не отговаря по никакъв начин на въпросите ми и не оборва концепциите на източните религии.

преди 16 минути, Aumi написа:

Това не отговаря по никакъв начин на въпросите ми и не оборва концепциите на източните религии.

Това не съвпада с твоите концепции, а след като не разбираш отговора ми, то определено явно въпросния  е без някакъв смисъл за теб. Нямам и намерение да оборвам каквато и да е друга концепция. Да, знам, че има такава/и, но не я/ги приемам за меродавна/и, и ти не си в състояние да ме убедиш в правотата ѝ, и че е най-логична/и, защото ако бе логична/и, то би направила болшинството да не страда. 

Ключово е: Ти приемаш, че има страдание, аз казвам, че няма. Да, има вид физиологични и/или психични изживявания, но същите касаят плътта, а не душата. 

• Автор
преди 9 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ключово е: Ти приемаш, че има страдание, аз казвам, че няма. Да, има вид физиологични и/или психични изживявания, но същите касаят плътта, а не душата. 

Значи тези хора не страдат? Страдат само телата им?

Броят на недохранените деца в Сомалия расте с 50 % | Общество | Телевизия  Евроком

преди 4 часа, Aumi написа:

Да!

Мистериозната снимка, за която и днес няма обяснение (ВИДЕО) - ᐉ Любопитно  • лайфстайл новини за начин на живот, диети, здраве и мода | ФАКТИ.БГ

Те просто изживяват нещо от тоя свят. 

По-важното те какво могат, да направят за тоя свят?! 

п..п. Светът е такъв!

Ти, какво правиш с него?! 

До момента само се жалваш, че не може да го промениш. ...

п.п. на п.п. Ти определяш към какво да ставаш, но това касае само теб, а не света.

Или можеш да го промениш, или са мо си   гримираш своето Его,

Кокато ми покажеш хората които си спасила от страданието, то може би ще ти повярвам, че можеш! До тогава си никой!!!!

• Автор
преди 8 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Кокато ми покажеш хората които си спасила от страданието, то може би ще ти повярвам, че можеш! До тогава си никой!!!!

Не твърдя, че мога да променя нещо.

Само питах за причините за страданието.

Ти отричаш, че има страдание, а аз твърдя, че има много страдание по света.

Изглежда ти, не си страдал и не си виждал страдащи хора, но аз съм виждала и търся причините. 

Но ти, тъй-като нямаш отговор за страданията по света, измисли абсурда, че нямало страдание. 

преди 2 часа, Aumi написа:

Само питах за причините за страданието.

Лесно мога да кажа: Деянията на човек довеждат той да страда. Ти или можеш да ги махнеш или не. 

Това е! 

Ще го изкажа и с клише даже: Да би мирно стояло, не би чудо видяло. 

Всичко това обаче касае материалния облик, а не душата. 

Да, нормално е да те заболи при допир на нагорещен котлон и да изстрадаш за определен момент вид невъзможност да боравиш с ръката си.

Реално страданието е в твоите разсъждения, че другия, другите или дори много от другите страдат, но в действителност да не е така. 

Да, има дума "страдание" което описва чувство за това, че даден човек е наранен, но не го ли попиташ как е, то няма как да отсъждаш, че въпросния страда. 

Казваш, че много хора страдат, т.е. че са наранени, добре. От какво?! С всеки един от тях ли си разговаряла и кое е довело до извода ти, че въпросните страдат?

И ще повторя: На външен вид даден може да изглежда като страдалец, но в действителност да не е. 

Да допускаш, че многобройни души страдат е грешно. Самата душа е или жива или не. Ти или можеш да върнеш даден човек към живот или не. 

НО, по-добре е да създадеш нов живот и направиш така, че въпросния да не страда. 

Имам усещането, че не си отгледана в семейство в което на почит е било любовта. 

За човек отгледан, възпитан и т.н. в мироглед свързан с любовта няма страдание. 

Не знам, защо се стремиш да ме убедиш, че много хора страдат. Аз виждам хора които са направели неправилни избори довели до вид наранявания било то физиологически или психически. Същите или могат да бъдат излекувани или не. В същите или има жива душа или не. Ти или можеш да им помогнеш или не. 

п.п. Да, позволявам си вид баналност, но наблягайки на вид концепция, че всички или много хора страдат не допринася обществото да се развива, което показва, че логиката е грешна, поради факта, че ползвайки я, довежда до деградация на личността, а последната гради цивилизацията. Няма ли цивилизация, то няма човеци, а твари подобни на човеци с покрусени души. 

преди 14 часа, Aumi написа:

Да!

Снимката показва, че въпросните хора са отгледани от хора които не познават какво е любов. 

• Автор
преди 35 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Реално страданието е в твоите разсъждения, че другия, другите или дори много от другите страдат, но в действителност да не е така. 

Май ти си този, който витае в облаците.

Приземи се малко и поогледай света в който живеем.

Тези деца, не изглеждат много щастливи, че с дни наред гладуват и ежедневно хиляди от тях умират от недохранване и болести.

0205_qd9mw.jpg

Ти си си заровил главата в пясъка и се страхуваш да погледнеш в реалността.
На теб след като ти е добре, не те интересува, че други страдат и умират в мъки.

Цитат

Аз виждам хора които са направели неправилни избори довели до вид наранявания било то физиологически или психически. 

Има ли избор едно дете, къде да се роди и как да живее?

преди 34 минути, Aumi написа:

Тези деца, не изглеждат много щастливи, че с дни наред гладуват и ежедневно хиляди от тях умират от недохранване и болести.

Същите по какъв начин са били заченати?

Тръгва се от там. Приложи твоята логика за появата им, за да схвана какво е страдание. 

До тогава, не може да ме убедиш, че страдат. Да, родили са се от недобросъвестни родители, които не са положели грижи за израстването им. Това е факта. Прави разлика между съвкуплѐние и размножение. При липсата на вид съзнателност се появяват подобия на човек, а не подобие на Бог. 

Реално тези същества нямат жива душа, защото техните родители не са положели вид съзнателност. Това са твари, подобни на човек с покрусена душа. 

Дали това е справедливо или не е друга тема. Въпроса се свежда до това: Ти можеш ли да им помогнеш или не?! 

Разбирам апела който прокламираш, но концепцията на източните религии, ако считат, че могат да им помогнат, то защо не отидат там и облекчат въпросните страдащи, а се налага западните религиозни общности да го извършват?!

Ето къде се къса логиката на източните религии!!! Много наблягат на термина страдание, но не се преселват с цел да премахнат страданието, а с цел наслада от ползите на цивилизацията. 

След като си много духовно възвишена и религиозно образована, то вместо апел ще положиш реални усилия да премахнеш страданието на въпросните същества. В това отношение "западните" религии следват по адекватна логика и пращат мисионери във въпросните територии. 

преди 24 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Реално тези същества нямат жива душа, защото техните родители не са положели вид съзнателност. Това са твари, подобни на човек с покрусена душа. 

Ти пък откъде знаеш? Само за едно си прав: хората сами предизвикват страданията си. И е глупаво да чакат някой Бог да им реши проблемите. Хората сами трябва да пожелаят да изявят божествения ред и на земята. А усилията са пропорционални на целта, така че да не разчитат, че ще стане скоро.

Има ли избор едно дете, къде да се роди и как да живее?

Някога е имало избор, в някой друг живот, в друго тяло. 

преди 13 минути, Shiniasu написа:

Ти пък откъде знаеш?

Една жива душа би следвало да знае какво да направи, за да не изглежда така. 

Отиди там, попитай някое от въпросните същества за първия му спомен. Дали ще може да разбере въпроса ти?! 

преди 3 часа, Aumi написа:

Приземи се малко и поогледай света в който живеем.

Човек който не може да схване символиката на непорочното зачеване и се завира в буквализма на нещо написано няма как да ми казва кога да съм във въздуха и кога на земята. 

Живеем в свят в който всичко което ти е необходимо е на една ръка от теб. Ако не я протегнеш и направиш със същото нещо което да ти направи живота по-добър, по-хубав, по-удобен и т.н., то ти не си човек, а твар. Именно заради това проумявайки, че си жива душа те прави господар на този свят. Нежеланието ти да направиш нещо с което да нахраниш деца си и им осигуриш по-хубав живот от твоя те принизява към животното. Там действа принципа, че само и единствено по-приспособения индивид оцелява. 

Всичко това съществува, но именно само и единствено където има цивилизация, т.е. вид организирано общество може да се смята за култура, а останалото е халтура.  

преди 46 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Човек който не може да схване символиката на непорочното зачеване

проблема не е че пишеш глупости. Проблема е, че настояваш и се напъваш , че глупостите ТИ са по-валидни от глупостите на друг.

Въпросната "друга" вече ги е играла тия номера - с "гладните негърчета в Африка". Това беше неин форумен номер преди няколко години, Освен всичко - тя не е оригинална с тоя номер - играят го доста други... с няколко цели, които дори не са важни. Играта със "загрижените за страданията" -  има  първосигнални корени. Но има и чисто артистичен момент в неговото афиширане...

Така, че и двамата си говорите глупости, с идеята всеки да си играе на хорото, като ползва хорото на другия, като музика за своето си.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

проблема не е че пишеш глупости. Проблема е, че настояваш и се напъваш , че глупостите ТИ са по-валидни от глупостите на друг.

Проблема е извън мен. Реално за всеки проблем си има решение. Ти не може да решиш проблема който възниква в теб спрямо моите или на друг глупостите. 

Елементарно е: Не обръщай внимание на вид глупост, а изкажи, направи нещо умно. По този начин ще помогнеш на нас глупците да поумнеем. 

Не може да се справиш с проблема глупост ли?! 

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

Проблема е извън мен.

:lol6:Винаги... Разбира се, че винаги е "извън теб"...

Това беше обикновен пример в самозаблудата - направо като за учебник, ако имаше такива. Има, но не точно по този предмет, а в учебниците по психотерапия... там се разглежда в детайли това толкова просто характерно самоотрицаващо явление. Освен това - дори и библейски "сказано" - за гредата в чуждото око и треските в личното...

Всяко едно от изреченията в последния коментар - е глупост. Всяко едно, без никакво изключение, както не са изключения и всички предишни ( с много малко изключения, които в случая, обаче липсват напълно) .

Речитативните и реторични похвати с късите изречения и абзацно отделени в изказа - са повторяеми с поучителния си и на моменти повелителен уклон. Така, че дори последното изречение не е въпрос, а е само манипулативен реторичен трик във въпросителна форма. Това не може да ти мине дори на първолак . :)

• Автор
преди 4 часа, _ramus_ написа:

Въпросната "друга" вече ги е играла тия номера - с "гладните негърчета в Африка". Това беше неин форумен номер преди няколко години, Освен всичко - тя не е оригинална с тоя номер - играят го доста други... с няколко цели, които дори не са важни. Играта със "загрижените за страданията" -  има  първосигнални корени. Но има и чисто артистичен момент в неговото афиширане...

Това е реалността. Преди десет, преди пет години, сега, и в близките десетилетия - едва ли ще се промени.

Но какъв по-нагледен пример  от гладните негърчета, за да осъзнае колко абсурдни неща говори въпросният индивид. Но не е само той, повечето религиозни хора, имат същото мислене. Въпросите са едни и същи, отговорите са едни и същи. 

Страданието съществува, без значение дали ние сме близо или далече от него. 
И всички религии, учения и философии, са основани на база търсене корените на това страдание. 

преди 5 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Човек който не може да схване символиката на непорочното зачеване и се завира в буквализма на нещо написано няма как да ми казва кога да съм във въздуха и кога на земята. 

Това "непорочно" зачатие, буквално или символично се е осъществило?

преди 5 минути, Aumi написа:

Всички религии, учения и философии, са основани на база търсене корените на това страдание. 

Не е така ,,Анжелизъма" не търси корените на страданието ,защото знае ,че за да опознаеш удоволствието и да го оцениш ,трябва да познаваш и страданието иначе и удоволствието може да ти се стори страдание.

• Автор
преди 7 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ето къде се къса логиката на източните религии!!! Много наблягат на термина страдание, но не се преселват с цел да премахнат страданието, а с цел наслада от ползите на цивилизацията. 

Източните религии посочват пътя, който може да прекрати страданието.
Дали някой ще върви по този път или не, зависи от неговата свободна воля.
Ако човек осъзнае концепциите заложени в източните религиозни учения, може да спре и промени много процеси.

преди 4 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Не е така ,,Анжелизъма" не търси корените на страданието ,защото знае ,че за да опознаеш удоволствието и да го оцениш ,трябва да познаваш и страданието иначе и удоволствието може да ти се стори страдание.

Значи, ако не съществува и не познаваш страданието, няма как да оцениш удоволствието.

преди 8 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

место апел ще положиш реални усилия да премахнеш страданието на въпросните същества.

Аз те питах за причините за страданието, но ти нямаш отговор и ме пращаш да помагам.

Дори и да желая от цялата си душа, не бих могла да им помогна. За съжаление...

Но пък се сещам да те попитам друг въпрос: Защо Бог ги е изоставил и сякаш те не съществуват за него? Защо Той не им помага? Ти имаш ли отговор?

преди 43 минути, Aumi написа:

Значи, ако не съществува и не познаваш страданието, няма как да оцениш удоволствието.

Аз те питах за причините за страданието

...

Естествено е, че страданието трябва да съществува - и за това си има напълно основателна причина. Защото - за да намериш бог, първо трябва да го изгубиш. Затова част от хората преживяват разлъката с него - за да могат да разберат разликата, когато си с него и когато без него. Изобщо, ако приложите поне малко логическо мислене, веднага ще разберете, че не може да бъде по никакъв друг начин направено Творението. Ако искате постоянно да сте сред реки от мляко и мед, и във вечно щастие, то тогава няма да има контрасти в живота, нито свободна воля, а просто едно програмирано съществуване без цели и стремеж към нищо.

А целта на света е да бъде това, което е - интересен, цветен, изпълнен с разнообразни възможности, преживявания, предизвикателства, борба за оцеляване, борба за постигане на Бога, след като първо си го загубил.

Да - точно така.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.