Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

• Автор
преди 9 часа, Belhor написа:

Противоречиш си. Но няма да развявам доказателства сега. Като те гледам, сама ще ги извадиш.

Няма да дадеш, защото няма такива, а и ти изобщо не си наясно с това което пише в Библията.
Приел си да вярваш на сляпо, без изобщо да търсиш и изследваш какво е писано в Библията.

преди 9 часа, Belhor написа:

"Прости им Господи, те не знаят какво правят!"

Ако самият Исус се моли на Бог и се обръща към Бог, как той самият може да е бог?!

преди 8 часа, ncl написа:

Не знам да има подобен цитат.

Сега се сетих, че преди години купувах някаква книга за Ошо. Ще отида да погледна в библиотеката...

Намерих я. Ошо. Дао. Трите съкровища, 3-ти том. Беседи върху "Даодъдзин " на Лаодзъ.

Прочете ли поне няколко страници от нея?

П.П. Валкирия не те питаше за ОШО. Не знам защо шикалкавите като ви се задават въпроси за едно, а отговорите ви нямат нищо общо нито с Исус, нито със СЗ, нито с Новия .... 

преди 6 часа, ncl написа:

А Второзаконие от кой завет е?! Какво общо има НЗ?!

Ако НЗ няма нищо общо със Стария, защо изобщо се свързват двата и защо се търсят доказателство и потвърждения в СЗ, че той е чакания месия?

преди 8 часа, Belhor написа:

Еврейско е да лъжеш, нали? Забавна си понякога, но той го казва за тези, които го осъдиха. А те не са римските войници. Римляните не са нито юдеи, нито християни та да им пука. Нали си спомняш, че Пилат си изми ръцете с вас... или ще излъжеш нещо дриго сега?

Между другото, не е ли невероятно, че след това именно римляните стават най- ревностните християни? Чисто чудо! Като самото Възкресение, или още по- добре, като предстоящото Рождество!

Вместо да вярваш на филмите, по-добре прочети самата Библия и тогава ще ти се изяснят нещата.

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 8 часа, valkiria1 написа:

Йоан 10:18
Никой не Ми го отнема, но Аз от Себе Си го давам. Имам право да го дам, и имам право пак да го взема. Тая заповед получих от Отца Си.

Ефесяни 5:2
и ходете в любов, както и Христос ви възлюби и предаде Себе Си за нас принос и жертва на Бога за благоуханна миризма.

Нещо много издиша тоя НЗ. Разбира се трябват малко по-задълбочени знания за да се видят противоречията в него

И наизуст да го научиш, все тая, след като нищо от завета не разбираш. Това, че Исус се е оставил да бъде съден и убит, не отменя това, че убийците му извършват грях. Те са били свободни да не го направят.

• Автор
преди 1 минута, Shiniasu написа:

И наизуст да го научиш, все тая, след като нищо от завета не разбираш. Това, че Исус се е оставил да бъде съден и убит, не отменя това, че убийците му извършват грях. Те са били свободни да не го направят.

А самият Исус принася ли себе си в жертва или не?

Бог принася ли в жертва възлюбеният си единороден син за изкупуване на греховете на човечеството или не?

преди 1 час, Aumi написа:

Вместо да вярваш на филмите, по-добре прочети самата Библия и тогава ще ти се изяснят нещата.

И това ми го казва последовател на един дрогиран психопат...

• Автор
преди 13 минути, Belhor написа:

И това ми го казва последовател на един дрогиран психопат...

Ошо е едно огледало. В него всеки вижда това, което носи в себе си! :withballoon2:

"Ако гледате на мен без предубеждения аз ще бъда съвсем друг. Когато се гледа с вече съставено мнение, то вече ще ме украси. Очакванията Ви ме променят. Аз съм просто едно огледало. В него се отразява Вашето лице. Казват,че маймуната няма да види в огледалото светец. Маймуната ще види там само маймуна.
Всичко зависи от това, как гледат на мен. Мен вече ме няма и за това не мога да кажа кой съм аз. Аз нямам нищо. Има само празнота, огледало. А вие имате пълна свобода. Ако пожелаете да разберете кой съм аз ще ви се наложи да сте също така празнота. Тогава ще има две огледала – обърнати един към друг, и във всяко от тях ще се отразява празнотата. Безкрайната, вложена празнота – две огледала обърнати лице в лице. Но ако във Вас има някакви мисли Вие ще видите в огледалото именно тях."

Osho, le opere del pensatore indiano in edicola con il «Corriere» -  Corriere.it

преди 9 часа, valkiria1 написа:

Трето  - Ако плана на бог е човек да изкупи греховете на хората, то за случилото се не могат да бъдат виновни нито иудеите нито римляните.

Много ясно е казано и в темата вече ncl посочи, че само, които повярват в Христос са спасените. Без покаяние, жертвата на Христос, няма да изкупи никого. Без да пожертваш земното пред божественото няма как да стане. Христос посочва пътя, отхвърляйки тленното си тяло и отдавайки се на Бога (Отец) в себе си. 

• Автор
преди 8 минути, Shiniasu написа:

Много ясно е казано и в темата вече ncl посочи, че само, които повярват в Христос са спасените. Без покаяние, жертвата на Христос, няма да изкупи никого. Без да пожертваш земното пред божественото няма как да стане. Христос посочва пътя, отхвърляйки тленното си тяло и отдавайки се на Бога (Отец) в себе си. 

А които повярват в Буда, Кришна, Адонай или Мохамед, няма ли да бъдат спасени?

преди 10 часа, valkiria1 написа:

За мен нищо, което е свързано с НЗ не е важно. Важно е за вас.

Това е ясно. Фанатиччно го демонстрираш доста често напоследък. Нали не очакваш заради пристрастията ти всички да спрат да приемат Новия Завет? Не, той е необходимото разширяване на Стария. 

преди 10 часа, valkiria1 написа:

Второзаконие

2 Да не притурите нещо на думите, които ви заповядвам, нито да отнемате от тях, за да пазите заповедите на Господа вашия Бог, които ви заповядвам.

Това е заповед към хората. Христос е Бог. 

преди 8 часа, acnekt написа:

Щом Тома Неверни е близнак на Иисус

Да и червената шапчица му е сестра. 

преди 9 минути, Aumi написа:

Ще бъде съден и ще му бъде издадена присъда. Дали ще бъде спасен, си зависи до колко е съгрешил в този свят. 

преди 2 часа, Aumi написа:

Ако самият Исус се моли на Бог и се обръща към Бог, как той самият може да е бог?!

Когато разбереш човека и това, че той съвместява в себе си две природи - божествена и земна, ще си отговориш на въпроса. 

преди 9 часа, valkiria1 написа:

И двамата цитираме НЗ. Какво става сега и той ли ще се дели на две :lol6:

33 И когато стигнаха на мястото наречено Лобно, там разпнаха Него и злодейците единия отдясно Му, а другия отляво.
34 А Исус каза: Отче, прости им, защото не знаят какво правят. И като разделиха дрехите Му, хвърлиха жребие за тях.

Йоан 10:18
Никой не Ми го отнема, но Аз от Себе Си го давам. Имам право да го дам, и имам право пак да го взема. Тая заповед получих от Отца Си.

Ефесяни 5:2
и ходете в любов, както и Христос ви възлюби и предаде Себе Си за нас принос и жертва на Бога за благоуханна миризма.

Нещо много издиша тоя НЗ. Разбира се трябват малко по-задълбочени знания за да се видят противоречията в него.

Първо :Пасхалното агне не е жертва за грях, така че, ако Исус е тази жертва,/пак цитати от НЗ,представени от Ауми/ то неговата смърт не може да изкупи греховете на никого.

Второ -Синедриона няма право да издава  и изпълнява присъди по времето ,когато Иудея е под юрисдикцията на Рим. Някой ,който го е съчинявал тоя НЗ явно не е бил запознат с тая ситуация.

Трето  - Ако плана на бог е човек да изкупи греховете на хората, то за случилото се не могат да бъдат виновни нито иудеите нито римляните. Кой би могъл да осуети плановете на бог?!Той само избира кой да изпълни волята му.Що не се сърдят на своя бог тия християни иди ги разбери :lol6:

Четвърто - където и да го погледнеш тоя НЗ ,в него пише само  "жертва за грях". В горния цитат от НЗ, Ииус казва,че тази жертва е наредена от баща му . Но никъде не пише "убийство за грях".

Няма и намек от Адонай да казва " наказвам иудеите да се разпръснат по света, понеже разпнаха сина ми "-както твърдиш ти .

как го четете тоя НЗ ?

Аз не ти говоря за Тора. Аз визирам НЗ!!

Щом го казва такъв експерт по иудаизма като теб, няма как да не се съгласим.

1 Като доказателство, ако може да ни покажеш  коя е правилната света книга на  правилния иудаизъм и  и кой неправилния превод на същата използван  от сатанинския  иудаизъм.

2 Дайте ни примери за сатанински иудаизъм, господин експерт

Адонай и Хашем са наименованията, които са използвани от векове в писанията на евреите. Употребяват се в съответствие с една от заповедите :

"Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог, защото Господ няма да остави ненаказан оногова, който изговаря името Му напразно."

като виден експерт бихте ли споделили за какво са избрани евреите ?Предполагам, няма да е трудно да го подкрепите с цитат от Библията, а не с празни  и общи  приказки  от Ганкиното кафене.

1. Всяка света книга е правилна, когато не се използва за налагане на тирания.

2. Давам символи даже- Ротшилд, Рокфелер

3. Евреите не са избирани за нищо! Това са си техни твърдения.

Адът е на Земята, нали така? Малко трудничко ще минеш за ангел, когато си "силен" в Ада. Да цитираш една лъжа (или подправена истина), за да докажеш друга не е юдаизъм, а сатанизъм. Да се възползваш от нечие незнание, за да му нанесеш вреда също. Няма да цитирам Библията, защото истината в нея я виждат само вярващите. Критиците... няма как да стане просто. Те не търсят истината, а за какво да се хванат.

А самият Исус принася ли себе си в жертва или не?

Бог принася ли в жертва възлюбеният си единороден син за изкупуване на греховете на човечеството или не?

Да, саможертва има. Самото слизане на Христос в човешко тяло е жертва, по-голяма, отколкото си представяш.

После е жертва това, че се е оставил хората да го измъчват и убият (да, само тялото му, но това носи страдание и на духа). 

Бог принася в жертва част от себе си още с изпращането й на земята. Тази част е Сина, но той не е различен от Бог. 

преди 52 минути, Aumi написа:

Ошо е едно огледало. В него всеки вижда това, което носи в себе си! :withballoon2:

"Ако гледате на мен без предубеждения аз ще бъда съвсем друг. Когато се гледа с вече съставено мнение, то вече ще ме украси. Очакванията Ви ме променят. Аз съм просто едно огледало. В него се отразява Вашето лице. Казват,че маймуната няма да види в огледалото светец. Маймуната ще види там само маймуна.
Всичко зависи от това, как гледат на мен. Мен вече ме няма и за това не мога да кажа кой съм аз. Аз нямам нищо. Има само празнота, огледало. А вие имате пълна свобода. Ако пожелаете да разберете кой съм аз ще ви се наложи да сте също така празнота. Тогава ще има две огледала – обърнати един към друг, и във всяко от тях ще се отразява празнотата. Безкрайната, вложена празнота – две огледала обърнати лице в лице. Но ако във Вас има някакви мисли Вие ще видите в огледалото именно тях."

Osho, le opere del pensatore indiano in edicola con il «Corriere» -  Corriere.it

Ехаааа, тоя е бил яко друсан когато е писал тия щуротии. Здравата упоен!

преди 37 минути, Aumi написа:

Ако открият Христос, еквивалента му, в своята си религия, в Буда или в Кришна - ще бъдат. Адонай си е така или иначе християнския Бог. Разбира се трябва и да пожертват земното в себе си. Вече го споменах. 

• Автор
преди 19 минути, Belhor написа:

Ехаааа, тоя е бил яко друсан когато е писал тия щуротии. Здравата упоен!

Твоите кумири, чиито снимки ползваш за аватари, са много по-друсани, но явно ти харесваш именно това в тях, и затова виждаш надрусани въображения, които са замъглили съзнанието ти и ти пречат да видиш истината в думите на ОШО.

преди 25 минути, Shiniasu написа:

Да, саможертва има. Самото слизане на Христос в човешко тяло е жертва, по-голяма, отколкото си представяш.

После е жертва това, че се е оставил хората да го измъчват и убият (да, само тялото му, но това носи страдание и на духа). 

Бог принася в жертва част от себе си още с изпращането й на земята. Тази част е Сина, но той не е различен от Бог. 

Ако приемем за истина, тези безсмислици, в които липсва всякаква логика, следва, че евреите не са убивали никого, или са го убили по поръчение на самия Господ.

преди 36 минути, Shiniasu написа:

Когато разбереш човека и това, че той съвместява в себе си две природи - божествена и земна, ще си отговориш на въпроса. 

Т.е. че всички ние имаме и божествена и земна природа.

преди 38 минути, Shiniasu написа:

но това носи страдание и на духа

Няма такова нещо! 

Светия дух не страда!

Страданието е човешко възприемане на вид материален образ, а не божествено въплъщение в човешко тяло. 

Чрез жертвата на плътското Христос "измива" греховното от миналото в човешкия род. Именно по този начин 'освобождава" духът във всеки бъдещ човек да постъпва по свободната си воля, а не каквото му нарежда друго човешко същество. Да знае, че дори другия да го заплашва с физическа смърт, то тялото му е тленно и все някой ден ще бъде положено отново в земята от където е създадено, но другия който му е посегнал ще бъде съден от Христос, който е единствено справедлив. 

Прощавай ... страдание, та страдание ... всяко страдание рано или късно намира утеха ... Времето лекува!!! Клише, но е истина!!! 

преди 15 минути, Aumi написа:

Ако приемем за истина, тези безсмислици, в които липсва всякаква логика, следва, че евреите не са убивали никого, или са го убили по поръчение на самия Господ.

Евреите, юдеите не са го убили. Те са го предали. 

Реално бива разпънат от римски подчинени по нареждането на тогавашния управник на онези земи. 

Това е Юда = въпросните сегашни юдеи или Иудеи ... = предатели!!! Те лъжат, че са от избрания божи народ!!! 

преди 12 часа, by_chechi написа:

Къде видя да пиша за негентропия ?  (копи , моля !:))

Ами аз ти го написах! А виждам, че си прочел и линка! Благодаря за отзива!

И сега, ако може да ми отговориш - има ли място за Аза в концепта ти за "двете половини на съзнанието", едната от които е Вяра, а другата Знание? Или Азът е излишен?

Моля те не шикалкави, като интерпретираш думите ми като "буламач"! Приемам и констатацията ти, макар и да не съм съгласен, че на подобна дискусия не й е тук мястото, за това интересът ми към теб ще е задоволен и от кратък отговор с "да" или "не"!

П.п. след като прочете в теорията за информацията какво се има предвид под "негентропия" и че не е информация, а показател,

преди 12 часа, by_chechi написа:

И мярката с която мерим самото превръщане :

negentropy is used as a measure of distance to normality" (сору)

....тези неща обаче , не са за тук за обсъждане....За това по-простичко....

то вероятно ще приемеш, че и ранговото приравняване на ентропията с информация, което направи и предизвика коментара ми, е некоректно. Дори и при разглеждане на "ентропията и негентропията" като полярния стремеж на системата към хаос-ред, това пак би било някакво множество от битове информация, но не и еквивалентност между понятие и информация.

Т.е. че всички ние имаме и божествена и земна природа.

Човек е дух, душа и тяло, нали така. Духът е от Бога. Тялото е от земята, а душата може да се свърже и с едното, и с другото - има избор. 

Ами, не следва. Христос не е казал, убийте ме. Това, че е знаел, че ше го убият и се е примирил с това, не означава, че убийците му не са отговорни

Твоите кумири, чиито снимки ползваш за аватари, са много по-друсани, но явно ти харесваш именно това в тях, и затова виждаш надрусани въображения, които са замъглили съзнанието ти и ти пречат да видиш истината в думите на ОШО.

Нямаш никаква идея кои са моите кумири и дали изобщо имам такива. Не виждам аватара какво общо има. На теб като ти е кумир Ошо, що не ти е на аватара?

преди 24 минути, Shiniasu написа:

Човек е дух, душа и тяло, нали така. Духът е от Бога. Тялото е от земята, а душата може да се свърже и с едното, и с другото - има избор. 

И "в картинката" остава единствено неназован Аза с неговите производни прояви при взаимодействието му с околната среда и Социуума - егото и личността. 

Ама "даскалиците" нема и да вденат че не става въпрос за религиознание, и пропагандиране, прикрито с надменност, ами за същност на понятия... "дърпат си чергата на където са чели и зубрили". Конфуцианки, бре, а уж нещо друго си. Не бива да са чели "Изкуството на войната", че ако искаш да спечелиш битката гледай да е на твой терен... а защо требе да има битка...за да се фръц-пръцват уж колко са набожни, а просто да има да пилят на главата на некой мъж...

преди 14 часа, valkiria1 написа:

няма нито едно доказателство, че Исус е изкупил с кръвта си нечий грях

Също така, няма нито едно доказателство, че Бог е приел жертвата му, или че е казал, че кръвта на един може да изкупи греховете на цяло едно човечество.

То принципно няма доказателства ,че изобщо е съществувал Христос.

Толкова безмислено хабене на пси енергия, ама от моя гледна точка, де. И аз не съм китка за мирисане, но разумните граници на дискусията очеизвадно са попреминати и се отиде на подвиквания от кръчмата към съботната бабина седянка.

преди 19 минути, kipen написа:

И "в картинката" остава единствено неназован Аза с неговите производни прояви при взаимодействието му с околната среда и Социуума - егото и личността. 

Азът си е душата за мен. Усещането за отделност е резултат от това, че се самоиденрифицираме с определени спомени, среда, знания, емоции, предразположения и др.,така създавайки представата за отделна личност, т.е. това което повечето хора усещат като себе си. Това е само част от истинския ни аз, от душата. Но останалото, остава неосъзнато за обичайното съзнание на човека.

преди 2 минути, Shiniasu написа:

Азът си е душата за мен. Усещането за отделност е резултат от това, че се самоиденрифицираме с определени спомени, среда, знания, емоции, предразположения и др.,така създавайки представата за отделна личност, т.е. това което повечето хора усещат като себе си. Това е само част от истинския ни аз, от душата. Но останалото, остава неосъзнато за обичайното съзнание на човека.

Съгласен съм с интерпретацията ти, щото носи неква съпоставимост между съвременни концепти като Аз-концепцията и религиозни понятия.

На мен ми е по-лесно да асимилирам чрез наложилите се в социуума съвременни понятия, но това е условен рефлекс, а и мисля, че повечето хора са като мен...леко неориентирани какво, как, защо е в религиите...

И най-вече къв е тоя стремеж във всяка религия да "се разтваря" Аза в колективното...ми че то тва състояние на социуума е една преходност...дори и настоящите времево-пространствени параметри на материалното проявление са по-скоро инцидент, на фона на безкрайните възможности.

преди 43 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

То принципно няма доказателства ,че изобщо е съществувал Христос.

Ама той още си съществува. Историческата личност е Исус. Христос/Сина не може да престане да съществува защото е едно с Бог. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.