Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 9 минути, valkiria1 написа:

И въпроса беше: на вас това, какво ви пречи,след като не ви засяга по -никакъв начин???????

Евреите са избрани от Адонай да му служат, да изпълняват законите му и да му бъдат народ свещенослужител. Това е богоизбраността на евреите -това го пише ,черна на бяло в Тора. -да не повтарям цитатите.

Та трети път: това на вас какво ви пречи през вековете до днес?

Може би, не обяснявате добре за какво сте "богоизбрани" и хората остават с погрешни впечатления.

Смятам, че ако винаги обяснявате така, както в случая, много недоразумения биха се избегнали.

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 2 минути, Belhor написа:

Един евреин ни направи голяма мръсотия. Казва се Соломон Паси.

Този, на когото майката е българка от помашките села край Смолян ли ? Е, и ...

Ние пък сме доволни от християнина Донал Тръмп.

Това, какво отношение има към законите на Адонай ?

преди 16 минути, valkiria1 написа:

Верно ли ?Иисус е бил обрязан..... Обрязан бог.:shock11:

Знаеш ли какво означава акта на обрязване ?

Не, и не не интересува. Иначв щях да знам. 

А Христос за мен и за още някои тук е Бог. Това ти дали го приемаш си е твой проблем и не знам защо продължаваш с детинските си опити да изкараш своята вяра като по-правилна. 

http://macedonia.kroraina.com/bg_ap/dp_23.html

4. Когато друг път Исус вървеше, друго момче тичаше след него и скочи на рамото му. Исус се разгневи и му рече: “По своя път да не достигнеш до дома си!” Момчето веднага падна. Родителите му горко заплакаха и рекоха: “Откъде се взе това момче, готово да направи всичко?” Те срещнаха родителите на Исус и рекоха на Йосиф: “Ти, който имаш такова момче, не бива да живееш с нас в този град. Ако ли искаш да живееш с нас, учи го да благославя, а не да кълне нашите деца.”

5. Като повика Исус, Йосиф му каза: “Защо кълнеш така чуждите деца да страдат много и да ни мразят? Ще ни изгонят от този град.” Исус рече на баща си: “Аз зная, че това не са мои думи, но ще премълча заради тебе, татко, а те нека получат според делата си.” И гледащите веднага ослепяха и много се уплашиха. След това не смееха да го гневят, защото каквото и да кажеше, зло или добро, сбъдваше се. А Йосиф, като видя какво прави Исус, разгневи се, хвана го за ухото и го опъна. Момчето Исус възнегодува и му рече: “Достатъчно ти е да ме търсиш, побой-нико,д наистина ли знаеш, че съм твой? Ти не ме оскърбявай, защото аз съм твой и при тебе ще дойда.”

++++++++++++++++++++

++++++++++

15. Друг път Исус се разхождаше между евреите и запита: “Къде са ви децата?” Те отговориха: “Играят в свинската кочина” — бяха се затворили в кочината. Исус пристъпи към кочината и каза: “Какво има тук?” Те [децата] отговориха: “Свине.” А Исус рече: “Нека станат свине!” И станаха свине. [13]

+++++++++++++

19. Когато Исус беше [на 12 години] [14] според обичая на празника Пасха отиде с другари да приеме пасха. Йосиф и Мария се завърнаха в къщи, а момчето Исус остана в Йерусалим. Неговите родители не разумяваха какво прави, мислеха, че е с дружината. Като измина деня, [15] отидоха да го търсят сред другарите, но настъпи утрото и те не го намериха. Върнаха се в Йерусалим и скърбящи го търсеха. След три дена го намериха в църквата да седи сред учителите, които слушаха закона, който четеше, питаха за него и искаха да го разберат. И всички слушатели внимаваха. Всички се чудеха как това дете обяснява на старейши-ните и учителите, като им тълкува главите на закона и пророческите притчи. [16] Майка му Мария дойде и му каза: “Защо ни стори така, чедо?” Исус отговори: “Че защо ме търсите, не знаете ли, че съм в тези неща, които са на моя отец; в тях подобава да бъда с книжниците.” Фарисеите запитаха майка му: “Марийо, ти ли си майка на това дете?” Мария отговори: “Аз съм.” Рекоха: “Блажена си между жените и блажен е плодът на утробата ти! Такава голяма мъдрост никога не сме виждали, нито чували.” 

http://macedonia.kroraina.com/bg_ap/dp_23.html

току-що, M.Николов написа:

Може би, не обяснявате добре за какво сте "богоизбрани" и хората остават с погрешни впечатления.

Смятам, че ако винаги обяснявате така, както в случая, много недоразумения биха се избегнали.

Николов,

в този форум над  десет пъти съм давала цитати от Тора, които изясняват точно това. Дадох го и в тази тема.

Е, няма как да утешавам  и обяснявам това на всеки един на който евреите, неговия бог ,природните катаклизми  и целия свят вкупом  е в заговор  срещу него ,защото  му е малка заплатата или пенсията, не му стигат парите да си плати тока,защото жена му е дебела, защото Здравната му национална каса го убива ,или защото собствените му политици го клатят.

преди 22 минути, acnekt написа:

Детството на Иисус не е било цветущо. Страница 21 от този документ.

http://conf.uni-ruse.bg/bg/docs/sns/2011/SNS2011-Silistra.pdf

Докато си вървял Иисус някакво момче Го е бутнал и ТОЙ казал, че няма да стигне далече и момчето починало, а който се е осмелил да се оплаче от стореното е ослепявал. Иисус възкресил едно момче, което е паднало от покрива, не защото му е било жал за момчето, а да докаже на своите родители, че не ТОЙ го е бутнал.

Друго смущаващо нещо е, когато са ГО накарали да учи гръцката азбука, а, ТОЙ, Иисус не искал. Учителят ГО ударил, а Иисус го е проклел и така учителят е починал.

Обърна ли внимание, че това са апокрифни разкази?

преди 2 минути, M.Николов написа:

Обърна ли внимание, че това е апокрифни разкази?

И защо са апокрифни? След като братът на Иисус ги е писал? И се отнасят за НЕГОВИЯ живот.

преди 2 минути, valkiria1 написа:

Николов,

в този форум над  десет пъти съм давала цитати от Тора, които изясняват точно това. Дадох го и в тази тема.

Е, няма как да утешавам  и обяснявам това на всеки един на който евреите, неговия бог ,природните катаклизми  и целия свят вкупом  е в заговор  срещу него ,защото  му е малка заплатата или пенсията, не му стигат парите да си плати тока,защото жена му е дебела, защото Здравната му национална каса го убива ,или защото собствените му политици го клатят.

Нали виждаш, че аз вече не питам, след като го обясни преди време.

преди 1 минута, acnekt написа:

И защо са апокрифни? След като братът на Иисус ги е писал? И се отнасят за НЕГОВИЯ живот.

Ей, ама като зацепиш понякога и ни приемаш, ни предаваш.

По-горе ти показаха, че Исус не е имал брат на име Тома!

Имал е ученик с това име.

преди 4 минути, Shiniasu написа:

Не, и не не интересува. Иначв щях да знам. 

Е, не те интересува ,затова и ги цепиш тия "мъдрости", че заповедите се отнасят до хората, а пък Иисус е бог и те не го касаят.

Само че има малко уточнение и то е според НЗ!!!. Иисус е бил обрязан /това означава ,че той е под завета на Адонай и спазва неговите закони/, получавал е религиозно образовнаие в храм/също учи изпълнението на законите/, проповядвал е в храм. С една дума всичко това, означава ,че Ииус е подвластен на тая Тора. Затова и казва " Не съм дошъл да наруша Закона /Тора/ , а да го утвърдя.

преди 8 минути, Shiniasu написа:

А Христос за мен и за още някои тук е Бог. Това ти дали го приемаш си е твой проблем и не знам защо продължаваш с детинските си опити да изкараш своята вяра като по-правилна. 

Нещо си много заблуден. Да ти кажа,радвам се,че евреин ви е бог.:whist:И ние му се радваме. на тоя Йехошуа . Като мъртъв е много доходоносен. Над  1 милиард годишно влизат в бюджета от религиозния туризъм. Никой не си пропъжда златната кокошка. Обичаме християните с цялото си сърце.:lipstick:

преди 32 минути, valkiria1 написа:

Този, на когото майката е българка от помашките села край Смолян ли ? Е, и ...

Ние пък сме доволни от християнина Донал Тръмп.

Това, какво отношение има към законите на Адонай ?

Никакво. Попита- отговорих. Ма ся па са разколебах, тоя брои ли се за евреин...

От Тръмп и ние сме доволни, нищо че е католик.

А... и да те питам, на вас пък какво ви пречи, че ние вярваме в Троицата и считаме Исус за Бог?

преди 23 минути, acnekt написа:

Ехо, имената на братята на Исус са известни и Тома не е сред тях. 

https://www.pravoslavie.bg/Църква/братята-и-сестрите-на-иисус-христос/

преди 12 минути, Shiniasu написа:

Ехо, имената на братята на Исус са известни и Тома не е сред тях. 

https://www.pravoslavie.bg/Църква/братята-и-сестрите-на-иисус-христос/

Ехооооо!

Тома Неверни и Иуда са едно и също лице. Ехооооо! Ехооо!Иуда Тома Близнака.

http://www.pravoslavieto.com/bible/nz/mark.htm#6

3. Не е ли Той дърводелецът, Марииният син, брат на Иакова, Иосия, Иуда и Симона? И не са ли тук между нас сестрите Му? И падаха в съблазън поради Него.

преди 39 минути, M.Николов написа:

Обърна ли внимание, че това са апокрифни разкази?

Явно са бивши ... :) след като вече има вид публикации ... или какво  ... има предател ли?! :) 

Ноколоof ... апокриф нали знаеш какво е?! Определено такива не би намерил в мрежата, а ще намериш вид манипулирани такива ... ;) 

• Автор
преди 23 минути, Belhor написа:

А... и да те питам, на вас пък какво ви пречи, че ние вярваме в Троицата и считаме Исус за Бог?

По-интересно е, дали считате Адонай и за ваш Бог?

преди 24 минути, valkiria1 написа:

С една дума всичко това, означава ,че Ииус е подвластен на тая Тора. Затова и казва " Не съм дошъл да наруша Закона /Тора/ , а да го утвърдя.

Ами той това прави - утвърждава закона.

преди 27 минути, valkiria1 написа:

Нещо си много заблуден. Да ти кажа,радвам се,че евреин ви е бог

Не бе, ти нещо не си разбрала. Евреинът е мъртъв. Няма значение, дори и ескимос да е бил. Ама ти си продължавай да припознаваш Сина в една личност, не ми пречи. 

• Автор
преди 48 минути, Shiniasu написа:

А Христос за мен и за още някои тук е Бог.

А Адонай ли е бащата на Исус и с него ли е част от Троицата?

преди 3 минути, Aumi написа:

А Адонай ли е бащата на Исус и с него ли е част от Троицата?

Троицата е измислена от

https://bg.wikipedia.org/wiki/Първи_вселенски_събор

Едва ли в Библията пише за Троица.

Те отричат това

https://bg.wikipedia.org/wiki/Арианство

Арианството е антитринитарен възглед, поддържан от последователите на Арий. Арианите отричат, че Иисус Христос и Бог Отец имат една и съща фундаментална природа, разглеждайки Сина като създадено същество, по-нисше от Отеца. Арианството се разпространява бързо и за известен период става преобладаващият възглед сред християните. Първият никейски събор (325) след много спорове осъжда арианството и го обявява за ерес.

• Автор
преди 1 минута, Belhor написа:

Казва се Йехова и да. Разбира се.

Значи Исус и Йехова, са част от Божието триединство?

Да, но евреите не приемат това за истина. Те вярват, че Бог е Един и неделим. 

Мале, тука стана грозно! То кво да се очаква от недоклатени "даскалици", залупени момичета, слагачи, и идиоти дето си губят времето да захранват женската посредствена суетност, която избуява в още по-повърхностна меркантилност  и лицемерно пропагандиране на собствената незадоволеност ( щото ако няма кой да ти се възхищава на ексКУРзиите, то ще си търсиш "жертви" в нетя, върху които да "си избиваш" комплексите.).

Тотално "пропадане" на темата!!!

преди 50 минути, Shiniasu написа:

А Христос за мен и за още някои тук е Бог.

преди 1 минута, Shiniasu написа:

Не бе, ти нещо не си разбрала. Евреинът е мъртъв. 

Чакай сега-значи от трите части на вашия бог , едната част - Иисус е мъртъв.:shock11:

преди 3 минути, Shiniasu написа:

Ами той това прави - утвърждава закона.

обаче в тоя закон никъде не пише,че Адонай има син , който е част от някаква троица.

преди 26 минути, Belhor написа:

Е какво да ми пречи, от трите части на вашия бог- Иисус е иудеин, Адонай е бог на евреите ....това си е реклама ,к`во . ..

преди 1 минута, Aumi написа:

Значи Исус и Йехова, са част от Божието триединство?

Да, но евреите не приемат това за истина. Те вярват, че Бог е Един и неделим. 

И мен трябва да ме вълнува какво не приемат евреите защото?

току-що, valkiria1 написа:

Е какво да ми пречи, от трите части на вашия бог- Иисус е иудеин, Адонай е бог на евреите ....това си е реклама ,к`во . ..

Е аз като ви разправям че имате да черпите...

преди 20 минути, acnekt написа:

Ехооооо!

Тома Неверни и Иуда са едно и също лице. Ехооооо! Ехооо!Иуда Тома Близнака.

http://www.pravoslavieto.com/bible/nz/mark.htm#6

3. Не е ли Той дърводелецът, Марииният син, брат на Иакова, Иосия, Иуда и Симона? И не са ли тук между нас сестрите Му? И падаха в съблазън поради Него.

Как пък реши, че са едно и също лице? Освен това нали ти е ясно, че Юда, братът на Исус, не е Юда Искариотски, който го предава. 

Говори се, че 3те сегашни големи монотеостичните религии са започнали благодарение на Ехнатон

https://bg.wikipedia.org/wiki/Ехнатон

Ехнатон остава в историята като първият монотеистичен владетел. Фараонът приема името Ехнатон („Угоден на Атон“) и извършва религиозна реформа в държавата си.

Обявява Атон за върховен бог, а по-късно и за единствен. Унищожава храмове и надписи на бившите богове. Египетските жреци и голяма част от населението са недоволни от това и скоро след края на управлението му връщат нещата постарому. Заради неприязънта им към него разрушават много от създадените по негово време сгради и изкуство.

преди 16 минути, Aumi написа:

По-интересно е, дали считате Адонай и за ваш Бог?

Що за въпрос след като в Новия Завет думата Господ се използва доста често.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.