Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

Не знам каква е тяхната духовност, но по-добре да си остане встрани. Съмнявам се да е и религиозно течение.

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 1 минута, bioid написа:

Не знам каква е тяхната духовност, но по-добре да си остане встрани. Съмнявам се да е и религиозно течение.

Все пак след като в психологическия раздел е повдигната тема, то нега да обсъдим и тази мистика, т.е. не от страна на "науката". ;) 

преди 3 минути, bioid написа:

Не виждам какво толкова може да се обсъжда.

Тези които не виждат какво може да се обсъжда в темата, или намират въпросите за глупави, могат да я отминават без да взимат участие с празни постове.

Рики Мартин ще бъде удостоен с наградата на водеща хомосексуална организация в САЩ, предаде Би Би Си.

Призът му се връчва за това, че миналата година певецът официално призна, че е с гей ориентация.

“Признанието на Рики представлява голяма промяна за много хомосексуални и транссексуални хора в латиноамериканския свят”, посочват от Алианс на гейове и лесбийки срещу обидата - организацията, която дава наградата на певеца.

Отличието ще му бъде връчено на церемония идния месец в Ню Йорк.

Организацията на гейовете и лесбийките присъжда такива призове на известни личности, открито заявили хомосексуалната си ориентация и които се застъпват за защита на равни права.

Биографията на Рики „Аз” излезе преди време едновременно на испански и на английски. В нея той споделя спомени от детството и говори открито за сексуалната си гей ориентация.

“От много отдавна знам кой съм и каква е природата ми. Преди години започнах да търся начин да изразя себе си. Тогава не знаех, че ще бъде чрез музиката, но се чувствах комфортно в кожата си”, споделя Рики Мартин.

https://frognews.bg/laif-stail/fabrika-kliuki/riki-martin-gei-nagrada.html

Не знам защо тези мои постове се прехвърлиха в тема с която нямат нищо общо!

Като искате духовни разсъждения, ето един въпрос: Полът има отношение към възпроизводството на земята и аз поне не виждам смисъл от пол след смъртта. Има ли пол душата? А Духът? Бог мъж ли е или жена, или безполов? Да, като активно начало Той се свързва с мъжкото, Отеца, а материята с женското, Майката. Но това са принципи, а не половете в човешкия смисъл на думата. В религиите и окултните учения тези въпроси не се разглеждат. Поне аз не съм видял еднозначен отговор. Тук едва ли ще измислим нещо, но все пак...

преди 3 минути, Just a Stranger написа:

Има ли пол душата? А Духът?

Само физическото тяло има пол.

преди 3 минути, Just a Stranger написа:

Бог мъж ли е или жена, или безполов?

Бог е принципът на всички неща и съдържа и женската и мъжката енергия -  плюсът и минусът, светлината и тъмнината.

image.png.08696e68939f1c2590b21dc76c7f9dab.png

преди 46 минути, Just a Stranger написа:

В религиите и окултните учения тези въпроси не се разглеждат.

Хегемонът е различен във всяка религия или окултно учение. Той ясно е изразен в йерархията. В дуализма = имаме два хегемона. В тоя аспект, то имаме дву полово начало, а не три, т.е. може да се счита като полово разграничаване единият пол се занимава с едно, а другия с друго. Том имаме двойна духовност, която по никакъв начин не приема виждането, че има тройно изначало в което едното е обединено в едно слово: Господ!!! 

И в тоя смисъл общността ЛГБТ се опитва да го разшири до четири начално, както надграждане на будизма в една по-висша духовност от предходната, която е стигна своя капацитет в своето "триначалие". Само, че за всичко това стои "петия елемент". ;) Но над него е шести и т.н. 

В тоя аспект ще завърша с едно клише: "Много баби -> хилаво дете"!!! = По-общо това вреди на човек!!! Да, то е в полза на човека, но именно на човека в сянка, т.е. имено въпросния "пети елемент". ;) 

Всеки би следвало да разбере единият Бог!!! Той няма характеристики на човек който е от този свят. Друг е въпроса дали праща пратеници в тоя свят и/или свое дете. НО, повече плът от него в този свят не ще видим, защото е поругана от не една религия и/или е отречено светостта на въпросната Божия плът в този свят. Тази която е била непорочно създадена в този свят!!! 

И от тук вече се вижда към къде отива този свят => Кум по-голяма порочност, където който е звезда е по-по-духовно възвишен, защото има повече последователи. Само, че истината не е това, защото целта на Бог е да има Любов, която да създава живот!!! По-добър от миналото време. Да се плоди човешкия род!!! Там избран народ или общност!!! Вси сме деца на Бог, но някой го приемат, а други го заместват с какво ли не и извиличат облаги за себе си, а не в полза на цялото човечество. 

НО, нека да видим кой от тук присъстващите ще е искрен и ще сподели, че е ЛГБТ. Да си признае и си постави користната цел или настойчиво ще отклонява всяка тема към  Агни Йога. 

преди 40 минути, _Aumi_ написа:

Бог е принципът на всички неща и съдържа и женската и мъжката енергия -  плюсът и минусът, светлината и тъмнината.

Само, че твоя бог не е Бог. ;) Защото Бог не е в енергията. :) Нито пък съдържа светлина или тъмнина. = Не лъжи!!!

Не е + или -, а е Нула!!! = Изначален!!! => Спрямо него не можеш делиш множество на него!!!

п.п. Човек или вярва в Бог или в божества, тотеми и т.н. Как ще се разделиш в себе си?? => Това е мъжкото в мен, а това женското??? Това е +, а това е -??? 

на 30.10.2023 г. в 23:39, Anzhel Dimitrov написа:

!?

Е поне имаш ясно и точно мнение за себе си 👍👏

Това за бога и унижението е измислица на dioib която се опитва да вменява на хората. В случая не става въпрос за бога, а за религиозните чувства на dioib и _Aumi_ според които изписването на бог, БОГ и/или Бог е някаква проява на уважение, неуважение, унижение и от този сорт неща.

https://www.kaldata.com/forums/topic/318278-как-се-пише-бог-или-бог/#comments

преди 8 минути, kaldata_user написа:

Това за бога и унижението е измислица на dioib която се опитва да вменява на хората.

Ти ли се считаш за унижен или считаш, че унизявам група хора??? 

И всичко това от коя гледна точка? -> Вярващите в Бог или вярващи в какво???  

Не виждам как може да се унижи човек който не вярва в Бог. 

Отгоре на това казваш вменяване, а ти не вменяваш ли друго??? 

преди 18 минути, kaldata_user написа:

Това за бога

Спрямо кой бог??? Зевс, Агни или прочие да не ги изреждам, че са изключително много в различните религии различни от класическите и водещи в момента. 

Думата "бог" е славянска и се използва като допълнение след името на Бога: Стрибог, Дажд-бог и др.  Там.е с малка буква, защото е част от името. Нашите и руски християни я заимстват и изместват употребата й, абстрахирайки се от останалата част от името, уточняваща точно за кой Бог става въпрос.

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

Като искате духовни разсъждения, ето един въпрос: Полът има отношение към възпроизводството на земята и аз поне не виждам смисъл от пол след смъртта. Има ли пол душата? А Духът? Бог мъж ли е или жена, или безполов? Да, като активно начало Той се свързва с мъжкото, Отеца, а материята с женското, Майката. Но това са принципи, а не половете в човешкия смисъл на думата. В религиите и окултните учения тези въпроси не се разглеждат. Поне аз не съм видял еднозначен отговор. Тук едва ли ще измислим нещо, но все пак...

Душата има пол, ако нямаше, нямаше на джихадистите да обещават секс с девици до края на вечността. Общо взето като минеш бариерата на живота и преминеш отвъд като душа си в нещо като състояние на сън, може да привличаш ако искаш всичко което мечтаеш, ако си попаднал в рая. Включително и секс. Можеш и да попаднеш в ада, където привличаш само лоши неща и всичките си кошмари. Представи си един хубав сън, който изведнъж за части от секундата става на кошмар. Състоянието на нещата "там" е много особено. Няма еднозначен отговор какво се случва, но пол със сигурност има така както в съня (или както го наричат "малката смърт") имаш пол. Колкото до Бог, той не е безполов, той е мъж както го пише в свещенните писания. Затова и мъжкото начало е творческото, това с фантазията да създава и т.н., а женското е на плодородието. Жената се появява след мъжа, не случайно създадена от част от него (или "реброто" му), за да може да е инкубатор за още нови хора. Това не пречи и в нея да има нещо от мъжката енергия - да твори и т.н., но ролята ѝ е по начало по-различна от мъжката и тя е най-добре пригодена за нея, а не да изобретява, твори, воюва и т.н..

преди 1 час, dioib написа:

Ти ли се считаш за унижен или считаш, че унизявам група хора??? 

И всичко това от коя гледна точка? -> Вярващите в Бог или вярващи в какво???  

Не виждам как може да се унижи човек който не вярва в Бог. 

Отгоре на това казваш вменяване, а ти не вменяваш ли друго??? 

Спрямо кой бог??? Зевс, Агни или прочие да не ги изреждам, че са изключително много в различните религии различни от класическите и водещи в момента. 

От гледна точка на атеизма, вярата в бог = вяра в измислици.

От гледна точка на деизма, богът не е антропоморфизъм. Бог не е човек за да му приписваме човешки качества.

От гледна точка на религиите на вярата - богът не е някаква миш-маш езотерика, а си е бог Яхве/Йехова, Аллах, или Исус Христос при християните.

Спрямо кой бог, нека да кажат последователите на миш-маш езотериката и/или тези които се изживяват като говорители на БОГ. За Агни йога, нямам представа, също някой по-запознат трябва да каже.

преди 5 минути, kaldata_user написа:

От гледна точка на атеизма, вярата в бог = вяра в измислици.

ОК, а ти какво по-хубаво си измислил??? :) Вярата в едно заблуждение ли??? :) = Всички са заблудени, но не и аз! :laughing5:

п.п. Какво от този тип ли си: Огледало, огледало, я кажи кой е най-прекрасен в този свят?! И като не получиш потвърждение, че си ти .... и упрекваш другия  в маниакалност. :) 

преди 4 часа, dioib написа:

Само, че твоя бог не е Бог. ;) Защото Бог не е в енергията. :) Нито пък съдържа светлина или тъмнина. = Не лъжи!!!

Моят Бог, е Творецът на света, който не принадлежи на никоя религия.

А твоят бог е човек и няма нищо общо с енергията и светлината. 😄

преди 4 часа, dioib написа:

ОК, а ти какво по-хубаво си измислил??? :) Вярата в едно заблуждение ли??? :) = Всички са заблудени, но не и аз! :laughing5:

п.п. Какво от този тип ли си: Огледало, огледало, я кажи кой е най-прекрасен в този свят?! И като не получиш потвърждение, че си ти .... и упрекваш другия  в маниакалност. :) 

Не съм от вярващите и представата ми за бога е като за някаква неопределена абстракция, която не изисква религиозна вяра. В общи линии представите ми за религиите на вярата са като за извънземна намеса, която иска да установи с човешката раса отношения господар-подчинен. Защо да не се допусне вариант за извънземна намеса при която да има директна психо намеса под формата на откровения и възможности за задгробен живот под формата на специално създадени астрални колонии/светове? Всяка религия може да си има свои ловци на души, своя зоология от астрални таласъми, свои райски и адски светове, свои странни същества под формата на ангели, дяволи и прочие. В случая не виждам проблем в това да има различни представи за бога.  Ако сделката при религиите на вярата е изискването за сляпо подчинение с награди и наказания на принципа на болката и удоволствието, и на моркова и тоягата, защо не? 

След като се допуска възможноста за признаване на религиите на вярата, защо да не се допусне и възможноста за бога като някакъв вид цел, нещо отвъд фантасмагориите описани от астралните пътешественици, авторите свързани с тайни гностически общества, писателите фантасти и свръхинтуитивните типове? Допуска се нещо, което се проверява на практика. Има множество литература по въпросите за изменените състояния на съзнанието за да се отхвърли тази възможност. В миналото, ако изменните състояния на съзнанието са били под формата на трансови и съноподобни състояния, в наше време изменените състояния на съзнанието са напълно съзнателни. Аз лично нямам опит с изменените състояния на съзнанието за да коментирам автори като Робърт Монро, Михаил Радуга, Юрген Зийве (parallelreality-bg.com) и другите подобни автори. Затова само ги споменавам. 

Може да има за всекиго по нещо - както за вярващите, така и за невярващите. От тази гледна точка нещата могат да се възприемат и като въпрос на личен избор. Едните избират вярата в БОГ, други избират да се разсейват с четене на фантасмагории от гореспоменатите категории автори. На мен лично подобен тип четива са ми интересни, защото създават впечатление за някаква цел отвъд страхотиите и астралните фантасмагории. Ако на някой му е интересно, добре. Ако не му е интересно пак добре. Не мисля че фантастиката е като религиите на вярата, за да се настоява за каквото и да било. Напълно допускам и двете възможности - бог като някаква неопределена абстракция, крайна цел отвъд фантасмагориите и другата възможност за бога, като някакво страховито извънземно същество почитано от определени хора като БОГ. След като допускам и двете възможности, струва ми се закономерно по някакъв начин представите за бога да бъдат разграничавани, а не да се получава някаква миш-маш езотерика, която само обърква читателя.

Дали вярващи са заблудени или не, това си е проблем за вярващите. Както невярващите знаят в какво не вярват, така и вярващите би трябвало да знаят в какво вярват. В контекста на гореизложените мисли, по-скоро съм за личния избор. Дали личният избор е заблуда или не, какво значение има, ако изборът удовлетворява даден човек?

на 10.11.2023 г. в 17:38, Just a Stranger написа:

Като си толкова мъж само кажи къде и кога.

:lol6:Е това вече е постъпка на истински агни-йогин. Нема такива рицари вече, ей - каква възвишеност и интелигентност, какво благородство и духовност извират от тия думи...

преди 3 часа, _Aumi_ написа:

Моят Бог

Е тва е божествеността. Браво! :yanim:

Вече персонален бог... лична вариация, която за да се постанови безопасно и неуязвимо се абсолютизира и абстрактира максимално...

навремето имаше и песен - Personal Jesus,  на  Depeshe Mod. :) Нищо ново под слънцето, докато патеричките са нужни на някому... 

преди 15 минути, _ramus_ написа:

Вече персонален бог...

Нямаше как да го кажа по друг начин, след като той твърди, че аз имам мой Бог, както той има негов бог! 😀

преди 3 часа, _Aumi_ написа:

Моят Бог, е Творецът на света, който не принадлежи на никоя религия.

Не е твой! Ти си нямаш никаква представа за него. И пишеш за принадлежност.

преди 5 часа, dioib написа:

Понеже не си заблуден затова си цъфнал и вързал.

преди 8 часа, _Aumi_ написа:

Само физическото тяло има пол.

Има полов орган. Ако обаче жена е мъжкарана и се чувства мъж или мъж е женствен и се чувства жена то душата или психиката има ли пол? Има ли такова нещо женска психика и мъжка психика?

преди 32 минути, _Aumi_ написа:

Нямаше как да го кажа по друг начин

всъщност използвах повода " да го кажеш" (  "да го напишеш" ), без значение как, а защото зад това се крие смисъла на театъра с 'бог' - от голям и велик... до още по-голям и вездесъщ, абсолютен, над всички религии, над всички имена, всичкосъздаващ (даже бръмбарите)... 

Същия (бог или бот) е създал форума, дизайнирал е (интелигентно) и човешката глупост, ограниченост, страхове, изтрещявания, за да  докара съответните примери от никове накуп сред калдата, като витрина и дисекция на народната посредственост и примитивизъм.

преди 30 минути, shishmanovp861 написа:

Ти си нямаш никаква представа за него.

Какво значи да си имаш представа за Бог, след като Бог е всичко и във всичко?

преди 8 минути, _ramus_ написа:

всъщност използвах повода " да го кажеш" (  "да го напишеш" ), без значение как, а защото зад това се крие смисъла на театъра с 'бог' - от голям и велик... до още по-голям и вездесъщ, абсолютен, над всички религии, над всички имена, всичкосъздаващ (даже бръмбарите)... 

Същия (бог или бот) е създал форума, дизайнирал е (интелигентно) и човешката глупост, ограниченост, страхове, изтрещявания, за да  докара съответните примери от никове накуп сред калдата, като витрина и дисекция на народната посредственост и примитивизъм.

Ок, Рамус, прав си!

преди 17 минути, shishmanovp861 написа:

Има ли такова нещо женска психика и мъжка психика?

Да, може да си в тяло на мъж, но да се чувстваш жена, т.е. женската енергия и женските хормони в теб да надделяват над мъжките.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.