Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 20 минути, ncl написа:

Ти християнка ли си Aumi? Ако не си, в какво вярваш?

Ошо.

Тя е за разкрепостения секс с наркотици и малко биологични терористични актове, или поне най-големия в историята на САЩ.

преди 11 минути, valkiria1 написа:

Доказателството за думите ми, е ,че не можеш да го посочиш.

haha.png Вярвам на Валкирия, ама не заради това, което е посочила като довод. Опита ми с нея е, че когато нещо не ѝ изнася тя почва да шикалкави. Мътна е пак водата.

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Отделно ,че няма нито едно доказателство пак в тоя НЗ ,че

няма нито едно доказателство, че Исус е изкупил с кръвта си нечий грях

Офф, таман научих това и сега - не е така.

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Ауми,

има нещо много смущаващо в тоя НЗ. Като например Исус признава,че сам си дава живота в жертва:

"и ходете в любов, както и Христос ви възлюби и предаде Себе Си за нас принос и жертва на Бога за благоуханна миризма."

Йоан 10:18
Никой не Ми го отнема, но Аз от Себе Си го давам. Имам право да го дам, и имам право пак да го взема. Тая заповед получих от Отца Си.

Ефесяни 5:2
и ходете в любов, както и Христос ви възлюби и предаде Себе Си за нас принос и жертва на Бога за благоуханна миризма.

Аз на това му викам доброволна жертва.....

Отделно ,че няма нито едно доказателство пак в тоя НЗ ,че

няма нито едно доказателство, че Исус е изкупил с кръвта си нечий грях

Също така, няма нито едно доказателство, че Бог е приел жертвата му, или че е казал, че кръвта на един може да изкупи греховете на цяло едно човечество.

"Прости им Господи, те не знаят какво правят!"

Мисля че става достатъчно ясно, чии грехове се опитва да изкупи Исус със саможертвата си.

преди 5 минути, valkiria1 написа:

Също така, няма нито едно доказателство, че Бог е приел жертвата му, или че е казал, че кръвта на един може да изкупи греховете на цяло едно човечество.

Почвам да го харесвам този Бог.

току-що, Belhor написа:

Противоречиш си. Но няма да развявам доказателства сега. Като те гледам, сама ще ги извадиш.

Няма нужда да се въртиш около думите и да натрупваш постове заради едното си празно изхвърляне на думи. При това бях доста мека като ти казвам,че си лъжец или заблуден , а не клеветник.

Аз знам,че ти не знаеш, но ти не искаш да си признаеш ,че не знаеш.. Точка.

преди 6 минути, Myanmar написа:

Тя е за разкрепостения секс с наркотици и малко биологични терористични актове, или поне най-големия в историята на САЩ.

Дано е поне трева...

преди 33 минути, Aumi написа:

1 Коринтяни 15:3
Защото първо ви предадох онова, което и приех, че Христос умря за греховете ни според писанията;

Йоан 1:29
На следния ден Иоан вижда Исуса, че иде към него, и казва: Ето Божият Агнец, Който носи греха на света!

Евреи 9:28
така и Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасението на ония, които Го очакват.

Сега, не искам да внасям някаква паника, ама...

Христос умря за греховете ни според писанията - умрял е заради човешките грехове, т.е. имал е човешки грехове и заради тях е умрял

Божият Агнец, Който носи греха на света - бил е носител на някой много страшен грях, може би е бил убиец

Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина - бива убит заради греховете си и като назидание за греховете на мнозина

Може ли някой да отрече, че това е също правдоподобно тълкувание, а не като онова, при което убийците вече не са убийци, простено им е, убитите нямат проблем с това и т.н.

преди 5 минути, Belhor написа:

"Прости им Господи, те не знаят какво правят!"

Мисля че става достатъчно ясно, чии грехове се опитва да изкупи Исус със саможертвата си.

е , така де...веднъж казва,че сам си дава живота,друг път пък,че са го убили. Има нещо мътно или в Иисус или в написаното в НЗ. Защото и двамата цитираме НЗ.

---------------

пък и като чета, това го е казал за римските стотници, които го разпъват.

Исус каза: Отче, прости им, защото не знаят какво вършат.
А войниците хвърлиха жребий, за да си разделят дрехите му

преди 2 минути, ncl написа:

Дано е поне трева...

Кот има.

на 19.10.2020 г. в 22:30, Myanmar написа:

Днес мога да кажа, че съм освободен от Ошо вътре в себе си. Но много години съм преживял последиците от седемте години живот в комуната, където употребата на наркотици като хашиш и LSD беше норма. Например, имаше един период в живота ми, когато не можех да спя в продължение на месеци – ден и нощ. Само силни приспивателни ми даваха няколко часа забвение. Тогава аз се разболях от агрофобия – страх от открити пространства, и в продължение на месеци не напусках дома.

За всички, които идваха в комуната не за месец или два, а за години, това  приключи с тежка травма. Какво ни задържаше там? Не е преминаващо усещане за щастие, свобода, еуфория. Струваше ни се, че ние принадлежим към просветения елит. Целият свят за нас бе разделен на две половини: “ние” и “те”. “Те” – това са всички други хора, които не са свързани с комуната, за които не е достъпно това, в което ние сме посветени. Повечето от нас бяха на възраст, когато хората обикновено изграждат себе си, семейството си, кариерата, бъдещето. Дадохме на комуната всичко, което имахме – най-добрите години, нереализираните си способности, парите, и излязохме от там без семейство, деца, пари, жилище, работни места, професии …

Автор Шели Шрайман

преди 5 минути, ncl написа:

Дано е поне трева...

Ти недей да одумваш хората като селска баба пред портата , ами вземи ми покажи като един истински вярващ християнин, къде в НЗ има сключен завет на бог с вас ?!Ще бъда благодарна с цитат . Обаче недей да клинчиш като другия съфорумник.

Не знам да има подобен цитат.

Сега се сетих, че преди години купувах някаква книга за Ошо. Ще отида да погледна в библиотеката...

Намерих я. Ошо. Дао. Трите съкровища, 3-ти том. Беседи върху "Даодъдзин " на Лаодзъ.

преди 5 минути, valkiria1 написа:

къде в НЗ има сключен завет на бог с вас

Офф, тая почна договори да сключва с бог и да се прави по-голям светец от светците. Хора, не разбрахте ли, че всичко е суета. Всеки дърпа чергата към себе си, всеки е най-правия, а всички останали грешат, всеки е направил правилния избор и се присмива над останалите. Това я е научила нейната религия. Жалка картинка.

Стига ви да не сте като нея, да не почерните живота си, да не жертвате човешкото в себе си в преследване на нещо илюзорно и фалшиво.

Каква стойност имат всичките ѝ назубрени истории кой кога владетелствал по някакви пустини, когато тя една добра дума не може да каже, а ползва знанията си за да ви се подиграва, че сте християни?

Аз съм възмутен, че има такива хора, които да срамят и своята вяра и да се гаврят с чуждата.

преди 19 минути, ncl написа:

Не знам да има подобен цитат.

Правилно. Харесвам хората, които са откровени.

И аз знам,че няма такъв цитат. Може би защото знам,че такъв завет е сключен с :

Еремия 31:31:

преди 5 часа, kipen написа:

Негентропията не е "информация"!

Къде видя да пиша за негентропия ?  (копи , моля !:))

......................................

Сега ! Тук за твоя буламач (ентропия :)) от чул-недочул , видял-недовидял който ти е в главата , дума няма да отварям , но... 

Бъркаш нещото за което става дума с това , което го превръща в нещо друго : :nono:

" Not to be confused with Entropy and life § Negative entropy. " (сору)

И мярката с която мерим самото превръщане :

negentropy is used as a measure of distance to normality" (сору)

....тези неща обаче , не са за тук за обсъждане....За това по-простичко....

преди 51 минути, valkiria1 написа:

е , така де...веднъж казва,че сам си дава живота,друг път пък,че са го убили. Има нещо мътно или в Иисус или в написаното в НЗ. Защото и двамата цитираме НЗ.

---------------

пък и като чета, това го е казал за римските стотници, които го разпъват.

Исус каза: Отче, прости им, защото не знаят какво вършат.
А войниците хвърлиха жребий, за да си разделят дрехите му

Еврейско е да лъжеш, нали? Забавна си понякога, но той го казва за тези, които го осъдиха. А те не са римските войници. Римляните не са нито юдеи, нито християни та да им пука. Нали си спомняш, че Пилат си изми ръцете с вас... или ще излъжеш нещо дриго сега?

Между другото, не е ли невероятно, че след това именно римляните стават най- ревностните християни? Чисто чудо! Като самото Възкресение, или още по- добре, като предстоящото Рождество!

преди 23 минути, ncl написа:

Не знам защо ти е толкова важен този завет. За мен най-важното е в Римляни 10:9.

Римляни 10 глава. Библия, търсене в Библията онлайн

За мен нищо, което е свързано с НЗ не е важно. Важно е за вас.

Според тази книга, вие следвате християнството на Павел, а не  бог.

Питай пастора си, кой е разделил БС на две части и кой е този,който си е присвоил правото да го редактира и да преценява кое е ново и кое старо, кое става и кое отпада. Иначе БС е категорично :

Второзаконие

2 Да не притурите нещо на думите, които ви заповядвам, нито да отнемате от тях, за да пазите заповедите на Господа вашия Бог, които ви заповядвам.

Съвренения юдеизъм е  nothing but Satanism. Умишлено неправилен превод на свети писания. Адонай не е име на Господ. Адонай означава господ, на иврит. Адони, означава  господин. На сатанистите не им остава нищо, освен да се хванат за една изоставена от векове религия, да я превеждат и тълкуват както им е удобно, за да оправдаят сатанистките си дела! И да се мислят за богоизбрани разбира се...

преди 1 час, Belhor написа:

Еврейско е да лъжеш, нали? Забавна си понякога, но той го казва за тези, които го осъдиха. А те не са римските войници. Римляните не са нито юдеи, нито християни та да им пука. Нали си спомняш, че Пилат си изми ръцете с вас... или ще излъжеш нещо дриго сега?

Между другото, не е ли невероятно, че след това именно римляните стават най- ревностните християни? Чисто чудо! Като самото Възкресение, или още по- добре, като предстоящото Рождество!

И двамата цитираме НЗ. Какво става сега и той ли ще се дели на две :lol6:

33 И когато стигнаха на мястото наречено Лобно, там разпнаха Него и злодейците единия отдясно Му, а другия отляво.
34 А Исус каза: Отче, прости им, защото не знаят какво правят. И като разделиха дрехите Му, хвърлиха жребие за тях.

Йоан 10:18
Никой не Ми го отнема, но Аз от Себе Си го давам. Имам право да го дам, и имам право пак да го взема. Тая заповед получих от Отца Си.

Ефесяни 5:2
и ходете в любов, както и Христос ви възлюби и предаде Себе Си за нас принос и жертва на Бога за благоуханна миризма.

Нещо много издиша тоя НЗ. Разбира се трябват малко по-задълбочени знания за да се видят противоречията в него.

Първо :Пасхалното агне не е жертва за грях, така че, ако Исус е тази жертва,/пак цитати от НЗ,представени от Ауми/ то неговата смърт не може да изкупи греховете на никого.

Второ -Синедриона няма право да издава  и изпълнява присъди по времето ,когато Иудея е под юрисдикцията на Рим. Някой ,който го е съчинявал тоя НЗ явно не е бил запознат с тая ситуация.

Трето  - Ако плана на бог е човек да изкупи греховете на хората, то за случилото се не могат да бъдат виновни нито иудеите нито римляните. Кой би могъл да осуети плановете на бог?!Той само избира кой да изпълни волята му.Що не се сърдят на своя бог тия християни иди ги разбери :lol6:

Четвърто - където и да го погледнеш тоя НЗ ,в него пише само  "жертва за грях". В горния цитат от НЗ, Ииус казва,че тази жертва е наредена от баща му . Но никъде не пише "убийство за грях".

Няма и намек от Адонай да казва " наказвам иудеите да се разпръснат по света, понеже разпнаха сина ми "-както твърдиш ти .

как го четете тоя НЗ ?

преди 1 час, ncl написа:

Не знам СЗ да е редактиран. Нито му е отнемано, нито му е прибавяно.

Аз не ти говоря за Тора. Аз визирам НЗ!!

преди 45 минути, Belhor написа:

Съвренения юдеизъм е  nothing but Satanism. Умишлено неправилен превод на свети писания.

Щом го казва такъв експерт по иудаизма като теб, няма как да не се съгласим.

1 Като доказателство, ако може да ни покажеш  коя е правилната света книга на  правилния иудаизъм и  и кой неправилния превод на същата използван  от сатанинския  иудаизъм.

2 Дайте ни примери за сатанински иудаизъм, господин експерт

Адонай не е име на Господ. Адонай означава господ, на иврит. Адони, означава  господин.

Адонай и Хашем са наименованията, които са използвани от векове в писанията на евреите. Употребяват се в съответствие с една от заповедите :

"Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог, защото Господ няма да остави ненаказан оногова, който изговаря името Му напразно."

И да се мислят за богоизбрани разбира се...

като виден експерт бихте ли споделили за какво са избрани евреите ?Предполагам, няма да е трудно да го подкрепите с цитат от Библията, а не с празни  и общи  приказки  от Ганкиното кафене.

преди 18 минути, ncl написа:

А Второзаконие от кой завет е?! Какво общо има НЗ?!

Ти, кога ще се научиш да четеш или поне да разбираш какво четеш ?:beat:

преди 1 час, valkiria1 написа:

За мен нищо, което е свързано с НЗ не е важно. Важно е за вас.

Според тази книга, вие следвате християнството на Павел, а не  бог.

Питай пастора си, кой е разделил БС на две части и кой е този,който си е присвоил правото да го редактира и да преценява кое е ново и кое старо, кое става и кое отпада. Иначе БС е категорично :

Второзаконие

2 Да не притурите нещо на думите, които ви заповядвам, нито да отнемате от тях, за да пазите заповедите на Господа вашия Бог, които ви заповядвам.

Кое от написаното не ти е ясно -БС е Божието Слово-това е Библията. Тя е от две части-Тора и НЗ/Нов Завет/.

Та смисъла на въпроса :

Питай пастора си, кой е разделил БС на две части и кой е този,който си е присвоил правото да го редактира и да преценява кое е ново и кое старо, кое става и кое отпада.

е, кой и защо раздели Библията на две части или още по ясно -кой "приши" НЗ към Тора , което според първата част от Библията/Второзаконие е от тази част/ е грях, както съм го написала и цитирала от самата нея  :

Иначе БС е категорично :

Второзаконие

След като ти го обясних като на първокласник, вземи ,че отговори на въпроса.

Едни експерти се навъдихте тука,докато ви обясни човек в какво вярвате :lol6:

-----------------

Ти, отговор на въпроса защо са богоизбрани евреите имаш ли ?

Мислех, че НЗ не те интересува... Предполагам, че са събрани на едно място за улеснение. Имаш право да смяташ, че това е прибавяне към СЗ. Аз пък имам право да смятам, че не е. Иначе ако видя някога пастора, ще го питам.

преди 1 минута, ncl написа:

Мислех, че НЗ не те интересува... Предполагам, че са събрани на едно място за улеснение. Имаш право да смяташ, че това е прибавяне към СЗ. Аз пък имам право да смятам, че не е. Иначе ако видя някога пастора, ще го питам.

Ами не ме интересува ,защото е прибавяно и отнемано от основата, която в случая е Тора.

А отговора на въпроса, кой е присвоил правото да променя и изопачава Тора, това  е Павел.

Не случайно апостол Петър е настроен срещу Павел и го счита за изопачил вярата и думите в проповедите на Иисус. Пак според Петър, Павел е еретик,който създава свое собствено учение, криейки се зад гърба на Иисус,когото ползва за авторитет. Това, което проповядва Павел е павлово християнство, а не автентичното учение на галилейския проповедник. Затова преди ти споменах, че заради Павел настъпва най-големия разкол в църквата и се появява протестантството. Можеш да се информираш затова от пастора си.

Щом Тома Неверни е близнак на Иисус. Прилича много на Иисус, защо тогава иконата на Иисус не прилича поне малко на Тома?

Това е икона на Тома Неверни

https://www.ikoni-bg.com/359-large_default/рисувана-икона-на-свети-тома.jpg

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Тома_(апостол)

Тома е един от апостолите на Исус Христос. Наричали го Близнака (Тома означава близнак на арамейски), тъй като според една от версиите много приличал на Христос.

преди 21 минути, acnekt написа:

Щом Тома Неверни е близнак на Иисус. Прилича много на Иисус, защо тогава иконата на Иисус не прилича поне малко на Тома?

Това е икона на Тома Неверни

https://www.ikoni-bg.com/359-large_default/рисувана-икона-на-свети-тома.jpg

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Тома_(апостол)

Тома е един от апостолите на Исус Христос. Наричали го Близнака (Тома означава близнак на арамейски), тъй като според една от версиите много приличал на Христос.

тъй тъй ,сега само дето забрави да споменеш и "Евангелието на Тома" и да завършим картината на конспирациите. То и "Евангелието от Лука" не е от Лука, ама кой ти гледа в блъсканицата от евангелия.Един евангелист като взел  да пише ,че Иисус и семейството му отишли в Египет, пък друг в Назарет по едно и също време  и да се чудиш за кой Иисус пишат тия сладури. :lol6:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.