Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 1 минута, acnekt написа:

Аз лично се обърках. Много секти оповавани на юдеизма. Разделения, учения.. Кое е всъщност истинския юдеизъм?

Тези ,които в Библията са наречени верния остатък.

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 3 минути, acnekt написа:

Аз лично се обърках. Много секти оповавани на юдеизма. Разделения, учения.. Кое е всъщност истинския юдеизъм?

Какво значи "истински"? Едни и същи приказки, водещи към първоизточника си обожественото Слънце се преразказват, изопачават, забравят и подемат на нов глас от много народи. Преди може би четири години някъде имаше изследване за произхода на приказките. Еми обиколили са цял свят и са се нароили различни версии, но с общ корен.

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Къде го прочете това ? И къде пише,какво по-точно  е наказанието за предателството на този Иисус?

Наказанието е, евреите да бъдат пръснати по света и никога да нямат свое царство... своя земя. Колко всъщност са били тогава евреите Валкирия?

преди 5 минути, Belhor написа:

Наказанието е, евреите да бъдат пръснати по света и никога да нямат свое царство... своя земя

Цитирай ми точно това със текст, а не ми говори с общи приказки.

Никъде, повтарям никъде в Библията не пише такава причина за наказание заради Иисус.

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Цитирай ми точно това със текст, а не ми говори с общи приказки.

Никъде, повтарям никъде в Библията не пише такава причина за наказание заради Иисус.

Ами осветли ме тогава, защо сте изгонени от светите земи?

• Автор
преди 24 минути, Belhor написа:

Наказанието е, 

Какво наказание?

Нали Бог е пратил сина си, за да ви спаси от греховете?

При това положение, кой е наказаният - Исус или евреите?

преди 2 минути, Belhor написа:

Ами осветли ме тогава, защо сте изгонени от светите земи?

На въпроса отговаряш с въпрос .

Значи ли това,че не можеш да намериш текст в Библията /без значение в коя нейна част/ с което да потвърдиш думите си,че евреите са наказани заради Иисус ?

преди 6 минути, Aumi написа:

Ама това ли е било предварителната уговорка. Ако Исус беше умрял от старост пак ли щеше да изкупи греховете на целия свят?

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Значи ли това,че не можеш да намериш текст в Библията /без значение в коя нейна част/ с което да потвърдиш думите си,че евреите са наказани заради Иисус ?

Значи че няма да потърся. А ти много добре знаеш, че НЕ лъжа.

• Автор
преди 2 минути, Myanmar написа:

Ама това ли е било предварителната уговорка. Ако Исус беше умрял от старост пак ли щеше да изкупи греховете на целия свят?

Не, трябвало е да се пролее кръв. Кръвта на изкупителната жертва.

Така че, най-прецакания от цялата работа, е Исус.

току-що, Aumi написа:

Не, трябвало е да се пролее кръв. Кръвта на изкупителната жертва.

Така че, най-прецакания от цялата работа, е Исус.

Т.е., ако хората не бяха го убили, нямаше да изкупи греховете на хората?

В тоя ред на мисли, убийците на Исус не са ли направили услуга на целия свят?

• Автор
преди 4 минути, Belhor написа:

Ако евреите са виновни за смъртта на Христос, се обезсмисля цялата история с изкупуването на греховете върху която лежи Християнството.

Няма смърт - няма изкупуване на грехове! ;)

А и нали в НЗ Исус е наречен жертвеният агнец, който е трябвало да бъде пожертван от Бог заради греховете ви.

Ако е така, евреите каква вина имат?

преди 1 минута, Belhor написа:

Мда. Голямо прецакване е да станеш Бог.

Значи всеки който умре, може да стане Бог!

току-що, Belhor написа:

Мда. Голямо прецакване е да станеш Бог.

Ама той си е Бог... смъртен Бог. Абе някой още ли вярва в концепцията за "триединния бог" заради тълкуванието на един прелетял гълъб над вода? Никъде в Библията не се споменава за съществуването на триединен бог.

преди 1 минута, Aumi написа:

А и нали в НЗ Исус е наречен жертвеният агнец, който е трябвало да бъде пожертван от Бог заради греховете ви.

Добре де, Яков ли, кой беше, му шепне Господ да пожертва сина си. Той го връзва, тръгва да го коли и Господ го спира, т.е. изпитва го и няма убит човек. Защо Исус е трябвало да бъде убит, защо в този случай проливането на човешка, ако е човешка, кръв е допустимо?

преди 1 минута, Aumi написа:

Ако евреите са виновни за смъртта на Христос, се обезсмисля цялата история с изкупуването на греховете върху която лежи Християнството.

Няма смърт - няма изкупуване на грехове! ;)

Ако е така, евреите каква вина имат?

При положение, че преди него е нямало християни и християнство, да говориш че е пожертван за греховете "ВИ" е леко олигофренско... Неуми

преди 22 минути, Aumi написа:

Какво наказание?

При това положение - Исус ли е наказания или евреите?

Ауми,

Няма как юдеите да приемат Исус за Месия или за син на бог , след като доказателствата са придружени с изкривяване на техните писания.Няма как и Адонай да ги накаже за такова нещо. Още повече, че той изисква от народа си стриктно да изпълняват завета.

преди 5 минути, Belhor написа:

да говориш че е пожертван за греховете "ВИ"

На мен ми е трудно да го асимилирам това как някой като се самоубие, защото отказва да бъде спасен с чашата, прави така, че греховете извършени до този момент от хората вече не са грехове. В смисъл убийците вече не са убийци, убитите вече не са убити, убийството вече не е грях или как точно става тази магия, някой може ли да обясни? И какво е общото със самоубийството на Исус, който даже не ги познава тези хора?

преди 8 минути, Belhor написа:

При положение, че преди него е нямало християни и християнство, да говориш че е пожертван за греховете "ВИ" е леко олигофренско... Неуми

Това е проблема на християнството, не може да обясни собствения си текст, а тръгнало  ентусиазирано да обяснява текста на друга група на вяра, който не е бил изпратен до християнството.

• Автор
преди 13 минути, Belhor написа:

Олигофрени са тези, които изобщо не са наясно с това в което вярват. 

1 Коринтяни 15:3
Защото първо ви предадох онова, което и приех, че Христос умря за греховете ни според писанията;

Йоан 1:29
На следния ден Иоан вижда Исуса, че иде към него, и казва: Ето Божият Агнец, Който носи греха на света!

Евреи 9:28
така и Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасението на ония, които Го очакват.

преди 5 минути, Aumi написа:

Ти християнка ли си Aumi? Ако не си, в какво вярваш?

преди 10 минути, valkiria1 написа:

Това е проблема на християнството, не може да обясни собствения си текст, а тръгнало  ентусиазирано да обяснява текста на друга група на вяра, който не е бил изпратен до християнството.

Текстовете ги обясняват тези, които нямат вяра и търсят надмощие над други религии, за да защитят своята. Очевидно тя има нужда от адвокати .

• Автор
преди 4 минути, ncl написа:

в какво вярваш?

"Бог е единственото битие, единственият живот, който Е; единственият танц, който Е; единственото движение, единствената енергия, която Е. В океана и във вълните, в илюзорния свят и в истината, в сънищата и в сънуващия, единствената енергия, която Е, е Бог. Всичко е Той; Той е всичко."

преди 37 минути, Belhor написа:

Лъжеш или си заблуден относно причината.  Аз ти казвам,че такъв текст няма. Няма текст в Библията,който да твърди,че евреите са наказани с разселване заради грях към Иисус.Доказателството за думите ми, е ,че не можеш да го посочиш.

Ако имаше, ти  нямаше да пропуснеш да ги развееш като доказателство.

пп и между другото няма такова определение като Свети земи в онази епоха. Адонай не е обещавал никакви свети земи на никой.

преди 6 минути, valkiria1 написа:

Лъжеш или си заблуден относно причината.  Аз ти казвам,че такъв текст няма. Няма текст в Библията,който да твърди,че евреите са наказани с разселване заради грях към Иисус.Доказателството за думите ми, е ,че не можеш да го посочиш.

Ако имаше, ти  нямаше да пропуснеш да ги развееш като доказателство.

пп и между другото няма такова определение като Свети земи в онази епоха. Адонай не е обещавал никакви свети земи на никой.

Противоречиш си. Но няма да развявам доказателства сега. Като те гледам, сама ще ги извадиш.

преди 19 минути, Aumi написа:

1 Коринтяни 15:3
Защото първо ви предадох онова, което и приех, че Христос умря за греховете ни според писанията;

Йоан 1:29
На следния ден Иоан вижда Исуса, че иде към него, и казва: Ето Божият Агнец, Който носи греха на света!

Евреи 9:28
така и Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасението на ония, които Го очакват.

Ауми,

има нещо много смущаващо в тоя НЗ. Като например Исус признава,че сам си дава живота в жертва:

"и ходете в любов, както и Христос ви възлюби и предаде Себе Си за нас принос и жертва на Бога за благоуханна миризма."

Йоан 10:18
Никой не Ми го отнема, но Аз от Себе Си го давам. Имам право да го дам, и имам право пак да го взема. Тая заповед получих от Отца Си.

Ефесяни 5:2
и ходете в любов, както и Христос ви възлюби и предаде Себе Си за нас принос и жертва на Бога за благоуханна миризма.

Аз на това му викам доброволна жертва.....

Отделно ,че няма нито едно доказателство пак в тоя НЗ ,че

няма нито едно доказателство, че Исус е изкупил с кръвта си нечий грях

Също така, няма нито едно доказателство, че Бог е приел жертвата му, или че е казал, че кръвта на един може да изкупи греховете на цяло едно човечество.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.